Παρασκευή 11 Μαΐου 2012

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΚΗΣΗ ΠΟΙΝΙΚΩΝ ΔΙΩΞΕΩΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΔΡΟΜΟΥΣ ΑΙΓΑΙΟΝ ΑΕ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΣΥΝΑΓΩΝΙΣΤΩΝ/ΣΤΡΙΩΝ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ

Δεν είναι η πρώτη φορά που η εταιρία ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΔΡΟΜΟΙ ΑΙΓΑΙΟΝ ΑΕ δια του γενικού της διευθυντή και κατ΄ εντολή των κοινοπραξιών που λυμαίνονται τους δημόσιους εθνικούς δρόμους επιχειρούν, αν και με σχετική καθυστέρηση, να αμαυρώσουν με αβάσιμες κατηγορίες μέλη του κινήματός μας (αλλά και χιλιάδες άλλους αγωνιστές) που αγωνίζονται ενάντια στη ληστρική πολιτική των χρεοκοπημένων κομμάτων, που εκχώρησαν τους δημόσιους δρόμους στις κατασκευαστικές εταιρείες και τις τράπεζες που ευθύνονται για τη σημερινή κοινωνική καταστροφή και χρεοκοπία.
Οι κοινοπραξίες για να αντιμετωπίσουν το κίνημά μας επέβαλαν στην προηγούμενη κυβέρνηση με το νόμο Ρέππα τις διατάξεις στον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας ως τροχαία παράβαση για την μη καταβολή του αντιτίμου, χάρισαν πολεοδομικές παραβάσεις και πρόστιμα δεκάδων εκατομμυρίων στις κοινοπραξίες και ποινικοποίησαν με το νόμο Βορίδη κάθε κινητοποίηση στους σταθμούς των διοδίων προκειμένου να απαγορεύσουν οποιαδήποτε δράση μας.
Όμως η μείωση των κινητοποιήσεων μας στους εθνικούς δρόμους δεν οφείλεται στην ποινικοποίηση των κυβερνώντων αλλά οφείλεται στην αδυναμία μετακίνησης μας εξαιτίας της ραγδαίας επιδείνωσης των όρων ζωής μας. «Φεύγοντας» από τις εθνικές οδούς το Μάη-Ιούνη 2011, πλημμυρίσαμε, μαζί με χιλιάδες άλλους, τις πλατείες και τις γειτονιές των πόλεων. Η ραγδαία μείωση της κυκλοφορίας μαζί με την παύση οποιασδήποτε χρηματοδότησης έχει οδηγήσει τις κοινοπραξίες στα πρόθυρα της κατάρρευσης.
Η ΑΙΓΑΙΟΝ ΑΕ δεν μπόρεσε να κάμψει το κίνημά μας, παρά τη στενή της συνεργασία με τις κυβερνήσεις, τη τροχαία αυτοκινητοδρόμων (που τόσο όμορφα κτίρια τους παρέχει), ακόμα και την Ασφάλεια προκειμένου να αναγνωριστούν οι «αντάρτες των δρόμων». Εκατοντάδες συναγωνιστές/στριες έχουν κληθεί σε απολογία (με την επισήμανση των αριθμών κυκλοφορίας των οχημάτων) στα αστυνομικά τμήματα προκειμένου να απολογηθούν γιατί αγωνίζονται, σε μια προσπάθεια εκφοβισμού και κυρίως καταγραφής τους.
Οι ογκούμενες διαμαρτυρίες σε όλη την Ελλάδα ώθησε την ΑΙΓΑΙΟΝ ΑΕ από τις αρχές 2011 να στοιχειοθετήσει εγκλήματα μελών του κινήματός μας κατά των εργαζομένων στους σταθμούς διοδίων!
Παρά τις επίμονες προσπάθειες, σχεδόν δυο χρόνια, να διαπιστωθούν οι «παράνομες» πράξεις μας από την εισαγγελία Λάρισας και ιδιαίτερα η οποιαδήποτε άσκηση βίας, καμία μαρτυρία, αστυνομικού, επόπτη διοδίων ή εργαζόμενου, νυν ή πρώην δεν στοιχειοθέτησε οποιασδήποτε μορφής αδίκημα εναντίον των εργαζομένων των σταθμών διοδίων.
Αντίθετα! Το κίνημά μας, που θεωρεί τον εαυτό του μέρος του εργατικού κινήματος και των λαϊκών διεκδικήσεων, έχει καλέσει για πάνω από μια φορά τους εργαζόμενους των διοδίων να δημιουργήσουν σωματείο για να υπερασπιστούν τα εργασιακά τους δικαιώματα και να σταθούν στο πλευρό του λαού.
Το από 24/2/11 σημείωμα του γενικού διευθυντή της ΑΙΓΑΙΟΝ ΑΕ (Ι. Νασούλη) προς τις αστυνομικές αρχές όπου ζητείται η ποινική δίωξη όλων όσων παρευρίσκονται στις κινητοποιήσεις της 9/1/2011 (όπου συμπτωματικά συμμετέχει και άνδρας της Ασφάλειας Βόλου προκειμένου όπως δηλώνει στην κατάθεσή του να αναγνωρίσει άτομα!) επαναλαμβάνεται και σε άλλες ειρηνικές και εντός των συνταγματικών μας δικαιωμάτων διαμαρτυρίες (όπως και στην διαμαρτυρία της 4/6/2011 για την οποία ο εισαγγελέας Λάρισας ασκεί ποινικές διώξεις).
Μερικά μαργαριτάρια της κατάθεσης του γενικού διευθυντή της Αιγαίον ΑΕ, που θα καταπέσουν στο δικαστήριο παρατίθενται:
«…το προσωπικό συλλογής διοδίων, το οποίο μειονεκτούσε (!!!) έναντι (!!!) του αριθμού συγκεντρωμένων…..υπό τις απειλές(!!!) του συγκεντρωμένου πλήθους και φοβούμενο (!!!) αντιδράσεις, εγκλωβίστηκε (!!!) στους θαλαμίσκους και δεν μπόρεσε να αποτρέψει (!!!) την εξουδετέρωση των προστατευτικών μπαρών….».

Γιατί στις δεκάδες διαμαρτυρίες που έγιναν στα διόδια της Θεσσαλίας σχεδόν δυο χρόνια, παρουσία αστυνομικών δυνάμεων, δημοσιογράφων της τηλεόρασης και του τύπου, τις εκατοντάδες ανακοινώσεις μας στον ηλεκτρονικό και τοπικό τύπο, τις τηλεοπτικές συνεντεύξεις μας που σε ορισμένες η εκπρόσωπος τύπου της ΑΙΓΑΙΟΝ ΑΕ παρενέβη τηλεοπτικά, τις μαρτυρικές καταθέσεις αστυνομικών και εποπτών διοδίων, δεν καταγγέλθηκαν ποτέ τέτοια φαινόμενα; Απλούστατα: Ποτέ δεν υπήρξαν!
Γιατί διώκονται αγωνιστές του κινήματος, πλατιά λαϊκά στρώματα που αγωνίστηκαν και αγωνίζονται το γνωρίζουν: Το κίνημά μας βρέθηκε πρώτο στον αγώνα ενάντια στην εκχώρηση των δημοσίων αγαθών σε ιδιώτες, με νέες μορφές πάλης που δημιούργησαν, εξαιτίας των καιρών, μια πλατιά λαϊκή ανταπόκριση που ξεσήκωσε ένα πρωτοφανές κύμα αγώνων σε όλη την Ελλάδα, που φόβισε. Οι «παράνομοι» των δρόμων νομιμοποιήθηκαν στη συνείδηση του λαού, κοινοπραξίες, τράπεζες και πολιτικό προσωπικό…..απονομιμοποιήθηκαν.
Τους αγώνες μας, όπως και όλες τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων στην εποχή των μνημονίων, τους πλήρωσαν και στην κάλπη τα κόμματα που πούλησαν τους δρόμους στους ιδιώτες (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΛΑΟΣ ψήφισαν το 2007 τις επαίσχυντες συμβάσεις παραχώρησης).
Οι λογαριασμοί με όσους καταστρέφουν τους όρους ύπαρξής μας δεν έχουν κλείσει και οι αγώνες μας συνεχίζονται παντού.
Όλες οι ψευδείς κατηγορίες θα καταπέσουν!
Οι πολιτικές και φρονηματικές διώξεις δεν θα περάσουν!
Άμεση παύση οποιασδήποτε δίωξης εναντίον μελών του κινήματός μας!
Καλούμε όλους τους συναγωνιστές/στριες να παραβρεθούν στα δικαστήρια της Λάρισας μόλις οριστεί και κοινοποιηθεί η δικάσιμος.

Ενιαίο ταξικό μέτωπο αγώνα ενάντια στους καταστροφείς της ζωής μας
ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ!
Αλληλεγγύη, οργάνωση, εξέγερση και ανατροπή όσων μας καίνε τη ζωή.

ΑΝΟΙΚΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ
(Συνέλευση κάθε Τετάρτη, 7.30μμ, ΧΩΡΟΣ ΚΙΝΗΜΑΤΩΝ, Ιωλκού 33, Βόλος)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger