Πέμπτη 31 Μαΐου 2012

Χαλάζι σε μέγεθος ρεβιθιού

Mεγάλες καταστροφές στις καλλιέργειες προκάλεσε χαλαζόπτωση σε μέγεθος ρεβιθιού που έπεσε νωρίς χθες το απόγευμα στην περιοχή της Δράκειας. Δέκα λεπτά ήταν αρκετά για να καταστραφούν μεγάλες εκτάσεις με μηλιές και κερασιές, με τις μεγαλύτερες από τις ζημιές να εντοπίζονται στη θέση «Ισώματα», περιοχή που βρίσκεται ανάμεσα στη Δράκεια και τα Χάνια.
Στην περιοχή έπεσε δύο φορές χαλάζι. Η πρώτη χαλαζόπτωση σημειώθηκε στις τέσσερις παρά δέκα το απόγευμα και ήταν μικρής διάρκειας, χωρίς να προκληθούν ιδιαίτερες ζημιές στις καλλιέργειες. Ωστόσο λίγη ώρα αργότερα ακολούθησε μία δεύτερη, που ήταν σφοδρότατη και κράτησε δέκα λεπτά περίπου.
Στην πληγείσα περιοχή βρέθηκαν από νωρίς το απόγευμα εκτός των άλλων ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Βόλου Χαρ. Τσαμπάζης και ο τοπικός Αντιδήμαρχος Αγριάς και Αρτέμιδος Νίκος Στόικος. Σε δηλώσεις τους και οι δύο επεσήμαναν την ανάγκη όπως κινητοποιηθούν άμεσα οι γεωπόνοι - ελεγκτές της Περιφέρειας Θεσσαλίας για να αποτιμήσουν το ακριβές μέγεθος της ζημιάς που υπέστη ο κάθε παραγωγός για να δρομολογηθούν στη συνέχεια οι προβλεπόμενες διαδικασίες για την αποζημίωσή τους.
Χαλάζι ωστόσο έριξε και στην περιοχή του Ανατολικού Πηλίου, το οποίο όμως ήταν μικρού μεγέθους με αποτέλεσμα -όπως ενημέρωνε χθες ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Νίκος Ευαγγέλου- να μην δημιουργηθούν ευτυχώς προβλήματα στις καλλιέργειες, οι οποίες ήδη -και κυρίως τα κεράσια- αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα εξαιτίας των καιρικών φαινομένων. Το χαλάζι στην περιοχή, τονίζεται πως το φαινόμενο εκδηλώθηκε σε μερικές περιοχές και όχι σε όλο το Δήμο, ξεκίνησε γύρω στη 1.00 το μεσημέρι, ενώ αργότερα χαλάζι έπεσε και στις πιο ορεινές περιοχές του Δήμου χωρίς όμως και πάλι να δηλωθούν προβλήματα από δημότες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger