Τρίτη 13 Μαρτίου 2012

Μείωση φόρων, τελών και ρυθμίσεις ζητούν οι επαγγελματίες της Μαγνησίας

Ζητούν οι επαγγελματίες προκειμένου να περάσουν οι μειώσεις στους καταναλωτές
Πρόταση για μείωση των τελών και των φόρων σε ΔΕΗ και Ύδρευση σε ποσοστό 30%, σε ποσοστό 40% των τελών κατάληψης κοινόχρηστων χώρων, καθώς και να υπάρχει μια ρύθμιση των παλιών οφειλών σε εξήντα δόσεις χωρίς πρόστιμα και προσαυξήσεις, κάνουν τα μέλη του Δ.Σ. του Επιμελητηρίου Μαγνησίας, Απόστολος Αθανασός, Λεβέντης Κωνσταντίνος, Ζαφείρης Γεώργιος, Τυρολόγου Μαρία και Σαράντης Κωνσταντίνος, ζητώντας απ΄ την Δ.Ε. του Επιμελητηρίου τις δικές της ενέργειες.


Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της «Επιχειρηματικής Αναγέννησης Μαγνησίας», «οι επιχειρηματίες του νομού προσπαθούν με όσες δυνάμεις τους απέμειναν να κρατήσουν ανοιχτές τις επιχειρήσεις τους, με μειώσεις τιμών και ποσοστών του κέρδους τους που στην πλειοψηφία τους δεν υφίσταστε.

Από την πλευρά των Ο.Τ.Α. βλέπουμε ότι υπάρχει μια αναλγησία όσο αφορά τα τέλη κοινοχρήστων χώρων καθώς και των τελών που βαρύνουν τις επιχειρήσεις μέσω της ΔΕΗ και της Ύδρευσης.

Στην προσπάθεια σταθεροποίησης της αγοράς και με τις μειώσεις που έχουν υποστεί τα εισοδήματα όλων μας κατά 40% θα ήταν προς την σωστή κατεύθυνση να μειωθούν αντίστοιχα και τα εν λόγω τέλη, έτσι ώστε να μπορούν οι επιχειρήσεις να ανταπεξέλθουν στα νέα δεδομένα. Σημειώνουμε εδώ όπως είναι και γνωστό πως τα μισθολογικά κόστη των Δήμων έχουν μειωθεί.

Πρέπει άμεσα να προκαλέσουμε την δημόσια συζήτηση με τους Ο.Τ.Α. και την Κ.Ε.Δ.. Στόχος η μείωση αυτή να περάσει στον καταναλωτή, καθώς και στην στήριξη των μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων για την ενίσχυση της απασχόλησης στο τόπο μας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger