Σάββατο 29 Δεκεμβρίου 2012

ΚΚΕ: ΚΑΜΙΑ ΠΑΡΑΓΡΑΦΗ

Λίστα Λαγκάρντ: Καυγάς ενάντια στην ουσία και σενάρια παραγραφής
Πιθανόν και τη Δευτέρα πρόταση για προανακριτική επιτροπή
Οι διαρροές εμπλέκουν τον Γ. Παπακωνσταντίνου
Τα κόμματα της αστικής διαχείρισης αξιοποιούν την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ και την εμπλοκή του Γ. Παπακωνσταντίνου, για να επιδοθούν σ' έναν ιδιότυπο ανταγωνισμό, για το ποιος είναι ο «ικανότερος» να καθαρίσει το σάπιο σύστημα, χωρίς να πειράξει τα ιερά και τα όσια, που είναι η ελεύθερη κίνηση κεφαλαίων και η εγχώρια νομοθεσία, για τη διακίνηση του χρήματος που αποθησαυρίζουν οι καπιταλιστές.

ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ τάχθηκαν υπέρ της σύστασης προανακριτικής επιτροπής στη Βουλή για τον Γ. Παπακωνσταντίνου. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε ότι «η κυβέρνηση συμφωνεί με την πρόταση του προέδρου της ΔΗΜΑΡ για τη διενέργεια προανακριτικής εξέτασης στη Βουλή για τον Γ. Παπακωνσταντίνου», ενώ στην ίδια γραμμή κινήθηκε και το ΠΑΣΟΚ, που ανακοίνωσε ότι «θα ζητηθεί Προκαταρκτική Εξέταση για τον πρώην Υπουργό Οικονομικών». Δεν αποκλείεται η πρότασή τους να κατατεθεί στη Βουλή τη Δευτέρα, παραμονή της Πρωτοχρονιάς.
Τεραστίων διαστάσεων πολιτικές ευθύνες σε όσους «αλλοίωσαν, απέκρυψαν και προσπάθησαν να υποβαθμίσουν» τη λίστα Λαγκάρντ, βλέπει ο ΣΥΡΙΖΑ που δηλώνει ότι θα αξιοποιήσει «όλες τις νομικές δυνατότητες που παρέχονται από το ισχύον θεσμικό πλαίσιο, για την απόδοση και τον καταλογισμό ευθυνών».
Τη σύσταση προανακριτικής επιτροπής θα ζητήσουν οι «Ανεξάρτητοι Έλληνες», σύμφωνα με τον βουλευτή τους Ν. Μαριά.
Σενάρια παραγραφής
Πριν καν υπάρξουν οι σχετικές διαδικασίες στη Βουλή, ξεκίνησε συζήτηση περί παραγραφής, με αφορμή πρόβλεψη του Συντάγματος, για το αν η Βουλή μπορεί να ασκήσει δίωξη ή όχι, με βάση τον αριθμό των τακτικών συνόδων της, μετά την τέλεση του αδικήματος. Μεταξύ άλλων, ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης Χάρης Καστανίδης, δήλωσε στο «ΣΚΑΪ» ότι η αλλοίωση των στοιχείων αποτελεί αδίκημα του κοινού ποινικού δικαίου και όχι υπουργικό αδίκημα, οπότε δε συντρέχει λόγος για συζήτηση περί παραγραφής.
ΚΚΕ: Καμιά παραγραφή
«Η υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ βγάζει για μια ακόμα φορά στην επιφάνεια τη σαπίλα του πολιτικού συστήματος αλλά και τη συνειδητή προσπάθεια να παραμένει σε ισχύ ο νόμος περί ευθύνης υπουργών. Καμιά παραγραφή. Να εξαντληθούν όλα τα περιθώρια να υπάρχει τιμωρία μέσα και έξω απ’ τη Βουλή», τόνισε μεταξύ άλλων σε δήλωσή της, η Αλέκα Παπαρήγα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger