Πέμπτη 23 Αυγούστου 2012

Προβλέπεται άγριος χειμώνας αν δεν πέσουν οι τιμές των καυσίμων(ΣΚΟΠΕΛΟΣ ΕΧΟΥΜΕ ΞΥΛΑ ΓΡΑΨΤΕ ΤΟΥΣ ΣΤΑ ΠΑΠΑΡΙΑ ΣΑΣ )


Ενόψει των μέτρων που θα ανακοινώσει η κυβέρνηση, ελπίζουμε όχι ελαφρά τη καρδία, θα πρέπει να της επισημάνουμε ένα γεγονός που δεν πρέπει να περάσει απαρατήρητο. Κι αυτό δεν είναι άλλο από τις τιμές των καυσίμων. Ήδη σήμερα έχουμε ιστορικό υψηλό με την αμόλυβδη να πωλείται σε περιοχές της Ελλάδας πάνω από τα 2 ευρώ. Σύμφωνα με στοιχεία του παρατηρητηρίου τιμώντου υπουργείου Ανάπτυξης η τιμή της –απλής- αμόλυβδης ξεπέρασε τα 2 ευρώ το λίτρο σε πρατήρια στο Ηράκλειο (2.030) και τα Δωδεκάνησα (2.020), ενώ στο Λασίθι και τον Έβρο η τιμή της αμόλυβδης φτάνει τα 1,99 ευρώ. Η μέση τιμή του καυσίμου σε πανελλαδικό επίπεδο ανέρχεται στα 1,826 ευρώ το λίτρο.
Αυτό σημαίνει ότι οι μετακινήσεις με τα αυτοκίνητα έχουν γίνει απαγορευτικές, εξ’ ου και οι μικρότερες έξοδοι των πολιτών κατά τις ημέρες των διακοπών. Επίσης, όσο αυξάνονται οι τιμές των καυσίμων τόσο θα ανεβαίνουν τα εισιτήρια των Μέσων Μεταφοράς, αυτό δεν πρέπει να το ξεχνάμε.
Από την άλλη, αν σήμερα μπορούσαμε να παραγγείλουμε πετρέλαιο θέρμανσης, σύμφωνα με τους βενζινοπώλες, θα το αγοράζαμε προς 1,55 ευρώ το λίτρο, τινάζοντας στον αέρα τον σχεδιασμό της κυβέρνησης για όσο το δυνατόν φθηνότερο καύσιμο για το δύσκολο χειμώνα που έρχεται. Από πέρυσι, η αύξηση ξεπερνά το 50% κάτι που σημαίνει ότι η επιβάρυνση για έναν πολίτη, ανάλογα με την περιοχή που βρίσκεται θα κυμαίνεται από 1.000 έως 1.500 ευρώ. Δηλαδή θα χαθεί ένας μισθός για να ζεσταθεί το κοκαλάκι μας σε λίγους μήνες.
Δεν πρέπει επίσης να ξεχνάμε ότι μεγάλο μέρος της υψηλής τιμής των καυσίμων οφείλεται στους υπέρογκους φόρους. Πώς λοιπόν δε θα δημιουργηθεί κοινωνική αναταραχή όταν με μειωμένους μισθούς και συντάξεις και με τα μπιλιετάκια της εφορίας να αδειάζουν τις ήδη άδειες τσέπες των Ελλήνων θα κληθούμε να βγάλουμε το χειμώνα;
Να τονίσουμε επίσης, ότι ασφαλώς για τις εκρηκτικές αυξήσεις στα καύσιμα ευθύνεται και η κατάσταση παγκοσμίως. Και στις ΗΠΑ και σε άλλες χώρες η βενζίνη έχει εκτιναχθεί στα ύψη. Όμως, υπάρχουν κάποιοι που φροντίζουν να μη δημιουργηθεί κοινωνική αναταραχή. Στη Γαλλία η κυβέρνηση Ολάντ αποφάσισε μείωση των φόρων στα καύσιμα, βλέποντας ότι οι Γάλλοι δεν αντέχουν τα ακριβά καύσιμα.
Δεν ξέρουμε αν παίρνει εδώ την κυβέρνηση να κάνει μειώσεις φόρων. Προειδοποίηση κάνουμε, το κόκκινο φωτάκι ανάβουμε. Με νέα μέτρα 14 δισ. ευρώ, σε μια χώρα με ύφεση 7% για πέμπτο έτος, με την ανεργία στο 23% και με το βασικότερο αγαθό, το πετρέλαιο να είναι πανάκριβο και να συμπαρασύρει όλα τα προϊόντα, προβλέπεται πολύ άγριος χειμώνας και η κυβέρνηση πρέπει να προσέξει πολύ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger