Τρίτη, 8 Φεβρουαρίου 2011

EKTAΚΤΟ: Τουρκική κορβέτα παραβίασε τα εθνικά χωρικά ύδατα στη ... Μύκονο!

ImageΈνας παλιός μας γνώριμος, η τουρκική κορβέτα TCG BODRUM (F501) A-69 ανακοινώθηκε από το ΓΕΕΘΑ, εξερχόμενη από τη Σμύρνη, κινήθηκε βορείως Χίου και στη συνέχεια δυτικά των Ψαρών σε διεθνή ύδατα. Κατόπιν, τήρησε νοτιοδυτική πορεία και εισήλθε περί της 19: 30 εντός των Eθνικών Xωρικών Yδάτων μεταξύ Τήνου - Μυκόνου. Η κορβέτα συνεχίζει με νότια πορεία και κινείται εντός Κυκλάδων (παρούσα θέση βορειοδυτικά Πάρου με νότια πορεία). Πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού που παρακολουθεί το τουρκικό σκάφος, εκπέμπει τα διεθνώς καθορισμένα προειδοποιητικά σήματα, κατά τη διάρκεια του πλου της κορβέτας εντός των Εθνικών Χωρικών Υδάτων.
Λεπτομέρειες για την κίνηση του πλοίου, καθώς και επίσημα στοιχεία θα ακολουθήσουν.
Η TCG Bodrum έχει πρωταγωνιστήσει στο γνωστό επεισόδιο τον Αύγουστο του 2009, όπου μας άφησε ενθύμιο έξω από το Καστελόριζο, εντός των ελληνικών χωρικών υδάτων, τον θόλο της και από τις 22 του περασμένου Δεκεμβρίου, όπου είχε κάνει βόλτα έξω από την Κύμη και γύρω από την Σκύρο.
Η συγκεκριμένη κορβέτα TCG BODRUM F501 είναι η πρώην γαλλική Drogou (F-783) του γαλλικού Ναυτικού, κλάσης D'Estienne d'Orves Α69. Ναυπηγήθηκε το 1976 και έχει εκτόπισμα 1250 τόνους με πλήρες φόρτο.
Στο τουρκικό Ναυτικό χρησιμοποιούνται κυρίως για αποστολές ανθυποβρυχιακού πολέμου σε επάκτια περιβάλλοντα, που είναι και ο αρχικός προσανατολισμός τους άλλωστε.


Τουρκική κορβέτα του τύπου, αγκυροβολημένη σε τουρκικό λιμάνι.


Έχει μήκος 80 μέτρα, πλάτος 10,3 και βύθισμα 5,3. Η πρόωσή της εξασφαλίζεται από 2 κινητήρες ντήζελ SEMT Pielstick 12PC2V400 ισχύος 8,9 μέγκαβατ, που κινούν δυο τετράφυλλες προπέλες.

Η μέγιστη ταχύτητά της φτάνει τους 24 κόμβους, ενώ αν πέσει στους 15 ή στους 18 εξασφαλίζει μέγιστη ακτίνα δράσης 4.500 και 3.000 ναυτικά μίλια αντίστοιχα. Το πλήρωμά της αποτελείται από 7 αξιωματικούς και 83 υπαξιωματικούς/ναύτες.

Η σουίτα των αισθητήρων της αποτελείται από ένα ραντάρ επιτήρησης αέρος/επιφάνειας DRBV 51A, ένα ραντάρ ελέγχου πυρός DRBC 32E, ένα ραντάρ ναυτιλίας DECCA 1226 και ένα σόναρ πλώρης DUBA 25 (προφανώς είναι αυτό που βρίσκεται κολλημένο στον ύφαλο από τον Αύγουστο του 2009). Το δε πακέτο της ηλεκτρονικού πολέμου αποτελείται από ένα ραντάρ αναχαίτισης ARBR 16, δυο εκτοξευτές δολωμάτων τύπου Dagaie και ένα σύστημα αντιμέτρων SLQ-25 Nixie.

Ο οπλισμός της αποτελείται από  2 αντιπλοϊκούς πύραυλους MM38 Exocet, 1 ναυτικό πυροβόλο των 100 χλστ. σε πύργο CADAM με σύστημα ελέγχου πυρός Najir, 2 πυροβόλα των 20 χλστ., 4 πολυβόλα των 12,7 χλστ. 4 τορπίλες τύπου L3 ή L5 και έναν εκτοξευτή ανθυποβρυχιακών ρουκετών των 375 χλιστ.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΗΝ ΚΕΡΑΤΕΑ! ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΑ ΑΙΣΧΗ!

Η Χούντα του Παπανδρέου μπουκάρει στα σπίτια των κατοίκων της Κερατέας και συλλαμβάνει τους αγωνιστές-Ζαπατίστας κατοίκh

Σκηνικό πολέμου θυμίζει για ακόμη μία φορά η Κερατέα, ενώ για πρώτη φορά από την ημέρα έναρξης των επεισοδίων διμοιρίες των ΜΑΤ έχουν εισβάλλει μέσα στο χωριό.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η κατάσταση αυτή τη στιγμή είναι ανεξέλεγκτη και μπροστά από το αστυνομικό τμήμα της περιοχής λαμβάνουν χώρα σοβαρά επεισόδια ανάμεσα σε κατοίκους και δυνάμεις των ΜΑΤ.
Μάλιστα, η εκτεταμένη χρήση δακρυγόνων έχει κάνει την ατμόσφαιρα αποπνικτική.
Όπως αναφέρουν πηγές της περιοχής, όλα ξεκίνησαν λίγη ώρα πριν, όταν σημειώθηκαν έφοδοι σε σπίτια κατοίκων από πέντε διμοιρίες των ΜΑΤ. Σύμφωνα με τα λεγόμενα των κατοίκων, έχουν πραγματοποιηθεί αυθαίρετες συλλήψεις ατόμων, χωρίς να υπάρχουν καν εντάλματα σύλληψης.
Αντιθέτως, το Α.Τ. Κερατέας, ισχυρίζεται ότι έγινε έρευνα κατ’ οίκον σε ένα σπίτι, παρουσία εισαγγελέα, όπου εντοπίσθηκαν αντικείμενα που χρησιμοποιούνται κατά τις επιθέσεις ενάντια των αστυνομικών. Σύμφωνα με τους αστυνομικούς, απουσία του ιδιοκτήτη, έγινε μία προσαγωγή ατόμου του οικογενειακού του περιβάλλοντος που βρέθηκε εντός της οικίας, προκειμένου να καταθέσει.
Όσοι βρίσκονται στην Κερατέα κάνουν λόγο για «εμπόλεμη κατάσταση» ιδιαιτέρως ύστερα από τη χρήση χημικών ουσιών μέσα στο χωριό.
Ο κ. Σταύρος Ιατρού, πρώην δήμαρχος Κερατέας, μιλώντας στη zougla.gr ανέφερε συγκεκριμένα «Γίνεται πανικός. Οι κάτοικοι είναι εξαγριωμένοι. Τα ΜΑΤ μπήκαν σε σπίτι στην Κερατέα και συνέλαβαν έναν 30χρονο που δεν είχε καμία ανάμιξη με τα επεισόδια. Η μητέρα του νεαρού άντρα υπέστη καρδιακή προσβολή».
Ο νυν δήμαρχος Κερατέας, Κωνσταντίνος Λεβαντής, ανέφερε στη zougla.gr ότι υπέστη τραυματισμό στο πόδι, από ρίψη κροτίδας. Όπως είπε, κατά τη διάρκεια των συμπλοκών τραυματίστηκε και ο κ. Ιατρού

ΣΑ ΣΚΑΤΑ ΤΑΚΑΜΙ ΠΑΛΙ ΤΟΥ ΦΙΔ

Ανταρσία στο νομοσχέδιο ΝΑTURA (ΠΑΣΟΚικό κίνημα «δεν ψηφίζω»)


ΠΑΣΟΚικό κίνημα «δεν ψηφίζω» εξελίσσεται αυτή την ώρα στη Βουλή. Βουλευτές του ΠΑΣΟΚ αντιδρούν με τη ρύθμιση της Τίνας Μπιρμπίλη σχετικά με τη δόμηση στις εκτός σχεδίου πόλεως περιοχές natura και προειδοποιούν πως δεν θα ψηφίσουν τη νομοθετική διάταξη.
«Ο γενικός κανόνας για να μπορεί κάποιος να χτίσει στις εκτός σχεδίου πόλεως περιοχές natura είναι τα 10 στρέμματα. Αυτό θα ισχύσει για όσους κτίσουν μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου. Για τις κατατμήσεις που θα γίνουν μέχρι την ψήφιση του νομοσχεδίου θα ισχύει ο κανόνας των 4 στρεμμάτων» είπε η υπουργός.
ΑΛΛΑ ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕ… (προσέθεσε στη διάταξη…!!!) ότι δεν αρκεί μια έκταση να είναι 4 στρέμματα. Πρέπει να εφάπτεται με δρόμο, να έχει πρόσοψη τουλάχιστον  45 μέτρα και βάθος 50 μέτρα…
Οι βουλευτές αντέδρασαν έντονα και κατηγόρησαν την Μπιρμπίλη ότι δεν τήρησε αυτά που είχαν συμφωνήσει, ότι δηλαδή τα 4 στρέμματα εξ αντικειμένου είναι άρτια και οικοδομήσιμα.
Οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ «ξεσηκώθηκαν» και «θύμισαν» στην υπουργό ότι «άλλα συμφώνησαν»…
Αμέσως η Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Αθανασία Μερεντίτη είπε ότι δεν θα ψηφίσει το σχετικό άρθρο του νομοσχεδίου: «Αγνοήσατε τα όσα είπαμε εδώ μέσα σε τόσες συνεδριάσεις..  Για να πάρετε την έγκριση μας πρέπει να μας πείσετε από πού εκπορεύεται η βεβαιότητα σας ότι μπορείτε να διεκδικείτε το αλάθητο.  Κανείς δεν έχει το αποκλειστικό προνόμιο της περιβαλλοντικής ευαισθησίας.  Εγώ δεν μπορώ να ψηφίσω το άρθρο». Στη συνέχεια ακολούθησαν και άλλοι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ. «Να επιφυλαχθούμε για το άρθρο 9. Αλλιώς θα με αναγκάσετε να επιφυλαχθώ εγώ εκ μέρους της πλειοψηφίας» προειδοποίησε και ο ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ Βασίλης Γιουματζίδης.
Ο Γιάννης Δριβελέγκας ο οποίος είπε: «Με πήραν νομικοί που γνωρίζουν τα θέματα και μου έχουν  δώσει αποφάσεις σε περιοχές νατούρα και μου λένε : ‘’τσάμπα νομοθετείτε, θα μας δώσετε δουλειά εμάς’’.  Δεν ξέρω αν οι νομικοί σας τα έχουν δει αυτά.  Κρίμα να στέλνουμε τον κόσμο τζάμπα και βερεσέ στους δικηγόρους.  Δέστε το μέχρι την Ολομέλεια για να μην δημιουργηθεί αυτό το τεράστιο πρόβλημα». «Ή εμείς δεν κατανοήσαμε τι είπαμε ή εσείς δεν μας κάνατε να κατανοήσουμε τι έχετε στο μυαλό σας,  γιατί η αλλαγή δεν είναι αυτό που νομίζαμε.  Πολλοί συνάδελφοι έχουν ταυτόσημη άποψη με εμένα, γιατί γίνονται και συζητήσεις στο παρασκήνιο» ανέφερε και ο Νίκος Ζωίδης ενώ ο Κώστας Καρτάλης σχολίασε πως αυτό θα οδηγήσει σε καταστροφή…

Κάποιος να πει στα συντρόφια του Πασόκ, ότι η Μπιρμπίλη ΜΟΝΟ ΕΝΑ ΠΡΑΓΜΑ έχει έρθει να κάνει ΜΟΝΟ ΕΝΑ:
Να τονώσει τις Γερμανικές εξαγωγές:
Πράσινα τέλη κυκλοφορίας, αιολικά, διασύνδεση, εξοικονομώ κατ΄οικον (μπογιές μονωτικά, καυστήρες, κουφώματα — γιατι νόμίζετε πήγε ο Μανιάτης να πει οχι στα αλουμινιένα κουφώματα; Για τυποποιημένα ξύλινα και πλαστικά μέηντ ιν Τζερμανυ).
Κυβέρνηση πλασιέ.
TO SKOPELITAKI

Αντί να να τα βάλουν με την εγκληματικότητα, τα βάζουν με τους «τζαμπατζήδες»

Καλώς να μας έρθει και ας άργησε (40 μέρες μετά την ανάληψη καθηκόντων)

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ ΔΗΜΟΣ ΣΚΟΠΕΛΟΥ
Σκόπελος
:
8 Φεβρουαρίου 2011
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
ΣΥΣΚΕΨΗΣ ΜΕ ΤΟΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
Την 9η Φεβρουαρίου 2011, ημέρα Τετάρτη και ώρα 16:00’’ μ.μ., στο Δημοτικό Κατάστημα Σκοπέλου θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη μεταξύ του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κων/νου Αγοραστού,  του Δημοτικού Συμβουλίου Σκοπέλου και Φορέων του Νησιού με θέμα «Τα Προβλήματα της Νήσου Σκοπέλου».
Από τον Δήμο Σκοπέλου
ΝΑ ΠΑΜΕ ΟΛΟΙ  
Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις οι αγρότες της Λάρισας

Τη συνέχιση των κινητοποιήσεών τους αποφάσισαν οι αγρότες της Λάρισας, παρά τη μικρή συμμετοχή συναδέλφων τους, με δεκάδες τρακτέρ να παραμένουν παρατεταγμένα εκατέρωθεν του οδοστρώματος στον κόμβο της Γυρτώνης.
Την απόφαση αυτή έλαβε το απόγευμα, σε συνεδρίασή της, η Συντονιστική Επιτροπή, αποτιμώντας την μέχρι τώρα πορεία, τις εξελίξεις στις Σέρρες με τις συλλήψεις επτά αγροτών, την ανακοίνωση της κυβέρνησης για τους νέους αυξημένους συντελεστές ασφάλισης του ΕΛΓΑ και το γεγονός, ότι το υπουργείο δεν έχει διαψεύσει ακόμη επίσημα τα δημοσιεύματα περί μείωσης της επιστροφής του ΦΠΑ
Κατόπιν αυτών η Συντονιστική Επιτροπή αποφάσισε να μεταβεί αύριο Τετάρτη στις Σέρρες και να συμμετάσχει στο συλλαλητήριο συμπαράστασης που διοργανώνεται για τους επτά συλληφθέντες αγρότες.
Το μεσημέρι οι αγρότες της Λάρισας θα μετάσχουν σε σύσκεψη με αντικείμενο τη μετάβαση όλων των αγροτών που βρίσκονται στους δρόμους στην Αθήνα, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για την κυβερνητική πολιτική.
Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Καρκινογόνος φανατισμός αναστάτωσε τον ΒόλοΈνα ανατριχιαστικό σύνθημα σε τοίχο του αθλητικού κέντρου της Ν.Ιωνίας, δίπλα στο Πανθεσσαλικό, προκάλεσε αναστάτωση στην κοινωνία του Βόλου και ιδίως στους φιλάθλους του Ολυμπιακού Βόλου. “Αυστριακοί, καρκίνο στα παιδιά σας” γράφτηκε με σπρέι στον τοίχο. Υπογραφή; Εδώ υπεισέρχεται το τοπικό στοιχείο του φανατισμού: “Μόνο Νίκη. Θύρα 3”.
Προστέθηκε άλλο ένα κρούσμα τυφλού φανατισμού, τούτη τη φορά όχι με φόντο Ολυμπιακούς, Παναθηναϊκούς ή ΑΕΚτζήδες και ΠΑΟΚτζήδες, αλλά καθαρά σε τοπικό επίπεδο. Νίκη Βόλου vs Ολυμπιακού Βόλου.

Το σύνθημα γράφτηκε στα τέλη της περασμένης εβδομάδας και οι οπαδοί του Ολυμπιακού Βόλου το αντίκρισαν την Κυριακή πηγαίνοντας στο Πανθεσσαλικό για το παιχνίδι με τον Ατρόμητο. Η φωτογραφία δημοσιεύθηκε από τον τοπικές εφημερίδες, ενώ θα πρέπει να σημειωθεί ότι η επίσημη Νίκη Βόλου δεν μπήκε στη διαδικασία να καταδικάσει την ενέργεια.

Ανακοίνωση εξέδωσε ο πολυπληθέστερος σύνδεσμος φιλάθλων του Ολυμπιακού Βόλου, “Austrian Boys”:

“Όλοι οι πολίτες της πόλης του Βόλου, την προηγούμενη εβδομάδα αντίκρισαν το θέαμα της φωτογραφίας να κοσμεί ένα τεράστιο τοίχο αθλητικής εγκατάστασης, που μόνο ανατριχίλα και θλίψη προκάλεσε η θέα του. Οι εναπομείναντες φίλαθλοι της Νίκης Βόλου, από τη μέρα που  η ομάδα μας, ο Ολυμπιακός Βόλου, άφησε οριστικά πίσω τη μιζέρια και έφτασε σήμερα να μεσουρανεί και βρίσκεται με το ένα πόδι στον τελικό Κυπέλλου, σκαρφίζονται καθημερινά οτιδήποτε ώστε  να φανεί η κούφια ύπαρξη τους μέσα από την «Κρανούλα» και την «Καλλονή»,  όπου βρίσκονται χωμένοι.

Ξεκίνησαν πέρυσι να ξεγυμνώνουν ανήλικες κοπελίτσες  αποθανατίζονταν τις ενέργειες τους με φωτογραφικές μηχανές, να κάνουν χρήση βίας σε μικρούς αθλητές της ομάδας μας, να δίνουν το παρόν στη κερκίδα των αντιπάλων μας, να χτυπούν μικρά παιδιά και έφτασαν στο σημείο να λερώνουν τους τοίχους της πόλης με τέτοια, αποτρόπαια, απάνθρωπα και εμετικά συνθήματα.

Αυτός είναι ο οπαδισμός τους;

Αυτή είναι η ξακουστή αξιοπρέπεια του πρόσφυγα, που διατυμπανίζουν εδώ και  χρόνια;
Δεν έχει μείνει ένας λογικός άνθρωπος εκεί πάνω να μαζέψει αυτό τον κόσμο που πάσχει από στοιχειώδη έλλειψη ανθρωπιάς;

Τους συμπολίτες μας που υποφέρουν από το σύνδρομο αυτής της αρρώστιας, δεν τους  σκέφτηκαν; Τα παιδιά-θύματα αυτής της αρρώστιας, αναρωτήθηκαν πως τα κάνουν να νιώθουν; Τους γονείς των πασχόντων παιδιών που ζουν ένα Γολγοθά, δεν τους υπολογίζουν; Μόνο ανθρωπόμορφα τέρατα μπορούν να γράφουν τέτοια μηνύματα που προκαλούν φρίκη και αποτροπιασμό σε όλη την Ελλάδα!

Ελπίζουμε , σύντομα να βρεθεί κάποιος, π.χ. ο Δήμαρχος ή ένας καλός ψυχίατρος ώστε να τους βάλει οριστικά στη θέση τους, απομονώνοντάς τους. Εμείς καταδικάζουμε τα αρρωστημένα μυαλά τους και ασχολούμαστε με την οργάνωση της εκστρατείας  και την κάθοδο 20.000 Βολιωτών μας στο τελικό κυπέλου 30 Απριλίου στο ΟΑΚΑ. Ταυτόχρονα, κάνουμε εθελοντικές αιμοδοσίες, συμπαραστεκόμαστε σε όσους έχουν ανάγκη και προσπαθούμε να ανακουφίζουμε τους συμπολίτες μας από τα πολλά προβλήματά τους. Η απανθρωπιά των ανθρώπων αυτών που μόνο ως κτήνη μπορούν να χαρακτηριστούν,  αποδεικνύεται περίτρανα με τέτοιου είδους  μηνύματα, τα οποία φέρουν και την υπογραφή τους: ΝΙΚΗ, ΘΥΡΑ 3. Οι φίλαθλοι της ομάδας μας, οι φίλαθλοι του Ολυμπιακού Βόλου και όλοι οι πολίτες της Μαγνησίας απλά τους οικτίρουμε διότι ο δικός τους «καρκίνος στο μυαλό» μοιάζει πραγματικά ανίατος και νιώθουμε οίκτο για την κατάντια τους!”
 http://www.enet.gr/?i=news.el.a8lhtismos&id=249437

ΑΠ: Ακυρη η σύμβαση εργαζομένων σε μπαρ, εστιατόρια κ.λπ. χωρίς βιβλιάριο υγείας

Βιβλιάριο υγείας πρέπει πρέπει να διαθέτουν οι εργαζόμενοι σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, ξενοδοχεία, ταβέρνες, εστιατόρια, ζαχαροπλαστεία, καφετέριες, καφενεία, μπαρ, κουρεία, κομμωτήρια, δημόσια λουτρά, καθαριστήρια, κ.λπ., προκειμένου να βεβαιώνεται ότι δεν πάσχουν από μεταδοτικά νοσήματα (φυματίωση, τραχώματα, δερματοπάθειες, σύφιλη, κ.λπ.) και δεν είναι φορείς εντερικών παθογόνων μικροβίων και παρασίτων.
Σε διαφορετική περίπτωση, η σύμβαση εργασίας τους είναι άκυρη και θεωρείται σαν να μην έγινε, καθώς αντιβαίνει σε κανόνες δημοσίας τάξεως, επισημαίνει ο ’ρειος Πάγος στην υπ� αριθμ. 1667/2010 απόφασή του.
Σύμφωνα με την αρεοπαγιτική απόφαση, η οποία, αφού ερμήνευσε τον Αστικό Κώδικα, την εργατική και υγειονομική νομοθεσία, έκρινε ότι ο εφοδιασμός των απασχολούμενων σε υγειονομικού ενδιαφέροντος χώρους με βιβλιάριο υγείας (θεωρημένο) επιβάλλεται από λόγους γενικότερου δημοσίου συμφέροντος.
Οι λόγοι δημοσίου συμφέροντος «αποσκοπούν στην προστασία της δημόσιας υγείας και αποτελούν ουσιώδη προϋπόθεση για την άσκηση του επαγγέλματός τους και το κύρος της συναπτόμενης συμβάσεως εργασίας, η οποία, όταν ελλείπουν τα στοιχεία αυτά, αποβαίνει άκυρη», υπογραμμίζεται στη δικαστική απόφαση.
Ο δε εργαζόμενος που δεν έχει βιβλιάριο υγείας «διατελεί σε απλή σχέση εργασίας προς τον εργοδότη του». Σαφώς, όμως, συνάγεται - υπογραμμίζει η απόφαση του Αρείου Πάγου - ότι «και σε απλή σχέση εργασίας, που προκύπτει από άκυρη σύμβαση εργασίας, ο εργοδότης, αν αποφασίσει να παύσει να δέχεται την εργασία, που προσφέρεται σ� αυτόν από τον εργαζόμενο, πρέπει να καταγγείλει τη σχέση αυτή της εργασίας σύμφωνα με το άρθρο 5 παρ. 3 του νόμου 3198/1955, δηλαδή εγγράφως και με την καταβολή της νόμιμης αποζημιώσεως, η οποία θα υπολογισθεί ανάλογα με τη διάρκεια της σχέσεως».
Τους αρεοπαγίτες απασχόλησε πωλητής με σύμβαση εξαρτημένης εργασίας αορίστου χρόνου (από το 1977) που εργαζόταν σε κατάστημα εμπορίας αποικιακών ειδών στη Χρυσούπολη Καβάλας, το οποίο πωλούσε συσκευασμένα τρόφιμα (τυριά, αλλαντικά, κ.ά.).
Ο πωλητής δεν ήταν εφοδιασμένος με βιβλιάριο υγείας και λόγω της έλλειψης αυτής «η σύμβαση εργασίας του ήταν άκυρη και λειτουργούσε ως απλή σχέση εργασίας».
Έτσι, το 2006 καταγγέλθηκε η σύμβαση εργασίας του ως «απλή σχέση εργασίας» και έλαβε τη νόμιμη αποζημίωσή του, το ύψος της οποίας αμφισβήτησε στα δικαστήρια και επιπλέον αξίωσε την καταβολή ημερών αδείας, που δεν έλαβε.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ανεξαρτητοποίησε την Κρήτη η Vodafone! - Δείτε & την σημαία του "νέου κράτους" - Τι λέει η εταιρεία

Πριν από λίγες ημέρες η - εν πολλαίς αμαρτίαις περιπεσούσα - εταιρεία κινητής τηλερωνίας και όχι μόνο, Vodafone, προέβαλε ένα διαφημιστικό το οποίο προέβαλε τα προϊόντα της εταιρείας. Στη διαφήμιση η οποία εξελίσσεται εντός ταξιδιωτικού γραφείου πίσω από τον υπάλληλο βρίσκονται δύο σημαίες. Και ώ του θαύματος: Η μια εκ των δύο σημαιών είναι η σημαία του θρυλούμενου κινήματος της "Ανεξάρτητης Κρήτης" (!) και η άλλη των νησιών Μάρσαλ του Ειρηνικού που ανεξαρτητοποιήθηκαν πριν μερικά χρόνια!
Η πρώτη σημαία είναι η σημαία της Κρητικής Πολιτείας που την περίοδο 1896 – 1913 ήταν αυτόνομο κράτος που δημιουργήθηκε μετά την Κρητική επανάσταση του 1896 και αποκόπηκε από την Οθωμανική Αυτοκρατορία, αλλά τελούσε υπό την υψηλή επικυριαρχία του Σουλτάνου, υπό την προστασία των Μεγάλων Δυνάμεων (Αγγλίας, Αυστροουγγαρίας, Γαλλίας, Γερμανίας, Ιταλίας και Ρωσίας).
Η σύνθεση της σημαίας βασίζεται στην ελληνική σημαία με τον Σταυρό, όπου στο πρώτο τεταρτημόριο υπάρχει εντός κόκκινου φόντου ένα λευκό αστέρι το οποίο συμβόλιζε την επικυριαρχία του Σουλτάνου επί του ελληνικού πληθυσμού του νησιού.  Δυστυχώς εδώ και αρκετά χρόνια κάποιοι κύκλοι εντός και εκτός Ελλάδας προωθούσαν και ακόμα προωθούν την ιδέα διενέργειας δημοψηφίσματος στο νησί το 2012 με βάση το οποίο θα αποφασιστεί αν τελικά η Κρήτη θα παραμείνει εντός της ελληνικής επικράτειας ή αν θα ανακηρύξει την ανεξαρτησία της.
Η θέση αυτή βασίζεται σε ένα φημολογούμενο όρο που ποτέ δεν έχει κάπου επίσημα παρουσιαστεί ότι η συνθήκη του Βουκουρεστίου (1912) που καθόριζε την ένωση της Κρήτης με την υπόλοιπη Ελλάδα περιλαμβάνει ένα τέτοιο όρο ο οποίος ενεργοποιείται όταν συμπληρωθούν 100 χρόνια από την υπογραφή της Συνθήκης, δηλαδή το 2012. Δυστυχώς εδώ και αρκετά χρόνια κύκλοι προωθούν αυτή τη σημαία της Κρητικής Πολιτείας προσπαθώντας να δημιουργήσουν μία τουλάχιστον περίεργη κατάσταση χωρίς να υπάρχει λόγος.
Στο επίκεντρο αυτής της θύελλας που προκλήθηκε από το διαφημιστικό σπότ βρέθηκε η εταιρεία  Vodafone η οποία αφαίρεσε τελικά σε νεότερη έκδοση του διαφημιστικού την επίμαχη σκηνή μετά από μηνύματα διαμαρτυρίας που έλαβε.
Για την αποκατάσταση της αλήθεια η εταιρεία και πιο συγκεκριμένα ο art director Μιχάλης Σαμιώτης έστειλε μια ανακοίνωση όπου εξηγεί τον τρόπο με τον οποίο συνέβη το γεγονός.
Ακολουθεί η ανακοίνωση : 
«Σχετικά με τη διαφήμιση της Vodafone σας γνωστοποιώ, ως art director του εν λόγω διαφημιστικού σποτ, ότι δεν υπάρχει κανένα σκάνδαλο.
Η επιλογή της…επίμαχης σημαίας έγινε…εντελώς τυχαία, στη προσπάθεια να επιλέξουμε κάποια όχι τόσο γνωστή, με αποτέλεσμα ο φροντιστής (ο υπεύθυνος αντικειμένων- set dresser-) να επιλέξει αστόχως τη συγκεκριμένη σημαία.
Πρόκειται περί ατυχούς συμπτώσεως, χωρίς να κρύβεται πίσω από αυτό η παραμικρή σκοπιμότητα. Είναι γεγονός ότι σε μια διαφήμιση όλα είναι ελεγχόμενα και μελετημένα. Παρόλα αυτά, το ανθρώπινο λάθος συνέβαλε στο να δημιουργηθεί αυτή η παρεξήγηση.»
Aκριβώς επειδή περιμέναμε την απάντηση της εταιρείας δεν θελήσαμε να σχολιάσουμε το όλο θέμα. αλλά εδώ ανακύπτουν πλέον ζητήματα αξιοπιστίας της απάντησης αφού η σύμπτωση είναι κάτι παραπάνω από ... σύμπτωση. Και από μία εταιρεία η οποία ελέγχεται για το μεγαλύτερο μεταπολιτευτικό σκάνδαλο της παρακολούθησης του τηλεφώνου ακόμα και του πρωθυπουργού...
Λεπτομέρεια: Παρά το γεγονός ότι αποδείχθηκε πως παρακολουθούσε όλα τα τηλέφωνα των κορυφαίων στελεχών του υπουργείου Εθνικής Άμυνας κατά τα έτη 2003-2005, το ΥΠΕΘΑ εξακολουθεί και προμηθεύεται υπηρεσίες κινητής τηλεφωνίας από την εν λόγω εταιρεία...
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

«Λίγοι επιβάτες, ακριβό κόμιστρο!» Μας είπαν η εφοπλιστές συγκινηθήκαμε ρε τους φουκαράδες!!


Συνέντευξη του δήμαρχου στον ταχυδρόμο
«Λίγοι επιβάτες, ακριβό κόμιστρο!»
Δεν φαίνεται να «ιδρώνει το αυτί» των ακτοπλοϊκών εταιριών και απέναντι στις φωνές φορέων και πολιτών για μείωση των αστρονομικών τιμών των εισιτηρίων για τα νησιά των Βορείων Σποράδων φοράνε μάλλον… ωτοασπίδες. Στη συνάντηση που είχαν με το Δήμαρχο Σκοπέλου Γιώργο Μιχελή ουσιαστικά του διεμήνυσαν: «Φέρτε κόσμο να χαμηλώσουμε τις τιμές»!

Δύο σημαντικές επαφές είχε ο Δήμαρχος Σκοπέλου Γιώργος Μιχελής με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΝΕΛ κ. Ι. Αβραντίνη και με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Hellenic Seaways Γιάννη Βαρδινογιάννη, όπου και τέθηκε επί τάπητος το ζήτημα των ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών των τριών νησιών των Βορείων Σποράδων.
 
Τα δύο ζητήματα που καίνε τα νησιά είναι γνωστά και χρόνια και αφορούν στην πύκνωση των δρομολογίων, αλλά και στη μείωση των τιμών των εισιτηρίων τα οποία φιγουράρουν στις πρώτες θέσεις της κατάταξης των ακριβότερων εισιτηρίων!
 
Από ό,τι φαίνεται όμως οι εταιρίες για να προχωρήσουν σε αλλαγές ζητούν διαβεβαιώσεις από τους φορείς ότι θα πυκνώσει ο αριθμός των εισιτηρίων. «Μου ανέφεραν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν με το πετρέλαιο που έχει φτάσει τα 100 δολάρια το βαρέλι, αλλά και που είναι αναγκασμένοι να επιδίδουν το 50% του ναύλου στο κράτος, και ουσιαστικά ζήτησαν να φέρουμε κόσμο» σημειώνει ο κ. Μιχελής.
 
Όπως του εξήγησαν σε άλλες ακτοπλοϊκές γραμμές τα εισιτήρια είναι πιο χαμηλά τιμολογιακά γιατί εξυπηρετούν μεγάλο αριθμό επιβατών, ενώ στις γραμμές των Βορείων Σποράδων δεν είναι τόσο μεγάλος ο όγκος του επιβατικού κοινού.
 
Μέσα στην εβδομάδα ο κ. Μιχελής δρομολογεί συνάντηση με τους ομολόγους του Π. Βαφίνη και Ν. Πλωμαρίτη, με στόχο τη διαμόρφωση μιας ενιαίας γραμμής στο θέμα των ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών και στην πορεία θα κατατεθούν οι προτάσεις και θα συζητηθούν εκ νέου με τους υπευθύνους της ΝΕΛ και της Hellenic Seaways.
 
Φωτιά και λαύρα τα εισιτήρια
Οι τιμές των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων σε πλοία και ταχύπλοα για Βόρειες Σποράδες χτυπάνε κόκκινο, κατατάσσοντας τα νησιά μας σε έναν από τους πιο ακριβούς προορισμούς.
 
Φέτος το καλοκαίρι η τιμή του απλού εισιτηρίου από Βόλο για Σκιάθο με το πλοίο ήταν 21 ευρώ και πλησίαζε την τιμή που ίσχυε στα «δελφίνια», τα οποία ωστόσο καλύπτουν τη διαδρομή Βόλος - Σκιάθος στο μισό ακριβώς χρόνο. Την ίδια στιγμή το απλό εισιτήριο από Βόλο για Σκόπελο και Αλόννησο κόστιζε το καλοκαίρι 27 ευρώ, ενώ απαγορευτικές ήταν οι τιμές για ταξίδι με το αμάξι.
 
Το εξωπραγματικό των τιμών φαίνεται μάλιστα αν σκεφτεί κανείς πως για να ταξιδέψει Δεκαπενταύγουστο, φουλ σεζόν, στη Μύκονο χρειάζεται μόλις 45 ευρώ και για Ρόδο, ταξίδι 12 ωρών και περισσότερο, το εισιτήριο κοστίζει 54 ευρώ!
 
Και αυτά  από το skopelosnews http://skopelos-news.blogspot.com/2011/02/37.html  o ταχυδρόμος συνεχίζει παρακάτω


Πέντε ώρες για 60 μίλια
Σημειώνεται πως τα ακριβά εισιτήρια βέβαια δεν είναι για καινούργια πλοία και δελφίνια. Το οχηματαγωγό πλοίο Express Σαντορίνη μετράει 37 χρόνια ζωής. Κατασκευάστηκε το 1974 στη Γαλλία και αναπτύσσει ταχύτητα 19,5 κόμβους. Στους χώρους του μπορούν να φιλοξενηθούν 1.436 επιβάτες και διαθέτει 50 καμπίνες και στο γκαράζ μπορούν να μεταφερθούν 210 οχήματα. Τώρα μετά από 37 χρόνια χρειάζεται πέντε ώρες για να διανύσει 60 μίλια (όσο είναι Βόλος - Σκόπελος)!
 
Την ίδια στιγμή το flying cat 5 που εξυπηρετεί τα νησιά το χειμώνα μετράει 15 χρόνια ζωής και το flying cat 6 14 χρόνια, ωστόσο μαζί με το Express Σαντορίνη τα πληρώνουμε χρυσάφι!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αρχειοθήκη ιστολογίου