Τρίτη 13 Μαρτίου 2012

Λ. Κατσέλη αύριο στο Ζάππειο: Η πολιτική της υποτέλειας και εξαθλίωσης του λαού δεν αποτελεί μονόδρομο!

Γράφει ο Μαγια

Γεννητούρια στην κεντροαριστερά.
Η Λούκα Κατσέλη και ο Χάρης Καστανίδης, παρουσιάζουν αύριο την ιδρυτική διακήρυξη του νέου πολιτικού φορέα, που όπως επισημαίνεται αποτελεί «τέκνο της ανάγκης και ώριμο τέκνο της οργής».
Η πολιτική της υποτέλειας και εξαθλίωσης του λαού δεν αποτελεί μονόδρομο, υποστηρίζει σε....
όλους τους τόνους η Λ. Κατσέλη, η οποία φιλοδοξεί «να επιτύχει μια νέα κοινωνική συμφωνία για την Ελλάδα, στην Ευρώπη», διατυπώνοντας τη ρεαλιστική εναλλακτική πρόταση για την έξοδο της χώρας από την κρίση, ώστε να ενεργοποιηθούν οι κοινωνικές δυνάμεις, που συνθλίβονται ανάμεσα στη Σκύλα («ναι» σε όλα) και τη Χάρυβδη («όχι» σε όλα), του διεφθαρμένου και χρεοκοπημένου πολιτικού συστήματος.
Όπως αναφέρεται στην πρόσκληση, «οι ριζικές μεταβολές που συντελούνται στην κοινωνική και οικονομική συγκρότηση της χώρας, καθώς και στη λειτουργία των θεσμών και του πολιτικού συστήματος επιβάλλουν την ανάληψη πολιτικών πρωτοβουλιών».
Ο πολλαπλασιασμός των οικονομικών και κοινωνικών ερειπίων, συσσώρευσε κοινωνική απόγνωση και οργή. Η μεγάλη πλειοψηφία των παραδοσιακών κεντροαριστερών ψηφοφόρων, εγκαταλείπει το ΠΑΣΟΚ, το οποίο μέσω της νεοδεξιάς μετάλλαξής του, τείνει να εκφυλισθεί, ακολουθώντας τη μοίρα της πάλαι ποτέ Ενωσης Κέντρου.
Ηδη, επικρατεί έντονη κινητικότητα στους κόλπους του καθώς πλειάδα μη καθεστωτικών στελεχών ανά την Ελλάδα, αλλά και βουλευτές αναμένουν το πέρας της παρωδίας των εσωκομματικών εκλογών για να ενταχθούν στο νέο φορέα.
Η ανακοίνωση του νέου κόμματος θα γίνει στις 12 το μεσημέρι στη Αίγλη Ζαππείου, στην αίθουσα Πρωτέας.
http://ksipnistere.blogspot.com 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger