Πέμπτη 23 Αυγούστου 2012

Κόρινθος: Επεισόδια μεταξύ Χρυσής Αυγής και αστυνομικών (video)

Χρυσή Αυγή: «Κέντρα τουρισμού λαθρομεταναστών τα στρατόπεδα»

Επεισόδια σημειώθηκαν νωρίτερα στην Κόρινθο, κατά τη διάρκεια της αστυνομικής επιχείρησης "Ξένιος Ζευς" για την απομάκρυνση 400 παράνομων μεταναστών.

Ομάδα συγκεντρωμένων με επικεφαλής το βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Ευστάθιο Μπούκουρα, προσπάθησαν να εμποδίσουν τις κλούβες της αστυνομίας να μεταφέρουν τους μετανάστες στο στρατόπεδο του 6ου Συντάγματους Πεζικού της Κορίνθου. Τόπικα ΜΜΕ κάνουν λόγο για επιχείρηση που έγινε κάτω από άκρα μυστικότητα από την ΕΛΑΣ.

Οι συγκεντρωμένοι παραμένουν στο σημείο, ενώ με πρόταση του δημάρχου Κορίνθου Αλέκου Πνευματικού στις 7 το απόγευμα θα συνεδριάσει εκτάκτως το δημοτικό συμβούλιο της πόλης που αντιδρά στην μετατροπή του στρατοπέδου σε κέντρο φιλοξενίας παράνομων μεταναστών, προκειμένου να καθορίσουν τη στάση τους και τη συντεταγμένη αντίδρασή τους.

Σε ανακοίνωσή της η Χρυσή Αυγή χαρακτηρίζει ως εγκληματική πράξη τη μετατροπή εγκαταστάσεων του Ελληνικού Στρατού σε «κέντρα τουρισμού λαθρομεταναστών», ιδίως, όπως υποστηρίζει, όταν εντός των χώρων αυτών φυλάσσεται οπλισμός. Η Χρυσή Αυγή, καταλήγει η ανακοίνωση, «αντιτίθεται έμπρακτα στην εφαρμογή τέτοιων απαράδεκτων μέτρων».

Η κινητοποίηση των δυνάμεων της ΕΛΑΣ εντάσσεται στο πλαίσιο της επιχείρησης «Ξένιος Ζευς» και θα διαρκέσει μέχρι αργά το απόγευμα. Συνολικά, από την έναρξη της επιχείρησης έχουν προσαχθεί 10.750 αλλοδαποί, εκ των οποίων συνελήφθησαν οι 1.976, γιατί δεν πληρούσαν τις νόμιμες προϋποθέσεις.

Τη σύσταση ειδικής υπηρεσίας για την καταστολή βίας από αστυνομικούς προς παράνομους μετανάστες ανακοίνωσε στο μεταξύ ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Νίκος Δένδιας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger