Hellenic Seaways - Άμεση & Εύκολη Online Kράτηση‎

Δευτέρα, 23 Μαΐου 2011

Απόψε ο Πειραιάς έγραψε ιστορία. Ο Βασίλης Μιχαλολιάκος δείχνει τον δρόμο της πολιτικής ανδροπρέπειας και Εθνικής υπερηφάνειας.


Σε μία επική συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, ο δήμος Πειραιά με μία ακαριαία αντίδραση έδειξε τον δρόμο του αγώνα ενάντια στις κυβερνητικές μεθοδεύσεις για τον Πειραιά και την Ελλάδα.
Όσοι είχαν την τύχη να παρακολουθήσουν αυτό το δημοτικό συμβούλιο, είναι σίγουρο ότι θα παραμείνει βαθιά χαραγμένο στις καρδιές τους. Την ίδια ώρα λοιπόν που η Ελλάδα παρακολουθούσε παγωμένη τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού για το ολικό ξεπούλημα της εθνικής περιουσίας, ο Πειραιάς ύψωσε ανάστημα. Ο Βασίλης Μιχαλολιάκος, διακόπτοντας την ροή των θεμάτων, ανακοίνωσε στους συμβούλους των παρατάξεων την απόφαση για πώληση του ΟΛΠ.
Η φράση του, χωρίς “συνεννοήσεις”, διαπραγματεύσεις και περιστροφές, δείχνει το πολιτικό ήθος ενός ανθρώπου που κινείται με γνώμονα το συμφέρον της κοινωνίας, της Πόλεως, της Πατρίδας: Ο ΠΕΙΡΑΙΑΣ ΔΕΝ ΠΟΥΛΑΕΙ ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΟΥ.   Η ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΠΟΥΛΑΕΙ ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΗΣ.
Ο κ. Μιχαλολιάκος, αμέσως, απέσυρε τα υπόλοιπα θέματα της συνεδρίασης, τονίζοντας ότι, είναι η ώρα των έργων και όχι των λόγων και κάλεσε τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και να πάρουν ομόφωνη απόφαση και να πουν ένα μεγάλο όχι, στην πώληση του λιμανιού.
Για άλλη μία φορά ο Πειραιάς δείχνει τον δρόμο του αγώνα. Αυτός ο αγώνας όμως είναι συνώνυμος της Εθνικής επιβίωσης, της κοινωνικής δράσης και του πολιτικού οράματος. Γιατί οι πολίτες αυτές τις κρίσιμες στιγμές χρειάζονται πολιτικούς με όραμα και όχι πλειστηριαστές θεσμών και ονείρων.
Να είστε σίγουροι ότι η φλόγα που άναψε απόψε στον Πειραιά θα γίνει το σημείο αναφοράς που έψαχναν όλοι αυτοί που πονούν την πατρίδα.

"Φουρτούνα" στα δρομολόγια των πλοίων εν όψει καλοκαιριού

Την ίδια ώρα, στο λιμάνι της Κορίνθου παραμένουν περίπου 50 ναυτεργάτες, μέλη της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας, οι οποίοι εμποδίζουν τη φόρτωση του πλοίου «Olymbus». (πρώην «ropax II»).

Οι ναυτεργάτες στα πλοία «Aqua Hercules» (πρώην «ropax 1») και «Olymbus» (πρώην «ropax 2») της ΝΕL αποφάσισαν, σύμφωνα με πληροφορίες, τη συνέχιση των κινητοποιήσεων τους, σε σημερινή έκτακτη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (Π.Ν.Ο.). Παράλληλα, αποφασίστηκε να αποσταλεί εξώδικο από την ΠΝΟ προς την εν λόγω εταιρεία, με αίτημα τη ναυτολόγηση επιπλέον ναυτικών στα πληρώματα των δύο πλοίων, με συλλογική σύμβαση και κοινωνική ασφάλιση.

Οι ναυτεργάτες, σύμφωνα με συνδικαλιστικές πηγές, διαμαρτύρονται, επίσης, για την κατάργηση από το Υπουργείο Θαλασσίων Υποθέσεων Νήσων και Αλιείας (ΥΘΥΝΑΛ) του τέλους του ΚΑΕΟ, που αποδίδεται στο ΝΑΤ, με το σκεπτικό ότι το ταμείο τους χάνει μεγάλα ποσά. Τονίζουν, επιπλέον, ότι πρόθεση του υπουργείου είναι να καταργήσει τη δεκάμηνη υποχρεωτική απασχόληση των ναυτικών.

Σημειώνεται ότι πρόσφατα το ΥΘΥΝΑΛ, έπειτα από σχετικό αίτημα των ακτοπλόων, κατέθεσε τροπολογία στη βουλή, σύμφωνα με την οποία από 1ης Ιουνίου καταργούνται ορισμένες κρατήσεις υπέρ τρίτων που επιβαρύνουν τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια, προκειμένου αυτά να γίνουν πιο φτηνά.

Μεταξύ αυτών των κρατήσεων υπέρ τρίτων ήταν και το τέλος του ΚΑΕΟ (σ.σ. ασφάλιση επιβατών και οχημάτων) που αποδιδόταν στο Ναυτικό Απομαχικό Ταμείο, προκειμένου να καλυφθούν κίνδυνοι από ναυτικά ατυχήματα και ανερχόταν στο 6,5% χωρίς ΦΠΑ.

Φόρος στα αναψυκτικά και αύξηση των τελών κυκλοφορίας

Εκτεταμένο πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων που θα ξεκινήσει άμεσα, επιπρόσθετες παρεμβάσεις ύψους άνω των 6 δισ. ευρώ για το 2011, καθώς και εξασφάλιση άλλων 22 δισ. ευρώ στο πλαίσιο του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος 2012-2015 αποφάσισε το υπουργικό συμβούλιο κατά τη συνεδρίαση που ολοκληρώθηκε αργά το απόγευμα της Δευτέρας.
Η κυβέρνηση προχωρά στη λήψη ακόμα σκληρότερων μέτρων, με στόχο να εξασφαλίσει την πέμπτη δόση του δανείου.
Συγκεκριμένα, προχωρά στην επιβολή ειδικού φόρου κατανάλωσης στα αναψυκτικά και στο φυσικό αέριο, ενώ θα κοπούν και σειρά επιδομάτων.
Το υπουργικό συμβούλιο αποφάσισε:
-Επιβολή ειδικού φόρου κατανάλωσης στα αναψυκτικά
-Εξίσωση του φόρου πετρελαίου θέρμανσης και κίνησης
-Αύξηση των τελών κυκλοφορίας των ΙΧ κατά 20%
-Επιβολή ειδικού φόρου κατανάλωσης στο φυσικό αέριο
-Μετάταξη προϊόντων από το 13% στο 23%
Όσον αφορά τις περικοπές, κόβονται υπερωρίες, επιδόματα και κίνητρο απόδοσης-εξομάλυνσης στο δημόσιο, ενώ επιβάλλεται έκτακτη εισφορά στις επικουρικές συντάξεις από 1ης Ιουλίου.
Περιορίζονται και οι συντάξεις
Τις υψηλές συντάξεις βάζει ως στόχο η κυβέρνηση, έχοντας αποφασίσει, σύμφωνα με πληροφορίες, αυξήσεις εισφορών και αναπροσαρμογή επιδομάτων, κατά τη σημερινή συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου.
Σύμφωνα με πληροφορίες επιβάλλεται εισφορά (τύπου ΛΑΦΚΑ) σε όλες τις επικουρικές συντάξεις από 1ης Ιουλίου η οποία θα εφαρμοσθεί κλιμακωτά.
Πρόσθετη ειδική εισφορά θα κληθούν να πληρώσουν και ασφαλισμένοι που λαμβάνουν υψηλές συντάξεις, έχουν κάνει χρήση της δυνατότητας εθελουσίας εξόδου και είναι κάτω από 60 ετών.
Εξετάζεται επίσης η μείωση του εφάπαξ τουλάχιστον κατά 10% αλλά από τις αρχές του 2012 και μετά από επανεξέταση της δημοσιονομικής πολιτικής.
Ωστόσο θα πρέπει να θεωρείται βέβαιη η αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών για τους ασφαλισμένους φορέων που αντιμετωπίζουν ελλείμματα.
Το υπουργείο Εργασίας φέρεται να προσανατολίζεται στην επιβολή πλαφόν στις κύριες συντάξεις άνω των 1.700.
Ακόμη αυξάνεται η εισφορά αλληλεγγύης (υπέρ του ΟΑΕΔ) κατά 1% στον ιδιωτικό τομέα η οποία θα επιμερισθεί κατά 0,5% στον εργοδότη και 0,5% στον εργαζόμενο.
Επιτάχυνση των αποκρατικοποιήσεων

 Το υπουργικό συμβούλιο έλαβε και σειρά αποφάσεων σχετικά με τις αποκρατικοποιήσεις, για τις οποίες η τρόικα μας έχει βάλει το μαχαίρι στο λαιμό, απαιτώντας άμεσα αποτελέσματα.
Όπως ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής, μεταξύ άλλων ελήφθησαν, ομοφώνως, οι εξής αποφάσεις:
*Aμεση υιοθέτηση επιπρόσθετων παρεμβάσεων για το 2011 ύψους άνω των 6 δισ. ευρώ ώστε να επιτευχθεί η μείωση του ελλείμματος στο 7,5% του ΑΕΠ στο τέλος του έτους και να δημιουργήσουμε ταχύτερα πρωτογενή πλεονάσματα. Οι συγκεκριμένες αυτές παρεμβάσεις θα οριστικοποιηθούν και θα ανακοινωθούν με την ολοκλήρωση της αξιολόγησης του Προγράμματος Οικονομικής Πολιτικής.
*Yιοθέτηση παρεμβάσεων ύψους περίπου 22 δισ. ευρώ στο πλαίσιο του Μεσοπρόθεσμου Δημοσιονομικού Πλαισίου για την περίοδο 2012-2015 ώστε το δημοσιονομικό έλλειμμα να μειωθεί κάτω του 3% το 2014 και κοντά στο 1% του ΑΕΠ το 2015 δημιουργώντας έτσι πρωτογενή πλεονάσματα της τάξης του 6% τα οποία θα οδηγήσουν στη μείωση του χρέους ως ποσοστό του ΑΕΠ.
*Στο Μεσοπρόθεσμο Δημοσιονομικό Πλαίσιο θα συμπεριληφθούν επίσης πρωτοβουλίες για τη μείωση και πιο αποτελεσματική λειτουργία του δημοσίου τομέα (μείωση απασχολούμενων και μισθολογικού κόστους, συγχώνευση και κατάργηση φορέων, εξυγίανση ΔΕΚΟ, μείωση λειτουργικών δαπανών, μείωση αμυντικών δαπανών), την καλύτερη στόχευση των κοινωνικών δαπανών και εξορθολογισμό των δαπανών υγείας, τη διεύρυνση της φορολογικής βάσης και την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής και της εισφοροδιαφυγής.
*Επιτάχυνση του προγράμματος αποκρατικοποιήσεων και αξιοποίησης της ακίνητης περιουσίας του Δημοσίου ύψους 50 δισ. ευρώ ως το 2015 που θα στηρίξει την ανάπτυξη και θα μειώσει έως και 20 ποσοστιαίες μονάδες του ΑΕΠ το δημόσιο χρέος ενώ θα μειώσει σημαντικά και τις ετήσιες δαπάνες για τόκους. Στο πλαίσιο αυτό, το Υπουργικό Συμβούλιο αποφάσισε να κινηθεί άμεσα η διαδικασία για την πώληση συμμετοχών του δημοσίου στον ΟΤΕ, το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, τον Οργανισμό Λιμένος Πειραιά, τον Οργανισμό Λιμένος Θεσσαλονίκης και την ΕΥΑΘ.
*Ήδη προχωρούν οι αποκρατικοποιήσεις και τα σχέδια αξιοποίησης για τις εταιρίες για τις οποίες έχουν επιλεγεί σύμβουλοι : ΔΕΠΑ, ΕΑΣ, ΔΑΑ, ΤΠΔ, Ελληνικό, Φάσμα Συχνοτήτων, ανανέωση αδειών κινητής τηλεφωνίας, ΟΠΑΠ, ΟΔΙΕ, Κρατικά Λαχεία, ΕΛΒΟ, Κοίτασμα Αερίου «Νότια Καβάλα», Ελληνικοί Αυτοκινητόδρομοι, Χαρτοφυλάκιο Ακινήτων Δημοσίου, ενώ έχουν δρομολογηθεί οι διαδικασίες για την επιλογή συμβούλων για τη ΔΕΗ, ΤΡΑΙΝΟΣΕ, ΕΥΔΑΠ, ΕΛΤΑ, ΛΑΡΚΟ, Καζίνα, τους Περιφερειακούς Αερολιμένες, τα Περιφερειακά Λιμάνια.
*Μέχρι τέλος Ιουνίου θα έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία επιλογής συμβούλων αποκρατικοποιήσεων.
*Παράλληλα το Υ.Σ. ενέκρινε τη δημιουργία ειδικού φορέα («Ταμείο Δημόσιας Περιουσίας») στον οποίο θα δημιουργηθούν ειδικά χαρτοφυλάκια αξιοποίησης της κινητής και ακίνητης περιουσίας του δημοσίου. Το ολοκληρωμένο πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων και αξιοποίησης της περιουσίας του δημοσίου θα επεκταθεί και θα ανακοινωθεί με την ολοκλήρωση της αξιολόγησης του Προγράμματος Οικονομικής Πολιτικής.
Μήνυμα στους υπουργούς
Μιλώντας νωρίτερα στο υπουργικό συμβούλιο, ο πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, ότι η μάχη για τη σωτηρία της χώρας συνεχίζεται χωρίς πισωγυρίσματα, τονίζοντας ότι στην υπηρέτηση αυτού του πατριωτικού καθήκοντος δεν συγχωρείται λιγοψυχία.
Με τις αποφάσεις μας και τις θυσίες του ελληνικού λαού πέρυσι, όπως σημείωσε, αποφύγαμε τη χρεοκοπία.
Προσέθεσε μάλιστα ότι όπως και πριν από ένα χρόνο, έτσι και τώρα παίρνουμε τις αποφάσεις που χρειάζονται για να αποφύγουμε οριστικά τον κίνδυνο και να αλλάξουμε οριστικά τη χώρα.
Σημειώνοντας ότι αποτρέψαμε τον κίνδυνο χρεοκοπίας της χώρας, υπογράμμισε ότι βάλαμε τη χώρα σε τροχιά νοικοκυρέματος και ανάπτυξης και δεν μας επιτρέπεται κανένα πισωγύρισμα.
Έχουμε χρέος, τόνισε, απέναντι στη χώρα και στον ελληνικό λαό, να διασφαλίσουμε τη μελλοντική μας πορεία.
Συναντήσεις με τους πολιτικούς αρχηγούς
Ο πρωθυπουργός την Τρίτη θα συναντήσει τους πολιτικούς αρχηγούς, πλην της γγ του ΚΚΕ Αλέκας Παπαρήγα, η οποία αρνήθηκε την πρόσκληση.
Ο Γιώργος Παπανδρέου θα συναντηθεί στις 10:30 με τον πρόεδρο της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά, στις 12:15 με τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ Γιώργο Καρατζαφέρη, στις 13:30 με τον πρόεδρο της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα, στις 14:30 με την πρόεδρο της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντόρα Μπακογιάννη και στις 15:30 με τον πρόεδρο της Δημοκρατικής Αριστεράς Φ.Κουβέλη
Την Τετάρτη, ο πρωθυπουργός θα ενημερώσει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια για τις συζητήσεις με τους πολιτικούς αρχηγούς και τα νέα μέτρα που θα λάβει η κυβέρνηση.

Προσάραξη Ε/Γ-Τ/Ρ «RICHMOND 6» σημαίας Τουρκίας στην Πάρο

  Μεσημβρινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Πάρου ενημερώθηκε για περιστατικό προσάραξης Ε/Γ-Τ/Ρ σκάφους στη θαλάσσια περιοχή Δεσποτικού νότια της Αντιπάρου.

    Άμεσα έσπευσαν στο σημείο για παροχή συνδρομής το Ε/Γ-Τ/Ρ «ΣΑΡΓΟΣ» Ν.Πάρου 230, στο οποίο επέβαινε προσωπικό Λ.Σ., καθώς και το Ε/Γ-Τ/Ρ «ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ» Ν.Πάρου 32, διαπιστώνοντας ότι πρόκειται για το Ε/Γ-Τ/Ρ «RICHMOND 6» σημαίας Τουρκίας, το οποίο είχε επικαθίσει σε αμμώδη - φυκώδη αβαθή της νησίδος «ΤΣΙΜΗΝΤΗΡΙ».

    Στο «RICHMOND 6» επέβαιναν δεκαέξι (16) αλλοδαποί, εκ των οποίων οι τέσσερις (04) μέλη πληρώματος, όλοι καλά στην υγεία τους, ενώ από το περιστατικό δεν παρατηρήθηκε εισροή υδάτων στο σκάφος ή ρύπανση του θαλασσίου περιβάλλοντος.

    Το ανωτέρω Ε/Γ-Τ/Ρ αποκολλήθηκε με τη συνδρομή του Ε/Γ-Τ/Ρ «ΣΑΡΓΟΣ» καθώς και του Α/Κ «ΧΡΙΣΤΙΝΑ» Ν.Λαυρίου 608 και κατέπλευσε αυτοδύναμα στο λιμένα Πάρου, όπου από την οικεία Λιμενική Αρχή του απαγορεύτηκε ο απόπλους μέχρι επιθεώρησής του και προσκόμισης βεβαιωτικού διατήρησης αξιοπλοΐας.

Ο Γκαίτε συμβούλευε να μην εξαπατούμε τους φίλους μας ακόμα κι αν εκείνοι μας ...


όσα παπαγαλάκια και να μας μιλήσουν εμείς ξέρουμε ότι η Σκόπελος δεν πα ει καθόλου καλά ,κρίμα όμως που δώσατε μεγάλες υποσχέσεις και μέσα σε 5 μήνες το μόνο που έχετε να επιδείξετε είτε πολλές αναφορές και πολλά θα μέσα από τον παπαγάλο σας γιατί έργο δεν βλέπουμε .2 μήνες φωνάζουν όλοι η ενδιαφερόμενοι για τα φώτα και λέτε τα έφαγαν τα ποντίκια και θα θα θα θα εμείς ακόμη συνεργείο δεν έχουμε δει και κάτι άλλο υπαρχή περίπτωση να είναι πεσμένες η ασφάλειες?
τέλος  ενημερώστε το παπαγαλάκι το Ρουφιάνο να γράφει καλύτερα τα θέματα θα τον αφήσουμε εμείς του δημοτικού ανεξεταστέο...

Α. Παπαρήγα: «Ανάχωμα» και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ! Απαράδεκτη επίθεση στην αντικαπιταλιστική Αριστερά

Το ΚΚΕ το τελευταίο διάστημα έχει εγκαταλείψει την απόπειρα ιδεολογικής αντιπαράθεσης με τις θέσεις της αντικαπιταλιστικής Αριστεράς και έχει εντείνει αντ’ αυτού τις επιθέσεις «κάτω από τη ζώνη». Ωστόσο η πρόσφατη επίθεση της Αλ. Παπαρήγα στην αντικαπιταλιστική Αριστερά ξεπέρασε τα όρια.

 Μιλώντας σε συνδιάσκεψη της ΚΝΕ και προσπαθώντας να αποδείξει ότι η πολιτική πρόταση του ΚΚΕ για λαϊκή εξουσία έχει τρομοκρατήσει σε σημαντικό βαθμό την ελληνική ολιγαρχία, έφτασε στο σημείο να υποστηρίξει ότι «η αστική τάξη καταλαβαίνει ότι δίπλα στο ρόλο του ΚΚΕ πρέπει να φτιάξει φαινομενικά αντικαπιταλιστικές δυνάμεις ή να τις στηρίξει, την ΑΝΤΑΡΣΥΑ, την αντίφα, τους αντιεξουσιαστές, τους κουκουλοφόρους κ.λπ.»! Και συνέχισε εξηγώντας τη λογική της ότι «δεν μπορεί να βάλει το ΚΚΕ στο χέρι η αστική τάξη και επιχειρεί να αξιοποιήσει σαν αναχώματα προς το ΚΚΕ όλους αυτούς»...

Η επιλογή της ανυπόστατης συκοφαντίας και της μαύρης προπαγάνδας εναντίον της αντικαπιταλιστικής Αριστεράς δεν πρέπει να μας ξαφνιάζει καθώς το ΚΚΕ έχει επιδοθεί σε πολλαπλές ανάλογες επιθέσεις στο παρελθόν, με αποκορύφωμα τον περυσινό Δεκέμβρη.
 Είναι ωστόσο η πρώτη φορά που η ίδια η γ.γ του κόμματος αναλαμβάνει να πρωτοστατήσει και να ηγηθεί αυτής της εκστρατείας λάσπης καθώς σε παλιότερες περιπτώσεις αυτό το ρόλο υλοποιούσαν μέλη του ΠΓ, αρθρογράφοι του “Ρ” (συχνά ανώνυμοι), στελέχη των ΠΑΜΕ, ΠΑΣΥ, ΜΑΣ κ.λπ.

Προκαλεί θλίψη η γ.γ του πιο ιστορικού κόμματος του εργατικού κινήματος στην Ελλάδα να αξιοποιεί την προπαγάνδα του συστήματος περί «ακροκινούμενων ομάδων» και να επιχειρεί να τσουβαλιάσει τόσο άκομψα την ΑΝΤΑΡΣΥΑ μαζί με τους... κουκουλοφόρους ως εφεδρείες του συστήματος.

Καθόλου τυχαίο δεν είναι πως το μέτωπο του Περισσού κατά του «οπορτουνισμού» στρέφεται αυτή την περίοδο ειδικά εναντίον ενός πολιτικού χώρου που η αστική τάξη δεν κατάφερε ποτέ να βάλει στο χέρι και αντιστάθηκε με όλες του τις δυνάμεις στην πορεία εκφυλισμού του κομμουνιστικού κινήματος και στις συνδιαλλαγές στις οποίες προχώρησε απροκάλυπτα το ΚΚΕ με την αστική τάξη τις προηγούμενες δεκαετίες.  Ενός πολιτικού χώρου που παλεύει ιδιαίτερα σήμερα για την επαναστατική ανασυγκρότηση του κομμουνιστικού και εργατικού κινήματος με βάση της ανάγκες και τις δυνατότητες της σημερινής εποχής.


Το Πριν έχει τονίσει και στο παρελθόν ότι δεν θα παίξει το παιχνίδι του εκφυλισμού της ιδεολογικής αντιπαράθεσης σε ένα χυδαίο λασποπόλεμο που στόχο έχει να υψώσει τείχη ανάμεσα στους αγωνιστές της Αριστεράς, στους οποίους εμείς δεν βάζουμε ποτέ εισαγωγικά. Προνομιακό έδαφος για ουσιαστικό διάλογο, αλλά και προωθητική αντιπαράθεση απόψεων,είναι το πεδίο της ανατρεπτικής κοινής δράσης.

Δ.Τ 
http://www.prin.gr/2011/05/aleka.html

Είχαμε δίκιο για την μεγάλη κίνηση πάνω από την Σκόπελο από μαχητικά αεροπλάνα

Οι παραβιάσεις της τουρκικής Αεροπορίας.

ImageΔύο σχηματισμοί της τουρκικής Αεροπορίας αποτελούμενοι από 2 ελικόπτερα, ένα CN-235 και 15 μαχητικά αεροσκάφη εκ των οποίων τα 8 έφεραν οπλισμό πραγματοποίησαν σήμερα 8 παραβάσεις του FIR Αθηνών και 8 παραβιάσεις του Εθνικού Εναέριου Χώρου (ΕΕΧ). Η τουρκική δραστηριότητα εξελίχθηκε στο βόρειο, κεντρικό και νότιο Αιγαίο.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr   

Γυναίκα στη Σαουδική Αραβία συνελήφθη... επειδή οδηγούσε

 
Την κατηγορία της "υποκίνησης γυναικών" αντιμετωπίζει μία νεαρή γυναίκα από τη Σαουδική Αραβία που συνελήφθη επειδή παραβίασε το νόμο ο οποίος απαγορεύει στις γυναίκες να οδηγούν, δήλωσε σήμερα στο Γαλλικό Πρακτορείο ο δικηγόρος της.

Η Μάναλ αλ Σαρίφ, 32 ετών, σύμβουλος ασφαλείας συστημάτων πληροφορικής, συνελήφθη το Σάββατο στην πόλη Χομπάρ αφού ανέβασε στον ιστότοπο YouTube ένα βίντεο στο οποίο εμφανίζεται να οδηγεί.

Αφέθηκε ελεύθερη λίγες ώρες αργότερα, όμως συνελήφθη ξανά από την αστυνομία τα ξημερώματα της Κυριακή, σύμφωνα με τον δικηγόρο της Αντάν αλ Σάλεχ.

"Κατηγορείται ότι υποκίνησε μέσω του Διαδικτύου τις γυναίκες να οδηγήσουν", πρόσθεσε ο αλ Σάλεχ αφού συναντήθηκε με τη νεαρή γυναίκα στη φυλακή, ενώ επεσήμανε ότι θα παραμείνει στη φυλακή για πέντε ημέρες για τις ανάγκες της έρευνας.

Εντωμεταξύ εκστρατεία έχουν ξεκινήσει νεαροί σε ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης ζητώντας από τον βασιλιά Αμπντάλα να επέμβει υπέρ της αλ Σαρίφ, η οποία ανήκει σε μία ομάδα ακτιβιστών που μάχονται για τα δικαιώματα των γυναικών.

Η ομάδα κάλεσε μέσω του Διαδικτύου τις γυναίκες να διαδηλώσουν με τα αυτοκίνητά τους στις 17 Ιουνίου.

Στο βίντεο που ανάρτησε στο Διαδίκτυο η αλ Σαρίφ δηλώνει ότι "κανένας νόμος του Ισλάμ δεν απαγορεύει στις γυναίκες να οδηγούν", προσθέτοντας ότι την απαγόρευση αυτή έχει επιβάλλει το υπερσυντηρητικό σαουδαραβικό κράτος.

Την προηγούμενη εβδομάδα μία γυναίκα κατάφερε να οδηγεί επί τέσσερις ημέρες στους δρόμους της Τζέντα χωρίς να την συλλάβουν, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

«Μας χωρίζει χάος» από την κυβέρνηση

Η δική μας «κόκκινη γραμμή» είναι η σωτηρία της Ελλάδας των εργαζομένων, δήλωσε σήμερα η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ σε συνέντευξη τύπου αντιπαραθέτοντας τη θέση του κόμματός της με την «κόκκινη γραμμή» που έχει χαράξει ο πρωθυπουργός με την οποία «μας χωρίζει χάος», όπως είπε χαρακτηριστικά.

Η κ. Παπαρήγα είπε ότι βρίσκεται σε εξέλιξη πολιτική και ιδεολογική τρομοκρατία κατά του λαού, στον οποίο τίθεται το δίλημμα «ή θα τα δώσετε όλα ή θα γίνει στάση πληρωμών» και πρόσθεσε ότι αυτό είναι ψεύδος γιατί τα χρήματα των εργαζομένων διατίθενται για την εξασφάλιση των πιστωτών και όχι για τους εργαζόμενους.

Η Γραμματέας του ΚΚΕ έκανε λόγο για ένα νέο μεσαίωνα που δρομολογείται καθώς στη νέα φάση οι όποιες επενδύσεις που θα γίνουν θα επιβάλλουν εργασιακό μεσαίωνα με πολύ χαμηλές αμοιβές και στρατιές ανέργων να ψάχνουν για μια θέση εργασίας. Ήδη καταβάλλεται προσπάθεια να δημιουργηθούν προϋποθέσεις με κεφάλαια με λιγότερο εργατικό δυναμικό, με στρατιές ανέργων και σύγχρονο μεσαίωνα. Καλλιέργησαν στους εργαζόμενους αυταπάτες ότι με ανάπτυξη θα κερδίσουν οι εργαζόμενοι. Σήμερα χρησιμοποιούν ιδεολογική και πολιτική τρομοκρατία «θα τα δώσετε όλα ή θα γίνει στάση πληρωμών».

Μα τα χρήματα δεν δίνονται στην Ελλάδα, αλλά για εξασφαλιστούν οι πιστωτές και η δράση του κεφαλαίου. Δεύτερον, προκλητική περιφρόνηση που συνέβαλαν με τη ψήφο τους στην εναλλαγή ΝΔ και ΠΑΣΟΚ και τώρα τους προσβάλλουν και τους θεωρούν ενόχους.

Τώρα πρέπει το εργατικό κίνημα να χαράξει κόκκινη γραμμή, είπε η κ. Παπαρήγα, γιατί αν οι εργαζόμενοι δεν τους σταματήσουν τώρα θα έρθουν και άλλες επιθέσεις και άλλα Μνημόνια, εκτιμώντας ότι ήδη το Μνημόνιο πέτυχε αφού στόχος ήταν η αφαίρεση κατακτήσεων των εργαζομένων.

Κάνοντας έμμεση αναφορά στις κινητοποιήσεις στην Ισπανία, η κ. Παπαρήγα εξέφρασε τη διαφωνία της με την άποψη ότι στην Ελλάδα δεν υπάρχουν αντιδράσεις. Υπάρχουν και μάλιστα αποδέκτης των αντιδράσεων έχει γίνει και το ΚΚΕ, πρόσθεσε. Η πρόταση του ΚΚΕ είναι ότι πρέπει να αρχίσει μια αντεπίθεση των εργαζομένων και να καταλήξει στη λαϊκή εξουσία. Άμεσα, συμπλήρωσε, χρειάζεται να πεταχτούν έξω από τα συνδικαλιστικά όργανα όσοι έβαλαν πλάτη σε αυτή την πολιτική, δεν έχουν τα κότσια να παλέψουν.

Οι πλατείες της Ελλάδας να γεμίσουν από αγώνα που έχει αφετηρία τους τόπους δουλειάς, είπε η κ. Παπαρήγα και σημείωσε ότι αν χάσεις τη μάχη στον τόπο δουλειάς, θα την χάσεις παντού. Όμως, υπογράμμισε η αγανάκτηση που υπάρχει στον κόσμο πρέπει να μετατραπεί σε αγώνα που απελευθερώνει ενέργεια και έχει συγκεκριμένη πολιτική κατεύθυνση κατά των μονοπωλίων. Ξεσπάσματα θα υπάρξουν, είπε η κ. Παπαρήγα, αλλά χωρίς πολιτική κατεύθυνση θα οδηγήσουν σε απογοήτευση.

Στην ερώτηση σχετικά με την άρνησή της να ανταποκριθεί στην πρόσκληση του πρωθυπουργού για συνάντηση αύριο στο Μέγαρο Μαξίμου, η κ. Παπαρήγα είπε ότι το ΚΚΕ δεν έχει κανένα φόβο μήπως του πουν ότι συναινεί, και πρόσθεσε ότι η απόφαση δεν έχει επικοινωνιακό χαρακτήρα. Αντίθετα, είπε, το ΚΚΕ δεν δέχεται το τρομοκρατικό δίλημμα προς τους εργαζόμενους «ή θα σωθεί η Ελλάδα ή θα τα χάσετε όλα» και συμβάλει στο να σπάσει αυτό το τρομοκρατικό δίλημμα.

Για την κυβέρνηση και τη ΝΔ η κ. Παπαρήγα επανέλαβε ότι ουσιαστικά συναινούν αφού έχουν την ίδια πολιτική, ενώ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να γίνουν εκλογές. Στο ενδεχόμενο αυτό δεν πρέπει να χαθεί μια ακόμη ευκαιρία, όπως έγινε με τις προηγούμενες εκλογές, είπε και εξέφρασε την πεποίθηση ότι χωρίς συμπόρευση με το ΚΚΕ το κίνημα δεν μπορεί να έχει αποτελεσματικότητα.

Ένας νεκρός και τέσσερις τραυματίες


Βράχια καταπλάκωσαν τουρίστες στη Σαντορίνη

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 23 Μαΐου 2011, 16:15
Ένας νεκρός και τέσσερις τραυματίες είναι ο απολογισμός από τις κατολισθήσεις που σημειώθηκαν λίγο μετά τις 16:00 το απόγευμα στη θέση Αρμένι, πλησίον του παλιού λιμανιού της Οίας.

Στο σημείο έσπευσαν δυνάμεις της Πυροσβεστικής και πλωτό σκάφος του Λιμενικού.

Η zougla.gr επικοινώνησε με τον δήμαρχο Nικόλαο Ζώρζο, ο οποίος μας ενημέρωσε ότι ένας τουρίστας, αμερικανικής καταγωγής, διερχόταν στο σημείο με ένα γαϊδουράκι, μαζί με τη γυναίκα του, τον γιο του και μία ομάδα ακόμη ξένων πολιτών. Το σώμα του άτυχου Αμερικανού βρέθηκε διαμελισμένο, ενώ παράλληλα υπάρχουν πληροφορίες για τέσσερις τραυματίες.

Ακούστε τι δήλωσε στη zougla.grΤο βράδυ της Δευτέρας, αναμένεται να σπεύσει ο καθηγητής Γεωλογίας, Ευθύμιος Λέκκας, ο οποίος θα κάνει αυτοψία για τα αίτια της τραγωδίας.

To σημείο είναι απομονωμένο, μακριά από κατοικημένη περιοχή, δηλαδή στη θέση Αρμένι προς την Οία. Αυτόπτης μάρτυρας δήλωσε ότι έγινε κατολίσθηση και πως ο τουρίστας καταπλακώθηκε από το χώμα.Περισσότερο ρεπορτάζ σε λίγο...
ΖΟΥΓΚΛΑ

Nα παταχθούν οι αθέμιτες πρακτικές και στην ΣΚΟΠΕΛΟ

Μήνυση για το παρεμπόριο κατέθεσαν οι έμποροι

Στόχος , να παταχθούν οι αθέμιτες πρακτικέςΜήνυση κατά παντός υπευθύνου κατέθεσε, χθες Παρασκευή 20 Μαΐου στην Εισαγγελία του Βόλου, η Διοίκηση του Εμπορικού Συλλόγου Βόλου για το θέμα του παρεμπορίου καθώς «η οικονομική ζημία είναι ανεπανόρθωτη από την ανεξέλεγκτη και παντελώς ασύδοτη δράση αλλοδαπών υπηκόων και μεταναστών που πραγματοποιούν ανενόχλητοι παράνομο εμπόριο και λαθρεμπόριο στην περιοχή μας….

Ο Εμπορικός Σύλλογος Βόλου επανειλημμένα κατήγγειλε την παράνομη διακίνηση εμπορικών προϊόντων αλλά και το φαινόμενο της ανεξέλεγκτης δράσης που παρατηρείται στην κεντρική αγορά της πόλης μας (πεζόδρομοι, Ερμού, παραλιακό μέτωπο κλπ.) προς τις αρμόδιες αρχές Υπηρεσίες Ειδικών Ελέγχων και ΣΔΟΕ με συνημμένα τα απαραίτητα στοιχεία όπως και απαίτησε την συμμετοχή όλων των κλιμακίων σε «περιπολίες» για έλεγχο και κατάσχεση του διακινούμενου εμπορεύματος.


Είναι ανάγκη να παταχθούν οι αθέμιτες πρακτικές και τα φαινόμενα που διογκώνουν τα προβλήματα των εμπόρων σε μία δύσκολη οικονομική συγκυρία. « Επειδή ο καθένας από εμάς δραστηριοποιούμενοι στην πόλη του Βόλου, που πλήττεται καθημερινά από τις ορδές των αλλοδαπών παράνομων εμπόρων, νομιμοποιούμαστε να ζητήσουμε την άνευ ετέρου άμεση εφαρμογή του νόμου και την παραδειγματική τιμωρία», όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στο σχετικό έγγραφο.

«Ρητά σας δηλώνουμε ότι σε καμιά περίπτωση δεν αντιτιθέμεθα στην άσκηση της νόμιμης εμπορίας από αλλοδαπούς υπηκόους» αναφέρεται σε άλλο σημείο του εγγράφου.

Ο Εμπορικός Σύλλογος Βόλου ζητά την κίνηση ποινικής δίωξης για τα ποινικά αδικήματα και την παραδειγματική τιμωρία των υπευθύνων.

Tα Mυστικά του σκοπελίτικου καρναβαλιού»Εκθεση Ζωγραφικής της Ι. DempseyΟ χώρος τέχνης “ΗΩΣ” ( Χέυδεν 38,πλ.Βικτωρίας ) παρουσιάζει από την Τρίτη 24 Μαίου έως το Σάββατο 11 Ιουνίου μία σειρά ζωραφικών έργων της Isabel Dempsey.
 
    Μερικά έργα σε αυτή την έκθεση αναφέρονται στους δρόµους, οδικούς χάρτες και προορισµούς. Τουλάχιστον, έτσι τα βλέπει η ζωγράφος. Δεν επέλεξε το θέµα αυτό επίτηδες – έγινε κατά λάθος. Ζωγράφισε µια γραµµή για να διαιρέσει τον καµβά, και η γραµµή ξαφνικά έµοιαζε µε δρόµο. Πήρε την απόφαση να αναγνωρίσει τη σύµπτωση, να τη χρησιµοποίησει και να την ελέγξει.
Ορισµένοι δρόµοι στους πίνακές της έγιναν µε µια γρήγορη κίνηση – µια πινελιά.  Άλλοι ήταν προσεκτικά κτισµένοι από πολλά µικρά στοιχεία.
    Υπάρχουν διάφορες επιρροές που παίζουν ρόλο σε αυτές τις ζωγραφιές: Σίγουρα Ο Γκούσταβ Κλιµτ (του οποίου τη βιογραφία διαβάσα τελευταία) και ο αµερικάνικος αφηρηµένος εξπρεσιονισµός (abstract expressionism). Xρησιµόποιησε έργα άλλων καλλιτεχνών – τα αλλοίωσε  ψηφιακά και τα επικόλλησε στη δική της δουλειά (αυτά λειτουργούν σαν  οδικά σήµατα). Οι δρόµοι µπορεί να είναι συναρπαστικοί: θα µας οδηγήσουν σε προορισµούς  – και θα µας πάρουν µακριά. Γίνονται και σκηνικά συγκρούσεων – και φυσικά, οι δρόµοι χρησιµεύουν ως σύµβολα.    Όταν κοιτάζετε αυτά τα έργα, υπάρχει περίπτωση να µην δείτε  δρόµους,  µπορεί να δείτε κάτι άλλο, τελείως διαφορετικό. Δεν πειράζει. Ο συγγραφέας Τζέιµς Τζόις είπε, “κάθε αντικείµενο, όταν το κοιτάζουµε βαθιά,  µπορεί να αποτελέσει ένα παράθυρο στο σύµπαν». Και µεταξύ µας, υπάρχει µόνο ένα πραγµατικό θέµα στα έργα της, και αυτό είναι το πώς τα πράγµατα συνδέονται και αλληλεπιδρούν.     Σε μια άλλη σειρά  ακρυλικών ζωγραφιών και κολλάζ ,με τον γενικό τίτλο “Φήµες”, επικεντρώθηκε στο να αναπτύξει ηµιδιαφανείς, πολυ-στρωµατικές επιφάνιες µε πλούσια υφή, χρησιµοποιώντας εναλλασσόµενα στρώµατα των χρωµάτων, υγρών (µήντιουµ) ακριλικών και των σχισµένων χαρτιών. Ονόµασε τη σειρά “Φήµες”, γιατί αυτό (το ονόµα) και αυτές (οι φήµες) µπορεί να αναφέρονται σε πολλά διαφορετικά πράγµατα. Η σειρά συνδεέται µε γιαπωνέζικο ‘Ετσιζεν” χρυσόφυλλο χαρτί που τα ενσωµάτωσε µέσα σε κάθε έργο. (Υπάρχει η Φήµη ότι είναι αληθινό χρυσό – µπορείτε να διαδώσετε αυτή τη φήµη, αν θέλετε.) Η Ιζαµπέλλα Ντέµψη γεννήθηκε στη Νέα Υόρκη. Πήρε  το πτυχίο της απο το Τμήμα Καλών Τεχνών του Πανεπιστήµιου της Αιόβας και στη συνέχεια σπούδασε Αρχαια Τέχνη και Αρχαιολογία και Νέα Ελληνικά στο Πανεπιστήµιο του Χάρβαρντ. Εχει ιδρύσει και συνδιευθύνει το Island Center for the Arts, Ινστιτούτο Συνεργαζόµενο µε το Κολέγιο Καλων Τέχνων της Μασαχουσέτης (Massachussetts College of Art), που διεξάγει Προγράµµατα Τέχνης πανεπιστηµιακού επιπέδου στη Σκόπελο. Η κ. Ντέµψη είναι καθηγήτρια και µελετήτρια της ελληνικής λαογραφίας και η συγγραφέας του βιβλίου “Tα Mυστικά του σκοπελίτικου καρναβαλιού» που εκδόθηκε πρόσφατα από το Δήμο Σκοπέλου. Η δουλειά της έχει εκτεθεί Ελλάδα και Αμερική.  Μένει µόνιµα στη Σκόπελο.
Εγκαίνια έκθεσης Τρίτη 24 Μαίου ώρα 8 μ.μ.   Διάρκεια έκθεσης  24 Μαίου έως 11 Ιουνίου 2011.
   “ΗΩΣ” χώρος τέχνης   Χέυδεν 38, πλ. Βικτωρίας, 10434

ΚΥΡΙΑ ΓΕΡΑΚΟΥΔΗ ΠΩΣ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕΣ ΝΑ ΣΕ ΒΡΙΖΟΥΝ ΟΛΟΙ ΣΕ 5 ΜΗΝΕΣ


Eπιστολή προς την Γενική Γραμματέα της περιφέρειας Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας κα Πόπη Γερακούδη, έστειλε ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Σκιάθου κ. Ι. Κουκουλάκης, στην οποία τονίζει ότι «...το Τουριστικό προϊόν της Σκιάθου, διάσημο παγκοσμίως, είναι πολύ εύκολο να το καταστρέψουμε αν δεν προστατεύσουμε και δεν διατηρήσουμε ή βελτιώσουμε την παροχή υπηρεσιών προς αυτούς που το προτιμούν και το τιμούν επιλέγοντας το νησί για τις διακοπές τους. Οι οικονομικές συνέπειες θα είναι τεράστιες και θα πλήξουν την ευρύτερη περιοχή...»
Η επιστολή έχει ως εξής:
Αξιότιμη Κυρία Γερακούδη,
Σας απευθύνουμε αυτή την επιστολή για να σας εκθέσουμε την κατάσταση που αντιμετωπίζουμε με τις συγκοινωνίες στο νησί της Σκιάθου. Όπως καλά γνωρίζετε η τουριστική περίοδος 2011 για τα νησιά έχει ήδη αρχίσει από 3 Μαΐου 2011.
Με πάρα πολύ κόπο και προσπάθεια και σοβαρές εκπτώσεις καταφέραμε να κρατήσουμε τον αριθμό αφίξεων ξένων τουριστών στη Σκιάθο σταθερό με κάποιες ίσως απώλειες.
Μετά την αναχώρηση των πρώτων τουριστών, κοινοποιήθηκαν στην Ένωση Ξενοδόχων Σκιάθου από τους Τουριστικούς οργανισμούς Τουρισμού του Εξωτερικού που διακινούν τις πτήσεις Charters και τα πρώτα σοβαρά παράπονα, τα οποία αναφέρονται γραπτά στα παράπονα των πελατών τους.
Μας αναφέρουν λοιπόν για την κακή υπηρεσία ως προς τη μεταφορά τους, που τους εμπόδισε...
να μετακινηθούν από και προς την πόλη της Σκιάθου εύκολα, και έφυγαν με τις χείριστες εντυπώσεις, γιατί ενώ ήρθαν για διακοπές έπρεπε συνεχώς να αγωνιούν πώς θα μετακινηθούν προς και από το κέντρο. Πολλοί εξ αυτών διαμένουν εκτός πόλεως όπου βρίσκονται τα περισσότερα ξενοδοχεία και διαμερίσματα.
Οι τουριστικοί Οργανισμοί του εξωτερικού από την πλευρά τους μας ανακοίνωσαν ότι αν δεν βελτιωθεί η παροχή υπηρεσιών προς τους πελάτες τους θα μειώσουν τις αφίξεις και τα προγράμματά τους στις Σποράδες. Αυτή τους η απόφαση θα έχει καταστροφικές οικονομικές συνέπειες για το τουριστικό προϊόν της Σκιάθου και της ευρύτερης περιοχής. Καταβάλουμε συνεχείς προσπάθειες, ώστε οι βαθμολογίες των πελατών της Σκιάθου να είναι υψηλές  και να κρατάμε σταθερό τον αριθμό αφίξεων στα νησιά των Σποράδων.
Αντιλαμβάνεσθε Κυρία Γερακούδη ότι ο ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ είναι ένας από τους εναπομείναντες τομείς της οικονομίας που ακόμα μπορεί να λειτουργήσει θετικά και να αποφέρει έσοδα στο Κράτος και τις τοπικές οικονομίες σε αντίθεση με άλλους τομείς που θίγονται ανεπανόρθωτα στις δύσκολες μέρες που ζούμε εξ αιτίας των οικονομικών συγκυριών που επικρατούν.
Οι Τοπικοί φορείς ενημέρωσαν την Ένωση σχετικά με την κατάσταση που επικρατεί στις Τοπικές Συγκοινωνίες γιατί πρώτα απευθυνθήκαμε σε αυτούς.
Σύμφωνα με το Δήμο Σκιάθου και τους Νομικούς Συμβούλους του, ο Δήμος Σκιάθου προέβη σε πλειοδοτικό διαγωνισμό, όπως κι άλλοι Δήμοι (Σκόπελος, Βριλλύσια και αλλού), χωρίς να υπάρχει κάποια απαγορευτική διάταξη.
Θα εκτιμούσαμε πολύ να μας εκφράζατε και την δική σας άποψη και να μας εξηγούσατε τον λόγο για τον οποίο δεν εγκρίνατε την όλη διαδικασία στην οποία προέβη ο Δήμος Σκιάθου προς όφελος των εσόδων του, όπως μας εξήγησαν.
Το Τουριστικό προϊόν της Σκιάθου, διάσημο παγκοσμίως, είναι πολύ εύκολο να το καταστρέψουμε αν δεν προστατεύσουμε και δεν διατηρήσουμε ή βελτιώσουμε την παροχή υπηρεσιών προς αυτούς που το προτιμούν και το τιμούν επιλέγοντας το νησί για τις διακοπές τους. Οι οικονομικές συνέπειες θα είναι τεράστιες και θα πλήξουν την ευρύτερη περιοχή. Η ανεργία, το κλείσιμο επιχειρήσεων και η δυσφήμηση καραδοκούν.
Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για τον χρόνο που διαθέσατε να αναγνώσετε την επιστολή μας και θα εκτιμούσαμε την απάντηση σας σύντομα, για να μπορέσουμε να ενημερώσουμε όλους τους συγγενείς συλλόγους οι οποίοι διαμαρτύρονται έντονα.
Σας παρακαλούμε πολύ να ενεργήσετε άμεσα και αποτελεσματικά, ώστε να μπορέσουν να λειτουργήσουν οι συγκοινωνίες της Σκιάθου.
Με Εκτίμηση
Ι. Κουκουλάκης
Πρόεδρος Ξενοδόχων Σκιάθου
ΕΜΕΙΣ ΤΑ ΕΙΠΑΜΕ Η ΚΥΡΙΑ ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ 
ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΗ ΓΙΑ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΘΕΣΗ Ο 
ΚΥΡΙΟΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΔΕΝ ΑΚΟΥΕΙ  ?ΑΛΛΑ 
ΕΧΕΙ ΑΛΛΑ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΊ  ΑΥΤΟΣ .

ΣΚΟΠΕΛΙΤΕΣ ΠΡΟΣΟΧΗ ΠΟΙΟΥΣ ΠΑΊΡΝΕΤΑΙ ΣΤΗΣ ΔΟΥΛΕΙΕΣ ΣΑΣ

Σύλληψη για παράνομη απασχόληση αλλοδαπού στην Κεφαλονιά
Συνελήφθησαν, μεσημβρινές ώρες χθες, από στελέχη της Λιμενικής Αρχής Κεφαλονιάς, στα πλαίσια προγραμματισμένης περιπολίας Πλωτού Περιπολικού Λ.Σ., στη θαλάσσια περιοχή νήσου Βαρδιαννών Κεφαλληνίας, ένας 26χρονος, ιδιοκτήτης κατά 10% και κυβερνήτης του επαγγελματικού Α/Κ «ΠΑΝΑΓΙΑ», λεμβολογίου Ληξουρίου 353, καθώς και ένας 27χρονος αλλοδαπός, διότι σε γενόμενο έλεγχο διαπιστώθηκε ότι ο 26χρονος απασχολούσε τον ανωτέρω αλλοδαπό ως αλιεργάτη, ο οποίος στερούνταν ταξιδιωτικών εγγράφων.

    Προανάκριση κατά την αυτόφωρη διαδικασία διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή.

Σε κίνδυνο για εκδήλωση πυρκαγιάς βρίσκονται και οι Σποράδες και ειδικά η Σκόπελος, όπου το δάσος είναι πολύ γερασμένο.


Η καθυστέρηση στην εκταμίευση των μειωμένων κονδυλίων, λόγω των επιβληθέντων από το ΔΝΤ μέτρων, αλλά και στην πρόσληψη προσωπικού για τα υποστελεχωμένα δασαρχεία, καθώς και η γενικότερη αδυναμία των τοπικών κοινωνιών να αναλάβουν πρωτοβουλία και να προχωρήσουν στις απαραίτητες εργασίες που θα θωρακίσουν τα δάση, συνθέτουν την εικόνα της χώρας ενόψει της αντιπυρικής περιόδου.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της Real.gr, ενδεικτικά παρουσιάζονται παρακάτω κάποια από τα σημαντικότερα δασικά οικοσυστήματα, τα οποία η τύχη τους φαίνεται να είναι στα χέρια των εθελοντικών ομάδων.
Κεφαλονιά
Η έλλειψη προσωπικού και χρημάτων είναι οι κύριες απειλές που αντιμετωπίζει ο Αίνος στην Κεφαλονιά.
Τα τρία άτομα που εργάζονται στον φορέα διαχείρισης δεν φτάνουν ούτε για να κάνουν τις βασικές περιπολίες, ενώ -ελλείψει κονδυλίων- δεν υπάρχουν καύσιμα για την κίνηση των πυροσβεστικών οχημάτων.
Ο Λάμπρος Τζάνες από την Εθελοντική Ομάδα Προστασίας Περιβάλλοντος Πυλάρου εξηγεί στην εφημερίδα ότι  «Οι εθελοντές είναι έτοιμοι, όπως κάθε χρονιά, αλλά υπάρχει πρόβλημα με την ελλιπή αστυνόμευση και την πυροσβεστική».
Η απειλή για το δάσος του Αίνου έρχεται από τους πρόποδες του βουνού, όπου είναι ανεπτυγμένη η κτηνοτροφική και αγροτική δραστηριότητα, κύρια απασχόληση των κατοίκων της περιοχής.
Ο διευθυντής – συντονιστής του Φορέα Διαχείρισης Αίνου, Γιώργος Μήτσαινας δήλωσε ότι «Οσες φωτιές έχουν γίνει στο παρελθόν έχουν ξεκινήσει από χαμηλά και μετά δεν μπορούν να ελεγχθούν και ξεφεύγουν σε μεγαλύτερο υψόμετρο».
Δάση της Σάμου
Η αυξημένη συγκέντρωση βιομάζας αποτελεί το σημαντικότερο κίνδυνο για τα δάση της Σάμου, τα οποία καλύπτουν το 30% της συνολικής έκτασης του νησιού.
Εδώ και δεκαετίες έχουν συσσωρευτεί στα εδάφη ξερά κλαδιά, φρύγανα και θάμνοι, επειδή γκαταλείφθηκαν η αγροτική παραγωγή και η υλοτομία, με αποτέλεσμα να λειτουργούν σαν προσάναμμα και να δημιουργούν γέφυρες για την επέκταση της φωτιάς.
Ο μη καθαρισμός της συγκεντρωμένης βιομάζας, το δύσβατο της περιοχής, η υψηλή βλάστηση και οι ισχυροί άνεμοι ευνοούν την ανάπτυξη της πυρκαγιάς, όπως συμβαίνει συχνά τα τελευταία χρόνια.
Τις ελλείψεις στην Πυροσβεστική και τη Δασική Υπηρεσία καλύπτουν οι εθελοντές που μετρούν περισσότερα από 700 άτομα.
Ο αντιδήμαρχος Σάμου Γ. Στάντζος δήλωσε στη Real Planet ότι «Δεν θα περιμένουμε να έρθει η χρηματοδότηση, η Δασική Υπηρεσία δεν έχει ούτε καύσιμα για να κινηθεί. Εχουμε ήδη ξεκινήσει τους καθαρισμούς και τις περιπολίες».
Υμμητός
Δύο χρόνια έχει να καθαριστεί ο Υμηττός με αποτέλεσμα να έχουν φράξει οι δασικοί δρόμοι, καθιστώντας αδύνατη και επικίνδυνη την πρόσβαση των πυροσβεστικών οχημάτων σε πολλά σημεία.
Ο Σταύρος Σαλαγιάννης, έμπειρο μέλος της ομάδας εθελοντών του δήμου Βύρωνα, δήλωσε ότι «Οι δήμοι, τα δασαρχεία, η Πυροσβεστική και ο φορέας προστασίας του βουνού έχουν καθαρίσει μόνο την περιαστική περιοχή, αφήνοντας το κυρίως βουνό ευάλωτο σε πυρκαγιές. Από τώρα ξέρουμε τι θα πάει στραβά».
«Σε μια ενδεχόμενη πυρκαγιά, ειδικά από την αφύλακτη ανατολική πλευρά του βουνού στα Γλυκά Νερά και την Παιανία, η συσσωρευμένη βιομάζα θα μεταφέρει τη φωτιά σε όλο το βουνό, φτάνοντας στον Βύρωνα και την Ηλιούπολη», προειδοποιεί ο Στ. Σαλαγιάννης.
Οι δρόμοι στο δάσος του Υμηττού είναι γεμάτοι ξερά χόρτα, κλαδιά και θάμνους.
Οι εθελοντές ήδη έχουν ξεκινήσει τις περιπολίες.
Πήλιο
Με ελλείψεις στην Πυροσβεστική και έργα πυροπροστασίας που έχουν «παγώσει» από την καθυστέρηση των κονδυλίων υποδέχεται τη φετινή αντιπυρική περίοδο η Μαγνησία, με τα μάτια όλων να είναι στραμμένα στο νότιο Πήλιο.
Το πιο πράσινο τμήμα του βουνού δέχεται ισχυρές πιέσεις από τους συνεχώς επεκτεινόμενους οικισμούς της περιοχής, δημιουργώντας τεράστιο κίνδυνο εμπρησμού, με στόχο την οικοπεδοποίηση.
Ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Ανακύκλωσης, Πρασίνου και Πολιτικής Προστασίας στον δήμο Βόλου, Χαράλαμπος Τσαμπάζης, δήλωσε ότι «Φοβάμαι κυρίως για το νότιο Πήλιο, όπου υπάρχει και το τελευταίο πευκοδάσος. Υπάρχουν πολλοί επιτήδειοι».
Φέτος είναι αμφίβολο αν θα λειτουργήσει το δορυφορικό σύστημα «Αρατος» για την πρόβλεψη των πυρκαγιών, το οποίο είναι εγκατεστημένο στην περιοχή και έχει δώσει σημαντικά αποτελέσματα τα τελευταία δύο χρόνια.
Ο λόγος δεν είναι ότι χάλασε, αλλά με την εφαρμογή του «Καλλικράτη» άλλαξε… χέρια -από τη Νομαρχία στην Περιφέρεια- και όπως σημείωσε  ο αντιδήμαρχος Βόλου Χ. Τσαμπάζης, «δεν έχουμε καμία ενημέρωση ότι θα λειτουργήσει, παρότι έχει ξεκινήσει η αντιπυρική περίοδος.
Σε κίνδυνο για εκδήλωση πυρκαγιάς βρίσκονται και οι Σποράδες και ειδικά η Σκόπελος, όπου το δάσος είναι πολύ γερασμένο.

πολλά πολεμικά αεροπλάνα σήμερα πάνω από τον ουρανό της Σκοπέλου συμβαίνει κάτι που δεν γνωρίζουμε?


ΜΑΣ έκανε εντύπωση διότι παρατηρούμε  μεγάλη κίνηση από το πρωί  που είναι πρωτοφανές από όσο γνωρίζουμε και μας γεννά εύλογα ερωτήματα εάν συμβαίνει  κάτι που δεν γνωρίζουμε .ΕΞΑΛΛΟΥ
Πέντε χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από τον τραγικό θάνατο του σμηναγού  Σμηναγού (Ι) Κωνσταντίνου Ηλιάκη, ότσν το αεροσκάφος του οποίου, ένα μαχητικό F-16C Block 52+ δέχθηκε κυριολεκτικά «στο κεφάλι» ένα τουρκικό μαχητικό στα νότια της Καρπάθου. Και αυτό το περιστατικό άλλαξε πολλά στο Αιγαίο, δυστυχώς σε βάρος των ελληνικών συμφερόντων.
ΠΑΝΤΟΣ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΝΑ ΤΟ ΠΑΡΟΥΜΕ ΑΠΟΦΑΣΗ ΚΑΙ ΝΑ ΠΗΔΗΞΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΜΟΓΓΟΛΟΥΣ  ΝΑ ΤΕΛΕΙΏΝΟΥΜΕ.

Σκατά!..
-Αν με πιέσουν θα πάω σε εκλογές!..
Αυτό επαναλαμβάνει διαρκώς ο πρωθυπουργός τις τελευταίες ώρες κι όπως όλα δείχνουν δεν αργεί η ώρα που ο Μιχάλης Καρχιμάκης θ αναλάβει δράση.
 Το ίδιο θα πει και στον Αντώνη Σαμαρά τη Τρίτη.
-Αντώνη η θα συναινέσεις στα μέτρα η θα πάμε σε εκλογές με δική σου ευθύνη…
Τα πράγματα  είναι οριακά για τη χώρα.
Από τη μεριά του τώρα ο Αντώνης Σαμαράς,  που μετά από πολλά χρόνια στην εξορία βρέθηκε στο τιμόνι ενός μεγάλου κόμματος, δεν έχει κανένα λόγο να βιάζεται για εκλογές μια και απολαμβάνει το γεγονός ότι είναι καβάλα στ άλογο κι όλοι οι νταβατζήδες των ΜΜΕ ασχολούνται μαζί του: Συνεντεύξεις, προσκλήσεις σε γεύματα και δείπνα, χαιλίκια εντός και εκτός,  μια πρωτοφανής κινητικότητα για τον «ξεχασμένο» μέχρι πρότινος Μεσσήνιο.
Ο πρωθυπουργός -και λόγω της θέσης του- έχει πλέον συνειδητοποιήσει ότι η χώρα κινδυνεύει από στιγμή  σε στιγμή να του μείνει στο χέρι.
Η επιλογή να εισπράξει ο ίδιος  και η οικογένεια Παπανδρέου την ρετσινιά της Ιστορίας, που θέλει τη χώρα με τη δική του ηγεσία να παραδίδεται στη κόλαση της χρεοκοπίας (με μεγάλες πιθανότητες να εξελιχθεί σε εθνική καταστροφή), δεν είναι μέσα στις «προτεραιότητες» του.
Ένας  ριζικός ανασχηματισμός θα ήταν μια κάποια λύση. Μπορεί όμως ο πρωθυπουργός  ν αντικαταστήσει τον υπουργό (Γ. Παπακωνσταντίνου), ο οποίος εδώ κι ενάμισι χρόνο συνομιλεί με όλους τους ομολόγους του στην Ευρώπη; Μπορεί να τον καπελώσει με κάποιον άλλο;
Δύσκολα.
Πόσο απέχουμε από τις εκλογές; Ένα τηλεφώνημα (του πρωθυπουργού) στον Καρχιμάκη!...
Tι θ ακολουθήσει μετά τις εκλογές;
Καλή ερώτηση.
Απάντηση: Συγκυβέρνηση Παπανδρέου, Σαμαρά, Κουβέλη, Ψυχάρη, Αλαφούζου, Κόκκαλη, Βαρδινογιάννη, Μπόμπολα, Θέμου, Χατζηνικολάου και Zέτας Μακρυπούλια.
Σκατά!..

Κατέπλευσε το Ocean Majesty, με 388 τουρίστες στη Θεσσαλονίκη


Νωρίς σήμερα το πρωί στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης έφθασαν από τη Σμύρνη, 388 Τούρκοι τουρίστες, με το κρουαζιερόπλοιο Ocean Majesty και ξεχύθηκαν στους δρόμους της πόλης, ψάχνοντας είτε το Άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου, στην παραλία, είτε τα αξιοθέατα της Άνω Πόλης, στα Κάστρα.

Πάντως, με τον καιρό να είναι σύμμαχός τους, δεν ήταν λίγοι και εκείνοι που θεάθηκαν να απολαμβάνουν τον καφέ τους στην πλατεία Αριστοτέλους. Άλλωστε, το «Ocean Majesty», θα αποπλεύσει από τη Θεσσαλονίκη στις δύο μετά το μεσημέρι, με προορισμό τον Πειραιά. Στη συνέχεια δε θα κάνει το γύρο των νησιών του Αιγαίου.

Μέχρι τον ερχόμενο Οκτώβριο, το συγκεκριμένο κρουαζιερόπλοιο, που είναι χωρητικότητας 1.000 ατόμων, θα καταπλεύσει άλλες έξι φορές στο Θερμαϊκό, έχοντας πάντα ως αφετηρία το λιμάνι της Σμύρνης. Μάλιστα, η επόμενη άφιξή του στη Θεσσαλονίκη αναμένεται στις 7 Ιουλίου.

Έκπτωση στους κατοίκους των Σποράδων

Η NEL LINES γιορτάζοντας την έναρξη δρομολογίων στα νησιά των Σποράδων και θέλοντας εξίσου να στηρίξει τη Σκιάθο, τη Σκόπελο και την Αλόννησο, αποφάσισε τη χορήγηση έκπτωσης 10% στους μόνιμους κατοίκους των νησιών αυτών.

Η εορταστική αυτή έκπτωση ισχύει για ταξίδια από Δευτέρα έως και Πέμπτη ξεκινώντας στις 14 Ιουνίου και για όλη την τουριστική περίοδο.
ευχόμαστε  να βρει μιμητές και στης άλλες εταιρίες το μετρο

Τα δρομολόγια του πλοίου «Αλκυόνη»

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου ανακοινώθηκε ότι το επιβατηγό - οχηματαγωγό - ταχύπλοο πλοίο «Αλκυόνη» της Ναυτιλιακής Εταιρίας Λέσβου, στο διάστημα μέχρι 9 Ιουνίου, θα εκτελεί δρομολόγια από το λιμάνι του Βόλου, προς τα νησιά των Βορείων Σποράδων μόνο Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή, ενώ τα καθημερινά δρομολόγια, ενόψει του καλοκαιριού, ξεκινούν από τις 13 Ιουνίου.

Σαν σήμερα

Στις 23 Μαΐου

Γεγονότα

1453: Ο Μωάμεθ Β' προτείνει στον Κωνσταντίνο Παλαιολόγο να εγκαταλείψει την Πόλη με ανταλλάγματα, αλλά ο αυτοκράτορας αρνείται.

1618: Αρχίζει ο 30ετής πόλεμος, όταν οι προτεστάντες ηγέτες πετούν από το παράθυρο τους καθολικούς απεσταλμένους της Αγίας Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας. Το γεγονός έχει καταγραφεί στην ιστορία ως «Η εκπαραθύρωση της Πράγας».

1878: Η Κύπρος προσαρτάται στην Αγγλία, έπειτα από μυστική συμφωνία με την Τουρκία.

1973: Αποτυχημένο κίνημα στο πολεμικό ναυτικό, με στόχο την ανατροπή του δικτατορικού καθεστώτος Παπαδόπουλου. Μαζικές συλλήψεις αξιωματικών του ναυτικού και του ταγματάρχη Σπύρου Μουστακλή, που υφίσταται απάνθρωπα βασανιστήρια.

1976: Ο ΠΑΟΚ νικά εκτός έδρας τον Εθνικό με 4-0 και κατακτά το πρώτο πρωτάθλημα της ιστορίας του.

1994: Στο 47ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου των Κανών, ο Χρυσός Φοίνικα απονέμεται στην ταινία «Pulp Fiction», του Κουέντιν Ταραντίνο.

Γεννήσεις

1906: Ερρίκος Ίψεν, νορβηγός θεατρικός συγγραφέας. [θαν. 20/3/1828]

1934: Δρ. Ρόμπερτ Μουγκ, αμερικανός μηχανικός, δημιουργός μεταξύ άλλων και του σινθεσάιζερ. [θαν. 21/82005]

1943: Βίκυ Μοσχολιού, λαϊκή τραγουδίστρια. [θαν. 16/8/2005]

Θάνατοι


1498: Τζιρόλαμο Σαβοναρόλα, ιταλός ιερωμένος, πολέμιος της Αναγέννησης και δικτάτορας της Φλωρεντίας. Εκτελέστηκε με διαταγή του Πάπα Αλέξανδρου VI. [γεν. 21/9/1452]

1934: Μπόνι (Πάρκερ) [γεν. 1/10/1910] και Κλάιντ (Μπάροου) [γεν. 24/3/1909], διάσημο ζευγάρι παρανόμων. Σκοτώθηκαν σε μπλόκο της αστυνομίας στη Λουιζιάνα των ΗΠΑ.

1960: Ζορζ Κλοντ, γάλλος χημικός, που ανακάλυψε τον φωτισμό neon. [γεν. 24/9/1870]

Πηγή:sansimera

Συμβολή του Λιμενικού για μεταφορά ασθενούςΜε μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος πραγματοποιήθηκε χθες μεταφορά ασθενούς η οποία έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.

Συγκεκριμένα μια 26χρονη μεταφέρθηκε από το λιμάνι Καμαριώτισσας Σαμοθράκης στο λιμάνι Αλεξανδρούπολης με πλωτό περιπολικό του Λιμενικού Σώματος.

Ο Αχελώος πάει... Λουξεμβούργο Αρχίζει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο η μάχη της εκτροπής


Στο Λουξεμβούργο από το απόγευμα και οι εκπρόσωποι της Αιτωλ/νίας, για την κρίσιμη μάχη του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου, αναφορικά με την εκτροπή του Αχελώου. Η ώρα της κρίσιμης συζήτησης στο Δικαστήριο των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων πλησιάζει και για το Λουξεμβούργο αναχωρούν εκπρόσωποι τόσο του Υπουργείου Υποδομών, της Θεσσαλίας, της Αιτωλ/νίας και Περιβαλλοντικών Οργανώσεων, καθώς και νομικοί που καλούνται να υποστηρίξουν τις δυο πλευρές, που εδώ και χρόνια, «μάχονται» για την σκοπιμότητα ή μη του έργου της εκτροπής του Αχελώου.
Να θυμίσουμε, πως 14 προδικαστικά ερωτήματα, έχει στείλει στο ΔΕΚ το Συμβούλιο της Επικρατείας και το Ανώτατο Δικαστικό Ευρωπαϊκό Όργανο, καλείται να τοποθετηθεί επί αυτών των ερωτημάτων. Η στάση του ΔΕΚ στο θέμα, αναμένεται να έχει πολύ μεγάλη βαρύτητα στην όποια απόφαση θα πάρει στη συνέχεια το Συμβούλιο της Επικρατείας και γενικότερα στην εξέλιξη του έργου της εκτροπής.
Στο Λουξεμβούργο, εκτός από την νομική ομάδα που υποστηρίζει την Αιτωλ/νία και τις περιβαλλοντικές Οργανώσεις, θα μεταβεί και τετραμελής αντιπροσωπεία φορέων, αποτελούμενη από τον δήμαρχο Αγρινίου Παύλο Μοσχολιό, τον αντιπεριφερειάρχη Υποδομών Νίκο Υφαντή, την αντιδήμαρχο Μεσολογγίου κ. Φούντα και τον πρόεδρο του Εμποροβιομηχανικού Επιμελητηρίου Αιτωλ/νίας Πάνο Τσιχριτζή.
Μια ξαφνική ασθένεια, δεν επέτρεψε στον πρόεδρο της Επιτροπής των Φορέων του νομού, κ. Γιάννη Βαϊνά, να μεταβεί και αυτός στο Λουξεμβούργο. Στην διαδικασία, θα παρέμβει μόνο ένας εκπρόσωπος από κάθε πλευρά και η συμμετοχή των  φορέων, έχει καθαρά ρόλο συμβολικό και συμπαράστασης στους νομικούς. Να σημειωθεί πως επειδή το ζήτημα έχει πάρει πλέον Ευρωπαϊκή διάσταση, υπάρχει η δυνατότητα παρέμβασης και από άλλες χώρες – μέλη  της ΕΕ που το επιθυμούν.
«Δίνουμε έναν πολυετή αγώνα και έχουμε δικαιωθεί για τη στάση μας. Πιστεύω ότι ανάλογη απόφαση θα έχουμε και από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο που θα είναι πολύ κρίσιμη για την συνέχιση και οριστική δικαίωση των αγώνων μας. Βρισκόμαστε σε πολύ κρίσιμο σημείο και ευελπιστούμε σε μια ακόμη θετική απόφαση», σχολίασε σχετικά ο δήμαρχος Αγρινίου, Παύλος Μοσχολιός.
Οι Θεσσαλοί
Ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας και πρόεδρος της ΠΑΣΕ για τον Αχελώο κ. Κώστας Αγοραστός αναχώρησε επίσης για το Λουξεμβούργο όπου την Τρίτη 24 Μαΐου 2011, στο Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΔΕΕ) γίνεται η συζήτηση επί των 14 προδικαστικών ερωτημάτων που υπέβαλε το Συμβούλιο της Επικρατείας με την από 25.1.2010 αίτησή του σχετικά με τη μερική μεταφορά νερού του  Αχελώου στη Θεσσαλία.
«Πρόκειται αναμφίβολα για την πιο σημαντική, την πιο κρίσιμη μάχη για τον Αχελώο», επισημαίνει σε δήλωσή του ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός και προσθέτει:
«Ο αγώνας μας είναι ομολογουμένως πολύ δύσκολος και δεν διεξάγεται με τις καλύτερες προϋποθέσεις. Ωστόσο, πιστεύουμε ότι καμία μάχη δεν χάνεται προτού δοθεί. Αντίθετα, οι πολύ μεγάλες δυσκολίες που συναντήσαμε και συναντούμε, μας χαλυβδώνουν καθώς πιστεύουμε ακράδαντα ότι το δίκαιο είναι με το μέρος μας, ότι από τη μάχη αυτή εξαρτάται το μέλλον της Θεσσαλίας»

Ο Ματέο έκανε πρόταση στην Ελένη ανήμερα της γιορτής της;


Την ονομαστική της γιορτή είχε το Σάββατο 21/05 η Ελένη Μενεγάκη και όπως ήταν φυσικό, παπαράτσι και δημοσιογράφοι ξεχύθηκαν στους δρόμους για να την εντοπίσουν. Πού ήταν η Ελένη; Ιδού η απορία. Ηταν στην Ανδρο, όπως είχε ακουστεί, ήταν σε κάποιο άλλο μέρος εκτός Αθηνών, ή ήταν στο σπίτι της με την οικογένειά της;
Η Ελένη πέρασε την ημέρα της γιορτής της στο σπίτι της, με τα τρία της παιδιά και τον αγαπημένο της Μάκη Παντζόπουλο. Ακουγόταν έντονα μάλιστα ότι ο επιχειρηματίας θα επέλεγε την συγκεκριμένη μέρα για να της κάνει πρόταση γάμου! Υπάρχει άλλωστε καλύτερο δώρο;Τί συνέβη τελικά ανάμεσα στην βασίλισσα και τον αγαπημένο της; Εγινε η περιβόητη πρόταση για την οποία τόσα λέγονται και ακούγονται;
Τα λουλούδια της πάντως τα πήρε η παρουσιάστρια από τον Μακη Παντζόπουλο. Οι πληροφορίες μάλιστα αναφέρουν ότι ο Ματέο ήταν ο πρώτος που της έδωσε τις ευχές του μαζί με μια μεγάλη ανθοδέσμη. Και μάλιστα δεν ήταν και δεν ήταν μόνο αυτό το δώρο του, καθώς οι φήμες για γάμο, δεν αποκλείεται πολύ σύντομα να βγουν αληθινές.
Σε ό,τι αφορά πάντως τα όσα ακούγονται περί επισημοποίησης της σχέσης της, η ίδια είχε απαντήσει πριν από λίγες ημέρες, όταν παραβρέθηκε στα βραβεία Γυναίκες της Χρονιάς.Τα τελευταία 15 χρονια όλο κάτι ακούγεται για μένα. Δεν ακούω πια τίπτα από όσα ακούγονται. Και να σας πώ γιατί; Εάν άκουγα κάθε μέρα ό,τι ακούγεται σαν φήμη, θα είχα τρελαθεί», δήλωσε.
Τα τηλεοπτικά συνεργεία «στρατοπέδευσαν» από νωρίς το Σάββατο έξω από το σπίτι της Ελένης και περίμεναν μία κίνηση που θα μαρτυρούσε τι κάνει η βασίλισσα την ημέρα της γιορτής της. Αργά το μεσημέρι την είδαν να φθάνει στο σπίτι της και να μπαίνει με το τζιπ της στο κλειστό γκαράζ του σπιτιού. Όταν ο ρεπόρτερ του Star χτύπησε το κουδούνι για να της δώσει το δώρο του, μια φωνή από το θυροτηλέφωνο, απάντησε πως η Ελένη ήταν πολύ κουρασμένη και ήθελε να ξεκουραστεί.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αρχειοθήκη ιστολογίου