Hellenic Seaways - Άμεση & Εύκολη Online Kράτηση‎

Κυριακή, 13 Φεβρουαρίου 2011

ΣΟΚ ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΟΥΗΔΙΑ ΜΕ UFO!!


ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΤΗΣΙΟ ΧΟΡΟ ΤΟΥ ΑΟ ΣΚΟΠΕΛΟΥ
ΤΟ cruise roma ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΣΚΟΠΕΛΟΣ?

Έτσι κυκλοφόρησε στην πιάτσα του Πειραιά

Προσοχή! Το πόρισμα γιά το Επιμελητήριο...


Κάποιοι επιμελητηριακοί τής πλάκας από χθές, αντί να ενδιαφερθούν επί τής ουσίας τού θέματος, δηλαδή "πού πήγαν" τα χρήματα τών μελών τού Επιμελητηρίου καί ποιοί τα κατασπατάλησαν, ασχολούνται με αηδίες...

Από χθές κάνουν συνεχώς ανακρίσεις καί ψάχνουν να εντοπίσουν αυτούς πού διέρρευσαν το πόρισμα στο Voliotaki!!

Το voliotaki σάς άφησε, λόγω τής ευαισθησίας πού το διακρίνει, να κάνετε Σαββατοκύριακο καί από αύριο το πρωί θα αποκαλύπτει συνεχώς ολόκληρο το πόρισμα τής τριμελούς επιτροπής πού εσείς ορίσατε, χωρίς ωστόσο, κατά πώς φαίνεται, να θέλετε καί τήν δημοσιοποίηση τού πορίσματος!

Από αύριο θα χάσετε καί πάλι τόν ύπνο σας, αφού παράλληλα το voliotaki θα φροντίσει το πόρισμα να βρεθεί καί στά χέρια του κ. Εισαγγελέα!

ΚΑΠΟΙΟΙ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΑΚΟΙ, ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΟΠΟΙΩΝ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΣΑΜΠΑΡΔΟΥΚΑΣ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΜΠΟΥΡΟΥΝΟΣ, ΜΠΟΥΡΟΥΝΑΣ, ΜΠΟΥΡΙΝΑΣ Η ΚΑΠΩΣ ΕΤΣΙ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΕΙ ΚΑΙ ΜΑΓΚΑΣ, ΚΑΛΑ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΝΑ ΜΕΡΙΜΝΗΣΟΥΝ ΩΣΤΕ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΟΥΝ ΣΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΚΑΙ ΑΣ ΑΦΗΣΟΥΝ ΤΙΣ ΜΑΓΚΙΕΣ...ΚΥΡΙΟΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΠΑΙΡΝΕΙ...ΤΑ ΜΕΛΗ ΣΑΣ ΘΑ "ΜΠΟΥΚΑΡΟΥΝ" ΣΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΣΕ ΛΙΓΟ... ΠΡΟΣΕΞΤΕ!

ΕΠΙΚΑΙΡΟΠΟΙΗΜΕΝΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ Κλιμακώνουν τον πόλεμο ενάντια στο λαό

