Hellenic Seaways - Άμεση & Εύκολη Online Kράτηση‎

Σάββατο, 4 Ιουνίου 2011

Μνημεία ΣΚΟΠΕΛΟΥ ΤΟ ΑΣΚΛΗΠΙΕΙΟ

Το Ασκληπιείο αποτελεί ένα από τα πιο σημαντικά αρχαία μνημεία της Σκοπέλου και γενικότερα των Βορείων Σποράδων.
Πρόκειται για το ιερό του Ασκληπιού, θεού της ιατρικής, που χρονολογείται στον 4ο αιώνα π.Χ. και συγκαταλέγεται ανάμεσα στα αρχαιότερα Ασκληπιεία της αρχαίας Ελλάδας. Το 2007 άρχισε να εκτελείται από τη ΙΓ’ ΕΠΚΑ έργο ανάδειξης του Μνημείου ενταγμένο στο Γ’ ΚΠΣ - Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Θεσσαλίας, το οποίο προβλέπεται να ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του 2008 και να αποδώσει στους πολίτες ένα νέο επισκέψιμο Αρχαιολογικό Χώρο.

Στο έργο περιλαμβάνεται και η δημιουργία εκθεσιακού χώρου για τα μαρμάρινα ευρήματα των ανασκαφών του Ασκληπιείου (αγάλματα, επιγραφές κ.ά.) που θα πλαισιώνονται με πλούσιο ενημερωτικό υλικό.Γνωριμία με τα μνημεία της αρχαίας Πεπαρήθου   >>   ΤΟ ΑΣΚΛΗΠΙΕΙΟ

Ανάμεσα στα σημαντικά ιερά της πόλης της Πεπαρήθου συγκαταλέγεται και το Ασκληπιείο της, στη νότια πλευρά του κόλπου της Σκοπέλου, στη θέση «Λιβάδι - Αμπελική», το οποίο ταυτίστηκε χάρη στην ανεύρεση μιας ενεπίγραφης βάση αναθήματος που αφιερώθηκε στον Ασκληπιό.Οι ανασκαφές που πραγματοποιήθηκαν εδώ αποκάλυψαν μια στοά κλασικών χρόνων με εξαιρετικά επιμελημένη τοιχοδομία, που περιέβαλλε το ιερό από τις τρεις η ίσως από τις τέσσερις πλευρές του. Βρέθηκαν αρκετά μαρμάρινα αναθήματα, όπως ένας κορμός αγάλματος αγοριού, ένα κεφάλι αγάλματος κοριτσιού και μια στήλη με ανάγλυφη παράσταση ανθρώπινων μορφών. Το ίμερο του Ασκληπιού, όπου πιθανόν λατρεύονταν επίσης ο Απόλλων και η Άρτεμης, θα αποτελούσε ασφαλώς προσφιλή τόπο λατρείας, θεραπείας και αναψυχής για ασθενείς και μη, ναυτικούς και ταξιδιώτες.
Αργ. Δουλγέρη - Ιντζεσίλογλου, Αρχαιολόγος - 09.11.2008
Διευθύντρια ΙΓ’ Εφορείας Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων Βόλου
http://www.skopelos.gr/

Ναυλώνουν πλοία για την Κυριακή οι Αγανακτισμένοι - Θέλουν να φτάσουν το 1 εκατομμύριο κόσμου

Ετοιμάζονται να πλημμυρίσουν το Σύνταγμα οι Αγανακτισμένοι. Σενάρια για περισσότερους από 300.000 συγκεντρωμένους από όλη την Ελλάδα.

Με λεωφορεία, πλοία και τρένα ετοιμάζονται οι Αγανακτισμένοι για το μεγάλο τους ραντεβού, το πανευρωπαϊκό ραντεβού τους την Κυριακή στις 6 το απόγευμα στην Πλατεία Συντάγματος με σκοπό να ξεπεράσουν κατά πολύ τις 100.000 άτομα που είχαν συγκεντρωθεί την προηγούμενη Κυριακή.

Στο Facebook επικρατεί αναβρασμός από τους Αγανακτισμένους όλη της χώρας. Οι Αγανακτισμένοι στην Κρήτη έχουν ήδη ναυλώσει πλοία και κατευθύνονται στο λιμάνι του Πειραιά για να συμμετάσχουν στη συγκέντρωση της Κυριακής.  Όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν προτιμούν να έρθουν όλοι μαζί στην Αθήνα παρά να μαζευτούν, όπως αναφέρουν 500 στο Ηράκλειο, 300 στην Ιεράπετρα, 500 στο Ρέθυμνο κτ..

Το ίδιο συμβαίνει και με τους Αγανακτισμένους της Δυτικής Ελλάδας που ήδη έχουν ναυλώσει λεωφορεία των ΚΤΕΛ, έτσι ώστε να δώσουν το αγωνιστικό τους παρών. Μάλιστα, πολλοί είναι εκείνοι που μέσω Facebook καλούν τους οδηγούς των ΚΤΕΛ να απεργήσουν την Κυριακή έτσι ώστε να μεταφέρουν δωρεάν όλους τους Αγανακτισμένους.

Οι διοργανωτές αυτή τη φορά θέλουν να σπάσουν κάθε ρεκόρ και έχουν υψηλές απαιτήσεις με σκοπό να συγκεντρωθούν περισσότεροι από 200.000 ή και 300.000 κόσμου. Βέβαια υπάρχουν και φωνές υπερβολής που καλούν τον κόσμο με σκοπό να ξεπεράσουν οι Αγανακτισμένοι του Συντάγματος το 1 εκατομμύριο διαδηλωτές.

Μάλιστα, η συγκέντρωση της Κυριακής θα μεταδίδεται ζωντανά μέσω ίντερνετ σε γιγαντοοθόνη στην κεντρική πλατεία της Ισπανίας όπου την ίδια ώρα θα διαδηλώνουν και εκεί οι ισπανοί Αγανακτισμένοι.
http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=81160&catid=3 

O Σύλλογος Μαζικής Εστίαση

Αύξηση ΦΠΑ;;;;

O Σύλλογος Μαζικής Εστίασης Νάξου & Μικρών Κυκλάδων "Φιλοξενία" συντονισμένος απόλυτα με τις ενέργειες της ΠΟΕΣΕ ( Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εστιατορικών & Συναφών Επαγγελμάτων) εξέδωσε το ακόλουθο δελτίο τύπου σχετικά με την ενδεχόμενη αύξηση ΦΠΑ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Η φημολογούμενη σύμφωνα με δημοσιεύματα του Tύπου, αύξηση του συντελεστή Φ.Π.Α. στο 23% στα καταστήματα του Κλάδου (εστιατόρια, καφετέριες κλπ), θα αποτελέσει την ταφόπλακα για δεκάδες χιλιάδες από αυτά. Χιλιάδες θέσεις εργασίας, από τις 400.000 θέσεις στον κλάδο, είναι βέβαιο ότι θα χαθούν και μαζί τους θα....... τεθεί σε κίνδυνο η κοινωνική συνοχή.

Καλούμε τον κ. Πρωθυπουργό, την Kυβέρνηση και την τρόικα να αλλάξουν την οικονομική πολιτική, να πάψουν να θεωρούν ότι ο Kλάδος θα δεχθεί να γίνει βορρά στις ορέξεις τους, με πρόσχημα την «σωτηρία» της χώρας. Η πιθανή μετάταξη του Kλάδου στον υψηλό συντελεστή Φ.Π.Α. θα θέσει σε κίνδυνο την ανταγωνιστικότητα του Ελληνικού τουρισμού, όταν μάλιστα ανταγωνίστριες χώρες έχουν μειώσει πρόσφατα τον συντελεστή Φ.Π.Α. στην εστίαση στο 5-6%. Οι επιπτώσεις στην Ελληνική οικονομία θα είναι αρνητικές όταν μάλιστα οι προσδοκίες μας από τον τουρισμό είναι μεγάλες και δεν αντέχουν επιπόλαιες και αντιφατικές πολιτικές. Άλλωστε η ελληνική διατροφή και γαστρονομία αποτελούν συγκριτικό πλεονέκτημα του Ελληνικού τουρισμού και ως τέτοιο πρέπει να αντιμετωπίζονται και όχι ως αβέβαιο εισπρακτικό μέσο. Προφανώς για μια ακόμη φορά η Ελληνική Κυβέρνηση αδυνατεί να αντιληφθεί τα αυτονόητα και να παραδειγματιστεί από τις πολιτικές που ακολουθούν οι ανταγωνιστές μας.

Αν επιχειρήσουν μετάταξη του Φ.Π.Α. του Κλάδου, το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΟΕΣΕ μη έχοντας άλλη εναλλακτική λύση, θα συγκαλέσει ΕΚΤΑΚΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ με μοναδικό θέμα, την λήψη απόφασης «για στάση πληρωμών προς το Δημόσιο, Ασφαλιστικούς Φορείς και Δήμους».

Η εξοντωτική πολιτική που ακολουθεί η Κυβέρνηση με τις οδηγίες της τρόικας, έχει φέρει σε απόγνωση εκατοντάδες χιλιάδες επιχειρήσεις και εκατομμύρια πολιτών στη χώρα. Εμείς σε καμία περίπτωση δεν διαχειριστήκαμε την εξουσία και σαφώς δεν φέρουμε την ευθύνη για την σημερινή οικονομική κατάσταση που έχει περιέλθει η Ελλάδα. Την ευθύνη έχουν όσοι κυβέρνησαν αυτό τον τόπο, πλούτισαν παράνομα, διόρισαν κομματικούς τους φίλους, καταλήστεψαν τον τόπο χωρίς καμία συνέπεια και σήμερα υποθηκεύουν το μέλλον των επόμενων γενεών, πιστεύοντας πως ο «εφιάλτης» μπορεί να περάσει.

Ο πρόεδρος Ο Γεν. Γραμματέας

Ιωάννης Ευαγ. Παπαδόπουλος Ευάγγελος Αθαν. Καραμανής

http://naxosfan.blogspot.com/2011/06/blog-post_2056.html 

Εντονη δυσφορία στο ΠΑΣΟΚ κατά του βουλευτή Μαγνησίας Κ. Καρτάλη

«Πρωταγωνιστής» στην επικοινωνία
Εντονη δυσφορία στο ΠΑΣΟΚ τοπικά αλλά και κεντρικά, όπως έκαναν γνωστό στελέχη του κυβερνώντος κόμματος στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, προκαλεί η προσπάθεια του βουλευτή Μαγνησίας Κ. Καρτάλη να εμφανιστεί ως ο τιμητής των κοινωνικών αναγκών και ως ο «πρωταγωνιστής» της πρωτοβουλίας των 16 βουλευτών που με επιστολή τους προς τον πρωθυπουργό ζητούν ενημέρωση για το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα για την Οικονομία.
Δεν είναι λίγοι μάλιστα αυτοί που εκτιμούν ότι πρόκειται για ένα ακόμη «σικέ» παιχνίδι με αποκλειστικό στόχο την πολιτική του επιβίωση απέναντι στο διαρκώς ογκούμενο κλίμα διαμαρτυρίας κατά των κυβερνητικών επιλογών, αφού τόσο ο ίδιος όσο και οι περισσότεροι από τους υπογράφοντες είχαν διαβεβαιώσεις ήδη από το βράδυ της Τετάρτης ότι τα κομματικά και κυβερνητικά όργανα καθώς και οι αρμόδιες κοινοβουλευτικές επιτροπές θα συγκληθούν τις επόμενες μέρες προκειμένου να ενημερωθούν οι βουλευτές. Οι συνεδριάσεις μάλιστα ανακοινώθηκαν επίσημα χθες το μεσημέρι, αφού έπρεπε πρώτα να οριστικοποιηθούν τα μέτρα.
Προς επίρρωση των παραπάνω σύμφωνα με δημοσιεύματα του αθηναϊκού Τύπου, από το βράδυ της Τετάρτης η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Σοφία Γιαννακά στοιχημάτιζε στους διαδρόμους της Βουλής πως τα κομματικά όργανα θα συνεδριάσουν τις επόμενες μέρες.
Δεν είναι άλλωστε καθόλου τυχαίο ότι η Βάσω Παπανδρέου, πρόεδρος του ΚΤΕ Οικονομικών, που συχνά θέτει θέματα επί της ουσίας των πολιτικών που εφαρμόζονται στην οικονομία, αρνήθηκε να συνυπογράψει την «επίμαχη επιστολή» επειδή, όπως τόνιζαν χθες συνεργάτες της στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, διέβλεψε έγκαιρα ότι η κίνηση των 16 είχε ως στόχο να «βληθεί» επικοινωνιακά η κυβέρνηση, χωρίς επί της ουσίας να διακυβεύονται μέσα από αυτήν την επιστολή πολιτικά ζητήματα ουσίας επί της κυβερνητικής πολιτικής ή να προτείνεται μία εναλλακτική προοπτική στη σύνταξη του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος.
Το γεγονός ότι ήδη το Μέγαρο Μαξίμου έχει διαμηνύσει από χθες ότι η ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου αποτελεί ουσιαστικά ψήφο εμπιστοσύνης για την κυβέρνηση, σύμφωνα με αξιωματούχους του ΠΑΣΟΚ με τους οποίους συνομίλησε ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ, αναμένεται να επαναφέρει τα πράγματα στη πραγματικά τους διάσταση και να «προσγειώσει» φυσικά ανώμαλα «όσους όπως ο κ. Καρτάλης, επιχείρησαν να πλασαριστούν στην κοινή γνώμη και ειδικότερα στην κομματική τους πελατεία, ως «εκφραστές της αγωνίας των πολιτών», αφού θεωρείται σχεδόν βέβαιο μετά και τις δηλώσεις που έκαναν χθες περί στήριξης της κυβέρνησης και εμπιστοσύνης στο πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων, ότι θα ψηφίσουν το νομοσχέδιο, διασφαλίζοντας έτσι και την παραμονή τους στα έδρανα της σημερινής Βουλής.
Η πρόσφατη ιστορία άλλωστε συνηγορεί απολύτως προς αυτή την εκτίμηση -όπως σημείωναν τα ίδια στελέχη- καθώς μέχρι σήμερα παρ’ όλο το θόρυβο που και άλλες φορές επιχείρησε να κάνει με παρεμβάσεις του και ο κ. Καρτάλης, τελικά στο τέλος παρείχε απλόχερα την ψήφο του στα νομοσχέδια, παρά τις δυσμενείς συνέπειες που επέφεραν στο οικογενειακό βαλάντιο και στην καθημερινότητα του πολίτη.
Χθες πάντως αρκετοί από τους υπογράφοντες όπως οι Σοφία Γιαννακά, Σούλα Μερεντίτου, Ν. Αλευράς, Ο. Ρεντηρά διαβεβαίωναν σε δηλώσεις τους ότι στηρίζουν την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό.
http://www.taxydromos.gr 

Τι πρέπει να προσέχετε όταν κολυμπάτε

 

Aπαραίτητη η σωστή ενημέρωση για τους κινδύνους

Μία απλή ζάλη στη στεριά δεν σημαίνει απολύτως τίποτα. Αντίθετα, η ίδια ζάλη μέσα στη θάλασσα μπορεί να σημαίνει ακόμα και απώλεια της ζωής. Πολλοί πιστεύουν ότι ο πνιγμός αφορά αυτούς που δεν γνωρίζουν να κολυμπούν. Αυτό δεν είναι σωστό. Κατά κανόνα, αυτός που δεν γνωρίζει να κολυμπά δεν εκτίθεται στον κίνδυνο της κολύμβησης στα βαθιά νερά. Η κράμπα που συνήθως στη στεριά κανέναν δεν απασχολεί, στη θάλασσα, κατά τη διάρκεια της κολύμβησης, αποτελεί αιτία πνιγμού.

Σε ορισμένα ευαίσθητα άτομα το κρύο νερό μπορεί να προκαλέσει σπασμό των αγγείων της καρδιάς, που οδηγεί σε στηθάγχη, αρρυθμία, συγκοπτικά επεισόδια . Αλλά και πέραν των ειδικών περιπτώσεων, γενικότερα κάθε άρρωστος ο οποίος υποχρεούται να παίρνει φάρμακα για την πίεσή του ή την καρδιά του πρέπει να προσέχει ιδιαίτερα το μπάνιο του στη θάλασσα.

Κάθε καλοκαίρι οι παραλίες κατακλύζονται από κόσμο που θέλει να απολαύσει τα θαλασσινά μπάνια. Εν τούτοις, κάθε χρόνο γνωρίζουμε ότι θα χαθούν 300-400 ζωές από πνιγμό. Οι επαγγελματίες ναυαγοσώστες καλούνται να δώσουν τη μάχη. Το ερώτημα που παραμένει είναι γιατί υπάρχουν τόσο μεγάλες απώλειες.

Κατ’ αρχάς ο άνθρωπος, όταν κολυμπά, δεν βρίσκεται στο φυσικό του περιβάλλον. Οτιδήποτε του συμβεί στη στεριά που να μπορεί να αναταχθεί, δεν επαναλαμβάνεται με την ίδια επιτυχία στη θάλασσα. Απλά πράγματα όπως μία ζάλη ή μία λιποθυμία μπορεί να οδηγήσουν σε πνιγμό. Ακόμα και ένας εμετός, που στη στεριά ξεπερνιέται εύκολα, στη θάλασσα μπορεί να οδηγήσει σε εισρόφηση των εμεσμάτων στους πνεύμονες με αποτέλεσμα την ασφυξία και τον θάνατο. Γι’ αυτό, δεν πρέπει κανείς να μπαίνει στη θάλασσα φαγωμένος, αμέσως μετά το φαγητό.

Γενικά, κάθε άνθρωπος που παίρνει φάρμακα και ιδιαίτερα αγγειοδιασταλτικά και διουρητικά, πρέπει να προσέχει ιδιαίτερα. Τα φάρμακα αυτά προκαλούν αγγειοδιαστολή και αφαιρούν νερό από τον οργανισμό και έτσι μπορούν να οδηγήσουν σε ελάττωση της πίεσης και σε λιποθυμία με τραγικά πολλές φορές αποτελέσματα.

Τα φάρμακα αυτά παίρνουν συνήθως οι άρρωστοι που πάσχουν από υπέρταση, στεφανιαία νόσο και σακχαρώδη διαβήτη. Γι’ αυτό, οι ασθενείς αυτοί πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί το καλοκαίρι, όταν υπάρχουν υψηλές θερμοκρασίες, και πολύ περισσότερο όταν κολυμπούν στη θάλασσα. Ειδικότερα, όταν κάποιος μοναχικός κολυμβητής αισθανθεί αιφνίδιο πόνο στο στήθος (στηθάγχη), είναι δυνατόν αβοήθητος να πάθει τα πάντα.

Γενικότερα, τα άτομα που πάσχουν από οποιαδήποτε καρδιοπάθεια και ιδιαίτερα αρρυθμίες πρέπει να είναι συντηρητικά. Συνιστάται να κολυμπούν σε μικρό βάθος (1-2 μέτρα) και πάντα να επιδιώκουν να υπάρχει κοντά τους ο σύντροφος, ο φίλος, ο γνωστός. Με αυτόν τον τρόπο, ελαχιστοποιούν τις πιθανότητες ενός ανεπιθύμητου συμβάντος. Το ίδιο συνιστάται για τα άτομα της τρίτης ηλικίας όταν κολυμπούν.

Πρέπει να θεωρηθεί αξίωμα ότι όποιος πάσχει από οτιδήποτε πρέπει να συμβουλεύεται τον γιατρό του για τα καλοκαιρινά μπάνια του. Οι φαινομενικά υγιείς πρέπει να γνωρίζουν ότι είναι πιθανόν, λόγω της διαφοράς θερμοκρασίας της θάλασσας, να τους συμβούν αγγειακά επεισόδια από σπασμό των αρτηριών με αποτέλεσμα πολλές φορές να έχουμε δυσάρεστα συμβάντα.

Όμως, το καλοκαιρινό μπάνιο είναι μία μοναδική απόλαυση, την οποία θεωρητικά δεν πρέπει να στερείται κανένας. Γι’ αυτό, η σωστή ενημέρωση για τους κινδύνους σε συνδυασμό με τη λήψη των απαραίτητων μέτρων αναμφισβήτητα βοηθούν ώστε ο καθένας να απολαμβάνει ακίνδυνα το μπάνιο του.

Κανένας ίσως δεν έχει το δικαίωμα να στερήσει από κανέναν άνθρωπο τη θάλασσα και την κολύμβηση. Γι’ αυτό, κάθε οργανωμένη Πολιτεία φροντίζει για τη σωστή ενημέρωση των πολιτών με στόχο την αποφυγή των κινδύνων του μπάνιου της θάλασσας.

Πηγή: iatronet.gr

Τραυματισμός αλλοδαπού ναυτικού στο Βόλο


Στις 9.20 χθες το πρωί, η Λιμενική Αρχή Βόλου, ενημερώθηκε σχετικά με τον τραυματισμό 38χρονου αλλοδαπού ναύτη στο Φ/Γ «CHL INNOVATOR» σημαίας Σιγκαπούρης.


Συγκεκριμένα, ο ναυτικός γλίστρησε και έπεσε στο κατάστρωμα από ύψος τεσσάρων μέτρων, ενώ εκτελούσε εργασίες, με αποτέλεσμα να υποστεί κάταγμα στο δεξί του πόδι και στο δεξί του χέρι.


Ο 38χρονος μεταφέρθηκε άμεσα με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Βόλου, όπου πρόκειται να υποβληθεί σε περαιτέρω εξετάσεις.


Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου.

Εκαναν την Ελλάδα προτεκτοράτο. Ας οργανώσουμε την τάξη μας.

Επρεπε να περάσουν αρκετά χρόνια για να δικαιωθεί πλήρως ο Πασόκος πρώην υπουργός Οικονομίας Γιάννος Παπαντωνίου. Ηταν ίσως ο πρώτος αστός πολιτικός –στην σύγχρονη ιστορία μας- που ήθελε την Ελλάδα προτεκτοράτο με ξένους κηδεμόνες να διαφεντεύουν τον λαό και την χώρα μας αφού σύμφωνα με τα λεγόμενα του «Οι Αμερικανοί ίσως να μην το καταλαβαίνουν αλλά η Ελλάδα δεν έχει την ικανότητα και την κουλτούρα της σταθερότητας και της πειθαρχίας», όπως είχε δηλώσει στο τηλεοπτικό κανάλι Αλ Τζατζίρα.  Επιθυμούσε δηλαδή ξένους να μας τα επιβάλουν αυτά. Και οι επιθυμίες του ικανοποιήθηκαν απόλυτα.
Από σήμερα και με την υπογραφή του μεγαλύτερου πολιτικού απατεώνα που έχουμε γνωρίσει τα τελευταία χρόνια του Γ. Παπανδρέου-Τσολάκογλου η Ελλάδα και επίσημα θεωρείται ένα προτεκτοράτο των τοκογλύφων δανειστών του ελληνικού κράτους.

Οι επικυρίαρχοι εγκαθίστανται μόνιμα στην Ελλάδα και η χώρα μας βρίσκεται ήδη σε καθεστώς πλήρους διεθνούς οικονομικού ελέγχου, και τα πάντα καθορίζονται από τους ξένους που θα αναθέσουν στο ντόπιο πολιτικό προσωπικό τον υπηρετικό ρόλο, τον οποίο θα εκτελέσει με μεγάλη προθυμία αφού θα γλύψει κάποιο κοκαλάκι από το πτώμα της ελληνικής κοινωνίας.

Τηρουμένων των αναλογιών θα μπορούσαμε να επικαλεστούμε την φράση του Α. Χίτλερ: «…Σε κάθε τόπο θα βρεθούνε κάμποσα φιλόδοξα και ιδιοτελή καθάρματα, που θα εξυπηρετήσουν πρόθυμα τους σκοπούς μου, γιατί αυτό θα είναι ο μόνος τρόπος για να αναδειχτούν και να πλουτίσουν στη χώρα τους…»

Μάθαμε, λοιπόν, σήμερα, ότι στο όνομα της «εκταμίευσης της πέμπτης δόσης» στις αρχές του Ιούλη, έρχεται μπαράζ απολύσεων στο δημόσιο τομέα, τσουνάμι φόρων, ξεπούλημα όλου του εθνικού πλούτου.

«Κυβέρνηση και τρόικα πάνε το λαό από τον μεγάλο εκβιασμό στον μεγαλύτερο και από τα βάρβαρα μέτρα στα ακόμα πιο βάρβαρα. Δεν επιτρέπονται πια αυταπάτες. Αυτό είναι το αποτέλεσμα των διαπραγματεύσεων μέσα στην ΕΕ που νόμος είναι το συμφέρον των μονοπωλίων. Λαϊκή οργανωμένη απάντηση τώρα με γενική απεργία που καλεί το ΠΑΜΕ και απεγκλωβισμός από τα κόμματα και τις αυταπάτες του συστήματος», σχολίασε το ΚΚΕ.

«Τα νέα μέτρα που συμφώνησε η κυβέρνηση με την τρόικα, σε συνδυασμό με όσα άλλα έχουν προωθηθεί από την ψήφιση του μνημονίου μέχρι σήμερα, οδηγούν σε πλήρη κατεδάφιση τους μισθούς, τις συντάξεις, τις εργασιακές σχέσεις, μετατρέπουν την εργασία των νέων σε σύγχρονη δουλεία, ανοίγουν το δρόμο για μαζικές απολύσεις στο δημόσιο και για σαρωτικό ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας. Η μειωμένη αγοραστική δύναμη των εργαζομένων θα οδηγήσει σε κλείσιμο χιλιάδες μικρομεσαίες επιχειρήσεις, αφού "εργαζόμενοι χωρίς λεφτά ίσον μαγαζιά χωρίς δουλειά". Οι εργαζόμενοι και οι εργαζόμενες ο μόνος τρόπος που έχουν να απαντήσουν στην αντεργατική λαίλαπα είναι οι καλά σχεδιασμένοι, οργανωμένοι, κλιμακούμενοι και ενωτικοί αγώνες τους και η μαχητική και μαζική συμμετοχή τους ανοικτές συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας που γίνονται αυτή την περίοδο στο Σύνταγμα και στις μεγάλες πλατείες της χώρας», επισημαίνει σε ανακοίνωση του ο Σύριζα.

Και να καταλήξουμε την ανάρτησή μας με ένα άρθρο από την ιστοσελίδα της εφημερίδας «Κόντρα»

ΣΤΟΧΟΣ ΤΟΥΣ Η «ΚΙΝΕΖΟΠΟΙΗΣΗ» ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΠΡΟΣΤΑΤΕΣ ΚΙ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΣ ΣΦΙΞΕ ΤΟ ΧΕΡΙ ΤΟΥ ΣΥΝΤΡΟΦΟΥ ΣΟΥ ΟΡΓΑΝΩΣΕ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΤΗΝ ΤΑΞΗ ΣΟΥ

Ενα χρόνο μετά την ψήφιση του Μνημόνιου, όλα έχουν ξεκαθαρίσει. Είναι πολλοί, όμως, εκείνοι που προσπαθούν να συσκοτίσουν την πραγματικότητα, να κρύψουν την αλήθεια, να σπείρουν σύγχυση, να χειραγωγήσουν τον ελληνικό λαό.

Είναι οι ίδιοι που από τότε που δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενων και νέων βγήκαν διαμαρτυρόμενοι στις πλατείες των πόλεων, άρχισαν ένα πρωτοφανές γλείψιμο, σε μια προσπάθεια αισχρής χειραγώγησης και αγωνιστικού ευνουχισμού αυτού του ρεύματος.

Πακέτο τρία σε ένα

Σ’ αυτόν τον ένα χρόνο από την ψήφιση του Μνημόνιου έχει φανεί καθαρά ότι δεν πρόκειται για μια συγκυριακή πολιτική, με στόχο «να ξεπεράσει η χώρα την κρίση», αλλά για μια μόνιμη πολιτική. Το Μνημόνιο έχει τη μορφή κινούμενης άμμου. Μόλις περάσει ένα πακέτο μέτρων, ετοιμάζονται τα επόμενα.

Το κρατικό χρέος δεν είναι παρά ένα εργαλείο για την επιβολή ενός «μνημόνιου διαρκείας», που αποτελεί ένα πακέτο τρία σε ένα. Να ποιοι είναι οι στόχοι του:

1 Να εξασφαλίζουν οι πιστωτές, δηλαδή το διεθνές χρηματιστικό κεφάλαιο, την αποπληρωμή των τοκοχρεολυσίων τους. Νέα δάνεια, με πιο τοκογλυφικούς όρους, συνάπτονται για να αποπληρώνονται τα παλιά και όχι για να πληρώνονται μισθοί και συντάξεις, όπως υποστηρίζει η κυβέρνηση και όλος ο συρφετός των πληρωμένων κονδυλοφόρων του κεφαλαίου.

2 Να προωθείται η «κινεζοποίηση» της ελληνικής εργατικής τάξης. Καμιά δημοσιονομική επίπτωση δεν έχουν οι μισθοί, τα μεροκάματα, οι εργασιακές σχέσεις στον ιδιωτικό καπιταλιστικό τομέα. Κι όμως, μέσα σε ένα χρόνο ανατράπηκαν κατακτήσεις δεκαετιών. Κατακτήσεις για τις οποίες πάλεψαν σκληρά ολόκληρες γενεές εργατών, πληρώνοντας βαρύ τίμημα. Ασύδοτοι οι καπιταλιστές, με όπλο τους την απειλή της απόλυσης, εφαρμόζουν με το μαστίγιο το δικό τους νόμο. Ερχεται μετά η κυβέρνηση και κάνει νόμο του κράτους το νόμο των καπιταλιστών. Κι αυτοί δεν αρκούνται σ’ αυτά που τους δίνει ο νόμος, αλλά με την ίδια απειλή εφαρμόζουν και πάλι το δικό τους νόμο, τον οποίο ξανακάνει νόμο του κράτους η κυβέρνηση. Σ’ αυτή την πολιτική δεν υπάρχει τέλος. Δεν πρόκειται να σταματήσουν, μέχρι να διαμορφώσουν ασιατικές συνθήκες εργασίας και πληρωμής των εργαζόμενων, για να εξασφαλίσουν την ύψιστη κερδοφορία του κεφαλαίου. Ο εργαζόμενος άνθρωπος αντιμετωπίζεται σαν «πράγμα».

3 Να ξεπουληθεί η κρατική περιουσία στις εξευτελιστικές τιμές που έχει διαμορφώσει η κρίση. Ξένοι και ντόπιοι «επενδυτές» ετοιμάζονται να ορμήσουν για το μεγάλο πλιάτσικο. Θα χτυπήσουν τα «φιλέτα», είτε πρόκειται για κρατικές επιχειρήσεις είτε πρόκειται για ακίνητα και γη. Και θα τα πάρουν «μπιρ παρά», θέτοντας σαν όρο το «ξεφόρτωμα» των επιχειρήσεων από προσωπικό και την πλήρη ανατροπή των εργασιακών σχέσεων.

Αρμονική πολιτική διαχείριση

Ποιος είπε ότι το αστικό πολιτικό σύστημα δεν λειτουργεί; Ποιος είπε ότι δεν υπάρχει συναίνεση επί της ουσίας; Συναίνεση δεν σημαίνει να συμφωνούν κυβέρνηση και αντιπολίτευση, γιατί τότε καταργείται το κοινοβουλευτικό σύστημα. Συναίνεση σημαίνει να λειτουργεί το πολιτικό σύστημα, με τον κάθε πόλο του να ασκεί με υπευθυνότητα τα καθήκοντά του. Η κυβέρνηση τα δικά της, η ποικιλόχρωμη αντιπολίτευση τα δικά της, η συνδικαλιστική γραφειοκρατία τα δικά της.

Ο ρόλος της κυβέρνησης είναι να κυβερνά, να παίρνει τις εντολές του ξένου και ντόπιου κεφαλαίου και να τις κάνει νόμους, υπουργικές αποφάσεις, προεδρικά διατάγματα, εγκυκλίους εφαρμογής. Ο ρόλος της αντιπολίτευσης είναι να συγκρατεί τα κύματα της λαϊκής οργής, να φλυαρεί, να εκτονώνει, να εξασφαλίζει την κοινωνική ειρήνη και τη σταθερότητα του συστήματος.

Δείτε τη ΝΔ! Από τη γενικόλογη «αντι-μνημονιακή» ρητορική πέρασε στις «δημιουργικές προτάσεις». Ναι στο ξεπούλημα της κρατικής περιουσίας, ναι στην ανατροπή των εργασιακών σχέσεων, ναι στις απολύσεις στο δημόσιο κ.λπ. κ.λπ. Και ποια είναι η… διαφωνία της; Ζητά χαμηλότερους φορολογικούς συντελεστές για το κεφάλαιο! Ο Σαμαράς ακολουθεί την τακτική του «ώριμου φρούτου». Περιμένει την απόλυτη φθορά της κυβέρνησης, χωρίς να βιάζεται για εκλογές. Αφήνει το ΠΑΣΟΚ να τα κάνει όλα, για να έρθει μετά στην εξουσία και να πει ότι παρέλαβε «καμένη γη» και ότι είναι αναγκασμένος «να σεβαστεί τις διεθνείς δεσμεύσεις της χώρας».

Δείτε τα κόμματα της καθεστωτικής αριστεράς! Πολύ λάδι στο τηγάνι κι από τηγανίτα τίποτα. Σέρνονται πίσω από τις 24ωρες απεργίες της ΓΣΕΕ. Οργανώνουν πορείες-λιτανείες. Καταγγέλλουν κάθε μαχητική εκδήλωση εργαζόμενων και νέων. Το μόνο για το οποίο ενδιαφέρονται είναι τα «κουκιά». Λες και αν βγάλουν περισσότερους βουλευτές στην επόμενη Βουλή, θ’ αλλάξει τίποτα.

Δείτε τη συνδικαλιστική γραφειοκρατία! Εχει ξεπουλήσει τα πάντα εδώ και χρόνια. Εχει γίνει εργαλείο στα χέρια του κεφαλαίου, το οποίο έχει αναγορεύσει σε «κοινωνικό εταίρο» της. Εχει ξεπουλήσει ακόμα και το κατώτερο μεροκάματο. Μόνο της μέλημα είναι ν’ αλυσοδέσει τους εργαζόμενους σε μια αδιέξοδη και αναποτελεσματική τακτική, η οποία σωρεύει ήττες και σκορπίζει απογοήτευση και αποστράτευση.

Δείτε τη στρατιά των διανοούμενων! Απ’ όλα έχει ο μπαξές. Από ανοιχτούς νεοφιλελεύθερους, που στηρίζουν την πολιτική κυβέρνησης-τρόικας, μέχρι διάφορους σπουδαιοφανείς σαλτιμπάγκους, που υποστηρίζουν ότι μπορεί να υπάρξει ένας άλλος καπιταλισμός, με ανθρώπινο πρόσωπο, χωρίς την τοκογλυφία του διεθνούς χρηματιστικού κεφαλαίου, χωρίς την «κινεζοποίηση», με ευτυχισμένους εργάτες και εξίσου ευτυχισμένα αφεντικά.

Ολοι αυτοί μαζί, αντάμα με άλλους μηχανισμούς του συστήματος (ΜΜΕ, Εκκλησία, Πανεπιστήμιο κ.λπ.), διεκπεραιώνουν μια αρμονική πολιτική διαχείριση του συστήματος και μια αρμονική διαχείριση της εργαζόμενης κοινωνίας και της νεολαίας της. Ο κάθε πόλος συμπληρώνει τους άλλους και όλοι μαζί εξασφαλίζουν τη σταθερότητα και τη μακροημέρευση του καπιταλιστικού συστήματος.

Το σύστημα και όχι οι διαχειριστές του

Οταν ξέσπασε η παγκόσμια κρίση, μας είπαν ότι γι’ αυτή έφταιγαν κάποιοι αχόρταγοι τραπεζίτες, τα golden boys όπως έλεγαν. Τρία χρόνια από τότε, τα golden boys ζουν και βασιλεύουν και απειλούν ολόκληρα κράτη. Γιατί τα golden boys δεν είναι κάτι μοχθηροί τύποι, σαν αυτούς που δείχνει στις ταινίες του το Χόλιγουντ. Είναι οι διαχειριστές του χρηματιστικού κεφαλαίου. Η κρίση δεν είναι παρά μια αγιάτρευτη πληγή του ίδιου του καπιταλισμού.

Οταν η κρίση χτύπησε τον ελληνικό καπιταλισμό, μας είπαν ότι έφταιγε ο Καραμανλής και οι επιτελείς του. «Λεφτά υπάρχουν» κραύγαζε ο Παπανδρέου, εξαπατώντας τον ελληνικό λαό. Μόλις πήρε την εξουσία, τα λεφτά… εξαφανίστηκαν και στη θέση τους ήρθαν το ΔΝΤ, η ΕΕ και η ΕΚΤ, με τη μορφή οικονομικών κατακτητών. Για την κρίση δεν φταίει η πολιτική του ενός ή του άλλου κόμματος, αλλά ο ελληνικός καπιταλισμός με τη θέση του στο διεθνή καπιταλιστικό καταμερισμό της εργασίας.

Γι’ αυτό και η έξοδος από την κρίση δεν είναι θέμα «μίγματος πολιτικής». Οσο θα κυριαρχούν οι καπιταλιστικές σχέσεις στην παραγωγή, η κρίση θ’ αποτελεί μια ευκαιρία για τους καπιταλιστές. Μια ευκαιρία για να ξεζουμίζουν τοκογλυφικά τους ανθρώπινους και φυσικούς πόρους της χώρας, μια ευκαιρία για να εγκαθιδρύουν εφιαλτικές συνθήκες εκμετάλλευσης της εργατικής δύναμης.

Ας πάψουμε, λοιπόν, να χτυπάμε το σαμάρι αντί για τον γάιδαρο. Ας συνειδητοποιήσουμε ότι δεν είμαστε όλοι επιβάτες του ίδιου σκάφους. Οτι δεν έχουμε την ίδια πατρίδα. Αλλη πατρίδα έχουν τ’ αφεντικά και άλλοι οι εργάτες. Η δική τους πατρίδα στηρίζεται στην υπερεκμετάλλευση των εργαζόμενων, στη μεγάλη ανεργία, στη φτώχεια και τη δυστυχία των πολλών. Η δική μας πατρίδα δεν μπορεί να οικοδομηθεί παρά μόνο πάνω στα ερείπια της δικής τους. Και θα ‘ναι μια πατρίδα λεύτερη, χωρίς αφεντικά και δούλους, χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο.

Οχι κάτω από ξένες σημαίες

Μέσα σ’ αυτές τις συνθήκες, με τις επιθέσεις να έρχονται κατά κύματα και να μην έχουν σταματημό, με το πολιτικό σύστημα να παίζει τα παιχνίδια του και την εργατοπατερία να παίζει τα δικά της, με τα δικαιώματα να χάνονται το ένα μετά το άλλο, με την ανεργία να σαρώνει και με την εργασία να έχει μετατραπεί σε δουλεία, ένα μεγάλο κενό χάσκει. Το κενό πολιτικής έκφρασης των εργαζόμενων.

Συνηθίσαμε να πορευόμαστε κάτω από ξένες σημαίες. Κάτω από σημαίες λαοπλάνων και δημαγωγών, κάτω από σημαίες ψευτοαριστερών κομμάτων, κάτω από σημαίες εργατοπατέρων. Και να το αποτέλεσμα. Από ήττα σε ήττα, μέχρι την τελευταία ήττα που ακόμα δεν έχει έρθει.

Τώρα μαζευόμαστε στις πλατείες, τους βρίζουμε και τους μουτζώνουμε όλους μαζί. Δίκαιη η οργή, δίκαιες οι αντιδράσεις, καλοδεχούμενο το κατέβασμα στο δρόμο. Το ερώτημα, όμως, παραμένει: Και μετά τι; Μετά πάλι κάτω από ξένες σημαίες; Μετά απογοητευμένοι και αποστρατευμένοι, κλεισμένοι στην ατομική μιζέρια;

Γι’ αυτό εμείς λέμε: Ενάντια σε προστάτες κι εκπροσώπους, σφίξε το χέρι του συντρόφου σου, οργάνωσε πολιτικά την τάξη σου. Εμείς δεν πρόκειται να χαϊδέψουμε αυτιά, υποκλινόμενοι σε πλάνες του συρμού. Δεν μας ενδιαφέρει να κερδοσκοπήσουμε πολιτικά, να μαζέψουμε ψήφους. Γι’ αυτό φωνάζουμε και θα εξακολουθήσουμε να φωνάζουμε, ότι σήμερα –πιο επιτακτικά από χτες– προβάλλει η αδήριτη ανάγκη για την πολιτική οργάνωση της εργατικής τάξης. Για να πάψουν οι εργαζόμενοι και οι νέοι να άγονται και να φέρονται από απατεώνες πολιτικούς, από αγύρτες διανοούμενους, από τα ΜΜΕ του κεφαλαίου.

Αν θέλουμε να βάλλουμε φραγμό στις κατά κύματα επιθέσεις του κεφαλαίου, αν θέλουμε να σταματήσουμε την «κινεζοποίηση», αν θέλουμε να ξανακατακτήσουμε αυτά που μας άρπαξαν, αν θέλουμε το όραμα για έναν κόσμο χωρίς εκμετάλλευση και καταπίεση να ξαναζεστάνει τις καρδιές μας και να ξαναφέρει το χαμόγελο στα χείλη μας, πρέπει να οργανωθούμε πολιτικά. Να ξανασηκώσουμε τη δική μας σημαία, τη σημαία της ανεξάρτητης πολιτικής οργάνωσης των εργατών.

Εισροή υδάτων σε Ε/Γ-Τ/Ρ σκάφος στο λιμάνι του Λαυρίου

    Χθες στις 18.25, η Λιμενική Αρχή Λαυρίου ενημερώθηκε ότι στο εμπορικό λιμάνι παρατηρήθηκε εισροή υδάτων σε σκάφος αναψυχής με κίνδυνο τη βύθιση του.

    Άμεσα στο σημείο έσπευσε προσωπικό της οικείας Λιμενικής Αρχής, όπου διαπίστωσαν ότι πρόκειται για το Ε/Γ-Τ/Ρ «ΣΟΚΑ» Ν.Π.9006, το οποίο είχε εισροή υδάτων.

    Οι τέσσερις (04) επιβαίνοντες του ανέφεραν ότι, το σκάφος τους είχε προσαράξει νωρίτερα σε ξέρα, στη θαλάσσια περιοχή νότια της Μακρόνησου και ότι μεταφέρθηκε, από τους ίδιους, με ασφάλεια στο εμπορικό λιμάνι.

    Με την συνδρομή της Π.Υ. πραγματοποιήθηκε απάντληση των υδάτων από το προαναφερόμενο σκάφος και ανελκύστηκε στον προβλήτα του λιμανιού, ενώ από το συμβάν δεν υπήρξε τραυματισμός και δεν προκλήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

    Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Λαυρίου, το οποίο διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του «ΣΟΚΑ» μέχρι την προσκόμιση πιστοποιητικού διατήρησης κλάσης και βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από τον Νηογνώμονα που το παρακολουθεί.

Καταρρακτωδης βροχη με καταιγιδα στην ΣΚΟΠΕΛΟ σήμερα το πρωί.
ΣΚΟΠΕΛΟΣ πραγματοποιήθηκε σήμερα, μεταφορα ασθενη ο οποίος έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης:

 
60χρονου, από το λιμάνι της Σκοπέλου στο λιμάνι της Πλατανιάς Μαγνησίας, με το «ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΡΙΑ ΙΙ» Ν. Σκιάθου 32,

«Ιερεύς Παύλος ο Σκοπελίτης»,

Συνεδριο αφιερωμενο στα 100 χρονια απο την κοιμηση του Αλεξανδρου ΠαπαδιαμαντηΜε αφορμή την συμπλήρωση εκατό ετών (1911-2011) από την κοίμηση του μεγάλου Σκιαθίτη Λογοτέχνη Αλεξάνδρου Παπαδιαμάντη, η Ιερά Μητρόπολις Χαλκίδος, Ιστιαίας και Βορείων Σποράδων διοργανώνει Επιστημονική Ημερίδα, την Δευτέρα 6 Ιουνίου 2011 και ώρα 7:00 μ.μ., στο Δημοτικό Θέατρο Παπαδημητρίου Χαλκίδος, με ομιλητές:
1) τον Δρ. Άγγελο Μαντά - Σχολικό Σύμβουλο Φιλολόγων με θέμα: «Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης: Η ζωή και το έργο του»,
2) τον Δρ. Ανέστη Κεσελόπουλο – Καθηγητή της Θεολογικής Σχολής του Α.Π.Θ. με θέμα: «Ο εκκλησιαστικός Παπαδιαμάντης» και
3) τον Αιδεσιμολογιώτατο Πρωτοπρεσβύτερο π. Γεώργιο Σταματά, Αρχιερατικό Επίτροπο Σκιάθου, με θέμα «Ο Παπαδιαμάντης στην εποχή του».
Χορός Ιεροψαλτών της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς μας Μητροπόλεως «Ιερεύς Παύλος ο Σκοπελίτης», υπό την διεύθυνση του δρ. Γρηγορίου Αναστασίου – Καλλιτεχνικού Διευθυντού της, θα αποδώσει Ύμνογραφήματα του Αλεξάνδρου Παπαδιαμάντη.
Η εκδήλωση είναι ανοικτή για το κοινό
http://thiva-press.blogspot.com/2011/06/100.html

η Εκκλησία της Ελλάδος διαθέτει παράλληλα και ολόκληρα νησιά και βραχονησίδες (!) σε νησιωτικά συμπλέγματα, όπως π.χ στις Σποράδες

ΔΗΜΕΥΣΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΑΜΕΣΑ

“Ως αναρχικοί είμαστε ενάντια στο ισλαμ, όπως και σε κάθε θρησκεία. Και στην περίπτωση ανέγερσης τζαμιών, θα γράψουμε και συνθήματα πάνω στα τζαμιά, όπως και στις χριστιανκές εκκλησίες.. Ενα βασικό αίτημα πάντως της πλατείας συντάγματος θα πρεπε να είναι η δήμευση της περιουσίας της εκκλησίας. Πολύ πρόχειροι υπολογισμοί, φέρουν την περιουσία της Εκκλησίας της Ελλάδος να ανέρχεται σε τουλάχιστον δεκαπέντε δισεκατομμύρια (15.000.000.000) ευρώ. Στο ποσό αυτό προστίθεται και η ανυπολόγιστη-αμύθητη περιουσία των περίπου δυόμισι χιλιάδων (2.500) μοναστηριών. Εκατοντάδες χιλιάδες στρέμματα γης, εκατοντάδες οικοδομικά τετράγωνα, μετοχές, αμοιβαία κεφάλαια και καταθέσεις αξίας εκατομμυρίων ευρώ αποτελούν την εκκλησιαστική περιουσία. Ωστόσο, το «ιερό» θησαυροφυλάκιο είναι τόσο βαθύ που αρκεί μία και μόνο αναφορά. Πέντε μονές που προσέφυγαν στα ευρωπαϊκά δικαστήρια εναντίον του νόμου Τρίτση αποτιμούσαν τα περιουσιακά τους στοιχεία στο αστρονομικό ποσό των 8 τρισ. δρχ. (!!!). Και μάλιστα το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο τους επιδίκασε το ποσό των 3 τρισ. δρχ. Μπορεί να φανταστεί κανείς ότι εάν η περιουσία των 5 μονών άγγιζε πριν μια 20ετία τα 3 ή 8 τρισ. δρχ., τότε πώς μπορεί κανείς να υπολογίσει την περιουσία των 2.500 μοναστηριών και ναών σε όλη τη χώρα; Mόνον η μοναστηριακή περιουσία υπολογίζεται περί τα 2,5 με 5 τρις ευρώ δηλαδή 6-12 φορές μεγαλύτερη του χρέους της Ελλάδος Σύμφωνα με εκτιμήσεις αλλά και στοιχεία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, η συνολική έκταση της εκκλησιαστικής περιουσίας φτάνει τα 1.300.000 στρέμματα. Απ΄ αυτά 732.000 είναι βοσκότοποι, 367.000 δασικές εκτάσεις και 189.000 γεωργικές. Και περίπου 400.000 στρέμματα χαρακτηρίζονται ως «διακατεχόμενα» αφού γι΄ αυτές τις εκτάσεις δεν υπάρχουν τίτλοι ιδιοκτησίας. Έχει, επίσης, σημειωθεί ότι η Εκκλησία της Ελλάδος διαθέτει παράλληλα και ολόκληρα νησιά και βραχονησίδες (!) σε νησιωτικά συμπλέγματα, όπως π.χ στις Σποράδες και στις Κυκλάδες. Η Εκκλησία της Ελλάδος φέρεται μεταξύ άλλων να διαθέτει περίπου οκτακόσια (800) κτήρια με γραφεία, καταστήματα, εμπορικά κέντρα, ξενοδοχεία, ακόμα και μισθωμένα βενζινάδικα. Όσον αφορά δε την ρευστότητα της Εκκλησίας της Ελλάδος, υπολογίζεται σε μερικές δεκάδες (ίσως και εκατοντάδες) εκατομμύρια ευρώ. Ταυτόχρονα η Εκκλησία της Ελλάδος έχει συστήσει δύο Ανώνυμες Εταιρίες (Α.Ε.), μία για την διαχείριση κοινοτικών κονδυλίων, με την επωνυμία «Υποστήριξη Επιχειρησιακών και Χρηματοδοτικών Προγραμμάτων Μελετών και Έργων, Ανώνυμη Εταιρία» και μία για την διαχείριση της περιουσίας της. Η μισθοδοσία των κληρικών γίνεται από το τον κρατικό προϋπολογισμό. Το ετήσιο κονδύλι φτάνει στο ύψος του 1 εκατομμυρίου ευρώ ετησίως. Συνεπώς στο σύνολό της η εκκλησιαστική περιουσία πρέπει να ξεπερνά τα 5 τρις ευρώ δηλαδή δεκαπέντε φορές το ελληνικό χρέος! Επίσης είναι μέτοχος στην Εθνική Τράπεζα στην Εμπορική και σε άλλες που έχουν δανείσει το ελληνικό κράτος με τοκογλυφικά επιτόκια 6% και έχουν στα χέρια τους περίπου το 40 % του ελληνικού χρέους «Η δυναμική πορεία της Εκκλησίας της Ελλάδος – ΕΚΥΟ επιβεβαιώθηκε και με την αγορά “1.600.000”μετοχών της Εθνικής Τράπεζας η οποία καλύφθηκε με την συμμετοχή των διαθεσίμων της Εκκλησίας της Ελλάδος – ΕΚΥΟ (Αποφ. ΔΙΣ 31-07-2008).Ήτοι το σύνολο των μετοχών της Εθνικής Τράπεζας της Εκκλησίας της Ελλάδος –ΕΚΥΟ την 31-12-2008 ανήλθε εις το ύψος των 7.785.405 τεμαχίων». ΑΝΑΡΩΤΙΕΣΤΑΙ ΑΚΟΜΗ ΑΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΛΕΦΤΑ ΚΑΙ ΠΟΙΟΙ ΤΑ ΕΧΟΥΝ; ΔΗΜΕΥΣΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΑΜΕΣΑ”
σχολιο στο Indymedia

Πιλάβιος: Κλείνουμε την ΕΠΟ μέχρι νεωτέρας!

Την αναστολή κάθε λειτουργίας της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας από την προσεχή Δευτέρα και μέχρι νεοτέρας, ζήτησε ο πρόεδρος της, Σοφοκλής Πιλάβιος κατά τη διάρκεια της γενικής συνέλευσης της Ομοσπονδίας. Διαβάστε την ανακοίνωση που εξέδωσε η ΕΠΟ.

Στην ομιλία του ο κ. Πιλάβιος είπε:
«Πρέπει να κάνουμε άνοιγμα στην ποδοσφαιρική οικογένεια και την κοινωνία. Να διαλέξουν όλοι οι εμπλεκόμενοι τι είδους ποδόσφαιρο θέλουν. Αν επιθυμούν το ποδόσφαιρο των μπράβων, των στημένων αγώνων και των χουλιγκάνων. Προτείνω και θέτω προς ψηφοφορία σε όλα τα μέλη-ενώσεις της ομοσπονδίας να ανασταλεί από την προσεχή Δευτέρα και μέχρι νεοτέρας κάθε λειτουργία της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας και των κατά τόπους Ενώσεων».

«Το ελληνικό ποδόσφαιρο ή θα γίνει καλύτερο ή θα πεθάνει, τα πράγματα έχουν φτάσει σε οριακό σημείο»,
συμπλήρωσε ο Σοφοκλης Πιλάβιος, ο οποίος επικαλέστηκε μια σειρά ζητημάτων, όπως τις απειλές κατά της ζωής του, που όπως κατήγγειλε τις προηγούμενες ημέρες, έχει δεχθεί αλλά και την κατάσταση με τα όσα τραγελαφικά συμβαίνουν τους τελευταίους μήνες, δηλαδή τις πιέσεις για το θέμα με τις πλαστογραφημένες ασφαλιστικές ενημερότητες, τις αδειοδοτήσεις των ομάδων και την αδυναμία ακόμη και Ιούνιο να επικυρωθούν οι βαθμολογίες των εθνικών πρωταθλημάτων.

«Από την Πολιτεία ζητούν το τέλειο άλλοθι για να μας βάλουν λουκέτο. Στις ομάδες είχαμε πει ξεκάθαρα πόσο σκληροί θα είναι οι όροι για να πάρουν άδεια συμμετοχής στο πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκας, αλλά δεν μας πήραν στα σοβαρά», πρόσθεσε ο πρόεδρος της ΕΠΟ και συνέχισε: «Η ίδια ΕΠΟ αναγνώρισε την κακή της λειτουργία της δεν επιχειρήσαμε να χαϊδέψουμε αυτιά και να πετάξουμε μπάλα στην κερκίδα. Για τους στημένους αγώνες υπάρχει μία έρευνα που συνεχίζεται και όσοι παρανόμησαν θα τιμωρηθούν, χάρες δεν πρόκειται να γίνουν σε κανέναν».


Η επίσημη ανακοίνωση της ΕΠΟ

Το κείμενο της ανακοίνωσης αναφέρει τα εξής: Η ετήσια τακτική γενική συνέλευση των Ενώσεων Μελών της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας ενέκρινε σήμερα, με ψήφους 49 υπέρ, 7 κατά επί συνόλου 56 ψηφισάντων, την εισήγηση του προέδρου Σοφοκλή Πιλάβιου, σύμφωνα με την οποία:

1.Από τη Δευτέρα 6-6-2011 αναστέλλονται επ’ αόριστον και ειδικότερα μέχρι την ολοκλήρωση των επαφών της ΕΠΟ με την κυβέρνηση, τα πολιτικά κόμματα, τη Super League, την Ενωση Β’-Γ’ Εθνικής, τον ΠΣΑΠ και τα λοιπά υπερεθνικά όργανα (UEFA, FIFA, οι λειτουργίες της ΕΠΟ και των 57 Ενώσεων μελών της.


2.Στο διάστημα της αναστολής των λειτουργιών εξουσιοδοτήθηκε το Δ.Σ. της ΕΠΟ να ενεργεί για την ολοκλήρωση της οργάνωσης και της διαδικασίας των επαφών και για τα υπόλοιπα θέματα της ημερήσιας διάταξης της γενικής συνέλευσης.


3.Στη συνέχεια και μετά την ολοκλήρωση των επαφών η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία σε έκτακτη γενική της συνέλευση θα λάβει τις οριστικές της αποφάσεις για το μέλλον του ποδοσφαίρου σε επαγγελματική και ερασιτεχνική μορφή, με βάση τους άξονες που παρουσιάστηκαν από τον πρόεδρο της ΕΠΟ στη διάρκεια της ομιλίας του.


Πηγή: www.mikriliga.com
  ΤΕΤΟΙΟ μπουρδ@λο που είναι  κλειστεί για πάντα να ησυχάσουμε και εμείς

Έγκριση Α΄ τροποποίησης προϋπολογισμού οικ. έτους 2011 του Λιμενικού Ταμείου Σκοπέλου.


ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ
Εγκρίνουμε την Α τροποποίηση προϋπολογισμού οικ. Έτους 2011 του Λιμενικού Ταμείου
Σκοπέλου, που εγκρίθηκε με την παραπάνω πράξη και διαμορφώνεται συγκεντρωτικά ως
εξής:
Σύνολο εσόδων1.250.700,00 Σύνολο εξόδων και αποθεματικού1.550.700,00
Έλλειμμα300.000,00 Το ανωτέρω έλλειμμα καλύπτεται από προβλεπόμενο ταμειακό
υπόλοιπο προηγούμενης χρήσης (2010)
ΕΔΩ Η ΑΠΟΦΑΣΗ
ΑρχείοΛήψη Αρχείου

Καλά την αμπελικη χωρίς φως ,άλλα ούτε την Παναγία του πύργου?


Τι συμβαίνει δεν έχει ηλεκτρολόγο ο Δήμος Σκοπέλου γιατί τέτοια κατάσταση 
γελάνε και η βάρκες στην Πλάκα .....

Μήπως είδε κανείς μια μπιγα μέσα στο λιμάνι της Σκοπέλου?


ΘΑ ΘΑ ΘΑ ΘΑ ΘΑ ΘΑ ΘΑ ΘΑ ΔΟΥΜΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ

Εκεί στον δήμο Σκοπέλου με 1 ταχύτητα πάτε συνέχεια αλλάξτε ταχύτητα ?


Τελειώνετε τα έργα στον Ξένια , έχουν τρελαθεί η επαγγελματίες της γειτονιάς , είναι σκατά η χρονια έχουν χίλια άλλα προβλήματα, έχουν και τα συνέργεια ένα μήνα τώρα ,τους έχουν σπάσει τα @@@
η υπομονή τους έχει τελείωση κάντε κάτι γαμώ το γελέκι μου...

θα μας απαντήσει κάποιος υπευθύνως από τον δήμο Σκοπέλου? η από την αρχαιολογία , για μήπως το παμε για κουκούλωμα?

Μου είπε άνθρωπος που ήταν μπροστά οτι βρέθηκε αρχαίος τάφος όπως πάς για Πάνερμο στον δρόμο δεξιά στα 150 μέτρα μέσα, κάτω απο την άσφαλτο, εκεί που σκάβανε για να περάσουν οι σωλήνες που πάνε στην λημνοδεξαμενή. 
ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αρχειοθήκη ιστολογίου