Τετάρτη 14 Μαρτίου 2012

Μ. Γλέζος: Μεγάλος κίνδυνος για την εξουσία η Αριστερά

"Επειδή καταλαβαίνουν ότι ο κίνδυνος ο μεγάλος για την εξουσία τους δεν είναι άλλος από την αριστερά, γιʼ αυτό ξεκίνησαν μια τρομερή επίθεση εναντίον της", υπογράμμισε χθες ο Μανώλης Γλέζος σχετικά με την πολεμική του Αντ. Σαμαρά και του αστικού μπλοκ συστήματος κατά των δυνάμεων της Αριστεράς. Το ιστορικό στέλεχος τόνισε ακόμη πως την αριστερά δεν τη συμφέρει σε αυτή τη συγκυρία η...
 εκλογική μάχη, παρ' όλα αυτά πρόσθεσε πως είναι αναγκαίο να γίνουν εκλογές υπό τον φόβο "μιας ανεξέλεγκτης αιματηρής πορείας".
Ο Μ. Γλέζος σημείωσε (ρ/σ 9) πως "την αριστερά σε καμία περίπτωση δεν τη συνέφερε να γίνουν οι εκλογές τώρα, διότι τα ποσοστά έδειξαν αύξηση, αλλά πολύ αργή. Την συνέφερε να καθυστερήσουν οι εκλογές και να πέσει σαν ώριμο φρούτο η εξουσία στα χέρια της Αριστεράς, του λαού. Επέμενα ότι, παρ' ότι εμάς δεν μας συμφέρει να πάμε για εκλογές, είναι υποχρεωτικό να πάμε τώρα, γιατί φοβάμαι πάνω απʼ όλα την έκρηξη της ανεξέλεγκτης οργής, του θυμού, της αγανάκτησης του λαού. Αυτό πάνω απʼ όλα με υποχρεώνει, γιατί με φοβίζει μια ανεξέλεγκτη αιματηρή πορεία".
Σε ό,τι αφορά τις επιθέσεις κατά της Αριστεράς είπε ότι "θεωρούν ότι η Αριστερά αμφισβητεί σήμερα την εξουσία τους και γιʼ αυτό τους βαφτίζουν εχθρούς και όλα τα συμπαρομαρτούντα". Τέλος, για το αν μπορεί να δει την Ελλάδα εκτός Ευρώπης και ευρώ, ανέφερε πως "δεν είμαστε χώρα ούτε ασιατική, ούτε αφρικάνικη, ούτε αμερικανική. Θα αποτελούσε φυγή, εγκατάλειψη της πατρίδας μας που είναι η Ευρώπη και που το όνομά της το οφείλει στην Ελλάδα. Για το ευρώ, το χρήμα δεν έχει πατρίδα. Είτε είμαστε στο ευρώ είτε είμαστε στη δραχμή, δεν έχει σημασία".
Πηγή: "Αυγή"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger