Παρασκευή, 20 Μαΐου 2011

Πάνος Καμμένος: Δεν κάνω πίσω, νεκρός ή ζωντανός.

Ο Πάνος Καμμένος στέλνει μήνυμα σε αυτούς που προσπαθούν να υποβαθμίσουν τις αποκαλύψεις του.
Απαντά όπως ένας Έλληνας που βάζει την Πατρίδα και την κοινωνία ΠΆΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΤΟΜΑΡΙ ΤΟΥ.
Απαντά ως ένας πολιτικός ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΟΝ ΚΡΑΤΑ ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΕ ΒΑΛΙΤΣΕΣ ΚΑΙ ΣΚΕΛΕΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΝΤΟΥΛΑΠΑ.
Μα κυρίως, απαντά όπως όφειλε να απαντήσει όλο το πολιτικό σύστημα απέναντι σε αυτούς που λήστεψαν την χώρα:
Σας ευχαριστώ όλους .
Τα στοιχεία πού έχω ενοχλούν πολλούς πολιτικά αλλά βασικά οικονομικά ΌΛΑ είναι Απόλυτα καί μή αμφισβητίσημα.

ΔΕΝ ΚΑΝΩ ΠΙΣΩ ΖΩΝΤΑΝΟΣ Η ΝΕΚΡΟΣ
ΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ
Δέν δέχομαι κίτρινες κάρτες από νενέκους καί ενεργούμενα τους. Έχω ΓΑΛΑΝΟΛΕΥΚΗ .

Κάλεσμα του ΠΑΜΕ

Κάλεσμα συσπείρωσης για αγώνα κάνει η Γραμματεία Μαγνησίας του ΠΑΜΕ με σχετική ανακοίνωση, τονίζοντας ότι «απευθυνόμαστε σε όλους τους εργαζομένους του Ν. Μαγνησίας . Ζητά «να συγκροτήσουμε παντού επιτροπές αγώνα, που θα αναλάβουν την οργάνωση της πάλης, τη μαζική δράση και αντεπίθεση».

Ο Θανάσης Νάκος για μετανάστες

Ο Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Προστασίας του Πολίτη της Ν.Δ., βουλευτής Μαγνησίας, κ. Θανάσης Νάκος, μετά την κατάθεση Ερώτησης στη Βουλή στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου, σχετικά με το «θερμό επεισόδιο» που έλαβε χώρα το πρωί στα ελληνοτουρκικά σύνορα στον Έβρο, δήλωσε ότι

«Όσο, η κυβέρνηση εξακολουθεί να μην εφαρμόζει το νόμο για τους παράνομους μετανάστες, όσο μετατρέπει με την πολιτική της, ή πιο σωστά με την έλλειψη πολιτικής, τη χώρα σε «πόλο έλξης» λαθρομεταναστών, όσο δεν προχωρά σε πράξεις αλλά μένει στα λόγια, όπως με τον περίφημο φράχτη στον Έβρο, η Ελλάδα θα παραμένει «ξέφραγο αμπέλι», οι φύλακες των συνόρων μας θα κινδυνεύουν και η εγκληματικότητα θα αυξάνεται».

Συνάντηση του Κ. Καρτάλη με την Υπουργό Τ. Μπιρμπίλη

Συνάντηση του Προέδρου της Επιτροπής Περιβάλλοντος της Βουλής και Βουλευτή ΠΑΣΟΚ Μαγνησίας Κ. Καρτάλη με την Υπουργό ΠΕΚΑ Τ. Μπιρμπίλη έχει προγραμματισθεί για τη Δευτέρα 23 Μαΐου για θέματα περιβάλλοντος, χωροταξίας και ενέργειας που αφορούν στο νομό Μαγνησίας.

Μεταξύ των θεμάτων που θα τεθούν από τον Κ. Καρτάλη θα αφορά στην υπουργική απόφαση που καθορίζει τα κριτήρια για τον καθορισμό γης ως υψηλής παραγωγικότητας καθώς και αυτό της αυστηροποίησης των περιβαλλοντικών όρων για το λιμάνι του Βόλου.

Παράλληλα την Τρίτη 24 Μαίου θα παρουσιασθεί στο ΥΠΕΚΑ – από τον Αναπληρωτή Υπουργό Χωροταξίας – το τελικό σχέδιο του Ρυθμιστικού Σχεδίου του Βόλου. Τέλος ο Κ. Καρτάλης είχε συνεργασία με την Ειδική Γραμματέα Επιθεωρητών Περιβάλλοντος Μ. Καραβασίλη για το θέμα της προστασίας της λίμνης Κάρλας.

Το επόμενο διάστημα θα πραγματοποιηθεί συνεδρίαση στη Βουλή στο πλαίσιο της λειτουργίας της Επιτροπής Περιβάλλοντος για την οριστικοποίηση του πλαισίου των μέτρων που θα προταθούν προς τα συναρμόδια Υπουργεία και την Περιφέρεια Θεσσαλίας.

Τέλος στις 24 Μαρτίου θα πραγματοποιηθεί η τριμερής συνάντηση στο Υπουργείο Εργασίας για το θέμα της ΒΕ.Μ.ΤΕ. Για το ίδιο θέμα, ο Κ. Καρτάλης έχει απευθύνει ερώτημα προς το Υπουργείο Περιφερειακής Ανάπτυξης ώστε να αποσαφηνισθεί αν η Πολιτεία έχει ενισχύσει στο παρελθόν την επιχείρηση μέσα από τον αναπτυξιακό νόμο.

Το άλογο στην θάλασσαΗ εισαγγελία του Αρείου Πάγου θα παρέμβει για την "κατάληψη" όλης της έκτασης των παραλιών από ξαπλώστρες, ομπρέλες κ.λπ

Ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ιω. Τέντες προανήγγειλε από έδρας, ενόψει του επερχόμενου καλοκαιριού, ότι η Ανωτάτη Εισαγγελία της χώρας θα λάβει όλα εκείνα τα αναγκαία μέτρα ώστε να μην... καταλαμβάνονται οι παραλίες από ομπρέλες, ξαπλώστρες, κανό, σκάφη αναψυχής, θαλάσσια ποδήλατα, κ.λπ., κατά τέτοιο τρόπο που να μην βρίσκει ελεύθερο χώρο το κοινό, το οποίο δεν επιθυμεί να κάνει χρήση των ομπρελών και των άλλων ενοικιαζομένων ειδών αναψυχής.

Μάλιστα, ο ανώτατος εισαγγελικός λειτουργός χαρακτήρισε παράνομη την "κατάληψη" σε όλο το μήκος και πλάτος των παραλιών από ξαπλώστρες κ.λπ. και ότι θα ελεγχθούν οι ιδιώτες που ενοικιάζουν χώρους σε παραλίες, αλλά και οι δημοτικές αρχές.

Ο Ιω. Τέντες ενώπιον της Ολομέλειας του Αρείου Πάγου τόνισε ότι "είναι γνωστή σε όλους η τάση να καταλαμβάνεται από τον εκμεταλλευτή εκ των προτέρων και μάλιστα εν πολλοίς με μόνιμες εγκαταστάσεις, ολόκληρος αιγιαλός με ομπρέλες, ξαπλώστρες, σκάφη κ.λπ., σε τρόπο ώστε να αποκλείεται εντελώς τμήμα του κοινού, που δεν επιθυμεί να κάνει χρήση των, επ' ανταλλάγματι, υπηρεσιών του παραχωρησιούχου, από την χρήση του κοινόχρηστου αγαθού".

Και προσέθεσε: "Αυτές οι πρακτικές είναι ασφαλώς παράνομες".
Επίσης, επισήμανε ο κ. Τέντες ότι πρέπει να προαναγγείλει ότι "η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου προτίθεται να κάνει παρεμβάσεις προκειμένου να ελεγχθούν οι σχετικές συμπεριφορές τόσο των ιδιωτών όσο και των δημοτικών ή άλλων αρχών, αν σκοπίμως αμελούν να ασκούν τους αναγκαίους ελέγχους".
Αφορμή για τα όσα είπε ο Ιω. Τέντες απετέλεσε δικαστική διένεξη του Δημοσίου με ιδιώτη εκπαιδευτή θαλάσσιων σπορ, ο οποίος είχε μισθώσει τμήμα της παραλίας του Κομμένου του Δήμου Φαιάκων της Κέρκυρας.

Ειδικότερα, με απόφαση του Νομάρχη παραχωρήθηκε στο Δήμο Φαιάκων η χρήση της παραλίας του Κομμένου, το δικαίωμα εκμετάλλευσής της, αλλά και με το δικαίωμα διάθεσης της χρήσης προς τρίτους έναντι μισθώματος.
Ο Δήμος Φαιάκων με τη σειρά του εδώ και χρόνια μισθώνει τμήμα της επίμαχης παραλίας σε εκπαιδευτή θαλάσσιων σπορ.

Όμως, το Δημόσιο ζήτησε από τον εκπαιδευτή αποζημίωση για αυθαίρετη χρήση αιγιαλού κατά την τετραετία 1997-2001.

Ο Ιω. Τέντες τόνισε ότι οι χώροι που παραχωρούνται από τις Νομαρχίες στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης μπορεί να εκμισθώνονται από τους Δήμους και Κοινότητας σε τρίτους για επιχειρηματική δραστηριότητα.

Ακόμη, ο ανώτατος εισαγγελικός λειτουργός υπογράμμισε ότι η μεταβίβαση της χρήσεως κοινόχρηστων χώρων και ειδικότερα αιγιαλών από παραχωρησιούχους Δήμους προς τρίτους είναι ανεκτή, κατά το πνεύμα σχετικής εν γένει νομοθεσίας. Κατά συνέπεια, στις περιπτώσεις το Δημόσιο δεν μπορεί να αξιώσει αποζημίωση για αυθαίρετη χρήση αιγιαλού.


Έτσι, κατέληξε ο κ. Τέντες, "η αναίρεση του Δημοσίου κατά της εφετειακής απόφασης είναι αβάσιμη και πρέπει να απορριφθεί, καθώς είναι νόμιμη η παραχώρηση τμήματος του αιγιαλού στον εκπαιδευτή, όπως έκρινε και το Εφετείο".

ΑΥΤΟ ΟΝΟΜΑΖΕΤΑΙ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΕΞΑΠΑΤΗΣΗΣ ΤΟΥ ΑΝΑΓΝΩΣΤΙΚΟΥ ΚΟΙΝΟΥ...!!

Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΛΥΝΔΡΙΝΗΣ ΞΕΦΤΙΛΙΣΕ ΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑ

ΛΕΤΕ ΡΕ, ΕΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΓΙΑΤΙ ΓΡΑΨΑΤΕ ΟΤΙ Η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΡΟΤΕΙΝΕ ΣΤΟΝ ΚΑΝΑΛΑΡΧΗ ΑΝΤΩΝΙΟΥ ΝΑ ΗΓΗΘΕΙ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟΥ ΣΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ, ΕΝΩ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΝΟΔΕ ΔΕΝ ΙΣΧΥΕΙ??

ΑΥΤΟ ΟΝΟΜΑΖΕΤΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ?

ΑΥΤΟ ΟΝΟΜΑΖΕΤΑΙ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ
ΕΞΑΠΑΤΗΣΗΣ ΤΟΥ ΑΝΑΓΝΩΣΤΙΚΟΥ ΚΟΙΝΟΥ...!!

ΑΥΤΟ ΟΝΟΜΑΖΕΤΑΙ ΩΜΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ
ΚΑΙ ΕΚΒΙΑΣΜΟΣ ΤΩΝ ΘΕΣΜΩΝ...!!

Τον τρόμο έζησε μια νεαρή στο κέντρο της Πάτρας, αφού ομάδα μεταναστών της επιτέθηκαν με άγριες διαθέσεις.

Το θύμα υπέστη σοκ και νοσηλεύεται στο νοσοκομείο

Τον τρόμο έζησε μια νεαρή στο κέντρο της Πάτρας, αφού όπως καταγγέλλει ομάδα μεταναστών της επιτέθηκαν με άγριες διαθέσεις. Η κοπέλα νοσηλεύεται στο νοσοκομείο, εξαιτίας του σοκ που υπέστη.

Το περιστατικό συνέβη προχθές τα ξημερώματα στην Αγίου Νικολάου, την ώρα που η νεαρή ανέβαινε τις σκάλες. Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα της εφημερίδα «Πρωινή Γνώμη» οι αλλοδαποί αποπειράθηκαν να την βιάσουν, και μάλιστα εξαιτίας του σοκ που υπέστη νοσηλεύεται ακόμη στο νοσοκομείο.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά αρκετοί αλλοδαποί φέρεται να έπεσαν πάνω της, η ίδια όμως άρχισε να ουρλιάζει με αποτέλεσμα να αναγκαστούν να φύγουν, ενώ διερχόμενοι ακούγοντας τις φωνές έσπευσαν στο σημείο.

«Αδειάζει» Καμμένο η Νέα Δημοκρατία

«Αδειάζει» Καμμένο η Νέα Δημοκρατία
«Aν ο κ. Παπανδρέου κινηθεί νομικά, οφείλει ο κ. Καμμένος να παραιτηθεί της ασυλίας του» είπε ο Ανδρέας Λυκουρέντζος, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό Flash96.
Ο κ.Λυκουρέντζος υποστήριξε ότι η θέση της Νέας Δημοκρατίας σχετικά με τον χαρακτηρισμό «έμμισθος broker ξένων κερδοσκόπων» που απηύθυνε στον πρωθυπουργό ο κ.Καμμένος, ήταν καθαρή. Με βάση το Σύνταγμα «ο κάθε βουλευτής είναι πρώτα υπόλογος στη συνείδηση του, μπορεί να εκφράζεται ελεύθερα και να αναλαμβάνει την ευθύνη των πράξεων του», όπως είπε.
Οι πολίτες αξιολογούν με την ψήφο τους πρόσωπα εκτός από κόμματα, συνέχισε ο κ.Λυκουρέντζος. «Εγώ δεν προσυπογράφω όσα είπε ο κ. Καμμένος. Με καλύπτει η δήλωση που έκανε ο κ. Μιχελάκης και από εδώ και πέρα η υπόθεση αυτή αφορά τον κ. Παπανδρέου και τον κ.Καμμένο».
Οσον αφορά τον Αντώνη Σαμαρά, τον οποίο στελέχη της κυβέρνησης έδειξαν ως καθ' ύλην αρμόδιο και υπεύθυνο να πάρει θέση, ο γραμματέας της ΝΔ είπε ότι «δεν έχει εισαγγελικές αρμοδιότητες, ούτε είναι καθήκον του να καλεί τον βουλευτή του για το Α ή το Β περιστατικό».
H Μιράντα Ξαφά
Φαιδρές και ανόητες χαρακτήρισε τις χτεσινές καταγγελίες του Πάνου Καμμένου για κερδοσκοπικά παιχνίδια, στα οποία φέρεται ότι συμμετείχε και η ίδια, η Μιράντα Ξαφά, μιλώντας στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ.
«Δεν νομίζω ότι αξίζει να ασχοληθούμε περαιτέρω με τις λεπτομέρειες αυτών των τουλάχιστον ανόητων ισχυρισμών», είπε.
Επίσης, ανέφερε ότι «όποιος εξαπολύει τέτοιου είδους κατηγορίες εναντίον του πρωθυπουργού και άλλων ατόμων, καλό θα είναι να έχει και αποδείξεις» και τόνισε:

«Σε αυτή την περίπτωση όχι απλώς δεν υπάρχουν αποδείξεις, αλλά η εταιρία μου, η IJ Partners, έβγαλε χθες ανακοίνωση, με την οποία διαψεύδει ότι αγόρασε ποτέ CDS (ασφάλιστρα κινδύνου) πάνω σε ελληνικά ομόλογα, ή ότι κάποιο από τα στελέχη της αγόρασε CDS ποτέ. Το θέμα λήγει εκεί.»

ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΑΤΟΣ?

Yποβάθμιση από Fitch

Στην υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της Ελλάδας σε «Β+» από «ΒΒ+», θέτοντας την αξιολόγηση σε επιτήρηση για πιθανή νέα υποβάθμιση, προχώρησε ο οίκος Fitch Ratings.
Σύμφωνα με τον οίκο, το πολιτικό ρίσκο για την εφαρμογή επιπλέον μέτρων λιτότητας στη χώρα έχει αυξηθεί και μία επιμήκυνση της λήξης των ελληνικών ομολόγων θα θεωρούνταν κατ΄ αυτήν χρεoκοπία.
Πηγή: Reuters

ΜΙΑ ΤΕΤΡΑΜΕΛΉ ΟΙΚΟΓΈΝΕΙΑ ΜΕ ΤΟ ΙΧ ΘΈΛΕΙ 580 ΕΥΡΩ ΝΑ ΕΡΘΕΙ ΣΤΗΝ ΣΚΟΠΕΛΟ !!

ΡΕ ΠΑΤΕ ΚΑΛΑ
ΜΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΠΑΝΕ ΣΤΗΝ ΧΟΝΟΛΟΥΛΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΚΑΝΟΥΝ ΑΕΡΑ ΣΤΑ @@@ ΟΛΗ ΜΕΡΑ

ΕΤΣΙ ΘΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙ Η ΝΕΛ ΤΗΝ ΣΚΟΠΕΛΟ ΜΕ 50 ΕΥΡΩ ΤΟ ΑΤΟΜΟ?

ΚΑΙ ΜΕ ΕΝΑ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ  ΤΗΝ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΡΕ ΟΥΣΤ ΑΠΟ ΕΔΩ
Τα δρομολόγια θα πραγματοποιούνται από 8 Ιουλίου έως 4 Σεπτεμβρίου.
Σκόπελο - Θεσσαλονίκη, Σάββατο17.30 άφιξη 22.50
Θεσσαλονίκη - Σκόπελο, Κυριακή 11.30, άφιξη 17.30 (στη Σκόπελο)
και από 27 Ιουλίου
Σκόπελο – Θεσσαλονίκη, Τρίτη
Θεσσαλονίκη - Σκόπελο Τετάρτη
Οι τιμές είναι 50€ το άτομο και 90€ το αυτοκίνητο.
ΡΕ ΑΔΕΡΦΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΒΑΛΤΕ 
ΚΑΜΙΑ ΦΩΝΗ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ..

Τελικά, το πρόβλημα είναι η Θεσσαλονίκη?


Είναι ένα πολύ καλό σχόλιο αναγνώστη μας που εμείς Συμφωνούμε και επαυξάνουμε  μαζι του και το δημοσιεύουμε

Το άρθρο κλείνει λέγοντας ότι "ειδικά για τη μετακίνηση εμπορευμάτων από και προς τα νησιά του Βορείου Αιγαίου η βουλευτίνα αποκαλύπτει ότι η ακτοπλοϊκή μεταφορά από Θεσσαλονίκη θα ήταν περίπου 35% φτηνότερη για τους ταξιδιώτες από αυτήν που γίνεται οδικώς μέχρι Βόλο ή Πειραιά, για να πάρουν από εκεί το πλοίο."

Τελικά, το πρόβλημα είναι η Θεσσαλονίκη και μάλλον κι εμείς οι Θεσσαλονικείς θα έπρεπε να κάνουμε ένα petition απαιτώντας να πάψει το λιμάνι μας να αποτελεί άγονη γραμμή. Μια κατάσταση που την βιώνουμε εδώ και χρόνια. Μας καταντήσανε να νοσταλγούμε εποχές πριν 15 χρόνια που υπήρχε πλοίο κάθε μέρα για Σκιάθο - Κυκλάδες - Κρήτη, καθημερινά δελφίνια για Σποράδες και τα -σκυλοπνίχτες μεν αλλά εξυπηρετικά και φτηνά- "Λήμνος" και "Μακεδών" που κατέβαιναν Σποράδες το Σαββατοκύριακο. Για να μην αναφέρω την ΔΑΝΕ για Δωδεκάνησα. Το μόνο που υπάρχει -και το αναφέρει η κυρία Αράπογλου- είναι το (συμβατικό και επιδοτούμενο) πλοίο για ανατολικό Αιγαίο.

Ειδικότερα για τη Σκόπελο φέτος: πού το είδανε το πλοίο για 4 μήνες Θεσσαλονίκη-Σποράδες; Με το ζόρι 2 μήνες θα είναι πάλι όπως και πέρσι, με τιμές-φωτιά και ώρες δρομολογίων που δεν εξυπηρετούν. Τι να το κάνω αν η "Αλκυόνη" πιάνει Σκόπελο 1 φορά την εβδομάδα στις 5 το απόγευμα και έχω χάσει σχεδόν μια μέρα διακοπών; Όπως επίσης όταν αναχωρεί 5:30 κι εγώ πρέπει να βολοδέρνω με τις βαλίτσες στο χέρι αφού πρέπει να έχω αδειάσει το δωμάτιο ως τις 12 το μεσημέρι;

Ένας φίλος του νησιού από Θεσσαλονίκη.

Ο Κεμάλ δε γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη αλλά στη Χρυσαυγή

Στην εξής δήλωση προέβη σήμερα 20-05-2011 ο Βουλευτής Κυριάκος Βελόπουλος, απαντώντας στις δηλώσεις του κ Μπουτάρη:
«Η Μπουτάρειος λογική» δικαιολογεί τα όσα ανιστόρητα και παράλογα είπε από την Κωνσταντινούπολη ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης. Δήλωσε ότι: «οι σχέσεις, Ελλάδας και Τουρκίας, σημειώνουν σταθερή πρόοδο…». Το παράλογο έγκειται στην Μπουτάρειο λογική αφού, όντως, πρόοδος κατά την Τουρκία σημαίνει: διεκδίκηση του Αιγαίου, παρεμβάσεις στη Θράκη μας και άλλες προοδευτικές και ανθρωπιστικές αντιλήψεις της Τουρκίας (ας ρωτήσει τους Κούρδους).
Σε άλλο σημείο αναφέρει ότι αισθάνεται «ιδιαίτερη τιμή που η Θεσσαλονίκη είναι πατρίδα του Κεμάλ». Αυτό είναι το ανιστόρητο αφού κατά τη Μπουτάρειο λογική ο Κεμάλ γεννήθηκε στην πόλη της Θεσσαλονίκης. Ο Κεμάλ δε γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη αλλά στη Χρυσαυγή και το παράλογο είναι: πού ακούστηκε να τιμάς κάποιον, ο οποίος ξερίζωσε τους προγόνους σου και προέβη στη γενοκτονία τους;
Όσο για το τελευταίο που είπε, ότι «είναι σημαντικό να αισθάνονται οι Τούρκοι στη Θεσσαλονίκη σαν στο σπίτι τους και οι Έλληνες στην Κωνσταντινούπολη το ίδιο», να του θυμίσουμε ότι οι 2000 γέροντες που απέμειναν από τους 200.000 Έλληνες, ένιωσαν τη «φιλοξενία» των φίλων του κ Μπουτάρη, δηλ. των Τούρκων.
Σε όλα αυτά ίσως να έδινε καλύτερη απάντηση ο Freud ή κάποιος άλλος ψυχαναλυτής. Ο θρίαμβος όμως του παραλογισμού και της ιστορικής αμνησίας, είναι γεγονός, σε ό,τι αφορά τις Μπουτάρειες δηλώσεις.    

ΣΚΟΠΕΛΙΤΕΣ έρχονται να ρουφήξουν το αίμα των μικρών

Εφοδος του ΣΔΟΕ στα ελληνικά νησιά – Ελεγχοι σε 30.000 επιχειρήσεις!!!

Εκτεταμένους ελέγχους σε 30.000 επιχειρήσεις και έφοδο στα νησιά του Αιγαίου στις αρχές του Ιουνίου ξεκινάει το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος υπό τις εντολές του νέου ειδικού γραμματέα κ. Ι. Διώτη. Οι 30.000 σε επιχειρήσεις θα επιλεγούν με κριτήρια όπως:
– Tο ύψος των ακαθαρίστων εσόδων.
– Tον χαμηλό συντελεστή μεικτού και καθαρού κέρδους.
– Tις επαναλαμβανόμενες χρήσεις με εμφάνιση ζημίας.
– Tο υψηλό ποσό δαπανών.
– Tο μεγάλο πιστωτικό υπόλοιπο ΦΠΑ που δεν δικαιολογείται από...... το αντικείμενο δραστηριότητας της επιχείρησης.
– Tο μικρό ποσοστό απόδοσης ΦΠΑ. Στόχος του ΣΔΟΕ είναι από τους παραπάνω έλεγχους να επιβληθούν πρόστιμα που θα προσεγγίσουν τα 200 εκατ. ευρώ το τρέχον έτος.
Πληροφορίες από news.kathimerini.g

ΝΕΑ ΑΠΟΒΑΤΙΚΑ ΚΑΘ΄ΟΔΟΝΈρχονται νέα αποβατικά αποβατικά σκάφη
4 εταιρίες υπέβαλλαν πρόταση για το σχέδιο των αποβατικών πλοίων που θα αυξήσουν ακόμη περισσότερο την μαχητική ικανότητα του τουρκικού στόλου. Χτες στον διαγωνισμό που έγινε προτάσεις υπέβαλλαν οι Sedef Gemi, η εταιρία του Κοτς η RMK Marine, η Deniz Taşımacılığı AŞ και η Desan Deniz İnşaatı San. AŞ.

Σχόλιο : Μπορεί να σκέφτονται να εισβάλλουν στην Κριμαία, μην ανησυχείτε….
http://tourkikanea.gr/ 

Τρίτη μέρα οργής στην Αλβανία, φόβοι για επανάληψη του '97

Η ένταση ανάμεσα στην κυβέρνηση και την αντιπολίτευση δεν έχει κοπάσει, την ώρα που "γεννιέται" ο φόβος πως μπορεί να επαναληφθούν τα γεγονότα του 1997, όταν ο κόσμος πήρε τα όπλα!

Καθώς η καταμέτρηση των ψήφων των δημοτικών εκλογών συνεχίζεται, η κατάσταση στη χώρα παραμένει εκτός ελέγχου. Το πως οι ψήφοι που προορίζονταν για τους δημάρχους βρέθηκαν στις κάλπες για τους δημοτικούς συμβούλους είναι το μεγαλύτερο ερώτημα στο οποίο καλείται να απαντήσει η κυβέρνηση Μπερίσα.

Το Σοσιαλιστικό κόμμα του Έντι Ράμα κατηγορεί το κυβερνών κόμμα για νοθεία και ζητά να ακυρωθούν οι ψήφοι, ενώ το κυβερνών κόμμα, που σαφώς ωφελείται από τις ψήφους, επιμένει ότι πρέπει να καταμετρηθούν.

Καθώς η διαδικασία συνεχίζεται, για τρίτη μέρα έξω από το κτίριο του εκλογοδικείου των Τιράνων βρίσκεται χιλιάδες κόσμου αλλά και βουλευτές της αντιπολίτευσης. Ήδη, η αντιπολίτευση έχει καταθέσει μήνυση κατά της εκλογικής Επιτροπής, θεωρώντας πως η καταμέτρηση των λάθος ψήφων είναι παράνομη. Ζήτησαν δε ψυχιατρική εξέταση για τον πρόεδρο της Επιτροπής!

Οι πολίτες είναι αποφασισμένοι να μην υποχωρήσουν από τις διαμαρτυρίες μέχρι να ακυρωθεί η καταμέτρηση των ψήφων που βρέθηκαν στη λάθος κάλπη. "Ο Μπερίσα τα έχει χαμένα! Δεν ξέρει από ποιούς αποτελείται η Επιτροπή που μετράει τις ψήφους" δήλωσε ο υποψήφιος του Σοσιαλιστικού κόμματος για το δήμο Τιράνων.

Όσο για τον Σαλί Μπερίσα; Δε φαίνεται να ανησυχεί πως μπορεί να επαναληφθούν τα επεισόδια του Ιανουαρίου, όταν τέσσερις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους. "Η αντιπολίτευση δε θα τολμήσει. Προσπάθησαν μια φορά και απέτυχαν", δήλωσε ο Αλβανός πρωθυπουργός.

Αρμάδα κατεβάζει και η Άγκυρα μεταξύ Ρόδου-Μεγίστης


Σκηνικό υψηλής έντασης στήνουν οι Τούρκοι από την Έβρο μέχρι την Ανατολική Μεσόγειο εν μέσω προεκλογικής περιόδου στην γειτονική χώρα και ο χρόνος θα δείξει κατά πόσο είναι οι συνήθεις τουρκικοί λεονταρισμοίο (οι οποίοι όμως την νύχτα παραλίγο να είχαν θύματα από ελληνική πλευράς στο επεισόδιο του Έβρου) ή "σπρώχνουν" σε μείζον "θερμό" επεισόδιο. Το νυχτερινό επεισόδιο στον Έβρο, παρά το γεγονός ότι είχε να κάνει με λαθρεμπόρους και συνοριοφύλακες, κλιμακώθηκε άμεσα με την εμπλοκή τουρκικών στρατιωτικών δυνάμεων. Άρα πάνε γυρεύοντας...
Όπως αναφέρουν αποκλειστικές πληροφορίες του defencenet.gr, η Τουρκία αποφάσισε να "κοντράρει" την ελληνική μείζονα αεροναυτική άσκηση SAR μεταξύ Ρόδου και Μεγίστης (Καστελόριζου) και να προχωρήσουν σε δική τους άσκηση, ανακοινώνοντας ότι η περιοχή μεταξύ Ρόδου και Καστελόριζου είναι τουρκικής αρμοδιότητας για αποστολές SAR και όποιος πλεύσει ή πετάξει μέσα σε αυτές τις περιοχές οφείλει να λάβει άγκριση και άδεια από την Τουρκία.
Η σχετική ΝΟΤΑΜ που περιήλθε στην κατοχή τoυ defencenet.gr και δείχνει ότι η Άγκυρα είναι διατεθειμένη "να τραβήξει το σχοινί στα άκρα", εκδόθηκε προχθες και έχει ως εξής:
A1743/11 (Issued for LTBB LGGG) - NAVIGATIONAL WARNING TO ALL CONCERNED.
-THIS NOTAM IS ISSUED TO CLARIFY THE A0907/11 NOTAM ISSUED BY GREEK
CAA-
AS REGARDS THE GREEK NOTAM A0907/11 TURKEY DOES NOT ACCEPT THE
DEFINITION OF THE SEARCH AND RESCUE (SAR) AREA WITH REFERENCE TO
ATHENS FIR. IN ACCORDANCE WITH THE 1979 HAMBURG CONVENTION ON
MARITIME SEARCH AND RESCUE, TURKEY. HAS THE MEANS AND CAPABILITIES
TO CONDUCT SAR OPERATIONS IN HER MARITIME SEARCH AND RESCUE REGION
(SRR) AS DECLARED TO THE IMO AND INCLUDED IN THE IMO'S GLOBAL SAR
PLAN AND WILL CONTINUE TO CONDUCT SAR OPERATIONS IN THE SAID AREA.
THEREFORE, ALL SAR EFFORTS/ACTIVITIES WITHIN THE TURKISH SRR MUST BE
COORDINATED WITH THE RELEVANT TURKISH AUTHORITIES. SFC - FL100, 07 JUN 05:00
2011 UNTIL 07 JUN 15:00 2011. CREATED: 18 MAY 08:04 2011
Η τουρκική ΝΟΤΑΜ απορρίφθηκε με έκδοση δικής μας ΝΟΤΑΜ όπου χρησιμοποιήθηκε σκληρή ορολογία από ελληνικής πλευράς "FURTHERMORE, THE VIEWS EXPRESSED IN THE ABOVE SAID TURKISH NOTAM ARE IRRELEVANT, GIVEN THAT THE GREEK ATS AUTHORITIES ARE THE ONLY
COMPETENT AUTHORITIES FOR THE PROMULGATION AND/OR CLARIFICATION OF
NOTAMS WITHIN THE ATHINAI FIR AND FAILURE TO COMPLY WITH THEIR
PROVISIONS RENDERS TURKEY RESPONSIBLE FOR ANY AND ALL CONSEQEUENCES
TO AIR TRAFFIC SAFETY. FOR ALL THESE REASONS TURKISH NOTAM A1743/11 LTAAYNYX IS NULL AND VOID AND IS HEREBY REJECTED

Η πρόκληση είναι κάτι παραπάνω από σαφής και ακολουθήθηκε μάλιστα και από έκδοση τουρκικής ΝΑVTEX για δική τους άσκηση μεταξύ 23 και 25 Μαίου με μεγάλες αεροναυτικές δυνάμεις με τα εξής στοιχεία:
ZCZC IA26
181352 UTC MAY 2011
IZMIR TURK RADIO
NAVTEX N/W NR:347/11
AEGEAN SEA- MEDITERRANEAN SEA
MILITRAY EXCERCISES ON 23 AND 25 MAY
2011 FROM 1400Z TO 2200Z IN AREA BOUNDED BY
36 40 67N 028 14 40E
36 47 30N 028 24 40E
36 47 40N 028 30 17E
36 41 00N 028 37 60E
36 34 33N 028 50 80E
36 32 60N 029 00 50E
36 23 30N 029 06 20E
36 15 00N 029 19 00E
36 09 00N 029 19 00E
36 09 00N 028 23 50E
36 35 00N 028 23 50E
WIDE BERTH AVISED NNNN
Οι Τούρκοι δείχνουν σαφώς αιφνιδιασμένοι από την έκταση και το μέγεθος της ελληνικής άσκησης SAR "Ιωνάς 2011" και προσπαθούν να απαντήσουν με δική τους άσκηση περίπου στην ίδια περιοχή αυξάνοντας τον κίνδυνο ατυχημάτων καθώς είναι βέβαιο ότι υα μαχητικά τους θα έρθουν αντιμέτωπα με ελληνικά και δεν είναι καθόλου βέβαιο ότι θα ακολουθηθεί η απόσταση των 3 ν.νμ που ζητούν οι ΗΠΑ να υπάρχει μεταξύ των ελληνικών και των τουρκικών μαχητικών στις αναχαιτίσεις των δεύτερων από τα πρώτα.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

10% πιο φθηνά από 1η Ιουνίου τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια

 

Η κυβέρνηση κατέθεσε την τροπολογία για κατάργηση του φόρου υπέρ τρίτων, αλλά άγνωστο παραμένει τι θα κάνει η Ένωση Επιχειρήσεων Ναυτιλίας, που αυτή τη στιγμή έχει την πλειοψηφία στην ακτοπλοϊκή αγορά.

Η τροπολογία για κατάργηση των φόρων και δικαιωμάτων υπέρ τρίτων που επιβαρύνουν τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια, προκειμένου από 1ης Ιουνίου να γίνουν πιο φτηνά κατά περίπου 10%, κατατέθηκε την Παρασκευή στη Βουλή προς ψήφιση.

Ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας, με ανακοίνωσή του, επανέλαβε τη δέσμευσή του για εφαρμογή των νέων μειωμένων τιμών στα εισιτήρια, αλά μέχρι στιγμής παραμένει άγνωστο τι θα πράξουν τα μέλη της άλλης ακτοπλοϊκής ένωσης, της ένωσης Επιχειρήσεων Ναυτιλίας, που αυτή τη στιγμή έχει την πλειοψηφία στην ακτοπλοϊκή αγορά.

Η ΕΕΝ έχει εκδώσει ανακοίνωση στην οποία αναφέρει ότι δεν θα μπορέσει να υλοποιήσει την εξαγγελία για μείωση της τιμής των εισιτηρίων, καθώς ο υπουργού Ναυτιλίας Γιάννης Διαμαντίδης ενέκρινε μισθολογική αύξηση στους ναυτικούς για το 2010 και 2011 την οποία αδυνατούν τα μέλη της Ένωσης να δώσουν, λόγω ζημιών στις ακτοπλοϊκές εταιρείες, τα δύο τελευταία χρόνια.

Όταν η τροπολογία ψηφισθεί, θα δημοσιευθεί στην εφημερίδα της κυβέρνησης, προκειμένου να γίνει νόμος του κράτους, ενώ σχετική εγκύκλιος αναμένεται να αποσταλεί προς το Ναυτικό Επιμελητήριο και τις δύο ακτοπλοϊκές ενώσεις, προκειμένου οι ακτοπλοϊκές εταιρείες να εκδώσουν νέους τιμοκαταλόγους στα εισιτήρια.

Με τις προτεινόμενες διατάξεις στην τροπολογία, καταργείται το τέλος του ΚΑΕΟ (σσ ασφάλιση επιβατών και οχημάτων) που αποδιδόταν στο Ναυτικό Απομαχικό Ταμείο προκειμένου να καλυφθούν κίνδυνοι από ναυτικά ατυχήματα και ανερχόταν στο 6,5% χωρίς ΦΠΑ.

Ήδη, όμως, με νεότερες διατάξεις, οι πλοιοκτήτριες εταιρείες ασφαλίζονται υποχρεωτικά για τον ίδιο κίνδυνο σε μεγάλους ασφαλιστικούς οργανισμούς, με αποτέλεσμα να υπάρχει διπλή ασφάλιση επιβατών και οχημάτων και ως εκ τούτου σε διπλή χρέωση των εισιτήριων, με δεδομένο ότι το συγκεκριμένο κόστος μετακυλίεται από τις ακτοπλοϊκές εταιρίες, στον επιβάτη.

Επίσης, καταργούνται τα αχθοφορικά δικαιώματα (0,55-1,09 ευρώ ανάλογα με το λιμάνι) καθώς και το τέλος για διαφυγούσα εργασία φορτοεκφόρτωσης, που αφορά στα εισιτήρια για τα φορτηγά που πραγματοποιούν το ταξίδι Πειραιά - Κρήτη - Πειραιάς και ανέρχεται σε 4%-8%, ανάλογα το λιμάνι.

Από τη στιγμή που αχθοφόροι πλέον στα λιμάνια δεν υπάρχουν, το τέλος φορτοεκφόρτωσης, ήταν για ομάδες εργατών που και αυτές πλέον δεν υπάρχουν και οι οποίες φόρτωναν παλαιότερα τα προϊόντα στα βαπόρια, καθώς δεν υπήρχαν πλοία στα οποία να μπαίνουν μέσα σε αυτά, φορτηγά αυτοκίνητα.

Κατάληψη στην Αγροτική στα Γιάννενα ενάντια στην ιδιωτικοποίηση της "Δωδώνης"


Σε συμβολική κατάληψη του καταστήματος της Αγροτικής Τράπεζας στα Γιάννενα (περιοχή παλιών ΚΤΕΛ) προχώρησαν οι εργαζόμενοι στη γαλακτοβιομηχανία και κτηνοτρόφοι. Πολλοί συγκεντρωμένοι και δεκάδες τρακτέρ στο σημείο της συγκέντρωσης.

Ενημέρωση για ακύρωση αποφυλάκισης των Σ.Νικητόπουλου,Β.Σταθόπουλου & Χ.Κορτέση

Σάββατο 21 Μαϊου, 6.00 μ.μ., Πολυτεχνείο Αθήνα
Συζήτηση για κινήσεις αλληλεγγύης στους 3 αναρχικούς συντρόφους που κατηγορούνται για την υπόθεση του Ε.Α., αποφυλακίστηκαν πριν από ενάμιση μήνα και οι δικαστικές αρχές μεθοδεύουν τώρα την εκ νέου φυλάκισή τους
Με χθεσινό του βούλευμα ο Άρειος Πάγος ακύρωσε την απόφαση αποφυλάκισης των 3 αναρχικών συντρόφων που κατηγορούνται για συμμετοχή στον Ε.Α.. Ο Σαράντος Νικητόπουλος. ο Χριστόφορος Κορτέσης και ο Βαγγέλης Σταθόπουλος, που αρνούνται από την πρώτη στιγμή κάθε κατηγορία εναντίον τους, αποφυλακίστηκαν πριν από ενάμιση μήνα με βούλευμα του συμβουλίου εφετών. Με μια πρωτοφανή και εν κρυπτώ κίνηση, ο Άρειος Πάγος μεθοδεύει την εκ νέου φυλάκιση των συντρόφων, αποδεινύοντας για άλλη μια φορά την αγαστή συνεργασία αστυνομικών και δικαστικών αρχών και την εκδικητική μανία του καθεστώτος απέναντι στους συντρόφους. Οι ίδιοι από την πρώτη στιγμή της σύλληψής τους, έχουν δηλώσει την πεποίθησή τους ότι η δίωξή τους βασίζεται στην ανατρεπτική τους δράση, τη συνεπή παρουσία τους εδώ και χρόνια στον αναρχικό χώρο και στην ποινικοποίηση των συντροφικών σχέσεων.

ΚΑΤΩ ΤΑ ΞΕΡΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΥΝΤΡΟΦΟΥΣ ΜΑΣ
ΔΕΝ ΘΑ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΚΑΝΕΝΑ ΣΥΝΤΡΟΦΟ ΜΟΝΟ
Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΠΛΟ ΜΑΣ

ολοι-ες το Σάββατο 21 Μαϊου στις 18.00 στο Πολυτεχνείο

σοκ από απόπειρα αυτοκτονίας με ανοιχτή κάμερα από βιοτέχνη στην Κατερίνη δείτε το ΒΙΝΤΕΟ

σοκ από απόπειρα αυτοκτονίας με ανοιχτή κάμερα από  βιοτέχνη στην Κατερίνη δείτε το ΒΙΝΤΕΟ


SKOPELOSNEWS
ΜΑΣ ΕΣΤΕΙΛΑΝ ΣΕ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΌΤΗΤΑ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

Θύμωσε ο αγάς κι έκοψε τ΄αρ@@δια του


Όπως ήταν αναμενόμενο, οι Τούρκοι απέρριψαν την Α0907/11 ΝΟΤΑΜ της ΥΠΑ περί διεξαγωγής της ασκήσεως Ερεύνης –Διασώσεως  «ΙΩΝΑΣ 2011» στην περιοχή μεταξύ Ρόδου και Καστελορίζου, την οποία αποκαλύψαμε στο Αλλάζει κάτι, ή πιάσαμε τον Δρούτσα στον ύπνο;.
Επικαλούμενοι άλλη μια φορά αυθαίρετα ερμηνευόμενες διεθνείς συμβάσεις «ενημερώνουν» ότι η Τουρκία διαθέτει τα μέσα για επιχειρήσεις SAR στην «δική της» περιοχή Ερεύνης – Διασώσεως και συνεπώς οι πάντες οφείλουν να «συντονισθούν» με τις αρμόδιες Τουρκικές Αρχές.
Επίσης αναμενόμενη ήταν η αντι-ΝΟΤΑΜ της ΥΠΑ η οποία λέγει το προφανές ότι η περιοχή παροχής υπηρεσιών SAR συμπίπτει με τα όρια του  FIR Αθηνών και άρα οι Ελληνικές Αρχές είναι οι μόνες αρμόδιες.
Ως εδώ έχουμε τον συνήθη «πόλεμο» ανταλλαγής ΝΟΤΑΜ, γνωρίζουμε όμως ότι η Τουρκία δεν διστάζει να υποστηρίξει εμπράκτως και με στρατιωτική ισχύ τις διεκδικήσεις της. Συνεπώς ο δρόμος είναι ανοικτός για μια ακόμη «ψυχρή» αντιπαράθεση στην θάλασσα και τον αέρα του Αιγαίου. Εκτός …
Εκτός εάν η αντιπαράθεση «ζεσταθεί» όπως επεσήμαναν στην χθεσινή σχετική ανάρτηση  αρκετοί σχολιαστές, η  εάν οι γνωστές δυνάμεις της συνδιαλλαγής ματαιώσουν την άσκηση πρός αποφυγή «τριβών» και «δυσχερειών» στον γελοίο Ελληνο-Τουρκικό διάλογο που δεν έχει τίποτε να ζηλέψει από ένα διάλογο κωφών.
Πιό σωστά, από έναν διάλογο που θυμίζει Μόναχο του 1938, με τον ένα «συνομιλητή» να διεκδικεί όλο και περισσότερα και τον άλλο να μήν θέτει «ακανθώδη» προβλήματα όπως η ΑΟΖ για να μήν …χαλάσει την ατμόσφαιρα !
Υπενθυμίζω την φαιδρή απόπειρα προβοκάτσιας στο Αγαθονήσι από τον U. Yalim βουλευτή του κόμματος DP που επιχείρησε να κάμει πράξη τις διακηρύξεις του προέδρου του Zeybek περί απελευθερώσεως των «κατειλημένων απο την Ελλάδα» νησιών, το όργιο παραβιάσεων από τουρκικά αεροσκάφη αυτήν την εβδομάδα (μαχητικά, ελικόπτερα, ναυτικής συνεργασίας, πόλεμος κανονικός !) και κλείνω με το γνωστό «Φύλακες γρηγορείτε» !
Parsifal
A1743/11 (Issued for LTBB LGGG) – NAVIGATIONAL WARNING TO ALL CONCERNED.
-THIS NOTAM IS ISSUED TO CLARIFY THE A0907/11 NOTAM ISSUED BY GREEK
CAAAS
REGARDS THE GREEK NOTAM A0907/11 TURKEY DOES NOT ACCEPT THE
DEFINITION OF THE SEARCH AND RESCUE (SAR) AREA WITH REFERENCE TO
ATHENS FIR. IN ACCORDANCE WITH THE 1979 HAMBURG CONVENTION ON
MARITIME SEARCH AND RESCUE, TURKEY. HAS THE MEANS AND CAPABILITIES
TO CONDUCT SAR OPERATIONS IN HER MARITIME SEARCH AND RESCUE REGION
(SRR) AS DECLARED TO THE IMO AND INCLUDED IN THE IMO’S GLOBAL SAR
PLAN AND WILL CONTINUE TO CONDUCT SAR OPERATIONS IN THE SAID AREA.
THEREFORE, ALL SAR EFFORTS/ACTIVITIES WITHIN THE TURKISH SRR MUST BE
COORDINATED WITH THE RELEVANT TURKISH AUTHORITIES. SFC – FL100, 07 JUN 05:00
2011 UNTIL 07 JUN 15:00 2011. CREATED: 18 MAY 08:04 2011

A0919/11 (Issued for LGGG PART 1 OF 2) -
REF (A) GREEK NOTAM A0907/11 LGGGYNYX.
REF (B) TURKISH NOTAM A1743/11 LTAAYNYX (180803 EUECYIYN MAY 2011)
NAVIGATIONAL WARNING TO ALL CONCERNED:
WITH REFERENCE TO THE REF (B) TURKISH NOTAM A1743/11 LTAAYNYX (MSG
180803 EUECYIYN),IT SHOULD BE NOTED THAT THE SEARCH AND RESCUE
REGION UNDER GREEK RESPONSIBILITY COINCIDES WITH THE ATHINAI FIR, AS
DECIDED DURING THE INSTANBUL (1950), PARIS (1952) AND GENEVA (1958)
REGIONAL AIR NAVIGATION MEETINGS AND APPROVED BY UNANIMOUS ICAO
COUNCIL DECISIONS. THIS IS ALSO REGISTERED AND HAS BEEN CIRCULATED
WITHIN IMO SAR.8/CIRC.1/CORR.3, ANNEX2) AND IS CONSISTENT WITH IMO
AND ICAO RECOMMENDATIONS ON THE ALIGMENT OF SEARCH AND RESCUE
BOUNDARIES WITH THE CORRESPONDING FIR.
AS IN THE PAST, TURKISH AUTHORITIES’ MISINTERPRETATION AND
DISTORTION OF THE LETTER AND SPIRIT OF INTERNATIONAL DOCUMENTS,
CONCERNING SEARCH AND RESCUE RESPONSIBILITIES, ARE REJECTED BY
GREECE, AS THEY MAY LEAD TO SERIOUS INSTITUTIONAL AND PRACTICAL
COMPLICATIONS IN THE CONDUCT OF SEARCH AND RESCUE OPERATIONS.
MOREOVER IT IS REITERATED THAT GREECE EFFECTIVELY PROVIDES SEARCH
AND RESCUE SERVICES WITHIN THE SEARCH AND RESCUE REGION UNDER ITS
RESPONSIBILITY, SINCE ITS CREATION. 07 JUN 05:00 2011 UNTIL 07 JUN 15:00 2011.
CREATED: 18 MAY 09:52 2011
A0919/11 (Issued for LGGG PART 2 OF 2) -
FURTHERMORE, THE VIEWS EXPRESSED IN THE ABOVE SAID TURKISH NOTAM ARE
IRRELEVANT, GIVEN THAT THE GREEK ATS AUTHORITIES ARE THE ONLY
COMPETENT AUTHORITIES FOR THE PROMULGATION AND/OR CLARIFICATION OF
NOTAMS WITHIN THE ATHINAI FIR AND FAILURE TO COMPLY WITH THEIR
PROVISIONS RENDERS TURKEY RESPONSIBLE FOR ANY AND ALL CONSEQEUENCES
TO AIR TRAFFIC SAFETY.
FOR ALL THESE REASONS TURKISH NOTAM A1743/11 LTAAYNYX IS NULL AND
VOID AND IS HEREBY REJECTED.
THE GREEK NOTAM A0907/11 LGGGYNYX IS THE ONLY VALID AND EFFECTIVE
WITHIN ATHINAI FIR AND NO FURTHER EXPLANATION WILL BE GIVEN. SFC – FL100, 07
JUN 05:00 2011 UNTIL 07 JUN 15:00 2011. CREATED: 18 MAY 09:52 2011

ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΠΟΛΕΜΟ ΜΕ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ?

- Πυροβόλησαν εναντίον 4 ελλήνων και 2 γερμανών φρουρών της Frontex
- Παρολίγο διπλωματικό επεισόδιο - Εμπλοκή και τούρκων στρατιωτών
- Υπόνοιες οτι οι σφαίρες που έπεσαν από την τουρκική πλευρά δεν ήταν μόνο από δουλέμπορο!

Θερμό επεισόδιο πριν από λίγη ώρα στην περιοχή του Έβρου, όταν Τούρκοι δουλέμποροι άνοιξαν πυρ σε βάρος 4 αστυνομικών της συνοριακής Φύλαξης των παράνομων περασμάτων και 2 Γερμανών κομάντο του Frontex και παρολίγο να προκληθεί οξύ διπλωματικό επεισόδιο.

Το επεισόδιο συνέβη σύμφωνα με πληροφορίες, στη νησίδα «Αντάς» που βρίσκεται από ελληνικής πλευράς στην περιφέρεια του Τυχερού. Η συγκεκριμένη νησίδα από την τουρκική πλευρά προσεγγίζεται μόνο με βάρκες, ενώ η απόσταση που τη χωρίζει από την ελληνική όχθη, λόγω της χαμηλής στάθμης είναι εύκολα προσπελάσιμη με τα πόδια.

Το τελευταίο διάστημα είχε διαπιστωθεί, πως υπήρξε συστηματική μετατόπιση των εισροών από τα χερσαία σύνορα χαμηλότερα προς το Τυχερό, με τους δουλέμπορους να αποβιβάζουν κατά ομάδες τους πρόσφυγες στη νησίδα, αφήνοντας τους στη συνέχεια να διανύσουν μόνοι τους και με ασφάλεια το δρόμο προς την Ελλάδα.

Για το συγκεκριμένο λόγο, σύμφωνα με πληροφορίες, αποφασίστηκε να τοποθετηθούν μικτές αστυνομικές δυνάμεις πάνω στη νησίδα, ώστε ν’ αποτρέπονται οι αποβιβάσεις.

Χθες τη νύχτα έγιναν κατ’ επανάληψη απόπειρες προσέγγισης από τουρκικά πλοιάρια, πλην όμως η θέα των αστυνομικών απέτρεψε το «δέσιμο» στη νησίδα. Το πρωί στην περιοχή θεάθηκε μία μαύρη βάρκα με ένοπλους, οι οποίοι αρχικά πυροβόλησαν με καραμπίνες στον αέρα και στη συνέχεια με στοχευμένες βολές κατά Ελλήνων και Γερμανών αστυνομικών, χωρίς να γίνει γνωστό εάν ανταποδόθηκαν τα πυρά.

Ούτως ή άλλως πάντως θα ήταν δώρο άδωρον, με το δεδομένο ότι η μεταξύ τους απόσταση μπορεί να ήταν εντός βεληνεκούς για τις καραμπίνες των δουλέμπορων, αλλά εκτός για τα πιστόλια των συνοριακών φυλάκων.

Ενημερώθηκε για το περιστατικό ο Τουρκικός Στρατός κι εκεί ακριβώς άρχισε να πλέκεται ένα άλλο θρίλερ. Μόλις έκαναν την εμφάνιση τους Τούρκοι στρατιώτες και ένας Γερμανός του Frontex ανασηκώθηκε για να τους χαιρετήσει, δέχτηκε πυροβολισμό πιθανότητα από δουλέμπορο που ήταν κρυμμένος, χωρίς ωστόσο ακόμη να έχει αποκλειστεί το ενδεχόμενο ο πυροβολισμός να προήλθε από Τούρκο στρατιώτη, μετά από άνωθεν εντολή, καθώς θα θεωρήθηκε ότι υπήρξε από την ελληνική πλευρά κατοχή ενδιάμεσου και άρα ουδέτερου εδάφους.

Καλού κακού πάντως, οι αστυνομικοί πήραν την εντολή ν’ απομακρυνθούν από τη νησίδα, τόσο για την ασφάλεια τους όσο και για την αποφυγή ενός διπλωματικού επεισοδίου.

Το ΙΚΑ Σκιάθου και το αρμόδιο Τμήμα δεν είχε προβεί σε τέτοια διαδικασία και αυτό διότι η επιχείρηση εμφανίζονταν «υπόχρεη» και μάλιστα με το προαναφερθέν υπέρογκο ποσό.

Πλαστές ασφαλιστικές ενημερότητες!
Είχε χρέος περίπου 2 εκ. ευρώ στο ΙΚΑ… λειτουργούσε όμως  απρόσκοπτα την επιχείρηση, σαν να μη συμβαίνει τίποτα αφού η έναρξη λειτουργίας της επιχείρησης είχε την έγκριση των οικονομικών υπηρεσιών.
Η διαδικασία κατάσχεσης που ξεκίνησε το ΙΚΑ Βόλου προκειμένου να εισπράξει ανείσπρακτες ασφαλιστικές εισφορές ύψους περίπου 2 εκ. ευρώ από μεγάλη ξενοδοχειακή μονάδα στο νησί της Σκιάθου, άρχισε να ξετυλίγει το κουβάρι μίας περίεργης υπόθεσης που η κεντρική Διοίκηση του Ιδρύματος από την Αθήνα, σύμφωνα με πληροφορίες του ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ, έδωσε εντολή να ψαχτεί σε βάθος.
Όλα ξεκίνησαν όταν το ΙΚΑ Βόλου, στο πλαίσιο της προσπάθειας που http://skopelos-skiathos-alonissos.blogspot.com/2011/05/blog-post_3836.html

Οι ΔΟΥ Σκιάθου και Σκοπέλου από ΔΟΥ Τμήματος που είναι σήμερα υποβιβάζονται σε ΔΟΥ Γραφείου.

Σας ανακοινώνουμε την δημιουργία του νέου ιστολογίου (Blog). των ΣΠΟΡΑΔΩΝ


http://skopelos-skiathos-alonissos.blogspot.com/
ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΣΠΟΡΑΔΩΝ ΣΚΟΠΕΛΟΣ ΣΚΙΑΘΟΣ ΑΛΟΝΝΗΣΟΣ

ΠΝΟ: Απαξιωτικοί οι χαρακτηρισμοί της ΕΕΝΜε αυστηρό τόνο απαντά η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία (ΠΝΟ) σε ανακοίνωση της Ένωσης Επιβατηγού Ναυτιλίας (ΕΕΝ) σχετικά με τις κινητοποιήσεις της πρώτης.
Η ΠΝΟ αναφέρει ότι οι ναυτεργάτες δεν χαίρουν ουδεμίας προνομιακής μεταχείρισης από το Υπουργείο και ότι η ΕΕΝ αγνοεί “δήθεν  ότι οι Έλληνες ναυτεργάτες εξακολουθούν να τελούν υπό καθεστώς αναγκαστικής εργασίας ως αποτέλεσμα της πολιτικής επιστράτευσης που τους επεβλήθη πριν από έξι μήνες και διατηρείται ακόμη από τον νυν Υπουργό ΘΥΝΑΛ.”
Επίσης, η ΠΝΟ υπογραμμίζει ότι οι χαρακτηρισμοί που αναφέρονται για τους ναυτεργάτες στο Δελτίο Τύπου της ΕΕΝ πριν από δύο ημέρες είναι απαξιωτικοί  ενώ τονίζει ότι δεν ευσταθούν τα υπονοούμενα που αφήνει η Ένωση “για μεροληπτική μεταχείριση σε βάρος πλοίων Ελληνικών συμφερόντων και όχι Ιταλικών.”

Κ. Αγοραστός: «Να μιλήσουμε και για το τι χρειάζεται το ΕΣΥ στη Θεσσαλία»

«Οι προωθούμενες αλλαγές στην υγεία στη Θεσσαλία δεν είναι αποδεκτές στην πλειονότητά τους, δεν βρίσκουν κανέναν από εκείνους που συνεισφέρουν στον τομέα της υγείας σύμφωνο», δήλωσε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός συνοψίζοντας τις τοποθετήσεις των συμμετεχόντων στη σύσκεψη που διοργάνωσε η αιρετή Περιφέρεια σήμερα στη Λάρισα.
Ο κ. Κ. Αγοραστός προανήγγειλε και δεύτερο κύκλο συσκέψεων και συναντήσεων για την υγεία και ανέφερε ότι η αιρετή Περιφέρεια προτίθεται να συγκεντρώσει τις θέσεις όλων των φορέων και ο ίδιος προσωπικά να τις επιδώσει στον Υπουργό Υγείας κ. Ανδρέα Λοβέρδο.
Στην αρχική εισήγησή του ο κ. Κώστας Αγοραστός είπε ότι «αν και στο δημόσιο διάλογο κυριαρχούν τα θέματα των συνενώσεων ή καταργήσεων κλινικών και άλλων τμημάτων, κατά την άποψη της αιρετής Περιφέρειας ο διάλογος δεν πρέπει να έχει αμυντική διάσταση, δηλαδή τι δεν πρέπει να κλείσει, αλλά και επιθετική, τι χρειάζεται η Θεσσαλία, πώς να εξυπηρετούνται με αξιοπρέπεια οι Θεσσαλοί.
Και η Θεσσαλία – τόνισε με έμφαση - χρειάζεται:
-Ανάπτυξη όλων των κρεβατιών ΜΕΘ, ΜΕΘ ΠΑΙΔΙΩΝ ΚΑΙ ΜΑΦ (ΜΟΝΑΔΑ ΑΥΞΗΜΕΝΗΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ) κι όχι να περιφέρονται οι Θεσσαλοί ανά την Ελλάδα, ώρες μέσα στα ασθενοφόρα, ώσπου να βρεθεί κρεβάτι εντατικής.
-Αξιοποίηση όλων των χειρουργικών τραπεζιών ώστε να απορροφηθούν οι λίστες αναμονής με όλες τις παρενέργειες που αυτό συνεπάγεται.
-Εκσυγχρονισμός των υποδομών αντιμετώπισης του τραύματος.
-Έμφαση στην αντιμετώπιση του καρκίνου τόσο στη διάγνωση όσο και την θεραπεία.
-Καταγραφή και έμφαση στα χρόνια νοσήματα όπως είναι ο διαβήτης, η Χρόνια Αποφρακτική Πνευμονοπάθεια»
Ο κ. Κ. Αγοραστός επανέλαβε την κεντρική θέση της αιρετής Περιφέρειας ότι «το κοινωνικό κράτος και ιδίως η υγεία δεν μπορεί να τίθεται στην κλίνη του Προκρούστη μόνο και μόνο για να βγουν τα νούμερα και να περάσει ο έλεγχος της τρόικας.
Αλλαγές και εκσυγχρονισμός χρειάζονται, ναι, δεν υπάρχει αμφιβολία, αλλά με καταγραφή και ανάλυση της υφιστάμενων υποδομών, με μελέτη όλων των δεδομένων και σχεδιασμό των αλλαγών στην κατεύθυνση της βέλτιστης αξιοποίησης των διαθέσιμων πόρων και της θεμελίωσης αναπτυξιακών προοπτικών με βάση τις ανάγκες του κοινωνικού συνόλου μακριά από τα όποια μικροσυμφέροντα.
Αν ο σχεδιασμός έχει στόχο να εξυπηρετείται πληρέστερα η κοινωνία, τότε πιστεύω ότι μπορούμε όλοι μαζί να βρούμε τις βέλτιστες λύσεις.
Αν ο σχεδιασμός έχει στόχο απλώς να εξοικονομήσει το κράτος 1 εκατ. εδώ και 2 εκατ. από εκεί αδιαφορώντας για τις επιπτώσεις των αλλαγών στο κοινωνικό σύνολο, πολύ φοβούμαι ότι δεν θα αργήσουν να φανούν τα αρνητικά αποτελέσματα.
Και επειδή μιλάμε για ζωή και υγεία, πολύ φοβούμαι ότι τα αποτελέσματα θα είναι τραγικά».
Ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας έθεσε τρεις γενικές αρχές, οι οποίες, όπως σημείωσε, πρέπει να διέπουν τον δημόσιο διάλογο για την υγεία:
«Αρχή 1η: Το δικαίωμα στη ζωή και την υγεία είναι αδιαπραγμάτευτο, ιερό και προφανώς δεν μετριέται σε χρήματα.
Αρχή 2η: Όλοι νομίζω συμφωνούμε ότι στο σύστημα υγείας υπήρξε διαχρονικά αδυναμία ελέγχου και ως εκ τούτου εξορθολογισμού των δαπανών.
Σαφέστατα το ΕΣΥ δεν μπορεί να είναι Πίθος των Δαναϊδων όπου θα χάνονται εσαεί τα χρήματα του ελληνικού λαού.
Από την άλλη δε νοείται να μην υπάρχει ΕΣΥ ούτε νοείται η υγεία, η ποιότητα ζωής, η αξιοπρέπεια του Έλληνα να υποβαθμίζονται σε… αριθμούς για να τους αξιολογούν οι δανειστές της χώρας μας.
Με άλλα λόγια, οι ακραίες καταστάσεις που παρατηρήθηκαν διαχρονικά στο ΕΣΥ, δεν αποτελούν σε καμία περίπτωση νομιμοποιητική βάση για τη μετάβαση στο άλλο άκρο, την κατάργηση του ΕΣΥ ή την κατάργηση βασικών υποδομών του όπως είναι τα νοσοκομεία και τα κέντρα υγείας.
Αρχή 3η: Μεταρρυθμίσεις ευρείας κλίμακας χρειάζονται ευρεία κοινωνική συναίνεση προκειμένου να επιτύχουν το μέγιστο αποτέλεσμα.
Και προφανώς χρειάζονται τη συναίνεση και τη στήριξη των εργαζομένων, αυτών που καλούνται να εφαρμόσουν τις μεταρρυθμίσεις.
Συνεπώς, η πολιτική του υπουργείου Υγείας και της κυβέρνησης να δημιουργεί ένα κλίμα πανικού και φόβου ότι «θα κλείσουμε τα πάντα και θα κάνουμε απολύσεις» ώστε να γίνουν πιο εύκολα αποδεκτές οι αποφάσεις της θεωρώ ότι είναι ευκαιριακή και δείχνει αποσπασματική και όχι ολοκληρωμένη προσέγγιση των αναγκών της χώρας και της κοινωνίας μας».

Στη σύσκεψη παρόντες ήταν: ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου κ. Χρήστος Λιάπης, οι Αντιπεριφερειάρχες Λάρισας κα Ρένα Καραλαριώτου, Μαγνησίας κ. Δημήτρης Αλεξόπουλος, Τρικάλων κ. Χρήστος Μιχαλάκης, Καρδίτσας κ. Βασίλης Τσιάκος, από την παράταξη «Θεσσαλών Δύναμη» η κα Ευαγγελία Λιακούλη, «Λαϊκή Συσπείρωση» κ. Γκατζής, «Ελεύθεροι Θεσσαλοί» κ. Μητσιούλης, «Θεσσαλία της Αλληλεγγύης και της Οικολογίας» κ. Παπαϊωάννου, «Αριστερή Παρέμβαση» κ. Γενηκομσίου. Οι Δήμαρχοι Τρικκαίων κ. Λάππας, Καρδίτσας κ. Παπαλός, Ζαγοράς κ. Αντώνογλου, Μουζακίου κ. Κωτσός, Παλαμά κ. Πατσιαλής, Αργιθέας κ. Καναβός, ο Αν. Δήμαρχος Λαρισαίων κ. Μπαρμπούτης. Ο διοικητής της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας Θεσσαλίας– Στερεάς Ελλάδας κ. Τομάρας, οι διοικητές των Νοσοκομείων Γενικού Λάρισας κ. Καραμπάτσας, Καρδίτσας κ. Ευθυμίου, Βόλου κ. Ζαχαρόπουλος, ο υποδιοικητής του Π.Ν. Λάρισας κ. Μακρής, ο Πρόεδρος της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας κ. Μαλίζος, εκπρόσωπος του ΤΕΙ Λάρισας κ. Πλαγεράς, οι Πρόεδροι των Ιατρικών Συλλόγων Λάρισας κ. Γιαννακόπουλος, Μαγνησίας κ. Μαυρογιάννης, οι Πρόεδροι των Συλλόγων Νοσοκομειακών Ιατρών Καρδίτσας κ. Αθανασίου, Τρικάλων κ. Μπαντής, Π.Ν. Λάρισας κ. Μπαργιώτας, Γ.Ν. Λάρισας κ. Καραγεώργος, Βόλου κ. Μοσχοτζόπουλος, οι Πρόεδροι των Σωματείων Εργαζομένων Νοσοκομείων Τρικάλων κ. Ντόβας, Βόλου κα Τσώμου, Γ.Ν. Λάρισας κα Δερβένη, Καρδίτσας κ. Αδάμος, της ΠΟΕΔΗΝ κ. Φωτόπουλος, ο πρόεδρος εργαζομένων Κ.Υ. Μαγνησίας κα Χονδρογιάννη, εκπρόσωπος των εργαζομένων στα Κ.Υ. Λάρισας κ. Μπρισίμης.

Εκδήλωση τιμής στην ΕΑΜική Αντίσταση από το ΚΚΕ στα Τρίκαλα

Η ΚΟΒ Μπάρας Τρικάλων του ΚΚΕ οργανώνει εκδήλωση τιμής στην ΕΑΜική Αντίσταση - Δημοκρατικό Στρατό Ελλάδας και τους εκτελεσθέντες αγωνιστές στα «Νταμάρια» των Τρικάλων.Εκδήλωση τιμής στην ΕΑΜική Αντίσταση από το ΚΚΕ στα Τρίκαλα

H Εκδήλωση, θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή  29 Μαίου στις  11 το πρωί στον τόπο θυσίας τους στα «Νταμάρια», τέρμα οδού Χασίων, κάτω από το λόφο του Προφήτη Ηλία

«Ότι κερδήθηκε ή χάθηκε με πολύ αίμα δεν μπορεί να σβηστεί με βρώμικο μελάνι. Οι λαμπρές αυτές σελίδες της ιστορίας μας εδραιώνουν την πεποίθησή μας ότι καμία μάχη δεν πάει χαμένη. Τη δύναμη έχουν οι λαοί, οι συσχετισμοί αλλάζουν. Το βάρβαρο, εκμεταλλευτικό σύστημα ανατρέπεται», αναφέρεται σε ανακοίνωση της Ν.Ε Τρικάλων του ΚΚΕ».

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αρχειοθήκη ιστολογίου