Αντ. Σαμαράς: Καμαρώνει για τα αντιλαϊκά μέτρα και προαναγγέλλει επιτάχυνσή τους
Προαναγγελία κλιμάκωσης της αντιλαϊκής επίθεσης και πλασάρισμα πλαστών προσδοκιών περιλαμβάνει το άρθρο του Αντ.Σαμαρά
Μήνυμα κλιμάκωσης της αντιλαϊκής πολιτικής, κάλεσμα ενότητας για υποταγή στις απαιτήσεις του κεφαλαίου και καλλιέργεια ψεύτικων ελπίδων και αναμονών, είναι τα τρία βασικά στοιχεία του άρθρου του Αντώνη Σαμαρά, στον «Τύπο της Κυριακής».
Ο πρωθυπουργός καμαρώνει για τα αντιλαϊκά μέτρα που έλαβε η συγκυβέρνηση αναφέροντας ότι «Μέσα σε πέντε μήνες τολμήσαμε ότι δεν διανοήθηκε κανείς όλα τα προηγούμενα χρόνια... Δείξαμε ότι μπορούμε να κάνουμε μεταρρυθμίσεις και τομές που θα επιτρέψουν στη χώρα να σταθεί πάλι στα πόδια της και στους Έλληνες να πάρουν τη μοίρα στα χέρια τους».

Παράλληλα προαναγγέλλει επιτάχυνση των βάρβαρων αντιδραστικών μέτρων, των ιδιωτικοποιήσεων και των ρυθμών φτωχοποίησης του λαού το 2013, σημειώνοντας ότι «Κόβουμε τα δεσμά με ό,τι μας κράταγε πίσω... Ετοιμάζουμε άλματα στο μέλλον».
Στα «επιτεύγματα» της συγκυβέρνησης για λογαριασμό των συμφερόντων του κεφαλαίου, επισημαίνει την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας, τη στήριξη των τραπεζών και της ρευστότητας για τους μεγαλοεπιχειρηματίες. Τονίζει επίσης την ένταση της κρατικής καταστολής και το κυνήγι των μεταναστών.
Επιχειρώντας να εξαπατήσει τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα και να τους δημιουργήσει πλαστές προσδοκίες, κάνει λόγο για «αποκατάσταση των αδικιών» με «προτεραιότητα στους πιο αδύναμους», όταν τα αντιλαϊκά-αντεργατικά μέτρα και η φοροεπιδρομή, είναι μόνιμα και θα αυξάνονται διαρκώς.
Τέλος, ο πρωθυπουργός ζητά από τον λαό να βαφτίσει δικό του συμφέρον, τις απαιτήσεις και τις ανάγκες της πλουτοκρατίας, να υποταχθεί σε αυτήν και να υπομείνει τις θυσίες, τη φτώχεια και την εξαθλίωση για λογαριασμό της. Όπως αναφέρει «Ό,τι σχεδιάζουμε θα το καταφέρουμε, εφόσον όλοι οι Έλληνες πιστέψουν στις δυνάμεις τους και μείνουμε ενωμένοι μέσα στις δυσκολίες… Ενωμένοι αποφύγαμε τα χειρότερα. Ακόμα πιο ενωμένοι θα πετύχουμε τα καλύτερα...».
Στο ίδιο μήκος κύματος Βενιζέλος και Κουβέλης
Στο ίδιο μήκος κύματος, είναι και τα άρθρα, στην ίδια εφημερίδα, των άλλων δύο αρχηγών των κομμάτων της συγκυβέρνησης. Ο Ευάγ. Βενιζέλος και ο Φ. Κουβέλης, επιχειρούν και αυτοί να εξαπατήσουν το λαό με προβλέψεις για ανάκαμψη, πάνω στα ερείπια του βιοτικού του επιπέδου και των δικαιωμάτων του, καθώς και με δήθεν απόρριψη νέων περικοπών.
«Η Ελλάδα ανακάμπτει αφού κρατήθηκε μέσα στη ζώνη του ευρώ και αφού αναγκάστηκε να εφαρμόσει δύσκολες και κοινωνικά δυσάρεστες πολιτικές... Το 2013 είναι η χρονιά της εθνικής ανάκαμψης», αναφέρει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.
«Από δω και πέρα πρέπει να κλείσει οριστικά η συζήτηση γύρω από τα μέτρα περικοπών και να ανοίξει ουσιαστικά ο διάλογος για την επόμενη μέρα, με την εξάλειψη όλων των παθογενειών και την υπέρβαση όλων των ανεπαρκειών που μας οδήγησαν στα σημερινά αδιέξοδα», ισχυρίζεται ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ.