Παρασκευή, 25 Φεβρουαρίου 2011

Τιμάμε την 8 Μάρτη - Ημέρα Αγώνα των Γυναικών της εργατικής τάξης, των αυτοαπασχολούμενων, των αγροτισσών, των νέων , των μεταναστριών

ΠΑΜΕ – ΠΑΣΕΒΕ – ΠΑΣΥ – ΜΑΣ - ΟΓΕ

ΤΙΜΟΥΜΕ ΤΗΝ 8 ΜΑΡΤΗ – ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ

ΗΜΕΡΑ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΤΗΣ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΤΑΞΗΣ, ΤΩΝ ΑΥΤΟΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΩΝ, ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΙΣΣΩΝ, ΤΩΝ ΝΕΩΝ, ΤΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΡΙΩΝ

ΟΛΟΙ 10 ΜΑΡΤΗ 2011, 6.30μμ
ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ
Ο καπιταλισμός τσακίζει τη ζωή,
κάνε τη δύναμή σου ανατροπή

Γυναίκα εργαζόμενη, άνεργη, αυτοαπασχολούμενη, αγρότισσα, νέα, μετανάστρια,
Στις σημερινές συνθήκες που το κεφαλαίου και οι πολιτικοί του εκφραστές καταργούν τα δικαιώματά σου ένα – ένα
δε χωρά κανένας εφησυχασμός, καμία αναμονή!

 • Αυτοί που τόσα χρόνια πλουτίζουν από τον ιδρώτα μας – οι πλουτοκράτες.
 • Αυτοί που τόσα χρόνια ταΐζουν με τις πολιτικές τους, τους βιομηχάνους, τους τραπεζίτες, τους μεγαλοξενοδόχους, τους μεγαλέμπορους, τους εφοπλιστές - οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, ο ΛΑΟΣ, η ΕΕ.
 • Αυτοί που με τις πρακτικές τους στηρίζουν αυτές τις πολιτικές σε βάρος της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων – οι συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες.
 • Αυτοί που υποστηρίζουν την ισοτιμία στα χαρτιά, ενώ στη ζωή επιβάλλουν σκληρή ανισότητα για τις γυναίκες των εργατικών, λαϊκών στρωμάτων.
Όλοι αυτοί προσπαθούν να μας πείσουν, ότι η κατάσταση που ζούμε σήμερα είναι μονόδρομος: Να είμαστε άνεργες. Να αναγκαζόμαστε να πληρώνουμε για την Υγεία, την Πρόνοια, την Παιδεία. Να κόβονται οι μισθοί και οι συντάξεις μας. Να κλείνουμε τα μαγαζιά μας πνιγμένες στα χρέη. Να πουλάμε τα χωράφια μας, γιατί δεν μπορούμε να τα καλλιεργήσουμε. Να επιλέγουν τα νέα ζευγάρια να μην κάνουν οικογένεια, κάτω από το φόβο και την ανασφάλεια για το αύριο. Να απολύονται οι νέες γυναίκες επειδή μένουν έγκυες. Να δουλεύουμε όποτε και για όσο η εργοδοσία μας χρειάζεται και με όποιο μισθό τη συμφέρει.
Θέλουν να μας πείσουν, ότι είμαστε συνυπεύθυνες για τα χρέη και τα ελλείμματα που τόσα χρόνια δημιουργήθηκαν από τις πολιτικές τους.
Θέλουν να μας πείσουν, ότι πρέπει να σκύψουμε το κεφάλι, να κάνουμε θυσίες για να βγούμε από την καπιταλιστική, οικονομική κρίση που προκλήθηκε επειδή ακριβώς τα μονοπώλια έσκασαν από τα κέρδη τους.
Αυτός είναι ο δικός τους μονόδρομος.

Εργαζόμενη, άνεργη, νέα,
Μη σε ξεγελάσουν! Υπάρχει διέξοδος!
Μονόδρομος για μας δεν είναι η εξαθλίωση και η ανασφάλεια. Μονόδρομος για μας είναι το αντιπάλεμα αυτής της πολιτικής που μας θέλει σύγχρονους δούλους, υποταγμένες στα συμφέροντα των εργοδοτών, στους νόμους της καπιταλιστικής κερδοφορίας. Μονόδρομος για μας είναι η οργανωμένη ταξική πάλη, η σύγκρουση, η ρήξη και η ανατροπή. Ο αγώνας για ένα δρόμο ανάπτυξης, που στο επίκεντρό του θα έχει τις σύγχρονες ανάγκες μας, όπου τα πλούτη που παράγουμε και καρπώνεται μια χούφτα καπιταλιστών θα είναι ιδιοκτησία του λαού, θα μας εξασφαλίζουν μια αξιοπρεπή ζωή, τη ζωή που αξίζει σε εμάς και τις οικογένειές μας.
Ένα είναι το διαχρονικό δίλημμα για το λαό, τις γυναίκες, τη νεολαία. Υποταγή ή οργάνωση της πάλης και αντεπίθεση ως την τελική νίκη. Σήμερα δεν είμαστε μόνες, υπάρχει η Κοινωνική Συμμαχία του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου (ΠΑΜΕ), της Πανελλαδικής Αντιμονοπωλιακής Συσπείρωσης των ΕΒΕ (ΠΑΣΕΒΕ), της Παναγροτικής Αγωνιστικής Συσπείρωσης (ΠΑΣΥ), του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών (ΜΑΣ), της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδας (ΟΓΕ).
Αυτή δίνει δύναμη στη δύναμή μας. Εκφράζει την ενότητα της εργατικής τάξης και των άλλων λαϊκών στρωμάτων. Διεκδικεί αιτήματα που μπήγουν το μαχαίρι βαθιά στα αίτια της κρίσης, που ξεπερνούν διαχειριστικές λογικές και στέκονται απέναντι στα συμφέροντα των μονοπωλίων, γιατί όσο οι πολυεθνικές κερδίζουν, τόσο ο λαός χάνει.

ΕΛΑ ΜΑΖΙ ΜΑΣ – ΠΑΡΕ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΣΟΥ.

Μισθωτή, άνεργη, νέα εργαζόμενη, αυτοαπασχολούμενη, αγρότισσα,
ΟΡΓΑΝΩΣΟΥ στο Σωματείο, στο ΠΑΜΕ, στις Επιτροπές της ΠΑΣΕΒΕ, της ΠΑΣΥ, στο ΜΑΣ και στους Συλλόγους Γυναικών της ΟΓΕ.
Κανένας αγώνας δεν έχει θετικό αποτέλεσμα χωρίς τη συμμετοχή των γυναικών, χωρίς τη σύμπραξη του εργατικού, του λαϊκού κινήματος.

ΕΛΑ ΜΑΖΙ ΜΑΣ – ΠΑΡΕ ΜΕΡΟΣ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ:
 • Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους. 7ωρο – 5θήμερο – 35ωρο, κατώτερο μισθό 1.400€, καμία κατάργηση της Κυριακής αργίας.
 • Καμία κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας. Υπογραφή κλαδικών Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας που να ικανοποιούν τις σύγχρονες ανάγκες μας.
 • Σύνταξη στα 60 για τους άντρες, στα 55 για τις γυναίκες. Να καταργηθούν όλοι οι αντιασφαλιστικοί νόμοι.
 • Ουσιαστική προστασία της μητρότητας για τις μισθωτές, αυτοαπασχολούμενες και αγρότισσες κατά τη διάρκεια της κύηση και της γαλουχίας.
 • Αποκλειστικό δημόσιο και δωρεάν σύστημα Υγείας – Πρόνοιας.
 • Κρατικούς δωρεάν βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς, κέντρα οικογενειακού προγραμματισμού. Αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν Παιδεία.
 • Προστασία των ανέργων. Επίδομα ανεργίας στο 80% του κατώτερου μισθού. Υπολογισμός του χρόνου ανεργίας ως συντάξιμου χρόνου.

Η φετινή Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας αποτελεί σταθμό κλιμάκωσης στον πόλεμο κυβέρνησης, ΔΝΤ, ΕΕ, κομμάτων της πλουτοκρατίας. Τιμούμε τους αγώνες του χθες και συνεχίζουμε στην ίδια ρότα ως το τέλος. Οι αγώνες του αύριο – οι δικοί μας αγώνες – να είναι ακόμη πιο τρανοί, ακόμη πιο δυναμικοί, ακόμη πιο αποτελεσματικοί. Να ανοίξουν το δρόμο για το μέλλον που αξίζει σε εμάς και τα παιδιά μας. Ένα μέλλον απαλλαγμένο από την εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο.

tromaktiko: Η Ζέτα "κάρφωσε" τον Ρέμο

tromaktiko: Η Ζέτα "κάρφωσε" τον Ρέμο: "«Ερωτεύτηκα το γεγονός ότι τρύπωσε στο μυαλό και την καρδιά μου», αποκαλύπτει η Ζέτα Μακρυπούλια..."

tromaktiko: Ένα μεγάλο ΜΠΡΑΒΟ στους αστυνομικούς

tromaktiko: Ένα μεγάλο ΜΠΡΑΒΟ στους αστυνομικούς: "Με αυτοθυσία και αυταπάρνηση έδωσαν τη μάχη με τους ληστές, γνωρίζοντας ότι μπορεί να πεθάνουν..."

Τορπίλες Καμμένου στη Βουλή, για την σύσταση Αρχηγείου Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής

Δείτε το video
http://www.youtube.com/watch?v=l1vQLwzCY9s&feature=player_embedded
Toρπίλες εξαπέλυσε ο Πάνος Καμμένος πριν από λίγες μέρες στην Βουλή, κατά την διάρκεια της συζήτησης επί της αρχής, των άρθρων και του συνόλου του σχεδίου νόμου: «Σύσταση Αρχηγείου Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής και άλλες διατάξεις».
Αναφερόμενος στην έκκλησή του κ. Παπουτσή για την συγκέντρωση στο κέντρο της Αθήνας, ανέφερε: “θα ήθελα να σας θυμίσω ότι πριν από περίπου ένα χρόνο, ο Πρόεδρος τότε του ΠΑΣΟΚ και σημερινός Πρωθυπουργός ήταν εκείνος ο οποίος, εκμεταλλευόμενος τις αγωνίες των Ελλήνων λιμενεργατών, κατέβηκε στον Πειραιά, συνοδευόμενος από τον τότε Νομάρχη τον κ. Μίχα, ο οποίος..
καταδικάστηκε από τον Πειραϊκό λαό, προκειμένου να ξεκινήσει τον ανένδοτο αγώνα κατά της σύναψης συμφωνίας με την COSCO. Τότε ήταν που ο κ. Μίχας, ο κομματικός σας εκπρόσωπος, ξήλωσε τα γαλόνια του κεντρικού Λιμενάρχη Πειραιώς και τον έφτυσε μπροστά στις κάμερες της τηλεοράσεως.”
Ο Καμμένος αναφερόμενος στο νομοσχέδιο το αποκάλεσε κόλαση, τονίζοντας: “Και η κόλαση είναι η κατάργηση του Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας, Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, ουσιαστικά η υπαγωγή του Λιμενικού Σώματος στις υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας, διότι αυτό κάνετε”
Στην συνέχεια ο κ. Καμμένος τόνισε ότι,
Δεν είναι αποστολή του Λιμενικού Σώματος να μετατραπεί σε ένα ΜΑΤ των λιμανιών, διότι αυτό μόνο περιγράφετε με την έννοια της εξυπηρέτησης της ελληνικής ασφάλειας.
Τέλος αναφερόμενος στον υφυπουργό κ. Όθωνα τόνισε:
“Λοιπόν, έχετε υπόψη σας σ’ αυτήν τη θέση που είστε το εξής: Αφήστε τα «ασφαλίτικα» και πηγαίνετε να δείτε τις δικογραφίες που υπάρχουν. Ο κ. Μίχας επιτέθηκε κατά του κεντρικού Λιμενάρχη Πειραιώς ενώπιον των καμερών. Αυτά, αφού θέλετε να τα δείτε, σας υπόσχομαι ότι από σήμερα στο διαδίκτυο θα σας αφιερώνονται προσωπικά και επικαλούμαι τον κύριο Υπουργό, τον κ. Παπουτσή, να απαντήσει αν είναι έτσι ή όχι.”

Ε, ναι λοιπόν. Και οι άντρες προσποιούνται οργασμό!

Χρειάστηκε μια μελέτη για να ανοίξουν τα μάτια μας και να καταλάβουμε επιτέλους πως δεν έχουμε μόνο εμείς το προνόμιο της προσποίησης στο σεξ. Η μελέτη αυτή λοιπόν, έλαβε χώρα στο Κάνσας και σε αυτήν πήραν μέρος φοιτητές του Πανεπιστημίου.
Σοκαριστικό είναι το γεγονός πως 28% από αυτούς δήλωσαν πως προσποιούνται ότι έχουν οργασμό. Δεν είναι καθόλου λίγο, δεδομένου ότι εμείς νομίζαμε πως θα ήταν 0%, ενώ στην πραγματικότητα πρόκειται για το 1/3 του δείγματος!
Ο λόγος που το κάνουν αυτό είναι γιατί αυτό που θέλουν είναι να βάλουν τέλος στη σεξουαλική πράξη, αποφεύγοντας όμως να πληγώσουν τη σεξουαλική τους παρτενέρ. Καταφεύγουν λοιπόν στο ίδιο ακριβώς κόλπο με αυτές και απ' ότι φαίνεται δεν γίνονται αντιληπτοί ούτε αυτοί.
πηγή: queen.gr

Έφτασαν στη Μάλτα αμερικανοί πολίτες από τη Λιβύη

Κατέπλευσε ήδη στη Βαλέτα, προερχόμενο από λιβυκό λιμάνι, το ναυλωμένο από τις ΗΠΑ πλοίο "Μαρία Ντολόρες", που μεταφέρει περίπου 300 αμερικανούς πολίτες. Ο κατάπλους του καθυστέρησε εξαιτίας των κακών καιρικών συνθηκών στην πορεία του διάπλου του από τη Λιβύη.
Η Μάλτα έχει ετοιμάσει ήδη ιατρικές μονάδες διευκόλυνσης που θα προσφέρουν θεραπεία σε τραυματισμένους Λίβυους, ενώ έχει προετοιμαστεί να δεχτεί περισσότερους από 4.800 πολίτες που θα μεταφερθούν εκεί μέσα στο Σαββατοκύριακο. Έχει, επίσης, κλείσει πολλά ξενοδοχεία για την προσωρινή παραμονή τους.
Επίσης, έχει ήδη απογειωθεί από λιβυκό αεροδρόμιο "ένα ναυλωμένο από το αμερικανικό δημόσιο αεροπλάνο, με επιβάτες Αμερικανούς κι άλλους αλλοδαπούς, που διέμεναν στη Λιβύη", ανακοίνωσε το State Department.
Το πολεμικό πλοίο της Ιταλίας, Σαν Τζιόρτζιο, παρέλαβε σήμερα από το λιβυκό λιμάνι Μισράτα 245 αλλοδαπούς, που διέμεναν στη Λιβύη, έχει δε ως προορισμό του το λιμάνι της Κατάνιας στη Σικελία (θα καταπλεύσει εκεί μεθαύριο Κυριακή), όπως μετέδωσε ήδη το ιταλικό πρακτορείο Ansa.
Επίσης, το ιταλικό καταδρομικό Mimbelli, που ήδη βρίσκεται στα διεθνή ύδατα κοντά στη Λιβύη, μπορεί να κληθεί να υλοποιήσει άλλη μία επιχείρηση απομάκρυνσης αλλοδαπών από τη Λιβύη, πρόσθεσε το ίδιο πρακτορείο. "Πολλοί Ιταλοί είναι τώρα εγκλωβισμένοι στη νοτιοανατολική Λιβύη", ανέφερε το πρακτορείο.
Τέλος, από το ιταλικό υπουργείο Αμυνας ανακοινώθηκε αργά σήμερα πως η ιταλική κυβέρνηση έχει δώσει την άδεια, "η Νατοϊκή αεροπορική βάση στη Σιγκονέλα στη Σικελία να χρησιμοποιείται κι από βρετανικά κι από αμερικανικά αεροπλάνα, γιά να απομακρύνονται, από τη Λιβύη, βρετανοί και αμερικανοί πολίτες".

Η ΟΥΡΑΝΙΑ ΕΛΕΥΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΣΤΗΝ ΛΙΒΥΗ

Εμείς τα λέγαμε είναι μεγάλο φιδ !

Στις 23 Φεβρουαρίου το Reuters δημοσίευσε δηλώσεις της Υπουργού Περιβάλλοντος κας Μπιρμπίλη, σύμφωνα με τις οποίες η κυβέρνηση δεν είναι ακόμα έτοιμη να δώσει στην Ελληνικός Χρυσός, που ανήκει κατά πλειοψηφία στην European Goldfields, άδεια για την εκμετάλλευση χρυσοφόρων κοιτασμάτων στην Χαλκιδική, λόγω των αντιδράσεων της τοπικής κοινωνίας.
Σύμφωνα με το.....
έγκυρο ειδησεογραφικό πρακτορείο η κα Μπιρμπίλη δήλωσε χαρακτηριστικά: “Έχει πολωθεί το θέμα… Σαφέστατα θα πρέπει να υπάρξει και άλλη διαβούλευση”, ενώ είπε ότι θέλει να διασφαλίσει πως το έργο δεν θα δημιουργήσει προβλήματα στον υδροφόρο ορίζοντα. Οι δηλώσεις της Υπουργού έκαναν το γύρο του κόσμου με αποτέλεσμα τη δραματική πτώση της τιμής της μετοχής της EUROPEAN GOLDFIELDS κατά 22% μέσα σε μία μόνο μέρα.

Όμως στις 24 Φεβρουαρίου, όπως αναφέρει η “Μακεδονία”, η Υπουργός Περιβάλλοντος επικοινώνησε με το Reuters για να διαψεύσει το τηλεγράφημα! Όπως ανέφερε στη “Μ” στέλεχος του υπουργείου, “η υπουργός δεν είπε ποτέ ότι η κυβέρνηση δεν είναι έτοιμη να δώσει την έγκρισή της, αλλά ότι η περιβαλλοντική μελέτη βρίσκεται σε στάδιο αξιολόγησης και η απόφαση για τους περιβαλλοντικούς όρους θα δοθεί όταν το ΥΠΕΚΑ ολοκληρώσει τη διαδικασία”. Τόνισε μάλιστα πως ποτέ η κυρία Μπιρμπίλη δεν μίλησε για θέμα που “πολώνει”.

Διερωτώμαστε τι είναι αυτό που αισθάνθηκε την ανάγκη να διαψεύσει το ΥΠΕΚΑ… Το ότι η περιοχη όπου σχεδιάζεται η πραγματοποίηση της χρυσής επένδυσης δεν έχει απλά “πολωθεί” αλλά κυριολεκτικά “βράζει” είναι πασιφανές και το γνωρίζει από πρώτο χέρι το ΥΠΕΚΑ. Οι δυο κυρίες του ΥΠΕΚΑ Τίνα-Μαργαρίτα υποχρεώθηκαν να μαζέψουν όπως-όπως το σήριαλ των “δημόσιων διαβουλεύσεων” από τα ταραγμένα νερά της ΒΑ Χαλκιδικής και να οδηγήσουν τη διαβούλευση στα ήρεμα νερά του Κολωνακίου.

Ποιος ο λόγος να διαψεύσει η κα Μπιρμπίλη το ότι “χρειάζεται κι άλλη διαβούλευση” και να το αντικαταστήσει με το “η απόφαση για τους περιβαλλοντικούς όρους θα δοθεί όταν το ΥΠΕΚΑ ολοκληρώσει τη διαδικασία αξιολόγησης της μελέτης” που σημαίνει ότι δεν θα γίνει άλλη διαβούλευση και ότι η έκδοση της άδειας είναι απλά θέμα χρόνου;

Γιατί έσπευσε το ΥΠΕΚΑ να διαψευσει το Reuters που έγραψε ότι η κα Μπιρμπίλη είπε ότι “η κυβέρνηση δεν είναι έτοιμη να δώσει την έγκρισή της”, τη στιγμή μάλιστα που η κα Καραβασίλη προσπαθεί να πείσει την τοπική κοινωνία ότι “η διαβούλευση θα συνεχιστεί” και ότι καμία απόφαση δεν είναι ειλημμένη;;;

Όλα δείχνουν ότι οι αποδέκτες της διάψευσης δεν βρίσκονται στην Ελλάδα, αλλά στο εξωτερικό. Είναι οι μέτοχοι της EUROPEAN GOLDFIELDS που αντέδρασαν στα όσα – αυτονόητα για εμάς στην Ελλάδα – είπε η κα Μπιρμπίλη, οδηγώντας την τιμή της μετοχής στα Τάρταρα. Η διάψευση καθησύχασε τους ανησυχούντες μετόχους και έσωσε την τιμή της EUROPEAN GOLDFIELDS η οποία στη σημερινή συνεδρίαση κατέγραψε κέρδη κοντά στο 12%. Η επένδυσή μας στην Ελλαδα δεν κινδυνεύει, η δημόσια διαβούλευση έχει λήξει, η τοπική κοινωνία έχει εκφραστεί θετικά για το έργο, αντιδραση δεν υπάρχει και όπου να’ναι το Υπουργείο Περιβάλλοντος θα εκδώσει την άδεια. Φοβόμαστε ότι ο Πρόεδρος της ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ και μεγαλομέτοχος της EUROPEAN GOLDFIELDS κ. Δημήτρης Κούτρας έχει μπλέξει την Υπουργό Περιβάλλοντος στα χρηματιστηριακά του παιχνίδια.

Σε χθεσινή της (24/2) ανακοίνωση τύπου η EUROPEAN GOLDFIELDS αντιγράφει τη διορθωτική δήλωση της Υπουργού και διαψεύδει ότι έχει ζητηθεί από το ΥΠΕΚΑ οποιαδήποτε συμπληρωματική πληροφορία σχετικά με τον υδροφόρο ορίζοντα ή τη ρύπανσή του. Η εταιρεία δηλώνει ότι έχει λάβει επιβεβαίωση από μια Ειδική Τεχνική Επιτροπή του ΥΠΕΚΑ ότι η Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων είναι σύμφωνη με όλες τις προδιαγραφές της Ελληνικής και Ευρωπαϊκής περιβαλλοντικής νομοθεσίας” και τέλος τονίζει ότι “μετά από πλήρη δημόσια διαβούλευση, στις 10 Δεκεμβρίου 2010 το Νομαρχιακό Συμβούλιο ομόφωνα υποστήριξε την ΜΠΕ και πέρασε το θέμα στο ΥΠΕΚΑ για την τελική έγκριση”.

Επισημαίνουμε ότι η ΜΠΕ που “ομόφωνα υποστήριξε” το Νομαρχιακό Συμβούλιο δεν μπορεί να τροποποιηθεί ή να συμπληρωθεί, αφού σε μια τέτοια περίπτωση θα πρέπει να επαναληφθεί η διαδικασία γνωμοδότησης. Αν συμβεί αυτό, θα αποδειχθεί μάταιη η μεθόδευση της Κυβέρνησης για να αποσπάσει τη γνωμοδότηση του Νομαρχιακού Συμβουλίου μερικές μέρες πριν τη λήξη της θητείας του και την οριστική κατάργηση του θεσμού. Κατα συνέπεια η οποιαδήποτε “διαβούλευση” γίνει – αν γίνει – τώρα, ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ να οδηγήσει στην τροποποίηση της μελέτης. Άρα είναι ψευδής και προσχηματική.

Παρά την συστηματική προπαγάνδα και τις απεγνωσμένες προσπάθειες της κυβέρνησης και της εταιρείας να αποσιωπηθεί η αντίθεση της κοινωνίας στο Επενδυτικό Σχέδιο, αυτή διογκώνεται καθημερινά.

http://antigoldgreece.wordpress.com/

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Ο Όμιλος Φίλων Ελληνικής Αστυνομίας Δυτικής Αττικής Και η οικογένεια του δολοφονηθέντα Αρχιφύλακα
ΣΠΑΝΟΥΔΑΚΗ Μιχαήλ
Σας προσκαλούν να τιμήσετε με την παρουσία σας
Τα αποκαλυπτήρια του «Μνημείου Αρχιφύλακα ΣΠΑΝΟΥΔΑΚΗ Μιχαήλ»
Τα οποία θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή 6 Μαρτίου 2011
και ώρα 10.30´ στα Γερακιανά Κισάμου Δήμου Πλατανιά Χανίων.
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
7.30-10.15 Θεία Λειτουργία-Τέλεση μνημοσύνου στον.....
Ιερό Ναό Αγ. Βαρβάρας Γερακιανών
10.25 Πέρας προσέλευσης προσκεκλημένων-επισήμων
10.30 Επιμνημόσυνη δέηση
10.35 Ομιλία
10.40 Προσκλητήριο πεσόντα κατά την εκτέλεση του καθήκοντος
10.43 Αποκαλυπτήρια μνημείου
10.45 Κατάθεση στεφάνων
10.50 Ενός λεπτού σιγή – Ανάκρουση Εθνικού Ύμνου
10.55 Ριζίτικο τραγούδι
11.00 11.00 Πέρας εκδήλωσης – Παραδοσιακό κέρασμα
ΜΙΧΑΗΛ ΜΙΧ. ΣΠΑΝΟΥΔΑΚΗΣ
ΑΡΧΙΦΥΛΑΚΑΣ ΕΛ. ΑΣ.
Γεννήθηκε στα Γερακιανά Κισάμου την 16-6-1973
Κατετάγηκε στην Ελληνική Αστυνομία την 19-6-1995
Μετά την έξοδο του από την σχολή Αστυφυλάκων τοποθετήθηκε στο αστυνομικό τμήμα Φαλήρου, όπου υπηρέτησε μέχρι την ημέρα που δολοφονήθηκε. Την 5-3-2009 δολοφονήθηκε στη Νίκαια Πειραιώς από αλλοδαπό ληστή τραπεζών, ο οποίος προηγουμένως είχε ληστέψει το υποκατάστημα της Τράπεζας Κύπρου στην πλατεία Δαβάκη «περιβολάκι» και ενώ επιχειρούσε να τον συλλάβει.
«ΕΠΕΣΕ ΣΤΟ ΚΑΘΗΚΟΝ»
http://ksipnistere.blogspot.com/2011/02/blog-post_7805.html 

Εδώ ρε καραγκιόζη δεν έρχεσαι δεν σε σηκώνουν τα νερά ?εμείς δεν έχουμε ανάγκη τον τουρισμό?

Περιοδεία στην Κρήτη ο Π. Γερουλάνος

«Η ανάπτυξη στο Ρέθυμνο θα είναι αποτέλεσμα της αναβάθμισης της πολιτιστικής κληρονομιάς της πόλης και των τουριστικών υποδομών. Ανάπτυξη που θα σέβεται τον πολιτισμό της Κρήτης» δήλωσε από το Ρέθυμνο όπου βρέθηκε σήμερα, ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού, Παύλος Γερουλάνος, στο πλαίσιο της περιοδείας του στην Κρήτη.

Ο υπουργός, που επισκέφτηκε το χώρο ανέγερσης του Αρχαιολογικού Μουσείου, ο οποίος βρίσκεται στις σημερινές εγκαταστάσεις του ΚΤΕΛ, καθώς επίσης και το φρούριο «Φορτέτσα» μίλησε για την αναγκαιότητα προστασίας και αναβάθμισης των αρχαιολογικών χώρων με ταυτόχρονη ποιότητα υπηρεσιών που σχετίζονται με την αρχαιολογία. Δήλωσε μάλιστα ικανοποιημένος για τις έως τώρα αναπλάσεις και παρεμβάσεις στο φρούριο.

Σχετικά με την χρονική εκκίνηση κατασκευής του Μουσείου δήλωσε πως την επόμενη Δευτέρα θα εξετασθεί από την αρμόδια επιτροπή του υπουργείου το σχέδιο του προβλεπόμενου κτιριακού προγράμματος με στόχο όσο το δυνατόν συντομότερα να γίνει ο διαγωνισμός για τη μελέτη του κτιρίου.

Για το πρόβλημα που απασχολεί το Ρέθυμνο και αφορά στο παραλιακό μέτωπο και την εικόνα που αυτό παρουσιάζει σήμερα, επιβεβαίωσε για ακόμη μία φορά ότι έχουν παρθεί οι αποφάσεις και σε συνεργασία με τη δημοτική αρχή το παραλιακό μέτωπο θα αποκατασταθεί και θα αναβαθμιστεί εντός του έτους.

Όλα τα θέματα που απασχολούν αρχαιολογικούς χώρους θα λυθούν, ενώ σύμφωνα με τον υπουργό, οι φορείς θα πρέπει να συνεργαστούν και να ενδιαφερθούν ώστε να υπάρξουν ώριμες μελέτες για να επιμεληθεί το υπουργείο την ένταξή τους στο ΕΣΠΑ.

Στα σχέδια του υπουργείου μάλιστα, είναι οι αθλητικές εγκαταστάσεις και στο Ρέθυμνο να παραχωρηθούν στην περιφέρεια Κρήτης στο πλαίσιο της δημιουργίας του Εθνικού Συμβουλίου Αθλητικού Σχεδιασμού, στο οποίο θα κληθούν οι Περιφέρειες να καταθέσουν προτάσεις - κατευθύνσεις, ώστε ο αθλητισμός να αναγορευτεί σε αναπτυξιακό τομέα.

Ο ΣΑΧΗ(ΝΙΔΗΣ) ΣΤΟ ΒΟΛΟ: ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΛΗΣΤΕΥΕΙ ΤΟ ΛΑΟ!!

Με προσυγκέντρωση στο Εργατικό Κέντρο Βόλου, προετοιμάστηκε η υποδοχή του υφυπουργού Οικονομικών Σαχινίδη ο οποίος είχε ομιλία στο VOLOSPALACE προσκεκλημένος του τοπικού μΠΑτΣΟΚ.
Στην Ξενοφώντος και πριν το ξενοδοχείο παρατάχτηκε διμοιρία, αποκόπτωντας τη πρόσβαση στην είσοδο του ξενοδοχείου, ενώ στα γύρω στενά υπήρχαν δεκάδες ασφαλήτες, ελέγχοντας την περίμετρο του ξενοδοχείου.
Ακούστηκαν συνθήματα ενάντια στο κράτος της χρεοκοπίας, τους μετανάστες, την αστυνομοκρατία, και τους τζαμπατζήδες υπουργούς.
Πανικός προκλήθηκε στα ΜΑΤ, όταν η πορεία έφυγε κάνοντας τον κύκλο του Δημαρχείου Βόλου και προσέγγισε ξανά το ξενοδοχείο όχι από το δρόμο αλλά από το πάρκο, σε πλατιά διάταξη δημιουργώντας ένα πολύ μεγαλύτερο μέτωπο επιτήρησης που η δοιμιρία των ΜΑΤ δεν μπορούσε να ελέγξει. Έτσι η πορεία βρέθηκε πολύ πιο κοντά στο χώρο της εκδήλωσης, συνεχίζοντας με παλμό τα συνθήματα με κυρίαρχο "ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΛΗΣΤΕΥΕΙ ΤΟ ΛΑΟ".
Παράλληλα, τρία μέλη του κινήματος "ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ" μπήκαν στην αίθουσα της ομιλίας κι έκραξαν τον Σαχινίδη την ώρα που πήγε να ξεκινήσει την ομιλία του, καταγγέλλοντας το κράτος των εργολάβων και των πραγματικών τζαμπατζήδων. Φυσικά τους πέταξαν έξω με το αιτιολογικό "πρώτα ο πολίτης, πετιέται έξω".
ergatis.wordpress.com/

Έκληση για ιατρική βοήθεια στην Ανατολική Λιβύη

υπάρχει επείγουσα έκληση από ανθρώπους στην ανατολική Λιβύη που χρειάζονται φαρκευτικα υλικά καθως υπάρχουν πολλοί και πολύ σοβαρά τραυματίες ( έχουν  ασθενείς με σοβαρά τραύματα από σφαίρες στο κεφάλι ).

δεν ξερω , ουτε εχω κατα νου (περα απο τις καθιερωμενες ΜΚΟ - γιατροι του κοσμου. γιατροι χωρις συνορα)  πως μπορουμε να  κανονισουμε  κατι απ τα κατω που να εχει αποτελεσμα καθως η κατασταση στη Λιβύη τωρα ειναι σχεδον οσο δυσκολη μπορει να γινει

η επικοινωνια με ενα γκρουπ που προσπαθουν να ενημερωσουν με ειδησεις απο Λιβύη και βρίσκεται στην Λιβύη είναι εδώ
http://www.livestream.com/libya17feb

Δήλωση Σαμαρά για Λιβύη

Δήλωση Σαμαρά για Λιβύη

Πέρασαν η καλές εποχές και για την Σκόπελο ?

Σας θυμίζουν η μέρες αποκριές  σας θυμίζουν καθόλου εποχές από παλιά όχι
Μας έχουν Άλλαξε τον αδόξαστο
Πως καταλαβαίνεται ότι υπάρχει πρόβλημα στους επαγγελματίες?
Ποτέ ήταν ανοιχτό τέτοια εποχή τόσα καταστήματα στην σκοπελίτικα πώς να μην είναι πως είναι δυνατόν να μπορέσουν να ανταπεξέλθουν στα έξοδα με 30 μέρες δουλεία δηλαδή μόνο τον Αύγουστο δεν είναι δυνατόν αυτό .ας είμαστε ρεαλιστές τα πράγματα έχουν Άλλαξε και έχουν Άλλαξε προς το χειρότερο σε όλους είναι ορατό το πρόβλημα κάτι πρέπει να γίνει δεν μπορεί να ξαναπάρουμε τα πελάγη και να φύγουμε πάλι
Έχουμε κάποιες πρότασης και θα θέλαμε να της κουβεντιάσουμε μαζί σας θέλουμε ο καθένας από εσάς να προβάλει και να ανάλυση το πρόβλημα και να δόση την δική του πρόταση να έχουμε όλοι μας συμμετοχή
Τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά η σαιζόν πλησιάζει
Από πού λοιπόν περιμένουμε βοήθεια όλοι η επαγγελματίες στην σκόπελο και όταν λέμε επαγγελματίες δεν εννοούμε μόνο εστιατόρια καφετερίες κλπ είναι και τα ενοικιαζόμενα δωμάτια είναι τα ξενοδοχεία μικρά βεβαία γιατί τα μεγάλα έχουν τις δίκες τους πρακτικές λάθος βεβαία γιατί θα έπρεπε και αυτή να είναι μαζί με όλους τους επαγγελματίες συνεχίζουμε λοιπόν και προσθέστε οτιδήποτε κινείτε στο νησί οικοδομή πλοία μεταφορές τρόφιμα κινιούνται γύρο από το τουρισμό άρα όλοι από εκεί κρεμόμαστε ο μονός κλάδος που δεν ενδιαφέρεται είναι η συνταξιούχοι  αλλά και αυτή έχουν τους δικούς τους που με τον άλφα η βήτα τρόπο είναι στην αλυσίδα .
Εμείς δίνουμε της δίκες μας πρότασης και θα περιμένουμε από όλους της πρότασης τους
1)να μην γίνει αύξηση σε κανέναν δημοτικό τέλος πλατειές νερά τέλη διάφορα αντίθετα να γίνουν μείωσης σε όλα αυτά της τάξεως 30%εως και 50% τόση είναι η πτώση του τουρισμού στην σκόπελο τα τελευταία 3 χρόνια και αν δεν ήταν το ΜΑΜΑ ΜΙΑ  θα κλαίγαμε τώρα
2)να μειωθούν τα εισιτήρια στα πλοία  μέχρι και 50% να μπορέσουμε να ανταγωνιστούμε τα νησιά των Κυκλάδων και την Κρήτη που είναι πολύ πιο φτηνά τα εισιτήρια έτσι θα προσελκύσουμε περισσότερο έλληνες και ξένους
3)επειγοντος ο δήμος και όλοι η φορείς του νησιού να πάρουν στα σοβαρά την σύνδεση με την Θεσσαλονίκη και όχι να μένουν στα λόγια μόνο η Θεσσαλονίκη δίνει ζωή στην σκόπελο και όλοι η βόρεια Ελλάδα είναι το μεγαλύτερο ποσοστό επισκεπτών στην σκόπελο
4)πως βλέπεται την ιδέα δρομολόγηση πλοίου από το λιμάνι της Ραφήνας προς το νησί μας ?καταλαβαίνεται φαντάζομαι της τεράστιες  αναπτυξιακές ευκαιρίες (ένα γρήγορο πλοίο θέλει 5 ώρες )
5)να σταματήσουν ορισμένοι να βρίσκονται στο λιμάνι πχ σκυλάκιας   και να δίνουν την άσχημη εντύπωση ότι εμείς εδώ ξεβρακωνόμαστε για 10 ευρώ το λιμεναρχείο και ο σύλλογος να λάβει μετρά είναι σοβαρό πρόβλημα στην εικόνα του νησιού
Αυτά προς το παρόν από το skopelosnews
Έριξα κάποιες ιδέες και περιμένω από όλους να σχολιάσετε και να δώσετε τις δίκες σας 

Την άρση της εξουσιοδότησης στον υπουργό Οικονομικών να αλλάζει διατάξεις του μνημονίου ζήτησε η ΝΔ

Την άρση της εξουσιοδότησης στον υπουργό Οικονομικών να αλλάζει διατάξεις του μνημονίου ζήτησε η ΝΔ

«Εισιτήρια διπλά» και νέες διασκευές | τεχνες , πολιτισμος | v4.ethnos.gr

«Εισιτήρια διπλά»

Παραβιάσεις από τουρκικά μαχητικά - 25/2/2011 4:53:00 μμ

Παραβιάσεις από τουρκικά μαχητικά - 25/2/2011 4:53:00 μμ

Δικογραφία σε βάρος δύο γυναικών για εμπορική κατασκοπεία - 25/2/2011 3:12:00 μμ

Δικογραφία σε βάρος δύο γυναικών για εμπορική κατασκοπεία - 25/2/2011 3:12:00 μμ

Τσακωμένη με το... ξυράφι;

ΔΕΙΤΕ: Κάτι ξέχασε το μοντέλο

Άγγιζε την τελειότητα η εμφάνισή της σε τηλεοπτικό σόου στο Λος Άντζελες, αλλά δυστυχώς γι΄αυτήν οι παπαράτσι προσέχουν τα πάντα. Η αγαπημένη του Κριστιάνο Ρονάλντο, Irina Shayk εμφανίστηκε σε εκπομπή φορώντας πανύψηλα τακούνια και κόκκινη κοντή φούστα που έκοβε την ανάσα, αλλά τα πόδια της χρειάζονταν ένα ξύρισμα!


http://www.newsbeast.gr/lifestyle/arthro/130380/tsakomeni-me-to-xurafi/

Οι γείτονες την «έπαιρναν μάτι»ΔΕΙΤΕ: Το κορίτσι του Κριστιάνο Ρονάλντο σε… κοινή θέα

Πολλοί άντρες θα ήθελαν να μένουν απέναντι από την Ιρίνα Σάικ, τη σύντροφο που άσος της Ρεάλ Κριστιάνο Ρονάλντο!

Κι όμως οι γείτονες της παραπονέθηκαν στην Ιρίνα, γιατί δεν είχε κουρτίνες στο σπίτι της και μπορούσαν να τη δουν!

Μιλώντας στο talk show της Chelsea Handler, το μοντέλο από τη Ρωσία παραδέχτηκε ότι δεν είχε πάρει χαμπάρι τίποτα και… κοκκίνισε από ντροπή!

«Πριν από δύο εβδομάδες με κάλεσε ο γείτονάς μου και μου είπε: “Ιρίνα, λυπάμαι που στο λέω αυτό, αλλά οι γείτονες παραπονιούνται για το γεγονός ότι δεν έχεις κουρτίνες στο διαμέρισμά σου”. Αναγκάστηκα να βάλω κουρτίνες… και ντρέπομαι που το λέω, αλλά δεν ξέρω τι είδαν!» είπε η 25χρονη καλλονή.

Εμείς το μόνο που έχουμε να πούμε είναι… αχάριστοι γείτονες!
http://video.aol.com/aolvideo/aol-television/irina-shayk-on-chelsea-lately-022211-tv-replay/799975904001 

Σοκ θα φέρει η απάτη με τα ένσημα στην Ξάνθη

Σοκ θα φέρει η απάτη με τα ένσημα στην Ξάνθη

Διαδηλώσεις και στην Ιορδανία - Κόσμος

Διαδηλώσεις και στην Ιορδανία - Κόσμος

ΙΔΟΥ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΦΑΝΟ! (δεν είναι πλάκα, ισχύει 100%)

Είναι το θέμα που προαναγγείλαμε χθες. Προτιμήσαμε από το να βάλουμε σάλτσες και να γράφουμε κατεβατά, να παραθέσουμε μόνο στοιχεία χωρίς ούτε μία δική μας παρέμβαση (εκτός από τα ενδιάμεσα σχόλια).
Ποιός ήταν λοιπόν ΓΕΝΙΚΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ της “Διεθνούς Διαφάνειας” Ελλάδος από το 2005; Ο κύριος Αριστομένης Συγγρός.
“Ως εμπειρογνώμονας σε θέματα διαφάνειας έχει συνεργασθεί με το Υπουργείο Εξωτερικών και άλλες Ομοσπονδιακές και Πολιτειακές Αρχές των ΗΠΑ για την καταπολέμηση της διαφθοράς.”
Δείτε λοιπόν ενδιαφέροντα σημεία από το βιογραφικό του κυρίου Αριστομένη Συγγρού:
Με σπουδές σε Οικονομικά και Διοίκηση Επιχειρήσεων στη Γερμανία, ο Άρις Συγγρός εργάστηκε στην SIEMENS την περίοδο 1987-1999 κατά την διάρκεια της οποίας τοποθετήθηκε σε διευθυντικές θέσεις σε διάφορες χώρες του κόσμου (Ελλάδα, Γερμανία, Ουγγαρία, Βιετνάμ). Ως εξειδικευμένος εμπειρογνώμονας της Κεντρικής Υπηρεσίας Οργάνωσης και Συμβούλων της SIEMENS ανέλαβε την επίλυση προβλημάτων σε πολλά καίρια projects της εταιρείας σε διάφορες χώρες (Πορτογαλία, Σουηδία, κ.ά).
Έπειτα; Μα που αλλού;
Από το 2003 έως το 2005 διετέλεσε Διευθυντής Λειτουργικού Σχεδιασμού στην ΟΕΟΑ «Αθήνα 2004» με αντικείμενο τον σχεδιασμό της επιχειρησιακής λειτουργίας του Διεθνούς Τηλεπικοινωνιακού Κέντρου, του οποίου ανέλαβε και την διοίκηση κατά την διάρκεια των Αγώνων.
ΜΚΟ έχουμε;
Διατηρεί ενεργό παρουσία σε Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις και  σήμερα είναι μέλος της ευρείας συντονιστικής επιτροπής της «Καμπάνια των 800 ΜΚΟ για το Σύνταγμα».
Και πως αξιοποιεί η “νέα διακυβέρνηση” αυτό το στέλεχος με το πλούσιο βιογραφικό;
Τον ορισμό του κ. Αριστομένη Συγγρού στη θέση του προέδρου του διοικητικού συμβουλίου της Ανώνυμης Εταιρείας με την επωνυμία «Επενδύστε στην Ελλάδα ΑΕ» και διακριτικό τίτλο «Invest in Greece S.A.» ανακοίνωσε ο υπουργός Επικρατείας. Ο κ. Συγγρός διαθέτει μεγάλη διοικητική εμπειρία στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, ενώ διετέλεσε Γενικός Διευθυντής της «Διεθνούς Διαφάνειας – Ελλάς» τα τελευταία πέντε χρόνια. (25/01/2011)
Και μία μεγάλη αλήθεια από το στόμα του Άρι Συγγρού: Α. Συγγρός: Ζήτημα νοοτροπίας η διαφθορά στην Ελλάδα (Καθημερινή)
Διαφωνεί κανείς;

http://olympia.gr/I LOVE THIS COUNTRY!!

Έτοιμα γι' απόψε τα παπαγαλάκια Υπηρεσίας!

Όλα τα΄ χαμε, το πετρέλαιο του Καντάφι μας έλειπε

Μην ξεχαστούμε είμαστε στο αποκορύφωμα της απόκριας στην Σκόπελο δυο λόγια λοιπόν!Τις δύο τελευταίες εβδομάδες της Αποκριάς στη Σκόπελο όλος ο κόσμος νέοι, γέροι και παιδιά συνηθίζουν να διασκεδάζουν μεταμφιεσμένοι γυρνώντας από σπίτι σε σπίτι στους δρόμους στις γειτονιές. Αυτοί οι μεταμφιεσμένοι λέγονται μουτσούνες, μασκαράδες λόγω της μάσκας την οποία φοράνε. Μάλιστα συνηθίζουν να δίνουν μικρές παραστάσεις όπου βρεθούν μιμούμενοι και σατιρίζοντας διάφορα γεγονότα της καθημερινής ζωής, ανθρώπινους χαρακτήρες, ακόμη και συντοπίτες τους.
Πιο αριστοκρατικές μεταμφιέσεις φορούν οι “Μπράμδες”. Εκείνοι φορούν καλά μαντήλια και τοπικές ενδυμασίες (φουστανέλες, βράκες, τουαλέτες της εποχής) και πολλά τσαπράζια ασημένια. Γυρίζουν από γειτονιά σε γειτονιά και τραγουδούν το επικό τραγούδι της “Βλάχας”:
Άντε να πάμε Βλάχα στον πέρα καφενέ
Να σε τρατάρω Βλάχα σουμάδα κι αργιλε…
Δε θέλω τη σουμάδα ούτε τον αργιλέ
Μον θέλω ένα λουκούμι κι ένα γλυκό καφέ…
Οι Μπράμδες μαζεύονται την Κυριακή της τυρινής στις πλατείες της Παναγίας Παπαμελετίου, στο Γυφτόρεμα, στο Μύλο, στον Αι – Γιάννη και στο Χριστό τραγουδούν και χορεύουν ενώ οι νοικοκύρηδες τους κερνούν ρυζόγαλο, γαλακτομπούρεκο και άφθονο κρασί .
Επίσης την ίδια Κυριακή συναντάμε και το έθιμο της “τράτας” κατά το οποίο μασκαράδες μουντζούρηδες σκαρώνουν με καλάμια ένα καΐκι την τράτα και περνάνε από γειτονιά σε γειτονιά λέγοντας ευτράπελα τραγούδια αυτοσχεδιάζοντας και πειράζοντας τους παρευρισκόμενους. Το μπουλούκι που ακολουθεί την τράτα με τους “τραταραίους” αποτελείται από λογής λογής μασκαρεμένους οι οποίοι τραγουδούν, πίνουν και κερνιόνται τα ρυζόγαλα από τις νοικοκυρές ενώ κατά το σούρουπο η πορεία αυτή καταλήγει στην παραλία όπου και θα “φουντάρουν” στη θάλασσα την τράτα τους.
Το γλέντι όμως και οι χοροί θα συνεχίσουν στα σπίτια μέχρι τις πρωινές ώρες. Πρόκειται για έθιμο που αναπαριστά τους κουρσάρους που παλιότερα λυμαίνονταν τα αιγαιοπελαγίτικα νησιά και αποτελούσαν τον φόβο και τον τρόμο των κατοίκων.
Την Καθαρή Δευτέρα όλοι οι Σκοπελίτες θα ξεχυθούν στους αγρούς και στις ακρογιαλιές για να γιορτάσουν με χορούς και τραγούδια την έναρξη της νηστίσιμης περιόδου της Μ. Σαρακοστής. Αυτή μέρα τρώνε θαλασσινά (αχινούς, φούσκες, μύδια, πεταλίδες) ταραμά ή ταραμοσαλάτα , τουρσιά, τη λαγάνα, ελιές, ενώ πίνουν άφθονο κρασί. Συνηθίζουν μάλιστα να σχηματίζουν με λουλάκι στο μέτωπό τους έναν σταυρό και στο αυτί τους κρεμούν ένα κλωνί ζουμπούλια μυρωδάτα. Η διασκέδαση τελειώνει αργά τη νύχτα οπότε και οι παρέες χωρίζουν ενώ εύχονται χρόνια πολλά και καλή Σαρακοστή.
Το skopelosnews θέλει να σας ευχηθεί γρήγορα να πέραση η μπόρα της τρόικας και να μπορέσουμε να επιστρέψουμε στην κανονική ζωή μας στα ήθη και τα έθιμα μας
Η νέα τάξη πραγμάτων δεν επιθυμεί να θυμόμαστε τίποτα από την ιστορία μας 

Ο Βέγγος της κυβέρνησης ΓΑΠ, τους άφησε σύξυλους στην Κέρκυρα!

Της Νόπης Καραλίτσα

Ο Βέγγος, ο επίδοξος νέος αρχηγός του ΠΑΣΟΚ, άφησε σύξυλους τους πάντες στην Κέρκυρα!
Πήγε να εγκαινιάσει το Νοσοκομείο κι αντ’ αυτού εξαφανίστηκε σε παρασκηνιακές συζητήσεις με στελέχη του κ. Μπεριάτου (τον θεωρούν αντίπαλο ως επιλογή του ΓΑΠ) και την Επτανησιακής Αναγέννησης (αναζητούν ηγέτη για να μην χαθούν στο δρόμο…), ετοιμάζοντας την κατάληψη της Κέρκυρας.
Σύμμαχοί του, όλα τα στελέχη του Σημιτικού μπλογκ, που είχε «μεταφέρει» στον ΓΑΠ η κυρία Α. Γκερέκου, αλλά τώρα την... κάνουν με λαφριά πηδηματάκια, μπροστά στην καταστροφή.
Στο Νοσοκομείο, η Άντζελα Γκερέκου, οι αρχές, ο δεσπότης περίμεναν τον δελφίνο, που όπως δήλωσαν αργότερα τα εξαπτέρυγά του, ήταν στη Λευκίμη για σοβαρά προβλήματα κέντρου υγείας και "καθυστέρησε"…
Φυσικά, το καίριο κτύπημα απευθυνόταν στην κυρία Γκερέκου, που είναι στο πλευρό του ΓΑΠ και στόχευε τον εξευτελισμό της…
Τώρα, η καλύτερη έκφραση που χρησιμοποιούν για τον ΓΑΠ οι ορδές των δελφίνων;
Ψεύτης!
Που να περίμενες ποτέ τέτοια χάλια Παπανδρέου...http://sibilla-gr-sibilla.blogspot.com/

Εξετάζει κυρώσεις η Δύση | κόσμος | MEGA TV: MEGA ΓΕΓΟΝΟΤΑ

Εξετάζει κυρώσεις η Δύση | κόσμος | MEGA TV: MEGA ΓΕΓΟΝΟΤΑ

Εφημερίδα "Ριζοσπάστης" - "Rizospastis" newspaper : Aπό μέρα σε μέρα

Εφημερίδα "Ριζοσπάστης" - "Rizospastis" newspaper : Aπό μέρα σε μέρα

«Προβολή του τουρισμού τώρα»! - Η ΡΟΔΙΑΚΗ

«Προβολή του τουρισμού τώρα»! - Η ΡΟΔΙΑΚΗ

Oθωμανοί επενδυτές αγοράζουν ακίνητα στη Μύκονο και ετοιμάζουν πολυτελή χαμάμ για "μερακλήδες" Έλληνες πολιτικούς!

Oθωμανοί επενδυτές αγοράζουν ακίνητα στη Μύκονο και ετοιμάζουν πολυτελή χαμάμ για "μερακλήδες" Έλληνες πολιτικούς!

Οι ναοί της Ρωσίας!Εκκλησίες από όλη την επικράτεια της Ρωσίας, με το χαρακτηριστικό κρεμμυδόσχημο τρούλο να κυριαρχεί. Η πιο χαρακτηριστική απ’ όλες αυτή του Αγίου Βασιλείου στην Κόκκινη Πλατεία που είναι σύμβολο της Μόσχας. Η μεγαλύτερη εκκλησία, αυτή του Χριστού Σωτήρος που βρίσκεται επίσης στο Μόσχα μπορεί να χωρέσει 10.000 πιστούς.
Perierga.gr - Οι ναοί της Ρωσίας!
Perierga.gr - Οι ναοί της Ρωσίας!
Perierga.gr - Οι ναοί της Ρωσίας!
Perierga.gr - Οι ναοί της Ρωσίας!
Perierga.gr - Οι ναοί της Ρωσίας!
Perierga.gr - Οι ναοί της Ρωσίας!
Perierga.gr - Οι ναοί της Ρωσίας!
Perierga.gr - Οι ναοί της Ρωσίας!
Perierga.gr - Οι ναοί της Ρωσίας!
Perierga.gr - Οι ναοί της Ρωσίας!
Perierga.gr - Οι ναοί της Ρωσίας!
Perierga.gr - Οι ναοί της Ρωσίας!
Perierga.gr - Οι ναοί της Ρωσίας!
Perierga.gr - Οι ναοί της Ρωσίας!
Perierga.gr - Οι ναοί της Ρωσίας!
Perierga.gr - Οι ναοί της Ρωσίας!
Perierga.gr - Οι ναοί της Ρωσίας!
Perierga.gr - Οι ναοί της Ρωσίας!
Perierga.gr - Οι ναοί της Ρωσίας!
Perierga.gr - Οι ναοί της Ρωσίας!


Perierga.gr - Οι ναοί της Ρωσίας!http://perierga.gr/2011/02/%CE%BF%CE%B9-%CE%BD%CE%B1%CE%BF%CE%AF-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CF%81%CF%89%CF%83%CE%AF%CE%B1%CF%82/

ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΑΦΕΝΕΙΟ: Μια άρνηση που «έτσουξε»

ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΑΦΕΝΕΙΟ: Μια άρνηση που «έτσουξε»: " Γράφει ο Δημήτρης Κακογιάννης Πολλές απορίες προκαλεί ο αντίκτυπος της αποτυχίας της συγχώνευσης των τραπεζών ΕΘΝΙΚΗΣ και AL..."

Κι αν ήμασταν στο Καραϊσκάκη; | Gazzetta.gr

Κι αν ήμασταν στο Καραϊσκάκη; | Gazzetta.gr

Πόσο μεγάλο θα είναι το πετρελαϊκό σοκ του 2011;


Οι πέντε τελευταίες μεγάλες παγκόσμιες υφέσεις έλαβαν χώρα μετά από μια μεγάλη αύξηση των διεθνών τιμών πετρελαίου. Σε ορισμένες περιπτώσεις, συγκεκριμένα στη δεκαετία του 1970 και του 1990, η άνοδος των τιμών του πετρελαίου οφείλονταν σε περιορισμούς της προσφοράς, είτε από τον ίδιο τον ΟΠΕΚ, είτε εξαιτίας ενός πολέμου στη Μέση Ανατολή. Σε άλλες περιπτώσεις, για παράδειγμα το 2008, οφείλονταν σε μεγάλη αύξηση της ζήτησης.

Αλλά σε όλες αυτές τις περιπτώσεις η παγκόσμια οικονομία δεν άντεξε τις υφεσιακές επιπτώσεις των υψηλών τιμών ενέργειας. Και από τη στιγμή που οι διεθνείς τιμές του πετρελαίου ξεπέρασαν ήδη τα 100 δολάρια το βαρέλι – βρέθηκαν δηλαδή 33% πιο ψηλά από ό,τι το περασμένο καλοκαίρι – είναι λογικό να φοβόμαστε ότι το νέο πετρελαϊκό σοκ μπορεί να πλήξει την παγκόσμια οικονομική ανάκαμψη. Οι τιμές του πετρελαίου πρέπει, ωστόσο, να ανέβουν κι άλλο και η άνοδος να κρατήσει πολύ περισσότερο χρόνο για να είναι δικαιολογημένοι αυτοί οι φόβοι.

Από τη στιγμή που οι μισές πετρελαιοπαραγωγικές μονάδες της Λιβύης ανέστειλαν τη λειτουργία τους, ο κίνδυνος ενός πετρελαϊκού σοκ έπαψε να είναι θεωρητικός. Σύμφωνα με πρόσφατες εκθέσεις, το ήμισυ της λιβυκής παραγωγής που ανέρχεται σε 1.6 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα έχει βγει εκτός κι αυτό προκάλεσε μια αύξηση στις τιμές του πετρελαίου κατά 14 δολάρια το βαρέλι από την περασμένη βδομάδα.

Η συνολική παραγωγή της Λιβύης αντιπροσωπεύει το 2% της παγκόσμιας παραγωγής και είναι σχετικά απίθανο να χαθεί σε μόνιμη βάση. Σύμφωνα με τον επικεφαλής των πετρελαϊκών κατανομών της Διεθνούς Επιτροπή Ενέργειας, τα πετρελαϊκά αποθέματα της Επιτροπής ανέρχονται σήμερα σε 1.6 δις βαρέλια και μπορούν κάλλιστα να χρησιμοποιηθούν για να υποστηρίξουν την παραγωγή άλλων 4 εκατ. βαρελιών την ημέρα για έναν ολόκληρο χρόνο αν χρειαστεί. Επιπλέον τούτου, το εν δυνάμει επιπλέον παραγωγικό δυναμικό των χωρών του ΟΠΕΚ εκτιμάται μεταξύ 4 και 6 εκατ. βαρελιών την ημέρα.

Είναι βέβαια αλήθεια, όπως πολλοί αναλυτές επισημαίνουν, ότι είναι δύσκολη η αύξηση της παραγωγής με ταχείς ρυθμούς, ενώ άλλοι παρατηρούν ότι ακόμα κι αυτή η αύξηση δεν μπορεί να υποκαταστήσει ορισμένους τύπους αργού πετρελαίου της λιβυκής παραγωγής. Από την άλλη μεριά όμως είναι γεγονός ότι τα πετρελαϊκά αποθέματα είναι σήμερα σε καλύτερη κατάσταση από το 2008, όταν οι τιμές είχαν εξακοντιστεί στα 145 δολάρια το βαρέλι. Και η επιπλέον παραγωγική ικανότητα του ΟΠΕΚ είναι σήμερα δύο φορές μεγαλύτερη από τότε. Από τη στιγμή που η Σαουδική Αραβία άρχισε να ενισχύει την παραγωγή της τους τελευταίους μήνες και από τη στιγμή που επιδιώκει την αύξηση των πετρελαϊκών εσόδων της προκειμένου να χρηματοδοτήσει την αύξηση των δημοσίων δαπανών που ανακοίνωσε προχτές, φαίνεται ότι υπάρχει επαρκής διαθέσιμη ποσότητα για να αντισταθμίσει τις όποιες ελλείψεις έχουν δημιουργηθεί.

Το θέμα όμως είναι ότι η πολιτική "μόλυνση" της Μέσης Ανατολής αναπτύσσει τη δική της δυναμική, με αποτέλεσμα η αρχική υπόθεση ότι οι αραβικές εξεγέρσεις θα σταματούσαν στις πολυάνθρωπες φτωχές και χωρίς πετρέλαιο οικονομίες όπως η Αίγυπτος και δεν θα άγγιζαν τις πλούσιες πετρελαιοπαραγωγικές χώρες του Κόλπου να μοιάζει πια σαθρή. Πόσο ψηλά πρέπει επομένως να φτάσουν οι διεθνείς τιμές του πετρελαίου ώστε να απειληθεί σοβαρά η παγκόσμια οικονομία;

Με τις σημερινές τιμές του πετρελαίου (ας πούμε 100 δολάρια το βαρέλι) η παγκόσμια κατανάλωση αργού αντιπροσωπεύει το 5% του παγκόσμιου ΑΕΠ. Κατά συνέπεια μια περαιτέρω αύξηση του κόστους του πετρελαίου κατά 20 δολάρια το βαρέλι θα αυξήσει την παγκόσμια δαπάνη για πετρέλαιο κατά 1%. Το 1% αποτελεί μια εύλογη εκτίμηση του αρχικού αντίκτυπου που θα έχει η συγκεκριμένη άνοδος των τιμών πετρελαίου στις παγκόσμιες δαπάνες πλην ενεργειακού τομέα. Αν και τα έσοδα που ενεργειακού τομέα θα αυξηθούν ταυτόχρονα κατά το ίδιο ποσό και ποσοστό, είναι απίθανο να αυξηθεί άμεσα η δαπάνη των πετρελαιοπαραγωγών εταιριών και κρατών, επομένως η παγκόσμια ζήτηση θα πέσει περίπου κατά 1%.

Το τι θα γίνει μετά εξαρτάται από διάφορους παράγοντες. Οι πολλαπλασιαστικές επιπτώσεις από την αρχική πτώση των δαπανών θα επιδεινώσει το αντίκτυπο, όπως άλλωστε θα έκανε κάθε σύσφιξη της νομισματικής πολιτικής που θα εφαρμόζονταν με σκοπό τον έλεγχο των πληθωριστικών επιπτώσεων των υψηλότερων τιμών πετρελαίου. Επομένως το συνολικό αντίκτυπο θα ξεπεράσει το 1% του παγκόσμιου ΑΕΠ. Η δε ζημιά θα είναι διαφορετική, ανάλογη με τις οικονομίες. Για παράδειγμα η υψηλότερη ενεργειακή ένταση των αναδυόμενων οικονομιών συνεπάγεται ότι η αύξηση των τιμών του πετρελαίου κατά 20% θα τους στοιχίσει 1.1% του ΑΕΠ, ενώ στον αναπτυγμένο κόσμο να στοιχίσει 0.8% του ΑΕΠ. Μεταξύ των ανεπτυγμένων οικονομιών, οι ΗΠΑ θα χάσουν τα περισσότερα (0.95% του ΑΕΠ), ενώ οι ευρωπαϊκές χώρες και η Γερμανία θα επωφεληθούν από την χαμηλότερης ενεργειακής έντασης οικονομία τους και θα χάσουν λιγότερα (0.52% του ΑΕΠ).

Είναι σημαντικό ωστόσο να έχουμε κατά νου ότι καμιά από αυτές τις επιπτώσεις δεν θα αποδειχθεί ιδιαίτερα επιβλαβής για την παγκόσμια οικονομία, εκτός κι αν η άνοδος των τιμών του πετρελαίου κρατήσει πολύ. Διαφορετικά οι καταναλωτές θα στραφούν στις αποταμιεύσεις τους προκειμένου να χρηματοδοτήσουν ό,τι θα αντιληφθούν ως προσωρινή αύξηση των τιμών της ενέργειας. Επομένως η σοβαρότητα κάθε πετρελαϊκού σοκ εξαρτάται όχι μόνο από το μέγεθος της βραχυπρόθεσμης αύξησης των τιμών του πετρελαίου αλλά και από τη διάρκεια αυτής της αύξησης

Αν χαράξουμε τρία σενάρια:
 • Ένα αισιόδοξο σενάριο όπου οι τιμές του πετρελαίου επιστρέφουν σύντομα στα 80 δολάρια το βαρέλι όπου ήταν το περασμένο καλοκαίρι, πριν αρχίσει η πολιτική αναταραχή στη Μέση Ανατολή. Στην περίπτωση αυτή το πετρελαϊκό σοκ του 2011 θα αποδειχθεί πάρα πολύ μικρό.
 • Ένα μεσαίο σενάριο όπου το πετρέλαιο παραμένει στα 100 δολάρια το βαρέλι. Στην περίπτωση αυτή το πετρελαϊκό σοκ θα πάρει τις διαστάσεις που είχε στην περίοδο 2005 – 2006, όπου η παγκόσμια οικονομία αναπτυσσόταν με ρυθμούς της τάξης του 5%.
 • Ένα απαισιόδοξο σενάριο όπου οι τιμές του πετρελαίου ανεβαίνουν στα 120 δολάρια το βαρέλι και παραμένουν εκεί για ένα χρόνο. Στην περίπτωση αυτή ο παγκόσμιος ρυθμός ανάπτυξης θα μειωθεί κατά 2% και η παγκόσμια οικονομία θα πληγεί αποφασιστικά.
Πόσο πιθανό είναι να αυξηθούν οι τιμές του πετρελαίου στα 120 δολάρια το βαρέλι και να παραμείνουν εκεί για ένα ολόκληρο χρόνο; Ελάχιστα πιθανό, εκτός κι αν εκραγεί η Σαουδική Αραβία. Στην περίπτωση αυτή κάθε στοίχημα είναι χαμένο. http://kostasxan.blogspot.com/2011/02/2011.html?utm_source=BP_recent

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αρχειοθήκη ιστολογίου