Σάββατο 24 Μαρτίου 2012

ΠΑΡΕΛΑΣΕΙΣ 25ης ΜΑΡΤΙΟΥ: ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΝΤΑΙ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ, Η ΦIΛΑΡΜΟΝΙΚΗ ΚΑΙ ΟΙ ΔΙΑΔΗΛΩΤΕΣ!!!

Σίγουρα οι παλιότεροι θα συγκρατούν στη μνήμη τους από τη Χούντα των Συνταγματαρχών, πέρα φυσικά από τη «φιλοξενία» της ΕΣΑ και τον «κοινωνικό τουρισμό» στα ξερονήσια, τις πολιτιστικές εκδηλώσεις με την ανάδειξη του 3000ετούς ελληνικού πολιτισμού. Η Πατρίδα-Θρησκεία-Οικογένεια ήταν το θέσφατο των ανθρώπων με στολή που κατεύθυνε πολιτικά η  CIA και χαρτζιλίκωναν Ωνάσης και Νιάρχος μαζί με τον Πάπας και τα άλλα παιδιά, βάζοντας φυσικά την κοινωνία μας στο γύψο.

Οι παρελάσεις όμως της φετινής 25ης Μαρτίου είναι η συνολικότερη απόδειξη κρατικής τρομοκρατίας του σύγχρονου Κοινοβουλευτικού Ολοκληρωτισμού που καταργεί το δικαίωμα στην συνάθροιση, αποκαλύπτει το κράτος του Μπάτσου, του το δίκιο του Ασφαλίτη και το δικαίωμα του πράκτορα της ΕΥΠ να κάνει τα πάντα, ανενόχλητος. Με την σύγχρονη εθνικοφροσύνη να αναγορεύει σε θέσφατο τα Μνημόνια και την επιβολή εργασιακού-κοινωνικού μεσαίωνα, ιδιωτικοποιώντας και εμπορευματοποιώντας κάθε κοινωνικό αγαθό.

Όμως πάντα ο κρατικός αυταρχισμός, πάει χέρι χέρι με τη φαιδρότητα των καναλιών και των τσάτσων δημοσιογράφων, φέρνει την σφραγίδα του γελοίου. Σε όλες τις εποχές, σε όλα τα ολοκληρωτικά καθεστώτα η ακραία τρομοκρατία των τρομοκρατημένων κυρίαρχων, που τρέμουν τις λαϊκές εκδηλώσεις καταδίκης της εξουσίας τους, έχει το στοιχείο του κωμικοτραγικού.

Αυτή είναι και η μοίρα του τραπεζικού υπαλληλάκου Παπαδήμου, του αδίστακτου Βενιζέλου, του κωλοτούμπα εθνικιστή Σαμαρά, του απερίγραπτου Καρατζαφέρη, του αηδιαστικού αιωνόβιου Μητσοτακέικου. 

Επειδή για τα τρομοκρατικά μέτρα πολλά ειπώθηκαν εμείς θα μείνουμε στο γελοίο του πράγματος:

Είδηση πρώτη: απαγόρευση της Φιλαρμονικής. Να μη συμμετέχει η Φιλαρμονική στη μαθητική παρέλαση της 24ης Μαρτίου καθώς και στη στρατιωτική παρέλαση της 25ης Μαρτίου καλεί η πρόεδρος του Οργανισμού Πολιτισμού Νεολαίας και Άθλησης του Δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ) Παναγιώτα Ψαράκη, με το σκεπτικό να προστατευθεί η «Εύρυθμη Λειτουργία» του προγράμματος των εκδηλώσεων της Φιλαρμονικής!

H Φιλαρμονική από την πλευρά της εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει ότι «Η απόφαση αποκλεισμού της Φιλαρμονικής του Δήμου Αθηναίων από τις εορταστικές εκδηλώσεις, δεν προκαλεί έκπληξη στους μουσικούς, δεδομένου ότι στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου 2011, η δημοτική αρχή έδωσε καθαρό το στίγμα της, για το ποια θα είναι η συμπεριφορά της απέναντι στους εργαζομένους της Φιλαρμονικής. Στη συμβολική διαμαρτυρία των μουσικών με τις μαύρες κορδέλες ενάντια στα κυβερνητικά μέτρα λιτότητας, ο κύριος Καμίνης απάντησε με ΕΔΕ, με το ερώτημα της απόλυσης. Την τελευταία εβδομάδα, η πρόεδρος του ΟΠΑΝΔΑ προσπάθησε απροκάλυπτα να παρέμβει στις συνδικαλιστικές διαδικασίες των μουσικών, απειλώντας ευθέως ότι σε περίπτωση που οι μουσικοί κινητοποιηθούν, θα τους απαγορευθεί το δικαίωμα στην εργασία.

Η δημοτική αρχή, από την ανάληψη των καθηκόντων της έως και σήμερα, έχει στηρίξει απαρέγκλιτα την εφαρμοζόμενη κυβερνητική πολιτική. Αιρετοί εκπρόσωποι - κομματικά στελέχη, που δε διστάζουν να εφαρμόσουν κατά γράμμα βάρβαρες πολιτικές, που εξαθλιώνουν το λαό, διστάζουν και απαγορεύουν την εργασία στους μουσικούς, μπροστά στο ενδεχόμενο μιας πιθανής συμβολικής διαμαρτυρίας. Η δημοτική αρχή εγκαινιάζει το νέο οργανισμό (ΟΠΑΝΔΑ) στερώντας το δικαίωμα συμμετοχής της Φιλαρμονικής στην παρέλαση για την Εθνική Επέτειο, απαξιώνοντας έτσι την ιστορία των 123 ετών λειτουργίας της και προσφοράς της στον πολιτισμό».

Είδηση δεύτερη: Ουσιαστικά, η παρέλαση γίνεται ερήμην των πολιτών και μόνο όσοι έχουν προσκλήσεις μπορούν να προσεγγίσουν τον χώρο. Οι γονείς που ήθελαν να δουν τα παιδιά τους να παρελαύνουν είχαν τη δυνατότητα να το πράξουν αρκετά μακριά από τον χώρο των επισήμων, είτε στη Λεωφόρο Αμαλίας, είτε στην Πανεπιστημίου.

Είδηση τρίτη: Η εκδίκηση των παιδιών. Δεν γύριζαν το κεφάλι προς τους επισήμους οι περισσότεροι από τους μαθητές που παρελαύνουν, τόσο στα δημοτικά σχολεία που προηγήθηκαν στην μαθητική παρέλαση στο Σύνταγμα, όσο και στις μεγαλύτερες ηλικίες που ακολούθησαν. Να συνυπολογίσουμε ότι αρκετά σχολεία παρέλασαν χωρίς διμοιρίτη, ενδεχομένως για την αποφυγή... απροόπτων που είχαμε ζήσει στην παρέλαση για την 28η Οκτωβρίου στην Θεσσαλονίκη.

Εμείς απλώς τους αφιερώνουμε ένα στιχάκι από ένα πρόωρα χαμένα δημιουργό, εραστή της ζωής.

«κράτα μάνα και θα γίνει το μεγάλο πήδημα

Λευτεριά και Ρωμιοσύνη, είναι αδέλφια δίδυμα»

Γιατί ο κόσμος της αβύσσου, που με μοναδικό τρόπο περιέγραψε ο Τζακ Λόντον θα βγει μπροστά.

Και τότε να δούμε ποιος μπάτσος, ποιος ασφαλίτης, ποιος ΕΥΠιτζής θα σας σώσει.

ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ

ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932955437

Diktiospartakos.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger