Hellenic Seaways - Άμεση & Εύκολη Online Kράτηση‎

Τρίτη, 15 Φεβρουαρίου 2011

Πότε έλεγε την αλήθεια ο κ. Πρωθυπουργός;;

Απίστευτο! Συνελήφθη ο σκύλος του Μάινα…

Αποκαλύπτουμε σήμερα μια άγνωστη πτυχή του σοβαρού θέματος με τον ξυλοδαρμό του Στέλιου Μάινα, που την περασμένη Παρασκευή το βράδυ στις 8, έβγαλε το σκύλο του την καθιερωμένη του βόλτα στην πλατεία Βικτωρίας, κατά τη διάρκεια της οποίας δέχτηκε την επίθεση ενός νεαρού μελαμψού άντρα, που…
ήθελε να κλέψει το κινητό του, και στη συνέχεια από πέντε συμπατριώτες του μετανάστη…
Αυτό που δεν έγινε γνωστό, λοιπόν, είναι ότι κατά τη διάρκεια του επεισοδίου ο σκύλος του ηθοποιού δάγκωσε στο πόδι το νεαρό μελαμψό άντρα. Στις κραυγές πόνου και αγωνίας του άτυχου (και αθώου κλέφτη) μετανάστη, έτρεξαν για βοήθεια οι συμπατριώτες του, πράγμα που παρεξήγησε ο Μάινας. Ο τραυματισμένος νεαρός διακομίστηκε αμέσως στο νοσοκομείο, όπου του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες. Αμέσως μετά υπέβαλε μήνυση, μαζί με τους συμπατριώτες του, σε βάρος του σκύλου, ο οποίος συνελήφθη και οδηγήθηκε στον μπόγια. Τώρα μένει να δούμε αν ο νεαρός (και αθώος κλέφτης, μην το ξεχνάμε αυτό) μετανάστης θα απαιτήσει από το δικαστήριο την ευθανασία, ή τον εγκλεισμό του σκύλου σε κυνοτροφείο.
Ο νεαρός (και πάντα αθώος κλέφτης) μετανάστης, ο οποίος θέλει να διατηρήσει την ανωνυμία του, καθότι δεν είναι ψωνάρα σαν κάτι τηλεπανελίστες, δήλωσε βγαίνοντας από το αστυνομικό τμήμα, όπου είχε υποβάλει τη μήνυση: «Απευθύνθηκα στην αστυνομία και υπέβαλλα μήνυση, μόνο και μόνο για να θυμάμαι πώς δεν έμεινα μετέωρος και αδρανής. Όταν είσαι ζεστός δεν συνειδητοποιείς τον κίνδυνο, παρ όλα αυτά είδα και προσπαθώ να εξηγήσω το μίσος στο βλέμμα αυτού του ρατσιστή σκύλου, που δεν ήξερα και δεν του είχα κάνει τίποτα. Και αναρωτιέμαι εγώ ο αφελής, τι ακριβώς κάνει το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη» για τον απλό κλέφτη του Ιστορικού κέντρου;»
Στο πλευρό του νεαρού (και πάντα αθώου κλέφτη) μετανάστη βρίσκεται η αντιρατσιστική οργάνωση «Χαζά Παιδιά, Χαρά Γεμάτα» και η Μη Κυβερνητική Οργάνωση «Η Ευαίσθητη Παρθενοραφή», ενώ με την πλευρά του σκύλου του Μάινα συντάσσεται ο σύλλογος «Το Χαμόγελο του Ντόπερμαν».http://www.antinews.gr/2011/02/15/85882/

ΔΙΜΗΝΗ ΚΑΜΠΑΝΙΑ ΤΗΣ ΚΝΕ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ

«Ζωή ολόκληρη, όχι με δόσεις»
Χτες, ο Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ, Θοδωρής Χιώνης, έδωσε συνέντευξη Τύπου, με θέμα «Δίμηνη καμπάνια της ΚΝΕ ενάντια σε όλα τα ναρκωτικά, οι θέσεις και οι πρωτοβουλίες της ΚΝΕ»
Στη συνέντευξη Τύπου έγιναν παρεμβάσεις από συλλόγους οικογένειας θεραπευτικών κοινοτήτων
Δίμηνη καμπάνια, με σύνθημα «Ζωή ολόκληρη, όχι με δόσεις - Οχι σε όλα τα ναρκωτικά», ξεκινά η Κομμουνιστική Νεολαία Ελλάδας. Η καμπάνια, η οποία ανακοινώθηκε, χτες, απ' τον Γραμματέα του ΚΣ της ΚΝΕ, Θ. Χιώνη, σε συνέντευξη Τύπου, θα «ξεδιπλωθεί» με πολύμορφη δραστηριότητα που θα περιλαμβάνει εξορμήσεις και επισκέψεις σε σχολεία, πρωτοβουλίες συζήτησης με γονείς και συλλόγους γονέων, εκδηλώσεις σε δήμους, γειτονιές και συνοικίες όλης της χώρας κ.ά. Επίσης, προγραμματίζεται μεγάλη συγκέντρωση στην Αθήνα.Η εισηγητική ομιλία του Θ. Χιώνη, στη συνέντευξη Τύπου, έχει ως εξής:
«Δεν είναι η πρώτη φορά που η ΚΝΕ απευθύνεται μαζικά στη νεολαία, ιεραρχώντας το πρόβλημα των ναρκωτικών. Τα τελευταία χρόνια - μέσα από τις πολιτικές μας εκδηλώσεις, τη δράση μας στα διάφορα τμήματα της νεολαίας, το Φεστιβάλ κ.λπ. - έχουμε πάρει πρωτοβουλίες με στόχο να συζητήσουμε με τους νέους ανθρώπους γι' αυτό το πρόβλημα. Να ακούσουμε προβληματισμούς και σκέψεις. Να ενημερώσουμε για την προσέγγιση και τις θέσεις που έχει το Κόμμα μας και η ΚΝΕ, σε σχέση με το κοινωνικό φαινόμενο της τοξικομανίας, όχι μόνο από τη σκοπιά των αιτιών που το προκαλούν, αλλά και από τη σκοπιά του τι πρέπει να γίνει για να αντιμετωπιστεί.
Θεωρούμε ότι η ΚΝΕ δεν έχει εξαντλήσει τις δυνατότητές της. Το ακριβώς αντίθετο. Η δράση που είχαμε μέχρι σήμερα, ήταν μεν σημαντική, αλλά αποδεικνύεται ανεπαρκής στην πάλη κατά των ναρκωτικών, αν κρίνουμε από τις εκρηκτικές διαστάσεις του προβλήματος. Χρειάζεται να πάρουμε πολύ περισσότερες ευθύνες, με στόχο όχι μόνο να αναδειχτεί ακόμη περισσότερο η σοβαρότητα του προβλήματος, αλλά και να ανέβει ο βαθμός διεκδίκησης της νεολαίας και των φορέων του νεολαιίστικου κινήματος στα ζητήματα της πρόληψης, της θεραπείας, της επανένταξης.

Το 10οΣυνέδριο της ΚΝΕ - που πραγματοποιήθηκε τον περασμένο Μάη - στάθηκε αναλυτικά στο ζήτημα της πάλης κατά των ναρκωτικών. Αποφασίσαμε ότι η ΚΝΕ πρέπει να έχει σταθερό και μόνιμο προσανατολισμό, σταθερή και μόνιμη δράση ενάντια σε όλα τα ναρκωτικά. Να μπούμε πιο μαχητικά στη μάχη κατά των ναρκωτικών. Αυτή η σταθερή δουλειά θέλουμε να πολλαπλασιάζεται μέσα στο εργατικό, το φοιτητικό, το μαθητικό κίνημα. Να γίνει υπόθεση της πάλης των μαζικών φορέων».
Εκρηκτικές οι διαστάσεις του φαινομένου
Ο Θ. Χιώνης σημείωσε ότι «η απόφαση, να πραγματοποιήσουμε σήμερα μια πλατιάς έκτασης δραστηριότητα, ιδιαίτερα στις νέες ηλικίες, τους μαθητές και τις μαθήτριες, στις οικογένειές τους, έχει να κάνει με δύο βασικούς παράγοντες:
Ο πρώτος αφορά στο γεγονός ότι το φαινόμενο των ναρκωτικών παίρνει στις μέρες μας εκρηκτικές διαστάσεις. Ενισχύεται η χρήση ουσιών από ολοένα και μικρότερες ηλικίες, ανεβαίνουν τα ποσοστά σε εργατογειτονιές, επαγγελματικές σχολές και νυχτερινά σχολεία, σε χωριά που χτυπιούνται από το ξεκλήρισμα των φτωχών αγροτών, στο στρατό. Το επόμενο διάστημα θα οξυνθούν οι παράγοντες εκείνοι που οδηγούν στην έκταση του φαινομένου της τοξικομανίας. Αυτό συνδέεται με την εξέλιξη, την όξυνση και τις συνέπειες της οικονομικής καπιταλιστικής κρίσης.
Η ανεργία, η αβεβαιότητα, η ανασφάλεια, η εγκατάλειψη του σχολείου από τα παιδιά των εργατικών - λαϊκών οικογενειών, η επέκταση της παιδικής εργασίας, η υποβάθμιση του πολιτισμού και του αθλητισμού, η περιθωριοποίηση κ.ο.κ., είναι προβλήματα που οξύνονται από την εφαρμογή της αντιλαϊκής πολιτικής της κυβέρνησης. Και είναι αυτά ακριβώς τα προβλήματα που αποτελούν το ταξικό υπόβαθρο της τραγωδίας των ναρκωτικών. Σε αυτό το υπόβαθρο θα ενισχυθεί η τάση νέων ανθρώπων να αναζητήσουν τη "φυγή στις ουσίες" ως δήθεν "πράξη αντίστασης" και "διέξοδο" από τη σκληρή πραγματικότητα που βιώνουν, την καταπίεση και την εκμετάλλευση.
Και μάλιστα σε μια νέα γενιά, η οποία έχει μεγάλη απόσταση από μεγάλες ιστορικές αγωνιστικές στιγμές της Ιστορίας του τόπου μας. Οι προηγούμενες γενιές είχαν κάποια στηρίγματα, κάποιες αγωνιστικές παραδόσεις. Οι σημερινές γενιές διαπαιδαγωγούνται από την πιο μικρή ηλικία στο συμβιβασμό και την υποταγή, μακριά από το συλλογικό, οργανωμένο αγώνα. Ιδιαίτερα το τελευταίο διάστημα βλέπουμε να εκτυλίσσεται μια εκστρατεία συκοφάντησης σε βάρος του λαϊκού κινήματος, σε βάρος όσων παλεύουν για να ανατρέψουν αυτήν την πολιτική και αυτή την εξουσία.
Η πραγματικότητα που διαμορφώνεται είναι συνεπώς σήμα κινδύνου συνολικά για το ταξικό εργατικό και επαναστατικό κίνημα, πρώτα από όλα για την Κομμουνιστική Νεολαία. Η επίθεση που δέχεται η νεολαία από τα ναρκωτικά είναι επίθεση για συμβιβασμό, είναι επίθεση στο μυαλό της νεολαίας. Είναι ένα ακόμη μέσο να την απομακρύνουν από την ταξική πάλη, να την κρατούν εγκλωβισμένη στα αδιέξοδα».
Αρνητικές εξελίξεις σε ζητήματα πρόληψης και θεραπείας
Ο Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ υπογράμμισε ότι «ο δεύτερος παράγοντας έχει να κάνει με τις σοβαρές αρνητικές εξελίξεις που υπάρχουν στα ζητήματα της πρόληψης και της θεραπείας. Η πολιτική της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ σε αυτά τα ζητήματα, όπως και της προηγούμενης της ΝΔ, αλλά και οι πολιτικές επιλογές, που υπάρχουν σε επίπεδο ΕΕ, κινούνται σε αντιδραστική κατεύθυνση, θα διογκώσουν το πρόβλημα.
  • Τα τελευταία χρόνια μειώνονται σταθερά τα κονδύλια προς τα στεγνά θεραπευτικά προγράμματα, ενώ αντίθετα αυξήθηκαν τα κονδύλια προς το πρόγραμμα μεθαδόνης.
  • Στο όνομα της αντιμετώπισης της κρίσης και των ελλειμμάτων, έχουμε περικοπές και σε αυτά τα λιγοστά ποσά που δίνονταν για πρόληψη και θεραπεία.
  • Βρισκόμαστε μπροστά σε έναν πολύ μεγάλο κίνδυνο να κλείσουν τα κέντρα πρόληψης με διάφορα προσχήματα, θεσμικά, νομικά και κυρίως μέσω του "Καλλικράτη".
  • Επιχειρείται η ιδιωτικοποίηση της πρόληψης, της θεραπείας, της κοινωνικής επανένταξης.
  • Μας ανησυχούν ιδιαίτερα οι προτάσεις της κυβέρνησης που έχουν δει το φως της δημοσιότητας και ειδικά αυτές που αφορούν τη γενίκευση της υποκατάστασης ως θεραπευτικής μεθόδου.
  • Οπως, επίσης, μας ανησυχεί η φιλολογία που υπάρχει το τελευταίο διάστημα, για την ανάγκη νομιμοποίησης της χρήσης "μαλακών" ναρκωτικών. Αξιοποιείται μάλιστα και το επιχείρημα ότι αυτό θα μπορούσε να συμβάλει στην αντιμετώπιση των κρατικών χρεών και ελλειμμάτων από τη νομιμοποίηση του εμπορίου.
Πρόκειται για πολύ επικίνδυνες απόψεις. Υπάρχει μια καλά επεξεργασμένη, συντονισμένη και διαρκής προσπάθεια που γίνεται για να νομιμοποιηθεί στη συνείδηση μικρότερων και μεγαλύτερων ηλικιών ο διαχωρισμός σε "σκληρά" και "μαλακά", ο διαχωρισμός του προβλήματος από τα κοινωνικά του αίτια, για να θεωρηθούν ως κύριες αιτίες ψυχολογικοί, ιατρικοί και άλλοι παράγοντες, για να βγει λάδι το σύστημα της εκμετάλλευσης που γεννά την τοξικομανία. Οι εργατικές λαϊκές οικογένειες και τα παιδιά τους έχουν να αντιμετωπίσουν τη σύμπλευση όλων των άλλων κομμάτων (ΠΑΣΟΚ, ΝΔ , ΣΥΝ), δήθεν "αντιεξουσιαστικών ομάδων", που με παραλλαγές αποδέχονται τη νομιμοποίηση των ουσιών και την υποκατάσταση, στη λογική του "περιορισμού της βλάβης" και της διαχείρισης του προβλήματος».
Να ανέβουν οι αντιστάσεις και τα αντανακλαστικά της νεολαίας
Στη συνέχεια, επισήμανε ότι «η ΚΝΕ επιδιώκει να ανέβουν οι αντιστάσεις και τα αντανακλαστικά της νεολαίας γύρω από τέτοιες αντιδραστικές, ψευτομοντέρνες και επικίνδυνες απόψεις και θεωρίες. Θέλουμε να αναδείξουμε ότι τα ναρκωτικά, ως κοινωνικό φαινόμενο, είναι αποτέλεσμα του σημερινού καπιταλιστικού συστήματος και των αδιεξόδων που γεννά για τη συντριπτική πλειοψηφία των νέων ανθρώπων. Οσο οξύνονται τα αδιέξοδα του συστήματος, η κρίση, θα δυναμώνουν και οι παράγοντες που το αναπαράγουν.
Αυτό σε καμία περίπτωση δε σημαίνει ότι το εργατικό - λαϊκό κίνημα, το νεολαιίστικο κίνημα πρέπει να στέκονται μοιρολατρικά απέναντι στο πρόβλημα. Ο τοξικομανής ως ένας άνθρωπος που υποφέρει, μπορεί να θεραπευτεί. Γι' αυτό χρειάζεται να ανέβει η διεκδίκηση:
  • Για πρόληψη - θεραπεία - κοινωνική επανένταξη δημόσια δωρεάν, χωρίς τη συμμετοχή ιδιωτών.
  • Εφαρμογή προγραμμάτων πρόληψης σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης.
  • Στήριξη των στεγνών θεραπευτικών προγραμμάτων απεξάρτησης που αποδεικνύουν καθημερινά την αστείρευτη δύναμη του ανθρώπου να νικήσει την εξάρτηση.
  • Πλήρης εργασιακή και κοινωνική επανένταξη των απεξαρτημένων.
Ωστόσο, πέρα από τα αιτήματα, πρέπει να ενισχυθεί και η κατεύθυνση του αγώνα, έτσι ώστε να έχουμε ένα ισχυρό κίνημα κατά των ναρκωτικών. Και αυτή η κατεύθυνση συνδέεται με τον αγώνα να μην πληρώσουν την κρίση οι εργαζόμενοι, οι νέοι άνθρωποι, να μη νομιμοποιήσουν αυτήν την πολιτική, να συνδέσουν τον καθημερινό τους αγώνα με την προοπτική ενός άλλου δρόμου ανάπτυξης, με την πάλη για το σοσιαλισμό. Αν δεν κερδίζει έδαφος αυτή η προοπτική, τότε το πρόβλημα των ναρκωτικών, όπως και όλα τα άλλα προβλήματα της εργατικής - λαϊκής οικογένειας και των παιδιών της, θα αναπαράγονται. Θα είμαστε ευάλωτοι στις λογικές και πολιτικές της διαχείρισης, του περιορισμού της βλάβης, των περικοπών κ.λπ.
Αυτά θέλει να συζητήσει η ΚΝΕ με τους νέους στο πλαίσιο της καμπάνιας μας με σύνθημα "ΖΩΗ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΟΧΙ ΜΕ ΔΟΣΕΙΣ, ΟΧΙ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ". Θεωρούμε ότι η καλύτερη πρόληψη συνδέεται με την πρόταση και την πάλη για έναν άλλο τρόπο ζωής για τη νεολαία, με δικαιώματα, ενδιαφέροντα, αξίες.
Τέλος, το αμέσως επόμενο διάστημα, η ΚΝΕ θα ξεδιπλώσει πλούσια δραστηριότητα, προχωρώντας σε εξορμήσεις και επισκέψεις σε σχολεία. Θα πάρει πρωτοβουλίες, συζητώντας με γονείς και συλλόγους γονέων και κηδεμόνων, θα διοργανώσει αθλητικά τουρνουά. Η όλη δραστηριότητα θα πλαισιώνεται από εκδηλώσεις σε δήμους, γειτονιές και συνοικίες όλης της χώρας, ενώ προγραμματίζεται και μεγάλη συγκέντρωση στην Αθήνα».http://www2.rizospastis.gr/wwwengine/story.do?id=6102309&publDate=15/2/2011

Κατάληψη στο ΤΕΕ από το Συντονιστικό Αγώνα Μηχανικών

Παρακολουθούμε το blog voliotaki και της αποκαλύψεις λεπτό προς λεπτό

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Πόρισμα Επιμελητηρίου Μαγνησίας

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΛΕΓΧΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ
ΘΕΜΑ: ΕΚΘΕΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ

ΧΡΟΝΟΜΙΣΘΩΣΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ ΜΕΣΩ ΕΑΕΜ

Σάς ενημερώνουμε πώς μετά από έλεγχο στά βιβλία τού ΕΑΕΜ διαπιστώσαμε πώς ενώ τήν 27η Σεπτεμβρίου 2006 αρ. πράξεως 215, με απόφασή του το ΔΣ τού Επιμελητηρίου Μαγνησίας ενέκρινε τήν αγορά ενός αυτοκινήτου γιά τίς ανάγκες τού Επιμελητηρίου μέχρι τού ποσού τών 20.000 Ε, παρά ταύτα το ΔΣ τής ΕΑΕΜ με πρόεδρο τότε τόν κ. Γιώργο Σπηλιόπουλο καί με τήν υπ'αρ 36/2007 απόφαση τού ΔΣ, εγκρίνει τήν χρονομίσθωση ενός αυτοκινήτου μάρκας PASSAT 2000 cc, με αρ. κυκλοφορίας ΙΗΕ 7027, με μηνιαίο μίσθωμα 735 Ε καί με ανώτερο όριο χιλιομέτρων τών 30.000 ανά έτος, από 16-7-07 έως 15-7-10. Στήν Εταιρία Ανάπτυξης τού Επιμελητηρίου Μαγνησίας ΕΑΕΜ, η συγκεκριμένη χρονομίσθωση τού αυτοκινήτου στοίχισε 26.460 Ε.
Από τόν έλεγχο τών εγγράφων διαπιστώσαμε πώς τήν 14-7-10 το αυτοκίνητο έχει 198.957 χιλ., ήτοι 108.957 επί πλέον τών συμφωνημένων, τα οποία βάσει τής σύμβασης στοίχησαν 10.895 Ευρώ.
Στίς 21-1-2010 η εταιρία στέλνει εξώδικο στό Επιμελητήριο γιά το ποσόν τών 5.837,5 Ε, οφειλή γιά χρέωση τών επί πλέον χιλιομέτρων.
Το αυτοκίνητο στοίχησε 26.460 Ε αξία χρονομίσθωσης καί 10.895 Ε γιά χιλιομετρική διαφορά έως 14-7-10, ήτοι σύνολο 37.355 Ε.

Ρε τι ρεμούλα είναι αυτή με τα λεφτά μας να επέμβει εισαγγελέας τώρα!

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Πόρισμα Επιμελητηρίου Μαγνησίας

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΛΕΓΧΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ
ΘΕΜΑ: ΕΚΘΕΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ

ΑΜΟΙΒΕΣ ΜΜΕ - ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ ΑΠΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ

Σάς υποβάλλουμε όλες τίς πληρωμές σε ΜΜΕ, δημοσιογράφους καί τρίτους, οι οποίες ανέρχονται γιά το 2009 καί γιά το 2010 στό ποσόν τών 434.166,91 Ε

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η ΤΟΥ "ΒΑΚΡΑΤΣΕΙΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ ΣΚΟΠΕΛΟΥ"

Το Δ.Σ. του «ΒΑΚΡΑΤΣΕΙΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ ΣΚΟΠΕΛΟΥ» κρίνει σκόπιμο να ανακοινώσει στους πολίτες του νησιού μας τα ακόλουθα:
1.
Το ΙΔΡΥΜΑ έχει αυτοτελές Διοικητικό Συμβούλιο, η σύνθεση του οποίου καθορίζεται από τη Διαθήκη της διαθέτιδος. Πρόεδρος του Δ.Σ. είναι ο εκάστοτε δήμαρχος. Η λειτουργία και η νομιμότητα των αποφάσεων καθορίζονται από το καταστατικό του ιδρύματος (ΦΕΚ 1230 / 18.7.2007) και εγκρίνονται από τις αρμόδιες αρχές της Περιφερειακής Διοίκησης Θεσσαλίας.
2.
Σύμφωνα με την Διαθήκη της διαθέτιδος αλλά και όσα διαλαμβάνονται στο ΦΕΚ 1230/18-07-2007, η περιουσία του Ιδρύματος αποτελείταιαπό τέσσερεις (4)ελαιώνες στις θέσεις «ΚΟΤΡΩΝΑΚΙ» και «ΛΑΛΑΡΙΑ» Σκοπέλου και από μετρητά, (κατά την ημερομηνία συστάσεώς του), το ποσό των Ευρώ 400.276,93. Το σημερινό υπόλοιπο ανέρχεται σε 380.000 Ευρώ και είναι επενδεδυμένο σε αμοιβαία κεφάλαια εγγυημένου κεφαλαίου 10ετούς διάρκειας (350.000 Ευρώ) και σε ομόλογα (30.000 Ευρώ). Η διαφορά από το αρχικό ποσό οφείλεται σε υποχρεωτικές δαπάνες δικηγορικών και άλλων υπηρεσιών, προκειμένου να μεταφερθεί νομίμως το ποσό της διαθήκης από την Αγγλία στην Ελλάδα.
3.
Πόροι - έσοδα του ιδρύματος είναι τα εισοδήματα από την εκμετάλλευση των παραπάνω ακινήτων, οι τόκοι από τα κατατεθειμένα σε Τράπεζες χρήματα και οι χρηματικές παροχές ή επιχορηγήσεις καθώς και κληρονομιές, κληροδοσίες και δωρεές οποιουδήποτε.
4.
Τα έξοδα του ιδρύματος αφορούν σε αμοιβές για γραμματειακή και λογιστική υποστήριξη και το ύψος τους καθορίζεται σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις του νόμου. Υπάρχουν επίσης έξοδα που σχετίζονται με δικηγορικές αμοιβές και αναλώσιμα.
5.
Σύμφωνα με σχετικό όρο (ΦΕΚ 1230/18-07-2010 / σελ.18652 / άρθρο 11), το ποσό της υποτροφίας κάθε υποτρόφου καθορίζεται με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου, ανάλογα με το ύψος των καθαρών εσόδων (όχι του αρχικού κεφαλαίου) του Ιδρύματος και τον αριθμό των υποτρόφων.
6.
Όπως είναι γνωστό τα ακίνητα του Ιδρύματος διεκδικούνται από συμπολίτη μας με αποτέλεσμα να μην αποφέρουν επί του παρόντος έσοδα. Αντίθετα, το Ίδρυμα επιβαρύνεται με δαπάνες αφού απαιτείται αμοιβή για τη νόμιμη εκπροσώπηση ενώπιον του δικαστηρίου. Ήδη,
έχει συζητηθεί η αγωγή στις 11/1/2011 και αναμένεται η πρωτόδικη απόφαση.
7.
Τα έσοδα από τους τόκους των επενδεδυμένων κεφαλαίων κυμαίνονται σε πολύ χαμηλά επίπεδα, λόγω των εξελίξεων στις χρηματαγορές, ενώ έσοδα από επιχορηγήσεις δεν διαφαίνονται.
8.
Εν όψει των αρνητικών εξελίξεων στον τομέα των εσόδων, το Δ.Σ., με παλαιότερη απόφασή του, ζήτησε από τις αρμόδιες αρχές να μπορεί να χρησιμοποιεί μέρος του κεφαλαίου, προκειμένου να καταβάλει τις υποτροφίες. Η απάντηση ήταν αρνητική, μας παρέπεμψαν δε στις δικαστικές αρχές (Εφετείο) προκειμένου να αλλάξουν οι όροι της διαθήκης. Η προσφυγή αυτή θα γίνει σύντομα.
9.
Οι παραπάνω λόγοι εξηγούν γιατί το Ίδρυμα αδυνατεί επί του παρόντος να καταβάλλει τις υποτροφίες και μάλιστα σ' έναν αυξανόμενο αριθμό δικαιούχων. Είναι τέλος σαφές και βέβαιο ότι οι δικαιούχοι των υποτροφιών θα λάβουν τα οφειλόμενα μόλις οι συνθήκες το επιτρέψουν.
 
Το Διοικητικό Συμβούλιο του Βακράτσειου Ιδρύματος Σκοπέλου

Σκηνικό προκλήσεων στο Αιγαίο - Newsbomb.gr

Πρώτο ΘΕΜΑ online : 14 νεκροί το τελευταίο 48ωρο από τη νέα γρίπη! - Ελλάδα

24ωρη απεργία στο ALTER

Αναλγητη η διοίκηση του ΑΛΤΕΡ
Η ΕΤΙΤΑ κήρυξε 24ωρη απεργία από τις 5:00 π.μ Τετάρτη μέχρι τις 5:00 π.μ ξημερώματα Πέμπτης. Σήμερα οι δημοσιογράφοι του σταθμού έχουν συγκαλέσει συνέλευση, όπου θα παραστούν και εκπροσώποι της ΕΣΗΕΑ. Ανάστατοι οι δημοσιογράφοι με την Ένωση, επειδή για την απεργία της προηγούμενης Παρασκευής δεν είχαν ενημερωθεί.

Συνεχίζεται η μη καταβολή των δεδουλευμένων επειδή τα χρήματα έχουν μπλοκαριστεί από το Υπουργείο Οικονομικών. Σύμφωνα με πληροφορίες στην απεργία θα ακολουθήσει και η ΕΠΗΕΑ.

Διαβάστε το εξώδικο που έστειλε η Ε.Τ.Ι.Τ.Α:

Επειδή παρά τις επανειλημμένες διαμαρτυρίες μας, Μέχρι και σήμερα 14 Φεβρουαρίου 2011, δεν έχει γίνει εξόφληση δεδουλευμένων μηνός Ιανουαρίου 2011 των τεχνικών που απασχολούνται στον σταθμό σας.
Επίσης, κατά παράβαση του άρθρου 11 παρ. 2 της Δ.Α. 39/2010, δεν έχει γίνει η απόδοση των εισφορών των μελών μας στην Ε.Τ.Ι.Τ.Α. ενώ έχει γίνει η παρακράτησή τους από τον τηλεοπτικό σταθμό, για τους τελευταίους 5 μήνες.
  To Διοικητικό Συμβούλιο της Ε.Τ.Ι.Τ.Α. σε έκτακτη συνεδρίασή του της 14ης Φεβρουαρίου 2011 και υλοποιώντας σχετική απόφαση που λήφθηκε με μυστική ψηφοφορία κατά την Γενική Συνέλευση της 15ης Δεκεμβρίου 2010 για τη διεξαγωγή των κινητοποιήσεων με το ως άνω αίτημα  που  εξουσιοδοτούσε το Δ.Σ.  ως προς τον προσδιορισμό του ακριβούς χρόνου διεξαγωγής των απεργιακών κινητοποιήσεων,  κηρύσσει σύμφωνα με το άρθρο 20 του Ν 1264/1982 για την Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου 2011, 24ωρη απεργία από ώρα 05.00π.μ. της Τετάρτης 16 Φεβρουαρίου 2011, έως και ώρα 05.00π.μ. της Πέμπτης 17 Φεβρουαρίου 2011, για τους τεχνικούς που εργάζονται στον τηλεοπτικό σταθμό ALTER. ΜΕ ΑΙΤΗΜΑ Την άμεση καταβολή – εξόφληση των δεδουλευμένων του μηνός Ιανουαρίου 2011 που οφείλονται στους τεχνικούς του σταθμού
Άμεση απόδοση στην ΕΤΙΤΑ των παρακρατηθέντων εισφορών των μελών της Η Ε.Τ.Ι.Τ.Α. διαθέτει το αναγκαίο προσωπικό ασφαλείας, σύμφωνα με το άρθρο 21 του ν. 1264/1982. Αρμόδιος Δικαστικός Επιμελητής καλείται να κοινοποιήσει νόμιμα την παρούσα προς τον κάθε ένα από αυτούς προς τους οποίους απευθύνεται που εδρεύουν στην Αθήνα και εκπροσωπούνται νόμιμα για να λάβουν γνώση και για τις νόμιμες συνέπειες αντιγράφοντάς την, ολόκληρη στις εκθέσεις επίδοσης.

Το Τριώδιο άνοιξε στη Γλώσσα με τους μτσούνους

Το παραδοσιακό έθιμο των μτσούνων αναβίωσε ο Πολιτιστικός και Εξωραϊστικός Σύλλογος Γλώσσας την Κυριακή 13 Φεβρουαρίου.  Ο Πολιτιστικός και οι φίλοι υποδέχθηκαν το Τριώδιο δίνοντας αποκριάτικη πνοή στα σπίτια και τους δρόμους τους Γλώσσας, τραγουδώντας παραδοσιακά αποκριάτικα τραγούδια, χορεύοντας και πειράζοντας τους κατοίκους με τα "αποκριάτικα" αστεία.  Περίπου είκοσι μτσούν' κάναν εξόρμηση στα στενά της Γλώσσας ξεσηκώνοντας το χωριό στο πόδι.  Στο τέλος της βραδιάς οι μτσούν΄ ανακάλυψαν το Δήμαρχο και τραγούδησαν παρέα τραγούδια, ήπιαν ντόπιο κρασί διασκέδασαν αναβιώνοντας αυτό το υπέροχο παραδοσιακό έθιμο....

Το πρώτο αθώο θύμα από την εισβολή των ΜΑΤ στην Κερατέα


Ένα μικρό αγγελούδι που δεν πρόλαβε καν να δει το φως του Αττικού ήλιου έφυγε από κοντά μας μια ημέρα μετά την βάρβαρη εισβολή των ΜΑΤ στην πόλη της Κερατέας.
Μια νεαρή μητέρα η οποία κυοφορούσε το τρίτο της παιδάκι υπέστη ισχυρό σοκ όταν αλλόφρονες αστυνομικοί των ΜΑΤ έφτασαν κάτω από το διαμέρισμά της και με πρωτοφανή αγριότητα άρχισαν να εκτοξεύουν χημικά προς κάθε κατεύθυνση χωρίς να υπολογίζουν τίποτα.
Από τις φωνές και τους δυνατούς κρότους των χειροβομβίδων κρότου – λάμψης τα δύο μικρά παιδάκια της οικογένειας τρομοκρατήθηκαν και ανήμπορα να αναπνεύσουν από τα δακρυγόνα και τα αέρια πιπεριού, έπεσαν σχεδόν λιπόθυμα στο πάτωμα.
Η νεαρή μητέρα τους όταν τα είδε να σωριάζονται μπροστά της υπέστη ισχυρό νευρικό κλονισμό με αποτέλεσμα να διαταραχθεί ανεπανόρθωτα η κύηση του εμβρύου και λίγες ώρες μετά απέβαλε, παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των γιατρών να κρατήσουν το έμβρυο στη ζωή.
Ένα αθώο αγγελούδι που έφυγε τόσο αναπάντεχα και άδικα από κοντά μας θύμα της βαρβαρότητας μιας πολιτείας που δεν υπολογίζει τίποτα μπροστά στην υλοποίηση ενός περιβαλλοντικού εγκλήματος με σκοτεινούς χρηματοδότες και ανοιχτά γραμμάτια ξεπουλημένων πολιτικών.
Οι γονείς του εμβρύου προβληματίζονται πλέον πολύ σοβαρά να καταθέσουν μήνυση για ανθρωποκτονία κατά των αστυνομικών των ΜΑΤ που διέπραξαν αυτό το απεχθές έγκλημα. Όποια απόφαση κι αν πάρουν τελικά οι δύο χαροκαμένοι γονείς, να γνωρίζουν απλά ότι όλη η πόλη της Κερατέας και όλοι οι κάτοικοι του Δήμου Λαυρεωτικής θα είναι μαζί τους, συμπαραστάτες.
Κουράγιο φίλοι μας.

Πηγή : lavreotiki.com
 

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Επιλεκτικές διευκολύνσεις για έκδοση βίζας
Συστήθηκε ομάδα εργασίας των υπουργείων Εξωτερικών και Πολιτισμού - Τουρισμού
«Ευέλικτες λύσεις» για την ακόμα μεγαλύτερη διευκόλυνση έκδοσης βίζας πολιτών από τη Ρωσία, την Ουκρανία και την Κίνα αναζητά η κυβέρνηση και αυτό ήταν το αντικείμενο της συνάντησης των υπουργών Εξωτερικών Δ. Δρούτσα και Πολιτισμού και Τουρισμού Π. Γερουλάνου, στην οποία παραβρέθηκαν ο υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού Γ. Νικητιάδης και ο πρόεδρος του ΕΟΤ Ν. Κανελλόπουλος. Μοναδικό κριτήριο της κυβέρνησης στην προκειμένη περίπτωση είναι οι αλλοδαποί επισκέπτες να βγάζουν στη χώρα τους ή οπουδήποτε αλλού το χρήμα που θα ξοδέψουν στη δική μας, καθώς σε αντίθετη περίπτωση γίνεται λιγότερο ...ευέλικτη στις διευκολύνσεις της.
Οι κυβερνητικές πρωτοβουλίες κατευθύνονται από την τουριστική αγορά, η οποία προσδοκά σε εκείνους τους Κινέζους που πλουτίζουν όλο και περισσότερο και τους Ρώσους που αυξάνουν την επισκεψιμότητά τους όσο πιο εύκολα βγάζουν βίζα. Στη συνάντηση αποφασίστηκε η σύσταση κοινής ομάδας εργασίας των δύο υπουργείων που θα εξετάσει περισσότερο το θέμα, καθώς κρίνεται ότι υπάρχουν περιθώρια μεγαλύτερης ακόμη βελτίωσης των διαδικασιών. Το 2010 εκδόθηκαν από τη Μόσχα 328 χιλ. βίζες, αντί των 216 χιλ. το 2009. Από το Κίεβο εκδόθηκαν 33 χιλ. από 15 χιλ. Ο Π. Γερουλάνος δήλωσε ότι το 2010 οι αφίξεις διατηρήθηκαν στα επίπεδα του 2009 και ο φετινός στόχος είναι να αυξηθούν, κάτι που ήδη διαφαίνεται από την αύξηση των κρατήσεων. Πρόκειται για μια εξέλιξη που είχε προβλεφθεί από τους τουριστικούς φορείς, αλλά ενισχύεται από τις ακυρώσεις σε Αίγυπτο και Τυνησία.
http://www2.rizospastis.gr/story.do?id=6102420&publDate=15/2/2011

Βλάβη εν πλω στο «Εξπρές Σαντορίνη» ΚΑΤΙ ΜΑΣ ΒΡΟΜΑ ΕΔΩ!

Βλάβη εν πλω στο «Εξπρές Σαντορίνη»

Μηχανική βλάβη σημειώθηκε χθες το πρωί στο επιβατηγό-οχηματαγωγό πλοίο «Εξπρές Σαντορίνη», το οποίο έπλεε ανοιχτά του Τρικερίου, με κατεύθυνση προς τα νησιά των Βορείων Σποράδων. Συγκεκριμένα, το πλοίο απέπλευσε κανονικά χθες το πρωί από το λιμάνι του Βόλου, μεταφέροντας 101 επιβάτες, 15 φορτηγά και 4 Ι.Χ. αυτοκίνητα. Στο ύψος του Τρικερίου παρουσιάστηκε θόρυβος στην δεξιά κύρια μηχανή, με αποτέλεσμα να κριθεί επιβεβλημένη η επιστροφή του πλοίου στο λιμάνι του Βόλου, όπου κατέπλευσε στις 11.15 χθες το πρωί. Οι επιβάτες προωθήθηκαν τελικά στον προορισμό τους με το φλάιν κατ, το οποίο απέπλευσε χθες στις 2.30 μετά το μεσημέρι από το λιμάνι του Βόλου, με προορισμό τα νησιά των Βορείων Σποράδων. Τα οχήματα και τα φορτηγά θα προωθηθούν αντίστοιχα μόλις αποκατασταθεί η βλάβη του πλοίου, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι μέχρι αργά χθες το βράδυ, ομάδα ειδικών εργάζονταν συντονισμένα, προκειμένου να αποκατασταθεί το πρόβλημα.
Για την εξυπηρέτηση του κοινού, θα δρομολογηθεί εκτάκτως σήμερα ιπτάμενο δελφίνι, το οποίο θα αποπλεύσει στις 9.30 το πρωί από το λιμάνι του Βόλου με προορισμό τα νησιά και στις 2.30 μ.μ. αντίστοιχα, θα πραγματοποιήσει κανονικά το προγραμματισμένο δρομολόγιό του, το φλάιν κατ. Στο μεταξύ, συνεχίζονται οι διαδικασίες αποκατάστασης της μηχανικής βλάβης, προκειμένου να πραγματοποιηθεί εν συνεχεία δοκιμαστικό δρομολόγιο και να επανέλθει ακολούθως από αύριο το πλοίο στην γραμμή των νησιών των Βορείων Σποράδων, καλώς εχόντων των πραγμάτων. Μόλις ξεκινήσουν και πάλι τα δρομολόγια του «Εξπρές Σαντορίνη» θα υπάρξει σχετική ανακοίνωση από τους ιθύνοντες.
Με αφορμή το συγκεκριμένο γεγονός, ο Δήμαρχος Σκοπέλου κ. Μιχελής θα πραγματοποιήσει συνάντηση με τους ομολόγους του Δημάρχους Σκιάθου κ. Πλωμαρίτη και Αλοννήσου κ. Βαφίνη, προκειμένου να συζητηθεί το θέμα των ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών. Οι τρεις Δήμαρχοι θα πραγματοποιήσουν συντονισμένες ενέργειες με στόχο την προώθηση των κοινών αιτημάτων σε όλους τους αρμόδιους φορείς και τους ιδιοκτήτες των πλοικτητριών εταιριών. Στόχος είναι η αύξηση των ακτοπλοϊκών δρομολογίων και στη διάρκεια του χειμώνα, καθώς και η αναζήτηση λύσεων που θα επιτρέψουν την καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση του επιβατηγού κοινού.
 
Από το σημερινό ρεπορτάζ του ταχυδρόμου 
http://www.taxydromos.gr/localnews/tabid/58/articleType/ArticleView/articleId/34247/---.aspx

Τα δικά μας στοιχεία είναι ότι όταν χάλασε είχε μόνο 4 ναι 4 μόνο ΙΧ αυτοκίνητα θέλουμε να μάθουμε αύριο πόσα θα έχει όταν αποκαταστηθεί η βλάβη?

Μόνο το Διαδίκτυο μπορεί να συντρίψει τα μηντιακά δεκανίκια του ΠΑΣΟΚ. Αλλά πως;

Με συννεφιές σήμερα η σκόπελος

7 Το πρωινό

Τωρα


Aποκλειστικά στην ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ που κυκλοφορεί: Σχέδιο «SUGA» - Έτσι θα έκαναν απόβαση σε τέσσερα νησιά

ImageΣτην ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ που κυκλοφορεί έρχεται για πρώτη φορά στην δημοσιότητα ολόκληρο το τουρκικό επιχειρησιακό σχέδιο "SUGA", εισβολής σε Λέρο, Οινούσσες και Φούρνους και ένα τέταρτο ακόμα νησί, όπως περιήλθε σε γνώση των ελληνικών υπηρεσιών πληροφοριών: Ποιες τουρκικές μονάδες θα εμπλέκοντο, ποια μεταφορικά μέσα θα χρησιμοποιούσαν, τα χρονοδιαγράμματα της επιχείρησης, τα σημεία και οι ώρες απόβασης, οι πρώτοι στόχοι των τουρκικών δυνάμεων στα νησιά, οι προβλέψεις για αντιμετώπιση τυχόν ελληνικής αντεπίθεσης, το τέταρτο νησί που θα καταλάμβαναν - το οποίο δεν έχει δημοσιοποιηθεί ακόμα - για να διευκολύνουν τον σχέδιο κατάληψης των άλλων τριών κλπ. Πριν μερικούς μήνες οι ελληνικές υπηρεσίες πληροφοριών, η ΕΥΠ και η Διακλαδική Διεύθυνση Πληροφοριών του ΓΕΕΘΑ έλαβαν γνώση την ύπαρξή του τουρκικού σχεδίου απόβασης στα νησιά Λέρο, Φούρνους, Οινούσσες, του περίφημου σχεδίου SUGA. Αρκετό καιρό πριν την έφοδο στον τουρκικό Ναύσταθμο από τους ισλαμιστές της κυβέρνησης Ερντογάν, όπου εντοπίστηκαν και οι δημιουργοί του επιχειρησιακού σχεδίου εισβολής.
Τα ελληνικά επιτελεία είναι εντυπωσιασμένα από το σχέδιο και κυρίως από την έκταση της επιχείρησης, αλλά και από την χρονική συγκυρία που είχαν επιλέξει τα τουρκικά Επιτελεία για την εκτέλεση του ναυτικοιύ σκέλους της «Βαριοπούλας»: Είναι η εποχή που ο τότε υπουργός Εξωτερικών και νυν πρωθυπουργός της Ελλάδας Γιώργος Παπανδρέου, θεωρούσε ότι η προσέγγιση που είχε επιτύχει με τον Τούτρκο ομόλογότ υο Ισαμήλ Τζεμ, είχε απομακρύνει το κίνδυνο «θερμού επεισοδίου»! Την στιγμή που το τουρκικό Γενικό Επιτελείο είχε σχεδιάσει όχι «θερμό επεισόδιο», αλλά κανονική εισβολή!


ΤΑ 29 ΚΥΡΙΑ ΕΞΟΠΛΙΣΤΙΚΑ ΤΟΥ 15ετούς ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΑΜΥΝΤΙΚΩΝ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ - Η αρχική χρηματοδότησή τους στην τριετία
Η ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ παρουσιάζει κατ’αποκλειστικότητα το σύνολο του τριετούς εξοπλιστικού προγράμματος που εγκρίθηκε προ εβδομάδων από το ΚΥΣΕΑ, μαζί με την 15ετή συνολική μελέτη χρηματοδότησής του. Αναφέρεται η αρχική χρηματοδότησή, αλλά και η προβλεπόμενη τελική μελέτη αναγκαίων πόρων που έχει καταρτιστεί για το κάθε ένα από αυτά από την οποία μπορούν να εξαχθούν πολύτιμα συμπεράσματα. 
Πρακτικά πρόκειται για τον κορμό του 15ετούς εξοπλιστικού προγράμματος της χώρας. Συνολικά 13,5 δις ευρώ από ένα σύνολο 18 δις. που υπολογίζεται ότι θα δαπανηθεί την επόμενη 15ετία, περιλαμβάνονται σε αυτά τα 29 προγράμματα.
Ταυτοχρόνως παρουσιάζεται στην ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ και το προηγούμενο 15ετές εξοπλστικό πρόγραμμα 2006-2020: Συνολικά 498 προγράμματα αναλυμένα με κάθε λεπτομέρεια, που δίνουν στον αναγνώστη την δυνατότητα να προχωρήσει σε συγκρίσεις για συνολικό προγραμματισμό εξοπλισμών των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων. 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΕΡΑΜΥΝΑΣ 1 ΔΙΣ. €!
Υποψήφια συστήματα SHORADS για τον ΕΣ
Mε συνολικό προϋπολογισμό 1 δισ. ευρώ σε βάθος δεκαπενταετίας και αρχική χρηματοδότηση 560 εκατ. ευρώ για την πρώτη τριετία, το πρόγραμμα των πυραυλικών συστημάτων SHORADS, που θα αντικαταστήσουν τα παλαιότερα αυτοκινούμενα πυραυλικά συστήματα SHORADS, OSA-AKΜ (SA-8Β Gecko), είναι το τέταρτο κατά σειρά χρηματοδότησης κύριο πρόγραμμα των Ε.Δ., μετά τις φρεγάτες FREMM, το Νέο Μαχητικό Αεροσκάφος και τα ΤΟΜΑ ΒΜP-3ΗΕL.
Η ύπαρξή του επιβεβαιώνει διαδοχικά δημοσιεύματα της ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ για κατάργηση σε τακτικό επίπεδο του μεσαίου επιπέδου αντιαεροπορικής άμυνας, σύμφωνα με την τάση που επικρατεί σήμερα στο ΝΑΤΟ και σε εξοπλιστικό επίπεδο την επίσης κατάργηση του προγράμματος  αντικατάστασης των συστημάτων MIM 23-B Improved Hawk III.
Στην ανάλυση παρουσιάζονται όλα τα υποψήφια συστήματα της αγοράς στο πρόγραμμα το οποίο έχει αποσπάσει την υψηλότερη άμεση χρηματοδότηση του Στρατού Ξηράς (560 εκατ. ευρώ στην τριετία!), κάτι που δείχνει και τον βαθμό προτεραιότητάς του.

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΩΝ S-70-B6 Aegean Hawk  ΤΗΣ 2ης ΜΕΛ: Το κυνήγι του τουρκικού υποβρυχίου από τα γεράκια του ΠΝ
To επεισόδιο με την αποκάλυψη του τουρκικού υποβρυχίου ανοικτά της Κέας στις 13 Ιανουαρίου, από ελικόπτερα της 2ης Μοίρας Ελικοπτέρων Ναυτικού (ΜΕΝ), αποτέλεσε μια υπόθεση που –εκτός από το δημοσιογραφικό ενδιαφέρον– στάθηκε η αφορμή για την υπενθύμιση του κρίσιμου ρόλου που διατηρούν τα ανθυποβρυχιακά ελικόπτερα S-70-B6 Aegean Hawk  του ΠΝ. Αναλύουμε όλες τις δυνατότητες των ελικοπτέρων και τα συστήματα που προστέθηκαν στον εξοπλισμό τους τα τελευταία χρόνια.

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ 2o ΤΕΕΠ: ΤΑ ΑΗ-64DΗΑ Apache σε δράση
Επισκεφθήκαμε το 2ο Τάγμα Επιθετικών Ελικοπτέρων στην Πάχη Μεγάρων, για να παρακολουθήσουμε από κοντά τη δραστηριότητα της Μονάδας λίγο πριν την κήρυξη της επιχειρησιακής της ετοιμότητας. Διαπιστώσαμε ότι η μονάδα είναι 100% έτοιμη για επιχειρήσεις και μόνο ένα μέρος από αυτές αφορούν την «κλασική» αντιαρματική αποστολή του ελικοπτέρου: Οι περισσότερες αφορούν «ειδικές» αποστολές στρατηγικού χαρακτήρα που εκτελούνται λίγα μέτρα πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας, νύχτα και «μέσα στη μύτη» του δυνητικού εχθρού.

ΕΝΑΣ «ΠΥΘΩΝΑΣ» ΓΙΑ ΤΗΝ Π.Α.: Το Ισραήλ πρότεινε το Python-5 για τα F-16 της ΠΑ
Το κορυφαίο βλήμα αερομαχίας στο δυτικό οπλοστάσιο, σύμφωνα με τα στοιχεία που δίνουν οι Ισραηλινοί, προτάθηκε στην ελληνική πλευρά για εξοπλισμό των F-16. Τι θα σήμαινε η ένταξή του στο ελληνικό οπλοστάσιο, ποια είναι τα χαρακτηριστικά του που το διαφοροποιούν από τα λοιπά όπλα αερομαχίας και πως μπορεί να δώσει την πρωτοβουλία στην ελληνική Πολεμική Αεροπορία στο Αιγαίο, ακόμα με με τους νυν τύπους μαχητικών αεροσκαφών.
Μια ανάλυση άκρως διαφωτιστική για το πως ένα προηγμένο όπλο μπορεί να κάνει την διαφορά ανάμεσα σε δύο ίδια μαχητικά, όπως είναι τα ελληνικά και τουρκικά F-16.

ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΕΝΕΡΓΟΥΣ ΑΥΤΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΑΡΜΑΤΩΝ ΜΑΧΗΣ & ΤΟΜΑ/ΤΟΜΠ: Τα αντιαρματικά όπλα βρίσκουν τον «δάσκαλό» τους;
Η πρώτη ολοκληρωμένη παρουσίαση-ανάλυση στον ελληνικό - ειδικό και μη - Τύπο των συστημάτων ενεργού αυτοπροστασίας αρμάτων μάχης. Η είσοδος σε υπηρεσία των συστημάτων αυτών που ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη και θα κορυφωθεί την ερχόμενη πενταετία δίνει δυνατότητες επιβίωσης σε άρματα μάχης και τεθωρακισμένα που πριν από ελάχιστα χρόνια θεωρούντο απλώς «χωρίς τύχη» σε ένα πεδίο μάχης όπου ελαφρά και βαρέα αντιαρματικά όπλα, κατευθυνόμενα και μη, κυριαρχούσαν.
Το  «βαρύ» μάθημα των Ισραηλινών το 2006 στον Λίβανο, όπου τα αντιαρματικά Kornet της Χεζμπολάχ, αποδεκάτισαν τα ισραηλινά άρματα μάχης Merkava IV, έκανε τους πάντες να στραφούν στην ανάπτυξη των συστημάτων ενεργού αυτοπροστασίας, μια κατηγορία την οποία οι Ρώσοι την είχαν αναπτύξει δέκα χρόνια πριν.  

Η ΕΞ ΑΝΑΤΟΛΩΝ ΝΑΥΤΙΚΗ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΑΠΕΙΛΗ: Προκλήσεις για το ΠΝ και τρόποι αντιμετώπισης
Η απόκτηση μεγάλου υποβρύχιου σύγχρονου στόλου και πολλών πυραυλοφόρων σκαφών επιφανείας από το τουρκικό Ναυτικό, αλλάζει όλα όσα ξέραμε μέχρι σήμερα σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο στο τομέα των ναυτικών επιχειρήσεων. Σε αντίθεση με την ελληνική πρακτική, κατά την οποία για την επίτευξη ενός σκοπού πρέπει να υπάρχουν οι απολύτως στοιχειώδεις λύσεις, η τουρκική πρακτική προβλέπει συζευκτική προσέγγιση: Υπερκάλυψη όλων των ενδεχομένων, με αποτέλεσμα σημαντική επικάλυψη ικανοτήτων αλλά και ασφάλεια έναντι απροόπτου.
Αυτό οδηγεί σε υψηλή, σαφώς υψηλότερη της ελληνικής, διαθεσιμότητα μέσων, που πρέπει να λάβει υπ’όψιν του το ελληνικό Π.Ν. στο σχεδιασμό του.

ΟΔΕΥΟΥΜΕ ΠΡΟΣ ΕΚΛΟΓΗ ΜΟΥΦΤΗ ΣΤΗΝ ΘΡΑΚΗ; Ο θανάσιμος κίνδυνος να αναλάβουν οι εξτρεμιστές της μειονότητας τον θρησκευτικό έλεγχο της μειονότητας;
Στο προσκήνιο επανήλθε πρόσφατα η εκλογή ή μη των μουφτήδων από τη μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης, με αφορμή την ανανέωση για δέκα ακόμη χρόνια της θητείας ορισμένων εκ των υπαρχόντων μουφτήδων και τη σκέψη του αρμόδιου υπουργείου να προχωρήσει στην αντικατάσταση κάποιων άλλων, είτε γιατί δεν ανταποκρίνονται στον πραγματικό τους ρόλο είτε γιατί – λόγω του προχωρημένου της ηλικίας τους – δεν μπορούν πλέον να προσφέρουν.
Την ίδια στιγμή στο εσωτερικό της Ελλάδα ςυπάρχουν κάποιοι κύκλοι που είναι ... θετικοί απεναντι στο πάγιο αίτημα της Τουρκίας για απ'ευθείας κλογή του Μουφτή από τους ελεγχόμενους εξτρεμιστές της μειονότητας.

ΤΟ ΙΡΑΚ ΣΤΗ ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ: Οι συνέπειες της αμερικανικής εισβολής
Στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής, τίποτα δεν είναι ίδιο πλέον μετά την αμερικανική εισβολή στο Ιράκ το 2003. Οκτώ χρόνια μετά την εισβολή και ενώ τα αμερικανικά στρατεύματα έχουν αρχίσει να αποχωρούν, τα αποτελέσματα της εισβολής γίνονται συνεχώς και περισσότερο ορατά. Αλλού θετικά και αλλού αρνητικά, το βέβαιο είναι ότι ποτέ πια η Μέση Ανατολή δεν θα είναι ίδια, ενώ πλέον το επίκεντρο του γεωστρατηγικού παιγνίου έχει μετακομίσει στο γειτονικό Αφγανιστάν.
Η δημιουργία ενός κρατικού κουρδικού μορφώματος στο βόρειο Ιράκ, είναι ένας από τους παράγοντες που τα επόμενα χρόνια θα παίξουν καθοριστικό ρόλο στην ίδια την σταθερότητα της Τουρκίας.


ΑΡΜΕΝΙΑ: Ο σύμμαχος της πίσω πόρτας
Καθώς η Τουρκία συνάπτει όλο και περισσότερες συμμαχίες με στόχο τον σχηματισμό ενός τόξου που θα περικυκλώνει την Ελλάδα και θα την απομονώνει στα Βαλκάνια, η μοναδική συμμαχική χώρα που αποτελεί αγκάθι για την εξωτερική πολιτική της σημερινής Τουρκίας είναι η Αρμενία.
Το παρόν άρθρο αναλύει την οργάνωση των αρμενικών Ενόπλων Δυνάμεων αλλά και τις αμυντικές συμφωνίες που έχουν σχηματιστεί με την Ελλάδα και την Ρωσία μετά τη σύρραξη στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ, στα μέσα της δεκαετίας του ΄90.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αρχειοθήκη ιστολογίου