Με απόλυτο κυνισμό και προκλητικότητα, κυβέρνηση και τρόικα παρουσίασαν τους νέους αντιλαϊκούς στόχους. Την άνοιξη, αναμένονται και άλλα μέτρα
Το επικαιροποιημένο μνημόνιο, στο οποίο κατέληξαν η κυβέρνηση με την τρόικα, επιβεβαιώνει μέχρι κεραίας τις εκτιμήσεις, που, από την πρώτη στιγμή, κατέθεσε το ΚΚΕ για το εύρος των αντιδραστικών επιδιώξεων της οικονομικής ολιγαρχίας, η οποία, με πρόσχημα πότε τα δημόσια ελλείμματα και πότε το επακόλουθό τους που είναι το κρατικό χρέος, έχει εκπονήσει ένα ολόκληρο σχέδιο αντιλαϊκών ανατροπών, επιδιώκοντας, αφ' ενός, την ελεγχόμενη έξοδο από την καπιταλιστική κρίση, αφ' ετέρου, τη δημιουργία προϋποθέσεων υψηλής κερδοφορίας, για τη μετά την κρίση περίοδο.«Δε θα γλιτώσει κανείς». Αυτή ήταν η επωδός των εκπροσώπων της τρόικας, όταν το απόγευμα της Παρασκευής παρουσίασαν το πλέγμα των μέτρων που συμφώνησαν με την κυβέρνηση για την περίοδο μέχρι και το 2015 και, θέλοντας να δώσουν έμφαση στις διαρθρωτικές αλλαγές, στην ουσία επανέλαβαν τη φράση του Γ. Παπανδρέου «διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις παντού».
Το πακέτο που αυτή τη φορά ξεφούρνισαν κυβέρνηση και τρόικα προβλέπει νέες ανατροπές στις εργασιακές σχέσεις και εμμονή στη μείωση των αποδοχών των εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα, νέους φόρους και επιβαρύνσεις στα λαϊκά στρώματα, σάρωμα των αυτοαπασχολούμενων και μικρών επαγγελματιών, ιδιωτικοποιήσεις ύψους 50 δισ. ευρώ, νέα πρόσθετα πακέτα στήριξης των τραπεζών.
Είναι απόλυτα βέβαιο ότι τα πακέτα των αντιλαϊκών μέτρων δε σταματάνε με όσα παρουσίασαν προχτές κυβέρνηση και τρόικα. Οπως έχει ήδη αποδειχθεί, από την εποχή που η κυβέρνηση έδεσε τους εργαζόμενους με τα μνημόνια των πιστωτών, τα επιμέρους μέτρα και οι πολιτικές που υπάρχουν για την πλήρη χρεοκοπία των εργαζομένων προκειμένου να σωθούν οι καπιταλιστές, θα δημοσιοποιούνται με δόσεις και ειδικότερα κάθε τρίμηνο, που έχει οριστεί και ως το διάστημα για την περιοδική αξιολόγηση των κυβερνητικών μέτρων.
Ο καθένας θυμάται, οφείλει να θυμάται, ότι πριν από τις περιφερειακές εκλογές τον περασμένο Νοέμβρη, η κυβέρνηση υποτίθεται ότι δεσμευόταν πως δε θα υπάρξουν άλλα αντιλαϊκά μέτρα. Κι όμως, ακολούθησαν η αύξηση του ΦΠΑ σε όλη την γκάμα των ειδών πρώτης ανάγκης, οι νόμοι για τις επιχειρησιακές συμβάσεις, οι ρυθμίσεις για τη μείωση των ασφαλιστικών καλύψεων, το άνοιγμα των λεγόμενων κλειστών επαγγελμάτων, οι ανατιμήσεις σε εισιτήρια, διόδια κ.λπ. Τώρα ανακοινώνεται η κλιμάκωση της οικονομικής αφαίμαξης των εργαζομένων, ετοιμάζονται να καταργήσουν με νόμο τις κλαδικές συμβάσεις και το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας θα προσλάβει τεράστιες διαστάσεις. Μαζί με όλα αυτά, η κυβέρνηση ανέλαβε ήδη τη δέσμευση να προχωρήσει σε νέα μέτρα την άνοιξη, σε περίπτωση που χρειαστεί να επιταχυνθούν τα αντιλαϊκά της σχέδια. Και μαζί με όλα αυτά, ο άλλοτε υπουργός Εθνικής Οικονομίας και σήμερα εκπρόσωπος της κυβέρνησης στο ΔΝΤ, Π. Ρουμελιώτης, το είπε ξεκάθαρα την προηγούμενη Παρασκευή: Αυταπατώνται όσοι πιστεύουν ότι το 2013 λήγουν τα προβλήματα. Θα χρειαστεί προσπάθεια σκληρή και προσαρμογή 10-15 χρόνων.
Τα νέα μέτρα
Σε ό,τι αφορά τις προχτεσινές ανακοινώσεις, μεταξύ άλλων προβλέπεται:
Για το δημόσιο έλλειμμα καθορίζεται ότι το 2011 το μέγιστο επιτρεπόμενο επίπεδο θα είναι τα 17 δισ. ευρώ, από 22 που ήταν το 2010. Σε περίπτωση που υπάρξει απόκλιση, «θα εξεταστούν και αντιμετωπιστούν εγκαίρως πιθανοί κίνδυνοι που μπορεί να υπάρχουν ως προς την επίτευξη αυτού του στόχου». Δηλαδή, θα παρθούν συμπληρωματικά μέτρα, που και αυτή τη φορά θα κινηθούν στην κατεύθυνση της μείωσης των μισθών των εργαζομένων στο Δημόσιο και την αύξηση της φορολογίας για τα λαϊκά στρώματα. Για να μη μένει αμφιβολία - αυταπάτες όπως λέει ο Π. Ρουμελιώτης - για το μέγεθος της κοροϊδίας και το τι θα επακολουθήσει, σημειώνουμε ότι το υπουργείο Οικονομικών εκτιμά ότι ήδη υπάρχουν τέτοιοι κίνδυνοι, «οι οποίοι εκτιμώνται σήμερα σε περίπου 3/4 της μονάδας του ΑΕΠ».
Το συνολικό ύψος των παρεμβάσεων που απαιτούνται στον τομέα των δημόσιων οικονομικών, για την περίοδο 2012-2014, είναι της τάξης του 8% του ΑΕΠ. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να βρεθούν πρόσθετα κονδύλια περίπου 20,5 δισ. ευρώ. Αυτό είναι ένα καινούργιο φασούλι που ανακάλυψε η κυβέρνηση, αλλά, όπως διαβεβαιώνει ο Γ. Παπακωνσταντίνου, χωρίς, βεβαίως, να διευκρινίζει τι εννοεί, «η κυβέρνηση σκοπεύει να εντάξει στο πρόγραμμα και πρόσθετες εναλλακτικές παρεμβάσεις για τη διασφάλιση του απαιτούμενου ύψους προσαρμογής». Εδώ προφανώς έχουμε να κάνουμε με σχέδια που δεν τολμούν να ανακοινώσουν τώρα και τα αφήνουν για το μέλλον.
Ιδιαίτερη έμφαση αυτή τη φορά δίνεται στο πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων της δημόσιας περιουσίας. Σε μια περίοδο βαθύτατης οικονομικής κρίσης που η κυβέρνηση πασχίζει με κάθε τρόπο να παραχωρήσει περιουσιακά κομμάτια που ανήκουν στο κράτος, αλλά πουθενά δε βρίσκεται αγοραστής, συμφωνήθηκε ότι τα χρόνια 2011-2015 θα πραγματοποιηθούν ιδιωτικοποιήσεις ύψους 50 (!!!) δισεκατομμυρίων ευρώ. Το μέγεθος των προσδοκώμενων εσόδων, ειδικά για τη διετία μέχρι το 2012, ορίστηκε στα 15 δισ. ευρώ. Στο πλαίσιο αυτό, η κυβέρνηση κάνει ήδη λόγο για «αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας και αναδιαρθρώσεων» με «ολοκλήρωση της καταγραφής και της δημιουργίας ενός χαρτοφυλακίου συμμετοχών και εμπορικά αξιοποιήσιμων ακινήτων». Αν και γίνεται ολοφάνερο ότι ετοιμάζονται να βγάλουν στο σφυρί τα πάντα, από εκτάσεις γης και νησιά προς μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους μέχρι και αυτοτελή ακίνητα, αλλά και συμμετοχές του ελληνικού Δημοσίου σε τράπεζες και άλλους φορείς, εν τούτοις είναι πολύ δύσκολο να αντιληφθεί κανείς σήμερα πώς θα συγκεντρωθεί ένα τέτοιο ποσό - μαμούθ. Αξίζει να σημειώσουμε ότι ολόκληρο το πρόγραμμα ξεπουλήματος των επιχειρήσεων στρατηγικής σημασίας ολόκληρη την περίοδο από το 1998 μέχρι το 2008, και μάλιστα σε περίοδο ευφορίας των αγορών, απέφερε όλο κι όλο στο ελληνικό Δημόσιο περί τα 20 δισ. ευρώ. Μόνο που αυτό το κομμάτι της άλλοτε δημόσιας περιουσίας δεν μπορεί να αποδώσει πλέον για το Δημόσιο ούτε ευρώ.
Απαιτούν μείωση μισθών
Κυβέρνηση και τρόικα προετοιμάζουν από τώρα το έδαφος για την τελική επίθεση στον τομέα των εργασιακών σχέσεων, και ακόμα πιο ειδικά τη γενικευμένη μείωση των αποδοχών των εργαζομένων στους κλάδους της ιδιωτικής απασχόλησης. Η μέχρι σήμερα νομοθεσία για την κατάργηση των κλαδικών συμβάσεων δεν ικανοποιεί. Γι' αυτό και τίθεται ως άμεσος στόχος η «παρακολούθηση εφαρμογής του νέου εργασιακού νόμου» και, σε περίπτωση που μέχρι τον Ιούνη δεν υπάρξει ουσιαστική αποκλιμάκωση των αποδοχών των εργαζομένων, θα προχωρήσουν στη «θέσπιση διορθωτικών διατάξεων». Τι σημαίνει αυτό; Με δυο λόγια, σημαίνει ότι ο νόμος που καταργεί τις κλαδικές συμβάσεις δεν είναι αρκετός, επειδή, όπως εκτιμάται, δεν μπορεί να λειτουργήσει αυτόματα. Αυτόματα, κατά την άποψη της τρόικας, σημαίνει ότι μόλις το θελήσει ο εργοδότης, θα μπορεί με μια απλή αναγγελία να τίθεται σε εφαρμογή. Κάθε ενδιάμεση λύση κρίνεται ως ανεπαρκής. Με αυτήν την έννοια, αν τα πράγματα δεν αλλάξουν μέχρι την άνοιξη, αν, δηλαδή, μέχρι τότε δε μειωθούν οι μισθοί και τα μεροκάματα στον ιδιωτικό τομέα, ε, τότε, θα τα μειώσουν με νομοθετική ρύθμιση.
Αμέσως μετά το Μάρτη, που αναμένεται ότι θα παραδοθούν οι αναλογιστικές μελέτες για τα επικουρικά ταμεία, θα ανακοινωθούν και οι αποφάσεις για το πετσόκομμα των συντάξεων που δίνουν τα Ταμεία αυτά. Οπως αναφέρεται χαρακτηριστικά, «στα επικουρικά ταμεία με μεγάλα ελλείμματα θα πρέπει να υπάρξουν παρεμβάσεις για την αποκατάσταση της βιωσιμότητάς τους». Ετσι παρουσιάζουν, οι άθλιοι, τη διαδικασία γενικευμένων μειώσεων και περιορισμού των συντάξεων για τις οποίες δεκαετίες πλήρωναν οι εργαζόμενοι, αλλά τα λεφτά τους έγιναν φτερό στον άνεμο της πολιτικής στήριξης του κεφαλαίου.
Στον αντίποδα όλων των παραπάνω μέτρων, είναι οι αποφάσεις για τη χορήγηση νέου πακέτου στήριξης προς τις τράπεζες. Οπως ανακοινώθηκε, το Ελληνικό Δημόσιο θα προσφέρει ακόμα 30 δισ. για την άντληση ρευστότητας από τις τράπεζες. Μαζί με τα 75 δισ. που έχουν ήδη πάρει από τα προηγούμενα πακέτα στήριξης, το συνολικό ποσό ρευστότητας που αφαιρέθηκε από το ελληνικό Δημόσιο, για να μη χάσουν κέρδη οι τράπεζες, αγγίζει το δάνειο των 110 δισ. που πήρε η κυβέρνηση από ΕΕ και ΔΝΤ, για να αποφευχθεί, δήθεν, η πτώχευση της χώρας.
Τέλος, ανάμεσα στις διαρθρωτικές αλλαγές που θα προωθηθούν το επόμενο διάστημα, μαζί με το νέο μισθολόγιο για το Δημόσιο (νέα μείωση αποδοχών δημοσίων υπαλλήλων), τις ανατροπές στο σύστημα Υγείας και Πρόνοιας, το νέο φορολογικό νομοσχέδιο και την αναδιάταξη των υπηρεσιών του υπουργείου Οικονομικών, έμφαση δίνεται στην ολοκληρωμένη εφαρμογή της οδηγίας Μπολκεστάιν για την «απελευθέρωση των υπηρεσιών», την απελευθέρωση της αγοράς Ενέργειας, την προώθηση των κανονιστικών πράξεων για την κατάργηση των περιβαλλοντικών αδειών κατά την αδειοδότηση των επιχειρήσεων κ.λπ.
Είναι ολοφάνερο ότι με το επικαιροποιημένο μνημόνιο ξεκινά μια ακόμα επίθεση, στον πόλεμο που έχουν κηρύξει κυβέρνηση - πλουτοκρατία κατά των εργαζομένων και των άλλων λαϊκών στρωμάτων της χώρας. Είναι ένας πόλεμος που δεν πρόκειται να τελειώσει ούτε σε ένα, ούτε σε δέκα, ούτε σε είκοσι χρόνια. Στο βαθμό που οι ανταγωνιστές της ντόπιας άρχουσας τάξης μπορούν και παράγουν εμπορεύματα στην Κίνα και σε άλλες χώρες με μισθούς πείνας και ανύπαρκτα εργατικά - εργασιακά δικαιώματα, θα συνεχίζουν μέχρι τέλους να ορέγονται παρόμοιες καταστάσεις και για την εργατική τάξη της δικής μας χώρας. Τα σχέδιά τους είναι γνωστά. Οπως γνωστό πρέπει να είναι και για τον τελευταίο εργαζόμενο ότι φραγμό στον πόλεμο αυτό μπορούν να βάλουν μόνον οι ίδιοι οι εργαζόμενοι, μαζί, σε κοινό λαϊκό μέτωπο, και με τα άλλα λαϊκά στρώματα που επίσης πλήττονται θανάσιμα από την πολιτική στήριξης του κεφαλαίου. Η φιλομονοπωλιακή πολιτική της κυβέρνησης μπορεί να στραπατσαριστεί μόνον όταν το μέτωπο των λαϊκών, ταξικών, αντιμονοπωλιακών δυνάμεων στήσει τα δικά του οδοφράγματα αντίστασης και αντεπίθεσης.
ριζοσπαστης

«ACIK DENIZ»: Αεροπλανοφόρο των ΗΠΑ «σκιά» στο Καστελόριζο!


Ασυνήθιστη αμερικανική ενέργεια κατά τη διάρκεια τουρκικής αεροναυτικής άσκησης καταδεικνύει ότι οι εποχές έχουν αλλάξει...


Το Αμερικανικό Ναυτικό (USN) που εστιάζει την προσοχή του στην ευρύτερη περιοχή της Νοτιοανατολικής Μεσογείου, αλλά και το Αιγαίο, έστειλε το αεροπλανοφόρο USS Enterprise (CVN 65) για να παρακολουθήσει από απόσταση αναπνοής τουρκική άσκηση η οποία αρχίζει τις επόμενες ημέρες.


Πρόκειται για την αεροναυτική άσκηση των τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων «ACIK DENIZ» η οποία έχει προγραμματιστεί να διεξαχθεί το διάστημα 7-11 Φεβρουαρίου στο κεντρικό και το νότιο Αιγαίο. Μέρος της άσκησης έχει προγραμματιστεί να πραγματοποιηθεί στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή του Καστελορίζου, περιοχή υψίστης στρατηγικής σημασίας την παρούσα συγκυρία, λόγω των συζητήσεων για την ανακήρυξη ελληνικής Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης (ΑΟΖ) η οποία θα εφάπτεται με την αντίστοιχη κυπριακή.


Ακολουθώντας όλες τις νόμιμες διαδικασίες το USN ζήτησε και έλαβε άδεια για την πραγματοποίηση βολών από τα μαχητικά αεροσκάφη του USS Enterprise στο πεδίο βολής «ΚΑΡΑΒΙΑ», στα ανοιχτά της Άνδρου το διάστημα 5-7 Φεβρουαρίου. Στη συνέχεια, όπως ανακοινώθηκε, το αεροπλανοφόρο θα κατευθυνθεί στη Μαρμαρίδα, απέναντι από τη Ρόδο, για το διάστημα διεξαγωγής της τουρκικής άσκησης!
Η παρουσία του εκεί φαίνεται πως σκοπό είχε να περάσει το μήνυμα ότι οι εξελίξεις στην περιοχή άπτονται πλέον των αμερικανικών γεωστρατηγικών συμφερόντων, τα οποία και προασπίζουν οι ΗΠΑ δια της προβολής ναυτικής ισχύος.


Με απλά λόγια, το μήνυμα είναι ότι για τις ΗΠΑ δεν πρόκειται να γίνουν ανεκτές ενέργειες – στρατιωτικές ή άλλες – οι οποίες θα διαταράξουν το status quo στην περιοχή. Αυτό καταφανώς συνδέεται με την ασφάλεια του Καστελορίζου, νήσος η οποία παίζει καθοριστικό ρόλο στη χάραξη της ελληνικής ΑΟΖ, άρα και στη δημιουργία ασφαλούς στρατηγικού διαδρόμου μελλοντικής μεταφοράς των υδρογονανθράκων που έχουν εντοπιστεί στη Νοτιοανατολική Μεσόγειο.


Εν ολίγοις, για τις ΗΠΑ, το θέμα άπτεται της ενεργειακής ασφάλειας της Δύσης, άρα πλέον αποτελεί ζωτικό εθνικό συμφέρον.

Επιδιώκουν νέα πεδία τριβής: Τουρκικά πολεµικά σκάφη οργώνουν το Αιγαίο

Γεια σου ρε Ελλάδα !


Η κυβέρνηση και η βίλα των οργίων...

Γράφει ο Θέμης Τζήμας
Μέλος του Εθνικού Συμβουλίου ΠΑΣΟΚ
  
Στην ελληνική ταινία «Η βίλα των οργίων», η ιδιοκτήτρια της εν λόγω βίλας - κόρη ναυάρχου- που τη νοίκιαζε ως καταφύγιο συμπαθεστάτων κατά τα άλλα μοιχών, πανικόβλητη μπροστά στον αστυνομικό που έχει καταλάβει τι γίνεται θυμάται να παρακαλέσει: «μιλάτε μου στον πληθυντικό… θα με υποχρεώσετε». Συμπυκνώνει έτσι την υποκρισία των τρόπων της «καλής κοινωνίας», που δεν έχει κανένα πρόβλημα να βγάζει λεφτά με διαφόρους τρόπους αλλά δε διανοείται να εγκαταλείψει τον καθωσπρεπισμό της.
Αυτή την αντίληψη και νοοτροπία θυμίζει η δεκάωρης καθυστέρησης πατριωτική έξαρση του κυβερνητικού εκπροσώπου στο τελευταίο- αλλά όχι πρώτο- κρούσμα ιταμής συμπεριφοράς των υπαλλήλων της τρόικας. Ακολουθήθηκε δε, από διάβημα της κυβέρνησης και φυσικά από δημοσιεύματα για υπουργούς που δήθεν εξεγέρθηκαν εναντίον του ύφους - πάντα και μόνο εναντίον αυτού- της τρόικα.
Το επικοινωνιακό στήσιμο είναι γνωστό: οργανώνουμε μία σύγκρουση πάνω στο δευτερεύον ζήτημα, το ύφος με το οποίο εκφέρονται οι αποφάσεις και όχι με τις αποφάσεις καθ’ εαυτές. Οι «κακοί» ζητούν περίπου συγγνώμη ή δείχνουν έστω μια κάποια κατανόηση στις ...
 ανησυχίες μας, ώστε να καταπιούμε το υποκατάστατο εθνικής ικανοποίησης. Κατόπιν, οι «λαγοί» της ελίτ- συγκεκριμένοι υπουργοί, μεγάλο- δημοσιογράφοι, κάποιοι πολιτικοί της αντιπολίτευσης και οι εθνικοί επιχειρηματίες- αναλύουν τα θεαματικά αποτελέσματα που θα φέρει η επιβληθείσα πολιτική.
Για παράδειγμα και εν προκειμένω πόσο απαραίτητες είναι οι ιδιωτικοποιήσεις για να απελευθερωθεί η επιχειρηματικότητα, πόσα χρήματα θα έρθουν στα δημόσια ταμεία και πόσες «συντεχνίες»- όλως τυχαίως μόνο εργαζομένων- θα ξεβολευτούν με αυτόν τον τρόπο. Μετά βεβαιότητας θα τεθεί το επόμενο δίλημμα: θέλετε παραπάνω φόρους ή ιδιωτικοποιήσεις; Μπορεί ο κος Παπακωνσταντίνου να ρωτήσει κάποιο πολιτικό της αριστεράς αν έχει πρόχειρα 50 δις ευρώ ειδάλλως να μη μιλάει.
Ακόμα θα μας πουν πόσο απαραίτητο είναι να πάμε σε μειώσεις μισθών στον ιδιωτικό τομέα, ειδάλλως ο κος αντιπρόεδρος της κυβέρνησης δε θα προλαβαίνει να εγκαινιάζει επιχειρηματικές μονάδες σε όλες τις βαλκανικές χώρες πλην της δικής μας.
Αν μάλιστα τολμήσουμε ως λαός να κινητοποιηθούμε, τότε τα spreads θα ανέβουν, ο τουρισμός και τα ιστορικά κέντρα των πόλεων θα βρεθούν στο χείλος της απόγνωσης, τα δελτία των οχτώ θα μας καταγγείλουν για την ανευθυνότητά μας και θα κληθούμε να επιστρέψουμε πάραυτα στους καναπέδες μας, προς όφελος της εθνικής σωτηρίας που περνά από το μνημονιακό μονόδρομο. Θα ανακοινωθεί από κυβερνητικά χείλη ότι και το νέο μνημόνιο είναι ευλογία, ευτυχία, ότι περιγράφει όσα έπρεπε ούτως ή άλλως να κάνουμε και άλλα σχετικά. Αν τα πράγματα δυσκολέψουν και ο λαός δεν αποσυρθεί σπίτι του ούτε και έτσι, προκειμένου οι «γνωρίζοντες» να αποφασίζουν με την ησυχία τους, τόσο το χειρότερο για το λαό: ο πρωθυπουργός θα ανακοινώσει ότι δεν απολογείται σε καμία συντεχνία για αυτά που κάνει- προφανώς τα μέλη των «συντεχνιών» δεν ανήκουν στο λαό, ώστε να έχουν το δικαίωμα να απαιτούν ο δημοκρατικά εκλεγμένος πρωθυπουργός να απολογείται και σε αυτούς.
Πέραν λοιπόν του πληθυντικού ευγενείας για τον οποίο πασχίζει η κυβέρνηση, ας μας απαντήσει και σε μερικά πιο ουσιαστικά ερωτήματα: Πρώτον, που ήταν και πως αντέδρασε όταν για παράδειγμα οι κύριοι της τρόικας οργάνωναν συναντήσεις με τα κόμματα της ελληνικής βουλής, απαιτώντας συναίνεση και εκδίδοντας αντίστοιχες ανακοινώσεις σχετικά με το ποια αποδεικνύονται υπεύθυνα και ποια όχι; Παρεμπιπτόντως ούτε και ο κος Σαμαράς ή το κόμμα του υπήρξαν και τόσο «αντάρτες» στις συναντήσεις τους αυτές. Φρόντισαν γρήγορα να παράσχουν εγγυήσεις συνέχισης της αυτής πολιτικής.
Δεύτερον, διαφωνεί επί της ουσίας έστω και σε μία παράγραφο από όσα ανακοίνωσε η τρόικα; Και αν διαφωνεί επί της ουσίας πως προέκυψε συμφωνία με την τρόικα; Άλλωστε λίγες ημέρες πριν ο κος Ρουμελιώτης, εκπρόσωπος της χώρας μας στο ΔΝΤ δήλωνε καθαρά ότι και τα μέχρι σήμερα μέτρα ούτε λίγο ούτε πολύ –και- η κυβέρνηση τα επεδίωξε και τα πρότεινε. Προφανώς κάτι τέτοιο ισχύει και με τα τωρινά.
Τρίτον, με ποια νομιμοποίηση η κυβέρνηση θα υπογράψει οποιαδήποτε συμφωνία που θα δεσμεύει τη χώρα όχι μόνο μέχρι το 2015 αλλά μόνιμα; Διότι αυτό συνεπάγεται το γενικό πωλητήριο που θα μπει στην εθνική οικονομία και στη χώρα.
Τέταρτον, αν το μνημόνιο ήταν μονόδρομος, επεξεργασμένος μάλιστα από γνωστούς ειδήμονες, τότε γιατί δεν αποδίδει ούτε σε δημοσιονομικό επίπεδο τα προσδοκώμενα, με αποτέλεσμα την ανάγκη νέων μέτρων όπως αυτά του γενικού πωλητηρίου της χώρας;
Πέμπτον, πως γίνεται να αποφεύγεται μία χρεωκοπία όταν χρεοκοπεί μία ολόκληρη κοινωνία και ένα κράτος χάνει κάθε δυνατότητα άσκησης εθνικής οικονομικής πολιτικής αλλά και επιπλέον αναγκάζεται να εκποιήσει ακίνητη περιουσία του με όρους που οι πιστωτές- εκβιαστές του επιβάλλουν; και εν τέλει ποια είναι η πραγματική χρεοκοπία;
Τις απαντήσεις τις ξέρουμε. Η κυβέρνηση ενοχλήθηκε γιατί οι τρεις υπάλληλοι έδειξαν με την αλαζονική και ιταμή τους στάση πώς πραγματικά έχει η κατάσταση: η Ελλάδα είναι ένα πειραματόζωο νέο- αποικιοκρατικής κατοχής εντός της ΕΕ και της ΟΝΕ. Το ήξερε πολύ καλά ότι έτσι θα γίνει ο κος Καραμανλής με την εγκληματική του διακυβέρνηση και το ήξερε πολύ καλά και ο κος Παπανδρέου όταν επέλεγε το δρόμο της ικανοποίησης των αναγκών των πιστωτών μας και όχι του λαού μας, μέσω της υπογραφής του μνημονίου. Η κυβέρνηση δεν έκανε τίποτα απέναντι σε άλλες περιπτώσεις συμπεριφορών τύπου Πιουριφόι γιατί πίστευε ότι τη βόλευαν. Τώρα καταλαβαίνει ότι θα εισπράξει συσσωρευμένη οργή και προσπαθεί να δείξει κάποια αντίδραση.
Δεύτερον δε διαφωνεί σε τίποτα επί της ουσίας με αυτήν την πολιτική που πλέον διαλύει συστηματικά την εθνική οικονομία, την κοινωνία μας και ακόμα χειρότερα στερεί και από μια μελλοντική κυβέρνηση τη δυνατότητα να ασκήσει εθνική οικονομική πολιτική. Διαμορφώνει ένα πλαίσιο εντός του οποίου οι κυβερνήσεις θα αλλάζουν αλλά δε θα διαθέτουν κανένα εργαλείο άσκησης οικονομικής πολιτικής- εάν δεν έχουμε προχωρήσει και σε αντίστοιχη συνταγματική αναθεώρηση. Μετατρέπει την κρίση δανεισμού σε κρίση εθνικής και λαϊκής κυριαρχίας.
Τρίτον, δε διαθέτει καμία νομιμοποίηση και το ξέρει. Η ρητορική περί νομιμοποίησης μέσω των περιφερειακών εκλογών είναι συνταγματικώς απαράδεκτη, πολιτικά επικίνδυνη και αναλυτικά- σε ό, τι αφορά την εξαγωγή του συγκεκριμένου συμπεράσματος- αφελής. Με 34%- έστω 40%- στον πρώτο γύρο υπέρ των υποψηφίων που στήριζε το ΠΑΣΟΚ, εκ των οποίων δεν ταυτίζονταν όλοι ούτως ή άλλως με το μνημόνιο- και το υπόλοιπο άνω του 60% να ψηφίζει κατά δήλωση ή όντως αντί- μνημονιακούς υποψηφίους, ποια νομιμοποίηση για την κυβέρνηση προκύπτει;
Τέταρτον, το μνημόνιο δε δουλεύει. Δεν αποδίδει ούτε στο δημοσιονομικό επίπεδο, δεν αντιμετωπίζει την κρίση χρέους ενώ συνάμα καταστρέφει την όποια παραγωγική δυνατότητα της χώρας, σωρεύοντας παράλληλα μια σειρά δυσμενών συνεπειών. Αυτοί που το κατέστρωσαν το γνώριζαν. Το ετοίμασαν έτσι για να κερδίσουν χρόνο, έως ότου δηλαδή περιοριστεί η πιθανότητα μετάδοσης της ελληνικής κρίσης στα άλλα ευρωπαϊκά κράτη, κάτι που δε φαίνεται να πετυχαίνουν και επίσης προκειμένου να ξεπληρωθούν με όσο το δυνατόν καλύτερους όρους οι πιστωτές μας.
Πέμπτον, το φόβητρο που επικαλούνται, η χρεοκοπία είναι χειρότερο από την πραγματικότητα που ζούμε και που θα ζήσουμε. Ναι ήταν προτιμότερο να είχαμε ήδη δηλώσει ότι δεν μπορεί να αποπληρωθεί το σύνολο του χρέους μας και με ορατή την απειλή συστημικής κρίσης του ευρώ και απωλειών για τις τράπεζες να είχαμε πάει σε διαπραγματεύσεις για αναδιάρθρωση του χρέους μας, με μέτρα περιστολής της σπατάλης αλλά και ανάπτυξης, παρά να μπούμε σε διαδικασία μόνιμης φτωχοποίησης και απώλειας κυριαρχίας που θα ωθήσει τη δημογραφική, κοινωνική, παραγωγική και δημοκρατική κρίση σε εκρηκτικό σημείο, χωρίς μάλιστα να μας διασώζει πολύ πιθανόν ούτε δημοσιονομικά.
Εν κατακλείδι θα έπρεπε να χαιρόμαστε για τη στάση της τρόικας στην τελευταία συνέντευξη τύπου. Η γυμνή αλήθεια χαλάει το επικοινωνιακό στήσιμο αλλά συνιστά χρήσιμο χαστούκι για να ξυπνήσουμε και να νικήσουμε το φόβο που μας ενσταλάζουν. Αρκεί να καταλάβουμε- με αρχή τη γενική απεργία της 23ης Φλεβάρη- ότι δεν αρκούν οι βόλτες πάνω κάτω στο Σύνταγμα ή στους κεντρικούς δρόμους των άλλων μεγάλων πόλεων αλλά απαιτείται η έκφραση με μαχητικό αλλά συγκροτημένο τρόπο της απαίτησης για αλλαγή πολιτικής. Στη γειτονιά μας έχουμε παραδείγματα. Ε και στο τέλος- τέλος αφού τους ενδιαφέρει τόσο πολύ, ας τους το απαιτήσουμε στον πληθυντικό.

Η κρίση ρίχνει τα ενοίκια (ΣΤΗΝ ΣΚΟΠΕΛΟ?)


Ρεπορτάζ: Κατερίνα Σινάνη
Κάτι παραπάνω από αισθητή είναι πλέον η πτώση στις τιμές των ενοικίων.
Η οικονομική κρίση πρωτίστως αλλά και μια σειρά άλλων παραγόντων, καθιστούν την περίοδο ευνοϊκή για όποιον θέλει να νοικιάσει ή να μετακομίσει, αφού σίγουρα θα βρει σπίτι με χαμηλότερο ενοίκιο ή πολύ καλύτερο με τα ίδια χρήματα.
Ενδεικτική είναι η περίπτωση ενοικιαστή, ο οποίος πλήρωνε για διαμέρισμα 100 τετραγωνικών σε νεόδμητη πολυκατοικία στη Γλυφάδα 900 ευρώ και μετακόμισε σε διαμέρισμα αντίστοιχων προδιαγραφών με ενοίκιο 650 ευρώ.
Αντίστοιχα, περίπτωση μεζονέτας 140 τετραγωνικών στη Βούλα που ενοικιαζόταν προς 2.100 ευρώ το μήνα, τώρα νοικιάζεται προς 1.200 ευρώ.
Οι μειώσεις στα ενοίκια στην Αθήνα φτάνουν κατά μέσο όρο τουλάχιστον στο 20%, ενώ στη Θεσσαλονίκη εκτιμάται ότι έχουν υπερβεί το 30%.
Την πτωτική τάση στις τιμές των ενοικίων επιβεβαιώνει μιλώντας στο newsbomb.gr, ο πρόεδρος της ΠΟΜΙΔΑ (Πανελλήνιος Ομοσπονδία Ιδιοκτητών Ακινήτων) κ. Στράτος Παραδιάς.
Ο κ. Παραδιάς χαρακτηρίζει υπερβολές όσα γράφονται για μειώσεις που φτάνουν το 35%, υποστηρίζει ωστόσο ότι οι τιμές των ενοικίων πέφτουν και γι’ αυτό δεν ευθύνεται η οικονομική κρίση.
Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του, για την κατάσταση ευθύνονται τα φορολογικά μέτρα και η συνεχής επέκταση των εμπορικών κέντρων, τα οποία αφαιρούν τζίρο από τα μικρότερα καταστήματα.
«Αυτή που πλήττεται περισσότερο είναι η επαγγελματική στέγη και ιδιαίτερα τα γραφεία» λέει στο newsbomb.gr ο κ. Παραδιάς.

Αναφορικά με την αλλαγή στις τιμές των ενοικίων, ο πρόεδρος της ΠΟΜΙΔΑ παίρνει αποστάσεις από τα νούμερα, ωστόσο δηλώνει: «Αυτό που λέμε εμείς στους ιδιοκτήτες είναι να έχουν ανοιχτά τα μάτια τους για να μη χαθεί ούτε ένας ενοικιαστής».

Υποστηρίζει επίσης ότι κατά κανόνα οι ιδιοκτήτες τα βρίσκουν με τους ενοικιαστές, καθώς τους δένει σχέση ανάγκης.
Αυτοί που χαλάνε την «πιάτσα» είναι, σύμφωνα με τον κ. Παραδιά, οι ιδιοκτήτες ακινήτων που δεν μένουν στην Αθήνα, καθώς δεν αντιμετωπίζουν τόσο έντονα την κρίση και είναι πιο ανυποχώρητοι και αδιάλλακτοι στη διαπραγμάτευση των τιμών.
«Εμείς οφείλουμε όταν κάποιος μας ζητάει μείωση, καθώς δεν μπορεί να ανταπεξέλθει, να δείχνουμε κατανόηση, ώστε να διασφαλίσουμε το εισόδημά μας» καταλήγει.

Ο κλάδος που ανθίσταται σθεναρά είναι αυτός των πωλήσεων ακινήτων.
Παρά την κρίση στον κατασκευαστικό κλάδο, την κατακόρυφη μείωση της ζήτησης και τα χιλιάδες απούλητα σπίτια, οι κατασκευαστές δεν ρίχνουν τις τιμές.
Ειδικά στο Λεκανοπέδιο της Αττικής, οι τιμές κυμαίνονται στα ίδια επίπεδα με πέρσι, ενώ όσοι έχουν τη δυνατότητα αγοράς, στους χαλεπούς καιρούς που διανύουμε, μπορούν να πετύχουν καλύτερη τιμή μόνο κατόπιν σκληρών διαπραγματεύσεων.

Κοιτάσματα πετρελαίου ίσα με το 75% των αποθεμάτων της Σ.Αραβίας εντόπισαν οι ΗΠΑ στην ελληνική ΑΟΖ!

ImageΑυτή την στιγμή στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου έχει διαμορφωθεί μία συμμαχία που ένα μόλις χρόνο πριν, θα μπορούσε να αποτελέσει σενάριο πολιτικού θρίλερ και μάλιστα ευφάνταστου σεναριογράφου και όχι πραγματικότητα. Αλλά ο εντοπισμός των μεγαλύτερων ενεργειακών αποθεμάτων που έχουν εντοπιστεί στην περιοχή αυτή το έκανε πραγματικότητα: Ένας πολύ ισχυρός πολιτικο-στρατιωτικός άξονας Ελλάδος-Ισραήλ-Κύπρου με τις ευλογίες και την "ομπρέλα" ασφαλείας των ΗΠΑ. Τι συνέβη (πέρα από το γεγονός ότι η Τουρκία πλέον δείχνει να τραβάει τον "δικό της δρόμο", απέναντι από τις ΗΠΑ για πρώτη φορά εδώ και μισό αιώνα); Τα αποτελέσματα δύο επίσημων μελετών του USGS που στηρίζονται σε μελέτη στοιχείων από 1000 γεωτρήσεις που έχουν διενεργηθεί στην Ανατολική Μεσόγειο, καθώς επίσης και από σεισμικές καταγραφές σε έκταση 30 χιλιάδων χιλιομέτρων είναι συγκλονιστικά σε ότι αφορά τα ενεργειακά αποθέματα. Και δεν μιλάμε μόνο για φυσικό αέριο. Μιλάμε για πετρέλαιο, όπου πραγματικά οι αριθμοί που οι ίδιοι οι Αμερικανοί δίνουν στην δημοσιότητα, "ζαλίζουν":
Οι Αμερικανοί θεωρούν ότι στις συγκεκριμένες περιοχές υπάρχουν στοιχεία και ενδείξεις για την ύπαρξη από 54 έως 170 δισ. βαρελιών! Για να υπάρχει μέτρο σύγκρισης αρκεί να αναφερθεί ότι αυτή τη στιγμή τα εναπομείναντα απολήψιμα αποθέματα της Σαουδικής Αραβίας υπολογίζονται σε 250 δισ. βαρέλια, ενώ η χώρα με τα μεγαλύτερα αποθέματα στον κόσμο η Βενεζουέλα μετράει 275 δισ. βαρέλια! Δηλαδή στην Ανατολική Μεσόγειο μέχρι στιγμής (προσέξτε το "μεχρι στιγμής") έχουν εντοπιστεί σε πετρέλαιο το 75% των κοιτασμάτων της Σαουδικής Αραβίας! 
Οι δύο μελέτες του USGS αφορούν στις λεκάνες του Λεβαντινίου στην περιοχή στα ανοιχτά του Ισραήλ , ανατολικά και νοτίως της Κύπρου και του ευρέως Δέλτα του Νείλου που εκτείνεται από την Αίγυπτο μέχρι την Κρήτη και νοτιοδυτικά της Κύπρου. Για όσους απορούν γιατί οι ΗΠΑ έστειλαν ολόκληρο στόλο στα ανοιχτά του Σουέζ μέχρι να υπάρξει "soft landing" του Χ.Μουμπάρακ και του καθεστώτος του.
Με τη μέθοδο των Αμερικανών υπάρχουν τρεις διαφορετικές προσεγγίσεις σε ότι αφορά τα ενεργειακά αποθέματα: Το ελάχιστο, το μέσο και το μέγιστο πιθανό απόθεμα, με συγκεκριμένες πιθανότητες επαλήθευσης.
Για την Ανατολική Μεσόγειο λοιπόν οι δύο μελέτες του USCG λένε ότι:
• Το ελάχιστο απόθεμα, με υψηλότατη πιθανότητα επαλήθευσης της τάξης του 95% υπολογίζεται στα 34 δισ. βαρέλια, στα οποία θα πρέπει να προστεθούν ακόμη 20 δισ. βαρέλια που έχουν ήδη ανακαλυφθεί. Το «συντηρητικό» σενάριο λοιπόν θεωρεί ότι στις συγκεκριμένες λεκάνες βρίσκονται 54 δισ. βαρέλια
• Το μέσο απόθεμα, με πιθανότητα επαλήθευσης της τάξης του 50% υπολογίζεται στα 70 δισ. βαρέλια, συν τα 20 δισ. που έχουν ήδη εντοπιστεί, 90 δισ. βαρέλια συνολικά.
• Τέλος το μέγιστο απόθεμα, με πιθανότητα επαλήθευσης της τάξης του 5% υπολογίζεται στα 150 δισ. βαρέλια, που μαζί με τα ήδη εντοπισμένα 20 δισ. φτάνει τα 170 δισ. βαρέλια.
Οι μελέτες του USGS έχουν λάβει υπόψη σεισμικές καταγραφές που έχουν γίνει σε μήκος 1500 χιλιομέτρων στη λεγόμενη λεκάνη του Ηροδότου, δηλαδή στη λεκάνη νοτίως και νοτιοανατολικά της Κρήτης, σαφώς εντός της δυνητικής ελληνικής ΑΟΖ ή στα σύνορα με την κυπριακή και την αιγυπτιακή.
Σε όλα αυτά προσθέστε και τα τεράστια αποθέματα φυσικού αερίου (50-80 δισ. δολάρια υπολογίζουν οι Κύπριοι τα έσοδα από τα μέχρι στιγμής εντοπισθέντα κοιτάσματα φυσικού αερίου) και θα γίνει άμεσα αντιληπτό γιατί οι ΗΠΑ έχουν δώσει την ευλογία τους στον άξονα Ελλάδος-Ισραήλ-Κύπρου και βέβαια και την εταιρεία που κάνει τις γεωτρήσεις και θα πάρει την μερδία του λέοντος...
Ανεξάρτητα από όλα αυτά, η μοίρα της Ελλάδας μέσα στην επόμενη πενταετία μπορεί να αλλάξει. Ισχυρή και έξυπνη ηγεσία χρειάζεται και σωστά προετοιμασμένες Ένοπλες Δυνάμεις για να μπορέσουν όχι να πολεμήσουν, αλλά να αποτρέψουν αυτούς που έχουν διάθεση να απαγορεύσουν στην χώρα να εκμεταλλευθεί τον πλούτο της...
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Τελώνου και Φαρισαίου (Αρχή Τριωδίου): Καλωσήρθατε Καρναβάλια!


Μια προσφορά μας για το καρναβάλι
Από το http://skopelos-news.blogspot.com/

Βασίλης Παλαιοκώστας: Η πορεία του στην παρανομία

Βασίλης Παλαιοκώστας: Η πορεία του στην παρανομία

Από τη φτωχογειτονιά στο Μοσχόφυτο Τρικάλων, στην κορυφή της λίστας με τους Νο1 καταζητούμενους στον κόσμο κατάφερε να βρεθεί ο μετρ των αποδράσεων Βασίλης Παλαιοκώστας, προκαλώντας έντονο πονοκέφαλο στις διωκτικές αρχές.

Απ’ άκρη σ’ άκρη σε όλη τη χώρα αλλά και στο εξωτερικό όλοι γνωρίζουν το όνομά του. Και έστω κι αν υπήρχαν και λίγοι που το αγνοούσαν, πλέον μετά την επικήρυξή του με το αστρονομικό ποσό του ενός εκατομμυρίου ευρώ όλοι έμαθαν για τον μικρότερο γιο του μικροκαμωμένου λαχειοπώλη, του κυρ-Λεωνίδα, ο οποίος παρακαλά μέρα και νύχτα τον Θεό να φυλάει τα παιδιά του. Τον μεγάλο, τον Νίκο, που βρίσκεται φυλακισμένος στις φυλακές του Αγίου Στεφάνου στην Πάτρα, τον Βασίλη, που καταζητείται σε όλη τη χώρα, τα άλλα δύο αγόρια του και τη μοναχοκόρη του, που ήταν και είναι πάντα στο πλευρό του.

Ο κυρ-Λεωνίδας-Ηλίας (όπως είναι το δεύτερο όνομά του) ακόμη και σήμερα περιφέρεται από πόρτα σε πόρτα, από καφενείο σε καφενείο και πουλά λαχεία. Ολοι ξέρουν ότι είναι ο πατέρας των περιβόητων κακοποιών, των αδελφών Νίκου και Βασίλη Παλαιοκώστα. Παρ’ όλα αυτά, όλοι έχουν να του πουν μόνο μια καλή κουβέντα. Ξέρουν ότι ο ίδιος έχει περάσει πολλά: φτώχεια, κακουχίες και ατέλειωτα χρόνια γεμάτα αγωνία για την τύχη κυρίως των δύο αγοριών του, τα οποία, παρά τις λανθασμένες επιλογές τους που τους οδήγησαν στη σημερινή κατάσταση, λατρεύει. Αλλά και εκείνα τον λατρεύουν.

Ακόμη και οι αστυνομικοί λύγισαν όταν είδαν τον σκληρό Βασίλη Παλαιοκώστα να δακρύζει, όταν έπειτα από δεκαεπτά χρόνια ανθρωποκυνηγητό συνελήφθη από την Αστυνομία και αντίκρισε τον πατέρα του. Σήμερα, ο ηλικιωμένος άνδρας αγωνιά για την τύχη του μικρού, του 45χρονου Βασίλη, ο οποίος ακολούθησε τα χνάρια του κατά έξι χρόνια μεγαλύτερου αδελφού του Νίκου, ο οποίοςς μην αντέχοντας την ανέχεια της οικογένειάς του βγήκε στην παρανομία.


ΔΕΜΕΝΑ ΑΠΟ ΜΙΚΡΑ ΠΑΙΔΙΑ

ΤΑ ΔΥΟ ΑΓΟΡΙΑ ΠΑΡΑΤΗΣΑΝ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΙ ΒΓΗΚΑΝ ΣΤΟ ΜΕΡΟΚΑΜΑΤΟ ΓΙΑ ΝΑ ΦΕΡΟΥΝ ΧΡΗΜΑΤΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥΣ


Οι λιγοστοί κάτοικοι του Μοσχόφυτου Τρικάλων θυμούνται τον Νίκο και τον Βασίλη από τότε που ήταν πιτσιρίκια. Γυρνούσαν στις γειτονιές παίζοντας από το πρωί μέχρι το βράδυ. Ο πατέρας τους προσπαθούσε να εξασφαλίσει τόσο στους ίδιους όσο και στα αδέλφια τους ένα πιάτο φαγητό. Ηταν μια ιδιαίτερα φτωχή οικογένεια αλλά πολύ αγαπημένη. Ο Νίκος και ο Βασίλης ήταν αχώριστοι και κάθε πρωί που ξεκινούσαν να πάνε στο σχολείο έκαναν πρώτα μια βόλτα από τις αλάνες για να παίξουν. Εφταναν πάντα καθυστερημένοι και λασπωμένοι, με αποτέλεσμα ο δάσκαλος να τους κάνει παρατηρήσεις και να τους βάζει τιμωρία.

Τα δύο αγόρια περπατούσαν σαράντα πέντε λεπτά μέσα στη λάσπη και στα χιόνια για να φτάσουν στο σχολείο τους και έτσι σε συνδυασμό και με τη φτώχεια γρήγορα αναγκάστηκαν να το εγκαταλείψουν και να βγουν στο πεζοδρόμιο της ζωής. Εκαναν δουλειές του ποδαριού για να βοηθήσουν τον πατέρα τους. Ο Νίκος δούλευε και μετά επέστρεφε στο σπίτι. Ο Βασίλης όμως ήταν πιο ατίθασος. Σχεδόν κάθε βράδυ έκανε μια περατζάδα από τα μπαρ της περιοχής, όπου συναντούσε τους φίλους του.


ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΝΟΜΙΑ
Ο «μικρός» είχε πάντα πρότυπο τον αδελφό του και όλοι θεωρούσαν ότι αρκετές φορές τον εμιμείτο σε μια προσπάθεια να του μοιάσει. Οταν σε ηλικία δεκαεννέα ετών ο Νίκος έφυγε για τα καράβια, ο Βασίλης βγήκε έξω από τα νερά του. Εγινε ο αρχηγός της οικογένειας και προσπαθούσε πάντα να φανεί αντάξιος των προσδοκιών του αδελφού του. Και όταν ο μεγάλος αδελφός επέστρεψε, δεν μπορούσε να κρατηθεί μακριά του.

Ετσι, τον ακολούθησε στον δύσκολο δρόμο της παρανομίας πιστεύοντας ότι θα ζούσε μια καλύτερη ζωή. Ο Νίκος από τα τέλη της δεκαετίας του ’80 άρχισε τις κλοπές και τις ληστείες. Το 1988 συνελήφθη και έτσι ο «μικρός» μπήκε στον χορό για να τον βοηθήσει να αποδράσει. Ο Βασίλης του έριξε ένα σχοινί μέσα στο προαύλιο των φυλακών Τρικάλων, όπου εκρατείτο, και τον έβγαλε στον έξω κόσμο. Ο Βασίλης συνελήφθη για πρώτη φορά από την Αστυνομία το 1991. Σε βάρος του είχε εκδοθεί ένταλμα για διάρρηξη σε κοσμηματοπωλείο στον Πύργο Ηλείας. Ομως, τον Αύγουστο του 1991 έδεσε έναν αυτοσχέδιο γάντζο σε ένα σχοινί από σεντόνι και δραπέτευσε από τις φυλακές Χαλκίδας!

Από τότε έμεινε ασύλληπτος έως τις 21 Δεκεμβρίου του 1999, όταν κατά τη διάρκεια καταδίωξης το αυτοκίνητό του έπεσε σε χαντάκι στη Λιβαδειά. Το δικαστήριο του επέβαλε κάθειρξη είκοσι πέντε ετών για την απαγωγή του επιχειρηματία Αλέξανδρου Χαΐτογλου. Ούτε ο ίδιος ούτε ο αδελφός του την παραδέχθηκαν ποτέ, ενώ δεν βρέθηκαν τα 260.000.000 δραχμές που καταβλήθηκαν τότε ως λύτρα!

Την περίοδο 1998 - 1999, τότε που ήταν ελεύθεροι και οι δύο αδελφοί, οι αστυνομικοί είχαν πληροφορίες ότι είχαν διαθέσει μέρος των χρημάτων τους σε... τυροκομείο στη Βουλγαρία, όπου έχουν επενδυθεί πολλά από τα χρήματα των ληστειών και των απαγωγών, που ίσως ξεπερνούσαν τα τρία εκατομμύρια ευρώ. Αλλοι αναφέρονταν σε καταστήματα που είχαν ανοίξει στην Ολλανδία. Παρά τις έρευνες όμως, δεν βρέθηκε ποτέ το παραμικρό στοιχείο για τις επενδύσεις τους.


ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΕΣ ΑΠΟΔΡΑΣΕΙΣ
Ο Βασίλης Παλαιοκώστας έκανε τους πάντες να παραμιλούν, όταν στις 4 Ιουνίου του 2006 κατάφερε να πραγματοποιήσει μια θεαματική απόδραση από τις φυλακές Κορυδαλλού, όπου εκρατείτο. Μαζί με τον επίσης κρατούμενο Αλκέτ Ριζάι πέταξαν προς την ελευθερία. Λίγες εβδομάδες νωρίτερα, ο Παλαιοκώστας είχε ζητήσει πενθήμερη άδεια, αλλά ο εισαγγελέας ούτε για μια στιγμή δεν σκέφθηκε να του τη χορηγήσει, ούτε κάποιο μέλος του αρμόδιου συμβουλίου, παρ’ ότι η συμπεριφορά του στις φυλακές ήταν άψογη και είχε όλες τις προϋποθέσεις.

Το ελικόπτερο προσγειώθηκε στο προαύλιο των φυλακών και ο Βασίλης με τον Αλβανό Αλκέτ Ριζάι χάθηκαν από τα μάτια των σωφρονιστικών υπαλλήλων. Το μεγάλο του κόλπο στήθηκε δύο χρόνια αργότερα στη Θεσσαλονίκη και δεν ήταν άλλο από την απαγωγή του βιομηχάνου Γιώργου Μυλωνά στις 9 Ιουνίου του 2008.

