Hellenic Seaways - Άμεση & Εύκολη Online Kράτηση‎

Παρασκευή, 11 Μαΐου 2012

ΣΕΙΣΜΟΣ ΠΡΙΝ ΛΙΓΟ 5,5 ΡΙΧΤΕΡ


Magnitudemb 5.5
RegionCYPRUS REGION
Date time2012-05-11 18:48:30.0 UTC
Location34.28 N ; 34.14 E
Depth20 km
Distances133 km W Bayrut (pop 1,251,739 ; local time 21:48:30.4 2012-05-11)
109 km SE Lemesos (pop 154,000 ; local time 21:48:30.4 2012-05-11)
85 km SE Larnaca (pop 48,947 ; local time 21:48:30.4 2012-05-11)
80 km SE Perivolia (pop 1,876 ; local time 21:48:30.4 2012-05-11)

Ruud and Maja from Eindhoven of Holland had dinner at ilias Taverna They ate Pizza and Swordfish fillet on the grill

Ruud and Maja from Eindhoven of Holland had dinner at Ilias Taverna They ate Pizza and Swordfish fillet on the grill Ruud en Maja uit Eindhoven van Holland had een diner in Elias Taverna Ze aten Pizza en zwaardvis filet op de grill

έχω να σας θυμήσου κάτι το ίδιο σενάριο θα έχουμε πάλι να μας θυμηθείτε ο κόσμος θα ξυπνήσει και θα καταλάβουν τον κώλο τούμπα !

Στα μέσα Μαρτίου του 2008 η MRB διενεργούσε γκάλοπ για τον Άλφα. Ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν στο εντυπωσιακότατο 17,5%!

Μάρτιος 2008: ο ΣΥΡΙΖΑ στο 17,5%!

Εκείνη η δημοσκόπηση έδειξε και κάτι ακόμη: το 86% των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ και το 74,8% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ πίστευαν ότι τα δύο κόμματα έπρεπε να συνεργαστούν και ότι καλύτερη λύση ήταν η από κοινού διακυβέρνηση. Ο κόσμος δηλαδή τότε ήθελε κυβέρνηση αριστερής συνεργασίας και ανατροπής.
Μάρτιος 2008: το 75% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ ήθελε συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ. Ο ΣΥΡΙΖΑ αυτή την ελπίδα την παρέβλεψε και σήμερα το πληρώνει...

Ο ΣΥΡΙΖΑ έπαιρνε ψηλά ποσοστά προκειμένου να συγκυβερνήσει με το ΠΑΣΟΚ και όχι για να το καταστρέψει. Αυτό όμως δεν το κατάλαβε ποτέ και ερμήνευσε τα γκάλοπ ως ευκαιρία υποκατάστασης του ΠΑΣΟΚ. Με την αυτοπεποίθηση του 17,5% θεώρησε αναιδώς ότι είναι ισχυρότερος από την βούληση των ψηφοφόρων του. Λάθος μοιραίο, αφού η άρνηση του ΣΥΡΙΖΑ διέψευσε τις ελπίδες του κόσμου που τον "ψήφιζε". Έτσι συνέχισε με υπεροψία το δρόμο της μη συνεργασίας, απογοητεύοντας όσους είχαν αποθέσει στον ΣΥΡΙΖΑ τις ελπίδες τους για μια αριστερή κυβέρνηση.

Έτσι στο τέλος του 2008 βλέπουμε γκάλοπ όπως αυτό της Alco για το Πρώτο Θέμα, όπου ο ΣΥΡΙΖΑ έχει πέσει στα ίδια ποσοστά με το ΚΚΕ, το οποίο παραμένει δημοσκοπικά σταθερό.

Νοέμβριος 2008: ο ΣΥΡΙΖΑ στα ποσοστά του ΚΚΕ.

Στα αρχαία δράματα ο υπέρμετρος εγωκεντρισμός των ηρώων, η αυτοπεποίθηση που φτάνει στα όρια της αναίδειας, η πίστη ότι διαθέτουν δυνάμεις πάνω από φυσικούς και θεϊκούς νόμους αποτελεί ύβρη. Στους Πέρσες του Αισχύλου η ύβρις -η αλαζονεία δηλαδή- προβάλλεται από τον τραγικό ποιητή ως αιτία ήττας, πτώσης και ατίμωσης του βασιλιά των Περσών Ξέρξη.

Ως άλλος "βασιλιάς σε αρχαίο δράμα", λόγω της δημοσκοπικής του αυτοπεποίθησης ο ΣΥΡΙΖΑ υπέπεσε και αυτός σε ύβρη, φτύνοντας αναιδώς την ευκαιρία διακυβέρνησης που του προσέφερε η Ιστορία. Έτσι η πτώση και η επιστροφή στα παλιά του λημέρια είναι μονόδρομος, μακριά από ανατροπές και σημαντικούς ιστορικούς ρόλους.

Πηγή: http://www.mrb.gr/dwnlds/PV_04_08.pdf

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ Π.Γ. ΤΟΥ ΚΚΕ(μ-λ)


Ασθμαίνοντας το πολιτικό προσωπικό της άρχουσας τάξης προσπαθεί να βρει άμεσα διαχειριστική λύση. Παρά το εκλογικό χαστούκι και παρά τον καταποντισμό των δύο κυρίαρχων πυλώνων του συστήματος και όσων στήριξαν την άγρια επίθεση, τα ντόπια αστικά επιτελεία, κάτω από τις ασφυκτικές πιέσεις των ξένων κέντρων, προσπαθούν να στήσουν -όπως όπως- μια κυβέρνηση.
Το αλισβερίσι γύρω από τις διερευνητικές εντολές, οι προσπάθειες να βρεθούν εκείνοι οι εύσχημοι όροι (“απαγκίστρωση”, “επαναδιαπραγμάτευση” κ.λπ.) που θα επιτρέψουν μια κάποια συγκόλληση των ερειπίων και η αναζήτηση “προθύμων” δεξιά και αριστερά, που θα αποτελέσουν το άλλοθι ενός τέτοιου εγχειρήματος, αναδεικνύουν -πάνω απ’ όλα- την επείγουσα ανάγκη του συστήματος να προσπεράσει τη λαϊκή αποδοκιμασία, να βρει τις ισορροπίες του και να συνεχίσει την επίθεσή του στις λαϊκές, εργαζόμενες μάζες.
Το βέβαιο είναι ότι, ακόμη κι αν καταφέρουν να στήσουν τελικά κυβέρνηση, δεν θα καταφέρουν να λύσουν το συνολικότερο πρόβλημα διαχείρισης. Και η κυβέρνηση αυτή δεν θα είναι παρά μια πολύ προσωρινή μετάθεση του προβλήματος αυτού. Γιατί θα είναι μια κυβέρνηση που θα αναλάβει να συνεχίσει την ίδια βάρβαρη πολιτική, απονομιμοποιημένη, με το λαό και τους εργαζόμενους απέναντί της.
Μια κυβέρνηση που θα στηριχτεί ακόμη περισσότερο στους μηχανισμούς καταστολής και την ωμή βία ενάντια στους νέους αγώνες και τις νέες εστίες αντίστασης.
Ωστόσο, το ενδεχόμενο να μην τα καταφέρουν και να αναγκαστούν σε νέα προσφυγή στις κάλπες παραμένει ισχυρό. Και τότε, οι πιέσεις στο λαό, τα εκβιαστικά διλήμματα, αλλά και οι αυταπάτες “αριστερής κυβερνητικής διεξόδου” θα επανέλθουν ακόμη δριμύτερα.
Σ’ ένα τέτοιο ενδεχόμενο, το ΚΚΕ(μ-λ) θεωρεί απαραίτητο η εκλογική συνεργασία ΚΚΕ(μ-λ) και Μ-Λ ΚΚΕ να εξετάσει τα νέα δεδομένα και να εκτιμήσει με ποιο τρόπο θα μπορέσει αποτελεσματικότερα να παρέμβει προς όφελος του λαού και να αντιπαρατεθεί στα νέα εκβιαστικά διλήμματα και τις νέες αυταπάτες.

Συνέχεια δίκης ΣΠΦ (Β΄ ΧΑΛΑΝΔΡΙ) - Καταρρέει το κατηγορητήριο ;

Πρώην αρχηγός της Αντιτρομοκρατικής στη δίκη της Συνωμοσίας: "Δεν είδα, δεν ξέρω, δεν άκουσα..."
Σήμερα, όλοι οι δημοσιογράφοι του αστυνομικού ρεπορτάζ θα έπρεπε να βρίσκονται στη δίκη της Συνωμοσίας των Πυρήνων της Φωτιάς, στην ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα των φυλακών Κορυδαλλού. Και θα έπρεπε να βρίσκονται για να παρακολουθήσουν την κατάθεση- εξέταση ενός από τους κορυφαίους αξιωματικούς που χειρίστηκαν την υπόθεση της συγκεκριμένης οργάνωσης να ... παλινωδεί και να καταφεύγει σε ... έπεα πτερόεντα.

Και δεν μιλάμε για όποιον κι όποιον αλλά για τον αρχηγό. Έναν αξιωματικό δηλαδή με

σπάνιες περγαμηνές εμπειρίας και αξιοσύνης στην διοίκηση και διαχείριση περιστατικών όλων των επιπέδων στη διαγράμμιση της κρισιμότητας. Όπως καταγράφει ο τίτλος, ο αρχηγός επέλεξε τη τακτική του δεν ξέρω, δεν είδα, δεν άκουσα. Ούτε πρόσωπα, της υπηρεσίας που διοικούσε και τώρα ΄διώκονται ποινικά, ούτε τμηματάρχες και διευθυτές διοικούσε, ούτε σε ποιους ανώτερους ανέφερε και πότε.

Μάλιστα, υποστηρίχτηκε για να θεμελιωθεί η στρατηγική διαλεκτική επιλογή του πνεύματος και της φιλοσοφίας της όλης κατάθεσης, που συμπυκνώνεται νοηματικά ... από την πόλη έρχομαι και στην κορφή κανέλα, ότι καμία παρακολούθηση, κανενός σπιτιού και κανενός ύποπτου δεν υπήρξε μέχρι τρεις ημέρες πριν από τη βόμβα στο σπίθτι της Λούκας Κατσέλη, αλλά τότε το προτσές της έρευνας άλλαξε δραστικά καθώς υπήρξε ... ανώνυμο τηλεφώνημα που αυτό ήταν το οποίο υπέδειξε το σπίτι στο Χαλάνδρι!

Ο εκ των κατηγορούμενων για τη Συνωμοσία Χρήστος Τσάκαλος και ο οποίος υπήρξε από τους πρώτους που ανέλαβε την πολιτική ευθύνη για τις ιδεολογικές αναφορές της οργάνωσης, όπως επίσης και ο Γιώργος Νικολόπουλος, ρώτησαν επίμονα και κατ' επανάληψη τον κ. αρχηγό για δημοσιεύματα και αποκαλύψεις του Τύπου σχετικά με πρόσωπα κι ενέργειες της οργάνωσης που υπήρχαν αποτυπωμένα στα πληροφοριακά δελτία, πολλούς μήνες πριν από την έφοδο στην διπλοκατοικία της οδού 25ης Μαρτίου στο Χαλάνδρι στις 23 Σεπτέμβρη 2009.

Για την παρακολούθηση των ύποπτων το καλοκαίρι στην Ικαρία και για την περιβόητη πλέον επιχείρηση ... βερμούδα, όπως και πολλά άλλα. Για τα αν και ποιους θεωρούσε η αντιτρομοκρατική ως μέλη της οργάνωσης πριν από τις συλλήψεις και τα εντάλματα. Ω του θαύματος, ο κ. αρχηγός δήλωσε παντελή άγνοια, κι απέδωσε τα δημοσιεύματα σε δημοσιογραφικά συμπεράσματα κι απόψεις. Εάν όμως οι δημοσιογράφοι γνώριζαν ή πιθανολογούσαν πριν από αυτόν ποιοι εν δυνάμει συμμετέχουν στις οργανώσεις και τί έκαναν στις διακοπές τους, τότε ο ρόλος και η παρουσία της Αντιτρομοκρατικής στο οργανόγραμμα των υπηρεσιών του σώματος θα έπρεπε αυτοδικαίως να καταργηθεί ως καταχρηστική κι επιζήμια στο δημόσιο συμφέρον.

Για τον Χρήστο Τσάκαλο, οι πληροφορίες ότι ως όνομα βρίσκεται μπροστά στην ακίδα του στόχαστρου των βασικών ύποπτων εμπλοκής όχι μόνο στη Συνωμοσία αλλά και σε άλλες οργανώσεις της νεοτρομοκρατίας και πως διαχέεται σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του αντάρτικου πόλης, ήταν "κοινό μυστικό" τοις πάσι, αρκετά πριν τις 18 Φενρουαρίου του 2009 όταν ο "Επαναστατικός αγώνας" τοποθέτησε τη σούπερ βόμβα των 50 κιλών Anfo στα κεντρικά γραφεία της Σίτιμπανκ στην Κηφισιά, μέσα σε παγιδευμένο αυτοκίνητο που ευτυχώς δεν ανατινάχτηκε. Μάλιστα, και για εκείνη την ενέργεια υπήρχε συσχετισμός του, δεδομένου ότι το σπίτι του βρίσκεται ακριβώς στην απέναντι πλευρά της εθνικής οδού.

Αυτά και άλλα πολλά ήταν που έπρεπε ν' ακούσουν οι αστυνομικοί συντάκτες στη σημερινή συνεδρίαση του ειδικού σε κάθε περίπτωση δικαστηρίου για να κρίνουμε και να συγκρίνουμε, συνεκτιμώμενης και της απόστασης του χρόνου. Ειπώθηκαν κι άλλα, αλλά μένουμε σ' αυτά.

Από την πλευρά της η υπεράσπιση των κατηγορούμενων επισήμανε τις αντιφάσεις και ζήτησε κατ' αντιπαράσταση εξέταση με αξιωματικό - υφιστάμενο - λίγα σκαλιά τότε κάτω από τον κ. αρχηγό που άλλα είπε, όπως επίσης την κλήση για να καταθέσουν στο δικαστήριο ο τότε αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Χρήστος Μαρκογιαννάκης, καθώς και οι δημοσιογράφοι Αλέξης Παπαχελάς και Τάσος Τέλογλου, σε εκπομπή των οποίων άλλα αντ' άλλων είχε πει σεμνυνόμενος ο κ. αρχηγός.

του Γιώργου Καραϊβάζ
(Πηγή : http://www.bloko.gr)

περιμένουμε να μάθουμε λεπτομέρειες από το μαφιόζικο στήσιμο εχτές το βράδυ σε ...

άντε έχουμε αγωνία να μάθουμε τους μάγκες του κ.....

Ποια τσούλια την είδαν εξουσία στην Σκόπελο?

ΑΝΤΕ ΜΑΝΤΕΨΤΕ

Κουβέλις-Κώμα “ειδικού σκοπού”.

Η φωτογραφία είναι απο λεύκωμα εποχής, της Οικουμενικής κοινωνικής Φρίκης
Μία από τις πιο ανεκδιήγητες και εξωφρενικές  εξουσιαστικές κατασκευές αποτελεί το κώμα του Κουβέλι, ο  έμμισθος κυνοβουλευτισμός μέχρι τα μπούνια. Το Κουβελοκώμα εγκρίθηκε, κατασκευάστηκε , στελεχώθηκε και  χρηματοδοτήθηκε επικοινωνιακά από τα ΜΜΕ των ντόπιων εφοπληστών και βιομηχάνων, αυτό το κατασκεύασμα δίνει σε αυτές τις «διερευνητικές» ώρες τα ρέστα του..
Η απουσία κοινωνικού χώρου –ερείσματος,  η Παντελής έλλειψη οποιουδήποτε ίχνους  κοινωνικού αιτήματος ήταν ευδιάκριτα χαρακτηριστικά από τις πρώτες κιόλας, ώρες γέννησης του. Δύο υλικά από τα οποία ξεχωρίζουν τα κοινωνικά κώματα οποιοσδήποτε ιδεολογικής τυπολογίας από τα κατασκευασμένα κίτρινα κώματα των παρακρατικών μηχανισμών.  Σήμερα στην άβυσσο των διερευνητικών εντολών εξουσίας το καθεστώς του Μνημονίου ψάχνει απεγνωσμένα να βρει να στηριχθεί κάπου και ο Κουβέλις μαζί με τα ανδρείκελά, του “επιστρέφουν”   το πάτημα.
Είμαστε τυχεροί! Το Κράτος μας παραδίδει μαθήματα κατασκευής κωμάτων και πολιτικών υπηρετών του. Για χρόνια εξέθρεψε αυτά τα παράσιτα σε έναν ευρύτερο χώρο(της αριστεράς)  όπου μακριά από ασφυκτικές ιδεολογικές δομές και απαιτήσεις μπορούσαν και παρασιτούσαν.  Οι χαζοαριστεροί του ΣΥΝασπισμού μπορούν να αισθάνονται εντελώς άνετα για το κωματικό θερμοκήπιο και τα φρούτα που τάιζαν τόσα χρόνια. Η διάβρωση των στελεχών και του χώρου τους είναι πραγματικότητα~ και σε στιγμές ακραίας καθεστωτικής κρίσης εμφανίζονται με μη αλφαβητική σειρά. Η   ίδρυση του Κουβελοκώματος έγινε απτή πραγματικότητα από έμμισθους κοινοβουλευτικούς και μη,  όταν πια δεν μπορούσαν να διαβρώσουν απόλυτα την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, να ελέγξουν κατευθύνσεις κλπ
  Η  πολιτική Ορχήστρα  είναι μόνο  υπαλληλική.
 Το Κουβελοκώμα απανθίστηκε από  διορισμένα στελέχη,  καθοδηγητές επαγγελματίες του χώρου της εξουσίας όπως ο διευθυντής του STAR εμπνευστής των δελτίων ειδήσεων με κυρίαρχο  τηλεοπτικό πρωτοσέλιδο τους παραλιακούς κώλους,   μαζί με   κάτι αφελείς χαζοφερμένους αριστερούς  που ωρίμαζαν  για χρόνια στο θερμοκήπιο του συνασπισμού, και καλοταϊσμένους  εκσυγχρονιστές σαν τον Μπίστη. Όλος αυτός ο συρφετός απόκοσμων πλασμάτων     ήρθε η ώρα να κινητοποιηθούν και  να στηρίξουν  το καθεστώς του Μνημονίου.  
Το Κουβελοκώμα, Κώμα «ειδικού σκοπού»,  είναι έτοιμο  να συμπληρώσει τη φρίκη του Μνημονίου διαμορφώνοντας τις προϋποθέσεις μιας Οικουμενικής κυβέρνησης του Μνημονίου..  Με απανωτές δηλώσεις από τον υποβολέα του STAR(ιδιοκτησίας Βαρδινογιάννη) ο Κουβέλις ερωτοτροπεί  με τους  αρχόντους  του Μνημονίου και κομιστές των  επιστολών υποτέλειας, Σαμαρα-Βενιζέλου θέτοντας ψύχη και σώματι στο άρμα του Μνημονίου για την σωτηρία της χώρας από τις ….εκλογές
“Εγέρθητου” , λοιπόν,  μπροστά στον Κουβέλι,τον αριστοφανικό ήρωα απο τους Ιππείς,  το νέο κυβερνητικό πρωταγωνιστή του καθεστώτος του Μνημονίου…

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ - ΔΗΜ. ΑΡΙΣΤΕΡΑ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΗΜΑΡ ΓΙΑ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΣΙΠΡΑ

Η σταθερότητα των θέσεων της ΔΗΜΑΡ είναι δεδομένη και διαχρονική. Εάν ο κύριος Τσίπρας θέλει να «αγωνιά» για την δεδομένη σταθερότητα της ΔΗΜΑΡ και του προέδρου της Φώτη Κουβέλη είναι δικό του πρόβλημα και επικοινωνιακή του αγωνία.
Με επικοινωνιακά τερτίπια δεν μπορεί να δικαιολογηθεί, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ πέταξε την δυνατότητα να υπάρξει κυβέρνηση της αριστεράς.11 / 05 / 2012

Προς εκλογές οδηγείται ξανά η χώρα μετά την άρνηση του Α. Τσίπρα

 
Προς εκλογές οδηγείται ξανά η χώρα αφού οι πιέσεις για την συμμετοχή του ΣΥΡΙΖΑ στην προτεινομένη οικουμενική κυβέρνηση δεν αποδίδουν. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι διατεθειμένος στην παρούσα στιγμή να συμμετάσχει σε αυτό το εγχείρημα .
Όπως δήλωσε ο Α. Τσίπρας μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης του με τον αρχηγό του ΠΑΣΟΚ , «Θέλω να επισημάνω ότι την άρνηση σε αυτή την πρόταση δεν την δίνει ο ΣΥΡΙΖΑ. Την έχει δώσει από το βράδυ της Κυριακής ο ελληνικός λαός με την ετυμηγορία του και ο Ε.Βενιζέλος και ο Α. Σαμαράς είναι απολύτως συνεπείς με την υπογραφή τους στο Μνημόνιο.
Και συνέχισε ο Α. Τσίπρας, "Δεν έχουν καταλάβει το αποτέλεσμα των εκλογών. Ο Α. Σαμαράς γίνεται κουραστικός και χρησιμοποιεί τα ίδια επιχειρήματα που χρησιμοποίησε εναντίον του Γ. Παπανδρέου. Όμως ο ελληνικός λαός έχει και μνήμη και κρίση. Το μόνο που θα ήθελα να του υπενθυμίσω είναι ότι οι δικοί μας συνομιλητές και ομοιδεάτες στην Ευρώπη στάθηκαν στο πλευρό της Ελλάδας και του ελληνικού λαού. Ας αφήσει αυτή την καραμέλα περί δραχμής γιατί την έχουν χρησιμοποιήσει άλλοι και έχει λιώσει.Μετά την χθεσινή μετατόπιση του Φώτη Κουβέλη και την ευθυγράμμιση με τον Βενιζέλο είχαμε σήμερα και την ευθυγράμμιση Σαμαρά. Έχουμε μια κοινή γραμμή τριών κομμάτων που ζητούν κυβέρνηση με αριστερό άλλοθι."
Αύριο στις 13.00 ο Ευάγγελος Βενιζέλος παραδίδει την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Ο σύντροφος Αλέξης ξεβρακώνετε πάλι αυτά για κάποιους που πιστεύουν ότι ο Σύριζα είναι αριστερά !


Α. Τσίπρας: «Περισσότερη λιτότητα θα μας κάνει τριτοκοσμικούς»

, σε συνέντευξή του στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNBC, από όπου διαβεβαίωσε ότι «θα κάνει τα πάντα» για να μείνει η χώρα στην Ευρωζώνη.
Ο κ. Τσίπρας ανέφερε ακόμη ότι είναι πρόθυμος να διαπραγματευτεί με την τρόικα, ώστε να παραμείνει η χώρα στο ευρώ. «Διαφωνώ πλήρως με αυτό που είναι η καρδιά του μνημονίου», πρόσθεσε ο κ. Τσίπρας, συμπληρώνοντας ότι «περισσότερη λιτότητα θα μας κάνει μία τριτοκοσμική χώρα μέσα στην ΕΕ».
Επίθεση από τη ΔΗΣΥ
Στο μεταξύ, σκληρή επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε η Δημοκρατική Συμμαχία.
«Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και τα στελέχη του οφείλουν έστω και τώρα να πουν την αλήθεια στον ελληνικό λαό και να ζητήσουν συγνώμη για τις ψεύτικες ελπίδες και την οργή που καλλιέργησαν για να υφαρπάξουν την ψήφο των συμπολιτών μας», δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου της ΔΗΣΥΜ Θ. Ζορμπάς.
Σημείωσε επίσης ότι τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ κάνουν τώρα στροφές 180 μοιρών και λένε ότι αυτό που εννοούν είναι ότι θα κάνουν ένα νέο μνημόνιο και ότι «δεν είναι ημίτρελοι να θεωρούν ότι μια χώρα, που τη βγάλανε έξω από τις αγορές, δεν έχει την ανάγκη δανεισμού».
«Αντιμέτωποι με τη σκληρή πραγματικότητα αποδεικνύουν ότι βρίσκονται σε πλήρη σύγχυση και η περίφημη ’’αριστερή πρόταση’’ εξουσίας στερείται ουσιαστικού περιεχομένου», πρόσθεσε ο κ. Ζορμπάς.

ΛΑΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ


         Δεν θα ψηφίσω αυτούς που μας λέγανε και μας λένε ΨΕΜΑΤΑ.
Δεν θα ψηφίσω αυτούς που προσπαθούν να μας ΞΕΓΕΛΑΣΟΥΝ.
Δεν θα ψηφίσω αυτούς που σήμερα έγιναν… ΑΝΤΙΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟΙ αλλά κουβέντα δεν λένε για το ΜΑΣΤΡΙΧ που ΨΗΦΙΣΑΝ.
Δεν θα ψηφίσω αυτούς που παρουσιάζονται στα ΜΜΕ, απλόχερα, και κλαίνε για την ΕΝΟΤΗΤΑ της ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ.
Δεν θα ψηφίσω αυτούς που θέλουν διακυβέρνηση της << ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ >> από την κορυφή, από τους ξεπουλημένους πολιτικούς στην ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΣΥΝΕΥΡΕΣΗ, ΠΡΟΤΙΜΩ να ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙ Ο Εργάτης, Ο Αγρότης, Ο Αυτοαπασχολούμενος, Ο Επιστήμονας, Οι Νέοι,… Ο Λαός… δηλαδή η τεράστια πλειοψηφία… το 90% του Ελληνικού πληθυσμού.
Δεν θα ψηφίσω αυτούς που δεν θέλουνε να Κυβερνήσει η ανεξάντλητη δύναμη που διαθέτει η πατρίδα μας, αλλά κάποιοι …φωτισμένοι … Ευρωπαϊστές.
Δεν θα ψηφίσω αυτούς που υπολογίζουν ότι η δίψα μας, θα μας οδηγήσει στην πηγή του Ευρώτα τους.
Δεν θα ψηφίσω όλους αυτούς που δεν χάνουν ευκαιρία να καπηλευθούν κάθε άξιο αγωνιστή που δήλωνε Κομμουνιστής, να τον παρουσιάζουν απλός, σαν τα μούτρα τους, σαν αριστερό.
 Δεν θα ψηφίσω όλους αυτούς που κοροϊδεύουν τον λαό ότι θα αλλάξουν τον Καπιταλισμό και θα τον κάνουν ανθρώπινο, λες και περίμενε τους <<αριστερούς>> να τον αξανθρωπίσουν.         
ΑΠΟΡΩ…..
Είναι δυνατόν ΟΛΟ το οικονομικό ΣΥΣΤΗΜΑ να προωθεί, χωρίς καμμία επιφύλαξη, ΤΣΙΠΡΑ και ΣΥΡΙΖΑ, και μιλάω γιά ΚΑΝΑΛΙΑ-ΡΑΔΙΟΦΩΝΑ-ΣΕΒ….
Οι <> δημοσιογράφοι…, οι οποίοι προεκλογικά κατάφεραν να αναδείξουν ως το Α και Ω της αναζήτησης των ψηφοφόρων, ΑΝ ΘΕΛΕΙ να ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙ το ΚΚΕ η όχι, και το συνεχιζουν και ΤΩΡΑ, δεν ΤΟΥς ενδιαφέρει το κυβερνητικό πρόγαμμα των κομμάτων.Π.χ. δεν τους ενδιαφέρουν οι θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ γιά……
1) Το ΝΑΤΟ
2) Την εξωτερική πολιτική
3) Το όνομα των Σκοπίων
4) Τα Ελληνοτουρκικά
5) Τις Α.Ο.Ζ.
6) Το μεταναστευτικό πρόβλημα
7) Τις δεσμεύσεις της πατρίδας μας από την συνθήκη του ΜΑΑΣΤΡΙΧ
8) Το Σύμφωνο Συνεργασίας της Ε.Ε. με την Ατλαντική Συμμαχία
9) Την συμμετοχή της Ε.Ε. στην καταστοφή της Γιουγκοσλαβίας
10) Γιά το πρόγραμμα ΗΛΙΟΣ
11) Γιά την ΑΝΕΡΓΙΑ
12) Γιά τα ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ
13) Γιά ΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ και ΤΑ ΜΕΡΟΚΑΜΑΤΑ
14) Γιά τούς κοινωνικούς δεσμούς
15) Γιά το περιβάλλον
16) Γιά τα Μ.Μ.Ε. και την ανεξάρτητη ενημέρωση
17)……
Π.Χ.
Ανακοίνωση του Σ Υ Ρ Ι Ζ Α. χθες 10-05-2012……. «Ο Επίτροπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης Όλι Ρέν, αρνείται να δημοσιοποιήσει, τόσο το πόρισμα της BlackRock, όσο και τον κατάλογο με τις εκτιμώμενες αξίες των περιουσιακών στοιχείων του δημοσίου που πρόκειται να ξεπουλήσουν, και τον οποίο γνωρίζουν. Αυτό προκύπτει από απαντήσεις του Επιτρόπου Όλι Ρέν, σε γραπτές ερωτήσεις του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκου Χουντή», αναφέρει ανακοίνωση του όμματος.!!!!!!!!!!!!!!
Δηλαδή να τους ρωτήσουν γιατί συμβαίνει αυτό… γιατί ..μας γράφουν οι της Ε.Ε
Όμως κ.κ. του ΣΥΡΙΖΑ όλα αυτά δεν αναγράφονται σε κανένα ΜΝΗΜΟΝΙΟ, αλλά στην Συνθήκη του ΜΑΑΣΤΡΙΧ, που εσείς κ.κ. του ΣΥΡΙΖΑ έχετε υπογράψει και δεν θέλετε να καταργηθεί……
Α Π Ο Δ Ε Ι Ξ Η ….!!!!!!!!!!!
ΣΥΜΘΗΚΗ ΜΑΑΣΤΡΙΧ
Επαγγελματικό απόρρητο
ΑΡΘΡΟ 38.1. Τα μέλη των διοικητικών οργάνων και του προσωπικού της ΕΚΤ και
των εθνικών τραπεζών υποχρεούνται, ακόμη και όταν θα έχουν παύσει να
ασκούν τα καθήκοντά τους, να μην αποκαλύπτουν πληροφορίες οι οποίες,
λόγω της φύσης τους, καλύπτονται από την υποχρέωση τήρησης του
επαγγελματικού απορρήτου.
38.2. Τα πρόσωπα που έχουν πρόσβαση σε στοιχεία που καλύπτονται από
κοινοτική νομοθεσία, η οποία επιβάλλει υποχρέωση απορρήτου, υπόκεινται
στην εν λόγω νομοθεσία.
Αρθρο 40
Προνόμια και ασυλίες
Η ΕΚΤ απολαύει στην επικράτεια των κρατών μελών των αναγκαίων
προνομίων και ασυλιών για την εκπλήρωση της αποστολής της, υπό τους
όρους που καθορίζονται στο Πρωτόκολλο περί Προνομίων και Ασυλιών των
Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων που προσαρτάται στη συνθήκη για την ίδρυση
Ενιαίου Συμβουλίου και Ενιαίας Επιτροπής των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων.
ΑΡΘΡΟ 27.1. Οι λογαριασμοί της ΕΚΤ και των εθνικών κεντρικών τραπεζών ελέγχονται από ανεξάρτητους εξωτερικούς ελεγκτές, τους οποίους υποδεικνύει το Διοικητικό Συμβούλιο και εγκρίνει το Συμβούλιο.
Οι ελεγκτές είναι πλήρως εξουσιοδοτημένοι να εξετάζουν όλα τα βιβλία και
τους λογαριασμούς της ΕΚΤ και των εθνικών κεντρικών τραπεζών καθώς και
να ενημερώνονται πλήρως σχετικά με τις συναλλαγές τους.
27.2. Οι διατάξεις του άρθρου 188 Γ της παρούσας συνθήκης έχουν
εφαρμογή μόνο στην εξέταση της αποτελεσματικότητας της διαχείρισης της
ΕΚΤ.
30.4. Η ΕΚΤ μπορεί να ζητήσει να της καταβληθούν συναλλαγματικά
διαθέσιμα πέραν του ορίου που τίθεται στο άρθρο 30.1, σύμφωνα με τις
διατάξεις του άρθρου 30.2, εντός των ορίων και υπό τις προϋποθέσεις που
καθορίζει το Συμβούλιο με τη διαδικασία του άρθρου 42.
Γιατί δεν ρωτούν τον Τ Σ Ι Π Ρ Α αφού θέλει ο ΣΑΜΑΡΑΣ και ΒΕΝΥ να ΑΠΟΣΎΡΟΥΝ ΤΑ ΚΕΊΜΕΝΑ ΜΕ ΤΙς ΥΠΟΓΡΑΦΈς τους γιά την Δ.ΣΥΜΒΑΣΗ και τα ΜΝΗΜΟΝΙΑ δεν ΖΗΤΑ
να αναιρέσουν τις υπογραφές τους οι…. ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ ΤΟΥ που υπέγραψαν την συνθήκη του ΜΑΑΣΤΡΙΧ στη ΒΟΥΛΗ,
δηλαδή την ΚΗΔΕΙΑ, που με βάση της έγιναν τα ΜΝΗΜΟΣΥΝΑ!!!!! (αντιμνημονιακέ!!!!!!!!!)
Οσον αφορά την Ε.Ε. και το ΝΑΤΟ το ΜΑΑΣΤΡΙΧ προβλέπει…
……….Β. Σχέσεις της ΔΕΕ με την Ατλαντική Συμμαχία
4. Στόχος είναι να αναπτυχθεί η ΔΕΕ ως μέσο για την ενίσχυση του
ευρωπαϊκού σκέλους της Ατλαντικής Συμμαχίας. Για το σκοπό αυτό, η ΔΕΕ
προτίθεται να αναπτύξει στενές σχέσεις εργασίας μεταξύ της ΔΕΕ και της
Ατλαντικής Συμμαχίας και να ενισχύσει το ρόλο, τις ευθύνης και τη
συμβολή των κρατών μελών της ΔΕΕ στα πλαίσια της Ατλαντικής Συμμαχίας.
Αυτό θα πραγματοποιηθεί με την αναγκαία διαφάνεια και
συμπληρωματικότητα μεταξύ της ανακύπτουσας ευρωπαϊκής ταυτότητας όσον
αφορά την ασφάλεια και την άμυνα και της Ατλαντικής Συμμαχίας. Η ΔΕΕ θα
ενεργεί σύμφωνα με τις θέσεις που καθορίζονται στην Ατλαντική Συμμαχία.
- Τα κράτη μέλη της ΔΕΕ θα εντείνουν το συντονισμό τους σε θέματα της
Ατλαντικής Συμμαχίας που θα παρουσιάζουν σημαντικό κοινό ενδιαφέρον, με
στόχο την εισαγωγήκοινών θέσεων, που θα έχουν εγκριθεί σε επίπεδο ΔΕΕ,
στη διαδικασία διαβουλεύσεων της Ατλαντικής Συμμαχίας, η οποία θα
παραμείνει το κύριο φόρουμ διαβουλεύσεων μεταξύ των μελών της και το
πλαίσιο εντός του οποίου συμφωνούν σε θέματα πολιτικής που αφορούν τις
υποχρεώσεις ασφάλειας και άμυνας των Συμμάχων συνάμει του συμφώνου του Βορείου Ατλαντικού.
Μάλιστα, ειδικά στις σημερινές συνθήκες, ΓΙΑΤΙ δεν ΡΩΤΟΥΝ τον ΤΣΙΠΡΑ ΓΙΑΤΙ…
σε συνθήκες τρόικας – όπου τα 2/3 της τρόικας είναι η ΕΕ (Κομισιόν και ΕΚΤ) -
σε συνθήκες μνημονίων και δανειακών συμβάσεων, που συντάσσονται από την ελληνική πλουτοκρατία και τους ευρωενωσιακούς εταίρους της υπό την πολεμική ιαχή του επιτροπάτου «καλό κουράγιο Ελληνες»,
σε συνθήκες βαθιάς καπιταλιστικής κρίσης που τόσο σε παγκόσμιο όσο και – ειδικότερα – στο ευρωπαϊκό επίπεδο σαρώνει με τη σφραγίδα των Βρυξελλών ό,τι έχει απομείνει να θυμίζει λαϊκό δικαίωμα,
το να μην αναγνωρίζεις αυτήν την αυτονόητη αλήθεια, τον καθοριστικό ρόλο, δηλαδή, της ΕΕ και το πώς το κάθε κόμμα τοποθετείται απέναντί της, συνιστά είτε πολιτική αυταπάτη είτε ξεκάθαρη πολιτική απάτη.
ΡΩΤΑΩ μήπως κάτι ΑΛΛΟ …ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ…..

ΜΕΝΟΥ ΚΑΙ ΤΙΜΕΣ ΣΤΗΝ ΣΚΟΠΕΛΟ ΑΠΟ ΤΟ GYROS.GR KAI TO SKOPELOS DELIVERY +δοκιμάστε ΣΗΜΕΡΑ από το skopelos delivery Pizza γύρο χοιρινό και κοτόπουλο και προσφορά στης 2 πίτσες + μια δώρο !

skopelos Pizza (Αμπελική, Σκόπελος) Πίτσες Μακαρονάδες σπαγγέτι σαλάτες Delivery Πίτσα ΣΚΟΠΕΛΟΣ

 • Περιοχή Σκόπελος > Αμπελική
 • Διεύθυνση Παραλία Σκοπέλου
 • Τηλέφωνο παραγγελίας 2424023434 
 • Ώρες Ανοιχτά : 12:00 με 24:00
 •  

  Πίτσες Μακαρονάδες σπαγγέτι σαλάτες Delivery Πίτσα ΣΚΟΠΕΛΟΣ 

   

  ΜΕΝΟΥ ΚΑΙ ΤΙΜΕΣ ΣΤΗΝ ΣΚΟΠΕΛΟ ΑΠΟ ΤΟ GYROS.GR KAI TO SKOPELOS DELIVERY

  Γύρος χοιρινός "σπέσιαλ"
  6 Ευρώ
  Γύρος κοτόπουλο
  6 Ευρώ
  Σουβλάκι χοιρινό
  6 Ευρώ
  Σουβλάκι κοτόπουλο
  6 Ευρώ
  Μπιφτέκι χειροποίητο "σπέσιαλ"
  6 Ευρώ
  Λουκάνικο "σπέσιαλ"
  6 Ευρώ

