Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2012

ΝΑSA: Νερό σε μορφή πάγου στον Ερμή

Οι επιστήμονες ωστόσο αποκλείουν προς το παρόν την πιθανότητα να φιλοξένησε κάποτε ζωή ο συγκεκριμένος πλανήτηςΟι επιστήμονες ωστόσο αποκλείουν προς το παρόν την πιθανότητα να φιλοξένησε κάποτε ζωή ο συγκεκριμένος πλανήτης
Μεγάλες ποσότητες νερού σε μορφή πάγου εντόπισε το σκάφος «Messenger» της NASΑ στον Ερμή, τον κοντινότερο πλανήτη στον Ήλιο.

Σύμφωνα με τα νέα δεδομένα, τα οποία δημοσιεύει το περιοδικό «Science» και μεταφέρει σήμερα το Reuters, ο όγκος του πάγου που εντοπίστηκε στο βόρειο πόλο του πλανήτη εκτιμάται ότι μπορεί να φθάνει από 100 δισεκατομμύρια έως ένα τρισεκατομμύριο τόνους.

Εντοπίστηκαν ακόμα παγωμένα οργανικά υλικά στον πλανήτη, τα οποία, όπως και το νερό, πιθανολογείται από τους επιστήμονες της NASA ότι προέρχονται από κομήτες και αστεροειδείς που έχουν προσκρούσει στον Ερμή.

Οι επιστήμονες πιστεύουν τώρα ότι και ο νότιος πόλος του πλανήτη έχει νερό και πρόκειται να κατευθύνουν εκεί το σκάφος «Messenger» προκειμένου να πραγματοποιήσει νέες παρατηρήσεις για νερό τους επόμενους μήνες, ωστόσο αποκλείουν προς το παρόν την πιθανότητα ο συγκεκριμένος πλανήτης να φιλοξένησε κάποτε ζωή.

Να σημειωθεί ότι το «Messenger» τέθηκε για πρώτη φορά σε τροχιά γύρω από τον πλανήτη τον Μάρτιο του 2001.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger