Πέμπτη 7 Ιουνίου 2012

ΞΥΠΝΑ ΡΕ ΕΛΛΗΝΑ ΜΗΝ ΣΕ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΜΗΝ ΤΗΝ ΠΑΤΑΣ ΞΑΝΑ ΠΑΡΤΟ ΧΑΜΠΑΡΙ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΑΛΑΞΕ ΟΝΟΜΑ ΚΑΙ ΛΕΓΕΤΕ ΣΥΡΙΖΑ ΤΩΡΑ....



ΣΥΡΙΖΑ
Διαβεβαίωσε για τη φρονιμάδα του τους «G 20»
Πίσω από κλειστές πόρτες η συζήτηση του Αλ. Τσίπρα με τους πρέσβεις χωρών που συγκαταλέγονται στις ισχυρότερες καπιταλιστικές οικονομίες
Τα διαπιστευτήριά του στους διπλωμάτες των 20 πιο ισχυρών καπιταλιστικών κρατών κατέθεσε χτες και επίσημα ο ΣΥΡΙΖΑ. Η συνάντηση με τον Αλ. Τσίπρα πραγματοποιήθηκε στο Ζάππειο, όπου εκπροσωπήθηκαν από πρέσβεις ή άλλα στελέχη τους οι πρεσβείες χωρών όπως Καναδάς, Κίνα, Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία, Ιαπωνία, Σαουδική Αραβία, Νότια Αφρική, Βρετανία και ΗΠΑ.
Η συνάντηση ήταν ανοιχτή στους δημοσιογράφους μόνο για την ομιλία του Αλ. Τσίπρα, η οποία ωστόσο ήταν αρκετά αποκαλυπτική, αφού κινήθηκε σε καθησυχαστικούς τόνους για τις προθέσεις του ΣΥΡΙΖΑ, εάν αναλάβει τη διακυβέρνηση, απέναντι στην αστική εξουσία.
Ο Αλ. Τσίπρας διαβεβαίωσε τους διπλωμάτες ότι δεν πρόκειται να προχωρήσουν σε καμία ενέργεια που θα διαταράξει την υπάρχουσα τάξη πραγμάτων. Ενώπιον τους αποκήρυξε το σοσιαλισμό που γνώρισε η ανθρωπότητα και διευκρίνισε πως όταν μιλάνε για «σοσιαλισμό δεν αναφερόμαστε στα κακέκτυπα του παρελθόντος, εννοούμε έναν σοσιαλισμό του 21ου αιώνα, με δημοκρατία και ελευθερία».
Ενημερώνοντάς τους για το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, ισχυρίστηκε πως με αυτό θα μπει τέλος στην «κοινωνική και οικονομική καταστροφή της χώρας». Τους καθησύχασε πως «δεν είναι πρόγραμμα εξόδου από την ΕΕ και την Ευρωζώνη», αλλά αντιθέτως «είναι πρόγραμμα που αποτελεί το μόνο δρόμο για την έξοδο από την κρίση και τη μετατροπή της Ελλάδας σε ισότιμο και αξιοπρεπή εταίρο στην ΕΕ και στην Ευρωζώνη» και «πρόγραμμα - συμβολή στις μεγάλες αλλαγές που έχει ανάγκη η ΕΕ».
Αναπαράγοντας φρασεολογία από τα κιτάπια της ΕΕ, ο Αλ. Τσίπρας υποστήριξε ότι η ελληνική οικονομία «είχε και έχει πολύ σοβαρά δομικά προβλήματα», στα οποία θα απαντήσουν αντικαθιστώντας το μνημόνιο με ένα νέο, που το βαφτίζουν «εθνικό σχέδιο ανόρθωσης». Κι αυτό επειδή -όπως είπε- «δεν αρνούμεθα την ανάγκη για δημοσιονομική εξυγίανση, αντιθέτως την επιδιώκουμε».
Μετά την υιοθέτηση του κυρίαρχου προσχήματος για την επιβολή σφοδρών αντιλαϊκών μέτρων, ο Αλ. Τσίπρας σημείωσε πως πρόθεσή τους είναι «να πείσουμε τους εταίρους μας ότι η δική μας πολιτική επιλογή αποτελεί τη μόνη ρεαλιστική επιλογή (...) θέλουμε να επιδιώξουμε μια συμφωνία αλλαγής πλαισίου πολιτικής (...) και σε σχέση με το πρόγραμμα εφαρμογής του στόχου της δημοσιονομικής εξυγίανσης στην Ελλάδα»!
Ούτε κουβέντα για το ΝΑΤΟ!
«Περιβόλι» όμως ήταν και το κομμάτι της ομιλίας του που αφορούσε στην εξωτερική πολιτική, η οποία είχε αποδέκτες και τους αστούς στο εσωτερικό της χώρας, καθώς διεμήνυσε στους αστούς ότι μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θα επιδιώξει την αναβάθμιση και την «ενεργητική παρουσία της χώρας σε διεθνές οργανισμούς και πρωτοβουλίες».
Πίσω απ' τα παπανδρεϊκής κοπής φληναφήματα περί μιας «νέας πολυδιάστατης ενεργητικά φιλειρηνικής εξωτερικής πολιτικής», ο Αλ. Τσίπρας προχώρησε σε μια μεγαλοπρεπή γονυκλισία στην ιμπεριαλιστική τάξη πραγμάτων. Δεν είπε ούτε λέξη για το ΝΑΤΟ και μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες απ' τη συζήτηση που ακολούθησε με τους πρέσβεις, όταν ρωτήθηκε σχετικά δήλωσε πως η αποδέσμευση της χώρας απ' αυτό δεν αποτελεί προτεραιότητα.
Οχυρωμένος πίσω από λέξεις όπως «διεθνές δίκαιο» και «αρχές του ΟΗΕ», που γίνονται πατσαβούρι όταν πρόκειται να προωθηθούν τα συμφέροντα των μονοπωλίων, ο Αλ. Τσίπρας φλυάρισε ανέξοδα για «ειρηνικές και φιλικές σχέσεις ανάμεσα στους λαούς, μακριά από απειλές πολέμου». Ομως, δεν τόλμησε να ψελλίσει λέξη για τα ιμπεριαλιστικά ΝΑΤΟικά πολεμοκάπηλα σχέδια που ναρκοθετούν την ειρήνη στην ευρύτερη περιοχή, βάζοντας πρώτη στη λίστα τη Συρία. Ούτε καν να δηλώσει ότι δεν πρόκειται η Ελλάδα να διευκολύνει επεμβάσεις, παραχωρώντας τη βάση της Σούδας.
Επιπρόσθετα, υιοθετώντας τα προσχήματα των ιμπεριαλιστών περί κατοχής πυρηνικών όπλων απ' το Ιράν, ανέφερε «το γεγονός ότι η Αν. Μεσόγειος και η Μ. Ανατολή αποτελούν σήμερα πηγές κινδύνου, αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι είναι οι πιο στρατιωτικοποιημένες περιοχές του πλανήτη μας (...) Οι ίδιες αυτές περιοχές δυστυχώς τείνουν να εξελιχθούν και σε περιοχές "υψηλού πυρηνικού κινδύνου". Γι' αυτό λέμε στο πρόγραμμά μας, ότι η ελληνική κυβέρνηση θα πρέπει να αναλάβει πρωταγωνιστικό ρόλο για τη μετατροπή της Μ. Ανατολής σε αποπυρηνικοποιημένη ζώνη».
Είπε ακόμα πως «θεωρούμε ότι όλες οι χώρες της Μέσης Ανατολής πρέπει να σεβαστούν και να εφαρμόσουν τις διεθνείς συμφωνίες για τη μη διασπορά των πυρηνικών όπλων». Εννοείται ότι δεν αποτόλμησε να αναφερθεί ονομαστικά στο Ισραήλ, ούτε φυσικά να θίξει τη συμφωνία που έχει συνάψει η Ελλάδα μαζί του για στρατιωτική συνεργασία.
Μπίζνες στα Βαλκάνια
Σε ό,τι αφορά στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, αρκέστηκε στα τετριμμένα περί «διαλόγου» και «αμοιβαίου σεβασμού της εθνικής κυριαρχίας», για άρση του casus belli, παραπομπή του θέματος της υφαλοκρηπίδας στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης κ.ά. Δήλωσε ότι για την κατοχύρωση του δικαιώματος ΑΟΖ «θα ενεργοποιήσουμε όλες τις αναγκαίες διαδικασίες για την υπογραφή διμερών συμφωνιών με τις ενδιαφερόμενες γειτονικές χώρες». Για το Κυπριακό υπερασπίστηκε την επίλυσή του με βάση τις αποφάσεις του ΟΗΕ, στο πλαίσιο μιας δικοινοτικής - διζωνικής ομοσπονδίας με μια ιθαγένεια, μια κυριαρχία, μια διεθνή προσωπικότητα.
Ειδική αναφορά έκανε και στα Βαλκάνια όπου, όπως είπε, θα υποστηρίξουν «την πολύπλευρη ανάπτυξη της διαβαλκανικής συνεργασίας στη βάση ενός σχεδίου Βαλκανικής συνανάπτυξης», τις μπίζνες δηλαδή των κεφαλαιοκρατών των βαλκανικών χωρών. Κλείνοντας την ομιλία του, χαρακτήρισε τις εκλογές «κρίσιμες για τη σταθερότητα της διεθνούς οικονομίας», υπονοώντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ την εγγυάται.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger