Hellenic Seaways - Άμεση & Εύκολη Online Kράτηση‎

Πέμπτη, 16 Ιουνίου 2011

Πέθανε πέφτοντας με το αυτοκίνητο στη θάλασσα

Νεκρή ανασύρθηκε μια 32χρονη οδηγός στη θαλάσσια περιοχή Αγίου Κωνσταντίνου.

Το αυτοκίνητο που οδηγούσε η άτυχη γυναίκα εξετράπη της πορείας του, από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία,  στην επαρχιακή οδό Αργοστολίου-Φισκάρδου και έπεσε στη θαλάσσια περιοχή του Κόκκινου βράχου στην Κεφαλλονιά.

Άμεσα έσπευσε με σκάφος δύναμη του Λιμενικού Σώματος και ανέσυρε από τη θάλασσα τη 32χρονη. Οι λιμενικοί δεν εντόπισαν άλλα άτομα μέσα στο αυτοκίνητο το οποίο ήταν βυθισμένο σε βάθος περίπου 2 μέτρων.

Σύμφωνα με το λιμενικό, η σορός της άτυχης κοπέλας μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο νομαρχιακό νοσοκομείο Κεφαλλονιάς, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός της.

Ανεβλαβής σε Τριανταφυλλόπουλο: να πα να γ αμ***εις!

Απίστευτα γεγονότα στην Ζούγκλα! Καλό σεφτέ έκανε ο Μάκης. Τον έλουσε στα γαλλικά ο Ανεβλαβής και σηκώθηκε και έφυγε!
OLYMPIA.GR

Ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ

Ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ
Με τοποθετήσεις βουλευτών συνεχίστηκε η συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ που ολοκληρώθηκε πριν από λίγο. Ακολουθούν βασικά σημεία από τις ομιλίες τους:
Θεόδωρος Παραστατίδης (Κιλκίς): "Τα χθεσινά και οι σημερινές παραιτήσεις ήταν ένα καλοστημένο σχέδιο αποδόμησης του Γιώργου Παπανδρέου και της κυβέρνησης και εντάσσεται σε ένα συνολικό σχέδιο αποσταθεροποίησης της κυβέρνησης. Ορισμένοι συνάδελφοι συμπεριφέρονται ως υπάλληλοι ορισμένων ΜΜΕ".

Με τοποθετήσεις βουλευτών συνεχίστηκε η συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ που ολοκληρώθηκε πριν από λίγο. Ακολουθούν βασικά σημεία από τις ομιλίες τους:

Θεόδωρος Παραστατίδης (Κιλκίς): "Τα χθεσινά και οι σημερινές παραιτήσεις ήταν ένα καλοστημένο σχέδιο αποδόμησης του Γιώργου Παπανδρέου και της κυβέρνησης και εντάσσεται σε ένα συνολικό σχέδιο αποσταθεροποίησης της κυβέρνησης. Ορισμένοι συνάδελφοι συμπεριφέρονται ως υπάλληλοι ορισμένων ΜΜΕ".
Πυθαγόρας Βαρδίκος (Σάμου): «Ο πρωθυπουργός να παραμερίσει τους «κηπουρούς», όπως αποκαλούνται ακόμη κι αν έχουν δίκιο. Εμείς πρέπει να αλλάξουμε, όχι ο κόσμος. Ο πρωθυπουργός πρέπει να κυβερνήσει σταθερά τη χώρα με "15 μπαρουτοκαπνισμένους» και «πέντε απέξω».»
Παναγιώτης Κουρουμπλής (Αιτωλοακαρνανίας): «Κινδυνεύουμε να γίνουμε η χλεύη της κοινωνίας. Ο ελληνικός λαός κατανοεί τις δυσκολίες της κυβέρνησης, αλλά δεν κατανοεί την αδικία. Αποτύχαμε να εμπεδώσουμε το αίσθημα κοινωνικής δικαιοσύνης. Μέσα από την κυβέρνηση γεννιούνται τα προβλήματα. Ο βουλευτής θα σας πει τι συμβαίνει μέσα στην κοινωνία. Επικρίνει την συνολική πολιτική του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης. Δεν χρειάζεται να μπούμε σε παρά φύσιν πολιτικές λειτουργίες, χθες το πολύ-πολύ να κινούμασταν σε επίπεδο συνεννόησης.»
Κώστας Γείτονας (Β΄Αθήνας): «Αν πάμε μόνοι μας πρέπει να μπορέσουμε να τα βγάλουμε πέρα. Να μείνετε όμως στην προσπάθεια εθνικής συνεννόησης».
Θανάσης Χαντάβας (Γρεβενών): «Να έχετε πάντα ανοιχτή την πόρτα της συναίνεσης, αλλιώς να προχωρήσουμε μόνοι μας. Στον ανασχηματισμό να διαλέξετε τους καλύτερους, η νέα κυβέρνηση πρέπει να τιθασεύσει την φοροδιαφυγή και την παραοικονομία.
Σπύρος Μαργέλης (Λευκάδας): «Πρώτιστο καθήκον μας είναι να κυβερνήσουμε την χώρα. Η νέα κυβέρνηση να είναι σε περισσότερη συνεννόηση με τους βουλευτές και οι υπουργοί να τους ακούν. Ο λαός είναι έτοιμος για θυσίες αλλά θέλει ελπίδα και προοπτική, ενώ θέλει από τον πρωθυπουργό να βάλει «κόκκινη γραμμή»στα σκληρά μέτρα και στις απαιτήσεις της τρόικας».
Βασίλης Τόγιας (Βοιωτίας): «Η ΚΟ άρχισε να φυλλορροεί και η αίθουσα άδειασε όταν ξεκίνησε το "δελτίο των οκτώ». Πρέπει να ανακτήσουμε τις πρωτοβουλίες. Ο βασανιστικός διάλογος στην ΚΟ μπορεί να αποτρέψει λάθη.
Ευτύχης Δαμιανάκης (Χανίων): Ο κ. Σαμαράς δεν είναι αξιόπιστος αποδέκτης της πρόσκλησης για συναίνεση. Εμείς στηρίξαμε ΠΑΣΟΚ και Γιώργο Παπανδρέου και δεν θέλουμε αυτόκλητους σωτήρες. Με τους εφαρμοστικούς νόμους να ξεκινήσει ο Γιώργος Παπανδρέου την αποκατάσταση των δεσμών του ΠΑΣΟΚ με τα αδύνατα στρώματα της κοινωνίας.
Θανάσης Παπαγεωργίου (Πιερίας): "Η χρεοκοπία πλανιέται πάνω από την χώρα. Αυτές τις μέρες εξελίσσεται σενάριο κρίσης από εξωθεσμικά κέντρα καθώς δεν συγχωρούν στον Γ Παπανδρέου και το ΠΑΣΟΚ ότι κυβερνά τη χώρα. Εξελίσσεται κανονικά σχέδιο αποσταθεροποίησης της χώρας. Καμία κυβέρνηση δεν μπορεί να σταθεί αν ο πολίτης δεν αντιλαμβάνεται τα μέτρα. Να πάμε σε εθελοντική αναδιάρθρωση του χρέους χωρίς πιστωτικά επεισόδια, με την ευκαιρία του ανοίγματος της σχετικής συζήτησης στην Ευρώπη.
Μιχάλης Παντούλας (Ιωαννίνων): «Ο Γιώργος Παπανδρέου να εξαγγείλει το αντιμνημόνιο κοινωνικής πολιτικής που καταθέτει το ΠΑΣΟΚ πριν την ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου, στην Ολομέλεια της Βουλής».
Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος (Αρκαδίας): "Να απαντήσει ο Παπανδρέου αν υπάρχει σχέδιο αποδόμησης του. Την εθνική συνεννόηση την θέλουμε ή την επιβάλλουν κάποια κέντρα; Ο κόσμος θέλει την αλήθεια. Οι βουλευτές ψήφισαν σκληρά μέτρα αλλά θέλουν να είναι αποτελεσματικά. Να αλλάξουμε τον εκλογικό νόμο, αλλά να μην γίνουν οι βουλευτές από εκλεκτοί του λαού, εκλεκτοί του αρχηγού.
Δημήτρης Καρύδης (Α΄Πειραιά): "Χάθηκε η εμπιστοσύνη και η αξιοπιστία και αυτό είναι το χειρότερο από όλα. Οι πολίτες δεν θέλουν να καταρρεύσει το ΠΑΣΟΚ, αλλά ζητούν σχέδιο και έλεγχο. Αν δεν το κάνουμε θα μας δείξουν την πόρτα της εξόδου. Η ΝΔ πιστεύει ότι σε λίγο καιρό θα χορεύει πάνω στο πτώμα του ΠΑΣΟΚ γι' αυτό ο Σαμαράς δεν συναινεί σε τίποτα.
Εύα Καϊλή (Α΄Θεσσαλονίκης): "Ο κόσμος δεν πιστεύει ότι υπάρχουν μονόδρομοι ή διλήμματα. Όταν το οικονομικό επιτελείο παίρνει πίσω μέτρα αυτό σημαίνει ότι μπορούμε να εφαρμόσουμε εναλλακτικές πολιτικές. Συνεχίζεται το πάρτι της σπατάλης στο δημόσιο και στις ΜΚΟ χωρίς έλεγχο. Με πρωτοβουλία Παπανδρέου να προχωρήσουν κατασχέσεις περιουσιών υπουργών που έχουν ζημιώσει το δημόσιο και των οποίων οι αστικές ευθύνες δεν έχουν παραγραφεί.
Παντελής Ασπραδάκης (Αττικής): "Επιβολή έκτακτης εισφοράς σε όσους άσκησαν δημόσιο αξίωμα από το 1974 και μετά".
Απόστολος Κακλαμάνης (Β΄Αθήνας, πρώην πρόεδρος της Βουλής): "Ως ΚΟ δώσαμε σήμερα απάντηση σε εκείνους που είπαν ότι ο Γιώργος Παπανδρέου είναι στο εξωτερικό. Απέναντι στο κανάλι γνωστού επιχειρηματία που από το 2007 ευαγγελίζεται τον μεγάλο συνασπισμό. Απαξιώνονται εκπρόσωποι του ελληνικού λαού και μεταδίδεται ότι έχουν πει οι ανησυχούντες. Η δημοκρατία δεν μπορεί να αντιμετωπίσει την μηντιακή ολιγαρχία. Να κάνετε κυβέρνηση ολιγομελή και εύχομαι αυτή τη φορά να προχωρήσουμε πιο αποφασιστικά. Στηρίζουμε τον Παπανδρέου γιατί και το χρειάζεται και το αναγνωρίζει.
Πηγή: ΑΠΕ

Διέψευσε «παραίτηση» ο Κ. Καρτάλης

«Κάποιοι διακίνησαν διχαστικά σενάρια» υποστήριξε. Σκληρή κριτική Παύλου Μαρκάκη στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων

Διέψευσε κάθε σενάριο παραίτησής του με αφορμή τις πολιτικές εξελίξεις ο Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Μαγνησίας Κώστας Καρτάλης , με χθεσινή γραπτή του δήλωση.


Όπως αναφέρει «Ολοκληρώνοντας τη συνεδρίαση της Επιτροπής Περιβάλλοντος διαπίστωσα ότι κάποιοι διακινούν σενάρια παραίτησής μου από το Βουλευτικό Αξίωμα στο πλαίσιο ενός ευρύτερου σχεδίου αποσταθεροποίησης του πολιτικού συστήματος που προκαλεί αλλά και τρομάζει με τη θρασύτητα του.

Τα σενάρια αυτά δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Κάποιοι διακίνησαν διχαστικά σενάρια που παραπέμπουν σε τακτικές άλλων εποχών, όταν το ζητούμενο είναι η μέγιστη δυνατή συνέργεια δυνάμεων και η σύνθεση των απόψεων. Aυτό που προέχει αυτή τη στιγμή είναι να διατηρήσουμε την ενότητα μας ως Κοινοβουλευτική ομάδα και να διαμορφώσουμε αλλά και να δρομολογήσουμε μαζί με την Κυβέρνηση, τις λύσεις που θα βγάλουν τη χώρα από την οικονομική κρίση, θα δημιουργήσουν ευκαιρίες, θα προστατεύσουν το κοινωνικό κράτος και θα συμβάλλουν στη δίκαιη κατανομή των βαρών. Σε αυτό το μήκος κύματος εργάζομαι.

Υποστηρίζω ότι αυτές τις κρίσιμες στιγμές χρειάζεται ψυχραιμία και σύνεση από όλους. Πολωτικές δηλώσεις από όπου και αν προέρχονται δεν βοηθούν γιατί διαιρούν αντί να πολλαπλασιάζουν.»

Σκληρή κριτική Παύλου Μαρκάκη
Σκληρή κριτική στην κυβέρνηση για την αποτυχία της να εφαρμόσει αποτελεσματικά τα μέτρα για την πάταξη των φαινομένων εκείνων που οδήγησαν την χώρα στο τέλμα, άσκησε ο βουλευτής Μαγνησίας του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού, κ. Παύλος Μαρκάκης, στη διάρκεια της συζήτησης για την ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου.

Ο κ. Μαρκάκης, ως εκπρόσωπος του ΛΑΟΣ στη διαρκή Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων, δήλωσε ότι το Κόμμα καταψηφίζει το Μεσοπρόθεσμο και καταλόγισε στην κυβέρνηση πλήρη ανικανότητα να ανταποκριθεί επαρκώς στη διαχείριση των μεγάλων προβλημάτων της Ελλάδας.


Κατά την ομιλία του στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων, ο κ. Μαρκάκης κατηγόρησε εξαρχής την Κυβέρνηση για αδράνεια, αναποφασιστικότητα και αβουλία να εφαρμόσει τα μέτρα που έλαβε και δήλωσε ως ο ΛΑΟΣ δεν έχει εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ να υλοποιήσει το οποιοδήποτε σχέδιο εξόδου της χώρας από την κρίση, μέσα από ένα αδιέξοδο που δημιούργησε η ίδια αλλά και η Νέα Δημοκρατία.
Το ΠΑΣΟΚ ως κυβέρνηση, είπε ο κ. Μαρκάκης, ξεκίνησε με μια εξωπραγματική λανθασμένη υποτιθέμενη Σοσιαλιστική λογική, δέσμια των ψεμάτων της προεκλογικής περιόδου και ότι «λεφτά υπάρχουν».


«Ξεκίνησε με ένα «επίδομα αλληλεγγύης» που προέκυψε από μια «έκτακτη εισφορά» και δε δόθηκε ποτέ και συνέχισε με την χορήγηση ψήφου και ιθαγένειας στους λαθρομετανάστες.
Παίζετε ακόμη και αυτές τις κρίσιμες ώρες για την πατρίδα μας – αμετανόητοι - πάλι το γνωστό παιχνίδι του δικομματισμού ΠΑΣΟΚ-/Ν.Δ» είπε χαρακτηριστικά.
magnisianews

Νέα σενάρια «δραχμής» από τη Wall Street Journal

«Η Ελλάδα δεν έχει τον τρόπο ή τη θέληση να πληρώσει αυτά που χρωστάει»

Η «κατάρρευση» της Ελλάδας αναδεικνύει τα προβλήματα που έχουν τα διάφορα σχέδια για την αποτροπή της εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ, σημειώνει σε σημερινό της δημοσίευμα η Wall Street Journal.

Οτιδήποτε και να κάνουν οι διεθνείς φορείς, δεν θα είναι αρκετό, αν θεμελιωδώς οι Έλληνες νιώθουν ότι θα’ ναι καλύτερα έξω από το ευρώ, παρά μέσα στη νομισματική ένωση, τονίζει η εφημερίδα αναφερόμενη στις σκληρές διαπραγματεύσεις μεταξύ των ΔΝΤ, Ε.Ε. και ΕΚΤ για να βρεθεί ο καλύτερος τρόπος μείωσης του οικονομικού βάρους της Ελλάδας χωρίς να οδηγηθεί η χώρα σε χρεοκοπία.

«Η Ελλάδα δεν έχει τον τρόπο ή τη θέληση να πληρώσει αυτά που χρωστάει», τονίζει.

Όμως, συνεχίζει η WSJ, όλες αυτές οι προσπάθειες δεν θα έχουν αποτέλεσμα αν οι ίδιοι οι Έλληνες βλέπουν έναν ευκολότερο τρόπο επίλυσης των προβλημάτων τους. Αν πιστέψουν ότι η έξοδος από το ευρώ και η επιστροφή στη δραχμή είναι κατά κάποιο τρόπο λιγότερο οδυνηρή επιλογή.

Η εφημερίδα τονίζει ότι η ελληνική οικονομία είναι εξαρτημένη από μία ιδιαίτερα δύσκολη μορφή κοινωνικής πρόνοιας: ένα τεράστιο δημόσιο τομέα, με σημαντικούς δεσμούς που εξαπλώνονται σε όλη την κυβέρνηση. Η Ελλάδα δεν θα απογαλακτιστεί από αυτό, όσο οι Έλληνες ψηφοφόροι πιστεύουν ότι υπάρχει ένας άλλος, πιο εύκολος δρόμος.

«Και αυτός ο δρόμος ίσως είναι η δραχμή», αναφέρει η WSJ.

Πανικός στις αγορές ρεκόρ στα CDS στις 2000 μ.β., δεν υπάρχουν spreads - Γκρεμίζεται το ΧΑ κινείται προς τις 1100 μονάδες - Πουλάει η Morgan Stanley

Η χώρα διαλύεται, το ΧΑ κατακρημνίζεται, οι πολιτικοί αυτής της χώρας δεν κατανοούν τις δραματικές εξελίξεις και η Ελλάς ακυβέρνητο καράβι.
Το φιάσκο της ελληνικής πολιτικής προχειρότητας λόγω της πολιτικής ασυνεννοησίας αλλά και ο κίνδυνος κατάρρευσης της κυβέρνησης λόγω των πρότασης μομφής προς τον πρωθυπουργό που σχεδιάζουν να υποβάλλουν βουλευτές της κυβερνώσας παράταξης αλλά και οι συνεχείς...
παραιτήσεις βουλευτών προκαλούν ραγδαίες εξελίξεις και κορυφώνουν την πολιτική αστάθεια. Πλέον φαίνεται ότι ανοίγει ο δρόμος των πρόωρων εκλογών.
Απόρροια του κιδνύνου κατάρρευσης της κυβέρνησης τα CDS στα ομόλογα εκτοξεύονται στις 2000 μονάδες βάσης που αποτελεί νέο ιστορικό ρεκόρ.
To ακόμη πιο εντυπωσιακό στοιχείο πουλήθηκε ομόλογο Αυγούστου 2011 με ετησιοποιημένη απόδοση 31,5% ή τιμή 95,5 μ.β.


Οι αγορές με τη στάση τους αυτή αποδοκίμασαν την ελληνική αποτυχία ώστε να υπάρξει πολιτική συναίνεση ενώ δεν άρεσε και το πισωγύρισμα της κυβερνώσας παράταξης. Η προσέγγιση του είπα ξείπα άλλα το μεσημέρι άλλα το βράδυ θα έχουν επιπτώσεις οι οποίες καταγράφονται πλέον σε αμφισβήτηση της κυβέρνησης.
Η Ευρώπη κατανοεί πλέον ότι η Ελλάδα λειτουργεί ως μπανανία αλλά το διακύβευμα είναι «αφήνουν την Ελλάδα να καταρρεύσει»
Η παροχή της 5ης δόσης και η ενεργοποίηση της ΕΕ ώστε να διασωθεί η Ελλάδα καθώς κατανοούν ότι η χώρα είναι ανήμπορη γεννά κάποιες προσδοκίες αλλά προφανώς η μάχη αυτών που θέλουν την διάσωση της χώρας γιατί δεν θέλουν επέκταση της κρίσης και αυτών που επιδιώκουν την χρεοκοπία της Ελλάδος καθώς θεωρούν ότι αυτή θα είναι η λύση σωτηρίας τώρα ξεκινάει.
Είναι προφανές ότι η κατάσταση στην αγορά δεν είναι καλή και αυτό αποτυπώνεται στα CDS των ελληνικών ομολόγων.
Το ελληνικό CDS εκτοξεύθηκε στις 2000 μονάδες βάσης που αποτελεί νέο ιστορικό υψηλό. Χθες είχε κλείσει στις 1750 μονάδες βάσης.
Το Πορτογαλικό CDS 860 μ.β. νέο ιστορικό υψηλό.
Το Ιρλανδικό CDS 835 μονάδες βάσης νέο ιστορικό υψηλό.
Το Ισπανικό CDS 317 μ.β. νέο ιστορικό υψηλό.
Το spread στην Ελλάδα χθες έκλεισε στις 1450 μονάδες βάσης και σήμερα βρίσκεται ….ακόμη αναμένουμε τιμές στην ΗΔΑΤ. Ακόμη δεν έχει υπάρξει τιμή στην ΗΔΑΤ στο 10ετές ομόλογο αναφοράς.
Το ευρώ κατακρημνίστηκε στο 1,4120 δολάρια από 1,43 δολάρια απόρροια της ελληνικής πολιτικής αποτυχίας.


Καταρρέουν ΧΑ και τράπεζες

Η δύναμη των γεγονότων των ραγδαίων πολιτικών εξελίξεων επιτείνει την πτώση.
Μετά το πολιτικό φιάσκο η κυβερνώσα παράταξη φυλλοροή καθώς κυβερνητικοί βουλευτές υποβάλλουν τις παραιτήσεις τους ενώ εξετάζεται και πρόταση μομφής από κυβερνητικούς βουλευτές.
Προφανώς η ελληνική αγορά απαξιωμένη καρκινοβατεί καταρρέει
Το πολιτικό σκηνικό είναι θολό. Υπάρχει μεγάλη πιθανότητα εκλογών μέσα στους προσεχείς μήνες ενώ η κυβέρνηση έδειξε ότι ακολουθεί τακτικές αντιπερισπασμών και δεν λαμβάνει γενναίες πολιτικές πρωτοβουλίες.
Σε αυτό το θολό και δυσδιάκριτο περιβάλλον το ΧΑ απλά κατακρημνίζεται ενώ οι δυνάμεις αυτοσυντήρησης δεν είναι ικανές να κρατήσουν την αγορά από ελεύθερη πτώση.
Το ΧΑ υποχώρησε 2,81% στις 1208 μονάδες με χαμηλό 1197 μονάδες τζίρο 85,8 εκατ και όγκο 31,37 εκατ μετοχές.
Η Εθνική σημείωσε απώλειες 4,16% στα 4,38 ευρώ με την κεφαλαιοποίηση στα 4,18 δις ευρώ.
Η Alpha bank υποχώρησε -4,29% στα 3,12 ευρώ και αποτίμηση 1,66 δις ευρώ.
Η ΑΤΕ διευρύνει τα κέρδη στο +4,46% στα 1,17 ευρώ. Η αποτίμηση της τράπεζας στα 1,48 δις ευρώ.
Να ληφθεί υπόψη ότι η Πειραιώς, η Marfin διαθέτουν μικρότερη κεφαλαιοποίηση ενώ κοντά στην ΑΤΕ βρίσκονται η Alpha και η Eurobank!!!!!
Το δικαίωμα της ΑΤΕ στο -60% στα 0,04 ευρώ.
Πτωτικά και η Eurobank στο -3,3% στα 2,90 ευρώ και αποτίμηση 1,6 δις ευρώ.
Υποχώρησε -4,92% η Marfin και -1,98% η Κύπρου υπήρξαν χθες και προειδοποιήσεις της Fitch για τον κυπριακό τραπεζικό κλάδο. Ο τραπεζικός κλάδος δέχεται ασφυκτικές πιέσεις.
Από τους ξένους σήμερα η Morgan Stanley πουλάει τράπεζες
Στην Εθνική 250 χιλ Morgan Stanley και 160 χιλ η Chevreux.
Στην Alpha bank 300 χιλ από την Morgan Stanley
Στην Eurobank 250 χιλ από την Morgan Stanley

www.bankingnews.gr

Αλέκα Παπαρήγα: Υπερώριμο το αίτημα για εκλογές

Ανεξάρτητα από το αν θα γίνει ανασχηματισμός και πως, το αίτημα για εκλογές σήμερα είναι υπερώριμο, υπογράμμισε σε συνέντευξη Τύπου η γενική γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα και κάλεσε το λαό να αναλάβει την ευθύνη του αποφεύγοντας τις παγίδες.
Η κ. Παπαρήγα μίλησε για...
 οπερέτα με την κυβέρνηση εθνικής συνεργασίας και τον ανασχηματισμό, λέγοντας ότι «αυτοί που θέλουν τη συναίνεση και αυτοί που δεν την ήθελαν χτες, θα τη θελήσουν μετά τις εκλογές».

«Δεν πρόκειται να ασχοληθώ με την οπερέτα της κυβέρνησης εθνικής ενότητας, σωτηρίας, συνεργασίας, ούτε με την οπερέτα του ανασχηματισμού. Αυτά πια είναι για γέλια. Αυτό που έχει μεγάλη σημασία», παρατήρησε, «είναι ο λαός τούτη την ώρα να έχει τα μάτια του ορθάνοιχτα και το μυαλό του σε πλήρη εγρήγορση, εντελώς ξύπνιο 100%».

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, «με τα χθεσινά έγινε ένα σημαντικό βήμα να συνηθίσει ο λαός την ιδέα της συνεργασίας ΝΔ - ΠΑΣΟΚ που κάποτε ήταν ανίερη συμμαχία». Οι προσωπικοί χειρισμοί που έκαναν ο κ. Παπανδρέου και ο κ. Σαμαράς ας κριθούν από τα ίδια τους τα κόμματα, συμπλήρωσε η κ. Παπαρήγα και παρατήρησε στο ίδιο ύφος: «Έγινε ένα βήμα προς κυβέρνηση σωτηρίας, μιας σωτηρίας του κεφαλαίου, όχι σωτηρίας του λαού, το επόμενο βήμα μπορεί να γίνει και με παραμερισμό προσώπων, ή άλλες ανακατατάξεις».

Όπως είπε, ακόμα και αν σχηματιστεί η νέα κυβέρνηση και πάρει ψήφο εμπιστοσύνης, δεν μπορεί να σταθεί. «Πρέπει να φύγει και από τη μέση το πότε θα γίνουν εκλογές. Παραιτείται ένας βουλευτής, φεύγει άλλος, να τελειώνουμε. Πρέπει να ξεμπερδεύουμε γιατί εν τω μεταξύ τα μέτρα τρέχουν, έξω συζητούν, αποφασίζουν, αυτά θα προχωρήσουν. Να τελειώνουμε με αυτή την ιστορία, να γίνουν εκλογές και να πάρει ο λαός την ευθύνη του», υποστήριξε η κ. Παπαρήγα, καλώντας τον κόσμο να αποφύγει τις παγίδες που όπως είπε, θα είναι πολλές: «Αντιδραστικές, εθνικιστικές, ρατσιστικές, εκσυγχρονιστικές, ανανεωτικές, οι παγίδες είναι πολλές... Αλλος, λέει, θα πέσει στο δόκανο του φόβου, άλλος στο δόκανο της αυταπάτης και επομένως θα τους έχουμε στο χέρι».

«Θα στηθούν πάρα πολλά αναχώματα. Εμάς όμως δεν μας φοβίζει αυτό, εμάς μας ενδιαφέρει ότι ο λαός αφυπνίζεται, δεν ξεκινάμε από μια στενή κομματική άποψη. Είμαστε βέβαιοι ότι κριτήριο σήμερα του ριζοσπαστισμού και της χειραφέτησης του λαού είναι η εκλογική και πολιτική δύναμη του ΚΚΕ», επεσήμανε η Αλέκα Παπαρήγα και κάλεσε όλους όσοι στήριξαν την εναλλαγή ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, σε συμπόρευση με το ΚΚΕ, στις εκλογές και στους αγώνες

naftemporiki.gr

Πάγωμα των χρεών τους ζητούν οι επαγγελματίες της Μαγνησίας

Σειρά αιτημάτων μετά τις έντονες δυσκολίες που αντιμετωπίζουν
Την πληρωμή χρεών του Δημοσίου, το πάγωμα χρεών για όλους τους Ε.Β.Ε για δύο χρόνια καθώς και τη στήριξη των τοπικών ποιοτικών προϊόντων ζήτησαν οι Επαγγελματίες Βιοτέχνες Έμποροι του Ν. Μαγνησίας που συγκεντρώθηκαν χθες στο Επιμελητήριο Μαγνησίας προκειμένου να συμμετέχουν στην 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση στα πλαίσια των αποφάσεων της ΓΣΕΒΕΕ και της ΕΣΕΕ .

Στο ψήφισμα που εξέδωσαν, αναφέρεται ότι ζητείται μεταξύ άλλων «μείωση των ενοικίων κατά 30%, μείωση κατά 30% όλων των τιμολογίων των ΔΕΚΟ, μείωση ΦΠΑ και όχι εγκληματικές μετατάξεις σε υψηλότερους συντελεστές, σχέδιο ανασυγκρότησης, για όλους εκείνους τους τομείς της ελληνικής οικονομίας, που διαθέτουν μεγάλα συγκριτικά πλεονεκτήματα κ.λ.π.»


Σημειώνεται ότι μετά την λήξη της συγκέντρωσης που πραγματοποιήθηκε στο Επιμελητήριο Μαγνησίας οι συγκεντρωμένοι Επαγγελματίες Βιοτέχνες Έμποροι του Ν. Μαγνησίας έκλεισαν συμβολικά την Τράπεζα Ελλάδος την οδό Αργοναυτών για τέσσερις ώρες.

Συγκέντρωση του ΚΚΕ στην Ερμού σήμερα Πέμπτη, στις 7.30μ.μ.

Συγκέντρωση θα πραγματοποιήσει η Ν.Ε. ΚΚΕ, σήμερα Πέμπτη, στις 7.30μ.μ. στη διασταύρωση Ερμού – Αντωνοπούλου με ομιλητή τον γραμματέα της κ. Γιώργο Λούμα. Σε ανακοίνωσή της η Ν.Ε. αναφέρει τα εξής : «Τώρα πρέπει να παρέμβει ο λαός. Με την πάλη του, την οργάνωσή του, με εκλογές.


Τώρα πρέπει να διατρανώσει την αντίθεσή του στα σενάρια διαμόρφωσης κυβέρνησης συνεργασίας που προωθούν ΕΕ – πλουτοκρατία. Ο στόχος τους είναι να αλυσοδέσουν το λαό με κάθε τρόπο και να τον οδηγήσουν υποταγμένο στο βάραθρο της πτώχευσης, προστατεύοντας τα συμφέροντα και την εξουσία των μονοπωλίων. Καμιά αυταπάτη δεν επιτρέπεται. Κανένας εκφοβισμός δεν πρέπει να περάσει.


Τώρα ο λαός πρέπει να εμπιστευτεί το ΚΚΕ που αποδεδειγμένα του είπε την αλήθεια. Ανεξάρτητα αν συμφωνεί σε όλα μαζί του, είναι επιτακτική ανάγκη να συμπορευτεί μαζί του για να αποκρούσουμε τα αντιδραστικά σενάρια, τη νέα βάρβαρη επιδρομή.


Καμιά εμπιστοσύνη, κανένας φόβος σε όσα λένε το ΠΑΣΟΚ, η ΝΔ και τα άλλα κόμματα της πλουτοκρατίας. Αλλάζουν προσωπείο για να παγιδεύσουν το λαό, δεν αλλάζουν δρόμο. Γίνονται πιο επιθετικοί σε βάρος του λαού. Η κρίση στην ευρωζώνη βαθαίνει. Η καπιταλιστική βαρβαρότητα δεν αντιμετωπίζεται με αυταπάτες και συναίνεση. Τώρα είναι ώρα ευθύνης για το λαό. Να κάνει αποφασιστικό άλμα μπροστά. Να απεγκλωβιστεί πολιτικά και ιδεολογικά από τα κόμματα του συστήματος και της ΕΕ.


Λύση υπάρχει μόνο με οργανωμένο, αποφασισμένο λαό, μαζί με το ΚΚΕ.Ο λαός μπορεί να αποκρούσει τη νέα βάρβαρη επίθεση συσπειρωμένος, παλεύοντας για πραγματικά ριζικές αλλαγές, για ανατροπή της εξουσίας και κυριαρχίας των μονοπωλίων και αποδέσμευση από την ΕΕ. Καμία θυσία για την κρίση, το χρέος, την κερδοφορία της πλουτοκρατίας».

Εισροή υδάτων σε Ε/Π-Α/Κ στη Θεσσαλονίκη

     Σήμερα στις 06:00, η Λιμενική Αρχή Θερμαϊκού, ενημερώθηκε, από τον Κυβερνήτη του Ε/Π - Α/Κ "ΚΑΠΕΤΑΝ ΛΕΩΝΙΔΑΣ" Ν.Θ. 1573, ότι το σκάφος παρουσίασε εισροή υδάτων, ενώ αυτό βρισκόταν προσδεδεμένο στο αλιευτικό καταφύγιο Νέων Επιβατών.

    Άμεσα έσπευσε στο σημείο στέλεχος της Λιμενικής Αρχής Θερμαϊκού και διαπίστωσε ότι από το περιστατικό προκλήθηκε ημιβύθιση του "ΚΑΠΕΤΑΝ ΛΕΩΝΙΔΑΣ", καθώς και θαλάσσια ρύπανση από ελαφρύ πετρελαιοειδές, αυτοδιαλυόμενη.

    Από τη Λιμενική Αρχή Θεσσαλονίκης που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του σκάφους, μέχρι να επιθεωρηθεί και να ελεγχθεί η αξιοπλοΐα του από το Τοπικό Κλιμάκιο Επιθεώρησης Θεσσαλονίκης, ενώ ο ιδιοκτήτης του εν λόγω σκάφους πρόκειται να προβεί στην ανέλκυσή του.

500.000 θέσεις Ryanair των 12 ευρώ έως τη Δευτέρα

Σε προσφορά 500.000 θέσεων στις πτήσεις Σεπτεμβρίου τις ημέρες Τρίτη, Τετάρτη και Πέμπτη τις οποίες θα διαθέτει έναντι 12 ευρώ προχωρά η Ryanair, για κρατήσεις οι οποίες θα πραγματοποιηθούν από απόψε τα μεσάνυκτα.
Αυτές οι τιμές ναύλων οι οποίες συμπεριλαμβάνουν όλες τις χρεώσεις θα είναι διαθέσιμες για πάνω από 1.000 ευρωπαϊκά δρομολόγια της εταιρείας, όμως η κράτησή τους θα πρέπει να γίνει από το site της εταιρείας www.ryanair.com πριν τα μεσάνυκτα της Δευτέρας, 20 Ιουνίου.

ΚΚΕ-ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ.

Συχωρέστε με, αλλά δεν πρόκειται να ασχοληθώ με την οπερέτα της
κυβέρνησης εθνικής ενότητας, σωτηρίας, συνεργασίας, ούτε με την οπερέτα
του ανασχηματισμού. Αυτά πια είναι για γέλια. Αυτό που έχει μεγάλη σημασία
είναι ο λαός τούτη την ώρα να έχει τα μάτια του ορθάνοιχτα και το μυαλό του
σε πλήρη εγρήγορση, εντελώς ξύπνιο 100%.
Ανεξάρτητα από το αν θα γίνει ανασχηματισμός και πως, το αίτημα...

για εκλογές σήμερα είναι υπερώριμο. Βεβαίως, εμείς δεν το αντιμετωπίζουμε
με τον τρόπο που το αντιμετωπίζουν άλλα κόμματα. Αυτοί που θέλουν τη
συναίνεση, αυτοί που δεν την ήθελαν χτες, θα τη θελήσουν μετά τις εκλογές.
Υπάρχουν πάρα πολλά σενάρια τα οποία προχωράνε και τα σενάρια
αυτά, για να το ξεκαθαρίσουμε, στην ουσία τους δεν έχουν σχέση ούτε με
καρέκλες, ούτε με κουτάλες, ούτε με μίζες. Πάντα υπάρχουν και άνθρωποι
που σκέφτονται έτσι. Κυρίως έχουν να κάνουν με το γεγονός ότι η κρίση
βαθαίνει, όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και στην ευρωζώνη - μην ξεχνάτε την
εξέλιξη στην Ιρλανδία, στην Πορτογαλία, αναμένονται ανάλογες εξελίξεις
στην Ισπανία και στην Ιταλία – και ο ευρωπαϊκός συνενωμένος διακρατικά
καπιταλισμός δεν μπορεί να την αντιμετωπίσει εύκολα. Προκειμένου να
τσακώνονται μεταξύ τους για το ποια μορφή χρεοκοπίας θα γίνει, πόσο θα
χάσουν οι γαλλικές, οι γερμανικές, οι ελβετικές, οι ελληνικές τράπεζες και
διάφοροι επιχειρηματικοί όμιλοι, πρέπει να έχουν ελεύθερο έδαφος, από τη
μεριά του ελληνικού λαού και των λαών της Ευρώπης, για να κουμαντάρουν
τους ανταγωνισμούς και τις διαφωνίες τους, αφού στο κάτω-κάτω τους ενώνει
η πεποίθηση και η θέληση να μην αφήσουν τίποτα όρθιο, όσον αφορά την
εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα όλης της Ευρώπης, βεβαίως και της
Ελλάδας.
Πολλά σενάρια υπάρχουν. Ποιο θα ευοδωθεί δεν μπορούμε να ξέρουμε.
Στο κάτω-κάτω η πλειοψηφία των πολιτικών δυνάμεων στην Ελλάδα επιδιώκει
συναίνεση. Είναι οι θέσεις που έχουν τα κόμματα. Καταρχήν η ΝΔ και το
ΠΑΣΟΚ, αλλά και η Δημοκρατική Συμμαχία, το κόμμα που ονομάζεται ΛΑ.Ο.Σ.,
είναι έτοιμοι, απλώς θα κοιτάξουν την κατάλληλη στιγμή. Αν θέλετε, και η
Δημοκρατική Αριστερά ταλαντεύεται. Υπάρχει και ο ΣΥΡΙΖΑ. Και αυτός με
τον τρόπο του συμβάλλει στη συναίνεση. Όλη η εναλλακτική του πρόταση
είναι να χωρίσουμε το χρέος σε νόμιμο και παράνομο, άρα επιδιώκει τη
διαπραγμάτευση του χρέους και μάλιστα θέλει μια κυβέρνηση προοδευτικών
δυνάμεων με πυρήνα την αριστερά, που θα κάνει αριστερή διαπραγμάτευση
του χρέους, εντός της λυκοσυμμαχίας της ΕΕ και θα φτιάξει μάλιστα και ένα
αριστερό τραπεζικό σύστημα. Τώρα αυτά για γέλια, για κλάματα; Όλα αυτά

όμως συμβάλλουν στον αποπροσανατολισμό.
Εμείς λέμε ότι αυτή τη στιγμή η ευθύνη βρίσκεται στα χέρια των
εργατών, των υπαλλήλων, των φτωχών αγροτών, των αυτοαπασχολουμένων,
της νεολαίας και των γυναικών που ανήκουν στα εργατικά λαϊκά στρώματα
και σε αυτούς πως έως τώρα με τη στάση τους, με τη συμπεριφορά τους, με
την ψήφο τους, από πλάνη, από αυταπάτη στήριζαν την εναλλαγή ΠΑΣΟΚ
και ΝΔ. Πρέπει, λοιπόν να ξεμπερδέψουν από αυτά τα ταμπού. Τους καλούμε
σε συμπόρευση με το ΚΚΕ, στις εκλογές και στους αγώνες, στους αγώνες και
στις εκλογές, ανεξάρτητα αν έχουν διαφορές μαζί μας για τα ζητήματα του
σοσιαλισμού.
Το ΚΚΕ είναι ένα πολύ έμπειρο και μαχητικό κόμμα και ξέρει πάρα
πολύ καλά ότι το βάθος των αλλαγών που παλεύει, όχι μόνο στο επίπεδο
του πολιτικού συστήματος, αλλά πάνω απ’ όλα στο πεδίο της οικονομίας και
που είναι η ανατροπή της εξουσίας, της κυριαρχίας των μονοπωλίων, είμαστε
λοιπόν πολύ έμπειροι και ξέρουμε ότι αυτό θα γίνει με μια ισχυρή κοινωνική,
πολιτική, λαϊκή συμμαχία.
Αυτή η λαϊκή συμμαχία πρέπει να εδράζεται αποκλειστικά και μόνο
στα συμφέροντα της εργατικής τάξης και των άλλων λαϊκών στρωμάτων.
Από αυτήν την άποψη, θεωρούμε ότι οι εκλογές μπορούν να αποτελέσουν
ένα βήμα για να επιφέρουμε ρήγμα στο αντιδραστικό, στο αστικό πολιτικό
σύστημα. Ξέρετε, όταν οι επάνω έχουν δυσκολίες και αδυναμίες, τότε πρέπει
ο λαός να γίνει πιο επιθετικός, πιο μαχητικός, πιο ισχυρός. Τότε είναι που
πρέπει να παρέμβει, να διευρύνει τις αδυναμίες των επάνω. Αν δεν το κάνει
αυτό και τους αφήσει να περάσουν τα εναλλακτικά σενάρια, τότε το άμεσο
μέλλον θα είναι δραματικό, ίσως και εμείς, παρά την εμπειρία που έχουμε, δεν
μπορούμε να προβλέψουμε όλα τα χειρότερα μέτρα που έρχονται. Επομένως,
δεν υπάρχει καμία άλλη επιλογή.
Δεν είναι τυχαίο, ότι χτες και σήμερα τα διάφορα παπαγαλάκια,
αναφέρουν ότι το μεγάλο βήμα – θεωρούν ότι έγινε πολύ μεγάλο βήμα για
το εμπρός – το πραγματοποίησαν οι πλατείες των αγανακτισμένων. Εμείς
ξεκαθαρίζουμε. Ξέρουμε πολύ καλά ότι στις πλατείες μπήκε απλός λαϊκός
κόσμος, ανεξάρτητα πόσο βάθος έχει η αντίθεσή του με την κυρίαρχη
πολιτική, αλλά που δεν αντέχει άλλο τα μέτρα. Όμως, θα είναι λάθος να
υποτιμήσουμε ότι τα τελευταία χρόνια υπήρξαν σημαντικοί αγώνες, μεγάλες
απεργιακές κινητοποιήσεις. Μόνο τον τελευταίο ενάμιση χρόνο έχουμε πάνω
από 20 πανελλαδικές πανεργατικές απεργιακές κινητοποιήσεις, δεν έχουν
γίνει σε άλλη χώρα της Ευρώπης. Δεν πρέπει καθόλου να υποτιμήσουμε
την πραγματοποίηση απεργιών σε χώρους δουλειάς κάτω από την απειλή
της απόλυσης. Αλίμονο αν κίνημα θεωρήσουμε τις πλατείες. Το κίνημα πριν
απ’ όλα κρίνεται εκεί που έχεις απέναντι τον εργοδότη, τον εκμεταλλευτή,
εκεί που έχεις απέναντι τα μονοπώλια, εκεί που έχεις απέναντι αυτούς που
ελέγχουν τη ζωή σου, καθορίζουν τους μισθούς σου, καθορίζουν την ίδια τη
δουλειά σου. Να θυμίσω: Καταλήψεις σε υπουργεία, σε άλλους δημόσιους
οργανισμούς. Ένα πολύμορφο κίνημα, το οποίο συνέβαλλε και στην αφύπνιση
και αν θέλετε και στο να εκδηλωθεί η διαμαρτυρία και με τη μορφή της
πλατείας.
Δε φοβόμαστε όταν στη μάχη μπαίνουν λαϊκές μάζες που συγκινούνται
από μια πιο εύκολη μορφή δράσης και δεν είναι έτοιμοι ακόμα να
3

προσχωρήσουν στην πιο αποφασιστική μορφή δράσης. Όμως, οι εκπρόσωποι
διαφόρων ΜΚΟ συγκεκριμένου προσανατολισμού, στελέχη που είναι μέσα
σε οικονομικά και πολιτικά λόμπι είναι παρόντα μέσα στις πλατείες και
προτείνουν «έξυπνες λύσεις». Μάλιστα σήμερα άκουσα και μια άλλη έξυπνη
λύση: Δεν έχει, λέει, σημασία αν οι αγανακτισμένοι θα πάνε να ψηφίσουν στις
εκλογές, μπορεί και να μην ψηφίσουν. Αυτό, λέει, που έχει σημασία είναι να
αναπτύξουν μορφές οικονομικής συνεργασίας μεταξύ τους. Αν είναι δυνατόν,
δηλαδή, ο λαός με την ανταλλαγή των έτοιμων προϊόντων ή των προϊόντων
που δε θέλουν τη χρήση τους να λύσουν το πρόβλημα της κρίσης. Είναι
άλλο πράγμα η αλληλεγγύη στους ανέργους. Βεβαίως, συνδικάτα, σωματεία,
γειτονιές, σύλλογοι πρέπει να εκδηλώσουν την πολύμορφη αλληλεγγύη.
Με αυτήν την έννοια, εμείς ριχνόμαστε ακόμα πιο ορμητικά στην πάλη, για
την ένταση των αγώνων. Και θα το πούμε καθαρά: Η κινητήρια δύναμη της
εξέλιξης είναι η ταξική πάλη, που βεβαίως μπορεί να παίρνει πάρα πολλές
μορφές, πρέπει να πατάει στις γειτονιές, στους εμπορικούς δρόμους και στους
παράδρομους που υπάρχουν τα μικρομάγαζα, πρέπει να επεκτείνεται στο
χωράφι, πρέπει να επιδρά στο σχολείο, στα ΤΕΙ, στα πανεπιστήμια και πρέπει
να πάρει όλη εκείνη την πολυμορφία και εδώ η λαϊκή πρωτοβουλία να βρει και
καινούριες μορφές και να εκδηλωθεί. Αλλά δίχως την ταξική πάλη, το κίνημα
θα εξουδετερωθεί, προσωρινά μεν, αλλά θα εξουδετερωθεί.
Εμείς καλούμε το λαό να υιοθετήσει πολύ συγκεκριμένα μια θέση μας.
Μας έχουν τρελάνει κυριολεκτικά με το χρέος, που δεν το δημιούργησε ο
λαός, δεν το δημιούργησαν οι λαοί της Ευρώπης. Για να κάνουμε και εμείς το
δικό μας λογαριασμό του χρέους, τι μας χρωστάνε. Πρόκειται για ένα
δυσθεόρατο χρέος. Πχ τι χρωστάνε στην εργατική τάξη από το γεγονός ότι
ένα μέρος της δουλειάς τους είναι απλήρωτο. Τι χρωστάνε στους
εμποροϋπάλληλους, στους άλλους εργαζομένους στις υπηρεσίες που τους
αμείβουν λιγότερο από την προσφορά τους για να μην μειωθεί το μέσο
ποσοστό κέρδους. Τι χρωστάνε από τις ιδιωτικοποιήσεις. Τι χρωστάνε σε
έμμεσους και άμεσους φόρους. Τι χρωστάνε από τη ληστεία των
ασφαλιστικών Ταμείων. Τι χρωστάνε από τη μαύρη εργασία, από τη μερική
απασχόληση. Τι χρωστάνε από το γεγονός ότι οι αναπτυξιακές πηγές της
χώρας και οι δυνατότητές της δεν έχουν αναπτυχθεί γιατί αυτό καθορίζεται
από το τι συμφέρει τους επιχειρηματικούς ομίλους. Τι χρωστάνε στην
εργατική οικογένεια που πληρώνει για την Παιδεία, την Υγεία, για τα πάντα. Τι
χρωστάσει στο λαό από τους επιθετικούς πολεμικούς εξοπλισμούς, γιατί
βεβαίως δεν είμαστε υπέρ του να μειώνονται οι αμυντικές δαπάνες της χώρας.
Αυτά δεν είναι χρέη; Δεν θα πω τώρα τι έχουμε χάσει από άσκοπες και
σπάταλες, αντιπαραγωγικές δαπάνες. Να μη σας πω τι μας φόρτωσαν οι
Ολυμπιακοί Αγώνες. Βεβαίως δίπλα σε αυτά υπάρχουν και οι μίζες και οι
κλοπές, αλλά εν πάση περιπτώσει επειδή αυτές δεν μπορούμε να τις
υπολογίσουμε, τις καταδικάζουμε αλλά δεν μπορούμε να τις υπολογίσουμε,
για να δούμε τι χρωστάνε στο λαό.
Όταν λοιπόν λέμε ότι δεν πρέπει να πληρώσει ούτε δεκάρα, ίσως
πρέπει να πούμε και κάτι άλλο – να το πει ο λαός, το ΚΚΕ το λέει: Πρέπει να
διεκδικήσουμε αυτά που μας τα πήραν νόμιμα, αυτά που δυστυχώς
νομιμοποιήθηκαν με την ψήφο του λαού, να μας δώσουν αυτά που
χρωστάνε. Και βεβαίως δεν πρόκειται να μας τα δώσουν εθελοντικά. Πρέπει
4

να τα πάρει ο λαός με τη δύναμή του. Και να τους τα πάρει και με το έτσι
θέλω, θέλουν δε θέλουν.
Θα μου πείτε, παραμονές ανασχηματισμού αυτά συζητάτε; Ναι. Οι
εκλογές δεν μπορεί να είναι οι εκλογές που ζήσαμε όλα τα προηγούμενα
χρόνια: Ψηφίζω για το ποια κυβέρνηση θα φτιάξουν. Εμείς θέλουμε μια
αδύναμη κυβέρνηση. Να προκύψει μια κυβέρνηση λαϊκή στις επόμενες
εκλογές είναι δύσκολο. Ένα μέρος του λαού θα χειραγωγηθεί. Άλλωστε δεν
έχει προετοιμαστεί, δεν είναι ανάλογη και η πείρα του. Όμως μια αδύναμη
κυβέρνηση που ο λαός θα μπορεί να την πολεμήσει και να της χαλάει τα
σχέδια είναι ένα πρώτο σημαντικό βήμα για να δώσουμε αλυσιδωτά μια σειρά
μάχες, μεγαλύτερες ή μικρότερες, για να κερδίσει ο λαός τον πόλεμο.
Διαφορετικά το τι έρχεται μπροστά μας, ίσως και εμείς δεν μπορούμε να το
έχουμε φανταστεί. Και τέλος δεν μπορεί να ξεχνάμε ότι το ΝΑΤΟ δε δέχεται
σύνορα, οι ελληνικές κυβερνήσεις έχουν δεχθεί εκχωρήσεις κυριαρχικών
δικαιωμάτων, έχουν υποχωρήσει σε διεκδικήσεις της ηγεσίας της Τουρκίας και
πάνω απ’ όλα τους ενδιαφέρει η συνδιαχείριση του Αιγαίου από τους
επιχειρηματικούς ομίλους. Δεν μπορούμε λοιπόν να παραγνωρίσουμε ότι πέρα
από τον οικονομικό πόλεμο μπορεί να έχεις και τον «θερμό» πόλεμο. Ποιος
φαντάστηκε ότι ο πόλεμος έχει καταργηθεί; Ίσα ίσα είναι παρών σε πολλές
γωνιές και οι εστίες συνεχώς πολλαπλασιάζονται.
Πιστεύουμε ότι ο λαός έχει μια συγκεντρωμένη πείρα, αλλά πρέπει να
αποφύγει τις παγίδες που θα είναι πολλές: Αντιδραστικές, εθνικιστικές,
ρατσιστικές, εκσυγχρονιστικές, ανανεωτικές, οι παγίδες είναι πολλές. Σου λέει:
Όποιο τμήμα του λαού πέσει σε όποιο δόκανο. Άλλος θα πέσει στο δόκανο
του φόβου, άλλος στο δόκανο της αυταπάτης και επομένως θα τους έχουμε
στο χέρι.
Εμείς είμαστε έτοιμοι ως κόμμα, έχουμε την εμπειρία, τη μαχητικότητα
και τη σταθερότητα να συμβάλουμε ώστε ο λαός να μην πέσει σε παγίδες.
Αρκεί να θυμηθεί εδώ και είκοσι χρόνια τι του είπαμε. Θα καταλάβει ότι τα
λέγαμε όχι γιατί είμαστε μια έξυπνη Πυθία αλλά γιατί για εμάς η ελληνική
οικονομία δεν είναι ενιαία. Υπάρχουν οι καπιταλιστές ιδιοκτήτες και υπάρχουν
και οι εκμεταλλευόμενοι εργάτες, ο εκμεταλλευόμενος λαός. Θέλουμε και
βλέπουμε τα πράγματα σωστά όχι γιατί έχουμε παραπανίσια ικανότητα από
άλλους.

Η συζήτηση με τους δημοσιογράφους

Κα Παπαρήγα χαρακτηρίσατε τα όσα συνέβησαν χθες οπερέτα,
φαντάζομαι ότι δεν θεωρείτε ότι υπήρξε μια ειλικρινής προσπάθεια
μεταξύ του πρωθυπουργού και του κ. Σαμαρά να προχωρήσουν
μια κυβέρνηση συνεργασίας. Γιατί σήμερα πολλοί λένε ότι ήταν μια
μπλόφα προκειμένου ο πρωθυπουργός να εκθέσει όλα τα υπόλοιπα
κόμματα, με την έννοια ότι προσπαθεί για τη συναίνεση, προσπαθεί
να σώσει την πατρίδα και να χαρακτηρίσει όλους τους υπόλοιπους
αντιπατριώτες, με βάση τον ορισμό που δίνει για τον πατριωτισμό.
«Δεν πολυσυμφωνώ με αυτή την εκτίμηση παρά το γεγονός ότι
εξελίχθηκαν τα πράγματα ως οπερέτα. Νομίζω ότι με τα χθεσινά έγινε ένα
σημαντικό βήμα να συνηθίσει ο λαός την ιδέα της συνεργασίας ΝΔ – ΠΑΣΟΚ,

που κάποτε ήταν ανίερη συμμαχία. Έγινε ένα σημαντικό βήμα, ανεξαρτήτως
τώρα αν κάποιοι μοιραστούν υπέρ του ενός ή του άλλου. Και νομίζω ότι
αυτό ενδιέφερε πάνω απ’ όλα. Τώρα οι προσωπικοί χειρισμοί που έκαναν ο
κ. Παπανδρέου και ο κ. Σαμαράς ας κριθούν από τα ίδια τους τα κόμματα.
Νομίζω ότι ένα βήμα προς κυβέρνηση «σωτηρίας» έγινε, έτσι όπως τη
λένε. Δηλαδή μιας σωτηρίας του κεφαλαίου, όχι σωτηρίας του λαού. Το
επόμενο βήμα μπορεί να γίνει και με παραμερισμό προσώπων. Και με άλλες
ανακατατάξεις. Σκεφθείτε πριν 2-3 χρόνια αυτό τι ήταν δηλαδή, συνεργασία
με τη «Δεξιά». Το βήμα έγινε».

Είπατε στην τοποθέτηση ότι το αίτημα για εκλογές είναι
υπερώριμο, πιστεύεται ότι μετά και τις παραιτήσεις που πιθανών να
γίνουν το σενάριο των εκλογών γίνεται τόσο ώριμο ώστε πιθανόν να
μην προλάβει να γίνει ανασχηματισμός; Βλέπετε εκλογές πολύ
σύντομα;
«Γενικά ναι. Ακόμα και αν η κυβέρνηση σχηματιστεί και πάρει ψήφο
εμπιστοσύνης δεν μπορεί να σταθεί. Για διάφορους λόγους. Πρέπει να φύγει
και από τη μέση το πότε θα γίνουν εκλογές. Παραιτείται ένας βουλευτής,
φεύγει άλλος, να τελειώνουμε. Είναι και αυτό μια μορφή πάλης και μια
ευκαιρία. Πρέπει να ξεμπερδεύουμε γιατί εντωμεταξύ τα μέτρα τρέχουν, έξω
συζητάνε, αποφασίζουν, αυτά θα προχωρήσουν. Να τελειώνουμε με αυτή την
ιστορία, να γίνουν εκλογές και να πάρει ο λαός την ευθύνη του. Όπως και
εμείς να πείσουμε όσο γίνεται περισσότερους για την αναγκαιότητα πάλης με
κατεύθυνση ριζική αλλαγή».

Πιστεύετε ότι οι εκλογές όταν γίνουν θα έχουν τα κόμματα που
υπάρχουν σήμερα ή θα υπάρξουν και νέα;
«Γίνονται πολλά, μπορεί να έχουμε και πολύ περισσότερα κόμματα
γιατί ενδιαφέρεται σήμερα η κυρίαρχη τάξη της χώρας μας, η αστική τάξη και
οι ευρωπαίοι ενδιαφέρονται για ένα σταθερό, αντιδραστικό πολιτικό σύστημα
και μια κυβέρνηση αποφασισμένη να περάσει τα μέτρα και μια κυβέρνηση η
οποία θα είναι ανθεκτική στη πίεση του λαού. Σε αυτές τις περιπτώσεις το ένα
είναι «τι θέλω» και το άλλο είναι «τι μπορώ και τι κάνω», γιατί
διασταυρώνονται προσωπικές φιλοδοξίες,υποκειμενικές ικανότητες,
υποκειμενικές βλέψεις κλπ. σε αυτά τα πράγματα έχουμε να κάνουμε και με
πρόσωπα. Βεβαίως θα υπάρξουν. Όπως επίσης μπορούμε να προβλέψουμε τη
λυσσαλέα επίθεση στο ΚΚΕ. Θα στηθούν πάρα πολλά αναχώματα. Εμάς όμως
δεν μας φοβίζει αυτό, εμάς μας ενδιαφέρει ο λαός πως αφυπνίζεται, δεν
ξεκινάμε από μια στενή κομματική άποψη. Είμαστε βέβαιοι ότι κριτήριο
σήμερα του ριζοσπαστισμού και της χειραφέτησης του λαού είναι η εκλογική
και πολιτική δύναμη του ΚΚΕ. Καθαρά πράγματα, δεν το λέμε μόνο εμείς,
αυτό το λένε και οι αντίπαλοι».

ποσο μαλακες ειμασταν?


η πιστη στη νικη δεν ερχεται οταν καθεσαι και τρως τα δακρυγονα και το ξυλο αδιαμαρτυρητα..οταν χιλιαδες κοσμου φωναζει το μπατσοι γουρουνια δολοφονοι η να καει να καει το μπουρδελο η βουλη και καποιοι το κανουν πραξη με την επθεση προς αυτους/η με την απλη λογικη οτι κανω πραξη οτι πιστευω τοτε τα λογακια ειναι περιττα..
αντιθετως οταν οι μπατσοι τις τρωνε η κανουν πισω μετα απο ντου η γινεται επανακαταληψη της πλατειας τοτε γινεται και διαχυτη η πιστη στη νικη..
και γενικοτερα για να τελειωνει και το παραμυθακι της <ειρηνικης δρασης> των αγανακτισμενων οταν μετα απο 22 μερες που ειναι στο δρομο η οσες μερες τελικα κατσουν(με)(γιατι δεν ειναι μονο <αγανακτισμενοι> στην πλατεια) οταν θα περασει και το μνημονιο 2 αλλα και το νεο μνημονιο 1.000.000 που θα περασουν σιγουρα με τετοιες <ειρηνικες> δρασεις ,οταν ο κοσμος δεν δειξει οτι πραγματικα δε θελει να αποφασιζει κανενας για παρτη του και δεν παρει τη ζωη του στα χερια του, τοτε θα αναπολειτε ολοι σας τις στιγμες που ζουσατε στην πλατεια και θα αναρωτιεστε-μονολογειτε ποσο μαλακες ειμασταν που εκει που επρεπε να δρασουμε παλι καναμε τις παπιες και προσπαθουσαμε να κατευνασουμε την οργη του κοσμου.
.

Live από τη Βουλή

http://tro-ma-ktiko.blogspot.com/2011/06/live_16.html#more

. Ο εθνικοαπελευθερωτικός αγώνας του Ελληνικού λαού, για να απαλλαγεί από την τυραννική Γερμανική κατοχή, είναι επίκαιρος σήμερα όσο ποτέ πριν !Τα τραγούδια μιας εποχής. Η Αντίσταση. Ο εθνικοαπελευθερωτικός αγώνας του Ελληνικού λαού, για να απαλλαγεί από την τυραννική Γερμανική κατοχή, για να επιβιώσει παρά τις κακουχίες. Οι μάχες στα βουνά, η "μάχη της σοδιάς", η αφόρητη πείνα!

Μία "τυχαία" άποψη
Προσωπικά πιστεύω ότι το κίνημα θα πρέπει να σταθεί με ωριμότητα και να αντιμετωπίζει το κρίσιμο των καιρών μας με αίσθημα ευθύνης! Οι αφορισμοί , οι ολοκληρωτικές απόψεις και η αβασάνιστη κριτική χωρίς καμιά προσπάθεια απάντησης στην βαρβαρότητα απλά μας εκτονώνει! Σίγουρα ακόμα είναι η αρχή . Σίγουρα ακόμα είναι το πρώτο βήμα για μια άλλη λογική πιο δημοκρατική και λιγότερο αγοραία. Ας μην έχουμε αυταπάτες το οικονομικοπολιτικό σύστημα που μας κυβερνά είναι υπεύθυνο για την κρίση χρέους . Είναι υπεύθυνο ΟΧΙ μόνο γιατί δεν την πρόλαβε και επειδή είναι στρεβλό και κομματικό αλλά γιατί από την φύση του ο νεοφιλελευθερισμός γεννά τις κρίσεις. ( Η ιστορία του αιώνα που μας πέρασε είναι γεμάτη με κρίσεις χρέους που περιοδικά χτυπούν τα κράτη που συμμετέχουν στις ζώνες ελεύθερου εμπορίου και στην σφαίρα επιρροής αυτών. Μην ξεχνάμε ότι η κρίση χρέους στο μεσοπόλεμο μας οδήγησε στην πιο μαύρη περίοδο της παγκόσμιας ιστορίας ) Η κρίση είναι μια πολύ καλή αφορμή για να αποσπάσουν από την εργατική τάξη ότι με αγώνες είχε κερδίσει. Μέσα από την κατάργηση κάθε είδους προστατευτισμού στο όνομα της δήθεν ανάπτυξης σπάνε όλους τους έως τώρα τρόπους λειτουργίας της αγοράς αφήνοντας τους εθνικούς και υπερεθνικούς υπεργολάβους να μονοπωλούν την αγορά ( με τα καρτέλ , τον αθέμιτο ανταγωνισμό κλείνουν τις μικροεπιχειρήσεις και βουλιάζουν την οικονομία στην ύφεση και την ανεργία). Αυτό που θα πρέπει πάντα να θυμόμαστε είναι ότι εμείς παράγουμε τα χρήματα. Ο καθένας από μας παράγει το χρήμα που αυτοί διακινούν στις τράπεζες τους. ΧΩΡΙΣ ΕΣΕΝΑ ΓΡΑΝΑΖΙ ΔΕΝ ΓΥΡΝΑ! Το παγκόσμιο κίνημα ενάντια στους G8, η γνώση που αποκομίσαμε από την αντίσταση του λαού της Αργεντινής στο Δ.Ν.Τ. και οι φωνές αντίστασης που πυκνώνουν σε όλες τις πλατείες της Ευρώπης και του κόσμου είναι ίσος η αρχή για την ενοποίηση της αντίστασης!

Όργιο φημών για τις κινήσεις του πρωθυπουργού

Αναβλήθηκε… η αναβολή του ανασχηματισμού

Το όργιο φημών, αλλά και διαρροών για τις επόμενες κινήσεις του πρωθυπουργού συνεχίζεται.

Μετά τις φήμες που διέρρευσαν ότι αναβάλλεται για 24 ώρες ο ανασχηματισμός ώστε να μεταβεί ο Γιώργος Παπανδρέου στις Βρυξέλλες, πριν από λίγο έγινε γνωστό ότι ο πρωθυπουργός προσπαθεί να αναβάλει το προγραμματισμένο για αύριο ταξίδι του στις Βρυξέλλες και τη συνάντησή του με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο.

Οι πολιτικές εξελίξεις και ειδικότερα το θέμα του ανασχηματισμού, της ορκωμοσίας της νέας κυβέρνησης και η διαδικασία ψήφου εμπιστοσύνης, θέματα με τα οποία ασχολείται ο κ. Παπανδρέου, όπως αναφέρουν κυβερνητικές πηγές, αυτές τις ώρες, επιβάλουν την αναβολή της επίσκεψης, ενδεχομένως για την επόμενη εβδομάδα.
newsbeast

Νέες παραιτήσεις στο ΠΑΣΟΚ και o Γ.Καρτάλης.

Παραιτούνται οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, Πάρις Κουκουλόπουλος Σούλα Μερεντίτη και Γ.Καρτάλης.

http://newsport.gr/

Παραιτήθηκε και ο Νασιώκας

Έπεσε η Κυβέρνηση. Παραιτούνται δεκάδες βουλευτές του ΠΑΣΟΚ. Προκυρύσσονται άμεσα εκλογές!

Ο κύβος ερρίφθη! Πλέον ο Παπανδρέου δεν έχει άλλη επιλογή απο το να στείλει την χώρα σε εκλογές...
http://tro-ma-ktiko.blogspot.com/2011/06/blog-post_6986.html#more 

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΚΑΙ Η ΤΟΝΙΑ ΑΝΤΩΝΙΟΥ…

ΕΩΣ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΣΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΧΑΝΕΙ ΤΗΝ ΔΕΔΗΛΩΜΕΝΗ

Χαμός γίνετε στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ αφού ο ένας μετά τον άλλον ανεξαρτητοποιούνται. Πληροφορίες μας λένε πως έως αργά το απόγευμα θα ανεξαρτητοποιηθεί και η βουλευτής Τόνια Αντωνίου...
Χαμός λέμε.

http://dimotikosafari.blogspot.com/

Κάθε νέα απεργία και μεγαλύτερη συμμέτοχη στον δήμο Σκοπέλου

ΘΕΜΑ: «Περικοπή Αποδοχών λόγω συμμετοχής υπαλλήλων του Δήμου
στην απεργία της 15ης Ιουνίου 2011».
ΑρχείοΛήψη Αρχείου

Και από εμάς πάλι ένα μπράβο για την συμμετοχή σας .χωρίς αγώνα δεν κερδίζουμε τίποτα

Παραιτήθηκε από βουλευτής ο Γ. Φλωρίδης

Την πρόθεσή του να παραιτηθεί από βουλευτής του ΠΑΣΟΚ ανακοίνωσε ο Γ.Φλωρίδης στους δημοσιογράφους, προσερχόμενος το πρωί  στη Βουλή.

Τη θέση του κ. Φλωρίδη στο Κοινοβούλιο καταλαμβάνει ο βουλευτής Γιάννης Φραγκίδης.

Η επιστολή Φλωρίδη

«Από το περασμένο φθινόπωρο, αντιλαμβανόμενος ότι η κυβερνητική προσπάθεια για το έργο ανόρθωσης και βαθιάς αλλαγής της χώρας παρουσίαζε εμφανή σημάδια κάμψης, διατύπωσα δημόσια την ......
άποψη ότι χρειαζόταν επειγόντως η συγκρότηση Εθνικού Μετώπου Ευθύνης με Συναίνεση, προκειμένου να συνεχιστεί με την απαιτούμενη δύναμη το αναγκαίο μεταρρυθμιστικό έργο. Είχα επανειλημμένα εκφράσει με έμφαση την άποψη ότι «η λύση ή θα είναι εθνική ή δεν θα υπάρξει».

Οι ηγεσίες των δύο κομμάτων εξουσίας δεν θέλησαν ν' ασχοληθούν σοβαρά με αυτή την πτυχή του εθνικού ζητήματος. Η κυβέρνηση , ιδιαίτερα μετά το Φθινόπωρο, με λανθασμένες επιλογές στην οικονομία και στο κράτος, με αδυναμία συνολικού σχεδιασμού, με εμφανώς άνιση και άδικη κατανομή των βαρών και πρωτοφανή αναποτελεσματικότητα, οδηγήθηκε ταχύτατα σε μεταρρυθμιστική εξάντληση. Η αποτυχία της έδωσε επιχειρήματα στους αντιπάλους των ριζοσπαστικών μεταρρυθμίσεων να διατυπώσουν λόγο εναντίον, του τόσο απαραίτητου για τη χώρα πλαισίου τομών στο κράτος, στην οικονομία και στο πολιτικό σύστημα. Να συκοφαντήσουν με το λαϊκίστικο λόγο τους κάθε απόπειρα αλλαγής του παρασιτικού μοντέλου σε παραγωγικό υπόδειγμα. Η Ν.Δ, με πρωτοφανείς για τη φυσιογνωμία συντηρητικού κόμματος εξουσίας επιλογές και ακολουθώντας τα χειρότερα πρότυπα αντιπολίτευσης, επένδυσε στη φθορά της Κυβέρνησης, με έπαθλο τον κίνδυνο καταστροφής της χώρας.

Η κορύφωση της εθνικής κρίσης σε πολιτικό επίπεδο, η αδυναμία στοιχειώδους συνεννόησης των πολιτικών κομμάτων και η ογκούμενη έκφραση αγανάκτησης των πολιτών για την οικονομική και πολιτική χρεοκοπία σε συνδυασμό με τη σύγχυση που δημιουργεί ένας ανεύθυνος δημαγωγικός λόγος, φέρνουν τη χώρα πολύ κοντά σε μια ανυπολόγιστη καταστροφή.


Οι μονοκομματικού χαρακτήρα προσπάθειες, έστω και με πρόσωπα ευρύτερης αποδοχής, αδυνατούν να ολοκληρώσουν τη δύσκολη σημερινή αποστολή. Ταυτόχρονα, οι εκλογές, παρότι αποτελούν πάγια και αναντικατάστατη δημοκρατική διέξοδο, στην ιδιαίτερη περίοδο που διανύουμε εγκυμονούν σοβαρό κίνδυνο για την οικονομική βιωσιμότητα της χώρας.

Τις τελευταίες μέρες, ορισμένες πρωτοβουλίες για εθνική συνεννόηση ώστε να υπάρξει πολιτική σταθερότητα, δημιούργησαν την εντύπωση ότι αυτή θα μπορούσε να επιτευχθεί. Στην κατεύθυνση αυτή θα μπορούσε να συμβάλει αποφασιστικά ΜΟΝΟ ένα μεταβατικό σχήμα Εθνικής Σωτηρίας, με την απαραίτητη συμμετοχή των δύο βασικών πολιτικών δυνάμεων της χώρας.

Τα απολύτως συγκεκριμένα καθήκοντα αυτού του σχήματος θα μπορούσαν να είναι:
1. Η διασφάλιση της άμεσης χρηματοδότησης της χώρας
2. Η προσπάθεια επανατοποθέτησης του «Ελληνικού Ζητήματος», σε συνεννόηση με τους Ευρωπαίους εταίρους
3. Η αποκατάσταση της δημοκρατικής τάξης και ομοψυχίας της κοινωνίας
4. Η προετοιμασία των όρων για τη Συνταγματική Αναθεώρηση, αλλά και η άμεση νομοθέτηση στην κατεύθυνση ενδυνάμωσης και εμβάθυνσης της Δημοκρατίας.
5. Η προκήρυξη εκλογών σε χρόνο που θα θεωρούνταν κατάλληλος από τις βασικές πολιτικές δυνάμεις.

Δυστυχώς, οι ηγεσίες των δύο βασικών πολιτικών κομμάτων στάθηκαν για μία ακόμη φορά κατώτερες των εθνικών περιστάσεων, με πολιτικά ασυγχώρητο τρόπο. Αντί του Εθνικού Συναγερμού επικράτησε η λογική της κομματικής προσποίησης, των πολιτικών προφάσεων, των υστερόβουλων υπολογισμών και των στενοκομματικών πιέσεων. Δεν υπήρχε χειρότερος τρόπος να πιστοποιηθεί το τέλος ενός φθαρμένου και απερχόμενου πολιτικού συστήματος.
Τιμώ το Κίνημά μας και τους αγώνες του, αλλά στη συγκεκριμένη οριακή για τη χώρα στιγμή, το Εθνικό Χρέος ηττήθηκε από το αρχηγικό και κομματικό συμφέρον. Έτσι, με απόλυτη συνείδηση της κρισιμότητας των στιγμών, υποβάλλω την παραίτησή μου από Βουλευτής ».

Γιώργος Φλωρίδης

Διχασμένοι στη Σκιάθο

 
Η πανελλήνια συνάντηση μοτοσικλετιστών στη Σκιάθο δίχασε κατοίκους και καταστηματάρχες. Μικρή ομάδα μοτοσικλετιστών αναστάτωσε το νησί με τα μαρσαρίσματα και τους θορύβους, όμως η πλειοψηφία των 3.200 μηχανόβιων τόνωσε το νησί. Ο Δήμαρχος κ. Νικόλαος Πλωμαρίτης έκανε λόγο για 2 εκ. ευρώ οικονομικό όφελος (μαζί με τα ακτοπλοϊκά), καθώς οι μοτοσικλετιστές έφαγαν στις ταβέρνες, διασκέδασαν και διέμειναν σε καταλύματα του νησιού. Ωστόσο αρκετοί μοτοσικλετιστές μίλησαν για έλλειψη οργάνωσης, μιας και στο κάμπινγκ που επρόκειτο να διαμείνουν παρέμειναν μόλις 200 - 300 άτομα, καθώς οι εγκαταστάσεις δεν ήταν οι πρέπουσες. Παρά τις όποιες εντάσεις η συνάντηση έκλεισε και οι μοτοσικλετιστές επέστρεψαν στις βάσεις τους.
Δ.Π

Πένθος στον Βόλο - "Έφυγε" ο πατέρας του Αχιλλέα Μπέου


Ο πρόεδρος του Ολυμπιακού Βόλου, Νικόλαος Μπέος έφυγε από τη ζωή τα ξημερώματα της Πέμπης... Ο χαμός ενός ανθρώπου που είχε προσφέρει πολλά στον Ολυμπιακό Βόλου, έχει προκαλέσει θλίψη στην πρωτεύουσα της Μαγνησίας.

Σε ένδειξη πένθους τα γραφεία της ΠΑΕ θα παραμείνουν κλειστά για τρεις ημέρες.

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ:


"Η ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου θρηνεί το χαμό του προέδρου της, Νικόλαου Μπέου. Τα γραφεία της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου σε ένδειξη πένθους θα παραμείνουν κλειστά για τρεις μέρες (έως και το Σάββατο), ενώ αναβάλλονται όλες οι προγραμματισμένες εκδηλώσεις της ΠΑΕ (παρουσιάσεις φανέλας και τουρνουά Ακαδημιών). Η εξόδιος ακολουθία θα τελεστεί αύριο Παρασκευή 17 Ιουνίου στον Ιερό Ναό Αγ. Φωτεινής στη Νέα Σμύρνης στις 3.30 μ.μ."

Πλήρης καταστροφὴ τοῦ πολιτισμοῦ ἀπὸ Γερουλᾶνο!

Ὑπουργός ἀΠολιτισμοῦ: Γερουλᾶνος! Ἀπὸ ποῦ νὰ τὸν πιάσῃς τώρα αὐτόν; Ἀπὸ ὅπου καὶ νὰ τὸν πιάσῃς διαπιστώνεις τὴν ἀνεπάρκειά του! Ἀπὸ ὅποιαν σκοπιὰ κι ἐὰν τὸν ψάξῃς ἀνακαλύπτεις... τὴν «ἐπιχειρηματικότητά» του! Καὶ μὲ ὅσην καλὴ διάθεσι κι ἐὰν προσπαθήσῃς νὰ τὸν ἀντιμετωπίσῃς, πέφτεις ἐπάνω σὲ τοίχους καὶ μᾶντρες!

Ἔργα καταστροφῆς κι ἂνεπαρκείας Γερουλάνου:
α. Ἀποκαλύπτεται ὀ βωμὸς τῶν δώδεκα θεῶν.

1. Καμμία παρέμβασις! Μούγκα! Σιωπή! Ἀδιαφορία! Ποιός στὰ κομμάτια θὰπρέπῃ νὰ ἀπαντήσῃ στὸ τί θὰ ἢ δὲν θὰ γίνῃ γιὰ τὸν βωμό; Ἠ γραμματέας τοῦα,β,γ ὑποτμήματος τῆς ὑποδιοικήσεως τοῦ θυρωροῦ στὸ πέμπτο κτίριο;

2. Στὴν σελίδα κοινωνικῆς δικτυώσεως ποὺ διαθέτει, «κλειδώνει» τὴν δυνατότητα σχολίων γιὰ ὅσους δὲν ἐκφέρουν ἀρεστόν λόγο. Ἀδύνατον, ἀκόμη καὶ μὲ αὐτὸν τὸν τρόπο νὰ ἐκφράσῃ κάποιος τὰ παράπονά του. Τόση δημοκρατία! Διὰ χειρός ὐπουργοῦ!!! Χὰ χὰ χὰ... Ἀρνεῖται οἱανδήποτε δήλωσι, θέσι, διάλογο! Ἐὰν δὲν λάβῃ ὁ ὑπουργὸς θέσι, ποιός θὰ λάβῃ; Ὁ σκύλος ὁ Ἀζόρ; Γιατί στὰ κομμάτια λέγεται ὑπουργός; Ποιές εἶναι οἱ ἁρμοδιότητές του; Δὲν ὀφείλει νὰ ἀκούσῃ, νὰ καταγράψῃ καὶ μετὰ νὰ ἀποφασίσῃ; Ἢ μήπως ἡ φίμωσις εἶναι ὁ νέος τρόπος διακυβερνήσεως;

3. Ὑπάρχουν ἀσφαλιστικὰ μέτρα κατὰ ΟΣΕ. Ποιός ἔπρεπε νὰ ἐπιληφθῇ γιὰτὴν ἐφαρμογὴ τοῦ νόμου; Ποιός ἔχει τὸ χρῆσμα; Πάλι ὁ Ἀζόρ; Ποῦ εἶναι ὀ ὐπουργός; Ἀπών; Ἀνύπαρκτος; Ἢ Ἁπλῶς κρύβεται ἀρνούμενος νὰ ἀναλάβῃ εὐθύνες;

β. «Ἐξυγίανσις» ΟΔΙΕ, καταστρατήγησις ἀρχῶν, παρέμβασις σὲἀ ποφάσεις τῆς διοικήσεως, ἀποπομπὴ προέδρου, παράτυπες «ἀξιολογήσεις» στελεχῶν, ἄγνοια ἢ ἀδιαφορία γιὰ οὐσιαστική ἐπίλυσι τῶν προβλημάτων. (Προσωπική ἄποψις; Πρέπει νὰ πουληθῇ φθηνὰ ὀ ΟΔΙΕ! Ἄρα πρέπει νὰ καταστραφῇ πλήρως!)

Θεωρητικῶς δὲν θὰ ἔπρεπε νὰ ἀνήκῃ στὶς δικαιοδοσίες Γερουλάνου. Ἀλλὰ ἀνήκει!

1. Ἀπέπεμψε τὸν προηγούμενο πρόεδρο Δημήτρη Σεφτελή, ὁ ὁποῖος, συμφώνως μὲ τὸ δημοσίευμα τῆς Ἐλευθεροτυπίας ὄντως ἐργαζόταν σωστὰ πρὸς αὐτὴν τὴν κατεύθυνσι.

2. Παρέδοσε ἄνευ ἐλέγχου ἢ παρεμβάσεως σὲ κάποιαν κυρίαν Χατζοπούλου, διευθύντρια γραφείου ἁρμοδίου ὐπουργοῦ ἀΠολιτισμοῦ, ἡ ὁποία σταδιακῶς, πάντα συμφώνως μὲ τὶς καταγγελίες Σεφτελή (κομματικὸ στέλεχος τοῦ μΠΑτΣΟΚ), ἐδημιούργησε ἕνα ...«οἰκογενειακό» ὑπουργεῖο, μέσα στὸ ὑπουργεῖο. Προσλήψεις, διορισμοί, συμβάσεις!! Μέσα στὴν διαφάνεια καὶ τὴν λάμψι! Παραδείγματα (ἀπὸ τὴν καταγγελία Σεφτελή):

«...Μετά από αυτήν την απόφαση μου ασκήθηκε πίεση τόσο από τον κ. Τσάμη όσο και από εξωθεσμικά πρόσωπα.

Τι είδους εξωθεσμικοί παράγοντες ήταν αυτοί;

Ηταν συγγενείς των ανθρώπων που δεν προωθήθηκαν στο κτηνιατρείο και συνδέονταν άμεσα με στελέχη της κυβέρνησης.

Αλλες παρεμβάσεις έγιναν;
Δέχτηκα διαβιβαστικό από την κυρία Χατζοπούλου μετά από γραπτή καταγγελία του ενδιαφερομένου για τη θέση του επικεφαλής του κτηνιατρείου, ο οποίος διαμαρτυρήθηκε γιατί δεν υλοποιήθηκε η τοποθέτησή του και άλλα τινά......

.....Προτάθηκε η πρόσληψη νομικής συμβούλου, της κυρίας Ευθαλίας Σιαμάνη, φίλης της κυρίας Χατζοπούλου και μέλος παράλληλα του διοικητικού συμβουλίου της ΟΠΑΠ Α.Ε.

Προσελήφθη η κυρία Σιαμάνη;
Οχι, για τυπικούς και ουσιαστικούς λόγους, δεδομένης της ελλειμματικής λειτουργίας του οργανισμού. (σ.σ.: Η κυρία Σιαμάνη τακτοποιήθηκε αλλού. Παραιτήθηκε από μη εκτελεστικό μέλος του δ.σ. του ΟΠΑΠ, χωρίς αμοιβή, και ανέλαβε νομική σύμβουλος στον ΟΠΑΠ με μηνιαίες απολαβές 7.000 ευρώ. Στη θέση της κυρίας Σιαμάνη στο δ.σ. του ΟΠΑΠ διορίστηκε ο κ. Αλέξης Σωτηρόπουλος, συνεργάτης του υπουργείου Πολιτισμού και φίλος της κυρίας Χατζοπούλου).....»

Ἐνδεικτικῶς μόνον. Διαβᾶστε τὴν συνέντευξι καὶ θὰ καταλάβετε τὸ μέγεθος τῆς ἀδιαφορίας γιὰ τὸ δημόσιο χρῆμα, τῆς διαθέσεως γιὰ ἁρπαγὴ καὶ γιὰ καπήλευσι.

3. Ὅρισε ὡς ἐλεγκτὴ-σύμβουλο γιὰ προσλήψεις στὸ δημόσιο, τὸν πρώην ἐργοδότη του, ἰδιοκτήτη τῆς ἑταιρείας Egon Zehnder, Ἀνδρέα Γαβριηλίδη!! Ἐδῶ κι ἐὰν εἶναι ΣΚΑΝΔΑΛΟ!!! (ΜΕΓΑΤΟΝΩΝ ὅπως γράφουν συχνά διάφοροι!!!) Σὲ περίοδο μνημονίου, μαύρης πείνας γιὰ τὸνἜλληνα πολίτη, νὰ φᾶνε ὅλα τὰ φιλαράκια καὶ οἰ παρατρεχάμενοι, ὄσο τὸ δυνατὸν πιὸ χορταστικά!

γ. Τουρισμός!

1. Ὁ ὑπουργός τοῦ ...μουσακᾶ! Μάλλιστα! Μὴν γελᾶτε! Δήλωσις Γερουλάνου γιὰ ἀνάδειξι τοῦ Ἑλληνικοῦ τουρισμοῦ μέσῳ τῆς ἀναδείξεως τοῦ .....μουσακᾶ! «Παρέμβαση στο συνέδριο της «Ιmic 2011», με επίκεντρο τον γαστρονομικό τουρισμό, που έλαβε χώρα στο συνεδριακό μέγαρο Αθηνών, έκανε σήμερα και ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού Παύλος Γερουλάνος, ο οποίος τόνισε ότι θα πρέπει να αναδειχθεί με κάθε τρόπο η μοναδικότητα της ελληνικής γαστρονομίας και όλα όσα αυτή αντιπροσωπεύει.»  Μᾶς τελείωσαν τὰ μνημεῖα, τὰ νησιά, ὁ ἥλιος καὶ περνᾶμε πλέον στὸν ...μουσακᾶ! (Μήπως γιὰ ἐτοῦτο ἐξηγεῖται ἡ ἀδιαφορία του κατὰ τοῦ βωμοῦ;;;; Νὰ προβάλλουμε τοὺς μουσακᾶδες ὡς τὰ μέγιστα ἐπιτεύγματά μας;)

2. Χρήσις τοῦ τουρισμοῦ γιὰ ...πολυπολιτισμικότητα καὶ ἰδίως γιὰ ἑβραιοποίησι πόλεων καὶ περιοχῶν μας. Ἄξιον προσοχῆς τὸ γεγονὸς πὼς στὴν ἔναρξι τῆς ἐκθέσεως ΙΜΤΜ, (Τὲλ Ἀβίβ, Τετάρτη, 9 Φεβρουαρίου 2011), ἔλαβε τὴν «τιμητικὴ» διάκρισι νὰ ὁμιλήσῃ ἀμέσως μετὰ τὸν ὑπουργὸτουρισμοῦ τοῦ Ἰσραήλ Σταζ Μεσέσνικοφ!

«.... Θα παρουσιαστεί επίσης το πρόγραμμα Θεσσαλονίκη Σταυροδρόμι Πολιτισμών, στο πλαίσιο του οποίου κάθε χρόνο η πόλη θα φιλοξενεί τον πολιτισμό μιας χώρας ή τους πολιτισμούς μιας ευρύτερης περιοχής. Η αρχή θα γίνει φέτος με τη Μέση Ανατολή όπου το Ισραήλ θα έχει σημαντική παρουσία με πλήθος πολιτιστικών δράσεων....

....Επιπλέον, στην ατζέντα των συναντήσεων συμπεριλαμβάνονται επαφές με την Υπουργό Πολιτισμού Λιμόρ Λιβνάτ. Κατά την προηγούμενη συνάντησή τους στο Τελ Αβίβ η κα Λιμόρ Λιβνάτ έδειξε τεράστιο ενδιαφέρον για το πρόγραμμα Θεσσαλονίκη Σταυροδρόμι Πολιτισμών και την οργάνωση δράσεων από το Ισραήλ, οι οποίες και θα παρουσιαστούν στην ΙΜΤΜ.....» (Travelling news)

3. Ἀδιαφορία γιὰ τὰ πραγματικὰ προβλήματα τοῦ τουρισμοῦ! Παράδειγμα κραυγαλαῖο, ἠ Γαῦδος. Ἡ ὁποία παρέμεινε γιὰ ἕνα ὁλόκληρο καλοκαίρι δίχως καμμίαν ἀκτοπλοϊκὴ σύνδεσι! Εἶδαν κι ἀπὸ εἶδαν οἱ ἄνθρωποι κι ἀνέλαβαν μόνοι τους τὴν έξυπηρέτησι τοῦ νησιοῦ!

«Μετά τον ακτοπλοϊκό αποκλεισμό που έζησε η Γαύδος το περασμένο καλοκαίρι και την τεράστια οικονομική ζημία που υπέστη η τοπική κοινωνία, κάτοικοι του νησιού αποφάσισαν να αναλάβουν δράση και να πάρουν την τύχη τους στα χέρια τους.
Έξι κάτοικοι, οι οποίοι δραστηριοποιούνται και επιχειρηματικά στο νησί, συνέστησαν ναυτιλιακή εταιρεία και ναύλωσαν σκάφος, το οποίο ξεκινάει δρομολόγια από την ερχόμενη εβδομάδα...» (ἀπό βολίδα)

Καὶ φυσικὰ δὲν εἶναι μόνον ἡ Γαῦδος! Ὅπου κι ἐὰν σκαλίσῃς θὰ βρῇς πάρα πολλὰ μικρὰ ἢ μεγάλα ἀτοπήματα. Ἀλλὰ εἰδικὰ ἡ Γαῦδος, τὴν ὁποίαν ὄφειλαν ΑΠΑΝΤΕΣ οἱ κυβερνῶντες νὰ διαφυλάττουν ὡς κόρην ὀφθαλμοῦ, λόγῳ τῶν γνωστῶν ὀρέξεων τῶν γειτόνων! Ἀλλὰ εἴπαμε... ποῦ μυαλό γιὰ ἐπίλυσι προβλημάτων; Γιὰ ταξειδάκια ὅμως; Εἶναι ἡ κυβέρνησις τῶν ταξειδίων!!! Ἂς μὴν τὸ λησμονοῦμε!

δ. Θέατρα, τηλεόρασις καὶ τέχνη! Ἐδῶ ἔχει δόσει τὰ ...πάντα! Ἀλλά...

Ἐπιλεκτικότατα!!!

1. Σπύρος Εὐαγγελᾶτος: Τὸν καταργεῖ! Δὲν διαθέτει κἂν τὴν στοιχειώδη λογικὴ γιὰ νὰ τὸν ἀκούσῃ! Γιὰ τὸν Γερουλᾶνο ὁ Εὐαγγελᾶτος εἶναιἀνύπαρκτος! (Λεπτομέρειες στὸ ὁ «Ὑψηλότατος» Γερουλᾶνος!)

2. Τὸ πανηγύρι τῆς ΕΡΤ! Ναὶ μὲν ἡ ΕΡΤ εἶναι σπάταλη!!! («Χαρακτηρίζοντας την ΕΡΤ ως έναν " σπάταλο οργανισμό, χωρίς στρατηγική", ο κ. Γερουλάνος...» Ἐξπρές, 14/1/2010) ἀλλὰ οἱ προσλήψεις τῶν «δικῶν» τους παιδιῶν, συνήθως ἀπὸ τὸ παράθυρο, ὄχι μόνον δὲν ἔπαψαν, ἀλλὰ τεκμηριώνουν ἕνα θαυμασιότατον σκάνδαλον!

Παραλλήλως, συμφώνως μὲ καταγγελία ἀπὸ τὸ Φίμοτρο, ὁμιλοῦν γιὰ κάποιον προστατευόμενον τοῦ ὑπουργοῦ, ποὺ δηλώνοντας ψευδῆ στοιχεῖα, ἔτσι γιὰ πλάκα, ὑπέκλεψε 70.000 εὐρόπουλα!

«Η ΔΙΚΟΓΡΑΦΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΡΑΣΙΝΟ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΗ ΤΗΣ ΕΡΤ
ΤΟ ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑ ΤΟΥ ΚΑΛΦΑΓΙΑΝΝΗ ΚΑΙ ΤΑ 70.000 ΕΥΡΩ!
Συνδικαλιστές υπάρχουν πολλοί Καλφαγιάννης μόνο ένας! Ο άνθρωπος είναι μοναδική περίπτωση. Επί σειρά ετών έπαιρνε επίδομα αυτός και η γυναίκα του απο την ΕΡΤ παρανόμως!!! Η σχετική δικογραφία είναι στην εισαγγελέα, αλλά για κακή τύχη... ορισμένων και στα χέρια του Fimotro. Αυτό που έχει διαπράξει ο Καλφαγιάννης δεν είναι μόνο παράνομο αλλά κατάπτυστο. Δήλωνε ο αθεόφοβος το παιδί του άρρωστο για να εισπράξει συνολικά 70.000 ευρώ όπως διαβάζουμε στην δικογραφία. Και καλά αυτός. Η διοίκηση της ΕΡΤ τι κάνει; Ποιος άραγε έχει αναλάβει την ευθύνη να τον καλύψει; Μεγάλο θέμα που δεν θα το αφήσουμε να περάσει έτσι. Όσο και αν προσπαθεί να τον καλύψει ο Π. Γερουλάνος..»

Ἀλλὰ δὲν τὸν πειράζει κανένας! Ἔχει πλᾶτες!

Κι ὅταν ἡ Ἑλλάδα βουλιάζει καὶ πάει ὁλοταχῶς γιὰ χρεοκοπία, ὁ Γερουλᾶνος (παρέα μὲ τὸν Χυτήρη) προσλαμβάνουν στὴν ΕΡΤ κηφῆνες!!! (Κουρδιστό πορτοκάλι, 20/11/2010)

3.Χρησιμοποιεῖ τὴν ΕΡΤ γιὰ τὴν αἰσχίστου εἴδους προπαγάνδα κατὰ τῶνἙλλήνων σὲ θέματα ΛΑΘΡΟμεταναστεύσεως. (Προσλήψεις ἐπὶ ὑπουργείας του δὲν εἶναι ἡ Ἀλ Σαλέχ, ἡ θυγάτηρ Φραγγούλη καὶ κάτι ἄλλα ὀμορφοκόριτσα;) Γιὰ νὰ μὴν ἀναφερθοῦμε σὲ ὅλα ἐκεῖνα τὰ καλόπαιδα ποὺ μὲ τὰ δικά μας χρήματα προσπαθοῦν μὲ τὸ ἔτσι θέλω νὰ μᾶς κάνουν «παγκοσμιοποιημένους»!

Κατὰ τὰ ἄλλα ἡ ΕΡΤ εἶναι σπάταλη ἀλλὰ μὲ καμμίαν δύναμιν δὲν τὴνἀποχωρίζεται ὁ Γερουλᾶνος! Πῶς θὰ μπορέσῃ ἄλλως τε ὅλος αὐτὸς ὁσυρφετὸς μᾶς κάνῃ πλύσι ἐγκεφάλου;

ε. Μουσεῖα, ἀρχαιολογία καὶ διάδοσις πολιτιστικῆς μας κληρονομιᾶς!

Ἐδῶ τὰ πράγματα περιπλέκονται!

1. Ἐπὶ τῶν ἡμερῶν του ἔκλεισε ὁ Παρθενών διότι κάποιοι ἀνεγκέφαλοι συνδικαλιστές εἶπαν νὰ τὸν χρησιμοποιήσουν γιὰ διαμαρτυρία. Δεκᾶδες τουρίστες ταλαιπωρήθηκαν. Κι ὅλο αὐτό πέρασε ὡς ...δυσαρέσκεια κατὰ τῶν συνδικαλιστῶν! Κι ὁ ὑπουργός; Ἐπίσης ἐπί τῶν ἡμερῶν του θάβεται ὁ βωμὸς τῶν δώδεκα θεῶν! Αὐτὸ δὲν χωνεύεται μὲ τίποτα! Ἀπίστευτη ἀδιαφορία! Ἀπίστευτο θρᾶσος! Καὶ ἀπίστευτη ἀπουσία! Ὅπως καὶ τότε μὲ τοὺς συνδικαλιστές!

2.Εἴπαμε, ἡ Θεσσαλονίκη τῶν λαῶν, ἡ Ἐλλάδα τοῦ μουσακᾶ καὶ ζήτω ἡ βυζαντινολογία! Δὲν εἶναι κακό νὰ μελετᾶ κάποιος μίαν συγκεκριμένη περίοδο τῆς ἱστορίας. Ὅπως δὲν εἶναι καὶ κακὸ νὰ φροντίζῃ νὰ τὴν ἀναδεικνύῃ! Ἀλλὰ δὲν εἶναι περίεργο ποὺ τὸ μουσεῖον Μπενάκη (εἰς τὸ ὁποῖον ὅλως τυχαίως τὰ θηλυκὰ Γερουλάνου, ἐργάζονται καὶ δροῦν) λαμβάνει ἐπιχορηγήσεις τώρα γιὰ μετὰ ἀπὸ ...μερικά χρόνια... Ἀνεξήγητον;

Προσέξτε! Στὴν Ὀξφόρδη διοργανώθηκε μία ἔκθεσις μὲ ἐκθέματα ἀπὸ τὴν Μακεδονία. ΟΛΑ τὰ ἔξοδα τῆς ἐκθέσεως τὰ ἀνέλαβε τὀ χῶρος ποὺ διοργάνωσε τὴν ἔκθεσι. Φυσικὰ καὶ τὴν μεταφορά, φύλαξι καὶ ἀσφάλισι τῶν ἐκθεμάτων. Στὸ Λοῦβρο τὸ ἴδιο! Δὲν νοεῖται ἔκθεσις στὸ ἐξωτερικό μὲ ἀνάληψιν ἐξόδων ἀπὸ τὴν ....Ἐλλάδα.

Ὅμως τὸ μουσεῖον Μπενάκη ὄχι μόνον δὲν ἐφρόντισε νὰ ἀναλάβουν οἱ Ἀμερικανοί τὴν ἔκθεσιν τῶν βυζαντινῶν ἐκθεμάτων, ἀλλὰ ἔλαβε κι ἐπιχορήγησι 3,6 ἑκατομμυρίων εὐρῶ ἀπὸ τὸν ...ΟΠΑΠ!!! Εἶναι ὁ νέος τομέας τοῦ ὑπουργοῦ αὐτός!

Η ιστορία είναι απλή, όσο και προκλητική: Στο Μουσείο Μπενάκη πρόεδρος είναι η μητέρα του υπουργού Πολιτισμού Αιμιλία Γερουλάνου. Το Μουσείο ανέλαβε να διοργανώσει μαζί με το υπουργείο Πολιτισμού βυζαντινή έκθεση στην Αμερική το 2013. Στην οργανωτική επιτροπή της έκθεσης έχει διοριστεί - από τον κ. Γερουλάνο - η μητέρα του υπουργού, ως πρόεδρος του Μουσείου.

Έτσι λοιπόν, από δω και πέρα αρχίζουν τα παράδοξα:Πρώτο παράδοξο είναι ότι αντί την έκθεση να την αναλάβει το Βυζαντινό μουσείο - τι πιο φυσιολογικό; - την ανέλαβε το Μουσείο Μπενάκη - άσχετο! Δεύτερο παράδοξο ότι ενώ αυτές οι εκθέσεις είναι περιζήτητες και πληρώνονται από αυτούς που τις φιλοξενούν, εμείς θα πληρώσουμε κιόλας!!! Πώς θα πληρώσουμε; Ιδού το τρίτο παράδοξο: Σε καιρούς χαλεπούς, όπου κόβονται συντάξεις και διαλύονται τα πάντα λόγω έλλειψης χρημάτων, ο ΟΠΑΠ, τον οποίο εποπτεύει ο κ. Γερουλάνος, εγκρίνει χορηγία ύψους 3,6 εκατομμυρίων ευρώ!!!

Τέταρτο παράδοξο, το θέμα κρατείτο περίπου μυστικό από το υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού, αντί να έχει διαφημιστεί ήδη, αφού προφανώςτο υπουργείο εκτιμά ως μεγάλη ιδέα και φοβερή τη σχετική πρωτοβουλία, εξ ου και έδωσε ατύπως το πράσινο φως να διατεθεί μία τόσο μεγάλη χορηγία.

Αξίζει να αναφερθεί ένα παράδειγμα για το τουλάχιστον περιττό της χορηγίας σε τέτοιες εκθέσεις, οι οποίες είναι περιζήτητες και το οποίο παράδειγμα αναφέρει η εφημερίδα. Πρόσφατα διοργανώθηκε δύο εκθέσεις για τον Μεγαλέξανδρο, στην Οξφόρδη και τον Λούβρο. Η ελληνική πολιτεία δεν πλήρωσε ούτε ευρώ, αφού όλα τα έξοδα - τα πάντα - πληρώθηκαν από τα μουσεία υποδοχής.Την ίδια μάλιστα στιγμή, που ο ΟΠΑΠ χρηματοδοτεί βυζαντινή έκθεση στην Αμερική, οι επισκέπτες των δύο βυζαντινών μουσείων της χώρας μας, δεν μπορούν να δουν όλα τα εκθέματα. Αιτία; Η υπολειτουργία των μουσείων, λόγω έλλειψης χρημάτων!!! Αντί δηλαδή να δώσει ο ΟΠΑΠ χρήματα στα εδώ μουσεία για να λειτουργήσουν σωστά και να δεχθούν επισκέπτες - και τουρίστες, αν αυτό λέει κάτι στον αρμόδιο υπουργό Τουρισμού - τα δίδει για μία έκθεση στην Αμερική, χωρίς να είναι αναγκαία η συγκεκριμένη χρηματοδότηση. Δεν είναι για αυτή καθαυτή την έκθεση, αλλά ο κ. Γερουλάνος ίσως ξέρει καλύτερα και περισσότερα από τους κοινούς θνητούς...» (Καρτέσιος)

3. Ἐκδίωξις τοῦ καθηγητοῦ Ἄρη Πουλιανοῦ ἐκ τοῦ σπηλαίου τῶν Πετραλώνων. Ἐπανάληψις τοῦ αὐτοῦ γεγονότος! Πάλι καὶ πάλι καὶ πάλι! Τὸ μΠΑτΣΟΚ πρωτοστατεῖ στὶς διώξεις κατὰ Πουλιανοῦ! (Πάλι οἱ ἀθλιότητες κατὰ Πουλιανοῦ!) Καὶ νὰ σκεφθῇ κάποιος πὼς ὀ Πουλιανὸς ἦτανκλασσικότατος ἀριστερός! Πῶς κατάφεραν καὶ τὸν ἰσοπέδωσαν ἕνα μᾶτσο σοσιαλΗστές εἶναι ἄγνωστον, ὄταν ὅλους τοὺς ἄλλους ἀριστεριστὲς (τοῦ κώλου) τοὺς ἀφήνουν νὰ ἁλωνίζουν καὶ νὰ καταστρέφουν τὴν παιδεία κι ὅ,τι ἔμεινε ἀπὸ τὰ Πανεπιστήμιά μας. (Οἱ οὐρακοτᾶγκοι κι ὁ νομπελίστας.)

στ. ΟΠΑΠ. Πράγματα καὶ θαύματα!!!Ἢδη ἀνέφερα τὰ περί χορηγιῶν! Καὶ μάλλιστα προκαταβολικῶν χορηγιῶν στὴν ...μαμά!

1.Διορισμός Περικλῆ Βενιέρη στὸ ΔΣ τοῦ ΟΠΑΠ! Τί ἐστί Βενιέρης; Τὸ πρόσωπο ποὺ 17 (ὄχι ἔνας καὶ δύο) βουλευτὲς τοῦ μΠΑτΣΟΚ κατηγοροῦν γιὰ διαπλοκές, χρηματιστηριακὰ σκάνδαλα κι ἔνα βουνό περίεργες μοθοδεύσεις. Ἐπιτροπή κεφαλαιαγορᾶς; Στὴν κοσμάρα της ἐπίσης! Ἀλλὰμπορεῖτε νὰ διαβάσετε τὰ θαυμάσια ἔργα καὶ ἡμέρες τοῦ Βενιέρη στὸ Πασπαρτοῦ:

2. Ὁ Ὑψηλότατος Γερουλᾶνος ἀνέλαβε τὴν διανομὴ τῶν διαφημίσεων τοῦ ὀργανισμοῦ! Μὲ τί κριτήρια; Μὴν φανταστεῖτε ἀνταποδοτικότητος!!! Ἡ σελίδα τῆς Μαργαρίτας Παπανδρέου γιὰ παράδειγμα, δὲν κρίνεται ὡς σελίδα ποὺ θὰ ...φέρῃ χρήματα στὸν ΟΠΑΠ. Παρ' ὅλα αὐτά, ἔχουμε κι ἐκεῖ χώσει τὰ διαφημιστικά μας πακέτα!

«...Όπως αναφέρουν καλά πληροφορημένες πηγές, ο υπουργός Πολιτισμού θα είναι αυτός που θα αποφασίζει ουσιαστικά για τις χορηγίες του Οργανισμού, την κατανομή της διαφημιστικής δαπάνης αλλά και τα συμβόλαια πουέληγαν στην θα υπογράφονται με τα ποδοσφαιρικά σωματεία.

Δεν είναι μάλιστα τυχαίο ότι απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση της βουλευτού του ΠΑΣΟΚ κυρίας Κατερίνας Μπατζελή σχετικά με χορηγίες του ΟΠΑΠ σε περιφερειακά Μέσα Ενημέρωσης, ο κ.Γερουλάνος σημείωσε μεταξύ άλλων ότι «δεν υπάρχει αμφιβολία ότι στη χρονιά που πέρασε είδαμε αρκετά λάθη, τα οποία εν μέρει ήταν από κακές πρακτικές του παρελθόντος, λόγω της ελλειμματικής πληροφόρησης που είχαμε. Παρ' όλα αυτά θεωρώ ότι είναι πολύ μικρά σε σχέση με αυτά τα οποία γινόντουσαν παλιά. Όσο αυτά τα συστήματα λειτουργούν περισσότερο, θα μπορούμε και να τα εξειδικεύουμε καλύτερα»....» (ἀπὸ poker nostra)

3. ΟΠΑΠ: χῶροςδιαδόσεως τοῦ βασανισμοῦ ζώων; Θὰ μπορούσαμε νὰ τὸ ποῦμε; Φυσικότατα! Ὁ
ὑψηλότατος Γερουλᾶνος, παρὰ τὰ νομοσχέδια περί προστασίας τῶν ζώων, παρὰ τὰ ὅσα κραυγάζουν ὅλες αὐτὲς οἱ κουδουνίστρες μέσα στὴν βουλή, στήνει στοιχήματα μὲ κυνοδρομίες! Μάλλιστα! Μεσαιωνικά πράγματα!

Διαβάζουμε στην ιστοσελίδα του ΟΠΑΠ...

"Κυνοδρομίες και η αδρεναλίνη στα ύψη!

Ένα από τα εντυπωσιακότερα αθλήματα, με μεγάλη ιστορία στο εξωτερικό, φτάνει επιτέλους και στην οθόνη των Monitor Games του πρακτορείου σου. Καθημερινά προβάλλονται αγώνες δρόμου, σε εικονικά ή πραγματικά κυνοδρόμια, σε ζωντανή μετάδοση από τα μεγαλύτερα κυνοδρόμια του εξωτερικού, όπου συμμετέχουν ειδικά εκπαιδευμένα κυνηγετικά σκυλιά. H δυνατότητα στοιχηματισμού είναι καθημερινή μέσα από ένα πρόγραμμα κυνοδρομιών που ξεκινάει το πρωί και τελειώνει το βράδυ !!

Τόσο άμεσα και τόσο απλά!" (Τρυποκάρυδος)
Κατὰ τὰ ἄλλα ἔργα πολιτισμοῦ καὶ πνευματικῆς ἀνατάσεως!! Καὶ ὑπουργὸς τῆς διαφανείας καὶ τῶν σοβαρῶν ἀποφάσεων... Καμμία διαπλοκή! Καμμία οἰκογενειοκρατία! Κανένα ῥουσφέτι! Νὰ τὸν χαιρόμαστε;

Φιλονόη.

Υ.Γ. Δὲν τελείωσα μὲ τὰ ἔργα του... Διάλειμμα κάνω... Κι ἐπανέρχομαι συντόμως.... Ἀλήθεια, ἡ ἐπιλογὴ ΓΑΠ στὸ πρόσωπο τοῦ Γερουλάνου, βασιζόταν στὴν καλή τους γνωριμία; Στὴν πάρα πολύ καλή τους γνωριμία; Δῆλα δή σήμερα ἀδίκως φωνάζουμε στὸν πρωθυπουργό νὰ τὸν μαζέψῃ; Δὲν ὑπάρχει περίπτωσις; Καὶ μετὰ μᾶς μιλάει γιὰ διαφάνεια; Ποῦ; Στὸ «μεταξύ κατεργαρέων εἰλικρίνεια»;

http://www.schizas.com/site3/index.php?option=com_content&view=article&id=44031:2011-06-15-110000&catid=16:listes-tis-ellados&Itemid=196

ΤΗΛΕΦΩΝΕΙ ΣΕ ΕΦΟΠΛΙΣΤΕΣ ΝΑ ΠΑΡΕΜΒΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ…

ΣΕ ΠΑΝΙΚΟ Ο ΔΙΑΜΑΝΤΙΔΗΣ

Έχει τρελάνει στα τηλεφωνήματα τους εφοπλιστές. Τους έχει πάρει σβάρνα από το πρωί όλους και τους ζητάει να στείλουν επιστολές στον Πρωθυπουργό για να τον κρατήσει στο Θαλασσίων. Οι περισσότεροι εφοπλιστές ζήτησαν από τις γραμματέες τους αν ξανατηλεφωνήσει να πουν πως λείπουν...
Πολύ ενοχλητικός ο πρώην υπουργός!

http://dimotikosafari.blogspot.com/

Στους δρόμους οι ένστολοι της Στερεάς Ελλάδας


Περιφερειακή συγκέντρωση διαμαρτυρίας θα πραγματοποιήσουν οι αστυνομικοί της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας την ερχόμενη Δευτέρα 20 Ιουνίου, στις 10:00, στο Αστυνομικό Μέγαρο της Λαμίας.

Η Ένωση Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας Στερεάς Ελλάδας εξέδωσε την ακόλουθη δήλωση:

Η Ένωση Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας Στερεάς Ελλάδας, από κοινού με τις Πρωτοβάθμιες Ενώσεις Αστυνομικών Υπαλλήλων της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, πραγματοποιούν ένστολη Περιφερειακή Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας την 20-6-2011, ημέρα Δευτέρα και ώρα 10:00 στο Μέγαρο της Αστυνομικής Διεύθυνσης Φθιώτιδας, Λ. Αθηνών 188, με τη συμμετοχή όλων των ενστόλων συναδέλφων και ανοιχτή πρόσκληση συμμετοχής σε όλη την ελληνική τοπική κοινωνία, με τα κάτωθι αιτήματα:

• ΟΧΙ στο Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής
• ΟΧΙ στη μείωση λειτουργικών δαπανών και υλικοτεχνικού εξοπλισμού για τις αστυνομικές υπηρεσίες.
• ΟΧΙ στην καταδίκη τους σε υπολειτουργία
• ΟΧΙ στη λεηλασία των εισοδημάτων των μισθωτών-ενστόλων
• ΟΧΙ στη μείωση της πενιχρής αποζημίωσης για εργασία πέραν του πενθημέρου και νυχτερινά
• ΟΧΙ στην υποβάθμιση των Υπηρεσιών ασφαλείας
• ΟΧΙ στην περικοπή των συντάξεων και του εφάπαξ
• Κάλυψη των τεραστίων κενών οργανικών θέσεων

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

Το προσκλητήριο του αγώνα σήμανε πλέον για όλους. Εμείς που είμαστε ταγμένοι από το σύνταγμα της χώρας να φυλάττουμε Θερμοπύλες και να αγωνιζόμαστε για την ασφάλεια των πολιτών της πατρίδος μας ήρθε η ώρα να δώσουμε τον ύστατο αγώνα επιβίωσής μας σε εργασιακό, οικονομικό και κοινωνικό επίπεδο ενωμένοι μαζί με ολόκληρη την ελληνική κοινωνία.

Η ανακοίνωση της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νομού Φθιώτιδας:

Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Νομού Φθιώτιδας, σε συνεργασία με τις Πρωτοβάθμιες Ενώσεις Αστυνομικών Υπαλλήλων της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και την Ένωση Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας Στερεάς Ελλάδας, διοργανώνουν ένστολη Περιφερειακή Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας την 20/6/2011 ημέρα Δευτέρα και ώρα 10.00 στο μέγαρο της Αστυνομικής Διεύθυνσης Φθιώτιδας Λ . Αθηνών 188 με τη συμμετοχή όλων των ένστολων συναδέλφων αστυνομικών.

ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ

• ΟΧΙ στο Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής
• ΟΧΙ στην εκ νέου περικοπή των μισθών
• ΟΧΙ στη μείωση των πενθημέρων και των νυχτερινών
• STOP στις περικοπές
• Αυξημένα κονδύλια για την ασφάλεια
• Αξιοπρεπείς συντάξεις
• Προσλήψεις νέων συναδέλφων
•Μεταρρύθμιση στην ΕΛ.ΑΣ.

Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι,

Η παρουσία όλων μας στην ανωτέρω ένστολη συγκέντρωση διαμαρτυρίας κρίνεται απαραίτητη και επιβεβλημένη για μια επιτυχή και δυναμική παρουσία, κατά την οποία θα κριθούν πολλά για το μισθολογικό και εργασιακό παρόν και μέλλον μας, καθώς και για τη διασφάλιση των κεκτημένων μας.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αρχειοθήκη ιστολογίου