Ο Βασίλης και οι συνεργάτες του, αφού τον κράτησαν όμηρο για δεκαπέντε ολόκληρες ημέρες, τον άφησαν, αφού εισέπραξαν ως λύτρα το ποσό των 10,8 εκατομμυρίων ευρώ. Δεν πρόλαβαν όμως να χαρούν για πολύ, καθώς συνελήφθησαν. Και πάλι όμως τα κάγκελα της φυλακής δεν στάθηκαν ικανά για να συγκρατήσουν το «αγρίμι των βουνών». Το Φεβρουάριο του 2009 απέδρασε ξανά με ελικόπτερο από τις φυλακές Κορυδαλλού και μέχρι σήμερα παραμένει ελεύθερο πουλί!
Espressonews.gr

ΜΗΝΞΕΧΝΑΤΕ

ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑΚΗ ΓΡΑΜΜΗ ΚΥΜΗ-ΣΚΟΠΕΛΟΣ

Αυτά είναι προς το παρόν τα πλοία για την σκόπελο φέτος .θέλουμε με Θεσσαλονίκη σύνδεση ρεεεεεεε

Δρομολόγηση Ε/Γ-Ο/Γ “ΕΞΠΡΕΣ ΠΗΓΑΣΟΣ” στη γραμμή
ΑΓ.ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ- Β.ΣΠΟΡΑΔΩΝ για το χρονικό διάστημα από 09-06-11
έως 04-09-11
Α) Τροποποίηση δρομολογίων Ε/Γ-Ο/Γ-Τ/Χ “ΑΛΚΥΟΝΗ” για το χρονικό
διάστημα από 15-04-11 έως 30-07-11
Β) Συνέχιση εκτέλεσης δρομολογίων από το Ε/Γ-Ο/Γ-Τ/Χ “ΑΛΚΥΟΝΗ”
στις γραμμές ΒΟΛΟΥ – Β. ΣΠΟΡΑΔΩΝ και ΒΟΛΟΥ – Β. ΣΠΟΡΑΔΩΝ –
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ έως 31-10-11

Ετήσια δρομολόγηση Ε/Γ-Ο/Γ-Τ/Χ «ΠΑΝΑΓΙΑ ΠΑΡΟΥ» σημαίας
Μάλτας στη γραμμή ΑΓ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ - ΣΚΙΑΘΟΥ – ΣΚΟΠΕΛΟΥ –
ΑΛΟΝΝΗΣΟΥ από 15-04-11

Α) Αντικατάστασή του Ε/Γ-Ο/Γ «ΕΞΠΡΕΣ ΣΚΙΑΘΟΣ» από το Ε/Γ-
Ο/Γ «ΕΞΠΡΕΣ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ» και τροποποίηση δρομολογίων του έως
10-03-11
Β) Έγκριση ακινησίας Ε/Γ-Ο/Γ «ΕΞΠΡΕΣ ΣΚΙΑΘΟΣ» από 06-12-10
έως 10-12-10

Παναθηναϊκός-ΑΕΚ.Panathinaikos vs AEK. ΔΕΙΤΕ ΤΟ LIVE. ΣΤΟ ΣKOPELOSNEWS ΣΤΗΣ 19,30

Παναθηναϊκός-ΑΕΚ.Panathinaikos vs AEK. ΔΕΙΤΕ ΤΟ LIVE. ΣΤΟ ΣKOPELOSNEWS

Παναθηναϊκός-ΑΕΚ.Panathinaikos vs AEK. ΔΕΙΤΕ ΤΟ LIVE. ΣΤΟ ΣKOPELOSNEWS

Σεξ και εγκυμοσύνη - Newsbomb.gr

Ξυλοκόπησαν τον Στέλιο Μάινα στο κέντρο της Αθήνας - Newsbomb.gr

Νέος ... Τσουκάτος: Ο Γ.Μπλέτσιος είναι ο άνθρωπος του 1 εκατ. ευρώ των Type 214 λένε οι Γερμανοί

Νέος ... Τσουκάτος ανακαλύφθηκε στο ΠΑΣΟΚ, αυτή την φορά για το σκάνδαλο των υποβρυχίων Type 214: Ο Γιάννης Μπέλτσιος στέλεχος του ΠΑΣΟΚ και στενός συνεργάτης του Άκη Τσοχατζόπουλου, κατονομάζεται σε δικογραφία της εισαγγελίας του Μονάχου ως αποδέκτης προμήθειας 1 εκατομμυρίου ευρώ. Αυτό αναφέρει  ρεπορτάζ της εφημερίδας Real News, η οποία επικαλείται πληροφορίες από τη Γερμανία. Σύμφωνα με αυτές ο Μπέλτσιος συμμετείχε στην αποκαλούμενη "Ομάδα Α",που είχαν δημιουργήσει οι Γερμανοί προκειμένου να διακινήσουν μίζες 55 εκατομμυρίων ευρώ για την υπόθεση των υποβρυχίων του ελληνικού ΠΝ.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα ο Μπέλτσιος έχει περιγραφεί "φωτογραφικά" από τον Γιόχαν Φρίντριχ Χάουν τον νούμερο "2" της γερμανικής εταιρείας HDW, η οποία είχε αναλάβει την ναυπήγηση των τεσσάρων υποβρυχίων. Ο Χάουν φέρεται να έχει μιλήσει για "έλληνα αρχιτέκτονα, τον οποίο σύστησε ο Άκης Τσοχατζόπουλος για να συμμετέχει στην "Ομάδα Α". Το επάγγελμα του Μπέλτσιου είναι αρχιτέκτονας.
Image
Τον Μπέλτσιο φέρεται να έχει εμπλέξει στην υπόθεση ο Έλληνας εφοπλιστής Μ.Ματαντός,ο οποίος αναφέρεται στο πόρισμα του ΣΔΟΕ για τα ναυπηγεία Σκαραμαγκά και τα υποβρύχια και ο οποίος καταθέτοντας σε Γερμανούς εισαγγελείς λέγεται ότι κατέθεσε πως έδωσε ο ίδιος προμήθεια 1 εκατομμυρίου ευρώ στον Γ.Μπέλτσιο. Ο Ματαντός, που έχει αποσυρθεί τώρα από τιην εταιρεία που έκανε τα "λαδώματα" στην Ελλάδα και έχει αφήσει σε έναν πρώην συνεργάτης του την διαχείρισή της, θεωρείται ένας από τους δύο Έλληνες που δσιακινούσαν το "μάύρο χρήμα" της HDW.
Ο ίδιος ο Μπέλτσιος αρνείται οποιαδήποτε ανάμιξη στην υπόθεση και λέει ότι ο Ματαντός του είναι άγνωστος.
Η εφημερίδα ωστόσο παρουσιάζει δύο έγγραφα από τα οποία προκύπτουν επικοινωνίες του Μπέλτσιου με τη HDW και της  Ferostaal της εταιρείας που είχε συσταθεί για να προωθεί την υπόθεση των γερμανικών υποβρυχίων στην Ελλάδα,εκπρόσωπος της οποίας ήταν ο εφοπλιστής Μ.Ματαντός.
Tμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Άνεργοι της Σκοπέλου πληρώνουν 100 ευρώ για να ανανεώνουν την κάρτα ανεργίας κάθε μήνα ΜΕΓΑΛΗ Μ@ΛΑΚΙΑ!


Πρωτοβουλία για να σταματήσει το «πρωτοφανές και απαράδεκτο» όπως το χαρακτήρισε να υποχρεώνονται οι άνεργοι της Σκοπέλου να πληρώνουν κάθε μήνα ακόμη και 100 ευρώ για να ανανεώνουν την κάρτα ανεργίας αναλαμβάνει ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός.
Εμείς έχουμε επιφύλαξης μαλ@κες είναι να κάνουν εδώ γραφείο .θα προστεθούν και άλλη άνεργοι στης στατιστικές

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αρχειοθήκη ιστολογίου