Πέμπτη, 5 Απριλίου 2012

«Γυαλιά καρφιά» και ξύλο στο περιφερειακό συμβούλιο της Τρίπολης [βίντεο]

Τα έκαναν «γυαλιά καρφιά» στο περιφερειακό συμβούλιο στην Τρίπολη [βίντεο]
Επεισοδιακή εξέλιξη είχε η ψηφοφορία στο ΠΕΣΥ Πελοποννήσου για την γνωμοδότηση της μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων μονάδας βιοαερίου στην θέση Μπέλμπερη Μαντινείας, στο πνευματικό κέντρο «Τρίπολη».
Από νωρίς αγρότες και κάτοικοι της περιοχής που αντιδρούν στην εγκατάσταση της μονάδας βιοαερίου είχαν συγκεντρωθεί στο χώρο μέσα κι έξω από το πνευματικό κέντρο εκφράζοντας την διαμαρτυρία τους, ενώ επιτηρούντο από ισχυρή αστυνομική δύναμη.
Κατά την διεξαγωγή ψηφοφορίας για το συγκεκριμένο θέμα, όταν διαπιστώθηκε ότι κάποιοι εκ των περιφερειακών συμβούλων της πλειοψηφούσας παράταξης άλλαξαν θέση από αυτή που είχαν την περασμένη Δευτέρα και στήριζαν την πρόταση του περιφερειάρχη, που ήθελε την έγκριση της μελέτης, με όλες τις παρατηρήσεις των υπηρεσιών και των κατοίκων, μια ομάδα πολιτών παρενέβησαν, προπηλακίζοντας περιφερειακούς συμβούλους, αναποδογύρισαν τα έδρανα, πέταξαν μπουκάλια με νερό και δημιουργήθηκε χάος.
Λόγω των επεισοδίων η συνεδρίαση διεκόπη για δεύτερη φορά μέσα σε μια εβδομάδα, ενώ ένας πολίτης τραυματίστηκε και μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο Τρίπολης.
Η αστυνομία παρενέβη και σταμάτησε τα επεισόδια κι έχει απομακρύνει τους πολίτες, ενώ μέσα βρίσκονται ο περιφερειάρχης και οι περιφερειακοί σύμβουλοι.
Μετά τα επεισόδια ανακοινώθηκε από τον πρόεδρο του ΠΕΣΥ η οριστική διακοπή της συνεδρίασης.
Ωστόσο η αστυνομία προχώρησε στην προσαγωγή πέντε ατόμων, τα οποία κρατούνται στο αστυνομικό τμήμα της Τρίπολης. Ο ένας εξ αυτών αφέθηκε ελεύθερος, πριν από λίγο.
Έξω από το κτίριο της αστυνομίας, βρίσκονται περίπου δεκαπέντε άτομα, από την περιοχή της Μαντινείας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αρχειοθήκη ιστολογίου