       
   
  Γύρος χοιρινός σε παραδοσιακή πίτα
  2 Ευρώ
  Γύρος χοιρινός σε ψωμάκι
  2.50 Ευρώ
  Γύρος χοιρινός σε κυπριακή πίτα
  2.50 Ευρώ
  Γύρος χοιρινός φουσκόπιτα
  3 Ευρώ
  Σουβλάκι χοιρινό
  1,20 Ευρώ
  Σουβλάκι χοιρινό σε παραδοσιακή πίτα
  2 Ευρώ
  Σουβλάκι χοιρινό σε κυπριακή πίτα
  2.50 Ευρώ
  Σουβλάκι χοιρινό σε ψωμάκι
  2,50 Ευρώ
  Σουβλάκι χοιρινό σε φουσκόπιτα
  3 Ευρώ
  Σουβλάκι κοτόπουλο
  1,20 Ευρώ
  Σουβλάκι κοτόπουλο σε παραδοσιακή πίτα
  2 Ευρώ
  Σουβλάκι κοτόπουλο σε κυπριακή πίτα
  2,50 Ευρώ
  Σουβλάκι κοτόπουλο σε ψωμάκι
  2,50 Ευρώ
  Σουβλάκι κοτόπουλο σε φουσκόπιτα
  3 Ευρώ
  Μπιφτέκι χειροποίητο
  1,20 Ευρώ
  Μπιφτέκι χειροποίητο σε παραδοσιακή πίτα
  2 Ευρώ
  Μπιφτέκι χειροποίητο σε κυπριακή πίτα
  2,50 Ευρώ
  Μπιφτέκι χειροποίητο σε ψωμάκι
  2,50 Ευρώ
  Μπιφτέκι χειροποίητο φουσκόπιτα
  3 Ευρώ
  Λουκάνικο
  0,80 Ευρώ
  Λουκάνικο σε παραδοσιακή πίτα
  1,50 Ευρώ
  Λουκάνικο σε κυπριακή πίτα
  2,50 Ευρώ
  Λουκάνικο σε ψωμάκι
  2,50 Ευρώ
  Λουκάνικο φουσκόπιτα
  3 Ευρώ

Αεροδρόμιο στην Σκόπελο !


ο νέος δήμαρχος θα ψηφιστεί για Αεροδρόμιο στην Σκόπελο
τελειώσανε τα ψέματα και η μαλακίες διαφορετικά βγάλτε ναυτικά φυλλάδια να φύγουμε από το νησί μας και να μείνουν τα λαμόγια

Το skopelosnews θα είναι μπροστάρης σε αυτόν τον αγώνα

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ - ΣΥΝ - ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ- Δήλωση Τ Κουράκη-«Η απολύτως αποδοκιμασμένη από τον ελληνικό λαό κυβέρνηση του μνημονίου προχωρά σε προεκλογικές προσλήψεις στο Υπουργείο Πολιτισμού χιλιάδων ανέργων με μισθό 411 ευρώ, μέσω ΜΚΟ»

 Θέμα: «Η απολύτως αποδοκιμασμένη από τον ελληνικό λαό κυβέρνηση του μνημονίου προχωρά σε προεκλογικές προσλήψεις στο Υπουργείο Πολιτισμού χιλιάδων ανέργων με μισθό 411 ευρώ, μέσω ΜΚΟ»

Ο βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης Τάσος Κουράκης δήλωσε:
«Η κυβέρνηση του μνημονίου αδυνατεί να αποδεχτεί το γεγονός ότι ο ελληνικός λαός αποδοκίμασε πλήρως την πολιτική της και όχι μόνο συνεχίζει να παίρνει αποφάσεις για τη χώρα, χωρίς να έχει καμία νομιμοποίηση, αλλά προχωρά και σε χιλιάδες προεκλογικές προσλήψεις ανασφάλιστων και κακοπληρωμένων εργαζομένων, μέσω των «αμαρτωλών» ΜΚΟ και διαφόρων «σωματείων».
Το Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού με πρόσφατο έγγραφό της υπηρεσιακής, κατ’ ουσίαν, Γενικής Γραμματέως, υλοποιεί, με υπερεπείγουσες διαδικασίες, το πρόγραμμα «Δημιουργία θέσεων απασχόλησης σε τοπικό επίπεδο μέσω προγραμμάτων κοινωφελούς χαρακτήρα», που θα χρηματοδοτηθεί από το ΕΣΠΑ και προβλέπει την πρόσληψη χιλιάδων ανέργων στο Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού μέσω ΜΚΟ και άλλων «σωματείων» που θα εργάζονται κυλιόμενα για διάστημα έως 7 μηνών με μισθό 411 ευρώ και χωρίς ασφάλιση!!
Τα χρήματα του ΕΣΠΑ θα διατεθούν σε ΜΚΟ και διάφορα «σωματεία», οι οποίες στη συνέχεια θα προσλάβουν προσωπικό για να διατεθεί για τις ανάγκες του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού! Πρόκειται για απαράδεκτη διαδικασία εμπλοκής των ιδιωτών στο έργο του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού που μοναδικό στόχο έχει την προώθηση της εκχώρησης του πολιτισμού στους ιδιώτες.
Καλούμε το Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού να ακυρώσει άμεσα αυτό το απαράδεκτο πρόγραμμα και να καλύψει τις ανάγκες σε έκτακτο προσωπικό στο Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού με την πρόσληψη συμβασιούχων μέσω ΑΣΕΠ.
Ταυτόχρονα καταγγέλλουμε την αδικαιολόγητη ολιγωρία του Υπουργείου στις προσλήψεις των εκτάκτων εργαζομένων που έχει σαν αποτέλεσμα τα μουσεία και οι αρχαιολογικοί μας χώροι να αδυνατούν να λειτουργήσουν σύμφωνα με το αυξημένο θερινό ωράριο».

Το Γραφείο Τύπου

Αλλού τρως, αλλού πίνεις, και αλλού πας και το δίνεις ...

"ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ, ΚΑΛΗΜΕΡΑ". Μια παράσταση από τα γραφτά της Μέλπως Αξιώτη

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 11 ΜΑΙΟΥ - ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ - ΑΙΘΟΥΣΑ ΠΛΕΙΑΔΕΣ - ΓΡ.ΛΑΜΠΡΑΚΗ & ΤΑΞΙΑΡΧΩΝ

Παρασκευή 11 Μαϊου στο Πνευματικό Κέντρο Κορυδαλλού
αίθουσα Πλειάδες (3ος όροφος)
 
ώρα έναρξης: 21.15
 

pasamontana.blogspot.com

Εβγαλαν στην Σκόπελο σπίτι στον πλειστηριασμό στο 1/5 της άξιας του !


Image
Γνωστοί δικαστές, δικηγόροι, ένας ιερέας, ανώτεροι κρατικοί υπάλληλοι. Το πόρισμα του εισαγγελέα Εφετών Ισίδωρου Ντογιάκου περιλαμβάνει ένα μπαράζ ποινικών διώξεων για κακουργήματα σε πάνω από 20 άτομα.
Η υπόθεση αποκαλείται στους διαδρόμους της οδού Ευελπίδων ως «παραδικαστικό 2-κύκλωμα ακινήτων». Πρωταγωνιστικό ρόλο σε αυτά, σύμφωνα πάντα με το πόρισμα του κ. Ντογιάκου, φέρονται να είχαν μία εφέτης, ένας πρόεδρος εφετών ένας εισαγγελέας πρωτοδικών, ένας αρχιμανδρίτης, δικηγόροι, δικαστικοί επιμελητές εφοριακοί, τραπεζικοί υπάλληλοι, αστυνομικοί, ενώ εικάζεται η εμπλοκή πασίγνωστου επιχειρηματία ο οποίος είχε κληθεί ως ύποπτος για τέλεση αδικήματος στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης.
Οι κατηγορίες που τους αποδίδονται μεταξύ άλλων περιλαμβάνουν: κατάχρηση εξουσίας, απάτη, ενεργητική και παθητική δωροδοκία, ψευδής βεβαίωση, εγκληματική οργάνωση, ξέπλυμα μαύρου χρήματος. Αρκετοί, κατηγορούνται επίσης και για ηθική αυτουργία και συνέργεια στα παραπάνω αδικήματα. Στον πολιτικό μηχανικό, τον ιερωμένο και το δικηγόρο απαγορεύτηκε επίσης με διάταξη του εισαγγελέα και η έξοδος από τη χώρα.
Η δράση του κυκλώματος αποκαλύφθηκε πριν από περίπου 2 χρόνια, μετά από μηνύσεις τραπεζών και καταγραφές τηλεφωνικών συνομιλιών που πραγματοποίησε η ΕΥΠ οι οποίες ξεπερνούν τις 92.000. Τα μέλη του κυκλώματος φέρονται να συνέστησαν πάνω από 150 εικονικές εταιρείες για υποτιθέμενη αξιοποίηση ακινήτων, με τις οποίες παραπλανούσαν εκατοντάδες ιδιώτες. Με τον τρόπο αυτό κατάφερναν να τους αποσπάσουν σπίτια και οικόπεδα με την υπόσχεση ότι θα μεσολαβούσαν σε πλειστηριασμούς τραπεζών για να γλιτώσουν τις κατασχέσεις τους.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΒΕΛΤΙΩΣΤΕ ΤΟ ΝΕΡΟ ΠΟΥ ΠΙΝΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΣΚΟΠΕΛΟ ΚΑΙ ΑΦΉΣΤΕ ΤΑ Σχέδια αξιοποίησης της λυματολάσπης

λάδι-λάδι και τηγανίτα τίποτα

Αλόννησος: Τσουχτερά πρόστιμα

Τσουχτερά πρόστιμα και αυστηρά μέτρα θεσπίζονται από τον Δήμο Αλοννήσου με στόχο την προστασία του περιβάλλοντος. Μεταξύ των θεμάτων που διευκρινίζονται στον νέο κανονισμό της υπηρεσίας καθαριότητος, είναι το ωράριο αποκομιδής, καθώς και τα είδη που συνθέτουν την έννοια απορρίμματα. Συγκεκριμένα, καθίσταται σαφές ότι τα απορριμματοφόρα του Δήμου δεν παραλαμβάνουν άχρηστες οικιακές συσκευές, έπιπλα, παλαιά στρώματα και άλλα συναφή αντικείμενα.
Παράλληλα, στις περιοχές που δεν εφαρμόζεται πρόγραμμα μηχανικής αποκομιδής των απορριμμάτων, όπως π.χ. στην Παλαιά Αλόννησο, τα προς αποκομιδή απορρίμματα πρέπει να εναποτίθενται καλά συσκευασμένα σε πλαστικούς ανθεκτικούς σάκους, στις προκαθορισμένες, από τη διεύθυνση καθαριότητας, θέσεις.
Σε ό,τι αφορά, εξάλλου, στους επαγγελματίες των χώρων εστίασης και αναψυχής, υποχρεούνται να τοποθετούν τα απορρίμματά τους σε ιδιωτικούς κάδους όπου θα αναγράφουν την επωνυμία του καταστήματός τους. Οι επαγγελματίες είναι υποχρεωμένοι να φυλάσσουν τους κάδους εντός της ιδιοκτησίας τους, τοποθετώντας τους έξω από τον ιδιωτικό τους χώρο ή στα σημεία που έχει υποδείξει η υπηρεσία καθαριότητας αυστηρά και μόνο τις ώρες αποκομιδής. Μετά την αποκομιδή και σε μικρό χρονικό διάστημα οι κάδοι θα αποσύρονται εντός του ιδιωτικού χώρου. Αν διαπιστωθεί παράβαση της παραπάνω διάταξης ο Δήμος θα επιβάλει σε βάρος του παραβάτη, χρηματικό πρόστιμο ύψους 300 ευρώ.
Ανάλογα μέτρα θεσπίζονται για όσους συλληφθούν να μετατοπίζουν κάδους ή να σταθμεύουν μπροστά σε κάδους απορριμμάτων, εμποδίζοντας την διαδικασία αποκομιδής. Στην πρώτη περίπτωση ο παραβάτης θα καλείται να καταβάλει πρόστιμο ύψους 200 ευρώ και 100 ευρώ στην δεύτερη, αντίστοιχα, περίπτωση. Ένα ακόμη σημείο στο οποίο δίνεται ιδιαίτερη βαρύτητα από τους επικεφαλής του Δήμου Αλοννήσου είναι η προστασία πηγαδιών, ρεμάτων, χειμάρρων και αγροτικών δρόμων. Στο πλαίσιο αυτό απαγορεύεται ρητά η εναπόθεση μπάζων και σκουπιδιών καθώς και πάσης φύσεως παλαιών και άχρηστων αντικειμένων πλησίον δημοτικών και αγροτικών δρόμων.
Απαγορεύεται επίσης η απόρριψη μπάζων, σκουπιδιών και αντικειμένων μέσα σε παλαιά πηγάδια, ρέματα και κοίτες χειμάρρων. Σύμφωνα με το ίδιο άρθρο απαγορεύεται αυστηρά η εναπόθεση σκουπιδιών και πάσης φύσεως απορριμμάτων σε όλο το μήκος των ακτών και των παραλιών του Δήμου, ενώ οι παραβάτες θα τιμωρούνται με πρόστιμο ύψους 1500 ευρώ, το οποίο σε περίπτωση υποτροπής θα διπλασιάζεται.
ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ
Ταχυδρόμος, Πανθεσσαλική Εφημερίδα

Σχόλιο του Γραφείου Τύπου για την ομιλία του Αντ. Σαμαρά 11/5/2012

Ο στόχος που βάζει ο πρόεδρος της ΝΔ «να τελειώσει η ηγεμονία των αριστερών ιδεών στην Ελλάδα» σημαίνει να τελειώσουν οι εργατικές και λαϊκές κατακτήσεις και δικαιώματα. Σε λίγο η ηγεσία της ΝΔ θα προβάλει και την απαράδεκτη πολιτική της ΕΕ που εξισώνει τον κομμουνισμό με το φασισμό.
Κατά τα άλλα, με τεχνάσματα επιχειρεί να εμφανίσει τον ΣΥΡΙΖΑ ως εχθρό της ΕΕ και ότι θέλει να καταγγείλει μνημόνια και δανειακή σύμβαση, κάτι που ο ΣΥΡΙΖΑ δεν κάνει, για να τον αναγορεύσει ως βασικό εκλογικό του αντίπαλο. Αυτό βολεύει και το σύστημα και τον ΣΥΡΙΖΑ και τη ΝΔ.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ- ΚΚΕ- ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΟΪΜΠΛΕ ΠΩΣ Η ΕΥΡΩΖΩΝΗ ΑΝΤΕΧΕΙ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ


Τις δύο όψεις του ίδιου αντιλαϊκού νομίσματος αποτελούν οι δηλώσεις του Σόιμπλε, του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ για την πιθανότητα εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ, και οι δηλώσεις εφησυχασμού του ΣΥΡΙΖΑ για μη πιθανότητα εξόδου από το ευρώ, καθώς και ότι τάχα είναι εφικτή η φιλολαϊκή πολιτική χωρίς σύγκρουση με την ΕΕ και την άρχουσα τάξη. Πρόκειται για το εμπόριο φόβου και ελπίδας, ώστε να συνεχίσει ο λαός να βαδίζει υποταγμένος στον αντιλαϊκό «ευρωμονόδρομο» και να καλείται να επιλέξει μόνο τους όρους σφαγής του, το πότε και πόσα νέα βάρη θα σηκώσει.
Το ΚΚΕ επιμένει: Μόνο ο δύσκολος δρόμος της σύγκρουσης, της λαϊκής αντεπίθεσης με τις αναγκαίες θυσίες οδηγεί πραγματικά στη λαϊκή ευημερία.

ΑΘΗΝΑ 11/05/2012 ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ

Συγκροτήθηκε το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Γλώσσας

Συγκροτήθηκε στη σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, το Διοικητικό Συμβούλιο του "Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Γλώσσας Σκοπέλου" το οποίο είναι το εξής:
Πρόεδρος: Μιχελής Γεώργιος

ΠΡΟΣ: κ. Ν. Πλωμαρίτη, Δήμαρχο Σκιάθου


                                                
ΘΕΜΑ : Λειτουργία Λιμενικού Ταμείου Σκοπέλου.

ΣΧΕΤ: Η με αριθμ. πρωτ.3690/10-5-2012 επιστολή σαςΑγαπητέ κύριε Δήμαρχε,

Λυπάμαι ειλικρινά που επανέρχεστε στο θέμα των Δημοτικών  Λιμενικών Ταμείων. Η απάντηση στην προηγούμενη επιστολή σας ήταν εκτενής και δεν θα πω τίποτα περισσότερο.
Σας υπενθυμίζω ότι   «όλα αυτά τα χρόνια που είμαι πρόεδρος…», είναι τα εξής :
Από τον Ιούνιο του 2010 μέχρι και τον Σεπτέμβριο, τρεις μήνες, διότι προκηρύχθηκαν εκλογές και γιατί η θητεία μου έληγε 31-12-2010.
Παρέμεινα αρχές 2011 περιμένοντας τη νέα Λιμενική Επιτροπή και νέο Πρόεδρο. Ορίστηκα και πάλι μέλος της Λιμενικής Επιτροπής και εκλέχτηκα Πρόεδρος το Μάιο του 2011.
Το Νοέμβριο του 2011 υπεγράφη η τροπολογία για τη διάσπαση του Λ.Τ.  Άρα ΕΞΙ ΜΗΝΕΣ ΑΚΟΜΑ περιμένοντας τον αντικαταστάτη μου.
Επoμένως η προηγούμενη ΤΡΙΜΗΝΗ  πραγματική θητεία μου αλλά και η τωρινή ΕΞΑΜΗΝΗ δεν είναι χρόνος για να δείξω το έργο μου.
Όμως θα τονίσω ότι, αυτό το πολύ μικρό διάστημα το ΛΤΣ έκανε τα παρακάτω με δαπάνες του :
1.      Μερικός καθαρισμός λιμένων Σκοπέλου και Λουτρακίου. Αν δεν είχε γίνει, δεν θα μπορούσε να προσεγγίζει στα λιμάνια ούτε το Express Skiathos.
2.      Έχει τελειώσει η διαδικασία με τα Master Plan Σκιάθου και Σκοπέλου (ειδικά για αυτό της Σκιάθου, η Δ/νση Τεχνικών Έργων ήδη ετοιμάζει τη σύμβαση)
3.      Η ζημιά στο λιμάνι του Αγνώντα έγινε πέρυσι το καλοκαίρι, ήδη συντάσσεται η μελέτη αποκατάστασης και αναζητώ χρήματα για την υλοποίηση του έργου, όπως κατ΄επανάληψη έχω δηλώσει.
4.      Τον Ιανουάριο του 2011 (όντας υπηρεσιακός Πρόεδρος) έστειλα δύτη στη Σκιάθο, για επιθεώρηση του λιμανιού, η Δ/νση Τεχνικών Έργων ζήτησε το Μάιο νέο δύτη, τον Ιούνιο μας συνέστησαν να κλείσουμε το τμήμα όπου υπάρχει υποσκαφή, τον Ιούλιο η Λιμενική Επιτροπή πήρε απόφαση για επισκευή  προϋπ. 35.000,00 €, όμως το Υπουργείο δεν δέχτηκε την απόφαση και υπέδειξε την σύνταξη μελέτης από Λιμενολόγο-Μηχανικό. Τέλος Ιουλίου παρέδωσα στο Υπουργείο και στη Δ/νση Τεχνικών Έργων μελέτη προϋπ. 100.00,00 € και μου απάντησαν το Σεπτέμβριο ότι δέχονται μεν αλλά με κάποια πρόσθετα συμπληρωματικά στοιχεία. Ο μελετητής έστειλε αμέσως τα συμπληρωματικά στοιχεία και παράλληλα εξασφάλισα τις απαιτούμενες άδειες από το ΓΕΝ και το Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού. Αρχές Νοεμβρίου πήρε η Λ.Ε. απόφαση για την εκτέλεση του έργου , όμως η Δ/νση Τεχνικών Έργων ζήτησε ανασύνταξη της μελέτης. Πήγα αμέσως στην Αθήνα και στο τέλος Νοεμβρίου ο Υφυπουργός κ. Γεωργιάδης έστειλε έγγραφο στην Δ/νση Τεχνικών Έργων συστήνοντας την υλοποίηση της υπάρχουσας μελέτης. Παρ’όλα αυτά η Δ.Τ.Ε. δεν δέχτηκε την σύσταση και επέμεινε στην ανασύνταξη. Έτσι έδωσα εντολή για ανασύνταξη που παρέδωσα  στις 22/12/2011 με νέο κόστος 119.000,00 €.  Στις 2/2/2012   η   Δ.Τ.Ε.  έχοντας  συντάξει τα Τεύχη Δημοπράτησης ανεβάζει το κόστος στις 225.00,00 €, η Λ.Ε με πολλή δυσκολία το δέχτηκε και στις 10/4/2012 έγινε δημόσιος διαγωνισμός. Στις 2/5/2012 η Δ.Τ.Ε. μας έστειλε το πρακτικό του διαγωνισμού  με τις έξι συμμετοχές ως εξής : ο πρώτος μειοδότης έδωσε έκπτωση 1%, οι  δεύτερος και τρίτος έδωσαν 2% και οι υπόλοιποι τρεις έδωσαν έκπτωση 3 %. Επειδή η έκπτωση είναι αστεία θα εισηγηθώ στην Λ.Ε. την ακύρωση του διαγωνισμού. Μέχρι να γίνει το έργο τα Ο/Γ θα προσεγγίζουν στο τωρινό σημείο, όπου έχω στείλει δύτη, το έχει επιθεωρήσει και έχω διαβεβαίωση ότι είναι ασφαλές. Παράλληλα ζήτησα από το Υπουργείο έγκριση για την αποκατάσταση της μικροβλάβης που έχει υποστεί. Το Υπουργείο με απόφασή του ενέκρινε την επισκευή προϋπ. 5.000,00 € την στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές η επισκευή πραγματοποιείται.         
Όσον αφορά τον Τουριστικό Λιμένα Σκιάθου, αγαπητέ κύριε Δήμαρχε το ξέρετε ότι είναι δική σας ευθύνη και εσείς θα είχατε τη διαχείριση (και στη Σκόπελο η μαρίνα ανήκει στο Δήμο Σκοπέλου). Σας υπενθυμίζω ότι στην εταιρία ΣΚΙΑΘΟΣ ΜΑΡΙΝΕΣ Α.Ε. το ΛΤΣ συμμετείχε με ποσοστό 4%.
Τέλος, σας γνωρίζω ότι δεν θα απαντήσω πλέον, έχω πολλά άλλα να κάνω και βέβαια δεν θα απευθύνω αυτήν την επιστολή στις υπηρεσίες όπου προφανώς θα έχουν σοβαρότερα θέματα για να ασχοληθούν.    Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ  Λ.Τ. ΣΚΟΠΕΛΟΥ                                                ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ  ΜΕΛΑΧΡΟΙΝΑΚΗΣ

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αρχειοθήκη ιστολογίου