Τετάρτη, 30 Μαΐου 2012

«Πράσινο φως» από το ΣτΕ για τις εποχικές προσλήψεις

«Πράσινο φως» από το ΣτΕ για τις εποχικές προσλήψεις 

«Συντρέχουν σε διάφορες περιπτώσεις οι προϋποθέσεις» τονίζεται στη γνωμοδότηση

Να προσληφθούν εποχικοί υπάλληλοι προκειμένου να ικανοποιηθούν σοβαρές και επείγουσες ανάγκες διαφόρων υπηρεσιών, γνωμοδότησε η αρμόδια επιτροπή του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ), κρίνοντας ότι συντρέχουν σε διάφορες περιπτώσεις οι προϋποθέσεις του Ν. 2190/1994 για προσλήψεις εποχικών υπαλλήλων.

Πρέπει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με τη νομοθεσία, στη διάρκεια προεκλογικής περιόδου χρειάζεται η θετική γνωμοδότηση της επιτροπής του ΣτΕ για την ανάγκη προσλήψεων υπηρεσιακών μετακινήσεων κ.λπ.

Συγκεκριμένα, η επιτροπή (του άρθρου 28 παράγραφος 4 του Ν. 2190/1994) του ΣτΕ έκρινε ότι συντρέχουν οι προϋποθέσεις για πρόσληψη προσωπικού του υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού. Σύμφωνα με το σχετικό αίτημα που είχε υποβληθεί στο ΣτΕ, οι ανάγκες προσωπικού ανέρχονται σε 1.263 άτομα για υλοποίηση έργων για την προστασία και ανάδειξη μνημείων και αρχαιολογικών χώρων, ενώ χρειάζονται και 680 άτομα με πεντάμηνη σχέση εργασίας για προσωπικό φύλαξης και καθαριότητας μουσείων και αρχαιολογικών χώρων για λόγους ασφαλείας και ενόψει τουριστικής κίνησης.

Επίσης, η επιτροπή του ΣτΕ ενέκρινε αίτημα του υπουργείου Υγείας για κατ' εξαίρεση πρόσληψη 270 ειδικευόμενων γιατρών και 280 επικουρικών γιατρών για να αντιμετωπιστούν λειτουργικά προβλήματα και ελλείψεις των νοσοκομείων όπου υπάρχουν κενά λόγω συνταξιοδότησης γιατρών που δεν καλύφθηκαν, σύμφωνα με το ΑΠΕ.

Το ΣτΕ γνωμοδότησε ακόμη υπέρ της πρόσληψης συμβασιούχων στη ΔΕΗ και ειδικότερα 285 ατόμων για τη γενική διεύθυνση παραγωγής και 28 για τη γενική διεύθυνση ορυχείων για τα οποία είχε κινηθεί διαδικασία προκηρύξεων με έγκριση του ΑΣΕΠ.

Ακόμη, το ΣτΕ επέτρεψε την πρόσληψη 43 εποχικών στο Δήμο Πλατανιά Χανίων για καθαριότητα και 26 για το Δήμο Χαλανδρίου για την καλοκαιρινή φύλαξη με δημιουργική απασχόληση μαθητών δημοτικού - νηπιαγωγείου εργαζομένων γονέων.

Τέλος, η επιτροπή του ΣτΕ δέχθηκε ότι συντρέχουν οι νόμιμες προϋποθέσεις για να επιτραπεί στα υπηρεσιακά συμβούλια του υπουργείου Παιδείας να αποφασίσουν τις αναγκαίες μεταθέσεις, αποσπάσεις κ.λπ. εκπαιδευτικών ενόψει της νέας σχολικής χρονιάς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αρχειοθήκη ιστολογίου