Τετάρτη, 9 Μαΐου 2012

ΑΝΤΑΡΣΥΑ: Aπαράδεκτες οι δηλώσεις Τσίπρα για στήριξη Καμμένου

"Εξωραΐζει ουσιαστικά την αντιδημοκρατική και συστημική Δεξιά"

Aπαράδεκτες χαρακτηρίζει η ΑΝΤΑΡΣΥΑ τις δηλώσεις του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα για κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ με στήριξη Καμμένου.

«Με τις απαράδεκτες δηλώσεις Τσίπρα ότι μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θα μπορούσε να στηρίχτει και από τον Καμμένο, ο ΣΥΡΙΖΑ εξωραΐζει ουσιαστικά την αντιδημοκρατική και συστημική Δεξιά που γεννιέται από την κρίση της ΝΔ» αναφέρει η ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

«Καθώς αρνείται την ολοκληρωτική σύγκρουση με τους πυλώνες της πολιτικής κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ μέσα από τη διαγραφή του χρέους και την έξοδο από ΕΕ-ευρώ, ο ΣΥΡΙΖΑ καταλήγει να αναζητά εταίρους για την κυβερνητική του πρόταση στη λεγόμενη αντιμνημονιακή Δεξιά του Καμμένου που είναι υπέρ της αγοράς, της ΕΕ και της πληρωμής του χρέους. Μια Δεξιά που απουσίαζε από τη μάχη που δίνει εδώ δύο χρόνια ο λαός και η νεολαία στις απεργίες, τις πλατείες, τα διόδια ενάντια στη βαρβαρότητα της πολιτικής των Μνημονίων» προσθέτει η ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ- ΚΚΕ- ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ - ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΩΡΑ!


Στην κοροϊδία των διερευνητικών εντολών, όπου ο ένας προσπαθεί να ρίξει στον άλλο την ευθύνη για τη μη συγκρότηση κυβέρνησης συνεργασίας, εκλογές, για να παρέμβει ο λαός.ΑΘΗΝΑ 9/5/2012 ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΑΝΤΑΡΣΥΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΣΥΡΙΖΑ


Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ χαιρετίζει τα εκατομμύρια εργαζομένων και λαού που με τους αγώνες και την ψήφο τους έδωσαν εντολή για ανατροπή των μνημονίων και της αντιδραστικής πολιτικής κυβερνήσεων, ΕΕ και ΔΝΤ, με αριστερή κατεύθυνση. Αυτή η λαϊκή εντολή μπορεί να δικαιωθεί μόνο από ένα κοινωνικό και πολιτικό κίνημα που θα διεκδικήσει και θα επιβάλει, σε συνθήκες βαθιάς καπιταλιστικής κρίσης και επίθεσης του κεφαλαίου, ένα αντικαπιταλιστικό πρόγραμμα πάλης, όπως το παρακάτω:

1. Ακύρωση όλων των Μνημονίων και Δανειακών Συμβάσεων με ΕΕ-ΕΚΤ-ΔΝΤ, κατάργηση όλων των μέτρων που συνδέονται με αυτές.
2. Προστασία των ανέργων, αυξήσεις μισθών και συντάξεων, μείωση χρόνου εργασίας, σταθερή δουλειά για όλους, φορολόγηση μεγάλου κεφαλαίου.
3. Άμεση παύση πληρωμών προς τους πιστωτές και μονομερή διαγραφή ολόκληρου του τοκογλυφικού δημόσιου χρέους.
4. Εθνικοποίηση χωρίς αποζημίωση και με εργατικό έλεγχο όλων των τραπεζών και των επιχειρήσεων στρατηγικής σημασίας.
5. Αποκατάσταση της λαϊκής κυριαρχίας και δημοκρατία από το λαό για το λαό, κατάργηση των ειδικών σωμάτων της ΕΛΑΣ, εξουδετέρωση της Χρυσής Αυγής, σταμάτημα των αντιμεταναστευτικών πογκρόμ, διάλυση των μηχανισμών του στρατού που στρέφονται κατά του λαού, με απεμπλοκή του από το ΝΑΤΟ.
6. Κανένα απ’ τα παραπάνω ζωτικά αιτήματα δεν είναι υλοποιήσιμο χωρίς την άμεση έξοδο από το Ευρώ και την Ευρωσυνθήκη, τη ρήξη και αποδέσμευση από την ΕΕ.

Με κριτήριο αυτό το πρόγραμμα, το λαϊκό κίνημα, η Αριστερά και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, θα καθορίζουν αντικειμενικά τη στάση τους απέναντι σε κάθε κυβέρνηση, στη σημερινή ιστορική περίοδο. Εκτιμούμε ότι –όπως η ιστορία έχει αποδείξει- τυχόν συμμετοχή της Αριστεράς σε οποιαδήποτε κυβέρνηση κάτω από τον έλεγχο και μέσα στα όρια της τρόϊκα, της ΕΕ, των κομμάτων του μαύρου μετώπου, των τραπεζών και των μεγάλων επιχειρήσεων, θα την οδηγήσει αργά ή γρήγορα, σε ενσωμάτωση και ήττα.
Στη βάση των παραπάνω εκτιμήσεων και στόχων, αλλά και ως προγραμματική θέση της, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ πιστεύει ότι η Αριστερά πρέπει να απευθυνθεί στο εργατικό και λαϊκό κίνημα για να ολοκληρώσει την τωρινή πρώτη νίκη του λαού, να επιβάλει κατακτήσεις, επιδιώκοντας τη δική του εξουσία και κυβέρνηση, με τα δικά του όργανα πάλης, ανοίγοντας το δρόμο σε μια νέα επαναστατική προοπτική.
Καλούμε τους εργαζόμενους, το λαό, όλη την Αριστερά και τις μαχόμενες δυνάμεις, σε κοινή δράση και διάλογο για ένα ενωτικό αγωνιστικό μέτωπο ρήξης και ανατροπής, στην παραπάνω κατεύθυνση, καθώς και σε άμεσους αγώνες χωρίς καμιά αναμονή. Οποιαδήποτε δε, προσπάθεια σχηματισμού μνημονιακής ή διαχειριστικής αντιλαϊκής συγκυβέρνησης από την παρούσα Βουλή πρέπει να αποτραπεί με λαϊκό ξεσηκωμό.
Πέρα από τη συνάντηση με τον ΣΥΡΙΖΑ, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ θα παρουσιάσει αυτές τις θέσεις για διάλογο και στο ΚΚΕ, το Μέτωπο Ανατροπής και Αλληλεγγύης, το ΚΚΕ (μ-λ) - ΜΛ ΚΚΕ, το ΕΕΚ, την ΟΚΔΕ, την Κομμουνιστική Οργάνωση «Ανασύνταξη», καθώς και σε άλλα αριστερά, ανατρεπτικά και κομμουνιστικά ρεύματα.
Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, προβάλλοντας αυτοτελώς το παραπάνω πρόγραμμα σε όλες τις κοινωνικές και πολιτικές μάχες, θα συμβάλει στη δημιουργία μιας μαζικής, μετωπικής αντικαπιταλιστικής Αριστεράς που έχει ανάγκη το λαϊκό κίνημα και η εποχή μας.

9 Μάη 1945

γράφει ο Νίκος Μπογιόπουλος
Σήμερα και πάντα θα είναι η Μέρα που παρελαύνουν οι 200 της Καισαριανής.
Που η Ηλέκτρα και ο Αρης, ο Χαρίλαος και ο Νίκος, ο Πλουμπίδης, ο Ρίτσος και ο Μπελογιάννης στέλνουν περήφανο χαιρετισμό από το Γοργοπόταμο, από τον ΕΛΑΣ και το ΔΣΕ στην Αλαμάνα, στην Κοκκινιά και στην Καλογρέζα.
9 Μάη 1945 Σήμερα και πάντα θα είναι η Μέρα που το κόκκινο του αίματος γίνεται ένα με το κόκκινο αστέρι στον μπερέ του Τσε.
Που το κόκκινο της σημαίας με το σφυροδρέπανο γίνεται ένα με το κόκκινο της Μακρονήσου, του Αναπλιού και της Γυάρου.
9 Μάη 1945 Σήμερα και πάντα αυτή θα είναι η Μέρα που το κόκκινο χρώμα ενώνει τα οδοφράγματα της Κομμούνας με τις αγχόνες του Σικάγου.
Που το κόκκινο του Χαϊδαριού γίνεται ένα με το κόκκινο Σμόλνι του Οκτώβρη.
Που το κόκκινο του Μεγάλου Δεκέμβρη της Αθήνας γίνεται ένα με το Στάλινγκραντ και με τη σημαία του στρατού της εργατικής τάξης να κυματίζει στο Ράιχσταγκ.
*
Η 9η Μάη θα είναι πάντα η μέρα που θα στοιχειώνει τους δημίους των λαών.
Είναι η Παγκόσμια Μέρα που θα θυμίζει ότι η υπογραφή στην Ιστορία γράφεται πάντα με το αίμα των δούλων.
Με το αίμα των πληβείων.
Των κολασμένων.
Με το αίμα, τον ιδρώτα και τους αγώνες των προλετάριων!9 Μάη 1945
Μια ημερομηνία - ορόσημο ενάντια στην κτηνωδία. Μια φωτογραφία - παράσημο της Ανθρωπότητας. Παντοτινό έμβλημα της νίκης των λαών απέναντι στο γεννημένο και γαλουχημένο από το αστικό κράτος κτήνος του φασισμού.
*
9 Μάη 1945
Η ημέρα που ο στρατιώτης του Κόκκινου Στρατού κάρφωνε τη σημαία της Επανάστασης στην καρδιά του ναζισμού, στο Ράιχσταγκ και σφράγιζε με τον πιο αντιπροσωπευτικό τρόπο την Ιστορία.
*
9 Μάη 1945
Η Κόκκινη Σημαία, το σύμβολο ενός άλλου κόσμου, η σημαία της ιδεολογίας ενάντια σε κάθε εκμετάλλευση, κυματίζει πλημμυρισμένη στο αίμα των δεκάδων εκατομμυρίων κομμουνιστών που έδωσαν τη ζωή τους και έφραξαν με τα κορμιά τους το δρόμο στις μεραρχίες του Χίτλερ.
*
9 Μάη 1945
Οι παραχαράκτες, οι λαθρέμποροι του αντικομμουνισμού, ο συρφετός που προωθεί στην ΕΕ τα «μνημόνια» καταδίκης του κομμουνισμού, αποτολμώντας τη συκοφαντική ταύτιση του κομμουνισμού με το φασισμό, κατάγονται από την ίδια κοιλιά του ίδιου φιδιού που γέννησε τον Χίτλερ.
Οι κομμουνιστές δε συνθηκολόγησαν ποτέ με τα φίδια.
*
9 Μάη 1945
Το κόκκινο του μέλλοντος, της αλήθειας και του δίκιου δε θα πάψει να τρομοκρατεί, μέχρι τον οριστικό τους αφανισμό, τους «μελανοχίτωνες» του κεφαλαίου και τους «ασπάλακες» του συστήματος που γέννησε το ναζισμό.
Εκείνους που βουτάνε την «πένα» τους στην «κοιλιά» του Γκαίμπελς για να ξαναγράψουν και να ξεγράψουν την Ιστορία.
Τους «δεξιούς» και «αριστερούς», τους φιλελεύθερους και σοσιαλδημοκράτες υπηρέτες των Κρουπ και των Ροκφέλερ, που με όχημα την ΕΕ προσπαθούν όχι απλώς να συσχετίσουν αλλά και να εξισώσουν το ναζισμό με τον κομμουνισμό!
*
9 Μάη 1945
Το μήνυμα, 67 χρόνια μετά, είναι ίδιο:
Το κόκκινο του μέλλοντος, αυτό είναι το αστείρευτο «μελάνι» της Ιστορίας. Μιας ιστορίας που γράφεται κάθε μέρα. Χωρίς «ρεαλιστικές» υποχωρήσεις. Χωρίς απαράδεκτους συμβιβασμούς. Χωρίς υπόκλιση στις αυταπάτες.
Την 9η Μάη του 1945, ενώπιον του στρατάρχη Γκιόργκι Κονσταντίνοβιτς Ζούκοφ, η ναζιστική Γερμανία υπέγραφε την άνευ όρων συνθηκολόγησή της.
Ο Β' Παγκόσμιος Πόλεμος έφτανε στο τέρμα του, με την Κόκκινη Σημαία να κυματίζει ήδη στο Ράιχσταγκ, συμβολίζοντας τη νίκη του Ανθρώπου εναντίον του φασισμού.
Η Αντιφασιστική Νίκη ήταν ένα επίτευγμα που δεν θα μπορούσε να κατορθωθεί αν δεν ποτιζόταν με τις ανείπωτες θυσίες της ΕΣΣΔ και του Κόκκινου Στρατού.
*
Σ' ένα μέτωπο, το μήκος του οποίου κυμαινόταν από 3.000 έως 6.200 χιλιόμετρα, ο λαός της ΕΣΣΔ έδωσε αδιάλειπτα μάχες για 1.418 μερόνυχτα!
Κάθε λεπτό του πολέμου η Σοβιετική Ενωση θρηνούσε κατά μέσο όρο 9 νεκρούς, κάθε ώρα 507 και κάθε μέρα 1.400 θύματα!
Σε έναν πόλεμο που η Βρετανία είχε 375.000 νεκρούς και οι ΗΠΑ περίπου 400.000, η ΕΣΣΔ προσέφερε πάνω από 20 εκατομμύριαπαιδιά της!
Πάνω από 10 εκατομμύρια οι ανάπηροι και οι τραυματίες.
Ο ανθός των κομμουνιστών έφραξε με τα στήθια του το Στάλινγκραντ, το Λένινγκραντ, τη Μόσχα, το Κουρσκ, τη Σεβαστούπολη...
*
Ο Β' Παγκόσμιος Πόλεμος στοίχισε στην ΕΣΣΔ σε υλικές ζημιές το κολοσσιαίο ποσό των 485 δισεκατομμυρίων δολαρίων, μεγαλύτερο απ' αυτό που κόστισε ο πόλεμος σε ΗΠΑ, Αγγλία και Γαλλία μαζί.
Ηταν πάνω από
1.700 πόλεις, πάνω από
70.000 χωριά, πάνω από
30.000 βιομηχανικές επιχειρήσεις, πάνω από
100.000 οι συνεταιριστικές μονάδες,
αμέτρητες χιλιάδες νοσοκομεία, σχολεία, βιβλιοθήκες που έγιναν στάχτη από τους ναζί στο έδαφος της ΕΣΣΔ.
(«Θέσεις της ΚΕ του ΚΚΕ - "Για τα 60 χρόνια από την Αντιφασιστική Νίκη των Λαών" - 9 Μάη 1945»).
***
Αυτά πρόσφερε η ΕΣΣΔ στον πόλεμο κατά του φασισμού.
Αυτή είναι η σχέση του σοσιαλισμού και των κομμουνιστών με το φασισμό: Σχέσεις που τις χωρίζει αίμα! Το περισσότερο αίμα που χύθηκε ποτέ στην ανθρωπότητα!
Αυτή είναι η αμείλικτη ιστορική αλήθεια.
Οσοι μιλούν για το Β' Παγκόσμιο Πόλεμο από τη σκοπιά του παραχαράκτη και του πλαστογράφου, είναι καταδικασμένοι να κουβαλάνε το «μπόι» που έχει το ψέμα τους.
Η Ιστορία γράφτηκε:
Την πιο σκληρή, την πιο ανιδιοτελή, την πιο καθοριστική μάχη για τη νίκη κατά του φασισμού και του ναζισμού την έδωσε στην ανθρωπότητα το πρώτο εργατικό κράτος στην ιστορία του ανθρώπινου πολιτισμού.
Πόσο γελοίοι είναι οι πλαστογράφοι, αν νομίζουν ότι αυτή η εποποιία μπορεί να λασπολογηθεί ή να λησμονηθεί...

Το φάντασμα του ...Τσίπρα...

Ένα φάντασμα πλανιέται πάνω απ’ την Ευρώπη.
Δεν είναι το φάντασμα που περιγράφεται στο κομμουνιστικό μανιφέστο.
Είναι το φάντασμα του Τσίπρα.
Για όσους δεν καταλάβατε ακόμη, η Ευρώπη ολόκληρη- η Ελλάδα σίγουρα- κινδυνεύει από την πιθανότητα ανάληψης της εξουσίας από τον αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ.
Ό,τι έφτιαξαν με επιμέλεια τόσα χρόνια οι κυβερνήσεις της Ελλάδας πάει κατά διαόλου.
Η χώρα δεν θα είναι η ίδια.
Το τιμόνι της δεν θα είναι στα στιβαρά χέρια της Τόνιας Αντωνίου, της Μαριλίζας Ξενογιαννακοπούλου, του καπετάνιου του Τιτανικού Γιώργου Παπακωνσταντίνου.
Η καρέκλα της εξουσίας δεν θα τρίζει πια, κάτω από το πολιτικό βάρος του Ευάγγελου Βενιζέλου και ο Άκης δεν μπορεί πια να βοηθήσει γιατί είναι φυλακή.
Η ευρωπαϊκή προοπτική του Σαμαρά που ατένιζε την Ευρώπη >>>

στα προεκλογικά σποτ από τα παράθυρα της Αγιά Σοφιάς απειλείται να ακυρωθεί.
Ο δε Καραμανλής, δεν θα μπορεί να αρθρώσει στο μέλλον ούτε τις 15 λέξεις που είπε μέσα σε 3 χρόνια.
Ακέραιοι άνθρωποι όπως ο Παυλίδης, ο Μπασιάκος, ο Δούκας, κάτι κουμπάροι μετά του Παναγιώτη Ψωμιάδη, δεν θα μπορούν πια να προσφέρουν.
Όλα θα παραδοθούν στο χάος. Ποιο είναι το χάος;
Φαντάζομαι οι άνθρωποι θα έχουν μισθούς πείνας, οι συντάξεις δεν θα υπάρχουν, οι νέοι θα είναι άνεργοι, οι τράπεζες θα παίρνουν τα σπίτια, δεν θα υπάρχει όραμα και προοπτική, η χώρα θα καταρρεύσει.

Ας σοβαρευτούμε λοιπόν τώρα. Το χάος είναι εδώ. Τρία χρόνια τώρα.
Με τα μνημόνια και τις πολιτικές που εφαρμόζουν. Μπροστά δεν υπάρχει τίποτα. Μόνο χάος.
Σε λίγο θα βγάλουμε τα κονσερβοκούτια (αυτά που δεν έβγαλαν οι κομμουνιστές της ψυχροπολεμικής προπαγάνδας) και θα σφαζόμαστε μεταξύ μας για να μοιράσουμε τα λίγα που έχουν απομείνει.
Τα μνημόνια ρίχνουν την χώρα στην ύφεση και στη συνέχεια η ύφεση χρησιμοποιείται για να παρθούν άλλα μέτρα.
Γιατί το κάνουν αφού δεν βγάζει πουθενά;
Δεν γίνεται αλλιώς θα πουν οι αυτοαποκαλούμενοι «ευρωπαϊστές».
Θέλω να δείξουν τα πρακτικά ενός μόνο υπουργικού συμβουλίου στο οποίο πραγματικά εξέτασαν μια άλλη πρόταση για την Οικονομία εκτός από την Τρόικα και τα επιχειρήματα με τα οποία την απέρριψαν ως μη πραγματοποιήσιμη.
Μία μόνο. Δεν υπάρχει γιατί δεν εξέτασαν ποτέ καμιά άλλη πρόταση.
Μας έβαλαν στο ΔΝΤ γιατί έτσι ήθελαν.
Υποστήριξαν με κάθε τρόπο, πως αυτό είναι το καλύτερο για την Ελλάδα και δεν υπήρχε άλλη δυνατότητα διαπραγμάτευσης.

Να, όμως που στις πρώτες τους μετεκλογικές δηλώσεις Σαμαράς και Βενιζέλος, για να αποφύγουν τον «σκόπελο Τσίπρα» υποστήριξαν πως πρέπει να κάνουμε επαναδιαπραγμάτευση.
Μια επαναδιαπραγμάτευση που πριν από τη απειλή των εκλογικών αποτελεσμάτων, υποστήριζαν πως δεν μπορεί να γίνει.
Ουρλιάζουν στα κανάλια πως απειλούνται οι Τράπεζες και η ρευστότητα.
Πως ο Στρατούλης θα εθνικοποιήσει τις καταθέσεις.
Ποιά ρευστότητα και αποθεματικά των Τραπεζών; Ποτέ δεν υπήρξαν.
Οι Τράπεζες χωρίς κανένα θεσμικό έλεγχο, έπαιρναν τις καταθέσεις των καταθετών, (αυτές που θα πάρει ο Στρατούλης) και με αυτές έδιναν δάνεια στους ανθρώπους τους και σε δικές τους Offshore εταιρείες, οι οποίες μετά εμφανίζονταν να κάνουν αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Τράπεζας.
Δεκάρα τσακιστή δεν έβαλαν ποτέ.
Καταχράστηκαν χωρίς έλεγχο τις καταθέσεις του κόσμου.
Δεν θέλω να επιχειρηματολογήσω υπέρ του Τσίπρα, του Κουβέλη ή του Καμμένου.
Απλώς θεωρώ κατάντια για την Δημοκρατία να γυρνάμε στην δεκαετία του 50,όταν ο φόβος μην μας πάρουν οι κομμουνιστές τις περιουσίες και τις γυναίκες μας, χρησιμοποιήθηκε για να δημιουργηθεί το παρακράτος και να γίνουν οι άνθρωποι υποχείρια.
Αυτή η «Δημοκρατία» των εκβιασμών, δημιούργησε το πελατειακό κράτος, τη διαφθορά και τους «εθνικούς» κλέφτες.
Αυτές οι τεχνητές απειλές δημιούργησαν την Ελλάδα της υποτέλειας, της Ψωροκώσταινας και τελικώς της αναξιοπρέπειας.
Δεν ξέρω αν ο Τσίπρας μπορεί και πώς, να κυβερνήσει, αλλά ξέρω καλά, όπως όλη η χώρα ποιοι μας κυβέρνησαν και πώς. Κυβέρνησε ο Άκης, ο Τσουκάτος, ο Ρουσόπουλος με τις ευλογίες του Εφραίμ και το απολυτήριο εξαταξίου Γυμνασίου και δεν μπορεί ο Τσίπρας ή ο Παπαδημούλης;

Φοβόμαστε μήπως μας ρίξουν στο χάος;
Και το λένε την ίδια ώρα που χάρισαν δισεκατομμύρια στους Γερμανούς των υποβρυχίων και στη SIEMENS;
Να σας το πω χοντρά;
Κυβέρνησαν πρωθυπουργοί που έπαιζαν playstation στου Μαξίμου και φόραγαν βραχιολάκια ισορροπίας Power Balance και δεν μπορούν αυτοί που έχουν ένα άλλο προβληματισμό;
Μπορούσαν υπουργοί που έκαναν τους νόμους περί ευθύνης υπουργών, τους εκλογικούς νόμους, τους νόμους που αμνηστεύουν κλέφτες, υπουργοί που ήταν οι ίδιοι κλέφτες και δεν μπορούν άλλοι; Γιατί;
Γιατί δεν είναι όσο “ευρωπαϊστές” όσο θέλουν τα κανάλια και τα εκδοτικά συγκροτήματα;
Απέναντι στα φαντάσματα που επικαλούνται ως επικίνδυνα, προτιμώ την πραγματικότητα που είναι ξεκάθαρη.
Μπορούσαν όλοι αυτοί τόσα χρόνια και δεν μπορούν οι άλλοι;
Ας απαντήσει ο καθένας μόνος του.

Τα στρατιωτικά νοσοκομεία του μνημονίου και του Δ. Αβραμόπουλου

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Την απελπιστική εικόνα που διαμορφώνουν στο χώρο της υγείας η επιβολή των Μνημονίων και της ταξικής πολιτικής της άθλιας συγκυβέρνησης ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ που περικόπτει τις κοινωνικές δαπάνες, ιδιωτικοποιώντας-εμπορευματοποιώντας κάθε κοινωνικό αγαθό, βιώνουν πλέον και οι στρατιωτικοί, στους οποίους μέχρι πριν μερικά χρόνια προσφέρονταν κάποιες υψηλού επιπέδου υπηρεσίες υγείας.

Ενδεικτικό της κατάστασης που επικρατεί είναι ότι πλέον υπολογίζεται σε 1 έως 2 μήνες η αναμονή εξετάσεων σε στρατιωτικά νοσοκομεία. Σύμφωνα με την αρθρογραφία στο ΝΝΑ για να εξετασθούν εν ενεργεία στελέχη, ο χρόνος αναμονής φθάνει τους ένα ή και δύο μήνες. Μέχρι τώρα το μεγάλο πρόβλημα το είχαν οι απόστρατοι, αλλά φαίνεται ότι το θέμα πια αφορά και στους εν ενεργεία. Και πιθανόν η ίδια κατάσταση να επικρατεί και σε άλλα στρατιωτικά νοσοκομεία.

Οι ευθύνες των κυβερνήσεων Παπανδρέου και Παπαδήμα είναι τεράστιες, όπως επίσης του Δ.Αβραμόπουλο, μέχρι πρόσφατα ΥΕΘΑ και με φιλοδοξίες διατήρησης της θέσης αυτής, ενώ η καταβύθιση του ΠΑΣΟΚ και των Ευ.Βενιζέλου-Π.Μπεγλίτη οφείλονται σε μεγάλο βαθμό στη δικαιολογημένη οργή του εκλογικού σώματος, μεταξύ των οποίων και των στρατιωτικών.

Χαρακτηριστικά αναφέρουμε ότι στρατιωτικοί έχουν απολέσει ήδη 30% των αποδοχών τους ενώ οι προεκλογικές διαρροές από το πρωθυπουργικό γραφείο τις οποίες επικαλείται το Βήμα, για τη λίστα των δεσμεύσεων της χώρας απέναντι στους δανειστές, που υπέγραψαν Βενιζέλος-Σαμαράς-Καρατζαφέρης, περιλαμβάνουν μείωση των "ειδικών μισθολογίων" κατά 12%!

Με απλά μαθηματικά αυτό σημαίνει ότι μέχρι τον Ιούνιο η συνολική μείωση για τις αποδοχές των στρατιωτικών θα είναι 42%!

Όσοι επομένως μιλούν για το χάος της ακυβερνησίας και απειλούν τον κόσμο της εργασίας που τους γύρισε την πλάτη και καταψήφισε τα Μνημόνια και τα αστικά κόμματα εξουσίας, ότι δε θα μας δώσουν μισθό και σύνταξη αν ανατρέψουμε τη Δανειακή Σύμβαση, τους απαντάμε:

Με μειώσεις μισθών -42% δεν ζεις! Αυτό είναι το ΧΑΟΣ που προκάλεσαν στις ζωές μας.

Και φυσικά οι δεσμεύσεις και τα μεγάλα λόγια του πρώην ΥΕΘΑ Δ.Αβραμόπουλου, όπως διατυπώθηκαν στην συνέντευξη του στον Ν.Ευαγγελάτο, μόλις μια μέρα μετά αποδείχτηκαν άσφαιρα πυρά, προεκλογικά λογύδρια που εξυπηρετούσαν την προσωπική του ανάγκη να υφαρπάξει την ψήφο των στρατιωτικών.

Θυμίζουμε: «Θέλω να πιστεύω ότι δεν κινδυνεύει το εφάπαξ. Η πίεση από την τρόικα να μπουν στο ενιαίο μισθολόγιο ήταν μεγάλη. Εγώ προσωπικά δεσμεύομαι ότι θα δώσω την μάχη μου ως υπουργός εθνικής άμυνας.
Η απόφαση για το μισθολόγιο των στρατιωτικών είναι να διαφυλάσσεται το μισθολογικό τους και δεν θα μπουν μετά τις εκλογές. Είναι μια ιδιαίτερη κατηγορία οι στρατιωτικοί».

Και την επόμενη μέρα ο Παπαδήμος αποκάλυπτε μέσα από το ΒΗΜΑ ότι έρχονται περικοπές 12%.

Όπως, λέει όμως ο λαός μας «ο ψεύτης και ο κλέφτης τον πρώτο χρόνο χαίρονται».


ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ

ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437

Diktiospartakos.blogspot.com

http://diktiospartakos.blogspot.com/

κράξιμο στον Πλεύρη τζούνιορ σε εστιατόριο

Δημοκρατίας 4 (Πλατεία Αργεντινής), Αθήνα

Εκεί που καθόμασταν έσκασε ο Πλεύρης στο μαγαζί σε φάση χειραψίες ένθερμες με τον ιδιοκτήτη κτλ. Φωνάχτηκαν κάτι συνθήματα, ψιλοβρισίδι κτλ. Ανέβηκε στην μηχανή που οδηγούσε ο μπράβος(μάλλον) του, γέλασε ειρωνικά/αμήχανα και έφυγε. Δεν νομίζω ετσι και αλλιως να καθοταν(για να μην δημιουργηθει κάποια παρεξηγηση) και δεν πρόσεξα να πήρε κατι. Οπότε πήγε να χαιρετισει φίλους?? Το υπολοιπο θέμα είναι το ίδιο το μαγαζί... http://www.mageireion.gr/ Εκτός από τον ιδιοκτήτη αντιληφθήκαμε περίεργα βλέματα και από έναν εκει του μαγαζιού. Γίος ήταν υπάλληλος ήταν δεν ξέρω. Νομίζω αυτά αρκούν...

www.abcf.net/abcf.asp?page=whats1

Σκόπελος καταγγελία!!!

Σκόπελος καταγγελία Την ώρα που το παλαιοκομματικό σύστημα εκπνέει, ορισμένοι δείχνουν να θεωρούν ότι βρισκόμαστε ακόμα στις εποχές των κομματικών διώξεων με
πολιτικά κριτήρια σύντομα θα σας αναφέρουμε λεπτομέρειες αρκετά με τα λαμόγια

Από τον Βόλο για πολεοδομικές παραβάσεις στην Σκόπελο

έτσι συναντήσαμε απόψε το κλιμάκιο, και που λέτε να έκαναν Πρώτο έλεγχο ε καλά το καταλάβατε στην ταβέρνα Ηλίας χαχαχαχαχα περίεργο πράγμα ρε παιδιά 9το βράδυ αρκετά με τον πόλεμο που μας κάνουν τώρα θα αλλάξουν να το θυμάστε αυτό της καταγγελίες που μας στέλνουν θα της δημοσιεύουμε όλες από εδώ και στο εξής και ας βρουν η υπηρεσίες την άκρη .....

Μαζική δηλητηρίαση στη φοιτητική εστία Βόλου

Τροφική δηλητηρίαση υπέστησαν 10 φοιτητές που σιτίστηκαν στην Φοιτητική Εστία στον Βόλο και μεταφέρθηκαν στο Νοσοκομείο.

Οι 8 από αυτούς, μετά την παροχή ιατρικής βοήθειας πήραν εξιτήριο από το Νοσοκομείο, ενώ παραμένουν για νοσηλείας 2 φοιτήτριες.

Το ύποπτο φαγητό που κατανάλωσαν, ήταν κοτόπουλο και μακαρόνια με κιμά, δείγματα του οποίου εστάλησαν για εργαστηριακή ανάλυση.

Ταυτοποιήθηκε το πτώμα του νεαρού που ανασύρθηκε από το λιμάνι

Ταυτοποιήθηκε το πτώμα του νεαρού που βρέθηκε σήμερα το πρωί στην Κεντρική προβλήματα του λιμανιού του Βόλου.Συγκεκριμένα πρόκειται για τον 19χρονο Φίλιππο Καραπιπέρη, κάτοικο Λάρισας, ο οποίος είχε εξαφανιστεί στις 13 Απριλίου από το σπίτι του.

Tο πτωμα του 19χρονου αναγνωριστηκε απο τους γονεις του παρά την παραμόρφωση που είχε υποστεί από το ρολοι και τον σταυρό που φορούσε στο λαιμό του

Σήμερα το βράδυ θα μεταφερθεί η σωρός του στην Θεσσαλονίκη για ιατροδικαστική εξέταση.

!!!!!!!!!!!!!Από που είναι αυτό κ. (χωρίς) ΤΣΙΠΑ???????????????. Το ψέμα έχει κοντά ποδάρια

Γιά να μάθεις,ψεύτη και κωλοτούμπα, έγινε στο Μάαστριχτ, στις επτά Φεβρουαρίου χίλια εννιακόσια ενενήντα δύο.(7/2/1992).

(Με την ευκαιρία .......
Αντι να πάρεις τις καταθέσεις των μικροκαταθετών πάρε από τον ΒΑΡΔΙΝΟΓΓΙΑΝΝΗ-ΜΠΟΜΠΟΛΑ-ΚΟΚΚΑΛΗ κλπ........)
ΚΑΙ.....
ΖΗΤΑ μέχρι αύριο να αναιρέσουν τις υπογραφές τους οι.... ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ ΣΟΥ που υπέγραψαν την συνθήκη του ΜΑΑΣΤΡΙΧ στη ΒΟΥΛΗ, δηλαδή η ΚΗΔΕΙΑ, που με βάση της έγιναν τα ΜΝΗΜΟΣΥΝΑ!!!!! (αντιμνημονιακέ!!!!!!!!!) .

..........Β. Σχέσεις της ΔΕΕ με την Ατλαντική Συμμαχία

4. Στόχος είναι να αναπτυχθεί η ΔΕΕ ως μέσο για την ενίσχυση του
ευρωπαϊκού σκέλους της Ατλαντικής Συμμαχίας. Για το σκοπό αυτό, η ΔΕΕ
προτίθεται να αναπτύξει στενές σχέσεις εργασίας μεταξύ της ΔΕΕ και της
Ατλαντικής Συμμαχίας και να ενισχύσει το ρόλο, τις ευθύνης και τη
συμβολή των κρατών μελών της ΔΕΕ στα πλαίσια της Ατλαντικής Συμμαχίας.
Αυτό θα πραγματοποιηθεί με την αναγκαία διαφάνεια και
συμπληρωματικότητα μεταξύ της ανακύπτουσας ευρωπαϊκής ταυτότητας όσον
αφορά την ασφάλεια και την άμυνα και της Ατλαντικής Συμμαχίας. Η ΔΕΕ θα
ενεργεί σύμφωνα με τις θέσεις που καθορίζονται στην Ατλαντική Συμμαχία.

- Τα κράτη μέλη της ΔΕΕ θα εντείνουν το συντονισμό τους σε θέματα της
Ατλαντικής Συμμαχίας που θα παρουσιάζουν σημαντικό κοινό ενδιαφέρον, με
στόχο την εισαγωγήκοινών θέσεων, που θα έχουν εγκριθεί σε επίπεδο ΔΕΕ,
στη διαδικασία διαβουλεύσεων της Ατλαντικής Συμμαχίας, η οποία θα
παραμείνει το κύριο φόρουμ διαβουλεύσεων μεταξύ των μελών της και το
πλαίσιο εντός του οποίου συμφωνούν σε θέματα πολιτικής που αφορούν τις
υποχρεώσεις ασφάλειας και άμυνας των Συμμάχων συνάμει του συμφώνου του Βορείου Ατλαντικού.

Επίσης......

Αρθρο 27

Λογιστικός έλεγχος

27.1. Οι λογαριασμοί της ΕΚΤ και των εθνικών κεντρικών τραπεζών
ελέγχονται από ανεξάρτητους εξωτερικούς ελεγκτές, τους οποίους
υποδεικνύει το Διοικητικό Συμβούλιο και εγκρίνει το Συμβούλιο. Οι
ελεγκτές είναι πλήρως εξουσιοδοτημένοι να εξετάζουν όλα τα βιβλία και
τους λογαριασμούς της ΕΚΤ και των εθνικών κεντρικών τραπεζών καθώς και
να ενημερώνονται πλήρως σχετικά με τις συναλλαγές τους.

27.2. Οι διατάξεις του άρθρου 188 Γ της παρούσας συνθήκης έχουν
εφαρμογή μόνο στην εξέταση της αποτελεσματικότητας της διαχείρισης της
ΕΚΤ.
Αρθρο 30

Μεταβίβαση συναλλαγματικών διαθεσίμων στην ΕΚΤ

30.1. Με την επιφύλαξη των διατάξεων του άρθρου 28, οι εθνικές
κεντρικές τράπεζες μεταβιβάζουν στην ΕΚΤ συναλλαγματικά διαθέσιμα, άλλα
εκτός από νομίσματα των κρατών μελών, Ecu, αποθεματικές θέσεις του ΔΝΤ
και ειδικά τραβηκτικά δικαιώματα, μέχρι ποσού ισοδυνάμου προς 50
δισεκατομμύρια Ecu. Το Διοικητικό Συμβούλιο αποφασίζει για το ποσοστό
που θα ζητήσει η ΕΚΤ να της καταβληθεί κατά την ίδρυσή της και για τα
ποσά που θα ζητήσει σε μεταγενέστερες ημερομηνίες. Η ΕΚΤ έχει πλήρως το
δικαίωμα να κατέχει και να διαχειρίζεται τα συναλλαγματικά διαθέσιμα
που της μεταβιβάζονται και να τα χρησιμοποιεί για τους σκοπούς που
ορίζονται στο παρόν καταστατικό.

30.2. Οι εισφορές κάθε εθνικής κεντρικής τράπεζας ορίζονται κατ`
αναλογία με το μερίδιο συμμετοχής της στο εγγεγραμμένο κεφάλαιο της
ΕΚΤ.

30.3. Κάθε εθνική κεντρική τράπεζα πιστώνεται από την ΕΚΤ με μια
απαίτηση ισοδύναμη προς την εισφορά της. Το Διοικητικό Συμβούλιο
καθορίζει το νόμισμα στο οποίο εκφράζονται οι εν λόγω απαιτήσεις και
την απόδοσή τους.

30.4. Η ΕΚΤ μπορεί να ζητήσει να της καταβληθούν συναλλαγματικά
διαθέσιμα πέραν του ορίου που τίθεται στο άρθρο 30.1, σύμφωνα με τις
διατάξεις του άρθρου 30.2, εντός των ορίων και υπό τις προϋποθέσεις που
καθορίζει το Συμβούλιο με τη διαδικασία του άρθρου 42.

30.5. Η ΕΚΤ δικαιούται να κατέχει και να διαχειρίζεται αποθεματικές
θέσεις του ΔΝΤ και ειδικά τραβηκτικά δικαιώματα και να φροντίζει για τη
συγκέντρωση αυτών των στοιχείων.

30.6. Το Διοικητικό Συμβούλιο λαμβάνει όλα τα άλλα μέτρα που
απαιτούνται για την εφαρμογή του παρόντος άρθρου.
Αρθρο 31

Συναλλαγματικά διαθέσιμα που κατέχονται από τις εθνικές
κεντρικές τράπεζες

31.1. Οι εθνικές κεντρικές τράπεζες επιτρέπεται να πραγματοποιούν
συναλλαγές σε εκπλήρωση των υποχρεώσεών τους προς διεθνείς οργανισμούς
σύμφωνα με το άρθρο 23.

31.2. Ολες οι λοιπές πράξεις σε συναλλαγματικά διαθέσιμα τα οποία
παραμένουν στην κατοχή των εθνικών κεντρικών τραπεζών μετά τις
μεταβιβάσεις που αναφέρονται στο άρθρο 30 καθώς και οι συναλλαγές των
κρατών μελών που διενεργούνται με τα τρέχοντα ταμειακά διαθέσιμα σε
συνάλλαγμα, εφόσον υπερβαίνουν ένα όριο που θα καθορισθεί στα πλαίσια
του άρθρου 31.3, υπόκεινται στην έγκριση της ΕΚΤ, προκειμένου να
διασφαλισθεί η συνέπεια με τη νομισματική πολιτική και την πολιτική
συναλλαγματικών ισοτιμιών της Κοινότητας.

31.3. Το Διοικητικό Συμβούλιο εκδίδει κατευθυντήριες γραμμές με σκοπό
τη διευκόλυνση των εν λόγω πράξεων.


Αρθρο 32

Κατανομή του νομισματικού εισοδήματος των εθνικών κεντρικών τραπεζών

32.1. Το εισόδημα που συγκεντρώνουν οι εθνικές κεντρικές τράπεζες
κατά την άσκηση των καθηκόντων τους στον τομέα της νομισματικής
πολιτικής του ΕΣΚΤ, εφεξής ονομαζόμενο "νομισματικό εισόδημα",
κατανέμεται κατά το τέλος κάθε οικονομικού έτους σύμφωνα με τις
διατάξεις του παρόντος άρθρου.

32.2. Με την επιφύλαξη του άρθρου 32.3, το ποσό του νομισματικού
εισοδήματος κάθε κεντρικής τράπεζας ισούται με το ετήσιο εισόδημα με το
οποίο της αποφέρουν τα στοιχεία του ενεργητικού που έχει στην κατοχή
της έναντι των κυκλοφορούντων τραπεζογραμματίων και των υποχρεώσεων που
προκύπτουν από τις καταθέσεις πιστωτικών ιδρυμάτων. Τα εν λόγω στοιχεία
του ενεργητικού ταυτοποιούνται από τις εθνικές κεντρικές τράπεζες
σύμφωνα με τις κατευθυντήριες γραμμές που θεσπίζει το Διοικητικό
Συμβούλιο.

32.3. Εφόσον το Διοικητικό Συμβούλιο κρίνει, μετά την έναρξη του
τρίτου σταδίου της οικονομικής και νομισματικής ένωσης, ότι οι δομές
του ισολογισμού των εθνικών κεντρικών τραπεζών δεν επιτρέπουν την
εφαρμογή του άρθρου 32.2, μπορεί να αποφασίσει, με ειδική πλειοψηφία,
ότι, κατά παρέκκλιση από το άρθρο 32.2, το νομισματικό εισόδημα θα
υπολογίζεται σύμφωνα με μια εναλλακτική μέθοδο για περίοδο που δεν θα
υπερβαίνει την πενταετία.


32.4. Από το ποσό του νομισματικού εισοδήματος κάθε εθνικής κεντρικής
τράπεζας αφαιρείται ποσό το οποίο αντιστοιχεί με τους τόκους που
καταβάλλει η εν λόγ κεντρική τράπεζα επί των υποχρεώσεων που προκύπτουν
από τις καταθέσεις πιστωτικών ιδρυμάτων σύμφωνα με το άρθρο 19.

Το Διοικητικό Συμβούλιο μπορεί να αποφασίζει να αποζημιώνει τις
εθνικές κεντρικές τράπεζες για τις δαπάνες στις οποίες υποβάλλονται
κατά την έκδοση των τραπεζογραμματίων ή σε έκτακτες περιπτώσεις, για
ειδικές ζημίες που αφορούν πράξεις νομισματικής πολιτικής τις οποίες
διενεργούν για λογαριασμό του ΕΣΚΤ. Η αποζημίωση καταβάλλεται υπό μορφή
που κρίνεται κατάλληλη από το Διοικητικό Συμβούλιο. Τα ποσά αυτά
μπορούν να συμψηφίζονται με το νομισματικό εισόδημα των εθνικών
κεντρικών τραπεζών.

32.5. Το συνολικό ποσό του νομισματικού εισοδήματος των εθνικών
κεντρικών τραπεζών κατανέμεται μεταξύ τους κατ` αναλογία με τα
καταβεβλημένα μερίδια συμμετοχής τους στο κεφάλαιο της ΕΚΤ, με την
επιφύλαξη τυχόν αποφάσεων που λαμβάνει το Διοικητικό Συμβούλιο σύμφωνα
με το άρθρο 33.2.

32.6. Ο συμψηφισμός και ο διακανονισμός των υπολοίπων που προέρχονται
από την κατανομή του νομισματικού εισοδήματος πραγματοποιούνται από τη
ΕΚΤ σύμφωνα με τις κατευθυντήριες γραμμές που καθορίζει το Διοικητικό
Συμβούλιο.

32.7. Το Διοικητικό Συμβούλιο λαμβάνει όλα τα υπόλοιπα μέτρα που
απαιτούνται για την εφαρμογή του παρόντος άρθρου.

Αρθρο 33

Κατανομή των καθαρών κερδών και ζημιών της ΕΚΤ

33.1. Τα καθαρά κέρδη της ΕΚΤ μεταβιβάζονται με την ακόλουθη σειρά:

α) έν αποσό το οποίο καθορίζεται από το Διοικητικό Συμβούλιο και δεν
μπορεί να υπερβαίνει το 20% του καθαρού κέρδους μεταβιβάζεται στα
γενικά αποθεματικά με ανώτατο όριο το 100% του κεφαλαίου,

β) το υπόλοιπο καθαρό κέρδος διανέμεται μεταξύ των μεριδιούχων της
ΕΚΤ, κατ` αναλογία προς τα καταβεβλημένα μερίδιά τους.

33.2. Σε περίπτωση ζημίας της ΕΚΤ, η ζημία αυτή μπορεί να καλυφθεί
από το γενικό αποθεματικό της ΕΚΤ και, εφόσον κρίνεται αναγκαίο, μετά
από απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΚΤ, από το νομισματικό
εισόδημα του αντίστοιχου οικονομικού έτους, κατ` αναλογία και μέχρι το
ύψος των ποσών που κατανέμονται στις εθνικές κεντρικές τράπεζες σύμφωνα
με το άρθρο 32.5.
Αρθρο 38

Επαγγελματικό απόρρητο

38.1. Τα μέλη των διοικητικών οργάνων και του προσωπικού της ΕΚΤ και
των εθνικών τραπεζών υποχρεούνται, ακόμη και όταν θα έχουν παύσει να
ασκούν τα καθήκοντά τους, να μην αποκαλύπτουν πληροφορίες οι οποίες,
λόγω της φύσης τους, καλύπτονται από την υποχρέωση τήρησης του
επαγγελματικού απορρήτου.

38.2. Τα πρόσωπα που έχουν πρόσβαση σε στοιχεία που καλύπτονται από
κοινοτική νομοθεσία, η οποία επιβάλλει υποχρέωση απορρήτου, υπόκεινται
στην εν λόγω νομοθεσία.
Αρθρο 40

Προνόμια και ασυλίες

Η ΕΚΤ απολαύει στην επικράτεια των κρατών μελών των αναγκαίων
προνομίων και ασυλιών για την εκπλήρωση της αποστολής της, υπό τους
όρους που καθορίζονται στο Πρωτόκολλο περί Προνομίων και Ασυλιών των
Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων που προσαρτάται στη συνθήκη για την ίδρυση
Ενιαίου Συμβουλίου και Ενιαίας Επιτροπής των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων.

Αυτά να τα δουν μερική που κλαίγονται τι θα γίνει χωρίς τουρισμό και χωρίς Ευρώπη .......
Δεν σας έχουμε ανάγκη ρε Γερμανοί να έρθετε για τουρισμό ο καλός θεός τις Ελλάδας μας αγαπά και μας έστειλε φέτος...δείτε την ..
πρωτοφανής ανθοφορία και καρποφορία της Ελίας  φέτος στην Σκόπελο είναι όπως μας λένε ηλικιωμένη Σκοπελίτες η καλύτερη χρονιά σε καρπό που έχουν δει ποτέ τους και αν όλα πάνε καλά η Σκόπελος μπορεί να ζήσει και μόνο από αυτό χωρίς καθόλου τουρισμό ,αυτά να τα δουν μερική που κλαίγονται τι θα γίνει χωρίς τουρισμό και χωρίς Ευρώπη .....

Σύσκεψη για τις γεωτρήσεις στην Περιφέρεια Θεσσαλίας μετά και τις αλλαγές από την υπογραφή της νέας ΚΥΑ


Σύσκεψη για την ενιαία αντιμετώπιση των διαδικασιών για τη χορήγηση αδειών υφιστάμενων δικαιωμάτων χρήσης νερού, βάση και της νέας Κοινής Υπουργικής Απόφασης, πραγματοποιήθηκε σήμερα στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου Θεσσαλίας υπό τον περιφερειάρχη κ. Κώστα Αγοραστό. Στη σύσκεψη ο κ. Αγοραστός ζήτησε την επιτάχυνση των διαδικασιών και το συντονισμό όλων των Τμημάτων Υδροοικονομίας της Περιφέρειας Θεσσαλίας, ενώ συζητήθηκαν και όλες οι τροποποιήσεις που επέφερε η νέα ΚΥΑ 110424/11-4-2012.
Παράλληλα ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κάλεσε τους ενδιαφερομένους να καταθέσουν εμπρόθεσμα (έως 16-6-2012) τα απαραίτητα δικαιολογητικά στα Τμήματα Υδροοικονομίας των 4ων Περιφερειακών Ενοτήτων για να ολοκληρωθεί σε ότι αφορά τους ίδιους η έκδοσης άδειας χρήσης νερού, διαδικασία η οποία όπως τόνισε είναι πλέον απλουστευμένη και με αισθητά μικρότερο κόστος. Οι αλλαγές της νέας ΚΥΑ, που υπεγράφη από τους συναρμόδιους Υπουργούς, έχουν ως εξής:

1) Σαν αποδεικτικό δικαιώματος χρήσης νερού, πέραν της παλαιάς άδειας και της πρώτης ηλεκτροδότησης, ο κάθε ενδιαφερόμενος δύναται να προσκομίσει Υπεύθυνη Δήλωση του Ν. 1599/86 με θεωρημένο το γνήσιο της υπογραφής στην οποία να δηλώνεται η ακριβής έναρξη λειτουργίας της υδροληψίας.
(Ενώ η παλιά ΚΥΑ δεν έδινε τη δυνατότητα Υπεύθυνης Δήλωσης και απαιτούσε την ύπαρξη ηλεκτροδοτημένης γεώτρησης)

2) Στο τοπογραφικό γίνεται δεκτό απόσπασμα χάρτη 1:5000 ή απόσπασμα ορθοφωτοχάρτη ή ψηφιακή απεικόνιση με ακριβή θέση της υδροληψίας (χ,υ,ζ) στο προβολικό σύστημα ΕΓΣΑ 87 εις διπλούν
(Η παλαιά ΚΥΑ απαιτούσε καταγραφή των πηγών υδροληψίας σε απόσταση 200μ)

3) Καταργείται η χημική ανάλυση σε περίπτωση χρήσης νερού για άρδευση
(Η προηγούμενη ΚΥΑ την ζητούσε)

4) Καταργείται η παρ. 8 του άρθρου 2 της ΚΥΑ 150559/16-6-2011 που αναφέρεται στην παρεχόμενη με την άδεια χρήσης ποσότητα νερού που θα αντιστοιχεί με την δυναμικότητα του έργου υδροληψίας που προϋπήρχε της 20-12-2005.
(Η προηγούμενη ΚΥΑ λάμβανε υπόψη το αρδευόμενο δικαίωμα σύμφωνα με την καλλιέργεια ως το 2005)

5) Σύμφωνα με τη νέα ΚΥΑ που εξέδωσαν οι συναρμόδιοι Υπουργοί, όποιοι δεν υποβάλλουν αίτηση έως τις 16-2-2012 θα τους επιβληθεί:
- για υποβολή αίτησης από 16-6-2012 έως 16-6-2013 πρόστιμο 200 ευρώ κατ’ ελάχιστο.
- για υποβολή αίτησης από 16-6-2013 έως 16-62014 πρόστιμο 500 ευρώ κατ’ ελάχιστο.
(Ενώ η παλιά ΚΥΑ όριζε πρόστιμο 1000 ευρώ κατ’ ελάχιστο για όλους)

6) Στο άρθρο 9 της 150559/16-6-2001 ΚΥΑ προστίθεται το εξής: Όσοι κάνουν χρήση νερού μετά τις 20-12-2005 και προϋφίστανται τις 16-6-2011 χωρίς να διαθέτουν την προβλεπόμενη από την ΚΥΑ 43509/2005 σχετική άδεια, υποχρεούνται να ζητήσουν την έκδοση άδειας χρήσης νερού μέχρι τις 16-6-2012, σύμφωνα με τις διαδικασίες της ΚΥΑ 11424/11-4-12012. (Το εδάφιο αυτό δεν υπήρχε στην ΚΥΑ που καταργήθηκε)

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο γεν. δ/ντης της Περιφέρειας κ. Κώστας Μέγας, η δ/ντρια της Δ/νσης Περιβάλλοντος και Χωρικού Σχεδιασμού κα Β. Παπαβασιλείου, ο προϊστάμενος του Τμήματος Περιβάλλοντος και Υδροοικονομίας κ. Ι. Μπαλαμότης και υπηρεσιακά στελέχη των τμημάτων Υ/Ο των Περιφερειακών Ενοτήτων.

απάντηση στους νεοχαζοί

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΣΗΕΑ

8 Μαΐου 2012

Λίγη ώρα μετά την είσοδο της ναζιστικής οργάνωσης «Χρυσή Αυγή» στο Ελληνικό Κοινοβούλιο, τα στελέχη της έδωσαν το πρώτο δείγμα του πώς εννοεί η «Χρυσή Αυγή» την κοινοβουλευτική δημοκρατία. Λειτουργώντας σαν μπράβοι της νύχτας έδειξαν το πραγματικό τους πρόσωπο και απέναντι στους εργαζόμενους στον Τύπο και τα ΜΜΕ, που βρίσκονταν στα γραφεία τους για να καλύψουν τις δηλώσεις του αρχηγού τους.

Πριν μπει στην αίθουσα ο κ. Μιχαλολιάκος τα στελέχη της «Χρυσής Αυγής» αρχικά προχώρησαν σε ένα ιδιότυπο face control των Μέσων, βάζοντας όρους και αποκλείοντας όσα ΜΜΕ δεν ήταν της αρεσκείας τους και στη συνέχεια διέταξαν με απειλητική φωνή τους δημοσιογράφους: «Όλοι όρθιοι μόλις μπει ο Αρχηγός» και όταν οι δημοσιογράφοι τόλμησαν να διαμαρτυρηθούν η απάντηση ήταν «κόφτε το είπα, όλοι όρθιοι. Εγέρθητι. Όποιος δεν θέλει έξω. Τελείωσε. Δεν μιλάει κανείς». Μπροστά σε αυτή την ιταμή πρόκληση οι Έλληνες δημοσιογράφοι αποχώρησαν.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ καταγγέλλει και καταδικάζει την ολοκληρωτικής αντίληψης συμπεριφορά των μελών και του Αρχηγού της «Χρυσής Αυγής» και επισημαίνει:

Ο σεβασμός στις δημοκρατικές κοινωνίες κατακτάται. Δεν επιβάλλεται. Επιβάλλεται μόνο στα ολοκληρωτικά καθεστώτα, που επιδιώκουν ο κ. Μιχαλολιάκος και οι όμοιοί του, με τη βία και την καταστολή κάθε ελευθερίας.

Το πρώτο αυτό δείγμα της αντιμετώπισης των ΜΜΕ και των εργαζόμενων σε αυτά αποτελεί και μια προειδοποίηση του πώς αντιλαμβάνεται την ενημέρωση η «Χρυσή Αυγή» και του τι πρόκειται να επακολουθήσει.

Το αυγό του φιδιού εκκολάπτεται και υπεύθυνοι γι’ αυτό είναι οι Κυβερνήσεις και όλοι εκείνοι που με τις πολιτικές, επιλογές, συμπεριφορές και πρακτικές τους εξέθρεψαν και συνήργησαν στην εκκόλαψή του. Και, δυστυχώς, τα ΜΜΕ στην πλειοψηφία τους αντί να αποκαλύψουν με τα στοιχεία, που υπάρχουν, συγκάλυψαν με τη σιωπή τους την πραγματική δράση των νεοναζιστών στην Ελλάδα.

Είναι αυτοί που προβάλλουν την «θεωρία των άκρων», προκειμένου να αποτρέψουν λαϊκές δυνάμεις να συμμετάσχουν στον οργανωμένο αγώνα και δεν χάνουν την ευκαιρία να ταυτίσουν τη δράση των κάθε είδους προβοκατόρων με τη δράση του εργατικού λαϊκού κινήματος.

Αυτοί που την ίδια ώρα συκοφαντούσαν με ζήλο το εργατικό λαϊκό κίνημα και τους αγώνες του, «κανακεύοντας» κάποιους «αγανακτισμένους», έκλειναν σκόπιμα τα μάτια στο γεγονός ότι κομμάτι αυτών των «αγανακτισμένων» αποτέλεσε το «φυτώριο» όπου άνθισαν οι πιο αντιδραστικές και μισαλλόδοξες θέσεις και προτάσεις.

Συνθήματα όπως «οι 300 στο Γουδή» και «κρεμάλα στους προδότες» που ακούγονταν όλες εκείνες τις ημέρες στην πλατεία και αναπαράγονταν από τα ΜΜΕ είναι τα ίδια συνθήματα πάνω στα οποία «πάτησε» η «Χρυσή Αυγή» για να νομιμοποιήσει την παρουσία της στην κεντρική πολιτική σκηνή.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ καλεί τους εργαζόμενους στα ΜΜΕ και όλους τους πολίτες της χώρας να μην υποτιμήσουν -ως δήθεν γραφικό το φασιστικό φαινόμενο- και να αγωνίζονται κάθε στιγμή για την προάσπιση της δημοκρατίας και των δικαιωμάτων τους κατά τη διάρκεια της δουλειάς τους.

Οι δημοσιογράφοι δεσμεύονται μόνο από τους συνταγματικούς κανόνες της χώρας μας, τη δημοκρατική τους συνείδηση και τις «Αρχές Δεοντολογίας του Δημοσιογραφικού Επαγγέλματος».

Στην απειλητική κραυγή του κ. Μιχαλολιάκου «ερχόμαστε», απαντάμε:

Δεν σας φοβόμαστε. Αποκαλύπτουμε το ρόλο σας. Δεν θα σας περάσει.ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

(πηγη : http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1398011 )

Κινητοποιήσεις ενάντια στην ποινικοποίηση του αγώνα στα φροντιστήρια ΜΠΑΧΑΡΑΚΗ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ του ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΜΙΣΘΩΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ (ΣΜΕΘ)

Θεσσαλονίκη 8/5/2012

Από την αρχή σχεδόν της σχολικής χρονιάς, από τον Σεπτέμβρη του 2011, το Σωματείο μας, πραγματοποιεί παραστάσεις διαμαρτυρίας έξω από τα παραρτήματα των φροντιστηρίων Μπαχαράκη για:

- ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΕΠΑΝΑΠΡΟΣΛΗΨΗ ΤΟΥ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥ ΦΥΣΙΚΟΥ Γ. ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΗ και

- ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΤΩΝ ΔΙΑΦΟΡΩΝ ΣΤΑ ΔΕΔΟΥΛΕΥΜΕΝΑ.

Η εργοδοσία του Μπαχαράκη χρησιμοποιώντας από τη μια το «πνεύμα» της Χούντας των Μνημονίων, της συγκυβέρνησης και της Τρόικα και από την άλλη χρησιμοποιώντας ασύστολα ψεύδη, ενάντια στις κινητοποιήσεις του Σωματείου μας, είχε «κερδίσει» μια προσωρινή διαταγή, στα ασφαλιστικά μέτρα που είχε καταθέσει, από τα τέλη Μαρτίου. Σύμφωνα με την απόφαση αυτή «ΔΙΑΤΑΣΣΕΤΑΙ προσωρινά στο Σωματείο (ΣΜΕΘ), στον πρόεδρο του Σωματείου αλλά και στον απολυμένο να απέχουν από κάθε παράσταση διαμαρτυρίας, σε απόσταση μικρότερη των 300 μέτρων, που παρακωλύει την επαγγελματική δραστηριότητα του φροντιστηρίου, αναφορικά με την εκπαιδευτική λειτουργία»! Η απόφαση είναι τουλάχιστον άδικη, γιατί ουσιαστικά απαγορεύει σε ένα Σωματείο να διεκδικεί αγωνιστικά, δηλαδή του απαγορεύει να υπάρχει.

Η εργοδοσία του Μπαχαράκη ακόμη και τώρα χαρακτηρίζει τις εργατικές κινητοποιήσεις μας σαν αυτοδικία, δηλαδή παράνομη πράξη και συνεχίζει να απειλεί και να τρομοκρατεί με διώξεις, όμως μόλις πριν λίγες ημέρες η συντριπτική πλειοψηφία της Ελληνικής κοινωνίας, με τις εκλογές της 6ης Μαΐου, έστειλε ένα συντριπτικό μήνυμα και χτύπημα σε όλους αυτούς, τους Μνημονιακούς, που προσπαθούσαν και θα προσπαθούν, να μας πείσουν ότι για όλα φταίνε, τα Σωματεία, τα Συνδικάτα, οι απεργίες, οι διεκδικήσεις, οι κινητοποιήσεις κλπ.

ΟΙ ΕΡΓΑΤΙΚΕΣ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ

ΔΕΝ ΕΝΟΧΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ, ΔΕΝ ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΝΤΑΙ

Για το Σωματείο μας , μετά από 10 μήνες, αποτελεί μονόδρομο τόσο η υπεράσπιση του παράνομα απολυμένου συνάδελφου Γ. Παπαγιάννη, η πάλη για την άμεση και πλήρη αποκατάστασή του, από την εργοδοσία Μπαχαράκη, όσο και η υπεράσπιση του στοιχειώδους δικαιώματος του Σωματείου μας αλλά και κάθε Σωματείου στην εργατική δυναμική κινητοποίηση.

Καλούμε το ΕΚΘ, Σωματεία, Συνδικάτα, κάθε κοινωνική ( Δικηγορικό Σύλλογο, φοιτητικούς συλλόγους κ.α.) ή πολιτική συλλογικότητα (κόμματα, οργανώσεις κ.α.) αλλά και κάθε εργαζόμενο/η, νέα/ο να δώσουμε μια απάντηση, γιατί το πρόβλημα μας αφορά και μας χτυπάει όλους.

- Πέμπτη 10 Μάη, στις 7:00μμ, στη πλατεία Χαριλάου, συγκέντρωση διαμαρτυρίας.

- Τρίτη 15 Μάη, στις 7:00μμ, στην πλατεία Χαριλάου, συγκέντρωση και πορεία

- Πέμπτη 17 Μάη, στις 9:30πμ, στα δικαστήρια Θεσσαλονίκης, , συγκέντρωση αλληλεγγύης στον δικαζόμενο πρόεδρο του Σωματείου και στον απολυμένο.

· ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΚΑΙ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΩΝ

· ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΩΝ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΩΝ ΜΠΑΧΑΡΑΚΗ


Σωματείο Μισθωτών Εκπαιδευτικών Θεσσαλονίκης

*: Αριστοτέλους 32, 4ος όροφος,1ο γραφείο, στο ΕΚΘ, (: 2310-265 730,

e-mail: somiekth@gmail.com , ιστοσελίδα: www.smeth.gr

ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΑΠ’ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΣΕ ΣΚΙΑΘΟ ΚΑΙ ΣΚΟΠΕΛΟ

Στο πεδίο της προώθησης του συνεδριακού τουρισμού επικεντρώνονται οι προσπάθειες που καταβάλλονται σε ατομικό και συλλογικό επίπεδο, με στόχο την περαιτέρω ανάπτυξη των νησιών. Οι πρωτοβουλίες που αναπτύσσονται σε επίπεδο Δήμων αλλά και επιχειρηματιών των νησιών, συγκλίνουν στην αύξηση της τουριστικής κίνησης και παράλληλα την επιμήκυνση της σεζόν, για προφανείς λόγους. Δεκάδες επιστήμονες, από την Ελλάδα και το εξωτερικό επισκέπτονται τα νησιά των Βορείων Σποράδων και εκτιμάται ότι διευρύνεται ουσιαστικά ο κύκλος της τουριστικής δράσης, μεσούσης της κρίσης.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Στη Σκιάθο, ειδικότερα, αναπτύσσονται παρόμοιες πρωτοβουλίες σε επίπεδο Δήμου αλλά και επιχειρήσεων, που διαθέτουν τις αντίστοιχες υποδομές. Εντός της θερινής σεζόν προγραμματίζονται αρκετές διοργανώσεις στο νησί του Παπαδιαμάντη.

Για πρώτη φορά εξάλλου ο Δήμος Σκιάθου συμμετείχε φέτος με δικό του περίπτερο στην διεθνή έκθεση της Βαρκελώνης, την μεγαλύτερη συνεδριακή έκθεση του κόσμου, σε συνεργασία με επιχειρηματίες του νησιού καθώς ο συνεδριακός τουρισμός ανοίγει δρόμους ανάπτυξης για τα νησιά.

Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται, επίσης ο μεγάλος αριθμός συνεδρίων που διοργανώνονται και φιλοξενούνται στο ξενοδοχείο Skiathos Palace της Σκιάθου. Συγκεκριμένα, το προηγούμενο Σαββατοκύριακο πραγματοποιήθηκε στον παραπάνω χώρο το 7ο Πανελλήνιο Συνέδριο της Ελληνικής Εταιρείας Εμβρυομετρικής Ιατρικής, που διήρκεσε από τις 4 έως τις 6 Μαΐου και συγκέντρωσε την συμμετοχή περισσοτέρων από 200 επιστήμονες. Στο διάστημα μεταξύ 11-13 Μαΐου, εξάλλου, διοργανώνεται Πανελλήνιο Νευρολογικό Συνέδριο, στο πλαίσιο του οποίου υπάρχουν περισσότερες από 160 κρατήσεις δωματίων, ενώ από τις 18-20 Μαΐου θα φιλοξενηθεί εκπαιδευτικό σεμινάριο του Παιδιοαλλεργιολογικού Τμήματος του Νοσοκομείου. Επίσης διοργανώνεται ένα ακόμη σημαντικό συνέδριο από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, το “GAS EMS –nano and micro”, το οποίο θα διεξαχθεί από τις 5 έως τις 8 Ιουνίου, ενώ πολλά συνέδρια έχουν παράλληλα προγραμματισθεί για τους μήνες Σεπτέμβριο και Οκτώβριο. Πέρυσι εξάλλου πραγματοποιήθηκε πέρυσι στην Σκιάθο, από τις 29 Σεπτεμβρίου έως τις 2 Οκτωβρίου, το πρώτο σκέλος του Γ Διεθνούς Συνεδρίου για τον Αλέξανδρο Παπαδιαμάντη χάρη στην γενναιόδωρη χορηγία του ίδιου ξενοδοχείου, το οποίο προσέφερε δωρεάν διαμονή και διατροφή σε όλους τους συνέδρους και τους συνοδούς. Όπως είναι προφανές, οι επιχειρηματίες του νησιού υλοποιούν στοχευμένες ενέργειες προς την συγκεκριμένη κατεύθυνση, γνωρίζοντας ότι μπορούν να προκύψουν μακροπρόθεσμα, πολλά οφέλη για την Σκιάθο.

Ανάλογες πρωτοβουλίες αναπτύσσονται, παράλληλα και στην γειτονική Σκόπελο, όπου θα φιλοξενηθεί το 1ο Διεθνές συνέδριο Επανορθωτικής Δικαιοσύνης και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Το εν λόγω συνέδριο προγραμματίζεται στο διάστημα μεταξύ 2 και 12 Ιουνίου, διοργανώνεται από το Independent Academic Research Studies και το Πάντειο Πανεπιστήμιο και αναμένεται να το παρακολουθήσουν δεκάδες επιστήμονες από την Αμερική, τον Καναδά, την Αγγλία, την Κύπρο και την Νότιο Αφρική. Το ενδιαφέρον στοιχείο του συνεδρίου είναι ότι οι πρωινές συνεδρίες θα πραγματοποιούνται σε διάφορα ιστορικά σημεία της Σκοπέλου και σε χώρους που παραχωρεί ο Δήμος, ενώ οι απογευματινές, αντίστοιχα, συνεδρίες, θα πραγματοποιηθούν σε ξενοδοχεία του νησιού.

Στόχος και προσδοκία των επικεφαλής του Δήμου Σκοπέλου, είναι επίσης η ένταξη του «Ορφέα», του ιστορικού κινηματογράφου του νησιού, σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα, (σ.σ έχει προταθεί η ένταξή του στο Λίντερ Αλιείας), προκειμένου να αξιοποιηθεί ως πολιτιστικός και συνεδριακός, γενικότερα, χώρος. Η δημιουργία κτιριακών υποδομών που θα μπορούσαν να φιλοξενούν μεγάλες συνεδριακές διοργανώσεις, είναι στις προθέσεις των επικεφαλής της Σκοπέλου και στο πλαίσιο αυτό εντάσσονται οι προσπάθειες που καταβάλλονται.

Ομοίως και στην Δήμο Αλοννήσου υπάρχει ενδιαφέρον από διάφορους φορείς για την διοργάνωση αντίστοιχων δραστηριοτήτων, οι οποίες θα μπορούσαν να φιλοξενηθούν στο κλειστό γυμναστήριο, όταν ολοκληρωθεί το έργο που είναι σε εξέλιξη.

Ταχυδρόμος, Πανθεσσαλική Εφημερίδα

Κυβέρνηση με συμμετοχή και του ΣΥΡΙΖΑ επιμένει να ζητά ο πρόεδρος του ΣΕΒ

ΜΕΓΑΛΟΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ
Παρεμβαίνουν στις μετεκλογικές διεργασίες
Κυβέρνηση με συμμετοχή και του ΣΥΡΙΖΑ επιμένει να ζητά ο πρόεδρος του ΣΕΒ
«Θεωρώ ότι ο αντιμνημονιακός ΣΥΡΙΖΑ με 16%, αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για μία κυβέρνηση πραγματικής εθνικής ενότητας, ικανής να διεκδικήσει άλλους όρους για την Ελλάδα από μία Ευρώπη που αλλάζει, στη βάση ενός εθνικού αναπτυξιακού προγράμματος για την έξοδο από την κρίση». Τα παραπάνω επανέλαβε χτες ο πρόεδρος του ΣΕΒ, ο οποίος προχώρησε σε παραπέρα αξιολόγηση του χαρακτήρα της ψηφοφορίας της προηγούμενης Κυριακής, λέγοντας ότι η αύξηση του ποσοστού του ΣΥΡΙΖΑ «αποτελεί μία συσσωμάτωση ψήφου οργής, ψηφοφόρων χωρίς ομοιογενή ιδεολογική ταυτότητα».
Ο Δ. Δασκαλόπουλος έσπευσε βέβαια να αξιοποιήσει τις αντιφατικές πλευρές του εκλογικού αποτελέσματος και να υποστηρίξει ότι «υπήρξε ένα ισχυρό ρεύμα καταδίκης αυτών που εφάρμοσαν στρεβλά και αναποτελεσματικά το μνημόνιο, προσφεύγοντας διαρκώς σε μέτρα κοινωνικά άδικα και οικονομικά αδιέξοδα, και αποφεύγοντας τις δομικές μεταρρυθμίσεις για να μη θίξουν το κράτος τους».
Απαντώντας στο ερώτημα αν θεωρεί ρεαλιστικό «το στόχο παραμονής στο ευρώ χωρίς εκπλήρωση των στόχων του μνημονίου», ο πρόεδρος του ΣΕΒ απέφυγε να απαντήσει ευθέως, λέγοντας ότι «η ευρωπαϊκή μας πορεία και η ευημερία μας, προϋποθέτουν νοικοκυρεμένα οικονομικά, μικρότερο και αποτελεσματικό κράτος, ανταγωνιστική παραγωγή αγαθών και υπηρεσιών» που είναι στόχοι «πρωτίστως εθνικοί και όχι μνημονιακοί», εκτιμώντας ότι «μπορούν να επιτευχθούν χωρίς άλλες περικοπές και χαράτσια, αλλά με ένα τολμηρό πρόγραμμα οικονομικής απελευθέρωσης».
Τέλος, υποστήριξε ότι «η νέα Ευρώπη που διαμορφώνεται θα έτεινε ευήκοον ους σε κάθε συγκροτημένη προσπάθεια της χώρας μας προς αυτήν την κατεύθυνση».
«Πρέπει τώρα πια να αποφασίσουμε ότι η τιμωρητική διαδικασία τελείωσε και ήδη πρέπει να δώσει τη θέση της στη διαδικασία της ευπρόσωπης αλλά και στιβαρής οργάνωσης της διακυβέρνησης της χώρας», σχολίασε χτες ο πρόεδρος του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου Γ. Γραμματίδης. Ζητάει, για λογαριασμό των επιχειρηματιών που εκπροσωπεί, ως «μόνη διέξοδο» την «εκ νέου άμεση προσφυγή στη λαϊκή ετυμηγορία» καθώς κρίνει πως «είναι προφανές ότι ο σχηματισμός κυβέρνησης ευρύτερης συνεργασίας δεν είναι εφικτός».

ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ Ρίχνει τρύπιο σωσίβιο στο λαό που υποφέρει

Τους άξονες για κυβερνητική συνεργασία παρουσίασε χτες ο Αλ. Τσίπρας, παίρνοντας τη διερευνητική εντολή για το σχηματισμό κυβέρνησης
Σε τακτικισμούς και εντυπωσιοθηρία επιδίδεται από χτες το μεσημέρι ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Τσίπρας, ο οποίος παρέλαβε το μεσημέρι τη διερευνητική εντολή για σχηματισμό κυβέρνησης από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Χτες συναντήθηκε με τον Φ. Κουβέλη της ΔΗΜΑΡ, τους «Οικολόγους - Πράσινους» και την Λ. Κατσέλη. Σήμερα αναμένονται συναντήσεις με τον Π. Καμμένο, τον Α. Σαμαρά και τον Β. Βενιζέλο.
Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ επικοινώνησε τηλεφωνικά με την ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, και ζήτησε συνάντηση στο πλαίσιο των επαφών του για το σχηματισμό κυβέρνησης. Η Αλέκα Παπαρήγα απάντησε ότι δεν υπάρχει αντικείμενο συζήτησης για μια τέτοια συνάντηση.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, ο επικεφαλής του αναμένεται να συναντηθεί σήμερα το πρωί με κοινωνικούς φορείς και συνδικαλιστικές οργανώσεις, προκειμένου, όπως έλεγαν, να ζητήσουν την ενεργό τους στήριξη στην προσπάθεια για το σχηματισμό «κυβέρνησης της αριστεράς». Αναφέρονται βέβαια στις συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες, με τις οποίες ο ΣΥΡΙΖΑ διαχρονικά συμπορεύεται και οι οποίες στήριξαν όλα τα προηγούμενα χρόνια τους μισθούς πείνας και το μπαράζ των αντιλαϊκών αντεργατικών μέτρων, στο όνομα της ανάπτυξης και της ανταγωνιστικότητας.
Χτες, μετά τη συνάντηση με τον Κ. Παπούλια, ο Αλ. Τσίπρας αποφάνθηκε ότι η ψήφος του λαού έδωσε «τέλος στα σχέδια 79 νέων μέτρων από τον Ιούνιο, στα σχέδια για 150.000 απολύσεις στο δημόσιο και στα πρόσθετα μέτρα 11 δισ. από τον επόμενο κιόλας μήνα», καλλιεργώντας αυταπάτες ότι μια εκλογική μάχη είναι αρκετή για να φέρει τούμπα την αντιλαϊκή πολιτική, χωρίς σύγκρουση με το κεφάλαιο, την ΕΕ και την αστική εξουσία.
Περιορίζοντας την αντιπαράθεση με τα άλλα κόμματα του ευρωμονόδρομου στο ψευτοδίλημμα «μνημόνιο - αντιμνημόνιο», είπε ότι «η λαϊκή ετυμηγορία καθιστά με σαφήνεια άκυρο το μνημόνιο, καθιστά με σαφήνεια άκυρες τις εγγυητικές επιστολές των κυρίων Βενιζέλου και Σαμαρά στην Ευρώπη, στο ΔΝΤ και καθιστά πλέον ως πρώτη εναλλακτική επιλογή μια αριστερή κυβέρνηση που θα θέσει οριστικό τέλος στα μνημόνια και τις δανειακές συμβάσεις της υποτέλειας».
Αυτό που δεν είπε είναι ότι όλα τα κόμματα που δηλώνουν προσηλωμένα στη λυκοσυμμαχία, στα προεκλογικά τους προγράμματα μιλούσαν είτε για «επαναδιαπραγμάτευση» του μνημονίου, είτε για «απαγκίστρωση», είτε για «επιμήκυνση» του χρόνου επιβολής των μέτρων που προβλέπει. Ο Αλ. Τσίπρας κατηγόρησε ακόμα το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ ότι στο κάλεσμά τους προς τον ΣΥΡΙΖΑ να σχηματίσει κυβέρνηση με την ανοχή τους, ευθυγραμμίζονται «με τη γραμμή που χάραξε χθες ο ΣΕΒ, για κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας με τη συμμετοχή και του ΣΥΡΙΖΑ και με τη στήριξη, φυσικά, και των κομμάτων του μνημονίου».
Χαρακτηρίζοντας «επικοινωνιακή» αυτή την τακτική, τους κάλεσε «αν έχουν ειλικρινά μετανιώσει για τις καταστροφικές τους επιλογές (...) μέχρι αύριο που θα τους συναντήσω να έχουν ήδη στείλει επιστολή στους ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ενωσης και των κρατών-μελών της, που θα αναφέρει ρητά και κατηγορηματικά ότι δεν ισχύουν οι δεσμεύσεις που έλαβαν σε παλαιότερη επιστολή τους».
Παραπλάνηση και ψηφοθηρία
Ο Αλ. Τσίπρας επανέλαβε την πρόταση για κυβέρνηση της αριστεράς, με στόχο «την ανακατανομή των φορολογικών βαρών, την αντιμετώπιση του δημοσιονομικού προβλήματος με όρους κοινωνικής δικαιοσύνης, την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας και τον οικολογικό επανασχεδιασμό της ανάπτυξης».
Σε μια προσπάθεια να ψαρέψει σε θολά νερά, αυθαίρετα τοποθέτησε «στο τραπέζι του διαλόγου, ως βάση μιας συζήτησης που θέλουμε να ανοίξει με όλες τις αριστερές, προοδευτικές και οικολογικές δυνάμεις του τόπου» τις προτάσεις του ΚΚΕ που αφορούν στην προστασία των ανέργων και στη ρύθμιση των χρεών των νοικοκυριών, μιλώντας για «σύγκλιση με τις δικές μας θέσεις». Εκρυψε σκόπιμα ότι οι θέσεις αυτές του ΚΚΕ απορρίφθηκαν σαν «ουτοπικές» από τα κόμματα της ΕΕ - την οποία ο ίδιος υπερασπίζεται - επειδή θίγουν τα συμφέροντα της πλουτοκρατίας, με την οποία ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει στρατηγική σύγκρουσης.
Οι ελάχιστοι άξονες που έθεσε ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ για συνεργασία είναι:
-- Η ανάγκη άμεσης ακύρωσης εφαρμογής των μέτρων του μνημονίου και ειδικότερα των επαίσχυντων εκείνων νόμων που περικόπτουν περαιτέρω μισθούς και συντάξεις.
-- Η ακύρωση των νόμων που καταργούν στοιχειώδη εργασιακά δικαιώματα και ειδικότερα του νόμου που ορίζει ότι άμεσα στις 15 Μάη καταργείται η μετενέργεια και παύουν οι συλλογικές συμβάσεις.
-- Η προώθηση άμεσων αλλαγών στο πολιτικό σύστημα για το βάθεμα της δημοκρατίας και της κοινωνικής δικαιοσύνης, με πρώτες την αλλαγή του εκλογικού νόμου, την καθιέρωση της απλής αναλογικής, καθώς και την κατάργηση του νόμου περί ευθύνης υπουργών.
-- Ο δημόσιος έλεγχος στο τραπεζικό σύστημα, που σήμερα, παρότι έχει πάρει κοντά στα 200 δισ. σε ρευστό και εγγυήσεις σε δημόσιο χρήμα, παραμένει στα χέρια των διοικητών που το χρεοκόπησαν. Να δοθεί τώρα στη δημοσιότητα η έκθεση της Black Rock. Να μετατραπούν οι τράπεζες σε μοχλό ανάπτυξης της οικονομίας και ενίσχυσης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.
-- Η δημιουργία Επιτροπής Λογιστικού Ελέγχου για να διερευνήσει το επαχθές του δημόσιου χρέους, μορατόριουμ στην αποπληρωμή του και διεκδίκηση δίκαιης και βιώσιμης ευρωπαϊκής λύσης.
Στο διά ταύτα, ο Αλ. Τσίπρας κατέληξε λέγοντας ότι «η κρίση δεν αποτελεί ελληνική ιδιαιτερότητα, είναι κρίση ευρωπαϊκή και σε ευρωπαϊκό πλαίσιο πρέπει να αναζητηθεί λύση». Πρόκειται για παραίνεση στο κίνημα να σιγήσει και να μπει στην αναμονή, με την αυταπάτη ότι οι διαπραγματεύσεις ανάμεσα στους πολιτικούς εκπροσώπους των μονοπωλίων στην ΕΕ θα έχουν κατάληξη υπέρ του λαού. Κρύβει ότι ο εχθρός της εργατικής τάξης και του λαού βρίσκεται προπάντων στο εσωτερικό της χώρας, είναι η μεγαλοεργοδοσία, τα στηρίγματα και η πολιτική της, με τους οποίους το κίνημα πρέπει να συγκρουστεί για να αποσπάσει και τις ελάχιστες κατακτήσεις.
Δηλώσεις μετά τις συναντήσεις
Μετά τη συνάντηση με τον Αλ. Τσίπρα, ο Φ. Κουβέλης δήλωσε ότι επανέλαβε τη θέση του κόμματός του για κυβέρνηση με «ευρεία λαϊκή και κοινοβουλευτική νομιμοποίηση» και την προγραμματική θέση της ΔΗΜΑΡ για «απαγκίστρωση απ' το μνημόνιο και παραμονή της χώρας στο ευρώ, αξιοποιώντας και το ευνοϊκότερο ευρωπαϊκό πλαίσιο που διαμορφώνεται». «Η ΔΗΜΑΡ συμβάλλει έτσι για να υπάρξει κυβέρνηση και να μην οδηγηθεί η χώρα σε νέες εκλογές», υπονοώντας ότι θέλει συγκυβέρνηση με τον ΣΥΡΙΖΑ, στην οποία όμως θα στηρίξει τουλάχιστον το ΠΑΣΟΚ, είτε συμμετέχοντας, είτε με ανοχή.
Εν αναμονή της εξειδίκευσης από μέρους του ΣΥΡΙΖΑ του περιεχομένου των τίτλων των αξόνων που θέτει για συνεργασία, δηλώνουν οι «Οικολόγοι - Πράσινοι». Η επικεφαλής τους Ι. Κοντούλη, μετά τη συνάντηση με τον Αλ. Τσίπρα, ανέφερε πως για το κόμμα της προϋπόθεση για συνεργασία είναι μια πολιτική που θα διασφαλίζει τη βιωσιμότητα της χώρας και την παραμονή της στην ΕΕ, συμπληρώνοντας πως «δεν μπορούμε να κρυβόμαστε μόνο πίσω από ένα πλαίσιο που λέει αντιμνημόνιο».
Πρόσθεσε ότι το κόμμα της έχει κουλτούρα διαλόγου και συνεργασιών και θα περιμένει απ' τον ΣΥΡΙΖΑ συγκεκριμένες απαντήσεις για το πώς εξειδικεύει την πρόταση για έξοδο απ' την κρίση. Υπέρ της συνεργασίας των «δυνάμεων της ευρύτερης κεντροαριστεράς για την προοδευτική διακυβέρνηση του τόπου» τάχθηκε η Λούκα Κατσέλη μετά τη συνάντησή της χτες με τον επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ. Οπως είπε, θα μεταφέρει τις προτάσεις του στην Προσωρινή Διοικούσα Επιτροπή της «Κοινωνικής Συμφωνίας», η οποία συνεδριάζει και θα υπάρξει τοποθέτηση.

Νεκρός σε τροχαίο 26χρονος αστυνομικός

τροχαιοΤροχαίο δυστύχημα σημειώθηκε χθες το απόγευμα , στο 17ο χιλιόμετρο Λαμίας- Δομοκού, στη θέση Καμηλόβρυση, με θύμα έναν 26χρονο Καρδιτσιώτη, το Δημήτρη Κορώνη, αστυνομικό της ομάδας ΔΙΑΣ, ο οποίος υπηρετούσε στην Αθήνα. Ο άτυχος αστυνομικός έχασε τον έλεγχο της μηχανής του και σφηνώθηκε σε βυτιοφόρο που ερχόταν από την αντίθετη πλευρά. Έρχονταν στην Καρδίτσα με ολιγοήμερη άδεια για να δει την οικογένειά του και τους φίλους.

Προβλήματα στην καθαριότητα λόγω έλλειψης προσωπικού στην Αλόννησο

ALONSOSΜε μόλις τρεις εργάτες καλείται η Δημοτική Αρχή Αλοννήσου να εκτελεί τη νέα τουριστική περίοδο το έργο καθαριότητας στο νησί, καθώς λόγω της διενέργειας των εθνικών εκλογών και της σε εξέλιξη διαδικασίας σχηματισμού κυβέρνησης μέσω διερευνητικών εντολών «πάγωσε» η διαδικασία πρόσληψης μέσω του Ανωτάτου Συμβουλίου Επιλογής Προσωπικού (ΑΣΕΠ) των δέκα συνολικά εποχικών υπαλλήλων. Ανάλογα προβλήματα λόγω έλλειψης του απαιτούμενου προσωπικού αντιμετωπίζει η Δημοτική Αρχή και στον τομέα του ηλεκτροφωτισμού, ενώ καθυστερεί και η εφαρμογή του προγράμματος κοινωφελούς εργασίας.

Οι αγώνες είναι πάντα καταδικασμένοι να κερδίζουν

Τασούλα  Μουσκεφτάρα*
«Μαμά, τόσος αγώνας πήγε χαμένος;» με ρώτησαν χθες το βράδυ οι 10χρονοι γιοι μου θυμωμένοι, απογοητευμένοι από το χαμηλό εκλογικό αποτέλεσμα της ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Δεν ξέρω αν κατάφερα να τους εξηγήσω ότι κανένας αγώνας δεν χάνεται ποτέ. Ξέρω όμως, ότι η ΑΝΤΑΡΣΥΑ είχε για.... πρώτη φορά την ευκαιρία να συστηθεί σ΄ όλο τον κόσμο. Όπως αυτά τα δύο χρόνια είμαστε παντού στους δρόμους, στα κινήματα, στους αγώνες, έτσι και αυτές τις τρεις προεκλογικές βδομάδες περπατήσαμε όλη την Ελλάδα, γειτονιά γειτονιά, χωριό χωριό, καφενείο καφενείο, δηλώνοντας την παρουσία μας και επικοινωνώντας τον άλλο, μοναδικά εφικτό δρόμο που προτείνουμε.  
Αυτή είναι η πραγματική νίκη μας. Δεν είναι βήμα αλλά άλμα. Όχι όμως ένα άλμα στο κενό. Είναι η στέρεη βάση που χτίζεται ο αγώνας για το ακόμα πιο δύσκολο αύριο που ξημέρωσε. Ναι, η αλήθεια είναι ότι δε μπορεί στο ξημέρωμα μια νύχτας να ξυπνήσουν όλοι οι Έλληνες επαναστάτες. Όπως επίσης, αλήθεια είναι ότι ο κόσμος θέλησε, αφού αποκαθήλωσε τους δυο νεοφιλελεύθερους, να δοκιμάσει την ύστατη ώρα και την σοσιαλδημοκρατία. Ωστόσο, ο δρόμος είναι μονόδρομος και το τέλος του ορατό και αναπόφευκτο.
Εμείς, μαζί σύντροφοι και φίλοι, κερδίσαμε την πρώτη μάχη. Από δω και πέρα συνεχίζουμε τον αντικαπιταλιστικό αγώνα που ούτε μια στιγμή δε παρατήσαμε, γιατί αυτή είναι η πεμπτουσία της ανατροπής. Οι πολιτικές φούσκες ξεφουσκώνουν γρήγορα. Ακόμη χειρότερα όταν ο κόσμος επενδύει ελπίδες σε ανέφικτες λύσεις. Τότε, η ματαίωση είναι πολλαπλώς επικίνδυνη.
Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ευθύς εξ αρχής, έθεσε ξεκάθαρα τη συμμετοχή της στις εκλογές ως το μέσο συσπείρωσης του αγωνιζόμενου κόσμου σε ένα σκοπό υπέρτερου κοινοβουλευτικών ποσοστών. Θέλουμε να ανατρέψουμε τον καπιταλισμό, όχι να κάνουμε αντιμνημονιακή πασαρέλα. Αφήνουμε στους "ωραίους" να κάνουν το παιχνίδι τους και ας αναλάβουν την ευθύνη του μοιραίου. Κρατάμε τους αγώνες μας και συνεχίζουμε, όχι με νούμερα μα με ανθρώπους που κερδίσαμε σε κοινούς δρόμους με την ψυχή μας.  
« …. Θέλω να ξέρεις πως είμαι δίπλα σου! Καλή επιτυχία σ΄ αυτό που ονειρεύεσαι!» Από μήνυμα παιδικής μου φίλης χθες το μεσημέρι. *μέλος ΑΝΤΑΡΣΥΑ Ημαθίας

 Τασούλα  Μουσκεφτάρα
http://aristeroblog.gr/node/735 

Να ντραπώ; Γιατί; Μαλάκες!


Διαβάζουμε κείμενα στο διαδίκτυο, ή άλλα που διακινούνται μέσω e-mail, τα οποία αποκαλούν τον ελληνικό λαό μαλάκα, που μας λένε ότι πρέπει να ντρεπόμαστε γιατί λέει ψηφίστηκαν φασιστικά και εθνικιστικά κόμματα και μπήκαν στη Βουλή με πρώτη και καλύτερη τη Χρυσή Αυγή.
Και αναρωτιέται κανείς ποιος είναι τελικά πιο μαλάκας και ποιος θα έπρεπε να ντρέπεται πιο πολύ!
Χρόνια τώρα το σύστημα με άνεση περνάει την φασιστική λογική στο λαό. Με την πολιτική του αλλά και τις πολιτικές του εκφράσεις σαν το ΛΆΟΣ που μας το φορέσανε μια χαρά αλλά δεν είδαμε τόσο έντονες διαμαρτυρίες όταν μπήκε στη Βουλή.
Ντροπή, σε όλους αυτούς που το περασμένο καλοκαίρι ανέχτηκαν δίπλα τους στο Σύνταγμα τους φασίστες και τους ελληναράδες, αποδέχτηκαν και υποτάχτηκαν ανάμεσα σε πολλά άλλα στο διαχωρισμό της πάνω και κάτω πλατείας, που τους χρησιμοποίησαν - συνεργάστηκαν μαζί τους (ξεχνώντας τον διαχωρισμό) ενάντια σε όποιους βάζαν καθαρά με ταξικό και πολιτικό τρόπο την ανάγκη της λαϊκής οργάνωσης, της αντίστασης και του αγώνα. Που έκαναν την πάπια όταν κυνηγιόντουσαν μετανάστες και παρά τα μεγάλα λόγια φρόντισαν να μη συμμετέχουν ή στη καλύτερη περίπτωση να βρίσκονται στο περιθώριο....!
Ντροπή σε όλους αυτούς που βάλαν τις αποκριάτικες στολές του ακομμάτιστου καταγγέλλοντας τα κόμματα ανοίγοντας τη δυνατότητα στους φασίστες να απλωθούν σε ένα κοινό που δεν θα το είχαν αλλιώς....!
Ντροπή σε όλους αυτούς που χρησιμοποίησαν την ύπαρξη των φασιστοειδών για να απαξιώσουν και να μη δώσουν τη μάχη κόντρα σε αυτές τις αντιλήψεις σε ένα μαζικότατο λαϊκό κίνημα (έστω και αντιδραστικό, αν ήταν τέτοιο)....!
Ντροπή σε αυτούς που ενώ μπορούν να τους συντρίψουν τους ανέχονται μαζί τους σε σωματεία και γειτονιές....!
Ντροπή σε αυτούς που ανέχονται και στηρίζουν "αλληλέγγυα" μορφώματα φτηνού εμπόριου  ελληναράδων γιατί λέει αποτρέπουν το λαό από την εξαθλίωση....!
Ντροπή σε αυτούς που αρνούνται να οργανώσουν τους μετανάστες στις λαϊκές συλλογικότητες, είτε στους τόπους δουλειάς είτε στις γειτονιές, πότε γιατί είναι "παράνομοι" πότε, και κυρίως, για να μη δημιουργηθούν αντιθέσεις και ...χάσουμε κόσμο.....!!!
Όσο για τις εκλογές, μην ξεχνάμε ότι είναι ένα πεδίο ευνοϊκό για τις δυνάμεις που έχουν άκρες με το σύστημα...
Αυτοί έχουν τα όπλα τους, τα έχουμε και 'μεις που δεν είναι άλλα από την οργάνωση του λαού, οι αγώνες του και όχι οι εκλογές.
Η έλλειψη πραγματικά επαναστατικού μαζικού κομμουνιστικού κινήματος στην εποχή μας είναι εμφανέστατη!
Μαλάκες! 

Read more: http://antigeitonies.blogspot.com/2012/05/blog-post_3622.html#ixzz1uK7u33sl

Προφυλακιστέος 49χρονος που σκότωσε διαρρήκτη


Διαβάστε όλα τα στοιχεία για την προφυλάκιση του 49χρονου άνδρα, ο οποίος σκότωσε Ρουμάνο διαρρήκτη
Προφυλακιστέος κρίθηκε, με τη σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα, ο 49χρονος που τα ξημερώματα της περασμένης Παρασκευής, σκότωσε έναν 39χρονο Ρουμάνο, ο οποίος προσπάθησε να κλέψει υλικά από μια αποθήκη στο χωριό Τραπεζοντή, λίγα χιλιόμετρα έξω από την Σπάρτη.
Ο 49χρονος που θα οδηγηθεί στις φυλακές Ναυπλίου ή Κορυδαλλού, είχε λάβει προθεσμία να απολογηθεί την Τρίτη.
Ο ανακριτής έλαβε την απολογία του κατηγορούμενου στο κτίριο της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λακωνίας, προκειμένου να μην προκληθούν εντάσεις, ανάλογες με αυτές του περασμένου Σαββάτου έξω από το δικαστικό μέγαρο,
Έξω από το κτίριο της αστυνομίας στη Σπάρτη, υπήρχε συγκέντρωση στήριξης διακοσίων και πλέον πολιτών, στον 49χρονο δράστη.

ερημονήσια εθνικο θαλάσσιο Πάρκο Σποράδων (Νational Marine Park Sporades)

απο το μεγάλο ταξίδι σε Πήλιο και Σποράδες επέλεξα φωτογραφίες μόνο απ΄τα ερημονήσια (Κυρα Παναγιά, Γιούρα, Ψαθούρα) πυρήνα του θαλάσσιου πάρκου. οι φωτογραφίες καλύπτουν όλο σχεδόν το τμήμα της ακτογραμμής των τριών νησιών.

Δημοσιεύτηκε στις 3 Μάι 2012 από john020685

Όταν η αριστερά ξεβρακώνεται οι αναρχικοί δεν έχουν λόγο να παραμένουν γυμνοί

Όταν το καταρρέον πολιτικό σύστημα, που συνηθίζουν διάφοροι να ονομάζουν μεταπολιτεύτικό, παίζει το τελευταίο χαρτί του και καλεί τις τελευταίες, απο καιρό ετοιμαζόμενες, εφεδρείες του (βλέπε Σύριζα, οικολόγους, Ανταρσύα κ.λ.π.), οι αναρχικοί πρέπει να χαίρονται
Θα έπρεπε να είχα βάλει έναν τίτλο π.χ. "Πάμε σαν άλλοτε" Λοιπόν εδώ είμαστε, στο ΄80,στο '74, στο 45-46 ή ακόμα πιό παλιά στο ΄30 και στον μεσοπόλεμο. Είμαστε πάντα εδώ, στο ίδιο σημείο, εκεί που γράφεται η ιστορία, εκεί που ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΑ ΟΣΟ ΚΑΙ ΑΔΥΝΑΤΑ. Να χαιρετήσουμε λοιπόν την ιστορία με σεβασμό, γιατί είναι ζώσα, και κυρίως γιατί γράφεται απο όλους μας. Να χαιρετήσουμε και την αριστερά με το μαύρο μαντήλι που φοράμε στο λαιμό μας, γιατί μας αφήνει χρόνους αλλά και το έδαφος χέρσο όσο και γόνιμο, που απαιτεί όμως κόπο, ιδρώτα και αίμα για να ανθήσει. Ας χαιρετήσουμε πολλούς γνωστούς και φίλους μας,δεν είναι κακό νάχει κανείς φίλους αριστερούς ή πρώην αναρχικούς που φεύγουνε, (δεν είναι κακό αν και είναι επαναλαμβανόμενο με μιά εκνευριστική διαχρονική συχνότητα). Η "κυβερνώσα αριστερά" κοινοβουλευτική και μη, γίνεται και τυπικά κυβέρνηση στην Ελλάδα αύριο- μεθαύριο, γιατί το καπιταλιστικό σύστημα που υπηρετεί, απαιτεί και τις τελευταίες εφεδρείες του για να συνεχίσει να στέκεται στα πόδια του. Χρόνια ομοτράπεζη και σιτευόμενη με τα υπόλοιπα λαμόγια του καταρρέοντος πολιτικού σκηνικού, ένθεν και κακείθεν,πούλησε στους αφελείς ξανά μανά φύκια για μεταξωτές κορδέλες για να είναι σε θέση να κάνει την αγοροπωλησία της επικερδώς. Επικερδώς γιατί όλα τα αλισβερίσια έχουν την τιμή τους. Και τι μας νοιάζει, εμείς το ξέραμε θα πεί κάποιος: Θα συμφωνήσω, όμως ρε σύντροφοι αφού το ξέρατε γιατί τους ψηφίσατε; Είναι στενάχωρο αλλά είναι και χαζό συνάμα, το ότι μεγάλο τμήμα του αναρχικού και του αντιεξουσιαστικού χώρου, προσήλθε στις κάλπες της δημοκρατίας και ψήφισε την ευτέλεια και τον πολιτικαντισμό στηρίζοντας τον ΣΥΡΙΖΑ, την ΑΝΤΑΡΣΥΑ και την λοιπή αριστερά. Δεν στέκομαι στο γιατί αλλά στο δια ταύτα. Και αναρωτιέμαι καλά η αριστερά είναι και ήταν το δεκανίκι του συστήματος, όμως όχι μόνο πολιτικά αλλά και λογικά σας μοιάζει ορθό, κάποιοι αναρχικοί να είναι το δεκανίκι της αριστεράς; Συγνώμη ρε σύντροφοι αλλά αυτό δεν είναι πολιτικό λάθος είναι κάτι χειρότερο,είναι πολιτική βλακεία.Και το επιπλέον δεν είναι η πρώτη φορά. Στο παρελθόν, όταν η Πασοκάρα μεσουρανούσε στο πολιτικό στερέωμα, όποτε χρειαζόταν κανά ψηφαλάκι παρα πάνω ψάρευε στον χώρο των αναρχικών και το είχε εύκολα στην τσέπη της και δυστυχώς κυρίως απο εκείνο το κομμάτι του χώρου, το οποίο όντας πιο δυναμικό είχε ταλαιπωρηθεί περισσότερο με φυλακές και τρομοκρατία. Τι σχήμα οξύμωρο και τραγικό αλήθεια, να ψηφίζεις εκείνον που σε διώκει και σε φυλακίζει, επειδή σε αποφυλάκισε για να μην ξαναπάς φυλακή! Και όμως σύντροφοι δεν έτρεξε τίποτα και την τότε μαλακία την ξεπεράσαμε, όπως θα ξεπεράσουμε και την τωρινή. Ας σταθούμε όρθιοι όπως απαιτούν οι πολιτικές και ιστορικές περιστάσεις. Όποιος δρά κάνει λάθη.Είπαμε, η αριστερά ξεβρακώνεται οι αναρχικοί δεν έχουν κανένα λόγο νάναι γυμνοί.

πορνοπελάτες από σπίτι αν ψάχνετε για βρωμιά κοιταχτείτε στον καθρέφτη σας

από το site της κατάληψης ΣΙΝΙΑΛΟ http://sinialo.espiv.net
πορνοπελάτες από σπίτι και λοιποί ευυπόληπτοι υποκριτές
αν ψάχνετε για βρωμιά κοιταχτείτε στον καθρέφτη σας
Η δημόσια διαπόμπευση και προφυλάκιση των οροθετικών γυναικών, ντόπιων και μεταναστριών, που συνελήφθησαν να εκδίδονται σε παράνομα πορνεία και υπαίθριους χώρους, αποτελεί την έσχατη μορφή ενός επελαύνοντος εκφασισμού μιας βαθιά πατριαρχικής κοινωνίας. Μιας κοινωνίας γεμάτης ευυπόληπτους άντρες από σπίτι και οικογένεια, πιτσιρικάδες που συνοδεύονται από περήφανους μπαμπάδες στο πρώτο τους γαμήσι σε μπουρδέλο, μαμάδες που χαμογελούν διακριτικά που το παιδί τους έγινε άντρας, αντροπαρέες που τη βρίσκουν τριγυρνώντας σε πιάτσες κάνοντας χαβαλέ με τα παγωμένα βλέμματα των γυναικών…
Εν μέσω μιας προεκλογικής περιόδου που είχε επενδύσει στη διάχυση του φόβου μέσα από την κατασκευή της εικόνας ενός εσωτερικού εχθρού, παρουσιάζοντας μετανάστες, τοξικομανείς και εξαθλιωμένους άστεγους ως ασύμμετρη κοινωνική απειλή, η σύλληψη των οροθετικών ιερόδουλων αποτέλεσε το εφαλτήριο για να ξεδιπλωθεί ένα σύγχρονο κυνήγι μαγισσών. Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι πριν λίγους μήνες, ο υπουργός Υγείας Λοβέρδος είχε δηλώσει ότι οι μετανάστριες πόρνες ευθύνονται για την εξάπλωση του AIDS στις ελληνικές οικογένειες επιχειρώντας να κατοχυρώσει σε επίπεδο κοινωνικής συνείδησης το προφίλ της μετανάστριας που «κουβαλάει» ασθένειες και αποτελεί απειλή για τη δημόσια υγεία. Σε παρόμοιες εμετικές δηλώσεις επέμεινε ακόμη και μετά τις τελευταίες συλλήψεις (παρά το ότι αρκετές από τις συλληφθείσες γυναίκες ήταν ελληνικής καταγωγής) σπεύδοντας να εισπράξει τα επινίκια του κυνηγιού των «μολυσμένων».
Οι σύγχρονες μάγισσες διαπομπεύτηκαν ως υγειονομικές βόμβες στο όνομα του δημόσιου συμφέροντος. Διαχωρίστηκαν ως μιάσματα από το κοινωνικό σύνολο, ενώ από τα σώματά τους κρύφτηκαν οι χαρακιές των κυκλωμάτων καταναγκαστικής πορνείας, προκειμένου ο τελετουργικός διασυρμός τους να λειτουργήσει καθαρτικά απέναντι σε μια κυρίαρχη πατριαρχική κουλτούρα που “κλείνει το μάτι” σε νταβάδες… που μπορεί να κάνει τα στραβά μάτια στις περιπτώσεις γυναικών (ακόμη και ανήλικων) θυμάτων των κυκλωμάτων trafficking αλλά θα προασπιστεί με κάθε τρόπο το δικαίωμα στην «εμπειρία» του άντρα ανήλικου πρωτάρη.
Έτσι, πάνω στο πρόσωπο της κάθε συλληφθείσας κατασκευάζεται το προφίλ της δημόσιας απειλής για τη υγεία των ελλήνων πελατών και των οικογενειών τους. Με μια χυδαία αντιστροφή της πραγματικότητας, οι οροθετικές γυναίκες, τα σώματα των οποίων λεηλατήθηκαν από καυλωμένα αρσενικά -που δεν είχαν πρόβλημα να πληρώνουν κάτι παραπάνω για να χύνουν μέσα σε καταναγκασμένα κορμιά-, μετατρέπονται σε θύτες περισσότερων από 2.000 αντρών.
2.000 ξεφτίλες… από αυτούς που καθάρματα όπως ο Λοβέρδος και ο Χρυσοχοϊδης ονομάζουν θύματα και «ανίδεους» πελάτες. Πελάτες που, ως τέτοιοι,  πληρώνουν για να γαμούν εξαθλιωμένες, τοξικοεξαρτημένες, μετανάστριες, θύματα κυκλωμάτων σωματεμπορίας. Πελάτες για τους οποίους ανοίγουν τηλεφωνικές γραμμές προστασίας «καταναλωτών» για να διαπιστωθεί αν «ήρθαν σε επαφή» με το σάπιο εμπόρευμα. Δεν έχει σημασία αν στην πραγματικότητα ήξεραν τί έκαναν όταν έσκαγαν φράγκα σε νταβάδες για να βιάσουν σώματα και ψυχές. Σημασία έχει ότι είναι ευυπόληπτοι πολίτες που πρέπει να προστατευθούν. Σημασία έχει ότι είναι οροθετικές ιερόδουλες και πρέπει να διαπομπευτούν και να τιμωρηθούν.
Και όσο πληθαίνουν οι φωτογραφίες των οροθετικών ιερόδουλων, τόσο αυξάνεται εκθετικά ο αριθμός των «ανήσυχων» πελατών, των «ανήσυχων» οικογενειαρχών, των «ανήσυχων» πατεράδων. Όμως, οι φωτογραφίες δεν δείχνουν το πραγματικό «εμπόρευμα»… δεν δείχνουν τα χτυπημένα χέρια, τα μελανιασμένα σώματα, τις τσακισμένες ψυχές. Οι φωτογραφίες δεν δείχνουν τί άφησαν πίσω τους οι πελάτες, οι οικογενειάρχες, οι πατεράδες…
Όλοι αυτοί που τώρα δεν μπορούν να κλείσουν μάτι ανησυχώντας για το τομάρι τους, να λένε «πάλι καλά» που παραμένουν στο σκοτάδι της ανωνυμίας. Γιατί όσο οι οροθετικές ιερόδουλες διαπομπεύονται και φυλακίζονται, άλλο τόσο θα ψάχνουμε αυτούς τους δύο χιλιάδες να δημοσιεύσουμε τα πρόσωπά τους… Να δούμε όλοι το πραγματικό πρόσωπο του κτήνους…
Λευτεριά σε όλες τις προφυλακισμένες οροθετικές ιερόδουλες.
Αλληλεγγύη σε όσες διώκονται για τη συγκεκριμένη υπόθεση.
Να τελειώνουμε με τον σάπιο κόσμο του trafficking,
των νταβάδων και των πορνοπελατών
 
κατάληψη ΣΙΝΙΑΛΟ

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αρχειοθήκη ιστολογίου