Δευτέρα, 28 Φεβρουαρίου 2011

Να ο λόγος που έχουν κάνει την γραμμή Βόλος Σκόπελος μπουρδ@λο διαβάστε παρακάτω !

Οικονομική ανάσα για την ελληνική ακτοπλοΐα και τον ελληνικό τουρισμό εξαιτίας των γεγονότων στη Λιβύη, αλλά και στις άλλες χώρες της Βόρειας Αφρικής. Υπολογίζεται ότι σχεδόν 15 εκατ. ευρώ εισέρρευσαν στα ταμεία των ακτοπλοϊκών επιχειρήσεων με τη μερίδα του λέοντος να πηγαίνει στην ΑΝΕΚ και ακολουθούν οι Μινωϊκές Γραμμές από την μεταφορά κυρίως Κινέζων στην Κρήτη.
Έχουν ναυλωθεί οκτώ επιβατηγά-οχηματαγωγά από χώρες όπως η Κίνα, το Βιετνάμ, το Σουδάν, τη Βραζιλία, τη Βενεζουέλα για να μεταφέρουν ξένους υπηκόους από τη Λιβύη στην Ελλάδα.
Σύμφωνα με ναυλομεσιτικούς κύκλους, ο ημερήσιος ναύλος είναι 250.000 ευρώ, ενώ σε  περίπτωση που έχει συμφωνηθεί ολική ναύλωση, τότε ο ναυλωτής έχει καλύψει τα έξοδα πετρέλευσης, τους μισθούς των πληρωμάτων των πλοίων και τα εφόδια. Κάθε κυκλικό ταξίδι διαρκεί περί τις τέσσερις με πέντε μέρες.
Μέχρι και το Σάββατο είχαν ναυλωθεί από διάφορες πρεσβείες τα πλοία: Hellenic Spirit, Olympic Champion και Ελευθέριος Βενιζέλος της ΑΝΕΚ, το Κnossos Palace και Europa Palace των Μινωικών Γραμμών, τα Εxpress Santorini και Νήσος Ρόδος της Hellenic SeaWays και το Ionian King της Αgoudimos Lines.
Την ίδια στιγμή οι ξενοδόχοι και εστιάτορες της Κρήτης κάνουν χρυσ'ές δουλειές εν μέσω θέρους, καθώς περί τους 15.000 ξένους έχουν φτάσει και χρειάζονται ύπνο και τροφή μέχρι να βρεθούν αεροσκάφη που να τους μεταφέρουν στην πατρίδα τους.
Συνολικά έχουν αυξηθεί κατά 4% οι κρατήσεις για τους θερινούς μήνες σε ολόκληρη της Ελλάδα, λόγω ακυρώσεων σε Τυνησία, Αίγυπτο, Λιβύη:.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αρχειοθήκη ιστολογίου