Τρίτη, 4 Σεπτεμβρίου 2012

Νέα απεργία στη LufthansaΕπαναλαμβάνεται η απεργία του ιπτάμενου προσωπικού της Lufthansa.
Το ιπτάμενο προσωπικό της γερμανικής αεροπορικής εταιρείας Lufthansa επαναλαμβάνει σήμερα την απεργία στο Βερολίνο και την Φρανκφούρτη, ανακοίνωσε το βράδυ το συνδικάτο UFO.
Η απεργία θα πλήξει το αεροδρόμιο Τέγκελ του Βερολίνου από τις 07.00 έως τις 15.00 (τοπική ώρα) και το αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης, το τρίτο σε κυκλοφορία αεροδρόμιο της Ευρώπης, από τις 08.00 έως τις 16.00 (τοπική ώρα). Απεργιακή κινητοποίηση κήρυξε το ιπτάμενο προσωπικό και στο αεροδρόμιο του Μονάχου από τις 11.00 μέχρι τις 22.00.
Κατά την πρώτη ημέρα απεργίας την περασμένη Παρασκευή στο αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης εκατοντάδες πτήσεις ματαιώθηκαν και οι επιβάτες ετοιμάζονται για μία ακόμη ημέρα χάους στα δύο μεγάλα γερμανικά αεροδρόμια. Εκπρόσωπος της αεροπορικής εταιρείας δήλωσε ότι η Lufthansa καταβάλλει κάθε προσπάθεια ώστε οι επιπτώσεις της απεργίας επί των πελατών της να είναι οι μικρότερες δυνατές.
Το συνδικάτο UFO, το οποίο αντιπροσωπεύει τα δύο τρίτα των μελών του ιπτάμενου προσωπικού της Lufthansa, που αριθμεί 18.000 εργαζόμενους προχώρησε σε απεργιακές κινητοποιήσεις έπειτα από την αποτυχία των διαπραγματεύσεων ανάμεσα στη διοίκηση της εταιρείας και το συνδικάτο για τους μισθούς και τις συνθήκες εργασίας.
Τον Απρίλιο, το συνδικάτο ζήτησε αύξηση των μισθών κατά 5% σε διάστημα 15 μηνών με αναδρομική ισχύ από την 1η Ιανουαρίου, έπειτα από πάγωμα τριών ετών. Το συνδικάτο αρνείται επίσης την προσφυγή σε ιπτάμενο προσωπικό προσωρινής απασχόλησης από την εταιρεία.
Πηγή: ΑΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αρχειοθήκη ιστολογίου