Πέμπτη, 5 Μαΐου 2011

ΕΧΟΥΝ ΤΡΕΛΑΘΕΙ ΤΕΛΕΙΟΣ ΣΤΑ ΣΚΟΠΙΑ ΔΕΙΤΕ ΒΙΝΤΕΟ ΠΟΥ ΑΝΕΒΑΣΑΝ στο youtube ΚΥΡΙΕ ΔΡΟΥΤΣΑ ΚΟΙΜΑΣΕ ..

.

Σοκαριστικό Βίντεο με ατύχημα-θάνατο live στο "Ρωσία εχεις ταλέντο"

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ...
shockgr

ΤΙ ΠΡΟΤΙΜΑΤΕ ΛΑΜΟΓΙΑ Η ΛΕΣΣΑ?


Οπως έχετε καταλάβει, τα εκτός ημερησίας διατάξεως θέματα του ΔΣ, έχουν και το μεγαλύτερο ενδιαφέρον. Για το μέγα θέμα της στελέχωσης του Κέντρου Υγιείας, και κυρίως από τις τοποθετήσεις των γιατρών κ.κ Πρεβεζάνου και Τσόλα, προέκυψε ότι το μέλλον της υγείας του νησιού βρίσκεται πλέον στα χέρια του Θεού!
Στη συνέχεια της προχθεσινής συνεδρίασης η μείζων μειοψηφία κατήγγειλε το Δήμαρχο ότι αποκάλεσε δημοσίως τα μέλη της, “λαμόγια του Πρεβεζάνου“! Το γεγονός έλαβε χώρα σε γνωστό ουζερί της παραλίας. Ο κ. Πλωμαρίτης αρνήθηκε τη κατηγορία αντιλέγοντας ότι δεν είπε “λαμόγια“, αλλά πως πάντα σε τέτοιες περιπτώσεις συνηθίζει να λέει “λέσσα“(!!!), θεωρώντας ότι η έκφραση αυτή είναι ηπιότερη! Σε ερώτηση δε δημοτικού συμβούλου, αν αυτό θα γραφτεί στα πρακτικά, απάντησε: “Βεβαίως“! Τι να πει κανείς, τα πράγματα έχουν ξεφύγει τελείως! Δε μπορεί κάποιος δικός του να τον μαζέψει αυτόν τον άνθρωπο;
To άλλο ωραίο αφορούσε στην οργάνωση και τη λειτουργία του Πολεοδομικού Γραφείου. Η αρμόδια Αντιδήμαρχος κα Τσολοβίκου ξεφούρνισε χωρίς λόγο το θέμα, κατηγορώντας την κα Φιλαρέτου, ότι, επισκεπτόμενη το Γραφείο, εξέταζε, λέει, το πρωτόκολλο της υπηρεσίας, που μάλλον περιείχε και “παρατυπίες”! Λες και το πρωτόκολλο είναι απόρρητο και όχι δημόσιο έγγραφο, στο οποίο πρέπει να έχει πρόσβαση ο κάθε πολίτης και μάλιστα αν είναι δημοτικός σύμβουλος και δη μηχανικός! Μετά την αντίδραση της κας Φιλαρέτου, και υπό τον φόβο περαιτέρω αποκαλύψεων και άλλων “σκοτεινών” πλευρών, η πλειοψηφία τα “μάζεψε” και σταμάτησε η συζήτηση! “Βάλαμε τα χέρια μας και βγάλαμε τα μάτια μας” που λέει και η παροιμία!
Κατά τα άλλα η συνεδρίαση συνεχίσθηκε με εγκρίσεις αδειών καταστημάτων και μουσικής, τον απολογισμό του Κέντρου Παιδιού κλπ.
Εντύπωση προκάλεσε η άρνηση του Δημάρχου να έρθει ως θέμα στο ΔΣ, η υπόθεση κάποιων σοβαρών καταγγελιών για τη λειτουργία του Δήμου, από δημοτική υπάλληλο. Τι συμβαίνει, υπάρχει κανένας φόβος από τη δημοσιοποίηση των καταγγελιών; Πάντως η μειοψηφία μπορεί να βάλει το θέμα στην επόμενη συνεδρίαση του ΔΣ, συγκενρώνοντας τον απαιτούμενο αριθμό υπογραφών.
Υπομονή φίλοι μου, υπομονή!
ΑΠΟ http://bourou.wordpress.com/

« Φοβού τους ξένους;»


Ένα αντιρατσιστικό-αντιπολεμικό θεατρικό δρώμενο με τίτλο «Φοβού τους ξένους;» θα παρουσιάσει με την ευκαιρία λήξης της σχολικής χρονιάς το 1ο ΕΠΑΛ του Τυρνάβου αύριο Παρασκευή 6 Μαΐου, στις 11:00 π.μ., στο Θέατρο «Μαξίμ» του Τυρνάβου.
Στην παράσταση συμμετέχουν δώδεκα μαθητές του σχολείου με τη σημαντική βοήθεια δύο καθηγητών τους.
Το θεατρικό δρώμενο παρουσιάζεται στο πλαίσιο του προγράμματος Αγωγής Υγείας «Ρατσισμός και Ξενοφοβία».
Στην ίδια εκδήλωση θα γίνει και η απονομή των επαίνων σε όσους μαθητές συμμετείχαν στην εθελοντική αιμοδοσία που πραγματοποιήθηκε στις 26 Ιανουαρίου, με πρωτοβουλία του συλλόγου των καθηγητών του 1ου ΕΠΑΛ Τυρνάβου και με την υποστήριξη στην οργάνωση, του Τομέα Υγείας-Πρόνοιας.
Την εκδήλωση διοργανώνει ο Πολιτιστικός Οργανισμός του Δήμου Τυρνάβου, ο Σύλλογος Γονέων και κηδεμόνων του 1ου ΕΠΑΛ Τυρνάβου και το βιβλιοπωλείο «Ιδέες».
Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.

«Όχι» στο χαράτσι του ΕΛΓΑ


ΚΑΡΔΙΤΣΑ
«Η υποχρεωτική είσπραξη στο χαράτσι της «ασφαλιστικής εισφοράς» υπέρ ΕΛΓΑ, που επιβάλλει η κυβέρνηση με το νόμο 3877/2010, αποτελεί ωμό εκβιασμό και ληστεία σε βάρος των γεωργών και κτηνοτρόφων», τόνισε σε συνέντευξη τύπου χθες ο γνωστός αγροτοσυνδικαλιστής και περιφερειακός σύμβουλος Βαγγέλης Μπούτας.
Πλαισιωμένος από μέλη του προεδρείου της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων νομού Καρδίτσας ο κ. Μπούτας κάλεσε όλους τους μικρομεσαίους γεωργούς και κτηνοτρόφους της περιοχής μας να αντιπαλέψουν το νέο νόμο αρνούμενοι να υπογράψουν τη δήλωση για τον ΕΛΓΑ.
Υιοθετώντας σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε η ΠΑΣΥ ο πρόεδρος της ΕΟΑΣΚ επισήμανε μεταξύ άλλων τα εξής:
«Με το νέο νόμο που ψήφισε πέρσι, η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ αρπάζει, προκαταβολικά και «ετσιθελικά», μεγάλα χρηματικά ποσά από τις τσέπες των αγροτών, χωρίς ταυτόχρονα να παρέχει εγγύηση πλήρους ασφαλιστικής κάλυψης σε περίπτωση ζημιάς. Σε πολλές περιπτώσεις, όπως στα μήλα, τα κεράσια, τα αμπέλια κ.α., το ποσό είναι πάνω από 60 ευρώ/στρέμμα, όταν τόσο δεν είναι το κέρδος που βγάζει ο αγρότης από την παραγωγή του και πολύ περισσότερο δεν είναι καθόλου σίγουρος ότι θα πουλήσει την παραγωγή του .
Αυθαίρετα και εκβιαστικά , μαζί με τις αιτήσεις για την ενεργοποίηση των δικαιωμάτων της Ενιαίας Ενίσχυσης, καθώς και για τη σύνταξη του Μητρώου Αγροτών, οι αγρότες υποχρεούνται να υπογράψουν χρέωση λογαριασμού-εξουσιοδότηση προς τον ΕΛΓΑ, προκειμένου να εισπράξει από τους τραπεζικούς λογαριασμούς τους τις ασφαλιστικές εισφορές . Μάλιστα, εκβιάζονται να το κάνουν, καθώς, στα σχετικά χαρτιά που τους στέλνονται, αναφέρεται πως «σε περίπτωση μη καταβολής της ειδικής υπέρ ΕΛΓΑ ασφαλιστικής εισφοράς», τότε «το οφειλόμενο ποσό αποστέλλεται για βεβαίωση και είσπραξη στη ΔΟΥ και εισπράττεται σύμφωνα με τις διατάξεις περί είσπραξης δημοσίων εσόδων»!
Η ΕΟΑΣΚ καλεί τους μικρομεσαίους γεωργούς και κτηνοτρόφους:
Να αντιπαλέψουν τον νόμο – έκτρωμα, να μην τον νομιμοποιήσουν και να μην υπογράφουν τη δήλωση για τον ΕΛΓΑ.
Να διεκδικήσουν ΕΛΓΑ αποκλειστικά κρατικό φορέα, με πλήρη ασφάλιση αγροτικής παραγωγής και κεφαλαίου για το 100% των ζημιών από όλους τους φυσικούς κινδύνους και νόσους. Να συμμετάσχουν, μαζικά και δυναμικά, στις απεργιακές συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ, στις 11 Μάη, στα μπλοκ της ΠΑΣΥ, με κυρίαρχο αίτημα «Όχι στη ληστεία από την Κυβέρνηση – Όχι στο «χαράτσι» του ΕΛΓΑ». 
eleytheria

Τροχαίο στην Αθηνών - Λαμίας

Τροχαίο ατύχημα έχει συμβεί αυτή την ώρα στη εθνική οδό Αθηνών – Λαμίας. Οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για τρακάρισμα μηχανής με Ι.Χ, χωρίς ωστόσο να υπάρχουν αναφορές για τραυματισμούς.
Το ατύχημα έχει γίνει στο ύψος του Κηφισού και άνδρες της τροχαίας βρίσκονται αυτή την ώρα εκεί, προκειμένου να απομακρύνουν τη μηχανή από το δρόμο και να ανοίξει η κυκλοφορία.
 

74χρονη αλλοδαπή παραπάτησε και έπεσε στο πάτωμα με αποτέλεσμα τον τραυματισμό της.στο λιμάνι του βόλου


Σήμερα στις 13.00, η Λιμενική Αρχή Βόλου ενημερώθηκε ότι στο Κ/Ζ «AIDA DIVA» σημαίας Ιταλίας, το οποίο είχε καταπλεύσει το πρωί στο λιμάνι του Βόλου και πρόκειται να αποπλεύσει με προορισμό τη Σμύρνη Τουρκίας, 74χρονη αλλοδαπή παραπάτησε και έπεσε στο πάτωμα με αποτέλεσμα τον τραυματισμό της.

    Άμεσα ιατρικό προσωπικό του πλοίου της παρείχε τις πρώτες βοήθειες και στη συνέχεια με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ μεταφέρθηκε στο Γ.Ν. Βόλου, όπου παραμένει για περαιτέρω νοσηλεία.

    Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου.

Κείμενο της Ε.Δ. που αναφέρεται στην απόλυση της & προωθήθηκε στους εργαζόμενους της wind


Το κείμενο της Ε.Δ. αναφέρεται στην απόλυση της καθώς & στον αγώνα επαναπρόσληψη της.
Επιπλέον, την Τρίτη 3/5/2011 πραγματοποιήθηκε έκτακτη Γενική Συνέλευση του σωματείου μας & αποφασίστηκαν τα εξής
1.Την Δευτέρα 9 Μαϊου 5ωρη στάση εργασίας από 7-12 πμ και συγκέντρωση στην Επιθ. Εργασίας που θα συζητηθεί το θέμα της μη καταβολής της ομοιεπαγγελματικής σύμβασης του ΣΤΕΒ για τους τεχνικούς
2.Συμμετοχή στην Πανεργατική Απεργία την Τετάρτη 11 Μαΐου
3.Την Τρίτη 17 Μαϊου 5ωρη στάση εργασίας από 7-12 πμ και συγκέντρωση στην Επιθ. Εργασίας στην οδό Σουρμελή στο κέντρο της Αθήνας, για την προσφυγή της Ε. Δ. για ανάκληση της απόλυσής της
4.Την Τετάρτη 18 Μαϊου και την Πέμπτη 19 Μαϊου, 48ωρη απεργία
    5 Μαΐου 2011   Συνάδελφοι,

Θέλω να σας πω δυο λόγια σχετικά με την απόλυσή μου.
Καταρχήν δεν επεδίωκα να απολυθώ όπως έμαθα ότι είπαν κάποιοι. Αν ήταν αλήθεια
κάτι τέτοιο θα έπαιρνα την αποζημίωση μου και ‘γεια σας’… Το να έχω πει μετά από
ψυχολογική πίεση που μου ασκούσαν ενάμιση χρόνο, λέγοντας μου: ‘θα πρέπει να
ψάξεις για άλλη δουλειά, δεν κάνεις πια για το τμήμα αυτό, επιβαρύνεις τους
συναδέλφους σου γιατί κάθεσαι και δεν δουλεύεις, σκέψου αν αξίζεις τα λεφτά που
παίρνεις’ και άλλες τέτοιες προσβολές, να έχω πει λοιπόν εγώ  σε στιγμές αδυναμίας
τη φράση ‘δεν θα παραιτηθώ, αν θέλουν ας με διώξουν’, σε καμία περίπτωση δεν σήμαινε ότι θα αποδεχόμουν ποτέ την απόλυσή μου ως μη παραγωγικό άτομο. Οπότε ας μην παίζουν κάποιοι με τις λέξεις. Κατάφεραν βέβαια να παραιτηθούν αρκετά άτομα, με
τελευταία τη συνάδελφο που γύρισε ένα χρόνο περίπου μετά από άδεια εγκυμοσύνης
και άντεξε να κάτσει μια εβδομάδα. Συνάδελφος που ήταν πάρα πολλά χρόνια,
αξιόλογη και έφυγε κλαίγοντας λέγοντάς μας ότι γύρισε σε μια άλλη εταιρεία και δεν αντέχει αυτό το κλίμα. Της είπαν μάλιστα ότι ‘εντάξει, δεν χρειάζεται να χαιρετήσεις κιόλας..’
Τα τελευταία 2 χρόνια περίπου, από την εθελουσία και λίγο πριν, συμμετείχα σε
όλες τις κινητοποιήσεις του σωματείου της wind, για να κατοχυρώσουμε τα εργασιακά
μας δικαιώματα. Έχω χάσει αρκετά μεροκάματα  υποστηρίζοντας τους συμβασιούχους
συναδέλφους μας για παράδειγμα και δεν ήμουν από εκείνους που απλά ρωτούσαν αν θα υπάρχει περιφρούρηση και μέχρι τι ώρα για να πάνε για καφέ και μετά, δηλώνοντας
παρεμπόδιση εργασίας, να πληρωθούν κιόλας. Πιστεύω ότι η θέση μου αυτή ήταν κι
ένας από τους λόγους που απολύθηκα. Γι’ αυτούς που γνωρίζεται ποια είναι η Ελένη
Δεμέναγα, πιστεύω ότι ξέρετε ότι έκανα σωστά τη δουλειά μου, ότι είχα άριστη
συνεργασία με όλους σας και ότι έχω εκπαιδεύσει και πολλούς από εσάς όταν είχατε
πρωτοέρθει στη δουλειά. Ο επίσημος λόγος της απόλυσης φαντάζομαι είναι η «κακή
απόδοση» γιατί η εταιρεία δεν μου τον είπε ποτέ, απλά κόλλησε ένα χαρτί στην
πόρτα του σπιτιού μου που έγραφε ‘καταγγελία σύμβασης’. Μετά από  10 χρόνια σχεδόν
εργασίας στην εξυπηρέτηση πελατών σε telestet, tim και wind, το να σου δίνουν ένα
χαρτί στην ετήσια αξιολόγησή σου, το οποίο γράφει ότι δεν γνωρίζεις το αντικείμενο της εργασίας, δεν μπορείς να επιλύσεις τα προβλήματα των πελατών και ότι δεν καταλαβαίνεις το τι ζητάει ο πελάτης, για μένα προσβάλει τη νοημοσύνη του καθενός μας. Επίσης το να θέλουν να με πάνε στα κρυφά και με συνοδεία στο Μαρούσι, χωρίς να μου λένε ότι πρόκειται να με απολύσουν, για να μη γίνει γνωστό και απλά να εξαφανιστώ μετά από τόσα χρόνια, το θεωρώ προσβολή στην προσωπικότητά μου. Στην εταιρεία κατάφερα να μείνω τόσα χρόνια μόνο με σκληρή δουλειά και τίποτε άλλο. Ούτε τους γνωστούς είχα στο HR, ούτε σέρβιρα καφέδες στα κατάλληλα γραφεία και ούτε κάρφωνα ποτέ συναδέλφους για να δείξω ότι εγώ  σκέπτομαι το καλό της εταιρείας και υποδεικνύω ποιος κάνει λάθος. Δεν θα επιτρέψω σε κανέναν να αμφισβητήσει ποτέ την προσφορά μου αυτά τα 10 περίπου χρόνια. Όσο για τα «κακά στατιστικά» μου και ότι δεν πιάνω τους στόχους του τμήματος, το 80% των παιδιών που δουλεύουν στο τμήμα μου, δεν τους πιάνουν, θα φύγουν όλοι κύριοι της διοίκησης;  Και για να μην αναρωτιέστε για το 20%, είτε διεκπεραιώνουν εργασίες στα διαλλείματα τους ή εκτός ωραρίου παραμένοντας μέχρι να τελειώσουν αυτά που θα έπρεπε να κάνουν εντός βάρδιας. Θα πρέπει να φθάσουμε σ’ αυτό το σημείο; Να μη βγαίνουμε ούτε διάλειμμα; Να μην έχουμε ωράριο; Πιστεύω ότι αν δεν αντιδρούσα σε όλα αυτά, δεν θα είχα κανένα πρόβλημα. Αν δεν απεργούσα ποτέ, αν καθόμουν όποτε ήθελαν παραπάνω, χωρίς υπερωρία βέβαια, αν πήγαινα να δουλέψω κι εγώ στην teleperfomance και αν απλά έσκυβα το κεφάλι τα
στατιστικά μου δεν θα έπαιζαν κανένα ρόλο. Θα τα χρησιμοποιούσαν ως δαμόκλειο
σπάθη για να δουλέψεις κάτω από οποιαδήποτε συνθήκη αρκεί να κρατήσεις τη δουλειά
σου. Η διοίκηση μετά την εθελουσία ήταν σαφής: ‘όποιος κρατάει την ομάδα που
θέλουμε να φτιάξουμε πίσω, θα φύγει’. Το ότι δεν θέλουμε η δουλειά μας να γίνει κάτεργο όπως τα υπόλοιπα τηλεφωνικά κέντρα, δεν μας κάνει μη παραγωγικούς υπαλλήλους,  αλλά μη αρεστούς στη διοίκηση. Έχει τεράστια διαφορά το ένα με το άλλο. Δεν είμαι βέβαια μεμονωμένη περίπτωση, κακή αξιολόγηση και προφορικές και γραπτές επιπλήξεις έχουν πάρει σχεδόν όλοι όσοι αντιδρούν, συνάδελφοι αξιόλογοι με πολλά επίσης χρόνια προσφοράς. Όλοι εμείς δηλαδή είμαστε μη παραγωγικά άτομα και τεμπέληδες; Και ποιος έχει στηρίξει το τμήμα όλα αυτά τα χρόνια; Το ότι δεν θέλουμε να χαθεί η ποιότητα στην εξυπηρέτηση πελατών χάρη στα «νούμερα» και στους εξαθλιωμένους υπαλλήλους δείχνει ακριβώς πόσο πονάμε τη δουλειά μας.
Σας ζητώ να με στηρίξετε όπως σας στηρίζω κι εγώ τόσα χρόνια, είτε είστε συνάδελφοι του cs είτε συνάδελφοι από άλλα τμήματα (γιατί και για σας έχω αγωνισθεί). Σας ζητώ να συμμετάσχετε σε ότι προσπαθούμε να κάνουμε με το σωματείο για την επαναπρόσληψή μου. Μόνη μου θα ήμουν απλά ένα νούμερο σε μια πολυεθνική. Να θυμίσω ότι το σωματείο που μερικοί από εσάς επιτεθήκατε, άδικα κατά την άποψή μου, μας διασφάλισε ίσους μισθούς, επιδόματα και αν δεν υπήρχε σίγουρα ο μισθός μας δεν θα ήταν αυτός και οι συνθήκες εργασίας  άλλες (όπως και προσπαθούν να τις κάνουν). Πολλοί από εσάς ήρθαν και τα βρήκαν, αλλά οι παλαιότεροι γνωρίζετε ότι δεν ήταν έτσι.  Σωστά είπατε ότι τα παιδιά του Δ.Σ του σωματείου τα καλύπτει ο νόμος για το συνδικαλισμό και γι’ αυτό βγαίνουν μπροστά. Μα πως θα μπορούσε να ήταν αλλιώς; Θα μπορούσε ποτέ να ιδρυθεί σωματείο; Όποιος έκανε την απόπειρα θα απολυόταν. Θεωρώ ότι είναι μεγάλη τύχη στη σημερινή εποχή να έχει ο εργαζόμενος  στη δουλειά του επιχειρησιακό σωματείο που να ελέγχει την κάθε διοίκηση στο να μην καταπατούνται τα δικαιώματα του όπως είναι και το δικό μας.
Καταλαβαίνω ότι υπάρχει φόβος, ότι δεν θέλει κανείς να εκτεθεί,  πιστεύω όμως ότι ήταν άδικη η απόλυσή μου και γενικά η συστηματική απαξίωσή μου. Καλό θα είναι να
είμαστε όλοι μαζί  για να μην στοχοποιούνται άνθρωποι που περιμένουμε από αυτούς
να βγάλουν το φίδι από την τρύπα.
Λυπάμαι ειλικρινά αν φέραμε σε δύσκολη θέση κάποιους, αλλά παιδιά συγχωρήστε με,
δεν δέχομαι να πετάξουν μετά από 10 χρόνια σαν στυμμένη λεμονόκουπα.
Ευχαριστώ πραγματικά όλα τα παιδιά μου με στήριξαν, που εκτέθηκαν, το  Δ.Σ του
σωματείου που είναι δίπλα μου και που περιμένει από εσάς το αυτονόητο: ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΓΙΑ ΝΑ ΓΥΡΙΣΩ ΠΙΣΩ ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΟΙ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ
Σας ευχαριστώ πολύ

Ελένη

Τζιτζιφιόγκοι… Δηλαδή φλώροι!

Για «τζιτζιφιόγκο» του υπουργείου Οικονομικών που διαρρέει ανακρίβειες, έκανε λόγο ο υπουργός Μεταφορών Δημήτρης Ρέππας...
Σε απλά ελληνικά:
Ετυμολογία: τζιτζιφιόγκος < τζιτζί + φιόγκος
Ουσιαστικό τζιτζιφιόγκος αρσενικό
(παρωχημένο) μειωτικός χαρακτηρισμός άντρα, συνήθως νεαρής ηλικίας, που ντύνεται και...
 συμπεριφέρεται με υπερβολική κομψότητα και παριστάνει τον γόη· λιμοκοντόρος, δανδής, κομψευόμενος, φλώρος
Παραδείγματα:
Ποιος είναι αυτός ο τζιτζιφιόγκος;
Άδειασέ μας τη γωνιά ρε τζιτζιφιόγκε!

ΡΕ ΕΛΛΗΝΕΣ, ΑΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΟΥΜΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ! ! !

ΕΧΟΥΜΕ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ, ΠΛΕΟΝ, ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ ΕΣΧΑΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ.

ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ;

ΘΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΩΣ ΕΧΟΥΝ;

ΔΕΝ ΘΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙ ΚΑΝΕΙΣ;

ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ, ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ, Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ, ΟΙ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΘΑ.....
ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙ;

ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΕΔΩ ΠΕΡΑ;

ΛΟΒΟΤΟΜΗΜΕΝΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ;
ΑΝΕΓΚΕΦΑΛΟΙ;
ΤΙ ΜΑΣ ΨΕΚΑΖΟΥΝΕ;
ΤΙ ΜΑΣ ΠΟΤΙΖΟΥΝΕ;
ΛΗΓΜΕΝΑ ΠΕΡΝΟΥΜΕ ΟΛΟΙ;

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ !
ΔΕΝ ΤΟ ΠΙΣΤΕΥΩ!
ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ!

ΡΕ ΕΛΛΗΝΕΣ, ΑΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΟΥΜΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ!!!

ΛΑΜΠΗΣ Π.
http://ksipnistere.blogspot.com/2011/05/blog-post_6360.html 

EΛΛΗΝΑΡΑ καλά να πάθεις

Ναι ρε σε σένα το λέω! 
ΕΛΛΗΝΑΡΑ άξιε της μοίρας σου...
υποβιβάστηκε η ομάδα σου και βγαίνεις στους δρόμους, απειλείς θεούς & δαίμονες, καταστρέφεις δημόσιες και ιδιωτικές περιουσίες!!αλλά στ΄..δια σου!η ομάδα σου και τίποτα άλλο!ναι ρε σε σένα το λέω!
Όταν όμως σου κόβουν το μισθό, σε απωλείουν δίχως αποζημίωση, αυξάνουν τις τιμές στα βασικά αγαθά πρώτης ανάγκης και δεν μπορείς να ταίσεις το παιδί σου, σου βιάζουν τη γυναίκα, μάνα, αδερφή και δεν υπάρχει δικαιοσύνη, κάνεις κοκοκό!!!
δεν σε νοιάζει όμως είπαμε γιατί έχεις την ομάδα σου!
ο σκοπιανός λιγουρεύεται το σπίτι σου, ο μισθός σου έγινε μισός, η σύνταξη των γονιών σου εξαφανίστηκε αλλά είπαμε...εσύ έχεις να ασχοληθείς και σε νοιάζει ΜΟΝΟ Η ΟΜΑΔΑ ΣΟΥ!!
τότε λυπάμαι αλλά μάλλον τα αξίζουμε όλα αυτά που παθαίνουμε από τα ίδια τα βολεμένα κοράκια- βουλευτές.
καληνύχτα "φίλαθλε"

Αναγνώστης

Σε εξέλιξη μεγάλη επιχείρηση της Αστυνομίας

Τέσσερις προσαγωγές για το μακελειό στο Ρέντη

Σε εξέλιξη βρίσκεται εδώ και λίγες ώρες μεγάλη επιχείρηση της Αστυνομίας σε περιοχές των δυτικών προαστίων και ειδικότερα σε Ελευσίνα, Ασπρόπυργο και Μενίδι. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες έχουν ελεγχθεί τουλάχιστον εικοσιπέντε μέρη και έχουν γίνει τέσσερις προσαγωγές που αφορούν το μακελειό στο Ρέντη. Πεποίθηση των αστυνομικών είναι ότι θα συλληφθούν «μεγάλα ψάρια» του υπόκοσμου και θα λυθούν πολύκροτες υποθέσεις.
newsbest

ΤΟ "ΑΓΝΩΣΤΟ" ΧΕΙΡΟΓΡΑΦΟ ΤΗΣ Ι.Μ. ΒΑΤΟΠΕΔΙΟΥ

355551-0018Ένα από τα σπανιότερα χειρόγραφα που σώζονται εντός και εκτός Ελλάδας, ο κώδικας «Γεωγραφία Κλαύδιου Πτολεμαίου» της βιβλιοθήκης της Ιεράς Μονής Βατοπεδίου, θα συντηρηθεί, σύμφωνα με γνωμοδότηση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου (ΚΑΣ), που ενέκρινε τη σχετική μελέτη.

Ο κώδικας χρονολογείται στα τέλη του 13ου με αρχές του 14ου αιώνα και περιλαμβάνει τις ενότητες «Η Γεωγραφική Υφήγησις» του Κλαύδιου Πτολεμαίου, η «Χρηστομάθεια εκ των Γεωγραφικών του Στράβωνα» και τα «Γεωγραφικά» του Στράβωνα.

Με εξωτερικές διαστάσεις 37Χ27Χ8,5 εκ. και εσωτερικές 35,5Χ26,5Χ8 εκ., είναι από τους λιγοστούς κώδικες με κοσμικό χαρακτήρα που υπάρχουν στην Αθωνική Χερσόνησο, ενώ η ιστορία του θα μπορούσε κάλλιστα να αποτελέσει πηγή έμπνευσης για την παραγωγή ταινίας μοναστηριακής εποχής, όπως «Το όνομα του Ρόδου».

Η προέλευσή του δεν είναι ακριβής, το περιεχόμενό του όμως στρέφει τις πιθανότητες προς την Κωνσταντινούπολη, που διέθετε αξιόλογη βιβλιοθήκη αλλά και scriptoria, ειδικά δωμάτια για την αντιγραφή χειρογράφων. Σ’ ένα τέτοιο δωμάτιο πιθανόν συντάχθηκε από τον δημιουργό του, ο οποίος πρόσθεσε και κείμενα από αντιγραφές άλλων χειρογράφων που ακολουθούν τα χαμένα αρχέτυπα.
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Γ.Νικητιάδης: Έτοιμο το νομοσχέδιο για τα υδροπλάνα. Θα εχουμε στην ΣΚΟΠΕΛΟ!Σε ένα με ενάμιση μήνα θα είναι έτοιμο το νομοσχέδιο για τα υδροπλάνα όπως δήλωσε ο Υφυπουργός Πολιτισμού & Τουρισμού κ.Γιώργος Νικητιάδης, μιλώντας στην εκπομπή του ραδιοφωνικού σταθμού ΣΚΑΪ 100,3.
Ήδη όπως ανέφερε, έχουν συμφωνήσει σ’ αυτό τόσο ο κ.Ρέππας, Υπουργός Μεταφορών, Υποδομών & Δικτύων όσο και ο κ.Διαμαντίδης, υπουργός Θαλασσίων Υποθέσεων, Νήσων & Αλιείας.
Στο νομοσχέδιο προβλέπονται περίπου 25 υδατοδρόμια μέσω των οποίων θα γίνεται η σύνδεση μεταξύ των νησιών ενώ όπως αποκάλυψε ο υφυπουργός αποκάλυψε τρεις εταιρείες υδροπλάνων έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον να αναπτύξουν δραστηριότητα στη χώρα μας

Απεργούν οι ναυτεργάτες στις 11 και 18 Μαΐου


H άμεση υπογραφή των συλλογικών συμβάσεων εργασίας των ναυτεργατών για το 2010 και το 2011, η άρση της πολιτικής επιστράτευσής τους και η απορρόφηση των ανέργων ναυτικών, είναι μερικά από τα βασικά αιτήματα της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας, η οποία προανήγγειλε 24ωρη απεργία των πληρωμάτων σε όλες τις κατηγορίες πλοίων για τις 11 Μάιου, συμμετέχοντας παράλληλα στη Γενική Απεργία της ΓΣΕΕ.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας που συνεδρίασε σήμερα, προειδοποιεί επίσης με 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες από τις 18 Μάιου, εάν μέχρι τότε δεν επιτευχθεί η υπογραφή των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας για τους ναυτεργάτες.

Σημειώνεται ότι στα τέλη Μαρτίου η ΠΝΟ και ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας - ο οποίος είχε πάρει και εντολή από τον υπουργό λόγω πλειοψηφικής παρουσίας έως τότε στον ακτοπλοϊκό στόλο να προχωρήσει σε διαπραγματεύσεις - συμφώνησαν για αύξηση 1,5% στους ναυτεργάτες για το 2010 και 1% για το 2011.

Μεγαλο Αφιέρωμα στη Σκόπελο απο το Touristorama Group


Η Σκόπελος είναι ένα απ’ τα ωραιότερα νησιά της Ελλάδας και το πιο πράσινο της Μεσογείου. Κερδίζει τους φυσιολάτρες με τις πανέμορφες παραλίες, τις κατάφυτες πλαγιές που φτάνουν ως τη θάλασσα, τα μονοπάτια που απλώνονται από τη μια άκρη στην άλλη ανάμεσα σε ελαιόδεντρα, πεύκα και οπωροφόρα, αλλά δεν απογοητεύει και όσους την επιλέγουν για τις διακοπές τους, αφού διαθέτει όλα όσα χρειάζεται ο σύγχρονος επισκέπτης.
Η Χώρα της θα σας κερδίσει αμέσως μόλις την αντικρίσετε, απ’ το καράβι ακόμα. Χτισμένη αμφιθεατρικά πάνω στο λόφο, με τα κατάλευκα σπιτάκια να ξεκινούν από το λιμάνι και να φτάνουν ως την ακρόπολη της αρχαίας Πεπαρήθου, θα σας δώσει τη δυνατότητα να περπατήσετε στα καλντερίμια της ώσπου να φτάσετε ψηλά στο κάστρο, απ’ όπου η θέα στο Αιγαίο είναι εκπληκτική.


Μια γεύση από την ιστορία και την παράδοση του νησιού θα πάρετε από τα εκθέματα του λαογραφικού μουσείου, ενώ δεν θα πρέπει να παραλείψετε μια επίσκεψη στο φωτογραφικό κέντρο. Στα εκθέματα του πρώτου περιλαμβάνονται παραδοσιακά χειροποίητα κεντήματα, αντικείμενα από νυφική κρεβατοκάμαρα, κεραμικά, πίνακες, μικρογραφίες πλοίων, τοπικές ενδυμασίες και άλλα αντικείμενα. Στο κέντρο φωτογραφίας θα δείτε έργα ξένων και Ελλήνων φωτογράφων, ενώ κατά τους καλοκαιρινούς μήνες διοργανώνονται εκεί ενδιαφέρουσες εκθέσεις και εκδηλώσεις. Οι αρχαιολογικοί χώροι, τα μοναστήρια και οι εκκλησιές είναι άφθονα και προκαλούν κι αυτά το ενδιαφέρον των επισκεπτών με την ιστορική τους σημασία.
Αυτό βέβαια που συγκεντρώνει τον περισσότερο κόσμο είναι οι εκπληκτικές παραλίες του νησιού και κυρίως αυτές που εκτείνονται από τη Χώρα ως τον οικισμό Γλώσσα. Ο Στάφυλος με τη μοναδική αμμουδιά, τις σπηλιές και τα βράχια, ο Πάνορμος με τα βαθιά νερά, ο γραφικός Αγνώντας, η Μηλιά με την τεράστια παραλία όπου μπορείτε να εξασκηθείτε στα αγαπημένα σας σπορ, ο Έλιος, το Βελανιό είναι κάποιες από τις ακρογιαλιές στις οποίες θα απολαύσετε τα κρυστάλλινα νερά του Αιγαίου.

Αξέχαστη εμπειρία για τον ταξιδιώτη είναι και η επίσκεψη στα Σεντούκια. Πρόκειται για αρχαίους λαξευτούς τάφους στο βουνό Καρυά, πάνω από το μοναστήρι του Αγ. Ευσταθίου. Η θέα απ’ το συγκεκριμένο σημείο φτάνει μέχρι την Αλόννησο, τη Σκιάθο και το Πήλιο, ενώ όταν ο καιρός το επιτρέπει, διακρίνονται η Χαλκιδική και ο Όλυμπος!
Στη Γλώσσα, περπατώντας στα στενά πλακόστρωτα σοκάκια, ανάμεσα στα σπιτάκια με τις λουλουδιασμένες αυλές, θα ζήσετε μια ακόμα ξεχωριστή εμπειρία, ειδικότερα αν επισκεφτείτε το Γυναικείο Συνεταιρισμό όπου θα σας προσφέρουν αυθεντικά τοπικά γλυκίσματα. Περιτριγυρισμένο από πεύκα και ελιόδεντρα, στη συνέχεια της Γλώσσας, βρίσκεται το Λουτράκι, το δεύτερο λιμανάκι του νησιού, όπου έχουν βρεθεί ίχνη από ρωμαϊκά λουτρά, τείχη από την ακρόπολη της αρχαίας Σελινούντας και ο ναός της Αθηνάς από τον 5 π.Χ. αιώνα.
Από τη γνωριμία σας με το πανέμορφο νησί της Σκοπέλου δεν θα μπορούσε να λείπει η μύηση στην ντόπια κουζίνα. Στα παραδοσιακά ταβερνάκια των σκοπελίτικων χωριών σερβίρεται η πασίγνωστη τυρόπιτα, γευστική αστακομακαρονάδα, ροφός στιφάδο, κρέας με κυδώνια και άλλα πιάτα που θα σας παρασύρουν σ’ ένα ασύγκριτο γαστριμαργικό ταξίδι.
Εκεί που το πράσινο των δασών ενώνεται με το έντονο μπλε του Αιγαίου, εκεί που ο οικολογικός παράδεισος συναντά και εναρμονίζεται με τις σύγχρονες ανέσεις, εκεί αναζητήστε το μέρος των ονειρικών διακοπών σας

Στη Σκόπελο θα βρείτε πολλές παραλίες και μικρούς όρμους με καταγάλανα καθαρά νερά. Οι επιλογές σας είναι πολλές και για όλες τις προτιμήσεις. Παραλίες με βότσαλα ή με άμμο, ερημικοί κόλποι, πολυσύχναστες ακτές με θαλάσσια σπορ, ξαπλώστρες και ομπρέλες, κόλποι με βαθιά απότομα νερά για εξερευνήσεις του βυθού και για υποβρύχιο ψαροντούφεκο.
Μία από τις παραλίες που πρέπει να επισκεφθείτε είναι η πανέμορφη παραλία Στάφυλος, που απέχει περίπου 3 χιλιόμετρα από το λιμάνι της Σκοπέλου. Έχει κρυστάλλινα νερά και την επιλέγουν πολλοί τουρίστες για να κολυμπήσουν.


  Η παραλία Λιμνονάρι βρίσκεται σε απόσταση 10 χιλιομέτρων από το λιμάνι της Σκοπέλου και διαθέτει άμμο και πεντακάθαρα νερά, ενώ κατά μήκος της υπάρχουν πολλά γραφικά ταβερνάκια στα οποία θα δοκιμάσετε τοπικές γεύσεις της Σκοπέλου.
Η Μηλιά χαρακτηρίζεται από πολλούς ως μία από τις καλύτερες παραλίες του νησιού, καθώς είναι μεγάλη, αμμώδης ακτή με κρυστάλλινα νερά.
Ο Πάνορμος, που απέχει 15 χιλιόμετρα από το λιμάνι της Σκοπέλου, είναι μία όμορφη παραλία, ιδανική για οικογένειες, που συγκεντρώνει πολύ κόσμο κάθε καλοκαίρι.

Η παραλία Αντρίνες βρίσκεται δίπλα ακριβώς από τον Πάνορμο. Έχει μία πανέμορφη αμμουδιά, τα νερά είναι κρυστάλλινα, ενώ η παραλία είναι οργανωμένη και διαθέτει ομπρέλες και ξαπλώστρες.
Στον οικισμό Έλιο, ο οποίος απέχει περίπου 20 χιλιόμετρα από το λιμάνι, βρίσκεται η πανέμορφη παραλία Αρμινόπετρα. Είναι απομονωμένη, έχει απέραντη αμμουδιά και είναι ιδανική για οικογένειες και όχι μόνο.
Η παραλία του Άη Γιάννη, που βρίσκεται βορειοανατολικά της Σκοπέλου, είναι μία ήσυχη παραλία άγριας ομορφιάς με βράχια. Στην κορυφή του βράχου θα σας ενθουσιάσει το εκκλησάκι του Άη Γιάννη, που αγναντεύει το πέλαγος.
Ο Αγνώντας βρίσκεται πολύ κοντά στην παραλία Λιμνονάρι. Πρόκειται για μία τεχνητή παραλία με πεντακάθαρα νερά, που προσελκύει εκατοντάδες λουόμενους και η οποία δημιουργήθηκε τα τελευταία χρόνια.
Το Καστάνι είναι ίσως η καλύτερη παραλία της Σκοπέλου. Είναι μία απομονωμένη χρυσή αμμουδιά, με καταπράσινα νερά, που διαθέτει ένα beach bar ακριβώς επάνω στην παραλία. Το τοπίο είναι μαγευτικό, με ένα τεράστιο πευκοδάσος το οποίο κατηφορίζει μέχρι την ακρογιαλιά.
Εικόνες από την πανέμορφη αυτή παραλία έκαναν το γύρο του κόσμου με την προβολή της ταινίας «Μάμα Μία», καθώς στην παραλία αυτή έγιναν τα περισσότερα γυρίσματα.

Το Εθνικό Θαλάσσιο Πάρκο των Σποράδων ιδρύθηκε το 1992 με Προεδρικό Διάταγμα. Πρόκειται για μία περιοχή 2.200 τετραγωνικών χιλιομέτρων και είναι ίσως το μεγαλύτερο θαλάσσιο πάρκο της Μεσογείου.
Για να επισκεφθείτε το Εθνικό Θαλάσσιο Πάρκο από τη Σκόπελο πρέπει να απευθυνθείτε στα τοπικά τουριστικά γραφεία που υπάρχουν στο λιμάνι της Σκοπέλου και στον οικισμό Λουτράκι.
Στην Ελλάδα υπάρχουν μόνο δύο θαλάσσια πάρκα με θεσμοθετημένη προστασία, το Εθνικό Θαλάσσιο Πάρκο Βορείων Σποράδων και το Εθνικό Θαλάσσιο Πάρκο Ζακύνθου.
Το μεγαλύτερο τμήμα του πάρκου, περίπου το 94%, καλύπτεται από θάλασσα και είναι η μεγαλύτερη προστατευμένη θαλάσσια περιοχή στην Ευρώπη. Σκοπός του χαρακτηρισμού της χερσαίας και θαλάσσιας περιοχής των Βορείων Σποράδων ως Εθνικού Θαλάσσιου Πάρκου είναι η προστασία, η διατήρηση και η διαχείριση της φύσης και του τοπίου, ως φυσικής κληρονομιάς και πολύτιμου εθνικού φυσικού πόρου. Ειδικότερα, επιδιώκεται η αποτελεσματική προστασία του μοναδικού για την αξία του οικοσυστήματος των Βορείων Σποράδων, όπου εκτός από την ύπαρξη σπάνιων ειδών χλωρίδας, πανίδας, φυσικών διαπλάσεων και σχηματισμών, εκεί ζει και αναπαράγεται ο μεγαλύτερος στον κόσμο πληθυσμός της Μεσογειακής Φώκιας Monachus Monachus. Πρόκειται για ένα είδος το οποίο έχει χαρακτηριστεί ως το υπ’ αριθμόν ένα απειλούμενο με εξαφάνιση θαλάσσιο θηλαστικό.
Μέχρι στιγμής δεν έχει υπολογιστεί ο ακριβής αριθμός του είδους, αφού οι πληθυσμοί είναι διασκορπισμένοι. Γενικά υπολογίζεται ότι 400-500 μεσογειακές φώκιες επιβιώνουν σήμερα και σύμφωνα με τους επιστήμονες τα 2/3 του συνολικού πληθυσμού της μεσογειακής φώκιας διαβιεί στις Ελληνικές θάλασσες.
 
Η Σκόπελος διαθέτει τόσα πολλά αξιοθέατα, που πραγματικά θα χρειαστεί να παραμείνετε στο νησί αρκετές ημέρες προκειμένου να τα δείτε, αν όχι όλα, τουλάχιστον τα περισσότερα.
Η γραφική Χώρα της Σκοπέλου συνθέτει από μόνη της ένα ανεπανάληπτο τοπίο και σίγουρα θα απολαύσετε τις βόλτες σας στα στενά πλακόστρωτα σοκάκια, τα οποία διακόπτονται από περίτεχνα πλατύσκαλα, ενώ τα μπαλκόνια είναι γεμάτα με πολύχρωμα λουλούδια.
Τα βουνά της Σκοπέλου με τις πολλές πηγές και τα πεύκα, οι γραφικοί κόλποι και οι υπέροχες παραλίες, αποτελούν, επίσης, μοναδικά στολίδια του νησιού.
Κατά τη διάρκεια της παραμονής σας στη Σκόπελο αξίζει να επισκεφθείτε το Λαογραφικό Μουσείο στη συνοικία του Φραγκομαχαλά, στο οποίο παρουσιάζεται η αναπαράσταση της σκοπελίτικης κατοικίας, με όλα τα χαρακτηριστικά στοιχεία του οικιακού εξοπλισμού όπως εργαλεία και διάφορα αντικείμενα.

Πολλοί από τους τουρίστες, είτε Έλληνες είτε ξένοι, επιλέγουν να επισκεφθούν και τα παραδοσιακά εργαστήρια κεραμικής που λειτουργούν στο πανέμορφο νησί και τα οποία αναβιώνουν την παραδοσιακή τέχνη της Σκοπέλου.
Η τοποθεσία στην οποία είναι βέβαιο ότι θα βγάλετε πολλές φωτογραφίες είναι τα ερείπια του ναού του Ασκληπιού στη θέση Αμπελική στη νοτιοανατολική παραλία του όρμου της Σκοπέλου, τα οποία χρονολογούνται από τον 4ο αιώνα π. Χ.


Ανάμεσα στα αξιοθέατα που δεν πρέπει να παραλείψετε να επισκεφθείτε είναι και τα ερείπια του Ενετικού Φρουρίου. Κάτω από το Κάστρο βρίσκεται η ακρόπολη κλασικών χρόνων με το τείχος της αρχαίας Πεπαρήθου, αρκετά τμήματα του οποίου σώζονται μέχρι και σήμερα.
Από την πρώτη στιγμή που θα βρεθείτε στο νησί οι κάτοικοι θα σας μιλήσουν για τα περίφημα «Σεντούκια», τα οποία πρέπει οπωσδήποτε να δείτε από κοντά. Πρόκειται για τους μοναδικούς αρχαίους λαξευτούς τάφους στο βράχο, που βρίσκονται στο βουνό Καρυά.
Η Σκόπελος, όμως, φημίζεται ιδιαίτερα και για τις εκκλησίες της. Αξίζει να επισκεφθείτε το Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου με το παρεκκλήσι των Αγίων Αναργύρων, του οποίου το εξαιρετικό τέμπλο κατασκευάστηκε το 1683. Εξίσου σημαντικές, όμως, είναι και οι εκκλησίες του Αγίου Νικολάου, του Ευαγγελισμού και της Ζωοδόχου Πηγής στην οποία φυλάσσεται η θαυματουργή εικόνα του Αρχαγγέλου Μιχαήλ.

Η Σκόπελος είναι ένα από τα νησιά των Βορείων Σποράδων τα οποία διοικητικά ανήκουν στο Νομό Μαγνησίας. Πρωτεύουσα της Σκοπέλου είναι η Χώρα με 4000 κατοίκους, ενώ στο νησί υπάρχουν ακόμη τα χωριά Γλώσσα, Κλήμα, Έλιος, Λουτράκι, καθώς και οι οικισμοί Στάφυλος, Αγνώντας, Πάνορμος, Καλόγερος και Ανανιάς.
Η Χώρα της Σκοπέλου είναι χαρακτηρισμένη ως παραδοσιακός οικισμός και μαζί με τη Γλώσσα και το Κλήμα αποτελούν ένα υπέροχο αρχιτεκτονικό σύνολο, μέσα στο μαγευτικό φυσικό περιβάλλον του πράσινου και του γαλάζιου.
Τα περισσότερα ξενοδοχεία, τα studios και τα ενοικιαζόμενα διαμερίσματα βρίσκονται στις πιο όμορφες τοποθεσίες του νησιού, με θέα το Αιγαίο. Είναι άνετα και παρέχουν στους επισκέπτες ευχάριστη διαμονή για ιδανικές διακοπές.

Όλοι οι επισκέπτες νιώθουν την αύρα του παραδεισένιου νησιού. Στη Σκόπελο θα συναντήσετε σμαραγδένια νερά, πανέμορφες δαντελωτές παραλίες και δροσερές πηγές. Δεν είναι τυχαίο, ότι χιλιάδες τουρίστες επιλέγουν τη Σκόπελο για τις διακοπές τους, καθώς το συγκεκριμένο ονειρικό νησί επιλέχθηκε για να γίνουν τα γυρίσματα της ταινίας «Μάμα Μία», με πρωταγωνίστρια την Μέριλ Στριπ.
Το καταπράσινο νησί της Σκοπέλου με τις πανέμορφες παραλίες και τα πεντακάθαρα κρυστάλλινα νερά περιμένει όλους εσάς για να σας προσφέρει εξαιρετική διαμονή, με παροχές υψηλών προδιαγραφών και αξέχαστες διακοπές.
Επιλέγοντας τη Σκόπελο για τις καλοκαιρινές σας διακοπές, φροντίστε να έχετε αρκετές ημέρες στη διάθεσή σας, προκειμένου να ανακαλύψετε όλες τις ομορφιές του νησιού και τις πραγματικά μαγευτικές παραλίες του. Κάποιες από τις παραλίες προσεγγίζονται μόνο με καΐκι, αλλά στις περισσότερες έχετε εύκολη πρόσβαση.
Κατά τη διάρκεια των διακοπών σας στη Σκόπελο μην παραλείψετε να επισκεφτείτε την εκκλησία του Άη Γιάννη. Μη σας τρομάξουν τα 105 σκαλοπάτια που πρέπει να ανεβείτε και μετά να κατεβείτε, περνώντας ανάμεσα από βράχια, καθώς η θέα από ψηλά θα σας κόψει την ανάσα και θα σας ανταμείψει για τον κόπο σας.
Είτε καταλύσετε στη Χώρα είτε σε κάποιον από τους υπέροχους οικισμούς θα διαπιστώσετε ότι η τοπική κουζίνα της Σκοπέλου είναι γευστικότατη και οι ταβέρνες και τα εστιατόρια του νησιού σερβίρουν πάντα φρέσκο ψάρι και ελληνικούς μεζέδες. Όσο για τη νυχτερινή ζωή; Μπορεί να μην είναι ιδιαίτερα έντονη, αλλά υπάρχουν πολλά μπαράκια με υπέροχη μουσική, στα οποία θα απολαύσετε το ποτό σας μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες.http://www.touristorama.com/

Δεν θα απαγορεύεται η λειτουργία υδατοδρομίων στην Αλόννησο και στην Σκόπελο


Δεν θα απαγορεύεται η λειτουργία υδατοδρομίων (αεροδρόμια επί υδάτινων περιοχών) σε περιοχές NATURA, αλλά η αδειοδότησή τους θα υπόκειται στις προϋποθέσεις έγκρισης περιβαλλοντικών όρων του ισχύοντος θεσμικού πλαισίου, δηλώνει, σε έγγραφό του που διαβιβάστηκε στη Βουλή, ο υφυπουργός Υποδομών Σπύρος Βούγιας, προς απάντηση ερώτησης του βουλευτή του ΛΑΟΣ, Παύλου Μαρκάκη.

Με την ερώτησή του ο κ. Μαρκάκης, είχε ζητήσει από το υπουργείο να τον ενημερώσει, αν στο σχέδιο νόμου που επεξεργάζεται εξαιρεί από την προσθαλάσσωση υδροπλάνων περιοχές NATURA, όπως η Αλόννησος και η Σκόπελος, ενδεχόμενο που θα αποτελούσε καταδίκη τους. Ο βουλευτής έχει επισημάνει ότι η δημιουργία υδατοδρομίων θα δώσει λύση σε ένα χρόνιο πρόβλημα που ταλαιπώρησε οικονομικά επενδυτές.

Όπως αναφέρει ο κ. Βούγιας, το σχέδιο νόμου για τη λειτουργία των υδατοδρομίων, που θα βοηθήσει στην ανάπτυξη των αεροπορικών μεταφορών με υδροπλάνα και στην ένταξή τους στο μεταφορικό δίκτυο της χώρας, βρίσκεται σε τελικό στάδιο επεξεργασίας.

Ο υφυπουργός υπενθυμίζει ότι με το ν. 3913/2011, συστάθηκε Τμήμα Πολιτικού Σχεδιασμού, Ανάπτυξης και Αξιοποίησης Αεροδρομίων σε Υδάτινη Επιφάνεια, με αρμοδιότητες, μεταξύ των άλλων και τη χάραξη της στρατηγικής ανάπτυξης, λειτουργίας και αξιοποίησης αεροδρομίων σε υδάτινη επιφάνεια και τη χορήγηση αδειών ίδρυσης και λειτουργίας υδατοδρομίων.

"ΑΟΖ, γιοκ"! Η κυβέρνηση την εξομοίωσε με την υφαλοκρηπίδα!

«ΑΟΖ γιόκ»! Τουλάχιστον αυτή η κυβέρνηση σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να ανακηρύξει Αποκλειστική Οικονομική Zώνη δήλωσε σήμερα εμμέσως πλην σαφώς ο υπουργός Εξωτερικών Δ.Δρούτσας με την πρωτοφανή δικαιολογία ότι εξομοιώνεται με την ... υφαλοκρηπίδα! Περισσότερο σαφής για το θέμα δεν θα μπορούσε να ήταν σήμερα ο υπουργός, απαντώντας σε σχετικά ερωτήματα του Ν.Χατζηνικολάου σε ραδιοφωνική συνέντευξη που παραχώρησε ο πρώτος.
Η ΑΟΖ χαρακτηρίστηκε απλά «μόδα» (!!!) και αυθαίρετα εξήγαγε το συμπέρασμα ότι «υφαλοκρηπίδα και ΑΟΖ είναι το ίδιο» που σημαίνει μα απλά λόγια ότι η κυβέρνηση δέχεται να παραπεμφθεί το θέμα της ΑΟΖ στην Χάγη, όπως έχει κάνει και με την υφαλοκρηπίδα! Ουσιαστικά παραιτείται του εθνικού δικαιώματος... 
Λέει ότι η υφαλοκρηπίδα κατοχυρώνει τον ορυκτό πλούτο (προφανώς η ελληνική υφαλοκρηπίδα εννοεί ότι φτάνει στην μέση της Ανατολικής Μεσογείου;) και ξεκαθαρίζει ότι «αυτή είναι η προσπάθειά μας, οριοθέτηση της υφαλοκρηπίδας με την Τουρκία». Και είπε ότι η ΑΟΖ χρησιμοποιείται για πολιτικούς λόγους!
Ιδού ολόκληρο το απόσπασμα της συνέντευξης:

«Να μπω στην ουσία,  με πολύ λίγα λόγια, διότι είναι και μία καλή ευκαιρία οι ακροατές μας να ακούσουν περί τίνος πρόκειται όταν γίνεται λόγος για ΑΟΖ.  Εγώ απάντησα σε δύο βασικά επιχειρήματα, τα οποία χρησιμοποιούνται στον πολιτικό διάλογο και όπως είπα κάποιοι έχουν κάνει το θέμα της ΑΟΖ «μόδα».  Εγώ απάντησα στο πρώτο επιχείρημα και λέω ότι δεν χρειάζεται η οριοθέτηση της ΑΟΖ για να μπορέσουμε να αξιοποιήσουμε τον ορυκτό πλούτο.  Αυτό κατοχυρώνεται από την υφαλοκρηπίδα. Το δεύτερο επιχείρημα που κάποιοι χρησιμοποιούν είναι ότι με την ΑΟΖ θα μεγαλώσει το εύρος της θαλάσσιας περιοχής που δικαιούται να εκμεταλλευτεί η Ελλάδα και αυτό δεν ισχύει, διότι ιδιαίτερα σε μία θάλασσα όπως είναι η Μεσόγειος, το εύρος υφαλοκρηπίδας και ΑΟΖ είναι το ίδιο.  Αυτά τα επιχειρήματα λοιπόν δεν ισχύουν και το πολιτικό επιχείρημα, αν μου επιτρέπετε και αυτό να το αναφέρω, γιατί λέω ότι ξαφνικά έγινε το θέμα της ΑΟΖ «μόδα».  Κύριε Χατζηνικολάου, η Νέα Δημοκρατία η οποία...

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ:  Τί εννοείτε;  Γιατί το λέτε αυτό, κύριε Υπουργέ;  Με συγχωρείτε, μα...
Δ. ΔΡΟΥΤΣΑΣ:  Θα σας πω.
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ:  …όλες οι χώρες...
Δ. ΔΡΟΥΤΣΑΣ:  Θα σας πω.
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ:  Όλες οι χώρες την περίοδο αυτή σπεύδουν να καθορίσουν Αποκλειστικές Οικονομικές Ζώνες.  Γιατί εμείς είμαστε μονίμως στο «Καλέστε αργότερα», όπως γράφει και εύστοχα η «Ελευθεροτυπία».
Δ. ΔΡΟΥΤΣΑΣ:  Θα σας πω, κύριε Χατζηνικολάου, το διευκρίνισα και χθες με αυτά που είπα, νομίζω με σαφή τρόπο.  Δεν είναι αλήθεια ότι η Ελλάδα δεν προχωράει με την οριοθέτηση των θαλασσίων ζωνών.  Είπαμε ότι υπάρχει ολοκληρωμένο σχέδιο γι’ αυτό το θέμα, έχουμε ήδη υπογράψει συμφωνία με την Αλβανία για την οριοθέτηση όλων των θαλασσίων ζωνών, απλώς υπάρχει, όπως γνωρίζουμε, στο εσωτερικό της Αλβανίας αυτό το κόλλημα το οποίο επεξεργαζόμαστε.  Με τη Λιβύη έχουμε εδώ και καιρό ξεκινήσει διαπραγματεύσεις για την οριοθέτηση των θαλασσίων ζωνών, αντιλαμβάνεστε ότι οι εξελίξεις στη Λιβύη δεν επιτρέπουν αυτή τη στιγμή να προχωρήσουμε αυτό το θέμα.  Το ίδιο ισχύει και για την Αίγυπτο. Και για την Τουρκία είπα το εξής ότι εμείς εδώ και αρκετά χρόνια τώρα διεξάγουμε τις λεγόμενες διερευνητικές επαφές.  Στόχος των διερευνητικών επαφών είναι, ως γνωστόν, η οριοθέτηση της υφαλοκρηπίδας.  Εδώ έχω πει, με σαφήνεια, κι εγώ είμαι πάντα οπαδός των καθαρών λέξεων –να τα λέμε τα πράγματα με το όνομά τους– αυτή είναι η προσπάθειά μας, οριοθέτηση της υφαλοκρηπίδας με την Τουρκία. 
Είμαστε τώρα σε ένα δρόμο, οι διερευνητικές επαφές ελπίζουμε να αποφέρουν κάποιο αποτέλεσμα και είπαμε ότι τη στιγμή που για τους λόγους που εξήγησα προηγουμένως η ΑΟΖ δεν μας δίνει επί της ουσίας κάτι παραπάνω - χωρίς να υποτιμώ ο ίδιος τη σημασία της ΑΟΖ, αλλά σε σχέση με την υφαλοκρηπίδα αυτή τη στιγμή δε μας δίνει κάτι παραπάνω - είπα ότι δε βλέπω το λόγο, δε θα ήταν ωφέλιμο αυτή τη στιγμή να επιβαρύνουμε τις διερευνητικές επαφές, οι οποίες έχουν ξεκινήσει με μία άλλη βάση, δηλαδή οριοθέτηση της υφαλοκρηπίδας, με το να φέρνουμε νέους όρους.  Αυτό ήταν που είπα και αυτή είναι η αλήθεια και νομίζω ότι είναι και πάρα πολύ λογικό αυτό.
Τώρα, ότι κάποιοι χρησιμοποιούν το θέμα της ΑΟΖ και για πολιτικούς λόγους, όπως σας είπα, για να δημιουργήσουν πολιτικό κλίμα αυτό είναι για εμένα σαφές. Για τον εξής λόγο: η Νέα Δημοκρατία η οποία ανεβάζει αυτό το θέμα εδώ και κάποιους μήνες, αναρωτιέμαι, εφόσον το θέμα της ΑΟΖ είναι τόσο σημαντικό και τόσο επείγον, κύριε Χατζηνικολάου, γιατί τα τελευταία πεντέμισι χρόνια, όταν η ίδια ήταν Κυβέρνηση, δεν προχώρησε άμεσα σε αυτό το βήμα και αυτοί οι οποίοι σχολιάζουν ή υψώνουν τη φωνή τους για αυτό το θέμα σήμερα, τα τελευταία πεντέμισι χρόνια γιατί δεν ύψωναν τη φωνή τους;  Άρα, καταλήγω ακριβώς σε αυτό το συμπέρασμα ότι για πολιτικούς λόγους, απλώς για να δημιουργήσουμε κάποιο αρνητικό κλίμα, χρησιμοποιείται αυτή τη στιγμή αυτό το θέμα της ΑΟΖ».

Αμέσως πήρε απάντηση από τον πρόεδρο της Ν.Δ. Αντώνη Σαμαρά: «Μας προκαλεί ανησυχία. Η κυβέρνηση αρνείται να ενεργοποιήσει ένα διεθνώς κατοχυρωμένο δικαίωμα της Πατρίδας μας. Στέλνει λάθος μηνύματα στην απέναντι όχθη που έχουν αρνητικές επιπτώσεις.. Απορρίπτουμε κατηγορηματικά την αξίωση της Τουρκίας για μοιρασιά στην μέση. Επιμένουμε ότι ανακήρυξη της ΑΟΖ κατοχυρώνει πλήρως τα εθνικά μας συμφέροντα στο πλαίσιο του Διεθνούς Δικαίου γραμμές από τις οποίες δεν κάνουμε βήμα πίσω αλλά και με γαλάζιες γραμμές στην Κύπρο,στο Αιγαίο στο Σκοπιανό και στα δικαιώματα του Βορειοηπειρωτικού Ελληνισμού».

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΕΠΙΤΥΧΗΣ ΠΡΟΒΟΛΗ ΣΤΗ ΔΙΕΘΝΗ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ Η Περιφέρεια στο «Ταξίδι 2011» της Λευκωσίας


Tην πορεία προβολής των προορισμών της στο διεθνή χάρτη τουρισμού συνέχισε με επιτυχία η Περιφέρεια Θεσσαλίας, συμμετέχοντας από τις 29 Απριλίου έως και την 1η Μαΐου στη Διεθνή Τουριστική Έκθεση «Ταξίδι 2011» στη Λευκωσία Κύπρου.
Η Θεσσαλία συμμετείχε στο μεγαλύτερο αυτό εκθεσιακό φόρουμ τουρισμού της Κύπρου για πρώτη χρονιά συλλογικά ως Περιφέρεια και για 9η συνεχή χρονιά μέσα από τις προηγούμενες συμμετοχές του νομού Μαγνησίας, προβάλλοντας ολοκληρωμένα τη φυσιογνωμία της θεσσαλικής γης μέσα από ηλεκτρονικό κι έντυπο υλικό σε δικό της περίπτερο.
Στη φετινή έκθεση, που πραγματοποιήθηκε όπως κάθε χρόνο στα 2.000 τ.μ. εκθεσιακού χώρου στην Αρχή Κρατικών Εκθέσεων Κύπρου, συμμετείχαν 42 εκθέτες από οργανισμούς ταξιδίων, αεροπορικές εταιρίες, αλυσίδες κυπριακών και ξένων ξενοδοχείων, περιφερειακούς τουριστικούς οργανισμούς Κύπρου και Ελλάδας, κ.ά. εμπλεκομένων φορέων στον τομέα των ταξιδίων και του τουρισμού, ενώ οι επισκέπτες, τόσο Κύπριοι όσο και ξένοι που διαμένουν στη Λευκωσία, ξεπέρασαν τους 6.000. Τα εγκαίνια της έκθεσης τέλεσε ο υπουργός Εμπορίου Βιομηχανίας και Τουρισμού κ. Αντώνης Πασχαλίδης.
Επισκεπτόμενος το περίπτερο της Περιφέρειας Θεσσαλίας ο κ. Βίκτωρ Μαντοβάνι, πρόεδρος του Συνδέσμου Ταξιδιωτικών Πρακτόρων Κύπρου (ο οποίος Σύνδεσμος διοργανώνει κάθε χρόνο την έκθεση), ανέφερε ότι η Ελλάδα και ιδιαίτερα η Θεσσαλία αποτελεί αγαπημένο προορισμό των Κυπρίων για ταξίδι στο εξωτερικό. Οι Κύπριοι αύξησαν τα ταξίδια τους στο εξωτερικό, σύμφωνα με περσινά στατιστικά στοιχεία, καθώς το 2010 αποτέλεσε χρονιά ρεκόρ, αφού πραγματοποιήθηκαν 1.246.373 ταξίδια από τους κατοίκους της Κύπρου σε σύγκριση με 1.173.000 το 2009, καταγράφοντας αύξηση 6,3%, ενώ σε σχέση με το 2008 η αύξηση ήταν 3%. Από αυτά, οι 787 χιλιάδες ήταν καθαρά για σκοπούς διακοπών με κύριο προορισμό να παραμένει η Ελλάδα. Γοητευμένος από τους θεσσαλικούς προορισμούς και την αποτελεσματική δουλειά που συντελείται για την προβολή τους, δήλωσε και ο πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Κυπριακού Οργανισμού Τουρισμού κ. Αλέκος Ορουνιώτης, που επισκέφτηκε το περίπτερο της Περιφέρειας Θεσσαλίας. Εξάλλου, την επιτυχή παρουσίαση των θεσσαλικών τόπων εξήρε και ο νέος οικονομικός-εμπορικός σύμβουλος της Ελληνικής Πρεσβείας στη Λευκωσία, κ. Βασίλης Σκρονιάς, κατά την επίσκεψή του στο περίπτερό μας.
Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι στους επισκέπτες της έκθεσης αλλά και σε τουριστικούς πράκτορες κι επαγγελματίες τουρισμού, μοιράστηκαν πάνω από 6.000 έντυπα, dvd, αφίσες και χάρτες ενώ με ικανοποίηση παρατηρήθηκε ότι οι προορισμοί της Θεσσαλίας ήταν ήδη γνωστοί και αγαπημένοι με αρκετούς επισκέπτες να θέλουν να επαναλάβουν το ταξίδι στα μέρη μας. Ακόμη, όπως επεσήμανε ο κ. Ευάγγελος Κάβουρας (Περιφερειακές Ενότητες Μαγνησίας και Σποράδων) που εκπροσώπησε την Περιφέρεια Θεσσαλίας στην έκθεση, παρατηρήθηκε η έντονη επιθυμία από το κοινό της έκθεσης να δρομολογηθεί αεροπορική σύνδεση μεταξύ της Κύπρου και του αεροδρομίου Ν. Αγχιάλου ώστε να διευκολύνεται η μετάβασή τους στην περιοχή.

Λύση στο πρόβλημα με το ραδιοφάρο στον κάβο Γουρούνι της Σκοπέλου,

Λύση στο πρόβλημα με το ραδιοφάρο
Δρομολογήθηκε χθες η επίλυση του προβλήματος που αφορά στο ραδιοφάρο ο οποίος βρίσκεται στον κάβο Γουρούνι της Σκοπέλου, καθώς μετά από χθεσινή συνομιλία των ιθυνόντων του Δήμου Σκιάθου με την αρμόδια υπηρεσία της ΥΠΑ κλιμάκιο τεχνικών αναμένεται να μεταβεί επιτόπου αύριο για να επισκευάσει τη βλάβη. Συγκεκριμένα, ο Αντιδήμαρχος Σκιάθου κ. Δημήτρης Διολέττας είχε χθες τηλεφωνική επικοινωνία με τους υπευθύνους της πολιτικής αεροπορίας και προσφέρθηκε να τους διαθέσει το ταχύπλοο σκάφος του, προκειμένου να μεταβούν στο συγκεκριμένο σημείο και να αποκαταστήσουν τη βλάβη που έθεσε εκτός λειτουργίας το ραδιοβοήθημα στον κάβο Γουρούνι.
Όπως αναφέρει στο σημείο αυτό ο κ. Διολέττας «επικοινώνησα χθες με τον υπεύθυνο τμήματος και του ανέφερα ότι δεν πρέπει να χάνουμε χρόνο, διότι προχθές ένα τσάρτερ που προέρχονταν από το εξωτερικό και είχε προορισμό την Σκιάθο, προσγειώθηκε στην Καβάλα, καθώς δεν λειτουργεί ο ραδιοφάρος. Κατά συνέπεια, συνεχίζει ο Αντιδήμαρχος Σκιάθου, ανέφερα στους αρμόδιους ότι μπορούν να μεταβούν με αεροσκάφος, λόγω της ιδιότητάς τους, στη Σκιάθο και παράλληλα προσφέρθηκα να τους μεταφέρω με το θαλάσσιο ταξί μου δωρεάν στη Σκόπελο, προκειμένου να επιδιορθώσουν την βλάβη και να στη συνέχεια να τους μεταφέρω και πάλι στην Σκιάθο, έτσι ώστε να λειτουργήσει το νησί». Σύμφωνα παράλληλα με την επισήμανση του κ. Διολέττα, «υπάρχει σοβαρό πρόβλημα και ακυρώνονται πτήσεις όταν λόγω καιρού δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί προσγείωση με οπτική επαφή».
Ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας στο Δημοτικό Συμβούλιο Σκιάθου κ. Δημήτρης Πρεβεζάνος, ο οποίος έθεσε το συγκεκριμένο θέμα στην διάρκεια της προχθεσινής συνεδρίασης, υπογράμμισε ότι «είναι απαίτηση του κόσμου να λειτουργήσει σωστά ο ραδιοφάρος για να μπορούν να προσγειώνονται τα αεροπλάνα, με οδηγό τα βοηθητικά όργανά τους και όχι με πτήσεις όψεως. Στις χαμηλές νεφώσεις, όταν δεν υπάρχει ορατότητα, γίνεται χρήση των βοηθητικών οργάνων των αεροσκαφών, αλλά στην προκειμένη περίπτωση δημιουργείται πρόβλημα, διότι δεν λειτουργεί ο ραδιοφάρος. Τώρα θα αρχίσει να γίνεται πιο έντονο το πρόβλημα, προσέθεσε ο κ. Πρεβεζάνος, διότι έχουμε καθημερινές αφίξεις αεροσκαφών».

Συνεδρίασε
το Δημοτικό
Συμβούλιο

Στο μεταξύ συνεδρίασε προχθές το Δημοτικό Συμβούλιο Σκιάθου και αποφασίστηκε η παραχώρηση της απλής χρήσης κοινοχρήστων χώρων αιγιαλού και παραλίας με αντάλλαγμα σε όμορες επιχειρήσεις για το έτος 2011, σύμφωνα με τα ισχύοντα δεδομένα. Όπως αναφέρει ο Δήμαρχος Σκιάθου κ. Πλωμαρίτης «στην προχθεσινή συνεδρίαση εγκρίθηκαν οι αιτήσεις που υποβλήθηκαν από τους ενδιαφερόμενους, ενώ το αντίτιμο που καταβάλλεται στον Δήμο, ορίζεται πάντα με βάση τα τετραγωνικά μέτρα του χώρου».
Παράλληλα εγκρίθηκε η μελέτη παροχής υπηρεσιών για τη «ναυαγοσωστική κάλυψη πολυσύχναστων παραλιών του Δήμου Σκιάθου» της τεχνικής υπηρεσίας του Δήμου Σκιάθου και καθορίστηκε ο τρόπος εκτέλεσης.
Συγκεκριμένα, οι ναυαγοσώστες θα αναλάβουν δράση από την 1η Ιουνίου στις πολυσύχναστες παραλίες του νησιού. Συγκεκριμένα, πρόκειται για τις παραλίες
Μεγάλη Αμμος, Αχλαδιές, Βρωμόλιμνος, Αγία Παρασκευή, Τρούλος, Κουκουναριές και Μπανάνα.
Στα θέματα της ημερήσιας διάταξης της προχθεσινής συνεδρίασης συγκαταλέγονταν επίσης η αποδοχή δωρεάς παραχώρησης κατά χρήση απορριμματοφόρου οχήματος από τον Σύνδεσμο διαχείρισης στερεών αποβλήτων (ΣΥ.ΔΙ.Σ.Α.) Ν. Μαγνησίας, το οποίο θα ενισχύσει τον στόλο των οχημάτων της υπηρεσίας καθαριότητας του Δήμου Σκιάθου και, τέλος, εγκρίθηκε η συγκρότηση τιμητικής οργανωτικής επιτροπής διενέργειας εκδηλώσεων στο πλαίσιο του έτους Παπαδιαμάντη 2011. Όπως αναφέρει στο σημείο αυτό ο Δήμαρχος Σκιάθου κ. Πλωμαρίτης «σεμνά και ταπεινά θα τιμήσουμε τον Αλέξανδρο Παπαδιαμάντη, ο οποίος ήταν πάντα σεμνός και πένης, σε όλη τη διάρκεια της ζωής του».
ΓΛ. ΥΔΡ.
taxydromos

Στα σκαριά και σε λίγες μέρες στην Σκόπελο η επιτροπή αγώνα των επαγγελματιών βιοτεχνών η όποια δεν θα έχει κανένα πολιτικό νταβατζή


μετά από τα πολλά πρόβλημα που έχουν η επαγγελματίες βιοτέχνες στην σκόπελο αποφάσισαν σε χθεσινή τους συνάντηση που έγινε στην σκόπελο να προχωρήσουν στην δημιουργία επιτροπής αγώνα για να δώσουν λύση στα προβλήματα τους .ανέφεραν ότι δεν θέλουν καπέλωμα από κανένα πολίτικο νταβατζή γιατί έχουν βαρεθεί να τους εκμεταλλεύονται για κομματικά οφέλη κάθε φορά που είναι να διεκδικήσουν κάτι αυτό λοιπόν το ξεκαθάρισαν. ακόμη είναι επιτακτική η ανάγκη της δημιουργίας καθώς στην σκόπελο δεν υπάρχει άλλος συνδικαλιστικός φορέας να τους εκπροσωπεί και ο λόγος που τον διέλυσαν τον σύλλογο που υπήρχε ήταν πάλι κομματικά συμφέροντα που χρησιμοποιούσαν τον σύλλογο σαν μαγαζί τους ο καθένας
στης επόμενες μέρες θα γίνει πιο μαζική συνάντηση και όπου  θα γίνει και η εκλογή του συντονιστικού οργάνου να είστε συντονισμένη θα κάνουμε ανακοίνωση νέας συνάντησης σύντομα
ακόμη η επιτροπή είναι προσωρινή διότι αμέσως θα προχώρηση σε δημιουργία επισήμου συλλόγου για την σκόπελο

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αρχειοθήκη ιστολογίου