Πέμπτη 18 Οκτωβρίου 2012

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗ ΙΣΡΑΗΛ

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗ ΙΣΡΑΗΛ
Για μια ακόμη φορά το αστικό σύστημα εξουσίας στην Ελλάδα διάλεξε με ποιους θα πάει και ενάντια σε ποιους θα στραφεί. Ενώ στην βάση της Πολεμικής Αεροπορίας στη Λάρισα ετοιμάζονται πυρετωδώς για να αποδεχτούν τα γεράκια του Ισραήλ, πραγματοποιώντας άσκηση που από πολλούς θεωρείται πρόβα τζενεράλε επίθεσης στο Ιράν, η ελληνική κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ στρέφεται ενάντια στο φιλειρηνικό κίνημα και βάζει πλάτη με κάθε τρόπο στο κράτος πειρατή της Ανατολικής Μεσογείου, τον αδίστακτο εισβολέα-κατακτητή και καταπιεστή του λαού της Παλαιστίνης, Ισραήλ, είτε με την ενεργοποίηση των κατασταλτικών μηχανισμών, είτε με τις επίσημες διπλωματικές του υπηρεσίες.
 
 Στην Αθήνα τα υπουργεία Εξωτερικών, Άμυνας ,Προστασίας του Πολίτη και Ναυτιλίας βρίσκονται σε κατάσταση συναγερμού και πανικού. Κατάσταση που συμπληρώνει 48 ώρες, αφού από προχθές το βράδυ υπήρχε ενημέρωση για ελληνικό πλοίο το οποίο ετοιμαζόταν να αποπλεύσει από τη Κρήτη για τη Γάζα. Το πλοίο εντοπίστηκε και ουσιαστικά με επίκληση της γνωστής κατάπτυστης απόφασης που είχε υπογράψει ο Χρίστος Παπουτσής, του απαγορεύθηκε το ταξίδι προς τη Γάζα. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι δύο βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ οι Κοδέλας και Διαμαντόπουλος, βρήκαν τρόπο να μεταφερθούν από τη Κρήτη στο Estelle, κατορθώνοντας να μην γίνουν αντιληπτοί από την ΕΥΠ που είχε αναλάβει να τους σταματήσει.

Ενδεικτική της υποκρισίας, αλλά και της απόφασης της κυβέρνησης Σαμαρά να σταθεί δίπλα το Ισραήλ, που έχει προειδοποιήσει ότι θα εμποδίσει με κάθε τρόπο την φιλειρηνική αποστολή του Πλοίου για τη Γάζα είναι η  ανακοίνωση που εξέδωσε το ΥΠΕΞ, μόλις έγινε αντιληπτή η παρουσία των Ελλήνων βουλευτών πάνω στο πλοίο και κατανόησαν ότι οι αγωνιστές με το τόλμημα τους αυτό απειλούν να αποκαλύψουν τον πραγματικό ρόλο της κυβέρνησης. Πλέον, η κυβέρνηση Σαμαρά και ολόκληρο το Αστικό κατεστημένο, προκειμένου να υπερασπιστεί την στρατηγικού χαρακτήρα συμμαχίας της το Ισραήλ, απεμπολεί την υποχρέωση να υπερασπιστεί την ασφάλεια και ζωή των πολιτών. Μάλιστα, επιχειρεί να τους τρομοκρατήσει και να τους σταματήσει, προβάλλοντας τις αυθαίρετες και παράνομες, με το Διεθνές Δίκαιο, απειλές του κράτους πειρατή:   
«Δεδομένου ότι βρίσκεται σε εξέλιξη προσπάθεια διάσπασης του αποκλεισμού της Γάζας από το σκάφος Estelle και ότι Έλληνες πολίτες προτίθενται να συμμετάσχουν, το Υπουργείο Εξωτερικών, λαμβάνοντας υπόψη τις θέσεις του ΟΗΕ περί ανάγκης διοχέτευσης της ανθρωπιστικής βοήθειας προς τη Γάζα μέσω επισήμων διαύλων, τη δεδηλωμένη πρόθεση της ισραηλινής κυβέρνησης να μην επιτρέψει την προσέγγιση πλωτών μέσων στις ακτές της Γάζας και τους άμεσους κινδύνους για την ανθρώπινη ζωή και ασφάλεια που συνεπάγεται η συμμετοχή στο εν λόγω εγχείρημα, ιδίως υπό το φως των γεγονότων του 2010, προτρέπει τους Έλληνες πολίτες να μη συμμετάσχουν στην πρωτοβουλία του σκάφους Estelle».
Το παραπάνω μήνυμα καταδικάζεται από την συντριπτική πλειοψηφία του εργαζόμενου λαού μας,  που με πάθος έχει υπερασπιστεί τους πολύχρονους αγώνες του υπερήφανου λαού της Παλαιστίνης. Εύχεται κάθε επιτυχία στους συναγωνιστές που επιβαίνουν στο «Estelle» και κατευθύνονται στη θάλασσα της Παλαιστίνης με σκοπό να σπάσουν τον απάνθρωπο ναυτικό Αποκλεισμό της Γάζας. Στα αμπάρια του μεταφέρει ανθρωπιστικό υλικό, ενώ σε αυτό επιβαίνουν πολίτες από 8 κράτη (Ισραήλ, Καναδά, Φινλανδία, Ελλάδα, Σουηδία, Νορβηγία, Ιταλία και Ισπανία). Ανάμεσα τους πέντε (5) εν ενεργεία βουλευτές και ένας τέως βουλευτής.
Η αδίστακτη κυβέρνηση των Σαμαρά-Βενιζέλου-Κουβέλη, του αντεργατικού παροξυσμού, της στυγνής κρατικής καταστολής και των πολεμικών τυχοδιωκτισμών πρέπει να ανατραπεί με τους αγώνες μας. Απαίτηση όλου του λαού η ανατροπή της συμμαχίας με το Ισραήλ και η διακοπή των σχέσεων. Πρέπει τώρα να δοθεί ένα τέλος στην κατοχή της Παλαιστίνης και στο καθεστώς του Απαρτχάιντ. Νίκη στο λαό της Παλαιστίνης. Νίκη στην Ιντιφάντα.
ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932955437    Diktiospartakos.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger