Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2012

Ατύχημα κατά την προσγείωση F-16 στη Λάρισα

Ατύχημα κατά την προσγείωση F-16 στη Λάρισα [ΑΠΕ-ΜΠΕ]
Ατύχημα προκλήθηκε με αεροσκάφος F16 σημειώθηκε στις 10:30 το πρωί της Πέμπτης στην αεροπορική βάση της Λάρισας. Το αεροσκάφος με διμελές πλήρωμα έκανε την διαδικασία εξάσκησης στην προσγείωση και ταυτόχρονη απογείωση. Κατά τη διάρκεια της προσπάθειας, τα σκέλη προσγείωσης μαζεύτηκαν με αποτέλεσμα το αεροσκάφος να συρθεί στο διάδρομο με τις δεξαμενές του και να προκληθούν, όπως ανακοίνωσε η αεροπορία, ελαφρές ζημιές. Το πλήρωμα είναι καλά στην υγεία του.

Κατά τη διάρκεια άσκησης

Το περιστατικό σημειώθηκε στις 10:30 το πρωί, όταν κάτω από άγνωστες μέχρι στιγμής συνθήκες, αναδιπλώθηκαν οι τροχοί του συστήματος προσεδάφισης κατά την προσέγγιση του αεροσκάφους τύπου F-16D Block 52+ στο αεροδρόμιο, για την εκτέλεση άσκησης άμεσης προσγείωσης- απογείωσης («Touch and Go»).
Ο κυβερνήτης και ο εκπαιδευόμενος συγκυβερνήτης, ιπτάμενοι μεγάλης εμπειρίας, μετά την ακινητοποίησή του αεροσκάφους στο διάδρομο του αεροδρομίου, εκτέλεσαν τις προβλεπόμενες ενέργειες διαφυγής τους και ασφάλισης του αεροσκάφους, χωρίς απολύτως κανένα πρόβλημα.
Αρμόδια επιτροπή διεξάγει έρευνα για τα αίτια του περιστατικού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger