Πέμπτη, 2 Ιουνίου 2011

Η ΚΥΡΙΑ ΓΕΡΑΚΟΥΔΗ ΚΑΝΕΙ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΌ ΣΤΗΝ ΣΚΌΠΕΛΟ.Εχουν να το λένε στην Σκόπελο για τα προβλήματα που μας δημιουργεί και λέμε για το θέμα με τον ξενοδόχο και την ταλαιπωρία που πέρασε εξ αίτιας της πάλη σήμερα τα προβλήματα στους Σκιαθίτες και γενικά στα νησιά μας
Έτσι θα πάρεις την θέση της Διαμαντόπουλου ?αμ δεΑς την μαζέψει κάποιος από την κυβέρνηση

Που ήταν ο σύλλογος ξενοδόχων Σκοπέλου?

ΜΑΣ ΕΚΑΝΕ ΕΝΤΎΠΩΣΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΝΤΈΔΡΑΣΕ Ο ΣΎΛΛΟΓΟΣ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΉ ΠΟΥ ΤΑΛΑΙΠΏΡΗΣΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΝΑΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΑΔΙΚΑ ΟΠΌΣ ΚΑΤΑΛΑΒΑΊΝΟΥΜΕ

Σύσκεψη έγινε σήμερα το πρωί στη Δημαρχείο ΣΚΟΠΕΛΟΥ

Σύσκεψη έγινε σήμερα το πρωί στη Δημαρχείο για θέματα πρόληψης πυρκαγιών και πυροπροστασίας όπου παραβρέθηκαν ο δήμαρχος Σκοπέλου Γιώργος Μιχελής, δημοτικοί σύμβουλοι και οι πρόεδροι των τοπικών διαμερισμάτων, οι προϊστάμενοι του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Σκοπέλου, της Αστυνομίας, του Λιμεναρχείου και του Δασαρχείου, ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων, μηχανικοί και υπάλληλοι του Δήμου.
Στη σύσκεψη μίλησαν ο Περιφερειάρχης της Πυροσβεστικής κ. Αθαν. Μπέης και Διοικητής Μαγνησίας κ. Μιχαλάκης Νίκος, οι οποίοι τόνισαν το μεγάλο ενδιαφέρον τους για το δάσος της Σκοπέλου και την προστασία τους, αλλά και το ενδιαφέρον του Αρχηγού της Πυροσβεστικής για το πράσινο νησί. Όπως είπαν χαρακτηριστικά «ο αρχηγός όλο για τη Σκόπελο μας μιλάει...».
Παίρνοντας τον λόγο ο κ. Μπέης είπε: «Έχουμε έρθει εδώ για να ενισχύσουμε το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών, τη συνεργασία, το συντονισμό, να...
παρακινήσουμε τον κόσμο να προσφέρει με αίσθημα εθελοντισμού, να κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να έχουμε μια αποτελεσματική, καλή αντιπυρική περίοδο.
Τα προβλήματα είναι πολλά και οι απαιτήσεις του κόσμου εξ ίσου, ως εκ τούτου θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν να είμαστε αποτελεσματικότεροι.
Κύριο συστατικό της επιτυχίας όσων συστεγάζονται κάτω από την ομπρέλα της πολιτικής προστασίας, είναι ο απόλυτος συντονισμός...
Τα προβλήματα είναι πολλά αλλά πρέπει να κάνουμε την υπέρβαση, να ξεπεράσουμε τους εαυτούς μας και να πετύχουμε για να έχουμε πρόσωπο στην κοινωνία. Το περιβάλλον δεν είναι της πυροσβεστικής, ανήκει σε όλους μας και πρέπει να το διαφυλάξουμε κάνοντας την υπέρβαση.»
Στη συνέχεια συζητήθηκαν τρόποι πρόληψης και καταστολής των πυρκαγιών, ο συντονισμός των φορέων με τη συνδρομή δασαρχείου, αστυνομίας και λιμενικού, και τονίστηκε από τον δήμαρχο, αλλά και από τον κ. Βασιλούδη ότι τα χρήματα που δίνονται στη Σκόπελο για πυροπροσtασία είναι «ψίχουλα» (42.000 ευρώ) σε σχέση με το μεγάλο δάσος της. Ακόμη στη σύσκεψη ειπώθηκε ότι φέτος δεν θα υπάρχει δορυφορική παρακολούθηση για τυχόν εκδήλωση πυρκαγιάς, ούτε εναέριο μέσο θα επιθεωρεί τα νησιά μας σε μέρες υψηλού κινδύνου, μιας και το ελικόπτερο θα βρίσκεται στο αεροδρόμιο της Αγχιάλου.
Ο κ. Βασιλούδης ζήτησε σε ημέρες επικινδυνότητας «4» το ελικόπτερο να βρίσκεται στο ελικοδρόμιο Σκοπέλου, πρόταση που ο περιφερειάρχης πυροσβεστικής απέκλεισε.
ΓΙΑ ΚΑΛΟ ΚΑΙ ΓΙΑ ΚΑΚΟ ΑΣ ΑΝΆΨΟΥΜΕ ΚΑΝΑ
ΚΕΡΑΚΙ ΝΑ ΜΑΣ ΦΙΛΆΕΙ Η ΠΑΝΑΓΙΑ 

Ο Καμπουράκης έπεσε στη φωτιά για να σώσει τον Πεταλωτή!

http://nonews-news.blogspot.com/2011/06/blog-post_8653.html

Θυσίασαν οι γέροντες το βραδινό τους γιαουρτάκι για τον Πεταλωτή. Επί τόπου, έκτακτος απεσταλμένος ο Καμπουράκης...
Πήγε να μιλήσει στα ΚΑΠΗ και τον πλακώσαν οι γέροντες με γιαούρτια, αυγά και πέτρες. Ο Καμπουράκης, που...

βρισκόταν εκεί κοντά, πήγε να δει τι γίνεται και στη συνέχεια βγήκε στο δελτίο να δώσει το ρεπορτάζ. Τα ΜΑΤ, πάντως, σπεύδουν τώρα να τον απελευθερώσουν, ενώ οι γέροντες, σύμφωνα με όσα μας είπε ο Καμπουράκης, έχον βάλει τραπέζια και έπιπλα, πίσω από τις πόρτες...

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Νέα εργάτρια, νέε εργάτη, άνεργε – άνεργη,
Ξεσηκωθείτε, για να ανατρέψουμε τα βάρβαρα μέτρα που ετοιμάζονται για τη νεολαία. Τώρα είναι ώρα για αγώνα. Καμιά αναμονή. Καμιά συναίνεση. Να μην πάει
στο βρόντο η οργή. Οι χώροι δουλειάς, οι σχολές και....
οι συνοικίες να γίνουν κάστρα της
ανειρήνευτης πάλης με το κεφάλαιο και τα κόμματά του.

Να μην επιτρέψουμε να παραδώσουν το νέο κόσμο βορά στην άγρια εκμετάλλευση
για να θησαυρίζουν οι βιομήχανοι, οι τραπεζίτες, οι εφοπλιστές, οι μεγαλέμποροι. Δε σου
δίνουν δουλειά, σου κλέβουν ότι παράγεις.

Δεν πρέπει να περάσουν οι σχεδιασμοί της κυβέρνησης για να δουλεύουν οι νέοι
μέχρι 25 ετών με αμοιβή κατά 20% κάτω από τις συλλογικές συμβάσεις, εθνική και
κλαδική. Ήδη, πολλοί νέοι είναι χωρίς ασφάλιση, χωρίς σταθερή δουλειά με δικαιώματα.
Τώρα θέλουν να δουλεύουμε 10 και 12 ώρες, χωρίς ωράριο και με μισθούς πείνας.
Δημιουργούν νέες στρατιές συμβασιούχων που δε δικαιούνται ούτε επιδόματα, ούτε
αποζημιώσεις, ούτε αύξηση των αποδοχών.

Νομιμοποιούν την ανήλικη εργασία. Διώχνουν τους νέους από την εκπαίδευση και
τους σπρώχνουν από νωρίς στη δουλειά, στην άγρια εκμετάλλευση. Το ίδιο κι αυτούς που
σπουδάζουν.

Αξιοποιούν την ανεργία για να σε φοβίσουν. Η ανεργία είναι παιδί του
καπιταλιστικού δρόμου ανάπτυξης. Ώστε οι εργαζόμενοι να δουλεύουν πιο φτηνά και
περισσότερο και οι άνεργοι να είναι έτοιμοι για την ίδια και μεγαλύτερη εκμετάλλευση.

Με τα νέα μέτρα ενισχύουν τις αλυσίδες της μισθωτής σκλαβιάς. Θέλουν τη
νεολαία να δουλεύει για ένα κομμάτι ψωμί. Είναι πλήγμα για όλη την εργατική τάξη,
ανοίγει ο δρόμος για απολύσεις και κόψιμο μισθών για όλους.

Αυτά τα μέτρα δεν έχουν καμία σχέση με τα ελλείμματα και το χρέος. Είναι για να
στηρίξουν την κερδοφορία των μεγαλοεπιχειρηματιών. Μη δεχτείς το ψεύτικο δίλλημα, ή
μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα ή πτώχευση. Χρεοκοπούν ούτως ή άλλως το Λαό. Οι θυσίες
που σου ζητάνε δεν έχουν καμία σχέση με τα δικά σου συμφέροντα, τις δικές σου ανάγκες.

Υπάρχει λύση, έχεις επιλογή. Στην πάλη με προοπτική που βασίζεται στις
πλουτοπαραγωγικές δυνατότητες της χώρας, χωρίς καπιταλιστές, με κοινωνικοποιημένα

τα μέσα παραγωγής, με κεντρικό σχεδιασμό και εργατικό έλεγχο.

Έχεις θέση στον οργανωμένο γενικευμένο αγώνα, στους τόπους δουλειάς, στις
εργατογειτονιές, για να υπερασπιστούμε τη ζωή της οικογένειάς μας, τη δικιά μας, το
μέλλον μας.

Δε θα γίνουμε οι δούλοι του 21ου αιώνα.

Εμπιστέψου το ΚΚΕ και την ΚΝΕ.
Το ΚΚΕ και η ΚΝΕ έχει εμπιστοσύνη σ’ εσένα , στην εργατική τάξη. Έχει πείρα.
Γνωρίζει τις ευθύνες που του αναλογούν στην προετοιμασία του εργατικού κινήματος
για την αντεπίθεση , για τη Λαϊκή Εξουσία και Οικονομία, το Σοσιαλισμό.

Αθήνα 2 Ιούνη 2011
Το Γραφείο Τύπου του ΚΣ της ΚΝΕ

H γη σαν μακέτα: φωτογραφίες από χαρταετό (και η Σκόπελος!)

Μια παλιά μέθοδος φωτογραφίας με νέα μέσα
Magnify Image
Η τεχνική της φωτογραφίας από χαρταετούς υπάρχει από το 1800 όταν οι άνθρωποι προσπαθούσαν να καταλάβουν μεγέθη καταστροφής και αλλαγές στη γή λόγω καιρικών συνθηκών. Ο Esteban Pastorino Diaz, ο οποίος είναι ηλεκτρολόγος-μηχανολόγος κι έχει αφιερωθεί πλέον αποκλειστικά στη φωτογραφία, έχει τροποποιήσει τη μέθοδο με κλείστρα που ελέγχονται από το έδαφος. Το αποτέλεσμα είναι μαγικό.
Magnify Image
Oι φωτογραφίες που μοιάζουν από την Ελλάδα είναι πράγματι, από τη Σκόπελο.
Magnify Image
Magnify Image
Magnify Image

ΠΗΓΕ ΓΙΑ ΑΣΤΑΚΟ Η ΡΟΔΟΥΛΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΕΤΑΞΑΝ ΑΥΓΑ !!

“Σας έπεσε βαριά η μακαρονάδα ΤΩΡΑ ΘΑ ΧΩΝΕΨΕΤΕ ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΒΑΡΚΑΔΑ”


Αγανακτισμένοι” πολίτες μπλόκαραν τους βουλευτές και τους ανάγκασαν να φύγουν από την θάλασσα!  Μας πέταξαν πέτρες λένε βουλευτές του ΠΑΣΟΚ. Δείτε 3 βίντεο.
Περίπου 500 ”Αγανακτισμένοι” συγκεντρώθηκαν στο Παλαιό Φρούριο μέσα στο οποίοι δειπνούσαν οι προσκεκλημμένοι. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα Corfu Press επρόκειτο για δείπνο σε Ευρωπαίους βουλευτές που συμμετέχουν στις εργασίες της Επιτροπής Μετανάστευσης και προσφύγων του Συμβουλίου της Ευρώπης, που διοργανώθηκε από τη Βουλή.
Σε αυτό συμμετείχαν η αντιπρόεδρος της Βουλής Ροδούλα Ζήση, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Ντίνος Βρεττός, η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ  Άντζελα Γκερέκου αλλά και ο βουλευτής και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ν.Δ., Νίκος Δένδιας, ο οποίος είναι και αντιπρόεδρος της Επιτροπής Μετανάστευσης.
Περισσότεροι από 500 «Αγανακτισμένοι Κερκυραίοι» που είχαν συγκεντρωθεί στην πλατεία Δημαρχείου, όταν πληροφορήθηκαν για την εκδήλωση μεταφέρθηκαν έξω από τον Ιστιοπλοϊκό Όμιλο στο Παλαιό Φρούριο, όπου πραγματοποιείτο το δείπνο.
Φωνάζοντας συνθήματα, όπως “κλέφτες” και “προδότες”, αποδοκίμασαν έντονα τους αξιωματούχους. Στη συνέχεια πραγματοποίησαν καθιστική διαμαρτυρία και τελικά επενέβη η Ασφάλεια των αξιωματούχων και φυγαδεύθηκαν με τουριστικό σκάφος μέσω θαλάσσης. Μάλιστα όπως λένε οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ Ροδούλα Ζήση και Ντίνος Βρεττός οι διαδηλωτές τους πέταξαν και πέτρες με αποτέλεσμα να κινδυνεύσει η ζωή τους.
Οσο “ζεσταίνουν” μηχανές τα ελικόπτερα, τους φυγαδεύουν οι βάρκες… Άλλος πολιτικός κηφήνας για τη βάρκαααα… Ακολουθεί το video της “μεγάλης απόδρασης”  “εθνοσωτήρων” με καϊκι απ τον Ιστιοπλοϊκό όμιλο Κέρκυρας χθες το βράδυ…
Άλλος για τη βάρκαααα…

Η Πλατεία να κηρύξει τον πόλεμο στο ρουσφέτιΓράφει η Σοφία Βούλτεψη
Ψεύτες; Κλέφτες; Φαύλοι; Προδότες; Είναι δυνατόν; Μιλάμε για τους ίδιους ανθρώπους; Γι’ αυτούς που, ενταγμένους σ’ αυτό που σήμερα καταγγέλλουμε ως κομματοκρατία, τους ψηφίζουμε ανελλιπώς επί είκοσι, τριάντα, σαράντα χρόνια;

Πρόκειται για μια πρωτοφανή ανανέωση εμπιστοσύνης και νομιμοποίηση, που αυτή τη στιγμή τους επιτρέπει να υποστηρίζουν πως θα ισχύσει και σ’ αυτήν την περίπτωση η γνωστή ρήση «Ο τρώσας και ιάσεται».

«Εμείς θα σας σώσουμε», διακηρύσσουν, καθώς η πρώτη αμηχανία έχει ήδη εξελιχθεί σε επιθετικότητα. «Θέλετε δεν θέλετε, δεν έχετε άλλους. Ούτε προτείνετε κάτι συγκεκριμένο. Νεφελώματα για το δέον γενέσθαι καταθέτετε στις συνελεύσεις των συγκεντρώσεών σας. Ο καθένας ανάλογα με την ιδεοληψία του και την δική του πολιτική – κομματική προέλευση, κι’ ας την έχει πια απαρνηθεί».

Είναι ανάγκη τώρα να υπάρξουν συγκεκριμένες προτάσεις και να απαιτηθεί η υιοθέτησή τους εδώ και τώρα:

-Άμεση κατάργηση, χωρίς να περιμένουμε την προθεσμία για συνταγματική αναθεώρηση, του άρθρου 86 που οδηγεί στην γρήγορη παραγραφή. Αν τόσο πολύ κόπτονται για την συνταγματική τάξη, ας πάρουν τη γνώμη του λαού με δημοψήφισμα.

-Νόμος που θα τιμωρήσει τους υπευθύνους τώρα και θα έχει αναδρομική ισχύ μόνο για τα πολιτικά πρόσωπα – το έκαναν στη Βρετανία και δεν μίλησε κανείς, ενώ ήδη βρίσκονται στη φυλακή πέντε πρώην υπουργοί και βουλευτές και για πολύ πιο αστεία αιτία (τα γελοία βουλευτικά έξοδα).

-Άμεσες αλλαγές στη δομή των κομμάτων, κατάργηση του αρχηγοκεντρισμού και επιλογή των υποψηφίων από τον ίδιο τον λαό που θα αποτελέσει το εκλεκτορικό σώμα το οποίο θα δίνει τα χρίσματα. Αν δεν μπορούν ή δεν θέλουν, ας αυτοκαταργηθούν. Το κενό θα συμπληρωθεί αμέσως.

Και το τελευταίο και πιο ουσιαστικό:

-Άμεση κατάργηση του πελατειακού κράτους όχι στα λόγια, αλλά με συνταγματική επιταγή, βάσει της οποίας δεν θα έχει δικαίωμα να θέτει υποψηφιότητα όποιος προεκλογικά δίνει την παραμικρή υπόσχεση σε προσωπικό επίπεδο, ενώ  θα αφαιρείται μετεκλογικά η έδρα από όποιον παραλαμβάνει αιτήματα και διεκπεραιώνει ρουσφέτια.

Μόνο έτσι μπορούμε να ελπίζουμε ότι θα επιστρέψει η ηθική στην πολιτική και θα βρεθούν οι ικανοί, οι άξιοι και οι ανιδιοτελείς στην Βουλή και στην εξουσία.

Αυτή τη στιγμή, η χώρα είναι σα να ξυπνά από έναν βαθύ λήθαργο. Ανακαλύπτει τα ψέματα, τις ανεπάρκειες, τη σαπίλα πάνω στην οποία έχτιζε το μέλλον της.

Είναι ωραία η ώρα που ξυπνά το «Μεγάλο Κτήνος», όπως αποκαλούσε τον λαό ο Αλεξάντερ Χάμιλτον (που έλεγε πως όταν το Μεγάλο Κτήνος ξυπνά, ανακαλύπτει πως είναι ελεύθερο και νιώθει την ανάγκη κάτι να κάνει με την ελευθερία του. Αλλά, πρόσθετε, μόλις την έχει ανακαλύψει και δεν ξέρει τι να την κάνει).

Είναι ωραία αυτή η ώρα, αλλά και επικίνδυνη.  Πολύ εύκολα μπορεί να εμφανιστεί ένας ή και περισσότεροι «σωτήρες», που θα μας οδηγήσουν με μαθηματική ακρίβεια μετά από λίγα χρόνια στην επόμενη καταστροφή.

Ρίξτε μια ματιά στην Ιταλία. Όταν, στις αρχές της δεκαετίας του 1990, η «Επιχείρηση Καθαρά Χέρια» σάρωσε τα πάντα. Κόμματα εξαφανίστηκαν, πολλά άλλαξαν το όνομά τους, καινούργιοι σχηματισμοί έκαναν την εμφάνισή τους (Ελιά, Μαργαρίτα, Forza Italia (αργότερα Πόλος), ένας πρωθυπουργός, ο Μπεττίνο Κράξι, πέθανε στην υπερορία, πολιτικοί και επιχειρηματίες που διαπλέκονταν μεταξύ τους πήδηξαν από τα παράθυρα.

Σωστή κοσμογονία, αλλά το σύστημα αποδείχθηκε πολύ ανθεκτικό. Δεν μιλώ μόνο για τον Μπερλουσκόνι, ιδιοκτήτη των περισσοτέρων μέσων ενημέρωσης – αυτός είναι το καινούργιο σύμπτωμα. Μιλώ και για την άλλη πλευρά, τον Ρομάνο Πρόντι, για παράδειγμα, που αφού η πρωθυπουργία του (μετά τεχνοκρατών) αποδείχθηκε μια από τις πιο καταστροφικές, βρήκε καταφύγιο στην προεδρία της Κομισιόν (όταν η προηγούμενη Κομισιόν, υπό τον Σαντέρ, παραιτήθηκε ολόκληρη, βουτηγμένη στα σκάνδαλα).

Μιλώ και για τον Αντόνιο Ντι Πιέτρο, τον «δικαστή με τα καθαρά χέρια», που κατέληξε στην πολιτική χωρίς τελικά να προσφέρει τίποτε στον δημόσιο βίο και χρόνια αργότερα κατάπληκτοι πληροφορηθήκαμε πως ο γιος του ανθρώπου που είχε μετατρέψει την τήβεννο σε θεατρικό κοστούμι, συνελήφθη για διαφθορά.

Αυτές τις μέρες, σφίγγει ο κλοιός γύρω από το Κοινοβούλιο. Μούντζες, βρισιές (κλέφτες, προδότες – δεν υπάρχει και τίποτε χειρότερο), αλλά αυτοί συνεχίζουν να παρελαύνουν από τα τηλεοπτικά παράθυρα σα να μην συμβαίνει τίποτε.

«Τους φτύνουν και νομίζουν ότι ψιχαλίζει», μου είπε μια κυρία προχθές στην συγκέντρωση.  «Τόσο θράσος;».

Αλλά είναι το λιγότερο (θράσος). Το περισσότερο (θράσος) είναι ότι στην πατρίδα μας επιζητούν θέσεις και αξιώματα και επιδιώκουν να κυβερνήσουν άνθρωποι με μηδενικές γνώσεις και ικανότητες.

Είναι σα να αναλαμβάνει κάποιος να οδηγήσει ένα διαστημικό λεωφορείο (με κόσμο μέσα), ενώ δεν ξέρει να οδηγεί ούτε ποδήλατο.

Αυτό το θράσος, αυτή η ανικανότητα, αυτή η αναρρίχηση μέσω των πελατειακών σχέσεων, οδήγησε στην εξουσία τους «οδηγούς του διαστημικού λεωφορείου» και την χώρα στην καταστροφή, που σήμερα έχει τόσο πολύ εξοργίσει τον κόσμο.

Αν όλα πήγαιναν καλά, αν κυβερνούσαν και νομοθετούσαν άνθρωποι με ικανότητες και αξία και εντιμότητα, που θα φρόντιζαν για την ευημερία της χώρας και του λαού, θα συζητούσαμε αν είναι 300 ή 200; Αν πληρώνονται καλά ή όχι;

Ας ξεκαθαρίσουμε, λοιπόν, μερικά πράγματα:

Ένας βουλευτής δεν είναι κακός εκπρόσωπος του λαού επειδή πληρώνεται.  Και δεν γίνεται αυτόματα καλός εκπρόσωπος του λαού αν πάψει να πληρώνεται. Μια Βουλή δεν είναι λιγότερο αποδοτική και περισσότερο άχρηστη αν αριθμεί 300 μέλη. Και δεν πρόκειται να γίνει αποτελεσματικότερη και περισότερο χρήσιμη αν τα μέλη της μειωθούν στο μισό. (Εκτός κι’ αν αποφασίσουμε πως του λοιπού θα έχουμε βουλευτές και κοινοβούλιο για καθαρά διακοσμητικούς λόγους).

Το πρόβλημα, λοιπόν, βρίσκεται στο γεγονός ότι μέχρι σήμερα στην Ελλάδα το σώμα των βουλευτών συναποτελείται από «παιδιά του κομματικού σωλήνα», εκλεκτούς των αρχηγών ή ανθρώπους που στηρίζονται στα ρουσφέτια και κατορθώνουν να εκλέγονται χωρίς καμία ικανότητα ή άλλη περγαμηνή.

Για να διατηρήσουν το αξίωμά τους – μετατρεπόμενοι σε επαγγελματίες πολιτικούς – δεν ασχολούνται με τα καθήκοντα για τα οποία έχουν εκλεγεί.

Γυρίζουν εδώ κι’ εκεί, «κάνουν γραφείο» ακούγοντας απίθανα αιτήματα, χάνουν τον χρόνο τους σε γάμους και πανηγύρια και επιστρέφουν από τις περιφέρειές τους ή από τις γειτονιές της Αθήνας τη Δευτέρα το απόγευμα, εξουθενωμένοι, χωρίς στην ουσία να έχουν κάνει τίποτε για το δημόσιο συμφέρον. Χωρίς να έχουν προλάβει να μελετήσουν ούτε ένα νομοσχέδιο, χωρίς να έχουν διαβάσει, ηρεμήσει, σκεφθεί, φανταστεί, διαλογιστεί.

Αν τύχει και βρεθεί κανένας που δεν θέλει να τα κάνει όλα αυτά, κάποιος που θα καθίσει να μελετήσει, να κατεβάσει καμιά ιδέα που θα ωφελήσει τη χώρα, να ενημερωθεί για να ενημερώσει με τη σειρά του μια ξένη αντιπροσωπεία, απλώς αυτός ο άνθρωπος ΔΕΝ εκλέγεται.

Αυτά συνέβαιναν μέχρι και τις τελευταίες εκλογές στη χώρα. Και άλλα, πολύ χειρότερα, που συνοψίζονται σε μια κυνική σχέση μεταξύ εκλογέων και εκλεγομένων, μια αφόρητη συναλλαγή που αφυδατώνει και εξουδετερώνει κάθε δημιουργική ορμή.

Υπάρχει μια δική μου ιστορία, στην οποία αποφεύγω να αναφερθώ για εύλογους λόγους. Είναι, όμως, τόσο χαρακτηριστική, που αξίζει να την μοιραστώ μαζί σας:

Ως βουλευτής (θυμίζω ότι συνειδητά, και για τους λόγους που θα διαβάσετε, αλλά και για άλλους που φαντάζεστε, δεν ήμουν υποψήφια το 2009), δέχθηκα το τηλεφώνημα μιας κυρίας που μου ζήτησε να της βρω έναν γιατρό στο Ναυτικό Νοσοκομείο, προκειμένου να βάλει τον ναύτη γιο της (ο οποίος λόγω άλλου ρουσφετιού υπηρετούσε ήδη σε θέρετρο αξιωματικών), για λίγες μέρες στο νοσοκομείο.

Για ποιον λόγο; Μα επειδή ήταν Αύγουστος, έκανε ζέστη και «τα καημένα τα παιδιά κάθε μεσημέρι έπρεπε να τοποθετούν γύρω από τα τραπέζια τις καρέκλες των αξιωματικών, κάτω από το λιοπύρι»! Με ενημέρωσε, βέβαια, πως μετά τους έστελναν για βουτιά στη θάλασσα, αλλά και πάλι, ας έβρισκα τον γιατρό που θα του έδινε την άδεια μέχρι να περάσει ο καύσωνας!

Ένιωσα μεγάλη ντροπή – και για κείνη και για μένα – μάζεψα όση ψυχραιμία μου είχε απομείνει και απάντησα:

«Δεν θα σου μιλήσω γι’ αυτούς που υπηρετούν στον Έβρο ή στα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου. Θα σου μιλήσω ως μητέρα. Μην τον καταδικάζεις. Μην τον μάθεις πως κάθε φορά που ζεσταίνεται θα υπάρχει κάποιος για να τηλεφωνεί και να τον δροσίζει. Διότι δεν θα είναι έτσι όταν βγει στη ζωή. Μην τον στείλεις εκεί έξω αφοπλισμένο».

Δυο χρόνια μετά, μου ξανατηλεφώνησε για να μου πει: «Δεν φαντάζομαι να περιμένεις κάτι από μένα. Διότι το παιδί ζεσταινόταν και εσύ μου έκανες μαθήματα πατριωτισμού»! (Παρεμπιπτόντως με ενημέρωσε πως τότε το είχε λύσει το πρόβλημά της. Προφανώς με την βοήθεια άλλου βουλευτή, που δεν ντράπηκε να τηλεφωνεί στο Ναυτικό Νοσοκομείο και να ζητά ψεύτικες αναρρωτικές άδειες).

Δεν μας φταίνε, λοιπόν, ούτε οι μισθοί, ούτε ο αριθμός των βουλευτών.

Ακόμη και ένα ευρώ να δίνεις σε κάποιον που ασχολείται με την εφίδρωση ενός (ήδη προνομιούχου) ναύτη και αυτό (το ευρώ) πάει χαμένο.

Ακόμη και πενήντα βουλευτές να έχεις, αν και οι πενήντα ασχολούνται με τα ρουσφέτια προκειμένου να εξασφαλίσουν την επανεκλογή τους, άχρηστοι είναι. Και αχρηστεύουν, εξουδετερώνουν όσους προσπαθούν να κάνουν ευσυνείδητα τη δουλειά τους, διότι ποτέ ένας κούκος δεν έφερε την άνοιξη.

Αυτές τις μέρες η «Πλατεία» ψάχνει ένα κοινό αίτημα που θα αλλάξει τα πράγματα.

Αυτές τις μέρες όλοι (άλλοι με ειλικρινές ενδιαφέρον και άλλοι ειρωνικά και με υστεροβουλία) διερωτώνται τι θέλει τελικά ο κόσμος που ξεχύνεται στους δρόμους.

Αυτές τις μέρες ακούγονται διάφορες προτάσεις. Άμεση Δημοκρατία, συνελεύσεις, συνταγματικές αλλαγές, κατάργηση προνομίων, κατάργηση ασυλίας (αυτή η τελευταία συγχέεται με την ατιμωρησία, ενώ η βουλευτική ασυλία ισχύει σε όλον τον κόσμο ώστε να μην μπορούν τα συμφέροντα να απειλούν και να κρατούν ομήρους με μηνύσεις και αγωγές αυτούς που δουλειά τους είναι να προστατεύουν τα συμφέροντα του λαού).

Το καθολικό αίτημα είναι να απομακρυνθεί από την Βουλή το υπάρχον πολιτικό προσωπικό που μας οδήγησε στην καταστροφή. «Δεν θα φύγουμε, αν δεν φύγουν», είναι το σύνθημα. Και είναι σωστό.

Το πιθανότερο, όμως, είναι αυτοί που θα φύγουν (ήδη προχθές κάποιοι φυγαδεύτηκαν μέσω του Εθνικού Κήπου), να αντικατασταθούν από άλλους, παρόμοιους.

Το έχω πει και δεν θα κουραστώ να το επαναλάβω όσες φορές κι’ αν χρειαστεί:

Το βασικό αίτημα της Πλατείας πρέπει να είναι μόνο ένα: Κάτω το ρουσφέτι! Συνταγματική διάταξη εδώ και τώρα που θα απαγορεύει το ρουσφέτι επί ποινή απώλειας της έδρας και λουκέτο σε όλα τα πολιτικά – βουλευτικά γραφεία. Η επικοινωνία των βουλευτών με τον λαό θα επιτρέπεται (θα επιβάλλεται, καλύτερα) μόνο σε λαϊκές συνελεύσεις, σε συναντήσεις με ομάδες πολιτών, όπου θα τίθενται γενικά και όχι προσωπικά θέματα.

Πρέπει να γίνει αντιληπτό ότι ακόμη και το ατομικό καλό δεν μπορεί να εξυπηρετηθεί παρά μόνο μέσω του (κατά Αριστοτέλη) Κοινού Καλού.

Τώρα πια, ακόμη και εκείνοι (και δεν είναι λίγοι) που «εξυπηρετήθηκαν» από βουλευτικά γραφεία, διαπιστώνουν πως μαζί με το Κοινό Καλό χάθηκε και το ατομικό καλό. Αγωνιούν για τις θέσεις των συμβασιούχων, βλέπουν τους μισθούς και τις συντάξεις να περικόπτονται, πληρώνουν άφθονους άμεσους και έμμεσους φόρους, τρέμουν για τις αποταμιεύσεις τους στις τράπεζες, βλέπουν τη χώρα να καταστρέφεται, να βυθίζεται στην ανυποληψία και να χάνει την εθνική της κυριαρχία.

Η κυρία που φοβόταν μήπως ζεσταθεί ο γιος της, ίσως τον βλέπει τώρα να λιώνει στην ανεργία, την ώρα που η σύνταξή της έχει υποστεί αλλεπάλληλες καθιζήσεις. Αλλά κάποτε, αντάλλαξε την ψήφο της με ένα πλαστό πιστοποιητικό ασθενείας.

Είναι βέβαιο ότι ο πολιτικός που ασχολείται με τέτοια θέματα και δεν διστάζει να παίρνει μέρος σε πάσης φύσεως εξαπατήσεις, το κάνει επειδή γνωρίζει πως δεν διαθέτει άλλα προσόντα για να αναρριχηθεί και να παραμείνει στη θέση του.

Αυτού του είδους οι πολιτικοί οδήγησαν τη χώρα στην καταστροφή. Αυτού του είδους οι πολιτικοί δεν μπορούν ούτε τώρα να καθίσουν να σκεφθούν προκειμένου να βρουν κάποιες λύσεις. Αυτού του είδους οι πολιτικοί ψήφισαν το Μνημόνιο χωρίς να το διαβάσουν, με μοναδική έννοια και πρεμούρα να μην πέσει η κυβέρνηση και βρεθούν ξανά στην ανάγκη να πάρουν τους δρόμους και τις γειτονιές και τα χωριά μαζεύοντας ψήφους.

Αν δια ροπάλου απαγορευτεί αυτή η πρακτική, αυτού του είδους οι άνθρωποι δεν θα επιχειρήσουν να ασχοληθούν ξανά με την πολιτική.  Δεν θα μπορούν να σταθούν, διότι δεν θα έχουν άλλα προσόντα να επιδείξουν.

Θα ζεσταίνονται λίγο παραπάνω οι στρατιώτες τον Αύγουστο, αλλά μετά θα ζουν σε μια χώρα που ευημερεί και σε μια πατρίδα που δεν θα σκύβει ταπεινωμένη το κεφάλι…
ΠΗΓΗ

Εληξε η περιπέτεια του ξενοδόχου από την ΣκόπελοΟρίστηκε δικάσιμος και έμεινε ελεύθερος από την εισαγγελία βόλου ο επιχειρηματίας από την Σκόπελο

Σε επίπεδα ... Αφρικής μας έριξε η αξιολόγηση χρέους της Moody'sΜε απώλειες άνω του 1% ξεκίνησαν τις συναλλαγές τους την Πέμπτη τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια και κάτι ανάλογο φαίνεται ότι θα συμβεί και στο Χρηματιστήριο, στο κλίμα που διαμορφώνει η υποβάθμιση της Ελλάδας από τη Moody’s και ενώ ο οίκος μας έριξε σε αξιολόγηση στο επίπεδο «Caa1», από «B1» προηγουμένως, κάνοντας λόγο για πιθανότητα χρεοκοπίας κατά 50% σε ορίζοντα πέντε ετών. Δηλαδή είμαστε πλέον σε επίπεδα πιθανότητας πτώχευσης αφρικανικών χωρών και χωρών του Νοτίου Ειρηνικού! 
Αυτή η αξιολόγηση προσέβαλε τοευαίσθητο σημείο του πακέτου της νέας πρότασης διάσωσης της Ελλάδας, την διακράτηση και ανακύκλωση κρατικών ομολόγων.
Το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετώπισαν χθες στην Βιέννη τα μέλη της EWG (συμμετείχε από την Ελλάδα ο κ. Γ. Ζανιάς), της Επιτροπής του Eurogroup που είχε συγκληθεί για να ενημερωθεί για την αξιολόγηση της τρόικας και να αναζητήσει εναλλακτικές προτάσεις για το νέο πακέτο διάσωσης, είναι το πως θα δημιουργηθούν κίνητρα για τους θεσμικούς (τράπεζες, funds, ασφαλιστικά Ταμεία) προκειμένου να ανακυκλώσουν τα ελληνικά ομόλογα που λήγουν στο διάστημα 2012 - 2013.
Η υποβάθμιση της Moody΄s (που σημειωτέον είναι "συντηρητικός οίκος και όχι "τζογαδόροι", "χτύπησε" ακριβώς στο σημείο αυτό καθιστώντας το θέμα των εγγυήσεων ακόμα πιο δύσκολο. «Θα είναι ακόμη πιο δύσκολο για τον διοικητή της Federal Reserve Ben Bernanke να πείσει τις αγορές όταν δηλώσει ξανά ότι «η ποσοτική χαλάρωση είναι αποτελεσματική». Η άποψη ότι το QE2 λειτούργησε άμεσα μετά την εφαρμογή του ήταν πάντα υπό αμφισβήτηση. Η νομισματική πολιτική λειτουργεί με καθυστέρηση πολλών μηνών», σχολιάζει η Rabobank.
Η Moody΄s, πάντως αναφέρει την την εκτίμηση της πως η Ελλάδα θα γίνει σύντομα αποδέκτης ενός νέου πακέτου στήριξης και ότι από τον επόμενο μήνα θα ανακοινώσει επιπλέον μέτρα λιτότητας και δομικές μεταρρυθμίσεις.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΡΙΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΟΛΕΜΟ?


Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ, προειδοποίησε ΗΠΑ και ΕΕ να μην ενθαρρύνουν τις αντικυβερνητικές διαδηλώσεις στην Συρία αφήνοντας να πιστεύουν οι αντικαθεστωτικοί ότι μπορεί να λάβουν στρατιωτική υποστήριξη όπως έκαναν με τη Λιβύη, απειλώντας με "αντίδραση της Ρωσίας".
Είναι η πρώτη σαφής προειδοποίηση της Μόσχας προς τις δυτικές χώρες ότι αυτό που γίνεται εδώ και δυόμιση μήνες στη Λιβύη σε καμία περίπτωση δεν θα επιτραπεί να γίνει και στην Συρία.
 Η Μόσχα διαθέτει μεγάλη ναυτική βάση, ουσιαστικά την μοναδική μεγάλη βάση που έχει στην Μεσόγειο και γενικά έχει δηλώσει ότι θεωρεί "αντιπαραγωγικές" τις εξεγέρσεις στον αραβικό κόσμο θεωρώντας ότι υποθάλπτονται από τις ΗΠΑ.
Στην Λιβύη, μόνο το συμβόλαιο πώλησης στρατιωτικού υλικού που έχει χάσει της έχει κοστίσει 4 δισ. δολάρια, ενώ μεγαλύτερες είναι οι οικονομικές απώλειες από τα συμβόλια που έχουν χάσει οι πετρελαϊκές της εταιρείες.

 "Δεν συμφέρει κανέναν η αποστολή μηνυμάτων στην αντιπολίτευση της Συρίας ή αλλού πως εάν απορρίψετε όλες τις λογικές προσφορές θα έλθουμε να σας βοηθήσουμε όπως το κάναμε στην Λιβύη" δήλωσε ο Λαβρόφ χθες στη διάρκεια συνέντευξης στη Μόσχα. "Είναι μία πολύ επικίνδυνη θέση poy θα μπορούσε να προκαλέσει πολλά προβλήματα στις σχέσεις Ρωσίας-ΝΑΤΟ. Ούτε πρόκειται να το δεχθούμε χωρίς αν αντιδράσουμε" τόνισε.
Οι διαδηλώσεις κατά του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Ασάντ, κατέκλυσαν την Συρία εμπνεόμενες από τις εξεγέρσεις στη Τυνησία και την Αίγυπτο κατά των αυταρχικών καθεστώτων, αλλά γενικά η Συρία έχει παράδοση στις εξεγέρσεις κατά ου μπααθικού καθεστώτος, όπως επίσης έχει παράδοση και στην εξαιρετικά βίαιη καταστολή.
Για όσους εντυπωσιάζονται από τα νούμερα των θυμάτων (χθες 41 νεκροί) σημειώνουμε ότι το καλοκαίρι του 1982 οι δυνάμεις του καθεστρώτος Άσσαντ στκότωσν 35.000 (!) Σύρους σε μία επαναστατημένη πόλη που αφού την περικύκλωσαν την βομβάρδισαν από αέρος και ξηράς μέχρι που δεν έμεινα ούτε ένα κτίροο όρθιο... Είναι η μεγαλύτερη σύγχρονη σφαγή που έχει γίνει από στρατιωτικές δυνάμεις μετά τον Β'ΠΠ
Οι δυνάμεις ασφαλείας του καθεστώτος σκότωσαν περισσότερα μέχρι στιγμής από 1.100 άτομα και συνέλαβαν άλλα 10.000 σύμφωνα με οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Η κυβέρνηση ρίχνει την ευθύνη των διαδηλώσεων στους ισλαμιστές μαχητές και τους ξένους προβοκάτορες.
Σημειώνεται πως η Ρωσία απείχε στις 18 Μαρτίου από την ψηφοφορία στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ που εξουσιοδότησε τη χρήση βίας για την προστασία των πολιτών της Λιβύης από το καθεστώς Καντάφι, λέγοντας πως η απόφαση μπορεί να οδηγήσει σε "μεγάλης κλίμακας στρατιωτική επέμβαση'. Οι επιχειρήσεις του ΝΑΤΟ επεκτάθηκαν πολύ πέραν του δηλωμένου στόχου επιβολής απαγόρευσης πτήσεων πάνω από τη Λιβύη, δήλωσε ο Λαβρόφ .
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Μεθοδεύουν νέα αναβολή στο αίτημα αποφυλάκισης για λόγους υγείας του Σάββα Ξηρού

Τη Δευτέρα 6 Ιούνη η νέα δίκη
Τη Δευτέρα 6 Ιούνη η νέα δίκηΜεθοδεύουν νέα αναβολή στο αίτημα αποφυλάκισης για λόγους υγείας του Σάββα Ξηρού Τη Δευτέρα, στο Τριμελές Πλημμελιοδικείο του Πειραιά θα επαναληφθεί η δίκη επί του αιτήματος διακοπής της κράτησής του που έχει υποβάλει ο Σάββας Ξηρός, προκειμένου να νοσηλευθεί στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης, για να αντιμετωπιστούν τα πολλά και πολύ σοβαρά προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζει.
  Οπως είναι γνωστό, η δίκη έγινε για πρώτη φορά στις 2 Μάη και ενώ είχε σχεδόν ολοκληρωθεί, με την κατάθεση όλων των παρόντων μαρτύρων, οδηγήθηκε σε αναβολή, μετά από πρόταση του εισαγγελέα, ο οποίος επικαλέστηκε έναν τυπικό λόγο και συγκεκριμένα το γεγονός ότι δεν υπήρχε γνώμη του «νοσοκομείου» του Κορυδαλλού, όπως προβλέπεται από το άρθρο 557 παρ. 3 του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας.
  Είχαν προηγηθεί οι καταθέσεις δύο ιατροδικαστών, που αποφάνθηκαν ότι δεν μπορεί να αντιμετωπιστούν τα σοβαρά προβλήματα υγείας του Σ. Ξηρού στο λεγόμενο «νοσοκομείο» του Κορυδαλλού, γιατί αυτό δεν πληρεί ούτε τις ελάχιστες προϋποθέσεις. Καταπέλτης υπήρξε ο προϊστάμενος της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας του Πειραιά Ν. Καρακούκης, που ξεκαθάρισε μιλώντας με επιστημονικό τρόπο, ότι δεν μπορεί να γίνεται λόγος για θεραπεία ενός ανθρώπου με τα συγκεκριμένα προβλήματα υγείας στο αναρρωτήριο και όχι νοσοκομείο του Κορυδαλλού, ούτε μπορεί να υπάρξει νοσηλεία με ημερήσιες μεταφορές σε διάφορα εφημερεύοντα νοσοκομεία. Υπενθυμίζουμε ότι αυτή ήταν και η γνώμη του Ευρωπαϊκού Δικαστήριου Ανθρώπινων Δικαιωμάτων, ενός δικαστήριου καθόλου «φιλικού» προς τους κατηγορούμενους για «τρομοκρατική δράση», το οποίο καταδίκασε την Ελλάδα, επειδή δεν λαμβάνει μέριμνα για την προστασία της υγείας του Σ. Ξηρού. Σύμφωνα με την απόφαση του ΕΔΔΑ, ούτε αναρρωτήριο δεν μπορεί να χαρακτηριστεί το κατ’ ευφημισμόν νοσοκομείο του Κορυδαλλού. Από τους κληθέντες γιατρούς του Κορυδαλλού ο μεν οφθαλμίατρος δεν πήγε στο δικαστήριο να καταθέσει και τιμωρήθηκε με πρόστιμο, ο δε ΩΡΛ τα μασούσε και δεν ήταν σε θέση να πει αν υπάρχει ή όχι η δυνατότητα νοσηλείας του Σ. Ξηρού στον Κορυδαλλό.
  Επειδή η αποδοχή του αιτήματος του Σ. Ξηρού για πεντάμηνη διακοπή της κράτησής του, προκειμένου να νοσηλευτεί στο ΑΧΕΠΑ ήταν μονόδρομος, ιδιαίτερα μετά την κατάθεση του προϊστάμενου της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Πειραιά και ενώ δεν είχε ακουστεί καμιά διαφορετική γνώμη, το δικαστήριο, σε συνεργασία με τον εισαγγελέα που υπέβαλε το σχετικό αίτημα, αποφάσισε την αναβολή της δίκης. Χαρακτηρίσαμε τότε την απόφαση προσχηματική και μιλήσαμε για μεθόδευση. Η συνέχεια μας δικαίωσε.
  Ενώ στο σκεπτικό της απόφασης για την αναβολή γίνεται επίκληση της απουσίας γνώμης του «νοσοκομείου» του Κορυδαλλού, στο διατακτικό της απόφασης διαβάζουμε: «Αναβάλλει την εκδίκαση της υπόθεσης προκειμένου να προσκομιστούν, επιμελεία εισαγγελίας, έγγραφες γνωμοδοτήσεις των ιατρών του νοσοκομείου κρατουμένων δικαστικής φυλακής Κορυδαλλού με ειδικότητες που σχετίζονται με τις παθήσεις του αιτούντα, στις οποίες θα εκφέρουν ρητή γνώμη, εάν εξαιτίας βαριάς νόσου του αιτούντος η συνέχιση νοσηλείας του στο κατάστημα των φυλακών δεν μπορεί να αποτρέψει ανήκεστη βλάβη της υγείας του ή κίνδυνο της ζωής του».
  Ο νόμος απαιτεί «γνώμη του νοσοκομείου στο οποίο νοσηλεύεται ο αιτών» και όχι έγγραφες γνωμοδοτήσεις γιατρών του νοσοκομείου. Τι θα γίνει αν ο επόμενος εισαγγελέας και το επόμενο δικαστήριο «ανακαλύψουν» ότι έπρεπε να ζητηθεί γνώμη από τη διεύθυνση του «νοσοκομείου» του Κορυδαλλού και όχι από γιατρούς; Γιατί ζητούνται έγγραφες γνωματεύσεις από τους γιατρούς, όταν αυτοί έχουν κληθεί να καταθέσουν; Και τι ακριβώς σημαίνει «ρητή γνώμη»; Αν αυτή στείλουν καμιά σιβυλλική γνωμάτευση, επειδή αυτό θα τους ζητήσουν τ’ αφεντικά του «νοσοκομείου», τι θα γίνει;
  Είναι φανερό ότι μεθοδεύουν απόρριψη του αιτήματος του Σ. Ξηρού ή, έστω, νέα αναβολή. Γι’ αυτό και στήνουν έτσι την υπόθεση, ώστε να έχουν παράθυρα γι’ αναβολή. Είναι φανερό ότι θέλουν τον Σάββα καταδικασμένο σε αργό θάνατο. Η εκδικητικότητα του ελληνικού κράτους και των διωκτικών του μηχανισμών εκδηλώνεται με χαρακτηριστικό τρόπο στην περίπτωση αυτού του πολιτικού κρατούμενου. Γι’ αυτό και πρέπει ν’ ακουστούν φωνές για να σταματήσει αυτό το έγκλημα. Ολοι τη Δευτέρα στις 9 πμ στα Δικαστήρια του Πειραιά (Σκουζέ και Φίλωνος, στο 2ο όροφο).www.eksegersi.gr/article.php?article_id=11037&pos=4&cat_id=48

Αρκετά ρε μαλάκες! Αρκετά!!!

O Απόλυτος Ύμνος των ημερών μας!

Σήμερα το αποδείξαμε!

Αρκετά ρε μαλάκες! Αρκετά!!!

Τι διάβασα προχθές στις μικρές αγγελίες;
Έχουν λέει ανοίξει λάκκους και μας περιμένουνε;
Τι λέτε ρε μαλάκες… τι λέτε ρε…
Θα περιπλανηθούμε σαν τον πολεμοχαρή τον τρίτο
ανάμεσα από τους πύργους των πολυεθνικών,
ανάμεσα από τα κρυστάλλινα κτίρια των διαφημιστικών
και των ασφαλιστικών,
θα τους τραβήξουμε να τους βγάλουμε μέσα από τα γραφεία τους,
και να τους πούμε:
Αρκετά ρε μαλάκες με τη κονόμα και τις μαλακίες σας μας γαμήσατε.
Αρκετά ρε μαλάκες αρκετά…

Έτσι να τους τραβήξουμε να τους βγάλουμε μέσα από τα meetings
για να τους δείξουμε πόσο υπέροχα καίγονται τα πολυτελέστατα
αυτοκίνητα τους στα οδοφράγματα και να τους πούμε:
Αρκετά ρε μαλάκες με τη κονόμα και τις μαλακίες σας μας γαμήσατε.
Αρκετά ρε μαλάκες αρκετά…

Νισάφι πια!!!!!!
http://stixo-mythia.blogspot.com/ 

Ορυκτός πλούτος της Ελλάδας και Η ΣΚΟΠΕΛΟΣ ΕΧΕΙ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ


Ψάχνοντας στο διαδίκτυο έπεσα πάνω σε μία σελίδα του facebook που ονομάζεται Ορυκτός πλούτος της Ελλάδας. Αν εκμεταλλευόμασταν όλον τον ορυκτό πλούτο που θα δείτε αμέσως παρακάτω θα είχαμε επιλύσει όλα τα οικονομικά μας προβλήματα. Το ζήτημα όμως είναι μπορούμε;

"ΟΡΥΚΤΟΣ ΠΛΟΥΤΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

ΟΥΡΑΝΙΟ: ΠΑΡΑΝΕΣΤΙ ΔΡΑΜΑΣ, ΒΑΘΗ ΚΙΛΚΙΣ,ΒΡΟΝΤΟΥ ΣΕΡΡΩΝ,ΕΛΕΥΘΕΡΕΣ ΚΑΒΑΛΑΣ,ΚΟΤΥΛΗ ΞΑΝΘΗΣ,ΚΙΡΚΗ ΕΒΡΟΥ,

ΟΣΜΙΟ:
ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΑΙΓΑΙΟ ΙΜΙΑ

ΔΙΑΜΑΝΤΙΑ:ΓΑΛΑΡΙΝΟΣ, ΛΙΒΑΔΙ, ΜΑΡΑΘΟΥΣΑ, Κ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ,ΜΑΖΑ ΡΟΔΟΠΗΣ
ΠΙΛΗΜΑ ΞΑΝΘΗΣ,ΚΥΜΗ, ΣΜΙΓΑΔΑ ΡΟΔΟΠΗΣ,ΣΙΔΗΡΟ ΕΒΡΟΥ

ΡΟΥΜΠΙΝΙΑ:
ΜΕΣΟΧΩΡΙ, ΠΑΡΑΝΕΣΤΙ, ΔΡΑΜΑΣ
ΣΤΗΡΙΓΜΑ, ΓΟΡΓΟΝΑ, ΞΑΝΘΗΣ
ΜΑΖΑ ΡΟΔΟΠΗΣ.

ΧΑΛΑΖΙΑΣ:
ΣΥΚΟΡΑΧΗ, ΚΑΛΛΥΝΤΗΡΙ, ΡΟΔΟΠΗΣ
ΦΕΡΡΕΣ, ΛΕΥΚΙΜΗ, ΔΑΔΙΑ, ΑΙΣΥΜΗ, ΣΟΥΦΛΙ ΕΒΡΟΥ

ΙΑΣΠΙΣ:
ΚΡΗΤΗ

ΤΥΡΚΟΥΑΖ:
ΒΑΘΗ ΚΙΛΚΙΣ

ΑΜΕΘΥΣΤΟΣ:ΚΑΤΩ ΝΕΥΡΟΚΟΠΙ ΔΡΑΜΑΣ,ΣΑΠΠΕΣ,ΚΑΣΙΤΕΡΕΣ, ΡΟΔΟΠΗΣ,ΣΟΥΦΛΙ ΕΒΡΟΥ,ΛΗΜΝΟΣ,
ΜΗΛΟΣ,ΣΕΡΙΦΟΣ,ΣΤΡΑΤΟΝΙΚΗ, ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ, ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣΛΑΥΡΙΟ, ΠΕΝΤΕΛΗ ΑΤΤΙΚΗΣ

ΤΟΠΑΖΙΟ:ΣΥΡΟΣ,ΣΕΡΙΦΟΣ,ΝΑΞΟΣ,

ΟΠΑΛΙΟ:ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ,ΛΕΣΒΟΣ,ΕΥΒΟΙΑ,ΛΕΥΚΙΜΗ, ΔΑΔΙΑ ΕΒΡΟΥ

ΖΙΡΚΟΝΙΟ:
ΣΥΡΟΣ

ΤΟΥΡΜΑΛΙΝΗΣ ΜΑΥΡΟΣ:
ΨΑΚΟΥΔΙΑ, ΓΕΡΑΚΙΝΗ, ΒΑΒΔΟΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ

ΧΡΥΣΟΣ:
ΣΑΠΠΕΣ ΡΟΔΟΠΗΣ
ΠΕΡΑΜΑ ΕΒΡΟΥ
ΚΩΝΟΣ, ΟΧΙΑ, ΑΓ.ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΡΟΔΟΠΗΣ
ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ, ΜΑΥΡΕΣ ΠΕΤΡΕΣ, ΜΑΝΤΕΜ, ΛΑΚΚΟΣ, ΣΚΟΥΡΙΕΣ, ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ
ΒΑΘΗ, ΓΕΡΑΚΑΡΙΟ, ΠΟΝΤΟΚΕΡΑΣΙΑ, ΚΙΛΚΙΣ
ΒΡΟΝΤΟΥ, ΑΓΓΙΣΤΡΟ, ΣΕΡΡΩΝ
ΠΑΓΓΑΙΟ, ΣΥΜΒΟΛΟ, ΚΑΒΑΛΑ,
ΦΡΑΣΙΝΟ ΔΡΑΜΑΣ,
ΕΥΒΟΙΑ, ΣΙΦΝΟΣ, ΜΗΛΟΣ, ΣΑΜΟΣ, ΛΕΣΒΟΣ, ΛΗΜΝΟΣ,
ΑΙΣΥΜΗ,ΚΙΡΚΗ. ΠΕΡΑΜΑ, ΠΕΤΡΩΤΑ ΕΒΡΟΥ.

ΑΡΓΥΡΟΣ:ΛΑΥΡΙΟ,ΚΙΡΚΗ ΕΒΡΟΥ,ΘΑΣΟΣ,ΠΟΝΤΟΕΡΑΣΙΑ ΚΙΛΚΙΣ,ΣΤΡΑΤΟΝΙΚΗ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ,ΜΟΛΑΟΙ ΛΑΚΩΝΙΑΣ,ΜΥΚΟΝΟΣ,ΜΗΛΟΣ,ΣΕΡΙΦΟΣ,

ΧΑΛΚΟΣ;
ΣΚΟΥΡΙΕΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ,ΚΙΛΚΙΣ,ΜΑΡΩΝΕΙΑ ΡΟΔΟΠΗΣ,ΠΕΥΚΑ ΕΒΡΟΥ,ΕΡΜΙΟΝΗ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ,ΚΡΟΚΑΙΤΕΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ,ΟΡΘΡΥΣ,ΔΙΣΤΡΑΤΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ,ΒΕΡΟΙΑ,ΣΚΥΡΟΣ,ΒΑΘΥΛΑΚΟΣ,ΚΙΜΜΕΡΙΑ ΞΑΝΘΗΣ,

ΜΑΓΓΑΝΙΟ:ΔΡΑΜΑ,ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ,ΕΡΕΤΡΙΑ ΕΥΒΟΙΑΣ,
ΧΙΟΝΟΧΩΡΙ ΣΕΡΡΩΝ,ΠΕΤΡΩΤΟ ΚΟΖΑΝΗΣ,ΔΟΜΕΝΙΚΟ ΛΑΡΙΣΗΣ,ΖΑΡΚΟ ΤΡΙΚΑΛΩΝ,ΣΕΣΚΟΥΛΟ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ,ΠΕΡΑΧΩΡΑ ΚΟΡΙΝΘΟΥ,ΑΡΓΟΛΙΔΑ,ΛΑΪΚΑ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ,ΕΡΕΣΟΣ ΛΕΣΒΟΥ,ΘΑΣΟΣ,ΣΑΜΟΣ,ΑΝΔΡΟΣ,ΠΑΡΟΣ,ΜΗΛΟΣ,

ΜΑΓΝΗΣΙΤΗΣ:ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ,Β.ΕΥΒΟΙΑ,ΜΥΤΙΛΗΝΗ,ΝΙΓΡΙΤΑ ΣΕΡΡΩΝ,ΚΟΖΑΝΗ,ΓΡΕΒΕΝΑ,Και αλλου….

ΣΙΔΗΡΟΠΥΡΗΤΗΣ, ΣΦΑΛΕΡΙΤΗΣ, ΓΑΛΗΝΙΤΗΣ, ΜΟΛΥΒΔΟΣ, ΨΕΥΔΑΡΓΥΡΟΣ, ΧΑΛΚΟΣΙΝΗΣ, ΙΛΜΕΝΙΤΗΣ, ΚΟΒΕΛΙΝΗΣ:
ΜΑΝΤΕΜΟΧΩΡΙΑ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ
ΛΑΥΡΙΟ ΑΤΤΙΚΗΣ
ΚΙΡΚΗ, ΑΣΥΜΗ, ΡΑΧΗ, ΕΒΡΟΥ
ΜΟΛΛΑΟΙ ΛΑΚΩΝΙΑΣ
ΕΥΒΟΙΑ
ΠΗΛΙΟ
ΠΕΡΙΒΟΛΙ ΓΡΕΒΕΝΩΝ
ΑΛΜΩΠΙΑ, ΣΚΡΑ, ΠΟΛΥΚΑΣΤΡΟ, ΓΑΒΡΑ, ΠΟΝΤΟΚΕΡΑΣΙΑ, ΓΕΡΑΚΙΝΟ, ΛΑΟΔΙΚΗΝΟ, ΚΙΛΚΙΣ
ΑΓΚΙΣΤΡΟ, ΔΑΦΝΟΥΔΙ, ΣΕΡΡΕΣ
ΠΑΛΙΑ ΚΑΒΑΛΑ
ΘΕΡΜΕΣ ΞΑΝΘΗΣ

ΝΙΚΕΛΙΟ:ΕΥΒΟΙΑ,
ΑΓ.ΙΩΑΝΝΗΣ ΒΟΙΩΤΙΑΣ,ΛΟΚΡΙΔΑ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ,ΜΕΣΟΠΟΤΑΜΙΑ, ΙΕΡΟΠΗΓΗ, ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ,ΚΟΖΑΝΗ,ΠΕΛΛΑ,ΠΑΡΝΗΘΑ,ΣΚΥΡΟ,ΜΥΤΙΛΗΝΗ

ΣΙΔΗΡΟΣ:
ΘΑΣΟΣ,ΚΑΒΑΛΑ,ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟ ΑΤΤΙΚΗΣ,ΣΕΡΙΦΟΣ,ΚΙΡΚΗ ΕΒΡΟΥ,ΘΕΡΜΕΣ ΞΑΝΘΗΣ
ΠΑΓΓΑΙΟ,ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ

ΧΡΩΜΙΟ:
ΑΛΜΩΠΙΑ,ΚΟΖΑΝΗ,ΦΑΡΣΑΛΑ,ΔΟΜΟΚΟΣ,ΔΑΔΙΑ ΕΒΡΟΥ,
ΓΕΡΑΚΙΝΗ, ΓΟΜΑΤΙ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ,ΤΡΙΑΔΙ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ,

ΒΟΞΙΤΗΣ:
ΠΑΡΝΑΣΟΣ,ΓΚΙΩΝΑ,ΕΛΙΚΩΝΑΣ,ΟΙΤΗ,ΚΑΛΛΙΔΡΟΜΟ,ΛΟΚΡΙΔΑ,ΔΟΜΟΚΟΣ,ΒΡΟΝΤΕΡΟ ΦΛΩΡΙΝΗΣ,ΠΕΤΡΑΛΩΝΑ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ,ΔΥΤΙΚΟ ΠΗΛΙΟ,ΒΟΛΟΣ,ΣΚΟΠΕΛΟΣ

ΓΥΨΟΣ:
ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ,ΠΡΕΒΕΖΑ,ΕΠΤΑΝΗΣΑ,ΚΑΡΔΙΤΣΑ,ΑΚΑΡΝΑΝΙΑ,ΗΛΕΙΑ,ΚΡΗΤΗ,ΡΟΔΟΣ,ΑΜΒΡΑΚΙΚΟΣ ΚΟΛΠΟΣ,
ΚΑΒΑΛΑ,ΛΑΥΡΙΟ

ΑΡΓΙΛΟΣ:
ΣΑΠΠΕΣ ΡΟΔΟΠΗΣ,ΛΕΣΒΟΣ,ΚΙΜΩΛΟΣ,ΚΩ

ΚΑΟΛΙΝΗΣ:
ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ,ΜΗΛΟ,ΓΡΙΒΑ ΚΙΛΚΙΣ,ΛΕΥΚΟΡΕΝΑ

ΚΙΣΣΗΡΗ:
ΘΗΡΑ,ΜΗΛΟΣ,ΓΥΑΛΙ,ΛΗΜΝΟΣ,ΑΓ.ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΣ,ΛΕΣΒΟΣ,ΚΙΜΩΛΟΣ,ΚΩΣ,ΝΙΣΥΡΟΣ,ΤΗΛΟΣ,ΔΑΔΙΑ ΕΒΡΟΥ,
ΝΕΑ ΖΩΗ ΕΔΕΣΣΗΣ

ΜΠΕΤΟΝΙΤΗΣ:
ΜΗΛΟΣ,ΛΕΣΒΟΣ,ΧΙΟΣ,ΕΒΡΟΣ,ΚΙΜΩΛΟΣ

ΠΕΡΛΙΤΗΣ:
ΔΑΔΙΑ ΕΒΡΟΥ,ΜΗΛΟΣ,ΚΩΣ,ΑΝΤΙΠΑΡΟΣ,ΓΥΑΛΙ

ΤΑΛΚΗΣ:
ΟΡΓΑΝΗ, ΜΥΡΤΙΣΚΗ, ΧΛΟΗ, ΡΟΔΟΠΗΣ,ΤΗΝΟΣ,ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ ΚΡΗΤΗΣ,ΛΑΡΙΣΑ
ΧΟΡΤΙΑΤΗΣ, ΒΕΡΤΙΣΚΟΣ, ΑΣΚΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΦΘΟΡΙΤΗΣ:
ΛΑΥΡΙΟ,ΣΕΡΙΦΟΣ,ΘΑΣΟΣ,ΜΕΤΑΛΛΙΚΟ ΚΙΛΚΙΣ,ΔΡΑΜΑ

ΦΩΣΦΟΡΟΣ:
ΠΑΡΝΑΣΣΟΣ,ΚΙΘΑΙΡΩΝΑΣ,ΔΕΛΒΙΝΑΚΙ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ,ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑ

ΛΙΓΝΙΤΗΣ:
ΟΡΕΣΤΙΑΔΑ,ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ,ΔΡΑΜΑ,ΗΛΙΟΚΩΜΗ ΚΑΒΑΛΑΣ,ΦΛΩΡΙΝΑ,ΑΜΥΝΤΑΙΟ,ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑ,
ΚΟΖΑΝΗ,ΚΟΜΝΗΝΑ,ΙΩΑΝΝΙΝΑ,ΑΚΑΡΝΑΝΙΑ,ΚΥΜΗ,ΑΛΙΒΕΡΙ,ΚΩΠΑΪΔΑ,ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ,ΠΥΡΓΟΣ,
ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗ,ΚΟΡΩΝΗ,ΡΟΔΟΣ,ΚΡΗΤΗ

ΜΑΡΜΑΡΑ:
ΘΑΣΟΣ,ΠΕΝΤΕΛΗ,ΔΡΑΜΑ,ΚΑΒΑΛΑ,ΣΕΡΡΕΣ,ΕΔΕΣΣΑ,ΝΑΟΥΣΑ,ΒΕΡΟΙΑ,ΛΕΙΒΑΔΙΑ,ΕΥΒΟΙΑ,ΚΡΗΤΗ

ΓΡΑΝΙΤΕΣ:
ΒΡΟΝΤΟΥ ΣΕΡΡΩΝ,ΠΙΣΟΔΕΡΙ, ΑΓ.ΓΕΡΜΑΝΟΣ ΦΛΩΡΙΝΗΣ,ΠΑΡΑΝΕΣΤΙ ΔΡΑΜΑΣ,ΚΑΒΑΛΑ ,ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ,ΣΕΡΙΦΟΣ

ΑΣΤΡΙΟΙ:
ΕΒΡΟΣ,ΔΡΑΜΑ,ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ,ΣΙΘΩΝΙΑ,ΣΑΜΟΘΡΑΚΗ

ΣΜΥΡΙΔΑ:
ΝΑΞΟΣ,ΣΑΜΟΣ

ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ:
ΘΑΣΟΣ
ΠΡΙΝΟΣ
ΝΕΑ ΠΕΡΑΜΟΣ
ΑΘΩΣ
ΕΠΑΝΩΜΗ
ΣΙΘΩΝΙΑ
ΘΕΡΜΑΪΚΟΣ
ΒΟΡΕΙΟ ΚΡΗΤΙΚΟ ΠΕΛΑΓΟΣ
ΚΥΚΛΑΔΕΣ
ΙΚΑΡΙΑ
ΣΚΟΠΕΛΟΣ
ΚΑΤΑΚΩΛΟ
ΖΑΚΥΝΘΟΣ
ΑΡΤΑ
ΜΑΡΜΑΡΑΣ
ΝΟΤΙΟ ΚΡΗΤΙΚΟ ΠΕΛΑΓΟΣ
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ ΠΕΛΑΓΟΣ

ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ:
ΕΠΑΝΩΜΗ,ΣΙΘΩΝΙΑ,ΘΕΡΜΑΪΚΟΣ,ΑΡΤΑ,ΘΑΣΟΣ

ΑΝΤΙΜΟΝΙΟ:
ΓΕΡΑΚΑΡΙΟ ΚΙΛΚΙΣ,ΧΙΟΣ,ΣΑΜΟΣ,ΠΗΛΙΟ,ΚΑΛΛΥΝΤΗΡΙΟ ΡΟΔΟΠΗΣ,ΦΙΛΛΑΔΕΛΦΙΟ, ΛΑΧΑΝΑΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΑΡΣΕΝΙΚΟ:
ΛΑΧΑΝΑΣ,ΚΑΛΛΥΝΤΗΡΙΟ ΡΟΔΟΠΗΣ

ΒΙΣΜΟΥΘΙΟ:
ΚΑΜΑΡΙΖΑ ΛΑΥΡΙΟΥ,ΑΓΙΟΣ ΦΙΛΙΠΠΟΣ,ΚΙΡΚΗ ΕΒΡΟΥ

ΒΟΛΦΡΑΜΙΟ:
ΛΑΧΑΝΑΣ,ΒΡΟΥΝΤΟΥ ΣΕΡΡΩΝ,ΠΑΝΟΡΑΜΑ, ΣΚΑΛΩΤΗ ΔΡΑΜΑΣ

ΜΟΛΥΒΔΑΙΝΙΤΗΣ:
ΚΙΡΚΗ ΕΒΡΟΥ,ΜΑΡΩΝΕΙΑ ΡΟΔΟΠΗΣ,ΞΑΝΘΗ,ΠΑΡΑΝΕΣΤΙ, ΠΑΝΩΡΑΜΑ, ΣΚΑΛΩΤΗ ΔΡΑΜΑΣ,ΘΑΣΟΣ,ΑΓΚΙΣΤΡΟ, ΒΡΟΝΤΟΥ ΣΕΡΡΩΝ,ΑΞΙΟΥΠΟΛΗ,ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ,ΛΕΣΒΟΣ

ΠΛΑΤΙΝΟΕΙΔΗΣ:
ΣΟΥΡΙΕΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ

ΤΕΛΟΥΡΙΟ:
ΠΑΝΟΡΜΟΣ ΤΗΝΟΥ,ΠΕΥΚΑ ΡΟΔΟΠΗΣ

Τα ουρανιο το οποιο σε κατεργασμενη μορφη κοστιζει 20.000 δολλαρια το γραμμαριο.
Αξιοποιησιμα κοιτασματα :
Λεκανη Σερρων 2.000 τονους ουρανιο αξιοποιησιμο
Κοιτασματα Μακεδονιας 5.000 τονους.
Ουρανιο βρεθηκε στο Παρανεστι Δραμας, στην Βαθη του Κιλκις, στην Βροντου Σερρων, στα Λουτρα Ελευθερων Καβαλας, στην Κοτυλη Ξανθης, και στη Κιρκη Εβρου.
Στο ορος Συμβολο Καβαλας κοιτασμα ουρανιου αξιας 100 τρισεκατομμυριων δραχμων (293 δις ΕΥΡΩ).

Το οσμιο του οποιου η αξια πλησιαζει αυτην του ουρανιου:
Στην Ελλαδα υπαρχει στην υποθαλασσια περιοχη του νοτιοανατολικου Αιγαιου , εκει που είναι τα γνωστα σε ολους μας ΙΜΙΑ και στην εκει ευρυτερη περιοχη.

Διαμαντια υπαρχουν στην Θρακη και στην Μακεδονια:
Αδαμαντοφορα κοιτασματα οκταεδρικα, τετραεδρικα, και κυβικα γραφιτικα διαμαντια μεγεθους 2-300 μ m που εγκλειονται μεσα σε γρανατη και χαλαζια στος περιοχες Γαλαρινος, Λειβαδι, και Μαραθουσα της Κεντρικης Μακεδονιας, και στην Μαζα της Ροδοπης στο Πιλημα Ξανθης, Κυμη και Σμιγαδα της Ροδοπης και στη Σιδηρω του Εβρου, σε οκταεδρικους κρυσταλλους μεγεθους 20 μ m μεσα σε πορφυροβλαστες γρανατων."

Εκπαίδευση πυροπροστασίας στην Σκόπελο !

Αναρτήθηκε από troktiko στις 3:20 - 2 Ιουνίου 2011
Εν όψει της φετινής αντιπυρικής περιόδου και στα πλαίσια της συνεργασίας του Πυροσβεστικού Σώματος με εθελοντές πυροσβέστες και μέλη … εθελοντικών οργανώσεων σε θέματα προληπτικής πυροπροστασίας, πραγματοποιήθηκε σήμερα θεωρητική και πρακτική εκπαίδευση σε θέματα πυρόσβεσης. Η εκπαίδευση έγινε από τον προϊστάμενο και τους άνδρες του Π.Κ. Σκοπέλου στο γήπεδο Σκοπέλου τα πρακτικά και στο δημοτικό σχολείο τα θεωρητικά.
Ζωηρό ενδιαφέρον για τα θέματα πρόληψης και αντιμετώπισης δασικών πυρκαγιών, που επέδειξαν τα μέλη των εθελοντικών οργανώσεων, γεγονός που καταδεικνύει την αναγκαιότητα πραγματοποίησης τέτοιου είδους πρωτοβουλιών, ειδικά στο νησί της Σκοπέλου που φέτος κατατάσσεται πρώτο σε επικινδυνότητα για εκδήλωση πυρκαγιάς.

Με χειροπέδες στον Βόλο ξενοδόχος της Σκοπέλου σήμερα!


δια ασήμαντον αφορμή έπρεπε να είναι ο τίτλος από την σημερινή περιπέτεια επιχειρηματία από την Σκόπελο ευχόμαστε να τελείωση η περιπέτεια του σύντομα .και όλα έγιναν από μια διαμάχη με κρατικό λειτουργό που ...θα έχουμε σύντομα νέα και θα σας ενημερώσουμε αναλυτικά

ΕΦΥΓΑΝ ΜΕ ΚΑΙΚΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΜΑΖΕΥΤΕΙ ΝΑ ΦΑΝΕ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΏΠΙΣΗ ΤΗΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗΣ

Tους πήραν με τις πέτρες στη Κέρκυρα!

Το πιο ηχηρό χαστούκι έδωσαν σήμερα το βράδυ εκατοντάδες κερκυραίοι στην κυβερνητική πολιτική, αποδοκιμάζοντας έντονα με συνθήματα και ιαχές υπουργούς της κυβέρνησης και βουλευτές οι οποίοι δειπνούσαν στον Ιστιοπλοϊκό Όμιλο στο Παλαιό Φρούριο.
Με τη διοργάνωση της Βουλής, παρετίθετο επίσημο δείπνο σε Ευρωπαίους βουλευτές που συμμετέχουν στις εργασίες της Επιτροπής Μετανάστευσης και προσφύγων του Συμβουλίου της Ευρώπης. Παρόντες στο δείπνο η υφυπουργός Εργασίας Άννα Νταλάρα, η αντιπρόεδρος της Βουλής Ροδούλα Ζήση, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Ντίνος Βρεττός, η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Άντζελα Γκερέκου αλλά και ο βουλευτής και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ν.Δ., Νίκος Δένδιας, ο οποίος είναι και αντιπρόεδρος της Επιτροπής Μετανάστευσης.
Παρόντες, περισσότεροι από 60 βουλευτές, αξιωματούχοι και συνοδοί των συμμετεχόντων στις εργασίες της Επιτροπής.


Μετέφεραν τη διαμαρτυρία τους στο Φρούριο

Πολίτες που συμμετέχουν στο κίνημα των «αγανακτισμένων Κερκυραίων» που εκείνη την ώρα βρισκόντουσαν στο καθημερινό τους ραντεβού στην Πλατεία Δημαρχείου, πληροφορήθηκαν την παρουσία των βουλευτών στον ΠΟΙΑΘ και αποφάσισαν να μεταφέρουν τη διαμαρτυρία τους έξω από το χώρο του δείπνου.
Εκατοντάδες άτομα (σύμφωνα με μέλη της συντονιστικής ομάδας των αγανακτισμένων υπολογίζεται ότι συνολικά τις 4 ώρες που κράτησε η διαμαρτυρία πέρασαν περισσότεροι από 500 πολίτες) ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα και πήγαν στο Παλαιό Φρούριο.
Αρχικά, επιχείρησαν να κατέβουν στο χώρο του εστιατορίου του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου (στον ΠΟΙΑΘ) αλλά βρήκαν κλειστή τη σιδερένια πόρτα στην πύλη που οδηγεί στην παραλία έξω από τον Όμιλο.
Έτσι, επέστρεψαν στο χώρο του Φρουρίου έξω από το κτίριο του τμήματος Μουσικών Σπουδών, ανέβηκαν στο τείχος το οποίο βρίσκεται πάνω ακριβώς από το εστιατόριο του ΠΟΙΑΘ και φώναζαν συνθήματα για ώρες.
Μάλιστα, σκαρφαλωμένοι στο τοιχίο, επιχειρούσαν να διακρίνουν κάποιον από τους επίσημους, ωστόσο, δεν υπήρχε ορατότητα λόγω της τέντας που καλύπτει το χώρο της υπαίθριας σάλας.

Συνθήματα για... ώρες!

Ατό δεν πτόησε τους συγκεντρωμένους οι οποίοι, όχι μόνο παρέμεναν στο σημείο, αλλά κάποια στιγμή πραγματοποίησαν και συνέλευση προκειμένου να αποφασίσουν αν θα αφήσουν τους επίσημους να περάσουν και να φύγουν μετά το τέλος του δείπνου τους ή αν θα αποκλείσουν το πέρασμα με καθιστική διαμαρτυρία. Αποφασίστηκε να πράξουν το δεύτερο και, ως αποτέλεσμα, οι υπεύθυνοι ασφαλείας των επισήμων αποφάσισαν να τους φυγαδέψουν μέσω θάλασσας! Για το λόγο αυτό, ζητήθηκε και ήρθε εσπευσμένα το καΐκι (!) που εκτελεί το δρομολόγιο Βίδο – Λιμάνι, το οποίο προσέγγισε τις εγκαταστάσεις του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου με σβηστά ακόμα και τα φώτα πορείας (!) άγνωστο γιατί...

Φυγαδέυτηκαν με καΐκι!

Οι Έλληνες αλλά και οι Ευρωπαίοι βουλευτές υπό βροχή σφοδρών και καυστικών συνθημάτων από το πλήθος, («σας έπεσε βαριά η μακαρονάδα, τώρα θα χωνέψετε, κάνοντας βαρκάδα!», «τέτοιο ρεζιλίκι! Σας παίρνει το καΐκι...») και υπό τα βλέμματα των διαμαρτυρόμενων έστω και από ψηλά, περπάτησαν μέχρι το σημείο που είχε δέσει το καΐκι, ανέβηκαν στη ράμπα και αποχώρησαν με το σκάφος και πάλι με σβηστά τα φώτα! Μοναδικές λάμψεις ήταν τα φλας των φωτογραφικών μηχανών των Ευρωπαίων βουλευτών και αξιωματούχων που, προφανώς, βρήκαν ενδιαφέρον το θέαμα των διαμαρτυριών των Κερκυραίων.
Χαρακτηριστικό της διάθεσης του πλήθους ήταν οι έντονες αποδοκιμασίες του βουλευτή της Ν.Δ. Νίκου Δένδια όταν κάποια στιγμή βγήκε έξω από την υπαίθρια σάλα και περπάτησε στον παρακείμενο μόλο για να δει την πορεία της προσέγγισης του καϊκιού.
Εντονότατες ήταν και οι αποδοκιμασίες για τους υπόλοιπους βουλευτές όταν βγήκαν από την τέντα της σάλας για να οδηγηθούν στο σκάφος, όπως διακρίνεται και στο βίντεο που δημοσιεύει το CorfuPress.com.
Ας σημειωθεί ότι στο χώρο του Π. Φρουρίου υπήρχε η διακριτική παρουσία ανδρών της ΕΛΑΣ και της Ασφάλειας Κέρκυρας, οι οποίοι πάντως παρέμειναν μακριά από το πλήθος και δεν είχαν οποιαδήποτε επαφή με διαμαρτυρόμενους ή μέλη της Συντονιστικής.
Κατά τη διάρκεια της διαμαρτυρίας, ο Ν. Δένδιας επιχείρησε να έρθει σε διάλογο με μερίδα των διαμαρτυρόμενων πολιτών όταν πήγε στην στοά της εισόδου προς τον ΠΟΙΑΘ (της οποίας η πόρτα παρέμεινε κλειστή) επιχειρώντας να συνομιλήσει με τους συγκεντρωμένους, ωστόσο, αποδοκιμάστηκε.
Θα πρέπει, τέλος, να υπογραμμιστεί ότι στους εκατοντάδες συγκεντρωμένους διακρίναμε κάθε ηλικία και προσωπικότητα: από νέα παιδιά, φοιτητές, μέχρι ηλικιωμένους, από στελέχη κομμάτων μέχρι πρόσωπα που δήλωναν ότι ουδέποτε έχουν ασχοληθεί ποτέ με τα κοινά, από μαμάδες με μικρά παιδιά και καροτσάκια μέχρι... έναν βιολιστή ο οποίος κατά τη διάρκεια της αποχώρησης του καϊκιού έπαιζε... καλαματιανό! Οι «αγανακτισμένοι» δίνουν και πάλι ραντεβού κάθε βράδυ στην Πλάτεία Δημαρχείου.

Χτίσανε την είσοδο τςη ΕΥΑΘ

...πριν από λίγο
Εργαζόμενοι της ΕΥΑΘ έχτισαν την είσοδο πριν από λίγο, διαμαρτυρόμενοι για την προσπάθεια ξεπουλήματος της εταιρείας.

ΕΣΦΙΞΑΝ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΚΑΙ ΑΡΧΙΣΕ Η ΓΚΡΙΝΙΑ ΣΤΗΝ ΣΚΟΠΕΛΟ ΑΛΛΑ ΚΑΤΙ ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΡΕΣΙ ΔΙΑΒΑΣΤΕ

ΠΟΥ ΕΙΣΑΣΤΕ ΕΣΕΙΣ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ .ΑΠΟ ΠΟΥ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΉΚΑΤΕ ΞΑΦΝΙΚΑ ΠΟΥ ΉΣΑΣΤΑΝ ΤΟΣΟ ΚΑΙΡΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΓΑΠ ΕΧΕΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙΤΕ ΚΑΤΙ?

Υπόμνημα – αίτημα προς τον δήμαρχο Σκοπέλου κ. Γ. Μιχελή, το δημοτικό συμβούλιο Σκοπέλου και τον πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου Σκοπέλου κ. Π. Μελαχροινάκη απέστειλε ο Εμπορικός Σύλλογος Σκοπέλου. Το υπόμνημα το οποίο υπογράφουν 30 ιδιοκτήτες καταστημάτων αναφέρει:
«Αγαπητέ κε Δήμαρχε και λοιποί δημοτικοί σύμβουλοι,
Με την παρούσα κίνηση μας θέλουμε να σας κάνουμε κοινωνούς ενός σοβαρού επαγγελματικού και τουριστικού θέματος, το οποίο αφορά στην παραλία του οικισμού και στις παραλίες του νησιού.
Οι πλανόδιοι πωλητές, οι οποίοι εκθέτουν και πωλούν τα...
προϊόντα τους υπαιθρίως χωρίς να επιβαρύνονται με τα γνωστά σε όλους φορολογικά βάρη των στεγασμένων επαγγελματιών, δρουν στην πραγματικότητα «ανεντίμως» ανταγωνιστικά προς αυτούς.
Θεωρούμε ότι η κατάσταση αυτή και ειδικά στην εποχή της απροσδιόριστης σε μέγεθος χρόνο μεγάλης οικονομικής κρίσης που μαστίζει όλους μας, είναι ηθικά και πρακτικά απαράδεκτη. Κι αυτό διότι όπως γνωρίζετε, η διατήρηση στεγασμένων επαγγελματιών στην ευρύτερη τουριστική περιοχή της Σκοπέλου, απαιτεί την καταβολή του μεγάλου λειτουργικού κόστους (ενοίκια, ΦΠΑ, περαιώσεις, ΤΕΒΕ, φόρους παρεπιδημούντων, τέλη πλατειών) καθ' όλη τη διάρκεια του 12μηνου για να μπορέσουμε να συμψηφίσουμε όλα αυτά τα έξοδα στη διάρκεια -στην ουσία- των 45 ημερών της σεζόν.
Δεν είναι δυνατόν λοιπόν, σε αυτές τις συνθήκες νομίμου ασκήσεως του επαγγέλματος μας να «ξεμπαρκάρουν» ως τρωκτικά οι τυχάρπαστοι πλανόδιοι με την δική σας υποστήριξη -αδειοδότηση- και να απομυζούν το κρίσιμο κομμάτι της συνολικής «πίττας» της τουριστικής συναλλαγής.
Θα θέλαμε να προστατεύσετε τους δημότες σας επαγγελματίες και να μην δοθεί καμία άδεια για καμία περιοχή της Σκοπέλου και να μην επιτρέψετε σε όλους αυτούς τους αποδομητικούς ανέμελους πωλητές να σφετερίζονται τόσο εύκολα, επιφανειακά και αβασάνιστα ένα κομμάτι του τουριστικού προϊόντος.
Προσδοκώντας σε θετικές κινήσεις από την πλευρά σας,
ΘΈΛΟΥΜΕ ΟΝΌΜΑΤΑ ΜΑΣ ΜΥΡΊΖΕΙ ΑΥΤΌ Σ Ο ΕΜΠΟΡΙΚΌ Σ ΣΎΛΛΟΓΟ Σ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΟΝ ΓΝΩΡΊΖΕΙ ΚΑΝΈΝΑ Σ ΓΙΑ ΤΙ ΠΟΛΎ ΑΠΛΑ ΔΕΝ ΣΥΜΜΕΤΈΧΕΙ ΣΕ ΚΑΜΊΑ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΉ ΚΙΝΗΤΟΠΟΊΗΣΗ ΚΑΙ ΞΑΦΝΙΚΆ ΤΑ ΈΒΑΛΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΛΑΝΌΔΙΟΥ Σ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΒΈΡΝΗΣΗ ΈΧΕΤΕ ΚΑΤΉ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙΤΕ? ΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΝΑ ΞΕΚΙΝΉΣΕΤΕ ΟΧΙ ΑΠΟ ΑΝΘΡΏΠΟΥ Σ ΠΟΥ ΠΑΛΕΎΟΥΝ ΝΑ ΖΉΣΟΥΝ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΈΝΕΙΕΣ ΤΟΥΣ

Νέα υποβάθμιση της Ελλάδας αυτή την φορά από τον οίκο Moody's


ImageΣτην υποβάθμιση της Ελλάδας από Β1 σε CAA1, δηλαδή τρείς βαθμίδες πιο κάτω προχώρησε ο οίκος αξιολόγησης Moody's. Η νέα υποβάθμιση αντικατοπτρίζει κατά την Moody's τον αυξημένο κίνδυνο αποτυχίας της χώρας να σταθεροποιήσει το χρέος της χωρίς αναδιάρθρωση.
Κατά τον οίκο αξιολόγησης η πιθανότητα χρεοκοπίας μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια θα είναι 50%. Λίγες μέρες νωρίτερα ο οίκος Fitch είχε προχωρήσει στην υποβάθμιση της μακροπρόθεσμης πιστοληπτικής ικανότητας της Ελλάδας σε εγχώριο και ξένο νόμισμα, στην κατηγορία Β+ από ΒΒ+.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

κρούσμα ύποπτης μεταδοτικής ασθένεια

Η Λιμενική Αρχή Πειραιά ενημερώθηκε ότι αύριο στις 08.00, πρόκειται να καταπλεύσει στο λιμάνι, προερχόμενο από Βόλο, το Ε/Γ-Κ/Ζ «COSTA ALLEGRA» σημαίας Ιταλίας, με 782 επιβάτες και πλήρωμα 585 άτομα.

    Μεταξύ των επιβαινόντων, έχει αναφερθεί ένα (01) κρούσμα ύποπτης μεταδοτικής ασθένειας (πιθανόν ανεμοβλογιάς).

    Ενημερώθηκαν κατάλληλα οι αρμόδιες Υγειονομικές Αρχές και το Υγειονομικό Τμήμα της Νομαρχίας Πειραιά.

    Το Ε/Γ-Κ/Ζ αναμένεται να αποπλεύσει στις 02/06/2011, στις 19.00, με προορισμό την Κροατία.

ΑΠΟ ΤΟ ΣΠΟΡΑΔΕΣ ΣΚΟΠΕΛΟΣ ΣΚΙΑΘΟΣ ΑΛΟΝΝΗΣΟΣ SKOPELOS SKIATHOS ALONISSOS SPORADES BLOG

ΘΑΥΜΑΣΤΕ ΤΗΝ ΣΚΟΠΕΛΟ ΑΠΟ ΤΟ ΤΑΒΕΡΝΑΚΙ ΤΟΥ ΗΛΙΑ ΜΕ ΤΗΣ ΜΟΝΑΔΙΚΕΣ ΚΡΕΑΤΟΛΙΧΟΥΔΙΕΣ
Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αρχειοθήκη ιστολογίου