Hellenic Seaways - Άμεση & Εύκολη Online Kράτηση‎

Τετάρτη, 29 Ιουνίου 2011

Ξεκινάμε Ανένδοτο αγώνα κατά της χούντας Παπανδρέου


http://olympia.gr


Κανένα έλεος στους πωλητές της πατρίδας μας. Κανένα…
http://kostasxan.blogspot.com.
Μετά και την ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου προγράμματος, που εξασφαλίζει την μακροπρόθεσμη υποδούλωση της χώρας, έπεσαν οι μάσκες. Ξεκαθάρισε το τοπίο και ξεχώρισε η ήρα από το σιτάρι. Ο κάθε κατεργάρης στην πάγκο του (βλ. βουλευτές, υπουργούς και παράκεντρα εξουσίας), αντιμέτωπος με τις ευθύνες του απέναντι στους πολίτες.
Η στάση και η θέληση των Ελλήνων βουλευτών ήταν απολύτως σαφής και οριζοντίως και καθέτως αντίθετη στον ενταφιασμό της χώρας από μία συμμορία ανήθικων πολιτικών, που προτίμησαν να υποκύψουν σε εκβιασμούς (τι «έγραψε» άραγε το βαλιτσάκι της ΕΥΠ, πέρα από τους ποδοσφαιρικούς παράγοντες;) και να καταδικάσουν έναν ολόκληρο λαό στην ανέχεια και την μετατροπή της χώρας σε μπανανία και χώρο διάθεσης των πάντων, στο όνομα της αποπληρωμής ενός χρέους που ποτέ δεν ερευνήθηκε, ποτέ δεν γνωστοποιήθηκε και για το οποίο ποτέ δεν ρωτήθηκε ο καλοπληρωτής λαός εάν επιθυμεί να το πληρώσει…
Από σήμερα, οι Έλληνες πολίτες γνωρίζουν πως η χώρα τους κυβερνάται από μία πολιτική – οικονομική δικτατορία, πως οι αποφάσεις για το παρόν και το μέλλον παίρνονται αλλού και τέλος, πως οι πολίτες μετατρέπονται σε απλούς αριθμούς που θα ελέγχονται στατιστικά…!
Από σήμερα, υποχρέωση του κάθε Έλληνα είναι να αντιδράσει και να ρίξει την χούντα του Παπανδρέου, να οδηγήσει στην Δικαιοσύνη και στο εδώλιο του κατηγορουμένου όλους όσους συμμετείχαν στην πώληση της πατρίδας μας, της Ελλάδας.
Η χούντα Παπανδρέου θα γνωρίσει την τραγικότητα της μοίρας που επεφύλαξε για την Ελλάδα. Και δεν θα υπάρχουν αιτιολογικά, κανένα, και για όσους συνείργησαν για την στήριξη και παράνομη παραμονή της στην εξουσία (βλ. αξιωματικούς της Αστυνομίας, άνδρες των ΜΑΤ, δικαστές και δημ. Υπαλλήλους που θα τρέξουν να προσεταιρισθούν στο καθεστώς Παπανδρέου). Οποιαδήποτε μελλοντική δήλωση των υπευθύνων πως δεν γνώριζαν, πως τους κορόιδεψαν, πως δεν ήξεραν… δεν θα αποτελεί δικαιολογία για το χάος στο οποίο ρίχνουν την χώρα…
Η τιμωρία του λαού θα είναι σκληρή και παραδειγματική απέναντι σε όσους τόλμησαν να τον μετατρέψουν σε εμπόρευμα προς πώληση στα παζάρια του διεθνισμού προς όφελος των τραπεζιτών. Από δω και στο εξής θα καταγράφονται συμπεριφορές και πρόσωπα, που ενέργησαν ή θα ενεργούν ενάντια στα συμφέροντα των πολιτών.
Κανένα έλεος στους πωλητές της πατρίδας μας. Κανένα…

Είδομεν τό φώς τό αληθινόν, ελάβομεν Πνεύμα επουράνιον, εύρομεν Πίστιν αληθή, αδιαίρετον Τριάδα προσκυνούντες, ...


ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΣΚΟΠΕΛΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΛΥΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ
ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΣΗΜΕΡΑ ΑΝΑΨΑΝ ΚΑΙ ΤΑ ΦΩΤΑ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΗΣ ΑΜΠΕΛΙΚΗΣ 
ΚΑΛΙΟ ΑΡΓΑ ΠΑΡΑ ΠΟΤΕ 

ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΣΚΟΠΕΛΟΥ ΠΑΡΑΓΓΕΙΛΑΝ 1500 ΜΠΟΥΚΑΛΙΑ ΝΕΡΟ ΤΗΝ ΣΑΧΑΡΑ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ?

ΑρχείοΛήψη ΑρχείουΝερό εμφιαλωμένο 0,5lit 1500τεμ.*

ΜΙΑ ΕΙΚΟΝΑ ΧΙΛΙΕΣ ΛΕΞΕΙΣ

ΕΚΤΑΚΤΟ! Σε γενική επιφυλακή εδώ και λίγα λεπτά η αστυνομία!

Η ηγεσία του υπουργείου Δ. Τάξης αποφάσισε να θέσει σε γενική επιφυλακή το προσωπικό της αστυνομίας.Σύμφωνα με πληροφορίες μας αυτό συμβαίνει για δύο λόγους: πρώτον γιατί έχουν αποφασίσει να «καθαρίσουν» την πλατεία από τους διαδηλωτές με κάθε τρόπο και....
δεύτερον είναι ορατώς ο κίνδυνος να ξαναζήσει η Αθήνα στιγμές σαν αυτές που έζησε με τα… Δεκεμβριανά του 2008 μετά τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου.

http://www.kentrinews.gr

ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ Ο ΕΡΥΘΡΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ, ΠΡΙΝ ΛΙΓΗ ΩΡΑ, ΑΠΗΥΘΥΝΕ ΕΚΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΒΟΗΘΕΙΑ.

BLOG VOLIOTAKI ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΤΟΥ 4

VOLIOTAKI-α... ΖΟΥΜΕ ΗΡΩΙΚΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ, ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ Ο ΕΡΥΘΡΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ, ΠΡΙΝ ΛΙΓΗ ΩΡΑ, ΑΠΗΥΘΥΝΕ ΕΚΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΒΟΗΘΕΙΑ.

ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ 
ΝΑ ΦΑΝΤΑΣΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΗΞΗ...!!

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ 
ΒΑΡΑΕΙ ΓΡΟΘΙΑ ΣΤΟ ΜΑΧΑΙΡΙ...!!

Τίποτα δεν έχει τελειώσει, ο αγώνας συνεχίζεται!

 Εργαζόμενοι/ες, νέοι/ες

Το διήμερο 28-29 Ιουνίου 2011 θα μείνει ανεξίτηλα γραμμένο στη νεοελληνική ιστορία, πλάι στο Πολυτεχνείο, τα Ιουλιανά, τα Δεκεμβριανά του 1944.

Τις μέρες αυτές, η πιο αντιδραστική κυβέρνηση που γνώρισε ποτέ ο ελληνικός λαός, η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, στρατευμένη ωμά στα συμφέροντα του κεφαλαίου, των τραπεζών και των πολυεθνικών, της ΕΕ και του ΔΝΤ, επιχειρεί να ψηφίσει το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα και τον εφαρμοστικό του νόμο. Σαν να μην έφταναν το μνημόνιο και ο ορυμαγδός των αντιλαϊκών μέτρων του περασμένου 18μηνου, σαν να μην έφτανε ο χορός των δις. που πρόσφεραν για να ξεδιψάσει η ακόρεστη δίψα του κεφαλαίου για κέρδη, ετοιμάζονται να μετατρέψουν τους εργαζόμενους σε σύγχρονες Ιφιγένειες για να σωθούν το ευρώ, οι τράπεζες, οι πολυεθνικές, η μηχανή της αγοράς.

Απέναντί τους βρέθηκαν, σήμερα, την πρώτη μέρα της συζήτησης του Μεσοπρόθεσμου και της 48ωρης Απεργίας, εκατοντάδες χιλιάδες απεργοί, εργαζόμενοι, νέοι, σε όλες τις πόλεις της Ελλάδας και ιδιαίτερα στην Πλατεία Συντάγματος, με μια φωνή: «Το μεσοπρόθεσμο δεν θα περάσει!», «Ο λαός δεν χρωστά, δεν πληρώνει, δεν πουλά», «Οργή λαού εξέγερση παντού, να διώξουμε κυβέρνηση, ΕΕ και ΔΝΤ».

Η κυβέρνηση, κινούμενη στη γραμμή του αντιπροέδρου της με τις απειλές ακόμα και για χρήση τανκς ενάντια στον «εχθρό λαό», επιστράτευσε για μια ακόμη φορά –πολύ πιο ωμά από οποτεδήποτε- ένα μεγάλης κλίμακας δολοφονικό πογκρόμ και μια ανάλογη προβοκάτσια: ορδές δυνάμεων καταστολής, τόνοι δακρυγόνων και χημικών, δεκάδες ασφαλίτες με κουκούλες, πολλοί συλληφθέντες – μεταξύ αυτών και ο αγωνιστής του αντιδικτατορικού κινήματος και στέλεχος του ΝΑΡ Σ. Καυκαλάς, ο οποίος και απελευθερώθηκε κάτω από την πίεση αντιπροσωπείας συνδικαλιστών και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Ο στόχος της κυβέρνησης και των κρατικών – παρακρατικών μηχανισμών σαφής: να διαλύσει την απεργιακή συγκέντρωση, να αποτρέψει τη συνάντηση των εργαζομένων-απεργών με το λαό που επί ένα μήνα και πλέον κατακλύζει με επιμονή και μαχητικότητα το Σύνταγμα και τις άλλες πλατείες, να αντικρούσει κάθε σκέψη παραμονής στο Σύνταγμα και περικύκλωσης της Βουλής, ενόψει της αυριανής και της μεθαυριανής κρίσιμης ψηφοφορίας για το Μεσοπρόθεσμο και τον εφαρμοστικό νόμο.

Ό,τι κι αν έκαναν, όμως, κι ότι κι αν κάνουν τίποτα δεν μπορεί να σταματήσει το εργατικό και λαϊκό ποτάμι της οργής, της αγανάκτησης και της ανατροπής. Ούτε το όργιο καταστολής, ούτε οι κρατικές προβοκάτσιες, ούτε οι ενέργειες ομάδων που δρουν εχθρικά στο κίνημα και προσφέρουν χείρα βοηθείας στην κυβέρνηση και το σύστημα για την εκκένωση του Συντάγματος. Η ηρωική στάση των εργαζομένων και των νέων, η επιμονή τους απέναντι στην υπεροπλία και την κατασταλτική μανία της κυβέρνησης σάρωσε τα σχέδια και τις προβοκάτσιές τους και γέμισε ξανά την Πλατεία Συντάγματος με τη μυριόστομη κραυγή: «Να φύγουν όλοι, κυβέρνηση, ΕΕ, ΔΝΤ – κάτω το Μεσοπρόθεσμο – ανατροπή της βάρβαρης πολιτικής τους».

Ανακοίνωση του ΝΑΡ

κατάληψη δημοτικού ραδιοφώνου στα ιωάννινα

κατάληψη του δημοτικού ραδιοφώνου ιωαννίνων
αυτή την ώρα γίνεται κατάληψη του δημοτικού ραδιοφώνου από πρωτοβουλία πολιτών με σκοπό την ενημέρωση για τα γεγονότα στην αθήνα και με σκοπό το κάλεσμα του κόσμου στην κεντρική πλατεία των ιωαννίνων.τα τηλέφωνα επικοινωνίας του σταθμού είναι 2651037078.μπορείτε να ακούτε και το σταθμό διαδικτυακά στο www.dimotikoradiofono.gr.όλοι στους δρόμους.ολοι στις πλατείες.τωρα!
http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1313637

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΜΑΛΑΚΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΕΙΛΗ


ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΕΙΣ  ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΚΑΡΤΑΛΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΡΟΔΟΥΛΑ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ  ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΤΟΥΣ ΝΤΟΠΙΟΥΣ ΚΟΜΜΑΤΑΡΧΕΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟ ΚΛΗΜΑ ΠΟΥ ΕΠΙΚΡΑΤΗ ΣΤΗΝ ΣΚΟΠΕΛΟ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥΣ
ΤΩΡΑ ΓΙΑ ΤΗΣ ΑΠΕΙΛΕΣ ΑΝ ΕΙΧΕΣ ΠΑΠΑΡΙΑ ΘΑ ΕΓΡΑΦΕΣ ΕΠΏΝΥΜΑ ΕΦΟΣΟΝ ΕΣΥ ΞΕΡΕΙΣ ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΟ SKOPELOSNEWS ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΤΑ ΠΑΝΤΕΛΟΝΙΑ ΔΕΝ ΤΑ ΦΟΡΑΝΕ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΚΡΥΏΝΟΥΝ

ΤΑ ΠΑΝΤΕΛΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΑΝΤΡΕΣ

ΑΝΤΕ ΜΑΣ ΤΑ ΠΡΗΞΑΤΕ ΑΠΟΨΕ ΟΛΟΙ Η ΠΡΑΣΙΝΟΦΡΟΥΡΗ ΟΥΣΤ ΛΑΜΟΓΙΑ

ΚΩΣΤΑ ΚΑΡΤΑΛΗ...


ΚΩΣΤΑ ΨΗΦΙΣΕΣ "ΝΑΙ"... ΔΕΝ ΤΟ ΞΕΧΝΑΜΕ... ΘΑ ΤΑ ΠΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΕΡΧΟΜΕΝΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ...!!


ΘΥΜΗΣΟΥ ΤΗ ΜΕΡΑ, ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΤΗΝ ΞΕΧΝΑΜΕ

ΡΟΔΟΥΛΑ ΖΗΣΗ...

ΡΟΔΟΥΛΑ ΨΗΦΙΣΕΣ "ΝΑΙ"... ΔΕΝ ΤΟ ΞΕΧΝΑΜΕ... ΘΑ ΤΑ ΠΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΕΡΧΟΜΕΝΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ...!!


ΘΥΜΗΣΟΥ ΤΗ ΜΕΡΑ, ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΤΗΝ ΞΕΧΝΑΜΕ

Ανεπιθύμητοι στην Σκόπελο οι βουλευτές του πασοκ Καρτάλης Κωνσταντίνος και Ζήση Ροδούλα


ΜΕ ΤΗΝ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΣΑΣ ΨΗΦΟ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ ΕΜΕΙΣ Η ΣΚΟΠΕΛΙΤΕΣ  ΣΑΣ ΘΕΩΡΟΥΜΕ ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΟΥΣ  ΣΤΗΝ ΣΚΟΠΕΛΟ 
ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΤΕ ΕΣΕΙΣ ΤΟ ΜΕΣΟΠΡΟΘΕΣΜΟ 

ΚΑΡΤΑΛΗ ΚΑΙ ΡΟΔΟΥΛΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΤΗΣΕΤΕ ΣΤΗΝ ΣΚΟΠΕΛΟ ΠΟΤΕ !


ΜΗΝ ΚΑΝΕΤΕ ΤΟ ΛΑΘΟΣ ΚΑΙ ΠΑΤΗΣΕΤΕ ΤΟ ΠΌΔΙ ΣΑΣ ΘΑ ΣΑΣ ΚΥΝΗΓΉΣΟΥΜΕ ΠΑΝΤΟΥ ΕΙΣΤΕ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΤΕΛΙΚΑ 
ΝΑ ΠΑΤΕ ΝΑ ΣΑΣ ΨΗΦΙΣΟΥΝ Η ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ  ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ

ΑΙ ΣΤΑ ΣΙΧΤΙΡ ΟΛΟΙ ΣΑΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ


ΟΥΣΤ ΛΑΜΟΓΙΑ ΞΕΦΤΙΛΙΣΜΕΝΗ ΣΑΣ ΣΙΧΑΘΗΚΑΜΕ ΟΛΟΥΣ


ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΗΣ: Ο ΟΡΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΚΟΛΟΤΟΥΜΠΑΣ ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΒΙΝΤΕΟ

"υπέρ" ψήφισε και το τσόλι της ΝΔ Έλσα Παπαδημητρίου

ΝΑ ΤΟΥΣ ΧΑΙΡΟΣΑΣΤΕ ΤΟΥΣ ΝΕΟΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ ΒΟΛΕΥΤΑΔΕΣ

βγειτε ολοι στους δρομους!!!


παρτε τους γονεις, τουσ παππουδες, τους γειτονες, τα παιδια σας και βγειτε στην πλατεια της γειτονιας σας.
ολοι εμεις απο τα προαστεια που δεν εχουμε τροπο να κατεβουμε εξετιας της προδοτικησ απεργιας των ΜΜΜ.
ολοι εξω! στις πλατειες των γειτονιων και των προαστειων! ολοι στους δρομους και τις πλατειες τησ περιοχης μας.
μαζικες ομαδικες καταλιψεις δημαρχειων και δημοσιων κτιριων ΠΑΝΤΟΥ!
σε ολη την αθηνα και ολη την ελλαδα! κανεις στο σπιτι τωρα!
ΕΧΟΥΜΕ ΧΟΥΝΤΑ!!!
ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ

Εκκενώνεται το «King George»


Εκκενώνεται αυτή την ώρα το ξενοδοχείο «King George», στο κέντρο της Αθήνας, καθώς νωρίτερα κάποιοι επιχείρησαν να περάσουν την περίφραξη και να εισβάλλουν στο ξενοδοχείο. Παρουσία ισχυρής αστυνομικής δύναμης εργαζόμενοι και πελάτες το....
εγκαταλείπουν και πάνε σε άλλα ξενοδοχεία, μέχρι να ηρεμήσουν τα πράγματα.

prionokordela

ενημερωση

απο την πορεια
http://aristeroextreme.blogspot.com/2011/06/48-29.html

Προκλητική και αναίτια επίθεση της αστυνομίας στις 1.30 μ.μ. με εκτεταμένη χρήση χημικών μπροστά στον Άγνωστο Στρατιώτη. Σαφές το σχέδιο της κυβέρνησης να αδειάσει η πλατεία από τους δεκάδες χιλιάδες διαδηλωτές.
Από το πρωί... Παρά τη σχεδιασμένη από την κυβέρνηση προσπάθεια να διαλύσει τη χθεσινή συγκέντρωση των διαδηλωτών με την ολομέτωπη επίθεση της αστυνομίας ήδη από νωρίς το μεσημέρι, οι εργαζόμενοι, η νεολαία, οι άνεργοι ανυποχώρητοι εξακολουθούν να δίνουν τη μάχη ενάντια στην κυβερνητική πολιτική. Από νωρίς το πρωί, σήμερα Τετάρτη, χιλιάδες διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν συντονισμένα στα απεργιακά μπλόκα στο Καλλιμάρμαρο και στον Ευαγγελισμό. Με συνθήματα όπως "Ψωμί, παιδεία, ελευθερία, η Χούντα δεν τελείωσε το '73" να δίνουν τον παλμό, ο λαός αποδοκίμαζε την κυβέρνηση και τη βάρβαρη πολιτική της. Τα ΜΑΤ σε συνέχεια της χθεσινής ωμής και προκλητικής τακτικής επιτέθηκαν και σήμερα απρόκλητα στους διαδηλωτές που βρίσκονταν στα απεργιακά μπλόκα στον Ευαγγελισμό και το Καλλιμάρμαρο, ρίχνοντας δακρυγόνα και χτυπώντας απεργούς, με αποτέλεσμα 6 απεργοί να μεταφερθούν χτυπημένοι στο κεφάλι στο νοσοκομείο. Προσπάθησαν να αποτρέψουν και την προσέλευση του κόσμου στα μπλόκα κλείνοντας τα μετρό όσο και την προσπάθεια των διαδηλωτών να πορευτούν προς το Σύνταγμα. Οι διαδηλωτές ωστόσο συντονισμένα κράτησαν τις συγκεντρώσεις και με πορεία κατέληξαν στις 12 στο Σύνταγμα. Εκεί πλήθος κόσμου υπήρχε από νωρίς, ενώ διαρκώς οι γραμμές των διαδηλωτών πυκνώνουν. Εντός της Βουλής η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ αυτή τη στιγμή παίρνει την ευθύνη για το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα. ΝΔ, ΛΑΟΣ και Μπακογιάννη συναίνεσαν στη διαδικασία του κατεπείγοντος της ψήφισης του Μεσοπρόθεσμου και του Εφαρμοστικού δίνοντας στήριξη στην κυβέρνηση.  Στη 1.30 μ.μ., τα ΜΑΤ άρχισαν ωμή επίθεση με δακρυγόνα στη Λ. Αμαλίας και στην Πλατεία Συντάγματος, προσπαθώντας να εξωθήσουν τον κόσμο από την πλατεία.
http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1312939 

ΟΧΙ απο Κουρουμπλή στο Μεσοπρόθεσμο! Δεν θα δεχτώ εναν τέτοιο ωμό εκβιασμό!

Μετά απο μια συγκλονιστική ομιλία είναι ο μόνος ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ του ΠΑΣΟΚ που "είδε" να μας κάνουν ωμό εκβιασμό με σκοπό το ξεπούλημα των πάντων!
Έκλεισε την ομιλία του με την φράση “Πάρε ένα σβόλο Μήτρο και διώξε εκείνα τα σκυλιά που μου χαλούν το φύτρο”
Μεγάλη κωλοτούμπα απο Ρομπόπουλο , θρίλερ με Αθανασιάδη!

Σε λίγη ώρα ξεκινάει η ψηφοφορία!..

ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΧΑΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΣΚΟΠΕΛΟΥ


ΟΡΙΣΜΕΝΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΟΥ ΠΕΙΝΑΝΕ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ 
ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΑΣ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΤΩΝ ΑΠΕΡΓΟΣΠΑΣΤΩΝ ΝΑ ΤΑ ΠΟΥΜΕ ΣΕ ΟΛΟΥΣ

ΟΠΩΣ ΕΙΠΑΜΕ ΘΑ ΒΓΑΖΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΑΠΕΡΓΟΣΠΑΣΤΕΣ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ

ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΕΑ ΣΥΝΔΕΣΗ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΟΧΙ ΓΙΑ ΖΗΜΙΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΑΛΑΚΕΣ ΟΛΟΙ Η ΥΠΟΛΟΙΠΗ ?
ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ

Σε λίγο θα λέμε: Που είσαι Καραμανλή;;;;


Αυτό εδώ το blog, εξ ιδεολογίας αντίθετο στην οικογενειοκρατία, από της δημιουργίας του το 2007, αμέσως μετά τη δεύτερη εκλογή Καραμανλή στην πρωθυπουργία της χώρας, στάθηκε απέναντι στον Καραμανλή και τον κατήγγειλε ως διαχειριστή του συστήματος και όχι ως ηγέτη που θα μπορούσε να σηκώσει το λαό. Όμως δυστυχώς μας περίμεναν χειρότερα.
Μόλις πρόσφατα πληροφορηθήκαμε εμβρόντητοι ότι οι δημόσιες δαπάνες σήμερα είναι μεγαλύτερες από αυτές που ήταν όταν έπεφτε η Κυβέρνηση Καραμανλή. Δηλαδή, πρέπει να φωνάξουμε: Που είσαι Καραμανλή;;;;
Τι γίνεται εδώ;;
Μετά από τόσα μνημόνια, τόσα δάνεια από την τρόϊκα, τόσες θυσίες του λαού και παρόλα αυτά…. οι δημόσιες δαπάνες αυξάνονται;;  Που την πάνε τη δουλειά;;
Εντάξει είπαμε ότι το ΠΑΣΟΚ δυσκολεύεται να περιορίσει το κρατικοδίαιτο καθεστώς του, αλλά όχι και να το αυξάνει από πάνω!!! Αυτό είναι πρόκληση.
Α, τελικά έχει δίκιο ο Σαμαράς που λέει «και σοσιαλισμός και βαρβαρότητα».
Δηλαδή ρε μάγκες του ΠΑΣΟΚ, πως την είδατε τη δουλειά;; Τι λέτε, θα εξοντώσετε τον λαό και τον ιδιωτικό τομέα, καταχρεώνοντας ταυτόχρονα τη χώρα και τις επόμενες γενιές στην τρόϊκα για να διατηρείτε και μάλιστα να αυξάνετε τον πανάκριβο σοσιαλισμό σας.;;;
Μετά από όλα αυτά, ελπίζουμε να μην έχει κανείς αγωνία για το τι θα ψηφίσουν οι βουλευτές του κρατικοδίαιτου σοσιαλιστικού καθεστώτος σήμερα.
hassapis-peter

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΤΩΝ ΣΎΛΛΟΓΟ ΞΕΝΟΔΟΧΩΝ ΤΗΣ ΣΚΟΠΕΛΟΥ ΑΠΟ ΕΝΑΝ ΞΕΝΟΔΟΧΟ


Εκτός από τη γενική πτώση του τουρισμού υπάρχει και έλλειψη διάθεσης για κοινή προσπάθεια και συνεννόηση. Η επαναλαμβανόμενη γκρίνια και η ανέξοδη αυτοκριτική που μένει μόνο στα λόγια, δεν έχει καμία αξία.
Ρωτήστε ποια Ξενοδοχεία επισκέφτηκαν τα 43 άτομα (τουριστικοί πράκτορες) που επισκέφτηκαν το Νησί με πρωτοβουλία της NEL το περασμένο σαββατοκύριακο.
Μόνο τα Ξενοδοχεία των μελλών του Δ.Σ της νεοεκλεγείσης????? Ένωσης Ξενοδόχων Σκοπέλου.
Αυτό και αν είναι ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΥ ΜΑ Σ ΠΡΟΙΟΝΤΟΣ
Να τους χαιρόμαστε αφού εμείς τους εκλέξαμε.
ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ 

Η 48ωρη απεργία του καναπέ

Η 48ωρη απεργία του καναπέ
Κατώτερες των προσδοκιών που είχαν καλλιεργήσει οι διοργανωτές τις προηγούμενες μέρες οι απεργιακές συγκεντρώσεις που έγιναν χθες στο Βόλο. Σε αντίθεση με την προηγούμενη απεργία πριν από δύο εβδομάδες, η 48ωρη κινητοποίηση που λήγει αύριο τα ξημερώματα μπορεί να προκάλεσε «μερικό μπλακ άουτ» σε βιομηχανίες και υπηρεσίες, σε καμία περίπτωση όμως στο Βόλο δεν μετατράπηκε σε γενικό λουκέτο. Σήμερα στη 1 μετά το μεσημέρι συνδικαλιστές του ιδιωτικού και δημοσίου τομέα αναχωρούν από το Βόλο για την Αθήνα για να συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο της ΓΣΕΕ και τον αποκλεισμό της Βουλής.

Στις βιομηχανίες της περιοχής αρκετοί εργαζόμενοι επέλεξαν να χτυπήσουν κανονικά κάρτα, ενώ και γενικότερα στον ιδιωτικό τομέα τα ποσοστά δεν ξεπέρασαν το 60%, γεγονός που αποδόθηκε ξεκάθαρα στην οικονομική στενότητα που επικρατεί και λειτουργεί ανασταλτικά για τους εργαζόμενους που μετρούν ήδη μεγάλες απώλειες στις αποδοχές τους. Στις δημόσιες και δημοτικές υπηρεσίες τα ποσοστά συμμετοχής, όπως επίσης και στις ΔΕΚΟ, ήταν πιο ψηλά, προσεγγίζοντας σύμφωνα με τους συνδικαλιστές το 90%.Στο Βόλο έγιναν τρεις συγκεντρώσεις και πορείες, από το ΕΚΒ και το Ν.Τ της ΑΔΕΔΥ, το ΠΑΜΕ Μαγνησίας και τους Αγανακτισμένους. Η πορεία του ΕΚΒ διέσχισε τους δρόμους της πόλης και κατέληξε στην Παραλία του Βόλου, όπου συναντήθηκε με τους Αγανακτισμένους. Καθολικό αίτημα όλων των απεργών  η απόσυρση του μνημονίου και του Μεσοπρόθεσμου. Ακούστηκαν αντικυβερνητικά συνθήματα, ενώ η πορεία των Αγανακτισμένων διασχίζοντας την οδό Δημητριάδος μόλις έφτασε μπροστά στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ σταμάτησε, φωνάζοντας συνθήματα κατά του κυβερνώντος κόμματος. Η πορεία συνεχίστηκε μέχρι το κτήριο της πρώην Νομαρχίας όπου πραγματοποιήθηκε ολιγόλεπτη κατάληψη, ενώ τελικός προορισμός ήταν το Δημαρχείο του Βόλου, όπου επίσης πραγματοποιήθηκε κατάληψη για μία ώρα χωρίς όμως άλλα απρόοπτα.
 
Οχι στα εκβιαστικά διλήμματα
«Η 48ωρη απεργία μας είναι η οργισμένη αντίδραση των εργαζομένων και ολόκληρης της ελληνικής κοινωνίας, απέναντι σε μια κυβέρνηση που δείχνει να μην έχει λάβει το μήνυμα. Σε μια κυβέρνηση που έσπευσε να αλλάξει πολιτικό «πρόσωπο», όχι όμως και την πολιτική της… Ως εργαζόμενοι, συνταξιούχοι, άνεργοι, νέες και νέοι, που «δεν φάγαμε μαζί τα λεφτά» αξιώνουμε να αποσυρθεί αυτό το αντεργατικό και αντιλαϊκό «τερατούργημα» που βαφτίστηκε «σχέδιο εθνικής σωτηρίας», αλλά στόχο έχει να βάλει την ταφόπλακα στις εργατικές και ασφαλιστικές κατακτήσεις μας» επισημαίνεται μεταξύ άλλων στο ψήφισμα ΕΚΒ και ΑΔΕΔΥ που διάβασε στην απεργιακή συγκέντρωση εκ μέρους της ΑΔΕΔΥ η Νέλλη Χονδρογιάννη.
 
Το ΠΑΜΕ Μαγνησίας
 «Υπάρχει λύση, επεσήμανε ο κ. Τριανταφυλλίδης στην ομιλία που έγινε στην Πλατεία Πανεπιστημίου - υπάρχει φιλολαϊκή προοπτική, με οργανωμένο το λαό, με κοινωνική - λαϊκή συμμαχία και ισχυρό ΠΑΜΕ μπορούμε να τους σταματήσουμε, μπορούμε να τους ανατρέψουμε. Σήμερα μπροστά στη συνολική επίθεση των δυνάμεων του κεφαλαίου, μπροστά στην καπιταλιστική κρίση που πλήττουν στο σύνολό τους όλα τα λαϊκά στρώματα σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα». Μετά τη συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε πορεία με τα μέλη του ΠΑΜΕ, ενώ χθες το απόγευμα πραγματοποίησαν στον ίδιο χώρο συλλαλητήριο διαμαρτυρίας. Συγκέντρωση εργαζομένων θα πραγματοποιήσει το ΠΑΜΕ και σήμερα Τετάρτη 29 Ιουνίου στις 10 το πρωί στην Πλατεία Πανεπιστημίου.
 
Στη Σκόπελο…
Εκπρόσωποι των παραγωγικών τάξεων της Σκοπέλου, επαγγελματίες, αλλά και κάτοικοι του νησιού έδωσαν χθες το «παρών» στην απεργιακή συγκέντρωση που  πραγματοποιήθηκε χθες στον παραλιακό χώρο, μπροστά από το Σωματείο Οικοδόμων του νησιού. Την χθεσινή κινητοποίηση, που θα επαναληφθεί και σήμερα στις 10.30 το πρωί, διοργάνωσαν το ΠΑΜΕ, η ΠΑΣΕΒΕ και η ΟΓΕ, υψώνοντας από κοινού φωνή διαμαρτυρίας απέναντι στο μνημόνιο. Στους συγκεντρωμένους μίλησαν παρουσία του επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης, δημοτικού σύμβουλου Μανώλη Ραμαντάνη, ο πρόεδρος του Σωματείου Οικοδόμων και μέλος του ΠΑΜΕ Σπύρος Πατσής, ο πρώην οικοδόμος και νυν συνταξιούχος Ηλίας Προκοπίου και το μέλος της διοίκησης του Σωματείου Οικοδόμων, Βαγγέλης Κορέντης, μεταφέροντας τον γενικό προβληματισμό, για τα τεκταινόμενα της τρέχουσας περιόδου.
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ

ΜΠΡΑΒΟ ΚΥΡΙΟΙ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΘΕΛΕΤΕ ΕΚΕΙ ΕΧΕΤΕ ΚΑΤΑΝΤΉΣΕΙ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΑΙ ΜΗΝ ΓΕΛΑΤΕ


Επιτέθηκε στον διανομέα fast food της περιοχής χωρίς να ψάχνει χρήματα αλλά το περιεχόμενο της παραγγελίας που είχε μαζί του.

Λαχτάρησε ο άτυχος διανομέας από την επίθεση του "πεινασμένου" πολίτη την ώρα που κατέβαινε από το μηχανάκι και ήταν έτοιμος να πατήσει το κουδούνι για να παραδώσει τα σουβλάκια.

Ο δράστης τον πλησίασε και του είπε: "Δεν θέλω τα λεφτά σου αλλά το φαγητό. Δωσ' το μου αλλιώς την έβαψες!" Αφού πήρε λοιπόν τα σουβλάκια έκανε μεταβολή και έφυγε τρέχοντας.

ΚΩΣΤΑΣ ΑΓΟΡΑΣΤΟΣ Ο ΨΕΥΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ


Π. Θεσσαλίας: «Καζάνι που βράζει» η ομάδα Αγοραστού

Η ανακοίνωση των τριών θεματικών αντιπεριφερειαρχών Θεσσαλίας Ζ. Γρηγορίου, Ε. Ρεντζιά και Α. Κοπάνα από τον περιφερειάρχη Κώστα Αγοραστό μπορεί να βάζει τέλος σε ένα χιλιοπαιγμένο σίριαλ, το οποίο καλά κρατούσε από τις πρώτες κιόλας ημέρες ανάληψης των καθηκόντων του, αλλά όπως φαίνεται αυτομάτως πυροδοτεί και σενάρια για ένα, ακόμα πιο ενδιαφέρον.
Οι «παλιές καραβάνες»
Η επιλογή του κ. Αγοραστού, ειδικά όσον αφορά στην αξιοποίηση του Ζ. Γρηγορίου, φαίνεται πως ανάβει φωτιές στη λαρισινή ομάδα του και ειδικά ανάμεσα στις «παλιές καραβάνες». Κάποιοι εξ αυτών μάλιστα δεν κρύβουν τις προθέσεις τους να προχωρήσουν μέχρι και σε δηλώσεις ανεξαρτητοποίησης αφού θεωρούν πως η συγκεκριμένη επιλογή δεν επιβραβεύει σε καμία περίπτωση ούτε την εμπειρία τους ούτε την προσφορά τους στην εκλογική επικράτηση του πρώτου αιρετού περιφερειάρχη, αλλά υποκρύπτουν «εκλεκτικές συγγένειες και μάλιστα πριν από το αποτέλεσμα των εκλογών».
«Δεν είναι μόνο ότι φαίνεται πως δεν αναγνωρίζεται η συμβολή μας στην επιτυχία και πως παραγνωρίζεται η εμπειρία μας, αλλά είναι αδιανόητο να πληροφορούμαστε τέτοιες αποφάσεις από δημοσιογράφους», σχολίαζε ένας εκ των εκλεγμένων περιφερειακών συμβούλων, για να καταλήξει λέγοντας πως «είναι αδιανόητο να μην γίνεται μια κουβέντα εντός της ομάδας ή να μην ζητείται η γνώμη μας. Φυσικά αναγνωρίζει ο καθένας από μας το δικαίωμα του περιφερειάρχη να επιλέξει τους συνεργάτες του αλλά το σίγουρο είναι πως ο καθένας αναλαμβάνει και τις ευθύνες των επιλογών του».
Σκέψεις για ανεξαρτητοποιήσεις
Οι αντιδράσεις μέρους της ομάδας Αγοραστού όμως φαίνεται πως δε σταματούν σ' αυτές τις διαπιστώσεις, αλλά προχωρούν και ένα βήμα περαιτέρω: «Δε νομίζω πως έχω καμία θέση στην συγκεκριμένη ομάδα. Σκέφτομαι να ανεξαρτητοποιηθώ», φέρεται να έχει δηλώσει περιφερειακός σύμβουλος με αρκετά χρόνια εμπειρίας, δημιουργώντας, αν επαληθευτούν οι «απειλές» του, ένα εκρηκτικό μείγμα στην ομάδα του Αγοραστού και μάλιστα σε μια εποχή όπου αναμένονται σημαντικές αποφάσεις για το μέλλον της περιφέρειας.
Και... εμπλοκή Σαμαρά
Κάποιοι εξωτερικοί παρατηρητές εμπλέκουν στην απόφαση του περιφερειάρχη μέχρι και τον ίδιο τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αντώνη Σαμαρά λόγω της πολιτικής φιλίας που διατηρεί με τον Ζ. Γρηγορίου, συνδυάζοντας το πρόσφατο τετ-α-τετ που είχε ο πρόεδρος της ΝΔ με τον Κώστα Αγοραστό στο Περτούλι.
«Όλες αυτές οι διαρροές έγιναν μόνο και μόνο για να μην αντιδράσει κανείς μας και να πειθαρχήσουμε στις επιλογές του περιφερειάρχη», σχολίασε έτερος σύμβουλος, δείχνοντας με τον τρόπο αυτό πως μάλλον αρχίζει και δημιουργείται ένα αρκετά σημαντικό ρήγμα στις σχέσεις της ομάδας.
Όπως όλα δείχνουν, σε κάθε περίπτωση, η εμπειρία του περιφερειάρχη σε θέματα που αφορούν εσω-ομαδικές ισορροπίες αλλά και οι ικανότητές του να συνθέτουν ετερόκλητες καταστάσεις μάλλον θα του φανούν χρήσιμες κατά τη διάρκεια της θητείας του.

ΜΕΓΑΛΟ ΛΑΜΟΓΙΟ Ο ΑΓΟΡΑΣΤΟΣ ΝΑ ΜΗΝ ΞΑΝΑΠΑΤΗΣΕΙ ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ ΜΑΣ


ΤΟ ΨΕΜΑ 
Εμείς πάντως θα κάνουμε θεματικό αντιπεριφερειάρχη κάποιον εκπρόσωπό σας..
ΕΤΣΙ ΕΙΧΕ ΥΠΟΣΧΕΘΕΙ ΣΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΤΩΝ ΒΟΡΕΙΩΝ ΣΠΟΡΑΔΩΝ  
ΚΑΙ ΑΝΤΙ ΑΥΤΟΥ ΕΒΑΛΕ ΤΟΝ ΑΡΓΥΡΗ ΚΟΠΑΝΑ
«Θα ορίσω αντιπεριφερειάρχη Βορείων Σποράδων, ο οποίος πρέπει να είναι “ψημένος”...»
ΚΥΡΙΕ ΑΓΟΡΑΣΤΕ ΕΙΝΑΙ ΨΗΜΕΝΟΣ? 
ΕΙΣΑΙ ΜΕΓΑΛΟΣ ΨΕΥΤΗΣ ΝΑ ΜΗΝ ΞΑΝΑΠΑΤΗΣΕΙΣ  ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ ΜΑΣ

ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ ΤΗΣ ΣΚΟΠΕΛΟΥΧΑΛΑΡΑ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΜΟΥΔΙΑΣΜΕΝΟΣ Η ΠΤΩΣΗ ΣΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΟΥΝΗ ΑΓΓΙΞΕ     ΤΟ 55% ΤΟΝ ΜΑΗ ΉΤΑΝ 62% ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΑΠΕΛΠΙΣΤΙΚΗ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ .ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝ Η ΠΙΟ ΜΑΖΙΚΟ ΤΟ ΚΊΝΗΜΆ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΜΑΣ

Χωρίς δρομολόγια πλοίων στον Πειραιά

Δεμένα παραμένουν, έως αυτή την ώρα, τα πλοία στο λιμάνι του Πειραιά. Απεργοί των ενώσεων μηχανικών, ηλεκτρονικών, ναυτικών και... κατωτέρων πληρωμάτων των πλοίων έχουν ανέβει από νωρίς το πρωί στους καταπέλτες με αποτέλεσμα να μην είναι δυνατός ο απόπλους.

Τα πρωινά δρομολόγια για Κυκλάδες παραμένουν ανεκτέλεστα και το ίδιο ισχύει και για τον Αργοσαρωνικό.

Κανονικά αποπλέουν τα πλοία από τα λιμάνια της Ραφήνας και του Λαυρίου. Προβλήματα στις θαλάσσιες συγκοινωνίες αναμένονται και αύριο, ημέρα 24ωρης απεργίας της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας στα λιμάνια της Αττικής.

Υπό κατάληψη η Αγροτική τράπεζα από το ΠΑΜΕ Αρκαδίας

Το ΠΑΜΕ Αρκαδίας στην Τρίπολη προχώρησε νωρίτερα το πρωί, για δύο ώρες, σε συμβολική κατάληψη της εισόδου της Αγροτικής Τράπεζας.
Ανάλογες κινητοποιήσεις από το ΠΑΜΕ σημειώθηκαν σε όλες τις πρωτεύουσες των νομών της Πελοποννήσου, με περιφρούρηση της απεργίας σε υπηρεσίες και πολυκαταστήματα, ενώ στο Ναύπλιο έχουν καταλάβει από χθες την πλατεία Καποδίστρια και θα παραμείνουν εκεί μέχρι σήμερα το απόγευμα.

ΠΑΤΡΑ: ΠΟΡΕΙΑ στις 11.00 απο καταληψη Εργατικού Κεντρου

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΚΑΤΑΛΗΨΗΣ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ Σήμερα 28/6, πρώτη μέρα της 48ωρης πανεργατικής απεργίας, καταλάβαμε το Εργατικό Κέντρο Πάτρας, όχι μόνο για να αναδείξουμε τον ξεπουλημένο ρόλο της συνδικαλιστικής ηγεσίας, αλλά και για να αναπτύξουμε δομές και δράσεις από τα κάτω.
Είμαστε εργαζόμενοι/ες, άνεργοι/ες, συμβασιούχοι, επισφαλείς, μετανάστες/τριες, φοιτητές/τριες, και ερχόμαστε καθημερινά αντιμέτωποι με τη συστηματική αφαίμαξή μας απ’ το κράτος και το κεφάλαιο. Την ώρα που αποφασίζεται η ολοκληρωτική λεηλασία των ζωών μας για τα επόμενα χρόνια (κατάργηση εργατικών κεκτημένων αιώνων, ληστρική φορολογία κ.ά.) και οι ξεπουλημένοι εργατοπατέρες δεν καλούν καν σε κινητοποίηση τη δεύτερη μέρα της απεργίας, επιλέγουμε να οχυρώσουμε τις αντιστάσεις μας απέναντι στο μέλλον που οι άλλοι ετοίμασαν για μας και να βρεθούμε στο δρόμο. Αδιαμεσολάβητα, αντιιεραρχικά, ισότιμα, οπλισμένοι με αλληλεγγύη και έξω από επίπλαστους διαχωρισμούς. Σας καλούμε σε ανοιχτή συνέλευση στο Απελευθερωμένο Εργατικό Κέντρο απόψε στις 21:30 ώστε να αποφασίσουμε από κοινού τις περαιτέρω δράσεις μας. ΑΝ ΟΧΙ ΤΩΡΑ, ΠΟΤΕ; ΑΝ ΟΧΙ ΕΜΕΙΣ, ΠΟΙΟΙ;

ΠΟΡΕΙΑ ΤΕΤΑΡΤΗ 29/6 ΣΤΙΣ 11:00
http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1312975 

ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΩΡΑ ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ ΤΗΣ ΣΚΟΠΕΛΟΥ


ΜΕΓΑΛΗ Η ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ  ΤΩΝ ΑΠΕΡΓΏΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΣΚΟΠΕΛΟ ΣΕ ΛΙΓΟ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ

Κ. Καρτάλης: Να στηρίξουμε ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες


Τις προτάσεις του για τη βελτίωση του εφαρμοστικού νόμου κατέθεσε ο Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Μαγνησίας Κώστας Καρτάλης κατά τη συζήτηση στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής.

Ο Κ. Καρτάλης επεσήμανε ότι είναι θετικό ότι δεν εξισώνεται ο φόρος του πετρελαίου θέρμανσης με το φόρο του πετρελαίου κίνησης καθώς έτσι προστατεύονται οι οικογενειακοί προϋπολογισμοί από μεγάλες επιβαρύνσεις και υποστήριξε ότι για 1η φορά τίθενται εισοδηματικά κριτήρια στις νέες φορολογικές επιβαρύνσεις (λ.χ. στην έκτακτη εισφορά) ώστε να επιμερίζονται δικαιότερα τα βάρη.

Παρόλα αυτά τα μέτρα παραμένουν σκληρά και είναι για αρκεές κοινωνικές ομάδες άδικα.

Ο Κ. Καρτάλης σημείωσε ότι επείγει η αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής ώστε επιτέλους να πάψουν ορισμένοι να ζουν παρασιτικά και σε βάρος αυτών που δηλώνουν τα εισοδήματα τους. Ζήτησε ειδικότερα να εξαιρεθούν της μείωσης του αφορολόγητου οι πολύτεκνες οικογένειες καθώς οι οικογένειες αυτές ήδη δέχονται ιδιαίτερα βάρη από την αύξηση του κόστους ζωής την ίδια στιγμή που έχουν αποδεδειγμένη αδυναμία απορρόφησης της νέας φορολογίας. Επεσήμανε επίσης ότι είναι αναγκαίο να διαμορφωθεί το ύψος του τέλους επιτηδεύματος ανάλογα με τα έσοδα του επιτηδευματία και όχι με βάση τον πληθυσμό της οικείας περιοχής όπως προβλέπει ο εφαρμοστικός νόμος («δεν μπορεί να πληρώνουν το ίδιο τέλος ένα μικρό καφενείο με ένα κλαμπ στη Μύκονο») και να εξαιρεθούν επίσης τα άτομα με αναπηρίες από την έκτακτη εισφορά (ενδεχομένως με βάση εισοδηματικά κριτήρια).

Κ. Καρτάλης για την αξιοποίηση δημόσιων ακινήτων
Στην ίδια συζήτηση για τον εφαρμοστικό νόμο και αναφορικά με τις διατάξεις για την πολεοδομική ωρίμανση δημόσιων ακινήτων, ο Κώστας Καρτάλης σημείωσε «Είναι θετικό μεν ότι οι διαδικασίες του εφαρμοστικού νόμου για την πολεοδομική ωρίμανση των προς αξιοποίηση δημοσίων ακινήτων προβλέπουν την έκδοση προεδρικών διαταγμάτων που θα τύχουν του προληπτικού ελέγχου του Συμβουλίου Επικρατείας και θα προσαρμοσθούν στη νομολογία του.

Όμως ακόμα και σε αυτή την περίπτωση τέτοιες διαδικασίες πρέπει να εφαρμόζονται κατ΄ οικονομία και να μην οδηγούν στην ανατροπή πολεοδομικών και περιβαλλοντικών κεκτημένων και φυσικά ούτε σε υπερβολικούς, για τις αντοχές του αστικού ή εξωαστικού χώρου, όρους δόμησης. Η ορθή πρακτική θα επέβαλε την ολοκλήρωση των Περιφερειακών Χωροταξικών Σχεδίων, των Ρυθμιστικών Σχεδίων της Αθήνας και των άλλων μεγάλων ελληνικών πόλεων αλλά και των Γενικών Πολεοδομικών Σχεδίων ώστε να κινηθούμε από την πολεοδομική και χωροταξική αταξία στην οργάνωση του αστικού και εξωαστικού χώρου.

Κατά αυτό τον τρόπο και το περιβάλλον προστατεύεται αλλά και προσφέρονται δυνατότητες για τις αναπτυξιακές δράσεις που έχει ανάγκη η χώρα. Με βρίσκει απολύτως αντίθετο η άποψη ότι σε περιόδους οικονομικής κρίσης, η προστασία του περιβάλλοντος αποτελεί πολυτέλεια.»

Διαμαρτύρεται η Ομοσπονδία Επαγγελματοβιοτεχνών και Εμπόρων Μαγνησίας


Μέτρα φωτιά για όλους τους φορολογούμενους

Διαμαρτύρονται οι Επαγγελματίες Βιοτέχνες Έμποροι του Ν. Μαγνησίας διαμαρτυρόμαστε έντονα για τα νέα φοροεισπρακτικά μέτρα που ετοιμάζονται να ψηφιστούν. Ετοιμάζεται σημαντική μείωση του αφορολογήτου.


Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία Επαγγελματοβιοτεχνών Εμπόρων Μαγνησίας που υπογράφει ο γ.γ. της κ. Κώστας Κόγιας « στα επίπεδα των 8.000 ευρώ. η μετάταξη προϊόντων και των υπηρεσιών στον υψηλό συντελεστή ΦΠΑ 23%, η επιβολή ειδικού φόρου κατανάλωσης στο φυσικό αέριο και τα αναψυκτικά, αλλά ψαλίδισμα των φοροαπαλλαγών είναι ορισμένα από τα φόρο-εισπρακτικά μέτρα που θα τεθούν για ψηφίσει το Μεσοπρόθεσμο στην βουλή με άμεση εφαρμογή από την κυβέρνηση, προκειμένου να εισπράξει το Δημόσιο πρόσθετα έσοδα 4,15%.

Αυτό για να μην κινδυνεύσει η επίτευξη του στόχου για έλλειμμα 7,5% στον εφετινό προϋπολογισμό. Το υπουργείο Οικονομικών, μειώνει το αφορολόγητο στις 8.000 ευρώ για ελεύθερους επαγγελματίες και μισθωτούς από 12.000 ευρώ που είναι σήμερα. Μεγάλες επιβαρύνσεις θα προκύψουν για το σύνολο των ιδιοκτητών αυτοκινήτων, καθώς ετοιμάζεται νέα αύξηση στα τέλη κυκλοφορίας από 10% έως 20%, ανάλογα τον κυβισμό του οχήματος.

Ορισμένα από τα μέτρα θα περιληφθούν σε φορολογικό νομοσχέδιο που θα ψηφιστεί στη από τη Βουλή άμεσα και άλλα όπως η κατάργηση ή μείωση φοροαπαλλαγών αργότερα, καθώς η όποια ωφέλεια προκύψει για τα έσοδα από το συγκεκριμένο μέτρο θα φανεί με την εκκαθάριση των φορολογικών δηλώσεων που θα υποβληθούν το 2012 (εισοδήματα 2011). Εξίσου, επιβαρυντικό μέτρο για τις τσέπες των πολιτών είναι η κατάργηση ή μείωση ορισμένων φοροαπαλλαγών.

Στο υπουργείο Οικονομικών λένε ότι δεν μπορεί να δηλώνουν οι φορολογούμενοι ετησίως 98 δισ. ευρώ εισοδήματα και να φορολογούνται μόνο για τα 30 δισ. ευρώ. Η διαφορά αυτή οφείλεται και στην ύπαρξη ευνοϊκών διατάξεων για έκπτωση ποσών από το εισόδημα ή το φόρο από τόκους στεγαστικών δανείων, τόκους α' κατοικίας, ιατρικές δαπάνες, ενοίκιο κύριας κατοικίας, ασφάλιστρα ζωής, δίδακτρα φροντιστηρίων, αφορολόγητο λόγω αγοράς, γονικής παροχής, κληρονομιάς Α' κατοικίας κτλ. Είναι προφανές ότι ο περιορισμός ή η κατάργηση των παραπάνω φοροαπαλλαγών θα επιφέρει πρόσθετες φορολογικές επιβαρύνσεις που αν συνδυαστούν με τα υπόλοιπα φοροεισπρακτικά μέτρα τότε οι απώλειες σε ένα νοικοκυριό ξεπερνούν τους δύο μισθούς ετησίως.


Σε ο,τι αφορά την μετάταξη προϊόντων και υπηρεσιών στον υψηλό συντελεστή ΦΠΑ 23%, το υπουργείο Οικονομικών έχει καταλήξει σε πρώτη φάση να εφαρμοστεί το μέτρο αυτό στις υπηρεσίες εστίασης (εστιατόρια, καφετέριες, κέντρα διασκέδασης κτλ.), ενώ δεν αποκλείεται στη συνέχεια να ακολουθήσουν τον αυξημένο συντελεστή και προϊόντα πρώτη ανάγκης, όπως είναι τα τρόφιμα αν τα έσοδα του κράτους συνεχίσουν να βρίσκονται κάτω από τη βάση.


Στο φορολογικό νομοσχέδιο που ετοιμάζεται από το υπουργείο Οικονομικών θα περιληφθούν διατάξεις όπου θα αλλάξει η δομή του φόρου στα καπνικά προϊόντα, θα εφαρμοστεί για πρώτη φορά Ειδικός Φόρος Κατανάλωσης στα αναψυκτικά από εφέτος και όχι από το 2012 όπως αρχικώς είχε προγραμματιστεί, ενώ Ειδικός Φόρος Κατανάλωσης θα εφαρμοστεί για πρώτη φορά και στο φυσικό αέριο επιβαρύνοντας χιλιάδες νοικοκυριά που το χρησιμοποιούν.


Στα τσιγάρα, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι αλλαγές που θα ισχύσουν θα έχουν στόχο να μειωθεί η μεγάλη διαφορά που υφίσταται μεταξύ των τιμών των λεγόμενων φθηνών και ακριβών τσιγάρων. Αυτό για να καταφέρει το Δημόσιο να εισπράξει επιπλέον έσοδα. Τέλος, υπάρχει πρόβλεψη για αύξηση της φορολογίας στα σκάφη αναψυχής, τα πολυτελή οχήματα και τα ακριβά ακίνητα».

Ολοκληρωτικές οι ζημιές σε δαμάσκηνα, στην Σκοπελο κορόμηλα, αχλάδια και κεράσια από τον αέρα


Ολοκληρωτικές είναι οι ζημιές σε φρούτα στην περιοχή του Πηλίου, από τους δυνατούς ανέμους του περασμένου τριήμερου και ο αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας Δημ. Αλεξόπουλος, απέστειλε χθες τα σχετικά έγγραφα προς το υποκατάστημα του ΕΛΓΑ στη Λάρισα και στον πρόεδρο του Οργανισμού στην Αθήνα Θεοδ. Σαρρή, ζητώντας άμεση καταγραφή των ζημιών.


Όπως αναφέρει «υφίσταται ανάγκη άμεσης καταγραφής της πληγείσας ή καταστραφείσας παραγωγής, πριν προχωρήσουν οι διεργασίες σήψης. Έχοντας υπόψη την απεργία του προσωπικού του ΕΛΓΑ, παρακαλούμε να επιληφθείτε για την άμεση αποστολή του αρμόδιου επόπτη ή ειδικού κλιμακίου γεωπόνων εκτιμητών προς εξατομίκευση της ζημιάς κατά παραγωγό».


Με απόφαση του κ. Αλεξόπουλου και εξαιτίας της απεργίας των εργαζομένων στον ΕΛΓΑ, επισκέφθηκαν τις πληγείσες περιοχές του Πηλίου, προχθές, γεωπόνοι της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας - Σποράδων.


Σύμφωνα με τα στοιχεία της έκθεσής τους προς τον αντιπεριφερειάρχη τα οποία κοινοποιήθηκαν και στον ΕΛΓΑ, προκύπτει ότι:


Από τους σφοδρούς ανέμους που έπνεαν κατά το διάστημα 25,26 και 27/6/2011 στις Περιφερειακές Ενότητες Μαγνησίας & Σποράδων σημειώθηκαν ζημιές:


Στα δαμάσκηνα στις πρώιμες ποικιλίες 100% ζημιά, στις μεσοπρώιμες και όψιμες ποικιλίες η καρπόπτωση είναι γύρω στο 70% αλλά έχουμε μεγάλη υποβάθμιση της ποιότητας.
Στα κορόμηλα επί της ηρτημένης παραγωγής ζημιά 100%.
Στα αχλάδια, στην ποικιλία κόσια καρπότπωση 100% ενώ στην ποικιλία κρυστάλλια υποβάθμιση της ποιότητας κατά 100%. .
Στα ροδάκινα στην ποικιλία Λεμονάτα παρατηρείται πτώση κατά 70% αλλά και εδώ έχουμε υποβάθμιση της ποιότητας.
Στα κεράσια στις ορεινές περιοχές (Ζαγορά, Άγιος Λαυρέντιος, Άγιος Βλάσιος, Δράκεια) καταστροφή κατά 100%.
Στα υπαίθρια κηπευτικά (τομάτα, φασολάκια, πιπεριές, μελιτζάνες κ.λπ.) η ποιότητα έχει υποβαθμιστεί, επίσης θα καθυστερήσει η παραγωγή, επομένως έχει χαθεί η καλή εμπορική περίοδος.

ΤΟ 50% ΤΟΝ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ ΘΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΣΤΗΝ ΣΚΟΠΕΛΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΕΠΤΈΜΒΡΗ

ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ ΔΥΣΤΥΧΟΣ Η ΠΡΟΒΛΕΨΗ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΕΠΙΚΡΑΤΉ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΣΤΟ ΝΗΣΙ 
ΕΛΛΗΝΕΣ ΓΙΟΚ ΚΑΙ ΠΩΣ ΝΑ ΕΡΘΟΥΝ ΑΦΟΥ Ο ΓΑΠ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΤΟΥ ΕΚΟΨΕ ΕΩΣ ΚΑΙ 4 ΜΙΣΘΟΥΣ 
ΤΙ ΚΑΝΟΥΜΕ ΛΟΙΠΟΝ?
ΕΜΕΙΣ ΠΕΡΙΜΈΝΟΥΜΕ ΠΡΟΤΑΣΗΣ ΣΑΣ

Αν δεν ξυπνήσετε γρήγορα στην Σκόπελο θα είναι αργά μετά και μην μας πείτε κουβέντα!Για τη δεν αντιδρά κανένας γιατί  μονό τα ίδια άτομα να συμμετέχουν στης απεργιακές συγκέντρωσης ,δεν έχουμε μήπως τα ίδια προβλήματα όλοι μας
Είναι κοινό μυστικό ότι όλοι  σχεδόν δεν έχουν συμμετοχή στης απεργίες
Λοιπόν σήμερα 29-6 περιφρουρήστε την απεργία παντού ξεκινήστε από της τράπεζες από δημοσίους οργανισμούς και όπου έχουν εξάγγειλε  τα σωμάτια τους απεργία

Εμείς θα βγάλουμε όνομα απεργοσπαστών στον αέρα και προϊσταμένων που πιέζουν τους υφιστάμενους τους να μην απεργήσουν
ΚΑΝΤΕ  ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ  ΝΑ ΤΟΥΣ ΞΕΜΠΡΟΣΤΙΑΣΟΥΜΕ

ΑΝΤΑΡΣΥΑ Ο λαός δεν λυγίζει, παρά το όργιο κυβερνητικής καταστολήςΓια μια ακόμα φορά η κυβέρνηση και η αστυνομία επιτέθηκε με αγριότητα και με χημικό πόλεμο στις δεκάδες χιλιάδες διαδηλωτών  που είχαν κατακλύσει την πλατεία Συντάγματος. Στόχος, η εκκένωση της πλατείας και το κτύπημα του ανερχόμενου κινήματος. Ωστόσο, οι αλλεπάλληλες επιθέσεις των ΜΑΤ δεν λύγισαν τους απεργούς και τους καταληψίες της Πλατείας Συντάγματος, που κρατάνε ανυποχώρητα απέναντι στο όργιο αστυνομοκρατίας και επίδειξης πυγμής της κυβέρνησης. Με αποφασιστικότητα περιφρούρησαν τη συγκέντρωση από τις επιθέσεις των δυνάμεων καταστολής και των μηχανισμών του κράτους. Διαδηλωτές κινδύνεψαν από τις τυφλές επιθέσεις της Αστυνομίας στην είσοδο του Μετρό και τα σκαλάκια, όταν τους καταδίωξαν μπροστά από τη Βουλή, ενώ τα ΜΑΤ προχώρησαν και προσαγωγές απεργών διαδηλωτών. Μεταξύ αυτών και ο αγωνιστής της Αριστεράς και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ Σήφης Καυκαλάς, τον οποίο υποχρεώθηκαν να ελευθερώσουν ύστερα από τις έντονες διαμαρτυρίες. Η κυβέρνηση έχει μετατρέψει το κέντρο της Αθήνας σε θάλαμο αερίων, αλλά δεν μπορεί να καλύψει το αίσχος της ψήφισης του άθλιου Μεσοπρόθεσμου προγράμματος.
Στην τελική ευθεία για την ολοκλήρωση του κοινοβουλευτικού πραξικοπήματος για το πέρασμα του Μνημονίου 2, η κυβέρνηση έβαλε τον Πάγκαλο να απειλεί με τα τανκς και τα ΜΑΤ να διαλύσουν την κινητοποίηση στο Σύνταγμα. Παρότι κυβέρνηση, ΝΔ, ΛΑΟΣ και Ντ. Μπακογιάννη, συμφώνησαν στην εσπευσμένη ψήφιση του εκτρώματος του Μεσοπρόθεσμου, η κοινωνία δεν συναινεί, δεν παραδίνεται. Εργαζόμενοι και νεολαία συνεχίζουν αποφασιστικά τη μάχη. Δεν θα περάσουν οι προκλήσεις των ΜΑΤ, θα συνεχίσουμε τη μαζική παρουσία στους δρόμους! Καλούμε σε στήριξη των κινητοποιήσεων στα πλαίσια της 48ωρης Γενικής Απεργίας για να μην περάσει το Μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα. 
ΟΛΟΙ ΤΩΡΑ ΚΑΤΩ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ – στη μεγάλη συναυλία από τις 7.00 μ.μ. 
ΟΛΟΙ ΑΥΡΙΟ ΣΤΑ ΜΠΛΟΚΑ ΣΤΙΣ 7 π.μ. και στις 11 π.μ. στην απεργιακή συγκέντρωση στο Σύνταγμα.
www.antarsya.org

Ηράκλειο: Φωτογραφίες από την απεργιακή πορεία 28 Ιούνη


Φωτογραφίες από την πρώτη μέρα της απεργιακής πορείας 28/6 στο Ηράκλειο.
Ενημέρωση εδώ
https://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1312317

Image scaled down
Πρώτα τα πανώ που ξεκίνησαν από πλατεία Ελευθερίας και η πορεία, στο τέλος οι μπάτσοι που άλλη μια φορά κρύβονταν στα στενά και πίσω από αυτοκίνητα.

 
Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

ανοίξτε συζήτηση για αυτό το άρθρο
1312796
Attachment
από Ηρ@κλειο 2:01πμ, Τετάρτη 29 Ιουνίου 2011

Image scaled down

 
1312797
Attachment
από Ηρ@κλειο 2:01πμ, Τετάρτη 29 Ιουνίου 2011

Image scaled down

 
1312798
Attachment
από Ηρ@κλειο 2:01πμ, Τετάρτη 29 Ιουνίου 2011

Image scaled down

 
1312799
Attachment
από Ηρ@κλειο 2:01πμ, Τετάρτη 29 Ιουνίου 2011

Image scaled down

 
1312800
Attachment
από Ηρ@κλειο 2:01πμ, Τετάρτη 29 Ιουνίου 2011

Image scaled down

 
1312801
Attachment
από Ηρ@κλειο 2:01πμ, Τετάρτη 29 Ιουνίου 2011

Image scaled down

 
1312802
Attachment
από Ηρ@κλειο 2:01πμ, Τετάρτη 29 Ιουνίου 2011

Image scaled down

 
1312803
Attachment
από Ηρ@κλειο 2:01πμ, Τετάρτη 29 Ιουνίου 2011

Image scaled down

 
1312804
Attachment
από Ηρ@κλειο 2:01πμ, Τετάρτη 29 Ιουνίου 2011

Image scaled down

 
1312805
Attachment
από Ηρ@κλειο 2:01πμ, Τετάρτη 29 Ιουνίου 2011

 
1312806
Attachment
από Ηρ@κλειο 2:01πμ, Τετάρτη 29 Ιουνίου 2011

Image scaled down

 
1312807
Attachment
από Ηρ@κλειο 2:01πμ, Τετάρτη 29 Ιουνίου 2011

Image scaled down

 
1312808
Attachment
από Ηρ@κλειο 2:01πμ, Τετάρτη 29 Ιουνίου 2011

Image scaled down

 
1312809
Attachment
από Ηρ@κλειο 2:01πμ, Τετάρτη 29 Ιουνίου 2011

Image scaled down

 
1312810
Attachment
από Ηρ@κλειο 2:01πμ, Τετάρτη 29 Ιουνίου 2011

Image scaled down

 
1312811
συνέχεια
από Ηρ@κλειο 2:04πμ, Τετάρτη 29 Ιουνίου 2011

Image scaled down
Συνέχεια με κάποια συνθήματα που γράφτηκαν στη διαδρομή.

 
1312812
Attachment
από Ηρ@κλειο 2:04πμ, Τετάρτη 29 Ιουνίου 2011

Image scaled down

 
1312813
Attachment
από Ηρ@κλειο 2:04πμ, Τετάρτη 29 Ιουνίου 2011

Image scaled down

 
1312814
Attachment
από Ηρ@κλειο 2:04πμ, Τετάρτη 29 Ιουνίου 2011

Image scaled down

 
1312815
Attachment
από Ηρ@κλειο 2:04πμ, Τετάρτη 29 Ιουνίου 2011

Image scaled down

 
1312816
Attachment
από Ηρ@κλειο 2:04πμ, Τετάρτη 29 Ιουνίου 2011

Image scaled down

 
1312817
Attachment
από Ηρ@κλειο 2:04πμ, Τετάρτη 29 Ιουνίου 2011

Image scaled down

 
1312818
Attachment
από Ηρ@κλειο 2:04πμ, Τετάρτη 29 Ιουνίου 2011

Image scaled down

 
1312819
Attachment
από Ηρ@κλειο 2:04πμ, Τετάρτη 29 Ιουνίου 2011

Image scaled down

 
1312823
Και τέλος το αγαπημένο μας Χ Α Ο Σ στην περιφέρεια
από Ηρ@κλειο 2:13πμ, Τετάρτη 29 Ιουνίου 2011

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αρχειοθήκη ιστολογίου