Πέμπτη, 24 Φεβρουαρίου 2011

Στην Τουρκία οι Μεσογειακοί Αγώνες του 2013

Στην Τουρκία οι Μεσογειακοί Αγώνες του 2013

UFO ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΒΑΝΚΟΥΒΕΡ ΤΟΥ ΚΑΝΑΔΑ !
VANCOUVER, Wash - Η ανατολική γείτονα Βανκούβερ συνέλαβε βίντεο για το τι εμφανίζεται να είναι ένα αντικείμενο που αναβοσβήνει Κυριακή αιωρείται στον ουρανό της νύχτας της Κυριακής.

Βίντεο γυρίστηκε από KGW θεατής Sandy Curtis δείχνει να αναβοσβήνει κόκκινο και το πράσινο φως στο σκοτάδι.

Tweets και ένα email στο KGW επίσης αναφέρεται διοπτεύσεις αγνώστων στοιχείων αντικείμενο στον ουρανό πάνω από το Βανκούβερ.

Ο κολομβιανός αναφερθεί πολλά άτομα βγήκαν από τα σπίτια τους από τους Southeast 192ο Avenue στην γειτονιά Clear Meadows περίπου 7 dispatchers μ.μ. δήλωσε στην εφημερίδα τη Δευτέρα ότι είχαν μια έκθεση διόπτευσης αντικειμένου στο ανατολικό Βανκούβερ.

Το Εθνικό Κέντρο Αναφοράς UFO στο Σιάτλ είπε ο Κολομβιανός δεν πήραν καμία έκθεση UFO? ούτε έκανε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία στο Πόρτλαντ.

Αρκετή πιστή τμήσανε απόψε τον άγιο Ρηγίνο στην Σκόπελο


ΑΓΙΟΣ ΡΗΓΙΝΟΣ
 
Ο Άγιος Ρηγίνος γεννήθηκε στην Λειβαδιά τον 4ο αιώνα μ.Χ.  από ευσεβείς χριστιανούς γονείς, Κύπριους στην καταγωγή. Από πολύ μικρός αγαπούσε τα γράμματα και οι γονείς του φρόντισαν να του δώσουν όσο περισσότερη μόρφωση μπορούσαν. Η μόρφωσή του δεν περιορίστηκε στη γνώση των επιστημών και της Ελληνικής φιλοσοφίας, αλλά διδάχτηκε τα ζωογόνα νάματα της χριστιανικής θρησκείας και ευρύτατη εκκλησιαστική μόρφωση.  
Μετά τον θάνατο του Μ. Κωνσταντίνου, ο Ρηγίνος καταξιώθηκε να γίνει επίσκοπος Σκοπέλου. Η χρηστομάθειά  του, η ευσέβειά του, η ψυχική του λαμπρότητα και ο πόθος του για την σωτηρία των ψυχών, εκτιμήθηκαν πολύ και τον έκαναν γνωστό όχι μόνο στη Σκόπελο και στις Βόρειες Σποράδες, όπου με πάθος υπηρετούσε τον Χριστό, αλλά και σ’ όλη την επικράτεια του τότε χριστιανικού και μη Ελληνισμού. Άνθρωποι κάθε μόρφωσης, ηλικίας και κοινωνικής τάξης τον αγαπούσαν, τον θαύμαζαν και έτρεχαν να ακούσουν τα κηρύγματα του.
Όταν ο αυτοκράτορας Κωνσταντίνος, το 347 μ.Χ. με αφορμή την αίρεση του Αρείου, συγκάλεσε την Α΄ Οικουμενική Σύνοδο της Νίκαιας, μεταξύ των τριακοσίων Πατέρων - Ιεραρχών της συνόδου εκείνης, ήταν και ο ιεράρχης Σκοπέλου Ρηγίνος. Εκεί με την βαθιά θεολογική αλλά και φιλοσοφική του μόρφωση κατατρόπωσε τους Αρειανούς ρήτορες, τους απόδειξε με ατράνταχτα επιχειρήματα και αποδείξεις από τις Γραφές ότι ο Χριστός είναι ομοούσιος του Πατέρα και τους ανάγκασε να φύγουν ντροπιασμένοι από την Σύνοδο. Γύρισε στη Σκόπελο νικητής και τροπαιούχος και επιδόθηκε και πάλι στο θεάρεστο έργο του.
Όταν ανέβηκε στο θρόνο ο Ιουλιανός, προσπάθησε με νόμους και διατάγματα αυτοκρατορικά, να επαναφέρει την αρχαία Ελληνική πολυθεϊστική θρησκεία. Τότε άρχισαν οι διωγμοί και τα βασανιστήρια των χριστιανών. Ο Έπαρχος τότε έφτασε και στη Σκόπελο, αποφασισμένος με κάθε τρόπο να καταφέρει τον επίσκοπο και Άγιο ποιμένα Ρηγίνο να απαρνηθεί τον Χριστό και να προσφέρει θυσία στους θεούς. Αφού δεν τα κατάφερε έδωσε εντολή για τον αποκεφαλισμό του.
Ήταν 25 Φεβρουαρίου του 362, που ο ιεράρχης σύρθηκε βασανιζόμενος στο πέτρινο γεφύρι, στο μικρό ποτάμι, αποκεφαλίστηκε και η άγια ψυχή του φτερούγισε στα πόδια του Θεού. Από εκεί ψηλά ευλογεί και προστατεύει όλους τους χριστιανούς, τους δίνει κουράγιο και τους βοηθάει με αναρίθμητα θαύματα.
Σε εκείνο το σημείο που μαρτύρησε ο Άγιος οι πιστοί έφτιαξαν ένα εικονοστάσι και έχτισαν το μοναστήρι του 2 χλμ. βορειοδυτικά της πόλης της Σκοπέλου. Η Μονή χτίστηκε πάνω στα ερείπια βυζαντινού ναού σύμφωνα με επιγραφή, το 1728. Στην αυλή του μοναστηριού υπάρχει ο τάφος του Αγίου Ρηγίνου. Είναι μια μικρή σαρκοφάγος που χρονολογείται τον 4ο αιώνα μ.Χ.

Γιατί δεν μας λένε ότι είχε πάλι ζημία το εξπρές Σαντορίνη !


Γιατί δεν μας λένε ότι είχε πάλι ζημία το εξπρές Σαντορίνη και δεν έκανε δρομολόγιο.Απλος  δεν πρόλαβε να έρθει το εξπρές πήγασος να κάνει δρομολογείο. Τώρα τι κάθονται  και μας λένε ότι έχει απαγορευτικό…
Με 7 Μποφώρ έχει απαγορευτικό? 

Κι άλλοι καημένοι και κυνηγημένοι ληστές...Αυτή την φορά μπήκαν σε αυλή σπιτιού και λήστεψαν 77χρόνη ρατσίστρια

Τι τα θέλει τα ταξίδια ο Γιώργος και ταλαιπωρείται άδικα;

Κανένα δρομολόγιο σήμερα προς σκόπελο

Λόγο κακών καιρικών συνθηκών δεν έγινε δρομολόγιο σήμερα έτσι δικαιολογούν την ασυνεννοησία και ενώ περιμέναμε να κάνει δρομολόγιο το εξπρές πήγασος στην αντικατάσταση του είρπες Σαντορίνη που αντικαθιστούσε το εξπρές Σκιάθος
http://skopelos-news.blogspot.com/,

Πυροβόλησαν μεσογιακή φώκια

Μετά το πρωτοφανές περιστατικό με το «Μάρκο», τη νεαρή μεσογειακή φώκια που είχε βρεθεί πυροβολημένη στις 27 Απριλίου 2010 στη περιοχή Κρύα Βρύση στο Μαντούδι της Εύβοιας, άλλο ένα περιστατικό ηθελημένης θανάτωσης προστίθεται στη θλιβερή λίστα της περιοχής.

Στις 16/2/2011 η ομάδα Διάσωσης της Mom ειδοποιήθηκε από το Λιμενικό σταθμό του Πευκίου στην Εύβοια για μία νεκρή μεσογειακή φώκια που είχε ξεβραστεί στην...
 παραλία «Αχλάδι».

Από τη νεκροψία που πραγματοποιήθηκε την επόμενη μέρα, επί τόπου, από την εξειδικευμένη ομάδα της MOm, διαπιστώθηκαν τα εξής: Επρόκειτο για μια νεαρή θηλυκή Monachus monachus, η οποία ακόμα θήλαζε από τη μητέρα της και ήταν σε εξαιρετική διατροφική κατάσταση.

Η άτυχη φώκια έφερε τραύματα στο κεφάλι από σκάγια κυνηγητικής καραμπίνας. Το ένα είχε διασχίσει επιδερμικά το πάνω μέρος του κεφαλιού, ενώ ένα δεύτερο είχε εισχωρήσει πάνω από το ρύγχος για να καταλήξει στον εγκέφαλο. Η κατάσταση του νεκρού ζώου και οι καλές καιρικές συνθήκες επιβεβαίωσαν το γεγονός ότι η νεαρή φώκια πυροβολήθηκε ώρες πριν εκβραστεί στη παραλία του Αχλαδίου, την Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου.

Δυστυχώς, η περιοχή αυτή της Βόρειας Εύβοιας κατέχει μία αρνητική πρωτιά, καθώς τουλάχιστον 6 μεσογειακές φώκιες έχουν βρεθεί σκοτωμένες. Αυτή η απαράδεκτη πρακτική σε καμία περίπτωση δεν αποτελεί λύση για τα χρονίζοντα προβλήματα της παράκτιας αλιείας, καθώς επιφέρει περαιτέρω υποβάθμιση του θαλάσσιου φυσικού περιβάλλοντος και οδηγεί το πιο απειλούμενο θαλάσσιο θηλαστικό της Ευρώπης στην εξαφάνιση.

Η χώρα μας έχει την τύχη να φιλοξενεί το μεγαλύτερο πληθυσμό της σπάνιας φώκιας Monachus monachus σε παγκόσμιο επίπεδο. Είναι λοιπόν ευθύνη όλων μας, να προστατεύσουμε και να διαφυλάξουμε τα απειλούμενα αυτά ζώα. Η διεθνής, η ευρωπαϊκή-κοινοτική και εθνική μας νομοθεσία όπως:

- το Π.Δ. 67/81 (Περί προστασίας της αυτοφυούς Χλωρίδος και Άγριας Πανίδος),
- ο Νόμος 1650/86 (Για την Προστασία του Περιβάλλοντος) και
- η Κοινοτική Οδηγία 92/43 (Για τη διατήρηση των φυσικών οικοτόπων καθώς και της άγριας πανίδας και χλωρίδας) απαγορεύουν αυστηρά, όχι μόνο τη θανάτωση, αλλά ακόμα και την ενόχληση αυτών των ζώων.

Η ηθελημένη θανάτωση, δυστυχώς, παραμένει μια από τις κυριότερες απειλές για την επιβίωση του είδους στη Μεσόγειο και τέτοιου είδους περιστατικά αποτελούν σίγουρα τη χειρότερη δυσφήμιση, τόσο για τη συγκεκριμένη περιοχή όσο και για τη χώρα μας. Κάνουμε έκκληση στις τοπικές κοινωνίες να καταδικάσουν και να απομονώσουν τέτοιου είδους πρακτικές καθώς και στις αρμόδιες αρχές να λάβουν τα απαραίτητα μέτρα.

http://evia-logos.blogspot.com/
http://ksipnistere.blogspot.com/2011/02/blog-post_2017.html 

Σφοδρές μάχες σε Βεγγάζη, Τρίπολη, αλ-Ζαουίγια - Δείτε την αερομαχία δύο MiG-23 με αμερικανικά F-14

ImageΈνα τάγμα της Αφρικανικής Λεγεώνας, των αφρικανών μισθοφόρων που μάχονται στο πλευρό του Μ.Καντάφι και μονάδες πυροβολικού του λιβυκού Στρατού κτυπούν από το πρωί ανηλεώς την πόλη αλ-Ζαουίγια, δυτικά της Τρίπολης, ενώ βομβαρδιστικά αεροσκάφη Su-22 και Su-24 έχουν πραγματοποιήσει από το πρωί επανειλημμένες προσβολές. Δύο αποθήκες όπλων έχουν λεηλατηθεί και έχουν οπλιστεί πέντε χιλιάδες περίπου, επαναστάτες, αλλά χωρις την υποστήριξη βαρέων μονάδων δεν φαίνεται να έχουν τύχη. Την ίδια στιγμή τρεις επιλαρχίες αρμάτων μάχης κατευθύνονται προς την Βεγγάζη για την μεγαλύτερη μάχη που μπορεί να κρίνει και την τύχη της εξέγερσης. Νωρίτερα, ανακοίνωση της επιτροπής του Λιβυκού Λαού για τη Γενική Ασφάλεια με την οποία ζητείται από τους διαδηλωτές να παραδώσουν τα όπλα τους μετέδωσε σήμερα η λιβυκή τηλεόραση. Όπως αναφέρθηκε: Οποιος παραδώσει το όπλο του και δείξει μεταμέλεια θα εξαιρεθεί από δικαστικές διώξεις. Η επιτροπή καλεί τους πολίτες να συνεργασθούν και να δώσουν πληροφορίες για τα πρόσωπα που ηγήθηκαν της νεολαίας, τούς προμήθευσαν με όπλα, χρήματα, τοξικές ουσίες και παραισθησιογόνα χάπια. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της επιτροπής, όποιος συνεργασθεί θα λάβει αμοιβή.
Κατά τα φαινόμενα πάντως, ο Μουάμαρ Καντάφι έχει χάσει τον έλεγχο της Βεγγάζης η οποία ελέγχεται από τους επαναστάτες και μεγάλων περιοχών του ανατολικού τμήματος της χώρας, πλούσιων σε πετρέλαιο, όπου οι τοπικοί φύλαρχοι έχουν ταχθεί με τους επαναστάτες, αλλά παραμένει αποφασισμένος να καταπνίξει την εξέγερση με οποιοδήποτε κόστος, σε πείσμα της κατακραυγής της διεθνούς κοινότητας, η οποία ετοιμάζει μαζική έξοδο ξένων υπηκόων από τη Λιβύη.
Για πρώτη φορά από την έναρξη της εξέγερσης στη Λιβύη, στις 15 Φεβρουαρίου, ο Μπαράκ Ομπάμα εκφράσθηκε δημοσίως καταγγέλλοντας ως "σκανδαλώδες" το λουτρό αίματος στη Λιβύη και δήλωσε ότι πρέπει να αποδοθούν ευθύνες για την διαρκή καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στη χώρα.
Από την πλευρά της η Αλ Κάιντα στο ισλαμικό Μάγρεμπ (Aqmi) δεσμεύθηκε "να κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να βοηθήσει" τους εξεγερμένους, αφού ο αγώνας τους "είναι αγώνας κάθε μουσουλμάνου που αγαπά τον Αλλαχ και τον προφήτη του", αναφέρεται σε μήνυμα της οργάνωσης, σύμφωνα με το αμερικανικό κέντρο παρακολούθησης των ισλαμιστικών ιστότοπων (SITE).
Επειτα από διστακτική στάση πολλών ημερών, οι ΗΠΑ και η Ευρωπαϊκή Ενωση ανακοίνωσαν ότι αντιμετωπίζουν το ενδεχόμενο επιβολής κυρώσεων κατά του καθεστώτος Καντάφι, το οποίο βρίσκεται όλο και περισσότερο απομονωμένο, αφού εγκαταλείφθηκε από τους άραβες εταίρους του και πολλούς λίβυους διπλωμάτες στο εξωτερικό.
Η Λιβύη διαθέτει τα μεγαλύτερα αποθέματα πετρελαίου στην Αφρική και η τιμή του μαύρου χρυσού συνεχίζει να ανεβαίνει στις αγορές, φθάνοντας σε ύψη ρεκόρ εδώ και περισσότερο από δύο χρόνια.
Πολλές πετρελαϊκές εταιρείες, όπως η γαλλική Total, η ιταλική Eni και η ισπανική Repsol έχουν διακόψει τις δραστηριότητές τους και απομάκρυναν από τη Λιβύη το προσωπικό τους.
Ο γάλλος γιατρός Ζεράρ Μπιφέ, που μόλιες εγκατέλειψε τη Βεγγάζη, έκανε λόγο για "περισσότερους από 2.000 νεκρούς" μόνο στην πόλη της Βεγγάζης.
Οι δυνάμεις των αντικαθεστωτικών φαίνεται ότι ελέγχουν το ανατολικό τμήμα της χώρας, από τα σύνορα με την Αίγυπτο μέχρι την κοινότητα Αζνταμπίγια, ζώνη που περιλαμβάνει το Τομπρούκ, τη Ντέρνα και τη Βεγγάζη, σύμφωνα με μαρτυρίες δημοσιογράφων και κατοίκων.
Αυτή την στιγμή η 32η Ταξιαρχία δίνει την μεγάλη μάχη για την υπεράσπιση της Τρίπολης ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι πύραυλοι εδάφους επιφανείας SCUD-B και FRΟG ετοιμάζονται για να εκτοξευθούν στην επιχείρηση ανακατάληψης της Βεγγάζης! Φυσικά αν συμβεί κάτι τέτοιο οι απώλειες του άμαχου πληθυσμού θα είναι τέράστιες.
Δημοσιογράφοι είδαν ένοπλους αντικαθεστωτικούς στον παραλιακό δρόμο μέχρι τη Ντέρνα όπου οι κάτοικοι δηλώνουν ότι οι στρατιώτες προσχώρησαν στην εξέγερση και διαψεύδουν τις επίσημες δηλώσεις για την εγκαθίδρυση ισλαμικού εμιράτου.
Στην ανατολική περιοχή, οι άνθρωποι κάνουν το σήμα της νίκης και κρατούν τις σημαίες της εποχής της μοναρχίας του βασιλιά Ιντρίς που ανατράπηκε από τον Καντάφι το 1969 και η οποία έχει γίνει το σύμβολο της εξέγερσης.
Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες ωστόσο, στη Μουσράτα, την τρίτη σε μέγεθος πόλη της Λιβύης, που βρίσκεται σε απόσταση 200 χιλιομέτρων ανατολικά της Τρίπολης, στρατιωτικές δυνάμεις πιστές στο καθεστώς επετέθησαν εναντίον των εξεγερμένων με πολυβόλα και αντιαρματικές βλήματα RPG-7, με αποτέλεσμα να υπάρξουν πολλοί νεκροί.
Γενικά δεν φαίνεται να έχει κριθεί τίποτα ακόμα στην Λιβύη. Σε τακτικό επίπεδο εξαρτάται από ττο αν οι επαναστάτες θα καταλάβουν το αεροδρόμιο της Τρίπολης και από το αν οι κυβερνητικοί θα πετύχουν ανακατάληψη της Βεγγάζης...

http://www.defencenet.gr/defence/index.php?option=com_content&task=view&id=17818&Itemid=139 

Τσάμπα βουλευτικές μαγκιές στον Γ. Παπακωνσταντίνου

Μυρίζει μήπως λαμογιά?

Από αναγνώστη μας λάβαμε το εξής
Στο δημοτικο συμβουλιο Σκοπελου της 21/02/2011 δεν ψηφιστηκε ενα εργο στο τεχνικο προγραμμα του 2011 που αφορουσε στη Ραχη γιατι οπως ειπε ο προεδρος του ΔΣ αυτο είχε πρωτα γινει καιμετα υπογραψαν τη συμβαση! Γιατι κανενας δεν ασχοληθηκε με κατι τοσο σοβαρο;


Σας το αναφέρουμε και εσείς βγάλτε συμπεράσματα
Εμείς περιμένουμε κάποια απάντηση στο τόσο σοβαρό θέμα
Μήπως είναι φίλος …..

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αρχειοθήκη ιστολογίου