Πέμπτη 7 Ιουνίου 2012

ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ «Μεγάλος φίλος» των επιχειρηματικών ομίλων

Διαβεβαιώσεις για νέα μέτρα και παροχές στο κεφάλαιο από τον Αντ. Σαμαρά, σε χτεσινή διαδικτυακή συνέντευξη
Νέα προνόμια και ρευστότητα στους επιχειρηματικούς ομίλους στο όνομα της δημιουργίας προσωρινών και «φτηνών» θέσεων εργασίας υπόσχεται ο Αντ. Σαμαράς, διαμηνύοντας ταυτόχρονα ότι είναι αποφασισμένος να υλοποιηθούν στο σύνολό τους τα άγρια μέτρα λιτότητας που έχουν συμφωνηθεί με την τρόικα.
«Η ΝΔ είναι ο μεγάλος φίλος των επενδύσεων», τόνισε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ΝΔ σε χτεσινοβραδινή διαδικτυακή συζήτηση στο «enikos.gr», επιδεικνύοντας τη βούληση του κόμματός του να προωθήσει πρόσθετα φιλομονοπωλιακά μέτρα και να διοχετεύσει νέα πακέτα ρευστότητας στους επιχειρηματικούς ομίλους, είτε μέσω του ΕΣΠΑ, είτε μέσω της εξόφλησης των χρεών στους ιδιώτες, είτε μέσω της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών.
Παράλληλα, ο Αντ. Σαμαράς κατέστησε δεδομένο ότι θα υλοποιηθεί πλήρως το πακέτο των νέων μέτρων ύψους 11,5 δισ. ευρώ, διεκδικώντας απλά τη χρονική παράταση της εφαρμογής του κατά ένα χρόνο ακόμα, στα τρία αντί για δύο χρόνια. Ψευδόμενος συνειδητά υποστήριξε ότι τα μέτρα αυτά αφορούν στην περικοπή της «σπατάλης στο Δημόσιο», ενώ στην πραγματικότητα θα πλήξουν τις συντάξεις, τα κοινωνικά και προνοιακά επιδόματα και το λεγόμενο «μισθολογικό κόστος» στο Δημόσιο, δηλαδή νέες περικοπές μισθών και απολύσεις.
Αίσθηση πάντως προκάλεσε πως απέφυγε επιμελώς να δεσμευτεί ότι θα διασφαλιστεί η καταβολή των συντάξεων, συνδέοντας τη χορήγησή τους με τις αντοχές του προϋπολογισμού. «Υπάρχει το πρόβλημα με τον προϋπολογισμό», είπε χαρακτηριστικά όταν ρωτήθηκε για τις συντάξεις του ΙΚΑ, περιοριζόμενος απλά να διαβεβαιώσει: «Θα κάνω ό,τι είναι δυνατόν για να διασώσω τα ασφαλιστικά ταμεία».
Παράλληλα, μοίρασε ψεύτικες υποσχέσεις για την παράταση του επιδόματος πείνας των 360 ευρώ της ανεργίας κατά ένα χρόνο, που, όπως είπε, θα γίνει με κοινοτικά κονδύλια. «Θα πάω στη Ευρώπη να δώσω τη μάχη», είπε, συνδέοντας την υλοποίηση του μέτρου με την επαναδιαπραγμάτευση που θα κάνει με τους εταίρους και δανειστές. Ωστόσο, παρά τις επίμονες ερωτήσεις που δέχθηκε απέφυγε να απαντήσει τι θα κάνει στην περίπτωση που η τρόικα δεν κάνει αποδεκτές τις προτάσεις του κόμματός του για τη δήθεν ανακούφιση των πιο εξαθλιωμένων στρωμάτων.
Την ίδια στιγμή, η ηγεσία της ΝΔ καταφεύγει ολοένα και πιο συχνά στο χυδαίο αντικομμουνισμό, στέλνοντας μήνυμα στην πλουτοκρατία και τους ξένους δανειστές για επιθετική εφαρμογή της αντιλαϊκής πολιτικής. Ο στενός συνεργάτης του προέδρου της ΝΔ Χρ. Λαζαρίδης, δικαιολογώντας στους «Financial Times» την επιλογή του Αντ. Σαμαρά να διεξαχθούν πρόωρες εκλογές στις 6 Μάη, επικαλείται τον κίνδυνο μπολσεβίκικης κυβέρνησης στην περίπτωση που καθυστερούσαν εξαιτίας της οργής των ανέργων!
«Είναι μια δεξαμενή απελπισμένων ανθρώπων. Εχουν χάσει τα πάντα ή νομίζουν ότι έχασαν τα πάντα. Ζητήσαμε εκλογές, γιατί αλλιώς μετά τον Ιούνιο θα είχαμε κυβέρνηση μπολσεβίκων» (!), υποστήριξε ξεδιάντροπα ο Χρ. Λαζαρίδης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger