Πέμπτη, 3 Φεβρουαρίου 2011

Στα πρόθυρα του Γ' Παγκοσμίου Πολέμου φτάσαμε το 2007 - Κατέρριψαν δορυφόρο των ΗΠΑ οι Κινέζοι!

ImageΈνας άγνωστος διαστημικός πόλεμος ο οποίος περιελάμβανε μέχρι και κατάρριψη αμερικανικού δορυφόρου (!) ενέργεια που έφερε τις δύο χώρες στα πρόθυρα του πολέμου, αποκαλύπτεται στην βρετανική εφημερίδα The Telegraph μέσω ενός από τα περίφημα τηλεγραφήματα του WikiLeaks. Η ανθρωπότητα χωρίς να το γνωρίζει έφτασε μέχρι και τα πρόθυρα πυρηνικής σύγκρουσης όταν τον Ιανουάριο του 2007, οι Κινέζοι κατέρριψαν έναν αμερικανικό μετεωρολογικό δορυφόρο, με πύραυλο, 700 χιλιόμετρα πάνω από τη Γη, προκαλώντας σοκ στις Ηνωμένες Πολιτείες. Το κινέζικο χτύπημα, που είχε ως αποτέλεσμα χιλιάδες κομμάτια του δορυφόρου να τεθούν σε τροχιά γύρω από τη Γη, ενέτεινε τους φόβους των Αμερικανών, ότι το Πεκίνο δύναται να προκαλέσει χάος στις Ηνωμένες Πολιτείες, καταρρίπτοντας στρατιωτικούς και εμπορικούς δορυφόρους και τότε προτάθηκε να κτυπηθούν στρατιωτικοί στόχοι στο έδαφος της Κίνας από αμερικανικά μαχητικά και βομβαρδιστικά!
Ευτυχώς επικράτησαν πιο ψύχραιμες απόψεις (υπάρχουν και τα 400 δισ. δολάρια που έχουν αγοράσει σε αμερικανικά ομόλογα οι Κινέζοι...) και έτσι αποφασίστηκε τον Φεβρουάριο του 2008, απλώς οι Αμερικανοί να προχωρήσουν σε “δοκιμαστική” κατάρριψη ενός δικού τους (!) προβληματικού δορυφόρου, ώστε να δείξουν στους Κινέζους ότι και οι ίδιοι έχουν τη δυνατότητα να πλήξουν στόχους στο διάστημα και άρα και κινεζικούς δορυφόρους.
Οι Αμερικανοί επισήμως τότε ανακοίνωσαν ότι η κατάρριψη του “ελαττωματικού κατασκοπευτικού δορυφόρου ήταν υπόθεση ρουτίνας”.

Η βρετανική εφημερίδα The Telegraph αποκαλύπτει διπλωματικά έγγραφα που διέρρευσαν από το WikiLeaks, και τα οποία δείχνουν ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες απείλησαν την Κίνα με στρατιωτικά αντίποινα, κατά τη διάρκεια ενός “μυστικού πολέμου των άστρων”.

Η αμερικανική κυβέρνηση εμφανίζεται στα έγγραφα που διέρρευσαν, “εξοργισμένη” με τις δραστηριότητες της Κίνας στο διάστημα. Οι Αμερικανοί, γράφει η Telegraph, απείλησαν μυστικά το Πεκίνο με στρατιωτικά αντίμετρα, σε περίπτωση που δεν σταματούσαν τις διαστημικές τους “παρανομίες”. Το Πεκίνο όμως αγνόησε τις αιτιάσεις της Ουάσινγκτον, και συνέχισε χωρίς δισταγμούς, τις διάφορες δοκιμές στο διάστημα. Κατέρριψε μάλιστα αρκετους δικούς του παλαιούς δορυφόρους!
Τα μυστικά έγγραφα καταδεικνύουν ότι η υπουργός Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών, Χίλαρι Κλίντον, όταν ανέλαβε υπουργός Εξωτερικών πριν δύο χρόνια έκρινε ως "κορυφαία απειλή για τις ΗΠΑ την κινζεική ικανότητα να καταρρίπτει δορυφόρουε και συνέχισε χωρίς διακοπή τις έντονες διαμαρτυρίες προς το Πεκίνο, που επισήμως θεωρείται “στρατηγικός εταίρος” των Αμερικανών.

Οι Κινέζοι δικαιολόγησαν τη δράση τους στο διάστημα, κατηγορώντας τους Αμερικανούς ότι έχουν αναπτύξει ένα “επιθετικό” οπλικό σύστημα με ακτίνες λέϊζερ, που έχει τη δυνατότητα να καταστρέφουν τους πυραύλους του εχθρού μέσα στο δικό του εναέριο χώρο. Η αποκαλύψεις της ιστοσελίδας WikiLeaks και της Ντέιλι Τέλεγκραφ, καταδεικνύουν τους μεγάλους φόβους των δύο μεγάλων δυνάμεων, Κίνας και Ηνωμένων Πολιτειών, για τον στρατιωτικό ανταγωνισμό στο νέο μεγάλο σύνορο, που είναι το διάστημα.

Ένα μήνα πριν οι Ηνωμένες Πολιτείες είχαν επικρίνει έντονα το Πεκίνο, για τις δοκιμαστικές καταρρίψεις δορυφόρων στις οποίες είχαν προχωρήσει οι Κινέζοι. Οι συγκλονιστικές αυτές αποκαλύψεις μας οδηγούν στο συμπέρασμα, ότι πέρα από τις διακηρύξεις περί στρατηγικών εταίρων και καλών προθέσεων, τα κράτη συνεχίζουν να δρουν με βάσει τα ζωτικά, ή αυτό που θεωρούν ζωτικά τους συμφέροντα, και ότι ο διακρατικός οικονομικός, πολιτικός και στρατιωτικός ανταγωνισμός, συνεχίζεται και σήμερα, σε άλλη πολύ μεγαλύτερη κλίμακα, με νέες σύγχρονες και τεχνολογικά προηγμένες μεθόδους.

Oι ΗΠΑ σχεδίαζαν να πλήξουν με βομβαρδιστικά αεροσκάφη B-2 τις βάσεις εκτόξευσης των αντιδορυφορικών όπλων της Κίνας σε μία "προειδοποιητική κίνηση" που Κύριος οίδε, τις αποτελέσματα θα είχε.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ENA ΜΕΓΑΛΟ ΜΠΡΑΒΟ!!

Ένα μπράβο στον φίλιππο Σάββα. από την αρχή που ανέλαβε τα καθήκοντα του φαίνετε η διάφορα .Όσες μέρες κατεβήκαμε πρωί ήταν εκεί σε πολλές δουλείες του δήμου Να επιβλέπει μακάρι να συνέχιση έτσι .Χάρηκα και γιατί δεν ξαναείδα τον παντελή τον (κακά) να πίνει τον καφεδάκι του εν ώρα δουλειάς στην καφετερία
Αμάν ρε γαμωτο επιτέλους
Μπράβο πίκολο

Πρόσκρουση πλοίου στο λιμάνι της Ρόδου

Αναστατωμένοι ήταν οι 75 επιβάτες του πλοίου «Ιεράπετρα» μετά την πρόσκρουσή του στο λιμάνι του Ρόδου, κατά τις διαδικασίες της πρόσδεσης. Από το περιστατικό δεν προκλήθηκαν τραυματισμοί. Το καράβι εκτελούσε δρομολόγιο «Πειραιάς - Πάτμος - Ληψοί - Λέρος - Κάλυμνος - Κως - Σύμη – Ρόδος».

Ο απόπλους του απαγορεύθηκε μέχρι να δοθεί από το νηογνώμονα πιστοποιητικό αξιοπλοΐας.

Σχετικά με το blog skopelosnews


Σχετικά με το blog skopelosnews
Θα πρέπει να σας ξεκαθαρίσουμε κάτι .
Δεν έχουμε προσωπικά με κανέναν και ιδικά με τον κύριο Μιχελη ώμος θα πρέπει να ξέρουν όλοι που βρίσκονται στην τοπική αυτοδικήσει ότι .πως ότι στραβό και παράνομο θα το καταγγέλλουμε. αυτό δεν σημάνει ότι αυτά που θα είναι καλά για τον τόπο μας θα τα κρύβουμε θα τα λέμε και θα τα επευφημούμε
Τώρα σχετικά με την εφημερίδα βόρειες Σποράδες έχουμε κάποιους προβληματισμούς και κάποιες ερώτησης .Γιατί δεν βγάζουν τα σχόλια που είναι επικριτικά για τον δήμο .αντίθετα αυτά που είναι ευνοϊκά   παίζουν στην σελίδα. Δεύτερον δεν υπάρχει blog στην Ελλάδα που να έχει διαφήμισης εκτός πολύ ελάχιστον .ακόμη και αυτά που έχουν ένα εκατομμύριο επισκέπτες δεν έχουν διαφήμιση.Εσείς κύριοι στης βόρειες Σποράδες έχετε και μάλιστα αρκετές πως είναι δυνατόν να είστε αντικειμενική όταν χρηματιζόσαστε νόμιμα φυσικά. Αυτό που μας προξένησε εντύπωση είναι έχετε λινκ στην σελίδα του δήμου σκοπέλου την στιγμή που το σίτε είναι ανενεργό οδό και 2 χρόνια ποιος ο λόγος να μπει εκεί κάποιος. Αυτό που μας προβλημάτισε είναι ότι λάβαμε  κάποια email  που μας ενημέρωσαν ότι πληρωνόσαστε από τον δήμο. Εμάς πάντως  δεν μας διέψευσε ακόμη κάνεις .Από άλλες πληροφορίες μάθαμε ότι στην προηγούμενη δημοτική αρχή ότι πηγαίνατε και εζητάγατε χορηγίες γιατί?  Ποιοι είσαστε εσείς τι έχετε κάνει τι πρεσβεύετε πια συμφέροντα εξηπιρετιτε ?τώρα ας έρθουμε στα καθ ας γιατί μας απειλείται Τι σας φοβίζει από εμάς .εμείς είμαστε μια ομάδα σκοπελίτες που χωρίς κανένα οικονομικό όφελος ασχολούμαστε με τα προβλήματα του νησιού .
Λοιπόν τέλεια και παύλα αν μας ξανά απειλήσετε θα προχωρήσουμε παρά πέρα δηλαδή και με άλλες καταγγελίες Και θα πρέπει μετά να επιστρέψετε από εκεί που ήρθατε γιατί δεν είσαστε Σκοπελίτες όπως εμείς για να πονάτε το νησί μας
Κάτι τελευταίο που πρέπει να πούμε είναι ότι αν ένας χρειάζεται διαφήμισης είναι μόνο το skopelosweb ο Γιάννης είναι επαγγελματίας έχει δικό του σέρβερ που τον πληρώνει και όχι blog που ειναι δωρεαν. και είναι ο καλύτερος στο νησί μας από προγραμματισμό με βραβευμένη ιστοσελίδα
Αυτά από την παρέα του skopelosnews
Που Μεγαλώνει σιγά σιγά και θέλουμε πραγματικά να είναι ένα ανεξάρτητο μέσο ενημέρωσης για όλους τους σκοπελίτες όπου και αν βρίσκονται

ΜΠΑΚΟΥΝΙΝ :Κάθε κράτος είναι το όργανο με το οποίο μια προνομιούχα μειονότητα έχει αποκτήσει εξουσία πάνω στην τεράστια πλειονότητα

Το «Θεός και Κράτος» έχει γίνει το πιο πολυδιαβασμένο και συχνά μνημονευόμενο έργο του Μπακούνιν. Ο βασικός ίσως λόγος της δημοτικότητας του είναι ότι εκθέτει, με ζωντανή γλώσσα και σχετικά συνοπτικά, τα βασικά στοιχεία του αναρχικού πιστεύω του Μπακούνιν.

Το βασικό χαρακτηριστικό του «Θεός και Κράτος» είναι η απόρριψη κάθε μορφής εξουσίας κι επιβολής απ’ τον Μπακούνιν. Σε μια συγκλονιστική παράγραφο, αφήνει να ξεσπάσει η οργή του ενάντια «σε όλους τους βασανιστές, όλους τους καταπιεστές κι όλους τους εκμεταλλευτές της ανθρωπότητας — παπάδες, μονάρχες, κρατικούς, αξιωματούχους, στρατιωτικούς, δημόσιους κι ιδιωτικούς, χρηματιστές, κάθε λογής επίσημους, αστυνόμους, χωροφύλακες, δεσμοφύλακες και δήμιους, καπιταλιστές κι αγιογδύτες, συμβολαιογράφους και μεγαλοκτηματίες, δικηγόρους, οικονομολόγους, πολιτικούς κάθε απόχρωσης, μέχρι τον πιο μικρό εμποράκο που πουλάει ζαχαρωτά».

Αλλά οι κύριοι θεσμοί της ανθρώπινης υποδούλωσης — «οι δυο εφιάλτες μου», όπως τους αποκαλεί — είναι η εκκλησία και το κράτος. Κάθε κράτος είναι το όργανο με το οποίο μια προνομιούχα μειονότητα έχει αποκτήσει εξουσία πάνω στην τεράστια πλειονότητα. Και κάθε εκκλησία είναι πιστός σύμμαχος του κράτους στην καθυπόταξη της ανθρωπότητας. Σ' όλη την πορεία της ιστορίας, οι κυβερνήσεις χρησιμοποίησαν τη θρησκεία τόσο σα μέσο για να κρατήσουν τους ανθρώπους στην άγνοια όσο και σαν «ασφαλιστική δικλείδα» της ανθρώπινης εξαθλίωσης κι απογοήτευσης.


Επιπλέον, η ίδια η ουσία της θρησκείας είναι ο υποβιβασμός της ανθρωπότητας προς μεγαλύτερη δόξα του θεού. «Όντας ο θεός το παν», γράφει ο Μπακούνιν, «ο πραγματικός κόσμος κι ο άνθρωπος δεν είναι τίποτα. «Όντας ο θεός η αλήθεια, η δικαιοσύνη, το καλό, η ομορφιά, η δύναμη κι η ζωή, ο άνθρωπος είναι το ψέμα, η αδικία, το κακό, η ασχήμια, η αδυναμία, κι ο θάνατος. Όντας ο θεός ο αφέντης, ο άνθρωπος είναι δούλος». Συνακόλουθα, όχι λιγότερο απ’ το κράτος, η θρησκεία είναι η άρνηση της ελευθερίας και της ισότητας. Έτσι, αν ο θεός υπήρχε πραγματικά, καταλήγει ο Μπακούνιν αντιστρέφοντας ένα περίφημο απόφθεγμα του Βολταίρου, «θα έπρεπε να τον καταργήσουμε».

Ο Μπακούνιν κήρυξε έναν αδιάλλακτο πόλεμο ενάντια στην Εκκλησία και το Κράτος. Αν οι άνθρωποι θέλουν να είναι ελεύθεροι, πρέπει ν’ απαλλαγούν απ’ το διπλό ζυγό της θρησκευτικής και της κοσμικής εξουσίας. Για να το πετύχουν αυτό θα πρέπει ν’ αφυπνίσουν τις δυο «πιο πολύτιμες ιδιότητες», με τις οποίες είναι προικισμένοι: τη δύναμη της σκέψης και την επιθυμία της εξέγερσης. Η ίδια η ανθρώπινη ιστορία άρχισε με μια πράξη σκέψης κι εξέγερσης. Αν ο Αδάμ κι η Εύα υπάκουαν στο θεό, όταν τους απαγόρεψε ν’ αγγίξουν το δέντρο της γνώσης, η ανθρωπότητα θα ήταν καταδικασμένη σε αιώνια δουλεία.


Όμως ο Σατανάς — «ο αιώνιος εξεγερμένος, το πρώτο ελεύθερο πνεύμα κι απελευθερωτής του κόσμου» — τους έπεισε να δοκιμάσουν τον καρπό της γνώσης και της ελευθερίας. Τα ίδια αυτά όπλα — η λογική κι η εξέγερση — πρέπει τώρα να στραφούν ενάντια στη θρησκεία και το κράτος. Και μόλις ανατραπούν, θ' ανατείλει μια νέα Εδέμ για την ανθρωπότητα, μια νέα εποχή ελευθερίας κι ευτυχίας.

Όμως το καθήκον της απελευθέρωσης, προειδοποιεί ο Μπακούνιν, δε θα είναι εύκολο. Γιατί έχει ήδη εμφανιστεί μια νέα τάξη που επιδιώκει να κρατήσει τις μάζες στην άγνοια, για να τις εξουσιάζει. Αυτοί οι επίδοξοι καταπιεστές είναι οι διανοούμενοι και πάνω απ’ όλους ο Μαρξ κι οι οπαδοί του «ιερείς της επιστήμης», χειροτονημένοι σε μια νέα προνομιούχα εκκλησία ανώτερης εκπαίδευσης. Η κυβέρνηση των διανοούμενων, σύμφωνα με τον Μπακούνιν, δε θα 'ταν λιγότερο καταπιεστική απ’ την κυβέρνηση των βασιλιάδων ή των παπάδων ή των ιδιοκτητών.

Η διακυβέρνηση μιας μορφωμένης ελίτ, σαν τους χειρότερους θρησκευτικούς και πολιτικούς δεσποτισμούς του παρελθόντος, «δεν μπορεί παρά να είναι αδύναμη, γελοία, απάνθρωπη, σκληρή, καταπιεστική, εκμεταλλευτική, ολέθρια».

Μ’ αυτή την προειδοποίηση ο Μπακούνιν πρόβλεψε τη «νέα τάξη», μια ετικέτα που οι μεταγενέστεροι κριτικοί έμελλε να κολλήσουν στους κληρονόμους του Μαρξ στον 20ό αιώνα. Επιτέθηκε στους θεωρητικούς και τους ιδρυτές συστημάτων, που η λεγόμενη «επιστήμη της κοινωνίας» τους θυσίαζε την πραγματική ζωή στο βωμό σχολαστικών αφαιρέσεων. Αρνήθηκε να ξεφορτωθεί τις φαντασιώσεις της θρησκείας και της μεταφυσικής απλά και μόνο για να τις δει ν' αντικαθίστανται απ’ ότι θεωρούσε νέες φαντασιώσεις της ψευδο-επιστημονικής κοινωνιολογίας.

Συνακόλουθα, διακήρυξε μιαν «εξέγερση της ζωής ενάντια στην επιστήμη ή μάλλον ενάντια στη διακυβέρνηση της επιστήμης». Γιατί η αληθινή αποστολή της επιστήμης και της μάθησης, επέμενε, δεν ήταν να κυβερνάνε τους ανθρώπους, αλλά να τους σώσουν απ' τη δεισιδαιμονία, το μόχθο και την αρρώστια. «Κοντολογής», γράφει στο θεός και Κράτος, «η επιστήμη είναι η πυξίδα της ζωής, όχι όμως η ίδια η ζωή». Πώς μπορεί όμως ν' αποφευχθεί αυτή η νέα μορφή δεσποτισμού;
Ο Μπακούνιν απαντάει ότι αυτό μπορεί να επιτευχθεί αν αφαιρεθεί η εκπαίδευση απ’ τη μονοπωλιακή αρπάγη των προνομιούχων τάξεων και γίνει προσιτή στον καθένα με ίσους όρους. Σαν το κεφάλαιο, η μάθηση πρέπει να πάψει ν’ αποτελεί κληρονομιά των λίγων και να γίνει κληρονομιά όλων «ώστε οι μάζες, παύοντας να είναι κοπάδια που τα οδηγούν και τα κουρεύουν οι προνομιούχοι παπάδες, να πάρουν στα χέρια τους τη μοίρα τους».

Αυτό ήταν το μεγάλο μήνυμα του «Θεός και Κράτος». Ωστόσο, δεν εκδόθηκε παρά το 1882, 6 χρόνια μετά το θάνατο του Μπακούνιν. Γιατί μόνον τότε βρήκαν, ανάμεσα στα χαρτιά του, αυτό το χειρόγραφο δυο πολύ γνωστοί αναρχικοί, ο Κάρλο Καφιέρο κι ο Ελυζέ Ρεκλΰ, που ήταν στενά συνδεμένοι μαζί του στα τελευταία χρόνια της ζωής του, όταν η ελευθεριακή θεωρία του γνώρισε την πιο πλήρη της άνθηση. Το χειρόγραφο τελειώνει στη μέση μιας πρότασης κι ο Καφιέρο κι ο Ρεκλύ, όπως διηγούνται στον Πρόλογό τους, πιστεύοντας ότι είναι μέρος ενός γράμματος ή έκθεσης, αναλάβανε να ψάξουν για να βρουν το υπόλοιπο.


Οι προσπάθειες τους, όμως, υπήρξαν μάταιες κι έτσι εκδώσανε το κουτσουρεμένο κείμενο στη Γενεύη, με μορφή μπροσούρας, δίνοντας του τον τίτλο Θεός και Κράτος, με τον οποίο έμελλε να γίνει γνωστό. Δεν υποπτεύθηκαν — ούτε έμαθαν ποτέ — ότι το χειρόγραφο ήταν στην πραγματικότητα ένα αδημοσίευτο κομμάτι του έργου «Η Κνουτογερμανική Αυτοκρατορία κι η Κοινωνική Επανάσταση», ενός έργου φιλόδοξου για το οποίο ο Μπακούνιν δούλεψε απ’ το 1870 ώς το 1872, αλλά δεν κατάφερε ποτέ να ολοκληρώσει.

(Απόσπασμα από κείμενο του Paul Avrich, που δημοσιεύθηκε το 1970 στην Νέα Υόρκη)

Τα διδάγματα της κρίσης»...

«Για να βγει κέρδος από μια επιχείρηση, πρέπει να πουληθούν τα εμπορεύματα, να βρεθούν αγοραστές. Και αγοραστής πρέπει να είναι κατ' ανάγκην όλη η μάζα του πληθυσμού, γιατί οι τεράστιες επιχειρήσεις παράγουν βουνά ολόκληρα από προϊόντα.
*
Σ' όλες όμως τις κεφαλαιοκρατικές χώρες τα εννιά δέκατα του πληθυσμού αποτελούνται από φτωχούς: από εργάτες που παίρνουν ένα πενιχρότατο μεροκάματο, από αγρότες που, στη μεγάλη τους μάζα, ζουν χειρότερα κι από τους εργάτες.
*
Και να που, όταν η μεγάλη βιομηχανία σε περίοδο άνθησης παίρνει φόρα για να παράγει όσο το δυνατό περισσότερα, ρίχνει στην αγορά τόσο μεγάλη ποσότητα προϊόντων, που δεν είναι σε θέση να τα πληρώσει η φτωχή πλειονότητα του λαού.
*
Αυξάνει ολοένα ο αριθμός των μηχανών, των εργαλείων, των αποθηκών, των σιδηροδρόμων κτλ., όμως, από καιρό σε καιρό διακόπτεται αυτή η αύξηση, γιατί η μάζα του λαού, για την οποία, σε τελευταία ανάλυση, προορίζονται όλοι αυτοί οι βελτιωμένοι τρόποι παραγωγής, παραμένει σε φτώχεια τέτοια, που φτάνει τα όρια της εξαθλίωσης.
*
Η κρίση δείχνει ότι η σύγχρονη κοινωνία θα μπορούσε να παράγει ασύγκριτα περισσότερα προϊόντα για την καλυτέρευση της ζωής όλου του εργαζόμενου λάου, αν δεν είχαν αρπαχτεί η γη, τα εργοστάσια, οι μηχανές κ.τ.λ. από μια χούφτα ατομικούς ιδιοχτήτες, που βγάζουν εκατομμύρια από τη λαϊκή εξαθλίωση.
*
Η κρίση δείχνει ότι οι εργάτες δεν μπορούν να περιοριστούν μόνο στην πάλη για μερικές παραχωρήσεις από μέρους των κεφαλαιοκρατών: στην περίοδο της αναζωογόνησης της βιομηχανίας μπορούν να καταχτηθούν τέτοιες παραχωρήσεις (...) όμως επέρχεται η κρίση και οι κεφαλαιοκράτες όχι μόνο παίρνουν πίσω τις παραχωρήσεις που έκαναν, αλλά και επωφελούνται από την αδυναμία των εργατών για να κατεβάσουν ακόμα πιο πολύ τα μεροκάματα.
*
Κι αυτό θα συνεχίζεται αναπότρεπτα, ώσπου οι στρατιές του σοσιαλιστικού προλεταριάτου να γκρεμίσουν την κυριαρχία του κεφαλαίου και της ατομικής ιδιοχτησίας».
*
(Β. Ι. ΛΕΝΙΝ, απόσπασμα από το άρθρο «Τα διδάγματα της κρίσης», δημοσιεύτηκε στην «Ισκρα» τον Αύγουστο του 1901, «Απαντα», τόμος 5ος, σελ. 85 - 86, έκδοση «Σύγχρονη Εποχή»).

Αναρτήθηκε από tasos
http://tasosnastos.blogspot.com/2011/02/blog-post_1598.html

Σε επιφυλακή η Τουρκία-Και δεύτερη έκρηξη στην Άγκυρα

υναγερμός έχει σημάνει στις υπηρεσίες ασφαλείας της Άγκυρας μετά και την δεύτερη διπλή έκρηξη που σημειώθηκε στις 20: 00 το βράδυ στην βιομηχανική ζώνη της τουρκικής πρωτεύουσας.
Ο πρώτος απολογισμός από τη δεύτερη έκρηξη είναι 5 νεκροί που προστίθενται στους επτά νεκρούς της έκρηξης που συγκλόνισε την Άγκυρα το πρωί της πέμπτης.

Κυβερνητικοί κύκλοι καθώς και τηλεοπτικοί σταθμοί που πρόσκειται στην κυβέρνηση Ερντογάν μιλούν είδη για ενδεχόμενο προβοκάτσιας και συνδέουν τις εκρήξεις με τις πολύ πρόσφατες θέσεις του πρωθυπουργού της Τουρκίας για τις εξελίξεις στην Αίγυπτο.

Ήδη την Πέμπτη το μεσημέρι σημειώθηκαν σφοδρές συγκρούσεις μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομίας στο κέντρο της Άγκυρας με αφορμή νόμο για τα εργασιακά που έφερε η κυβέρνηση Ερντογάν στη Βουλή.

Εντωμεταξύ Κουρδικές οργανώσεις σχολιάζοντας τις δηλώσεις Ερντογάν για το αιγυπτιακό ζήτημα δήλωναν το βράδυ της Τετάρτης « αυτά τα περί δημοκρατίας και δημοκρατικών διαδικασιών ας έρθει να τα πει σε εμάς τους Κούρδους ο πρωθυπουργός της Τουρκίας».
ΡΕ ΔΕΝ ΠΑΜΕ ΚΑΘΟΛΟΥ ΚΑΛΑ

To νέο πρόσωπο της Agent Provocateur

H Josephine de la Baume είναι το νέο πρόσωπο της Agent Provocateur. H καμπάνια για την Άνοιξη/Kαλοκαίρι 2011, φωτογραφήθηκε στο δωμάτιο ενός ξενοδοχείου από τoν Johan Renck, τον φωτογράφο που έχει δουλέψει με την Kylie, τους Libertines και την Beyonce. Σέξυ! Πηγή: fashionfirstrow.com
www.fashionfirstrow.com/#state=article;artid=2719;lang=1

Ελίνα Μπεκάκου: «Στο B.B. με χτύπησαν και δεν το έδειξαν οι κάμερες»

«Δεν τους πάω και δεν πήγα»: Αυτή ήταν η σύντομη αλλά απόλυτα ξεκάθαρη απάντηση που έδωσε η Ελίνα Μπεκάκου όταν ρωτήθηκε για τους λόγους που δεν πήγε στο party του Big Brother. Η sexy Ελίνα μίλησε για τις εμπειρίες - περιπέτειες που πέρασε μέσα στο σπίτι του Μεγάλου Αδερφού, αποκαλύπτοντας μάλιστα ότι έχει δεχτεί ακόμη και επίθεση από τους συμπαίκτες της (όπως χαρακτηριστικά δήλωσε "με χτύπησαν"), κάτι που όμως δεν έδειξαν ποτέ οι κάμερες. Πηγή: star

Ελένη Φουρέιρα: Tο σχόλιο για τις φωτογραφίες δεν έγινε ποτέ

Μετά το σήριαλ με την καταγωγή, έχουμε το σήριαλ με τις πόζες του 2006... Στο επίκεντρο βρίσκεται και πάλι η Ελένη Φουρέιρα, καθώς οι φωτογραφίες που δείχνουν την μεταμόρφωσή της εξακολουθούν να απασχολούν. Κι ενώ η ίδια φέρεται να δήλωσε μέσω Twitter πως κάποιος τις επεξεργάστηκε, τώρα τονίζει πως δεν έχει προφίλ στο συγκεκριμένο site!
«Πόσο αστείο είναι αυτό που έκαναν με την φωτογραφία μου. Με έκαναν άλλον άνθρωπο. Καμία σχέση. Χα χα, ωραία θα ήμουν χοντρούλα και ασπρούλα», γράφτηκε χθες στο Twitter στο προφίλ με το όνομα Ελένη Φουρέιρα, σε άπταιστα... greeklish.

Στο ίδιο προφίλ γράφονται αναλυτικά σχόλια για τις επικείμενες εμφανίσεις της τραγουδίστριας, τα clip της και καθετί γύρω από αυτήν, ενώ έχει 1.105 άτομα που το ακολουθούν.

Η δισκογραφική εταιρεία της Ελένης, όμως, τονίζει πως πρόκειται για ψεύτικο προφίλ! «Η Ελένη Φουρέιρα δεν έχει προσωπική σελίδα στο Facebook ή το Twitter, παρά μόνο ένα fanpage στο Facebook με 45.000 θαυμαστές», είπαν άνθρωποι της δισκογραφικής στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star που επικοινώνησε μαζί τους.

Όχι τίποτε άλλο δηλαδή, για να ξέρουν και οι θαυμαστές της αν πρόκειται για την αληθινή ή την «μαϊμού» Ελένη. Πηγή: star  

Δήμητρα Παπαδοπούλου: «Δεν μου λείπει καθόλου η TV»

Στην εκπομπή της Χριστίνας Λαμπίρη μίλησε η γνωστή ηθοποιός, συγγραφέας και παρουσιάστρια Δήμητρα Παπαδοπούλου, σχολιάζοντας τα προσωπικά και τηλεοπτικά πράγματα. Σε ερώτηση της παρουσιάστριας για την τηλεόραση, η Δήμητρα Παπαδοπούλου απάντησε: «Από την τηλεόραση με ενδιαφέρει ο μπακαλιάρος σκορδαλιά. Μου αρέσει να βλέπω μόνο ντοκιμαντέρ». Ενώ συνέχισε τονίζοντας πως δεν της λείπει η τηλεόραση καθόλου. Αποκαλυπτική, ως προς την σειρά «Οι απαράδεκτοι», που όπως τόνισε υπήρξε αφορμή για κόντρα, αφού τόσο ο ΑΝΤ1, όσο και το Mega είχαν δείξει ενδιαφέρον για την μετάδοση.
Σε ερώτηση εάν αληθεύουν οι πληροφορίες για remake των Απαράδεκτων: «Οι Απαράδεκτοι δεν θα μπορούσαν να ξαναγίνουν. Πως θα μπορούσαν να γίνουν?». Αν έπρεπε να συγκρίνει ανάμεσα σε «Απαράδεκτους» και «Σ’αγαπώ-Μ’αγαπάς» θα επέλεγε τους πρώτους ως πιο αγαπημένο πρόγραμμα. «Οι Απαράδεκτοι μου άρεσαν περισσότερα. Ήταν ολότελα δικό μου. Είναι μία αναπόληση στο παρελθόν με ανθρώπους που αγαπώ και εκτιμώ και αρκετά συναισθηματικό». Για την καθημερινότητα της είχε να πει: «Ξυπνάω κάθε μέρα γύρω στην μία, στο τσακίρ κέφι στις τρεις το μεσημέρι. Βλέπω Μενεγάκη, γιατί κολλάω με τα μαλλιά και την ομορφιά της. Αλλά από θεματολογία δεν κολλάω». Βλέπει Ράδιο Αρβύλα, γιατί της θυμίζει το χιούμορ των φίλων και των φοιτητικών της χρόνων, ενώ ο Λαζόπουλος θυμίζει περισσότερο το χιούμορ της οικογένειας της. Αυτή την περίοδο εργάζεται στο θέατρο Χώρα, όπου ανέβηκε το έργο της: «H σεξουαλική ζωή του κυρίου και της κυρίας Νικολαΐδη». Θεατρική παράσταση στην οποία συμμετέχουν οι: Γιάννης Ζουγανέλης, Μαρία Λεκάκη και Κλέωνας Γρηγοριάδης.

Μαρία Ηλιάκη: «Ο Λούλης άνοιξε τους ασκούς του Αιόλου»

Η γνωστή παρουσιάστρια σχολίασε το θέμα που δημιουργήθηκε μετά την δήλωση του ηθοποιού Χρήστου Λούλη ότι δεν θεωρεί την Ζέτα Μακρυπούλια συνάδελφό του. «Αν μένει κάτι από αυτή την ιστορία είναι τα πολύ θετικά σχόλια για τη Ζέτα. Ο Χρήστος Λούλης άνοιξε τους ασκούς του Αιόλου για να ακουστούν θετικά σχόλια για τη Ζέτα», δήλωσε η Μαρία.
πηγή:ΟΚ

Επεισόδιο Ματέο - φωτορεπόρτερ στην Κηφισιά

«Άναψαν» για τα καλά τα αίματα χθες το βράδυ σε εστιατόριο της Κηφισιάς όπου Ελένη Μενεγάκη και Ματέο Παντζόπουλος είχαν βγει για να δειπνήσουν. Οι φωτορεπόρτερ όπως είναι φυσικό το έμαθαν, πήγαν απ΄ έξω, περίμεναν το ζεύγος, το αντιλήφθηκε ο Ματέο και έγινε… «Τούρκος»!
Όπως περιγράφει αποκλειστικά στην εκπομπή «Super Star» ο φωτορεπόρτερ Μιχάλης Σταματόπουλος, με το που ειδοποιήθηκε από το περιοδικό στο οποίο δουλεύει ότι το πολυσυζητημένο ζεύγος τρώει σε εστιατόριο στο Κεφαλάρι, έσπευσε μαζί με άλλους δυο φωτορεπόρτερ να τους απαθανατίσουν.
Ωστόσο, τους αντιλήφθηκαν οι υπεύθυνοι του μαγαζιού και ειδοποίησαν αμέσως την Ελένη Μενεγάκη και τον Ματέο Παντζόπουλο. Γύρω στις 12:30 τα ξημερώματα, ο σύντροφος της Ελένης βγήκε μόνος του από το μαγαζί και άρχισε να κατευθύνεται προς το παρκινγκ. Με το που τον πλησίασε όμως ο φωτορεπόρτερ έγινε έξαλλος και άρχισε να ουρλιάζει. Ματέο και Σταματόπουλος άρχισαν να ανταλλάσουν βαριά λόγια. Ο διάλογος τους-σύμφωνα πάντα με τον φωτορεπόρτερ-, έχει ως εξής:

Ματέο: «Δεν ντρέπεσαι, τι πράγματα είναι αυτά; Δημοσιογράφοι είστε εσείς;
Φωτορεπόρτερ: «Τι πρόβλημα έχεις πλέον φίλε; Εδώ ο κόσμος το΄ χει τούμπανο και συ κρυφό καμάρι, και κρύβεσαι ακόμα, δηλαδή τι παίζει και έχεις πρόβλημα; και άλλωστε εσένα δεν σε περιμένει κανένας, την Μενεγάκη περιμένουμε. Με εσένα δεν θ’ ασχοληθεί κανένας, αν είσαι δίπλα της έχει καλώς. Έτσι να μιλάς στα φιλαράκια σου, δεν ενδιαφέρεται κανένας για το δικό σου άτομο».
Όπως ο ίδιος υποστηρίζει ο Ματέο άρχισε πάλι να φωνάζει, ενώ την ίδια στιγμή η Ελένη «φυγαδευόταν» από τους υπεύθυνους, από την πίσω πόρτα.
Μάλιστα, σύμφωνα με τον κύριο Σταματόπουλο, δεν είναι η πρώτη φορά που λαμβάνει χώρα παρόμοιο επεισόδιο με τον Ματέο αφού όπως χαρακτηριστικά ανέφερε «Έχει κάνει και άλλα που δεν έχουμε βγει να τα πούμε στον αέρα, και θα πρέπει να χαλαρώσει».
Πηγή: gossip-tv

Τα οφέλη της Coca - Cola

Tα πρώτα 10 λεπτά:

10 κουταλιές ζάχαρης εισχωρούν στο σύστημά σας. Είναι το 100% της προτεινόμενης ημερήσιας δόσης. Ο λόγος που δεν κάνετε αμέσως εμετό από την υπερβολική δόση ζάχαρης είναι το φωσφορικό οξύ, που κόβει τη γεύση και σας επιτρέπει να κρατήσετε το αναψυκτικό στο στομάχι σας.

20 λεπτά: Το ζάχαρό σας προκαλεί μια έκρηξη ινσουλίνης.. Το συκώτι σας ανταποκρίνεται σε αυτό, μετατρέποντας όση ζάχαρη μπορεί σε λίπος (και υπάρχει πολύ ζάχαρη αυτή τη στιγμή).

40 λεπτά: Η απορρόφηση καφεΐνης έχει ολοκληρωθεί. Οι κόρες σας διαστέλλονται, η πίεση του αίματος αυξάνεται και το συκώτι συνεχίζει να ρίχνει ζάχαρη στο αίμα. Οι δέκτες αδενοσίνης στον εγκέφαλό σας φράζουν αποτρέποντας την υπνηλία.

45 λεπτά: Το σώμα σας ανεβάζει την παραγωγή ντοπαμίνης, ερεθίζοντας τα κέντρα ευχαρίστησης στον εγκέφαλό σας. Είναι ο ίδιος τρόπος που λειτουργεί και η ηρωίνη.

60 λεπτά: Το φωσφορικό οξύ δεσμεύει το ασβέστιο, το μαγνήσιο και τον ψευδάργυρο στο έντερό σας, παρέχοντας μιας περαιτέρω ώθηση στο μεταβολισμό. Αυτό γίνεται από τις υψηλές δόσεις της ζάχαρης και των τεχνητών γλυκαντικών ουσιών που αυξάνουν επίσης τη νεφρική αποβολή του ασβεστίου.

70 λεπτά: Οι διουρητικές ιδιότητες της καφεΐνης κάνουν παιχνίδι (σας κάνει να πρέπει να ουρήσετε). Τώρα βεβαιώνεται ότι θα εκκενώσετε το συνδεμένο ασβέστιο, μαγνήσιο και ψευδάργυρο που διαφορετικά θα πήγαινε στα κόκκαλά σας, καθώς επίσης το νάτριο, τον ηλεκτρολύτη και το νερό...

80 λεπτά: Δεδομένου ότι η αναστάτωση μέσα σας σας πεθαίνει, θ' αρχίσετε να έχετε στέρηση ζάχαρης. Μπορεί να γίνετε οξύθυμοι ή και αργόστροφοι. Έχετε επίσης τώρα, κυριολεκτικά, αποβάλει ουρώντας όλο το νερό που περιείχε η Coke, μαζί με τις πολύτιμες θρεπτικές ουσίες που το σώμα σας θα μπορούσε να έχει χρησιμοποιήσει για να ενυδατώσει το σύστημά σας ή να χτίσει ισχυρά κόκκαλα και δόντια.


Πώς η Κόκα Κόλα και η Pepsi μας 'ΒΟΗΘΟΥΝ'

Μπορείς να καθαρίσεις μια τουλέτα:
Καταβρέξτε με ένα κουτάκι Coca-Cola την λεκάνη της τουλέτας. 1 ώρα μετά θα λάμπει από καθαριότητα. Το κιτρικό οξύ της Coke εξαφανίζει όλες τις χρωστικές κηλίδες από τις πορσελάνες.


Μπορείτε να αφαιρέσετε την σκουριά από τον προφυλακτήρα του αυτοκινήτου σας:
Τρίψτε τον προφυλακτήρα με ένα τσαλακωμένο αλουμινόχαρτο, βουτηγμένο στην Coca-Cola.


Καθαρίστε τους πόλους της μπαταριας του αυτοκινήτου από τη διάβρωση:
Ρίξτε ένα κουτάκι Coca-Cola πάνω στους πόλους της μπαταρίας για να εξαφανίσετε την διάβρωση......


Η σκουριά φεύγει με την πρώτη:
Απλώστε ένα πανί βουτηγμένο στην Coca-Cola στη σκουριά για λίγο χρονικό διάστημα.


Μπορείτε να αφαιρέσετε το γράσσο από τα ρούχα:
Ρίξτε ένα κουτάκι Coke πάνω στον λεκε από γράσσο, μαζί με απορρυπαντικό, και τρίψτε το κυκλικά. Η Coca-Cola/Pepsi θα βoηθήσει να εξαφανιστεί ο λεκές.


Μπορεί επίσης να εξαφανίσει την θολούρα από το παρμπρίζ σας!


Αυτό το κατασκεύασμα το πίνουμε!
Φυσικά το χρησιμοποιούμε για να καθαρίζουμε και τους λεκέδες μας.


Και πληρώνουμε γι' αυτό!
Σωστά?Πληροφοριακά:
Ο μέσος όρος pH των αναψυκτικών, π.χ. Coke & Pepsi είναι 3.4. Αυτή η ποσότητα οξέος είναι αρκετά δυνατή να διαλύσει δόντια και κόκαλα! Το σώμα μας σταματάει να χτίζει τα κόκαλα περίπου στην ηλικία των 30. Μετά από αυτή την ηλικία αρχίζει να διαλύει τα κόκαλα κάθε χρόνο μέσα από τα ούρα μας, σε συνάρτηση όμως πάντα από την οξύτητα του φαγητού που λαμβάνει. Το διαλυμένο ασβέστιο καταλήγει από τις αρτηρίες, τα αιμοφόρα αγγεία, το δέρμα, τους ιστούς και τα διάφορα όργανα στα νεφρά, με αποτέλεσμα την δημιουργία της πέτρας στα νεφρά.

Τα αναψυκτικά δεν έχουν καθόλου φυσικά στοιχεία (σε αντίθεση με τις βιταμίνες και το φυσικό νερό). Έχουν περισσότερη ζάχαρη, υψηλότερη οξύτητα και χρωστικά. Μερικοί άνθρωποι προτιμούν να πίνουν ένα αναψυκτικό μετά από κάθε γεύμα.
Φαντάζεστε ποιο είναι το αντίκτυπο?


Το αντίκτυπο? !
Το σώμα μας έχει μία ενδεικτική τιμή 37ο για την λειτουργία της χώνευσης των ενζύμων. Η θερμοκρασία των αναψυκτικών είναι κατά πολύ μικρότερη από 37, μερικές φορές είναι πολύ κοντά στο 0. Αυτή η διαφορά θερμοκρασίας έχει σαν αποτέλεσμα να επηρεάζεται η διαδικασία των ενζύμων και να δημιουργεί stress στο χωνευτικό μας σύστημα κι αυτό να χωνεύει λιγότερο φαγητό.. Στην πραγματικότητα το φαγητό ζυμώνεται. Το ζυμωμένο φαγητό προκαλεί δυσοσμία, αέρια, αποσύνθεση και δημιουργεί τοξικά, τα οποία απορροφούνται από τα έντερα, κι έτσι περνάνε μέσα στο αίμα απ' όπου διοχετεύονται σε ολόκληρο το σώμα. Αυτή η εξάπλωση των τοξικών βοηθάει στην δημιουργία διαφόρων ασθενειών.


Μερικά παραδείγματα:

Πριν μερικούς μήνες, έγινε ένας διαγωνισμός στο πανεπιστήμιο Delhi "Ποιος θα πιεί την περισσότερη Coke?" Ο νικητής ήπιε 8 μπουκάλια και πέθανε επί τόπου από την υπερβολική δόση «μελανικής διοξίνης» στο αίμα του και μη επαρκούς οξυγονώσεως. Από τότε, ο πρύτανης απαγόρεψε τα αναψυκτικά από την καντίνα του πανεπιστημίου.

Κάποιος έβαλε ένα σπασμένο δόντι σε ένα μπουκάλι Pepsi όπου μετά από 10 ημέρες αυτό διαλύθηκε! Τα δόντια και τα κόκαλα είναι τα μόνο ανθρώπινα όργανα που μένουν άθικτα αρκετό καιρό μετά από τον θάνατο μας. Φανταστείτε τι μπορεί να κάνει αυτό το αναψυκτικό στα ευαίσθητα έντερά σας και στο εσωτερικό του στομάχου σας όπου καταλήγει!


Θερμή παράκληση προς όλους:

Στείλτε αυτό το μήνυμα σε όλους τους φίλους σας έτσι ώστε να αυξήσουμε την ενημέρωση για το τι είναι τελικά τα αναψυκτικά!!

ΔΡΑΧΜΗ ...................

Δεκτό κατά πλειοψηφία το ν/σ για τα κλειστά επαγγέλματα

Η ΝΔ, επιφυλάχθηκε να τοποθετηθεί στην Ολομέλεια, το ΚΚΕ, ο ΛΑΟΣ και ο ΣΥΡΙΖΑ δήλωσαν ότι το καταψηφίζουν, ενώ βουλευτές του ΠΑΣΟΚ ζήτησαν περισσότερες αποσαφηνίσεις και δικαιότερες ρυθμίσεις.
Με τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ να το υπερψηφίζουν, αν και ορισμένοι εξ αυτών εξέφρασαν επιφυλάξεις και ενστάσεις σε επιμέρους ρυθμίσεις, και τα κόμματα της αντιπολίτευσης να κατηγορούν την κυβέρνηση ότι οδηγεί σε απορρύθμιση την αγορά, ολοκληρώθηκε στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής, η επεξεργασία του νομοσχεδίου του Υπουργείου Οικονομικών για το άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων, το οποίο έγινε δεκτό κατά πλειοψηφία.
Η ΝΔ, επιφυλάχθηκε να τοποθετηθεί στην Ολομέλεια, το ΚΚΕ, ο ΛΑΟΣ και ο ΣΥΡΙΖΑ δήλωσαν ότι το καταψηφίζουν, ενώ βουλευτές του ΠΑΣΟΚ ζήτησαν περισσότερες αποσαφηνίσεις και δικαιότερες ρυθμίσεις.
Απαντώντας στις επικρίσεις που ακούστηκαν, ο υφυπουργός Οικονομικών Φίλιππος Σαχινίδης έκανε λόγο για δύο απόψεις που εκφράστηκαν: Η μία, όπως είπε, που είναι «η βαθιά συντηρητική και θέλει να μείνουν τα πράγματα ανέπαφα τελείως» και η άλλη που υποστηρίζει ότι «ναι να γίνουν οι αλλαγές μέσα από διάλογο, να μελετηθούν».
«Και οι δύο απόψεις στην ουσία έχουν μια κοινή θέση. Να μετατεθούν στο μέλλον οι οποιεσδήποτε αλλαγές. Να τις παραπέμψουμε στις καλλένδες», σημείωσε ο κ. Σαχινίδης και απευθυνόμενος σε αυτούς που κυρίως, όπως είπε, υποστηρίζουν την δεύτερη άποψη συνέχισε: «Αν ενδιαφέρονται πράγματι, πρέπει να τοποθετηθούν με ειλικρίνεια απέναντι στους Έλληνες και να τους πούνε τι ακριβώς προτείνουν να αλλάξουμε. Για να δούμε αν έχουν συγκεκριμένες προτάσεις και αν πιστεύουν στην αναγκαιότητα των αλλαγών».
«Η Πολιτεία έχει πλήρη γνώση», υπογράμμισε από την πλευρά του ο εισηγητής του ΠΑΣΟΚ Μάρκος Μπόλαρης, σχολιάζοντας τις επιφυλάξεις που εκφράστηκαν για αρνητικές επιπτώσεις στην αγορά από το άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων, και χαρακτήρισε το ν/σ «μια σημαντική και γενναία τομή προς όφελος της οικονομίας και της ανάπτυξης της χώρας». Ταυτόχρονα διαβεβαίωσε ότι «το χρονικό διάστημα των τεσσάρων μηνών για την έκδοση των Προεδρικών Διαταγμάτων είναι αρκετός χρόνος για να αποσαφηνιστούν πλήρως οι περιορισμοί που αίρονται σε κάθε επάγγελμα».
Ο εισηγητής της ΝΔ Μάριος Σαλμάς έκανε λόγο για «επικοινωνιακή προσέγγιση της κυβέρνησης αλά καρτ» και την κατηγόρησε για σκόπιμη ασάφεια διατάξεων του νομοσχεδίου. Από την πλευρά του ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Χρήστος Σταϊκούρας διευκρίνισε ότι η ΝΔ είναι θετική στην κατάργηση των κλειστών επαγγελμάτων γιατί πιστεύει ότι μπορεί να τονωθεί η ανάπτυξη της χώρας και να ενδυναμωθεί η κοινωνική συνοχή κατηγόρησε ωστόσο την κυβέρνηση ότι ζητά λευκή επιταγή από τα κόμματα. «Η κυβέρνηση προχωρά βεβιασμένα με συνοπτικές διαδικασίες και χωρίς επιστημονική τεκμηρίωση υπό την πίεση του μνημονίου. Το νομοσχέδιο πρέπει να συνοδευτεί με συγκεκριμένες μελέτες για τις επιπτώσεις στους διάφορους κλάδους των επαγγελμάτων», πρόσθεσε.
«Με πλήρη συνείδηση η κυβέρνηση προχωρά στη δήθεν ρύθμιση της αγοράς προκειμένου να βρει διέξοδο, μέσα από όλους αυτούς τους επαγγελματικούς κλάδους, στους επιχειρηματικούς ομίλους να βγάλουν περισσότερα λεφτά», υποστήριξε, μεταξύ άλλων, ο εισηγητής του ΚΚΕ, Άγγελος Τζέκης
Έντονα επικριτικός ιδιαίτερα στο γεγονός ότι το σχέδιο νόμου παραπέμπει στην έκδοση προεδρικών διαταγμάτων για αποσαφηνίσεις σε ορισμένα επαγγέλματα, εμφανίστηκε και ο εισηγητής του ΛΑΟΣ Μάκης Βορίδης, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «εμείς όχι μόνο δεν επιφυλασσόμαστε αλλά δηλώνουμε ότι καταψηφίζουμε το νομοσχέδιο».
Ο ειδικός αγορητής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης, έκανε λόγο για προχειρότητα και αυταρχισμό της κυβέρνησης. «Χρωστάτε να μας φέρετε επιστημονική μελέτη που να τεκμηριώνει τις επιπτώσεις στα επαγγέλματα. Η σιωπή σας δείχνει ότι θέλετε να κρύψετε τους λογαριασμούς σε αυτούς που θα υποστούν τις συνέπειες», πρόσθεσε.
Από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ, ο Νάσος Αλευράς ανέφερε ότι «η κυβέρνηση έπρεπε να κάνει το άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων με γενναιότερους τρόπους», ενώ ο Κώστας Σπηλιόπουλος υποστήριξε ότι «οι νέοι επαγγελματίες θα πληρώσουν την απελευθέρωση».
«Το άνοιγμα πρέπει να είναι πιο καθαρό και δίκαιο, γιατί η διεθνής εμπειρία μάς λέει ότι αν αφήσουμε τα παράθυρα ανοιχτά θα γυρίσουμε πίσω. Πρέπει να γίνει πιο ευέλικτη η αγορά να μπαίνουν και να βγαίνουν με ευκολία και με πολύ χαμηλό κόστος», υπογράμμισε η Έλενα Παναρίτη.
«Δεν μπορεί κάποιοι με την ψήφο μας να είναι προστατευόμενο είδος με εγγυημένο εισόδημα όταν για άλλους κόβουμε μισθούς και συντάξεις», σημείωσε ο Γιάννης Αμοιρίδης.
«Διατηρούμε προνόμοια σε ορισμένες περιπτώσεις κραυγαλέα όπως στους φαρμακοποιούς και τους δικηγόρους», ανέφερε ο Σπυρόπανος Μαργέλης.
«Χρειάζεται μεγάλη προσοχή για να μην δημιουργηθούν ολιγοπώλια. Αν δεν επιβάλουμε συγκεκριμένους περιορισμούς μπορεί να οδηγηθούμε σε ολιγοπωλιακές καταστάσεις και να απορρυθμιστεί η αγορά», υπογράμμισε ο Κώστας Γείτονας.
Τέλος, ο Μιχάλης Κατρίνης, υποστήριξε ότι «κάποια επαγγέλματα σκανδαλωδώς εξαιρούνται», ενώ δήλωσε ότι επιφυλάσσεται για την ψήφιση του εδαφίου που δίνει την δυνατότητα ίδρυσης Ιατρικών Κέντρων με μετοχική πλειοψηφία η οποία δεν θα ανήκει σε γιατρούς. «Περιμένω σε αυτό ξεκάθαρη θέση της κυβέρνησης, να φέρει Προεδρικό Διάταγμα που θα κρατήσει το αυτονόητο να μην εμπορευματοποιηθεί ο πολύπαθος τομέας της Υγείας. Δεν ξεκαθαρίζεται αυτό και δεν μπορώ να το υποστηρίξω. Δεν καλύπτει το δημόσιο συμφέρον που σκανδαλωδώς κάποιοι εκμεταλλεύτηκαν», τόνισε χαρακτηριστικά.
Κατά του ν/σ oι συνδικαλιστικοί φορείς
Με τις τοποθετήσεις των αρμόδιων φορέων, οι οποίοι, πλην του εκπροσώπου των συμβολαιογράφων, εξέφρασαν την αντίθεση τους στο άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων ολοκληρώθηκε η συζήτηση στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής του σχετικού νομοσχεδίου του υπουργείου Οικονομικών
Κοινό αίτημα, πάντως, όλων των συνδικαλιστικών φορέων ήταν η μη κατάργηση της κατώτερης αμοιβής τους.
Ο πρόεδρος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος (ΤΕΕ) Χρήστος Σπίρτζης ζήτησε την απόσυρση του άρθρου 7 που αφορά τους μηχανικούς, καθώς, όπως είπε, το επάγγελμα αυτό ποτέ δεν ήταν κλειστό. Έκανε λόγο για «στημένο σκηνικό απαξίωσης των μηχανικών και παραπληροφόρηση» σε ό,τι αφορά τις αμοιβές τους, συμπληρώνοντας ότι οι ίδιοι είναι έτοιμοι να τις μειώσουν στα χαμηλότερα επίπεδα, αλλά «δεν θα πρέπει να θεωρηθεί το επιστημονικό τους έργο, εμπόρευμα».
Ακόμα, αναφέρθηκε σε «ανύπαρκτους μηχανισμούς ελέγχου των πολεοδομιών», σημειώνοντας μάλιστα ότι ορισμένοι διευθυντές πολεοδομικών γραφείων, εμφανίζονται και υπογράφουν ως μελετητές, κάτι που μόνο οι μηχανικοί μπορούν να κάνουν.
Κατήγγειλε ότι κυρίως στους Δήμους γίνεται σωρεία παραβάσεων - «όργια», είπε χαρακτηριστικά - σε ό,τι αφορά τις στατιστικές και αντισεισμικές μελέτες, οι οποίες εμφανίζονται με υπογραφές αναρμόδιων και όχι με τη σφραγίδα μηχανικών - τεχνολόγων και κατέθεσε σχετική λίστα με 1515 παραβάσεις.
Οι καταγγελίες αυτές του Χρ. Σπίρτζη προκάλεσαν την αντίδραση του Υπουργού των Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου, ο οποίος αναρωτήθηκε γιατί δεν τις έστειλε στα αρμόδια ελεγκτικά όργανα και χρειάστηκε να έρθει προς συζήτηση στη Βουλή το ν/σ για να τις δημοσιοποιήσει.
Ο Πρόεδρος του ΤΕΕ απάντησε λέγοντας ότι «οι καταγγελίες είναι πρόσφατες, η έρευνα από πλευράς του ΤΕΕ συνεχίζεται, ενώ παράλληλα στάλθηκαν και σχετικές επιστολές προς τις πολεοδομίες ώστε να γίνονται καλύτερα οι έλεγχοι τους».
Ο Πρόεδρος της Συντονιστικής Επιτροπής των Συμβολαιογραφικών Συλλόγων Κωνσταντίνος Βλαχάκης εμφανίστηκε θετικός έναντι του νομοσχεδίου, ωστόσο εξέφρασε την έντονη διαφωνία του με το άρθρο 4, που δίνει τη δυνατότητα ελεύθερης διαπραγμάτευσης.
Δεν πρέπει να καταργηθεί η διαπραγμάτευση μεταξύ πελάτη και συμβολαιογράφου. Εμείς είμαστε αποφασισμένοι να δεχθούμε ακόμα και σχεδόν μηδενική αμοιβή. Δεν μπορούμε, όμως, να μπούμε στην ζούγκλα της αγοράς, που θα οδηγήσει σε αυξήσεις και των αμοιβών, αλλά και της παραβατικότητας,σημείωσε ο κ. Βλαχάκης.
Ο προεδρεύων του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος (ΟΕΕ) Παναγιώτης Φωτεινόπουλος υπογράμμισε, μεταξύ άλλων, ότι με δεδομένη την οικονομική κρίση στη χώρα, η θεσμοθέτηση του λογιστή - φοροτεχνικού, με την υποχρέωση σχετικού πιστοποιητικού είναι τομή στο δημόσιο σύστημα.
«Η ρύθμιση αυτή μας ικανοποιεί, γιατί θα συνδράμει στην καταπολέμηση της μάστιγας της φοροδιαφυγής, ενώ κατοχυρώνει το επάγγελμα του λογιστή φοροτεχνικού και διασφαλίζει τη διαφάνεια», συμπλήρωσε.
Ο αντιπρόεδρος της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδος (ΓΕΣΕΒΕΕ) Γιώργος Καββαθάς έκανε λόγο για ν/σ πρόχειρο και με ασάφειες, υποστήριξε ότι η κυβέρνηση προχωρά όχι στην ρύθμιση, αλλά στην συνολική απορρύθμιση της αγοράς με τραγικές επιπτώσεις και εκτίμησε ότι η απελευθέρωση των κλειστών επαγγελμάτων θα οδηγήσει σε μονοπωλιακές καταστάσεις.
www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Νεκρή 25χρονη σε φωτιά στα Φάρσαλα

Τον περίεργο θάνατο μιας 25χρονης στα Φάρσαλα διερευνά η Αστυνομία Λάρισας. Η κοπέλα βρέθηκε νεκρή από τον αρραβωνιαστικό της, στο σπίτι του, στο εσωτερικό του οποίου νωρίτερα είχε εκδηλωθεί φωτιά.
Η γυναίκα ήταν πεσμένη στο έδαφος, ενώ το εσωτερικό του σπιτιού είχε υποστεί σημαντικές ζημιές από πυρκαγιά, η οποία όμως είχε σβήσει, όταν ο νεαρός επέστρεψε στο σπίτι, γύρω στη 1 μετά τα μεσάνυχτα και βρήκε την κοπέλα.
Η Πυροσβεστική Υπηρεσία που κλήθηκε, δεν χρειάστηκε να επέμβει, ενώ η 25χρονη ήταν ήδη νεκρή.
Από την ιατροδικαστική εξέταση θα διευκρινιστεί αν η φωτιά ήταν η αιτία θανάτου της κοπέλας.

Απελευθέρωση ή μπαχαλοποίηση επαγγελμάτων;

Κινέζικο περίπτερο στο Σύνταγμα
«Πράσινη μάχη» ανάμεσα σε «πράσινους» Μηχανικούς, Δικηγόρους και Ιατρούς Βουλευτές και «πράσινης» (που λέει ο λόγος τώρα…) Κυβέρνησης, δόθηκε σήμερα στη Βουλή κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου του Υπουργείου Οικονομικών σχετικά με την απελευθέρωση των επαγγελμάτων.
Η πρώτη «πράσινη» μπηχτή: «Έχουμε ήδη προκαλέσει επώδυνες μειώσεις, τώρα πρέπει να δείξουμε ότι κινούμαστε με ισότητα αλλά δεν το κάνουμε…» (Οδοντίατρος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Κατρίνης)
Η δεύτερη και εναντίον του Ανδρέα Λοβέρδου: «Τα άλλα υπουργεία, το Υπουργείο Υγείας για παράδειγμα, κάνει κατ’ ευφημισμόν άνοιγμα του επαγγέλματος των Φαρμακοποιών»!
Η τρίτη μπηχτή κατά του Υπουργού Δικαιοσύνης Χάρη Καστανίδη: «Στους συμβολαιογράφους, δεν πιστεύω ότι γίνεται καμία κίνηση για άνοιγμα…»…
Και διερωτήθηκε ο κ. Κατρίνης με ποια λογική επιτρέπεται σε μη γιατρούς να έχουν την πλειοψηφία σε μετοχικά σχήματα Νοσοκομείων, ενώ δεν συμβαίνει το ίδιο στα φαρμακεία;
Έχω ήδη χάσει το λογαριασμό των μπηχτών και συνεχίζουμε…
«η χώρα μας δεν πρέπει να γίνει πειραματόζωο για να δουν κάποιοι αν αυτά θα πετύχουν εδώ ώστε να τα κάνουν και αλλού» είπε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Τάκης Σπηλιόπουλος, (πολιτικός Μηχανικός)…
«Να συντηρούμε προνόμια δεν λέει τίποτα, η κυβέρνηση έπρεπε να κάνει το άνοιγμα με γενναιότερο τρόπο…» ανέφερε ο Δικηγόρος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Νάσος Αλευράς…
«Ορισμένα επαγγέλματα έχουν προνομιακή μεταχείριση…» σχολίασε ο Γωπόνος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Μανώλης Στρατάκης
Η  Έλενα Παναρίτη Οικονομολόγος σχολίασε πως «τελικά δεν γίνεται δίκαια το άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων»…
Πως αντιλαμβάνεται η κυβέρνηση τους ελέγχους στο δημόσιο τομέα αλλά και ειδικότερα στις υπηρεσίες που έχουν άμεση σχέση με τους πολίτες;
Τους το είπε κατάμουτρα πριν στη Βουλή ο Χρήστος Σπίρτζης, ο οποίος είναι Πρόεδρος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας Τ.Ε.Ε.
Ο κ. Σπίρτζης προειδοποίησε για τις συνέπειες αν επιμείνει το υπουργείο στις ρυθμίσεις που προβλέπονται στο νομοσχέδιο για την απελευθέρωση των επαγγελμάτων…
Που σημειωτέον, το Υπουργείο κατέθεσε το νομοσχέδιο χωρίς όμως τον κατάλογο με τα εκατοντάδες επαγγέλματα που υποτίθεται ότι απελευθερώνει…(παγκόσμια ΠΡΑΣΙΝΗ πρωτοτυπία)
Όπως αποκάλυψε ο κ. Σπίρτζης, διευθυντής και στέλεχος πολεοδομικού γραφείου έχει καταθέσει άδειες και τις έχει σφραγίσει και έχει πάρει και την αμοιβή ως μελετητής και ως επιβλέπων σε γραφείο Πολεοδομίας Δήμου. (Οι παραβάσεις αφορούν στατικές και αντισεισμικές μελέτες που έχουν πληρωθεί από αναρμόδιους σύμφωνα με το νόμο, δηλαδή όχι από διπλωματούχους μηχανικούς).
«Αυτό μπορεί να σημαίνει δύο πράγματα, εκ των οποίων το ένα ενδιαφέρει και τον κ. Υπουργό. Ή «κλείνουν τα μάτια» οι Πολεοδομίες στους αποφοίτους ΚΑΤΕΕ – όχι ΤΕΙ – ή οι διπλωματούχοι μηχανικοί, τα δικά μας μέλη, φοροδιαφεύγουν χρησιμοποιώντας τη σφραγίδα του τεχνολόγου…» είπε με νόημα …
Θέμα ακόμα επιβίωσης των δικηγόρων επικαλέσθηκε ο Προεδρεύων της Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων της Χώρας κ. Εμμανουήλ Λαμτζίδης λέγοντας ότι μόνο στη Θεσσαλονίκη το 24% των δικηγόρων δήλωσε μηδενικές παραστάσεις, την ώρα που το Υπουργείο βάζει ως κατώτατο τεκμήριο 25.000 ευρώ…
Τι θα συμβεί αν θα αρθούν και οι γεωγραφικοί περιορισμοί…;
Μιλάμε για άνοιγμα μια τεράστιας ψαλίδας στο εσωτερικό του δικηγορικού σώματος υπέρ δικηγορικών εταιρειών με μεγάλα κεφάλαια με γραφεία σε όλη την επικράτεια και δικηγόρους οι οποίοι πραγματοποιούν κάποιες στοιχειώδεις παραστάσεις για να προσκομίζουν τα προς το ζην…
Αλλά και ο Αντιπρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ Γεώργιος Καββαθάς, αναφέρθηκε σε έρευνα που έκανε το Ινστιτούτο Μικρών Επιχειρήσεων της ΓΣΕΒΕΕ, με την οποία αποδεικνύεται με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο ότι η ολιγοπώληση των αγορών είναι το σοβαρότερο πρόβλημα για την ελληνική οικονομία…
«Σκεφτείτε ότι είμαστε η δεύτερη ακριβότερη χώρα στους 27 στο μηχανολογικό εξοπλισμό. Η πρώτη ακριβότερη είναι η Μάλτα και η δεύτερη η Ελλάδα. Αυτό σημαίνει ότι η αγορά ελέγχεται από έξι πολυεθνικές  και σ΄ αυτό κατατείνει, κατά την άποψή μας,  η απελευθέρωση των επαγγελμάτων. Πάλι θα ενισχύσουμε συγκεκριμένους, όπως συγκεκριμένα ενισχύουμε μεγάλα πολυκαταστήματα και θα δείτε τα αποτελέσματα του ΜETRO MALL στην Ηλιούπολη και στην Αργυρούπολη. Γιατί αδειοδοτούμε τέτοιες επιχειρήσεις μέσα στον ιστό της πόλης και δεν τις τοποθετούμε 70 χλμ μακριά από την Αθήνα, όπως κάνουν οι ΗΠΑ, που είναι και η μητρόπολη του καπιταλισμού»
apo antinews

Καταρρέει αβοήθητη η ΕΛΒΟ - Ακόμα περιμένει τα BMP-3HEL - Προτάσεις αγοράς από Γερμανία και ΗΠΑ

ImageΣτη τύχη τους έχουν αφήσει την Ελληνική Βιομηχανία Οχημάτων (ΕΛΒΟ), τόσο η κυβέρνηση, όσο και η μειοψηφία (43% όμιλος Μυτιληναίου και 6% όμιλος Λαϊνόπουλου), ενώ εκκρεμεί το πρόγραμμα προμήθειας των ΤΟΜΑ BMP3HEL που θα έβαζε την εταιρεία σε αναπτυξιακή τροχιά. Χθες, μάλιστα, η ΔΕΠΑ έκοψε την παροχή φυσικού αερίου στην εταιρεία. Και αν η μειοψηφία έχει λάβει «ειδοποίηση» από την κυβέρνηση απλώς να περιμένει την εξέλιξη της διαδικασίας «ιδιωτικοποίησης» της εταιρείας (η οποία πρακτικά είναι ιδιωτική εταιρεία, απλώς ο κύριος μέτοχος είναι το δημόσιο), για την κυβέρνηση δεν υπάρχει καμία δικαιολογία. Χθες η ΔΕΠΑ έκοψε την παροχή φυσικού αερίου στην εταιρεία λόγω απλήρωτων λογαριασμών και σήμερα επρόκειτο να πάει η ΔΕΗ να κόψει το ρεύμα και φυσικά όλη την παραγωγική δραστηριότητα. Η παραλαβή υλικών για την υλοποίηση των συμβάσεων που έχουν αναληφθεί έχει παύσει και 500 εργαζόμενοι σε μια βιομηχανία που αποτελεί ήδη «μήλο της έριδας» για σειρά ξένων επενδυτών, αγνοούν τι μέλλει γενέσθαι.
Η Αγροτική Τράπεζα στην οποία είχε αποτανθεί η διοίκηση για δανειοδότηση της εταιρείας, αρνήθηκε να δώσει το δάνειο! Κανείς δεν τους δανείζει, ακόμα και με εγγύηση του δημοσίου. Τυπικά η ΕΛΒΟ θεωρείται κρατική αμυντική βιομηχανία και εντάσσεται στις ΔΕΚΟ βάσει των νόμων 3429/2005 και 3899/2010, αλλά ουσιαστικά και βάσει των ισχυόντων στην Ε.Ε. είναι ιδιωτική. Εν πάση περιπτώσει όλα αυτά μικρή σημασία έχουν. Από τον περασμένο Ιούνιο η διοίκηση της εταιρίας ασκείται από το Δημόσιο από τον Ιούνιο του 2010, μετά την παραίτηση του Ομίλου Μυτιληναίου από την διοίκηση της, κατόπιν κρατικής «προτροπής».
Με την μόνη διαφορά ότι ουδείς από τότε ασχολείται μες την εταιρεία. Ούτε το υπουργείο Οικονομικών στο οποίο υπάγεται, ούτε το υπουργείο Εθνικής Άμυνας το οποίο είναι ο βασικός πελάτης, ούτε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Ευάγγελος Βενιζέλος που εκλέγεται στην περιοχή. Τυπικά, έχει ανακοινωθεί ότι η ΕΛΒΟ θα ακολουθήσει τα ΕΑΣ σε ότι αφορά την μεταβίβαση του πλειοψηφικού πακέτου του δημοσίου. Για τα ΕΑΣ το χρονοδιάγραμμα φέρνει να έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες μέχρι τα τέλη της χρονιάς, άρα για την ΕΛΒΟ θα περιμένουν ένα χρόνο ακόμα;
Η εταιρία έχει παραγγελίες (εξαγωγικό πρόγραμμα 309 φορτηγών για τις ένοπλες δυνάμεις της Κύπρου και οχήματα ανακατασκευών) που μπορούν να καλύψουν κατά 60% το παραγωγικό της δυναμικό μέχρι το τέλος του έτους 2011 και οι οποίες δεν μπορούν να παραχθούν λόγω οικονομικής ρευστότητας αφού τους κόβουν μέχρι και το ρεύμα.
Ενδιαφερόμενες εταιρείες είναι η γερμανική κοινοπραξία Rheinmetall-ΜΑΝ και η αμερικανική AM General, χωρίς να αποκλείονται και άλλοι ενδιαφερόμενοι. Για την πρότασή της η γερμανική κοινοπραξία έχει εξασφαλίσει ήδη σημαντική χρηματοδότηση από βρετανικές τράπεζες.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Χειροπέδες στους διαχειριστές του www.thegreekz.com

Μετά από συντονισμένη επιχείρηση του τμήματος Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν οι πέντε υπεύθυνοι της ιστοσελίδας www.thegreekz.com.

Οι διαχειριστές της συγκεκριμένης ιστοσελίδας -οι οποίοι οδηγήθηκαν στους αρμόδιους εισαγγελείς- ανέβαζαν και μοίραζαν παράνομα στο διαδίκτυο, ψηφιακό υλικό όπως τραγούδια, ταινίες, παιχνίδια αλλά και ερασιτεχνικά βίντεο με προσωπικές ερωτικές στιγμές ανυποψίαστων πολιτών.

Η υπόθεση έφτασε στο Τμήμα Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Αθηνών μετά από καταγγελία εκπροσώπου της εταιρίας προστασίας οπτικοακουστικών έργων «Ε.Π.Ο.Ε.» ο οποίος υπέβαλε μήνυση, κατά των διαχειριστών ιστοσελίδας, οι οποίοι από κοινού, εκτός των άλλων ανέβαζαν (upload) και στην συνέχεια διαμοίραζαν, χωρίς προηγούμενη έγκριση των αρμόδιων εταιριών, παράνομο ψηφιακό υλικό (τραγούδια, ταινίες, παιχνίδια αλλά και ερασιτεχνικά βίντεο με προσωπικές ερωτικές στιγμές ανυποψίαστων πολιτών στην ιστοσελίδα www.thegreekz.com την οποία και είχαν την δυνατότητα να τροποποιούν και να υποστηρίζουν τεχνικά.

Κατόπιν των ανωτέρω και μετά από ψηφιακή ανάλυση των καταγγελλομένων, κλιμάκια Αστυνομικών του Τμήματος Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Αθηνών και Θεσσαλονίκης την 2-2-2011 πραγματοποίησαν ταυτόχρονα με Εισαγγελικούς λειτουργούς, κατ’ οίκον έρευνες όπου διαπιστώθηκε ότι οι συλληφθέντες συνδέονταν στην ιστοσελίδα www.thegreekz.com ως διαχειριστές ( MODERATOR ) και προέβαιναν στον διαμοιρασμό ψηφιακών αρχείων (τραγούδια, ταινίες, παιχνίδια).

Παράλληλα μέσω της Διεθνούς Αστυνομικής Συνεργασίας ΙΝΤΕΡΠΟΛ ενημερώθηκαν οι αρμόδιες Αρχές Ευρωπαϊκής Χωρών για τις δικές τους ενέργειες, καθόσον δύο εκ των κατηγορουμένων διαμένουν στην αλλοδαπή.

Η ανωτέρω ιστοσελίδα είχε εκατοντάδες χιλιάδες μέλη και σύμφωνα με εκτιμήσεις, το σύνολο των ιστοσελίδων οι οποίες συνδιαχειρίζονταν από τους κατηγορουμένους, καθημερινά δεχόταν περίπου 15.000.000 επισκέψεις.

Η ιστοσελίδα ήταν ένα από τα δημοφιλέστερα Ελληνικά site παράνομου διαμοιρασμού κινηματογραφικών ταινιών, μουσικών κομματιών, λογισμικού, παιχνιδιών κ.α. με αποτέλεσμα να υπάρχει μεγάλη οικονομική ζημιά στις εταιρίες αυτών, παράλληλα με την φοροδιαφυγή.

Από τις διενεργηθείσες έρευνες, κατασχέθηκαν συνολικά είκοσι πέντε (25) σκληροί δίσκοι, πέντε (5) φορητοί υπολογιστές, πλήθος ( cd ) οπτικών ψηφιακών δίσκων και πλήθος έγγραφων αποδείξεων από χρηματικά ποσά που εισέπρατταν, από διαφημίσεις στις ιστοσελίδες και από συνδρομές μελών, συνολικού ύψους 230.000 ευρώ.

Πέθανε 59χρονος από αναθυμιάσεις στο Βόλο

Νεκρός ανασύρθηκε, το μεσημέρι, 59χρονος από τη μονοκατοικία του στο Ριζόμυλο Βόλου.

Ο άτυχος άνδρας βρέθηκε νεκρός πάνω σε καμένο στρώμα το οποίο πιθανολογείται ότι πήρε φωτιά από αναμμένο τσιγάρο.

Οι Αρχές της Μαγνησίας εκτιμούν ότι ο θάνατος του 59χρονου προήλθε από αναθυμιάσεις.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

«Εκτός νόμου» οι 8 καταχρηστικοί όροι τραπεζών

Για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι σημερινοί του ΠΑΣΟΚ…

Από χθες ξεκίνησε να ισχύει -δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ- η υπουργική απόφαση με την οποία απαγορεύεται η χρήση 8 καταχρηστικών όρων από τις τράπεζες.
Με την έκδοσή της, όλα τα πιστωτικά ιδρύματα ή εταιρείες παροχής πιστώσεων οφείλουν άμεσα να απαλείψουν αυτούς τους καταχρηστικούς όρους και να πάψουν να κάνουν χρήση αυτών.
Μεταξύ άλλων, απαγορεύεται η προμήθεια για ανάληψη χρημάτων από ΑΤΜ, η επιβάρυνση με τόκους για στεγαστικά-επισκευαστικά δάνεια επί όλου του ποσού παρότι αυτό εκταμιεύεται σταδιακά, τα έξοδα κατάθεσης σε λογαριασμό τρίτου πελάτη της ίδιας τράπεζας. Επίσης, απαγορεύεται η επιβολή προμήθειας σε κάθε κίνηση λογαριασμού ταμιευτηρίου, τα έξοδα αδράνειας ή διατήρησης λογαριασμών καθώς και η υποχρέωση του πελάτη να ειδοποιήσει άμεσα την τράπεζα σε περίπτωση απώλειας βιβλιαρίου.
Λοιπόν, όποιος θέλει να έχει δεμένο το γαϊδαράκο του οφείλει να βγάλει τα όποια φράγκα έχει σε οποιαδήποτε ελληνική τράπεζα και να τα φυλάξει σε ασφαλή τόπο μέχρι να περάσει η μπόρα.
Καμμιά κρατική διαβεβαίωση, και μάλιστα μιας δωσιλογικής κυβέρνησης, δεν είναι ισχυρή όταν δεν ξέρεις τι μπορεί να ξημερώσει αυριο.
Οι τραπεζικοί που γνωρίζω έχουν βγάλει τα λεφτά τους , άσχετα αν διαβεβαιώνουν τους πελάτες ότι δεν υπάρχει πρόβλημα.

Κακοκαιρία σήμερα στην Σκόπελο!


Ισχυρές βροχές και καταιγίδες έχουμε τώρα στην  Σκόπελο . Θυελλώδεις άνεμοι έως 8 μποφόρ, που τοπικά θα φτάσουν και τα 9 μποφόρ το βράδυ .

Αφήστε της μαμακιές εκεί στην δημαρχεία γιατί αν είναι αλήθεια όλα αυτά που καταγγέλλουν δεν σας βλέπω καλά!!

Και να ήταν μόνο αυτό? Ορθά ίσως κάποιες φορές κατέκριναν κάποιους της προηγούμενης διοικούσας αρχής της Δ.Ε.Υ.Α.Σ οτι κάναν ορισμένες προσωπικές δουλειές με υπηρεσιακά αυτοκίνητα. Ξανά θα αναφερθώ για τη Γλώσσα , επειδή κάποια πράγματα που συμβαίνουν εδώ , ίσως δεν φτάνουν παραπέρα. Δημοτικό αυτοκίνητο υπηρεσίας καθαριότητας , την προηγούμενη εβδομάδα μετέφερε κομμένους κορμούς δέντρων σε σπίτι δημοτικού υπαλλήλου , υποστηρικτή αυτής της Δημοτικής Αρχής!! Τυχαίο? Δεν νομίζω! Βλέποντας κι όλα τα υπόλοιπα , καταλαβαίνετε το τι έχουμε να γευτούμε τα επόμενα χρόνια!!

HORECA 2011: Ξεκινά σήμερα 3 Φεβρουαρίου στο EXPO ATHENS

Με το καθιερωμένο πλέον κεντρικό μήνυμα «Έλα HORECA, Έλα στην επιτυχία!» και τον αέρα μιας καταξιωμένης έκθεσης ευρωπαϊκών προδιαγραφών η 6η HORECA με τους 310 και πλέον εκθέτες της ανοίγει τις πύλες της και σας καλεί να την επισκεφθείτε από 3 έως 6 Φεβρουαρίου στο εκθεσιακό κέντρο EXPO ATHENS, επιβεβαιώνοντας για μια ακόμη φορά τη φήμη της ως η μεγαλύτερη και πληρέστερη έκθεση για τα Ξενοδοχεία και τη Μαζική Εστίαση στη χώρα μας.

Η 6η ΗΟRECA πλαισιώνεται από μια σειρά παράλληλες εκδηλώσεις που αυτή τη φορά, όπως θα διαπιστώσετε, είναι πλουσιότερες από ποτέ...

Η 6η HO.RE.CA. 2011 ανταποκρινόμενη στις ανάγκες των καιρών, που απαιτούν από κάθε επαγγελματία ευελιξία, διαφοροποίηση, καινοτομία και ανταγωνιστικότητα, ετοιμάζεται να υποδεχθεί τους δεκάδες χιλιάδες επισκέπτες της στο σύγχρονο εκθεσιακό κέντρο EXPO ATHENS στην Ανθούσα Αττικής.

Oι 300 και πλέον εκθέτες της 6ης HO.RE.CA. θα υποδεχθούν, από τις 3 έως τις 6 Φεβρουαρίου 2011, τους ιδιοκτήτες, τα στελέχη και τους επαγγελματίες των Ξενοδοχείων και της Μαζικής Εστίασης, προσφέροντάς τους τις ιδανικότερες λύσεις και τις πλέον αξιόλογες προτάσεις για να αντεπεξέλθουν στη δύσκολη οικονομική συγκυρία με απόλυτη επιτυχία.

Η HO.RE.CA., αν και έχει μία διαδρομή μόλις 5 ετών, θεωρείται πλέον μία έκθεση «σύμβολο» και έχει αποτυπωθεί ξεκάθαρα στη συνείδηση όλων ως ο κορυφαίος εκθεσιακός θεσμός για τα ξενοδοχεία και τη μαζική εστίαση στη χώρα μας.

Η HO.RE.CA. δεν είναι μόνο ένα μεγάλο εμπορικό γεγονός. Είναι ένα ευρύτερο κοινωνικό γεγονός που ενώνει όλους τους επαγγελματίες των κλάδων της γαστονομίας και του τουρισμού, συμβάλλοντας έτσι ουσιαστικά στην αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος της χώρας μας.
Ημέρες και Ώρες λειτουργίας
ΠΕΜΠΤΗ 3/2 11:00-20:00
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 4/2 11:00-20:00
ΣΑΒΒΑΤΟ 5/2 10:00-20:00
ΚΥΡΙΑΚΗ 6/2 10:00-20:00

Τόπος διεξαγωγής

Εκθεσιακό κέντρο:
Expo Athens

Expo Athens

Λεωφόρος Ανθούσας 4
Αττική Οδός, Έξοδος 14
Παλλήνη, 153 51 Αθήνα
Τηλ: 211 1801801 Fax: 211 1801810
email: info@expoathens.gr
www.expoathens.gr

Mην κάνετε το λάθος και τα δίνεται τσάμπα τα δωμάτια και άλλες παροχές στα τουριστικά γραφεία σας τρομάζουν με την κρίση @@ κριση .Καλυτέρα φέτος θα είναι!!

Θετικές προσδοκίες από την Ελλάδα - Αναμένεται περαιτέρω πτώση τιμών στα ξενοδοχεία

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΠΟΥΤΕΤΣΗ
Από τις κρατήσεις του 2010, οι τιμές των δωματίων της χώρας παρέμειναν στα ίδια επίπεδα σε σύγκριση με το 2009 (φωτ. αρχείου)
Από τις κρατήσεις του 2010, οι τιμές των δωματίων της χώρας παρέμειναν στα ίδια επίπεδα σε σύγκριση με το 2009 (φωτ. αρχείου)
Αισιόδοξες προβλέψεις για την ελληνική τουριστική αγορά στην οποία επενδύει, επισημαίνει η Expedia, κορυφαία εταιρία διαδικτυακών ταξιδιωτικών κρατήσεων, σημειώνοντας ότι για το 2011 έχουν ήδη γίνει κρατήσεις μέχρι τον Οκτώβριο. Σημαντική βελτίωση παρουσιάζει ο Απρίλιος σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα της περσινής χρονιάς, με τα στοιχεία να είναι ενθαρρυντικά και για τους μήνες Μάιο και Ιούνιο, ενώ στις θετικές προσδοκίες συμβάλλει και η μείωση του ΦΠΑ στα καταλύματα, απόφαση «ιδιαίτερα σημαντική» όπως την χαρακτήρισε ο αντιπρόεδρος της Expedia κ. Hari Nair σε συνέντευξη τύπου στα γραφεία της εταιρίας στην Αθήνα. Παράλληλα επισημαίνεται ότι η πτώση των τιμών στα ξενοδοχεία της χώρας αναμένεται να συνεχιστεί και εφέτος, ενώ από την πλευρά της η Expedia δηλώνει την πρόθεσή της να προωθήσει την Ελλάδα διεθνώς, μέσα από εργαλεία της όπως εβδομαδιαία newsletters, ιστοσελίδες και υλοποίηση online και offline ενεργειών μάρκετινγκ.
Σύμφωνα με στοιχεία της εταιρίας το 2010 παρατηρήθηκε αύξηση του αριθμού των επισκεπτών που έκαναν κράτηση μέσω των websites που διαχειρίζεται (Expedia, Hotels. com και Venere) για να ταξιδέψουν στην Ελλάδα. Την ίδια χρονιά οι κρατήσεις δωματίων σε ελληνικά ξενοδοχεία που πραγματοποιήθηκαν μέσω ειδικών προωθητικών προσφορών αντιπροσώπευσαν το 43% του συνόλου των κρατήσεων της εταιρίας. Πιο συγκεκριμένα οι κρατήσεις μέσω πακέτων στα ελληνικά νησιά για το 2010 σημείωσαν αύξηση πάνω από 50% σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά, ενώ πιο δημοφιλείς προορισμοί στη χώρα αναδεικνύονται η Σαντορίνη, η Μύκονος και η Κρήτη. Στόχος μάλιστα όπως επισήμανε η κυρία Μαριλένα Ζαγγανά υπεύθυνη της Expedia για Ελλάδα και Τουρκία, είναι η επέκταση της εταιρίας σε ελληνικούς αστικούς προορισμούς και νησιά, ενώ ήδη έχει προηγηθεί παρουσίαση σε ξενοδόχους της Χαλκιδικής. Όπως σημειώθηκε η παγκόσμια βάση δεδομένων έχει 130.000 ξενοδοχεία, ενώ στην Ελλάδα αν και δεν διευκρινίστηκε ο ακριβής αριθμός, αυτά ανέρχονται «σε μερικές χιλιάδες».
Από τις κρατήσεις του 2010, οι τιμές των δωματίων της χώρας παρέμειναν στα ίδια επίπεδα σε σύγκριση με το 2009 παρουσιάζοντας μικρή πτώση από τον Οκτώβριο και μετά, ενώ η πλειοψηφία των τουριστών ήταν από τις ΗΠΑ (36%), με τις υπόλοιπες κύριες αγορές να περιλαμβάνουν την Ιταλία, το Ηνωμένο Βασίλειο, τη Γαλλία και τη Γερμανία. Την περσινή χρονιά ωστόσο τα προβλήματα που αντιμετώπισε η χώρα (ηφαιστειακή στάχτη τον Απρίλιο, διπλή αύξηση του ΦΠΑ, απεργίες, αποκλεισμός λιμανιών και αεροδρομίων, αρνητικά δημοσιεύματα των διεθνών μέσων ενημέρωσης) οδήγησαν στη μείωση του συνολικού αριθμού των επισκεπτών της σε σύγκριση με το 2009 αλλά και σε σχέση με άλλες γειτονικές χώρες, όπως η Τουρκία και η Κροατία.

Σκοπελίτες για ρίχτε μια ματιά εδώ σας ενδιαφέρει

«ΠΡΑΣΙΝΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ»
Μέχρι τις 25 του Φλεβάρη οι αιτήσεις
Το πρόγραμμα «Πράσινος Τουρισμός», συνολικού προϋπολογισμού 30 εκατ. ευρώ, προκηρύχθηκε στο πλαίσιο του ΕΠΑΝ ΙΙ. Καλύπτει έργα για τη βελτίωση της ενεργειακής αποδοτικότητας και τη διαχείριση υδάτων και απορριμάτων υφιστάμενων τουριστικών επιχειρήσεων.
Ο ελάχιστος προϋπολογισμός ανά επενδυτικό έργο πρέπει να είναι 15.000 ευρώ και ο μεγαλύτερος 400.000 ευρώ, ενώ η δημόσια επιχορήγηση φτάνει το 40% - 45% ανάλογα με τη γεωγραφική θέση της επιχείρησης. Αιτήσεις θα υποβάλλονται μόνο ηλεκτρονικά έως και τις 25 του Φλεβάρη.

Έβγαζε τη γυναίκα του στο κλαρί!

Μεροκάματο 70 ευρώ για να «πολεμήσει» το ζευγάρι την κρίση.


Εξέδιδε τη γυναίκα του με αντίτιμο 70 ευρώ και μάλιστα με τη συγκατάθεσή της! Η… οικονομική κρίση φαίνεται ότι έχει πλήξει πολύ την ελληνική κοινωνία, καθώς ένας 33χρονος άνεργος εξωθούσε την εντυπωσιακή ξανθιά, καλλίγραμμα σύζυγό του στην πορνεία με τη θέλησή της προκειμένου να εξασφαλίζουν τα προς το ζην.

Οι άνδρες του τμήματος Ηθών της ασφάλειας Αττικής έμειναν με ανοιχτό το στόμα όταν διαπίστωσαν πως ο άνθρωπος που είχε μεταφέρει την κοπέλα στο προσυμφωνημένο ραντεβού ήταν ο ίδιος ο άντρας της!

Και οι δύο, είπαν στους έκπληκτους αστυνομικούς πως η αιτία που έσπρωξε το ζευγάρι στην πορνεία ήταν οι οικονομικοί λόγοι. Σύμφωνα με πληροφορίες της Espresso, το Ηθών εντόπισε μια ροζ αγγελία στο Διαδίκτυο στην οποία αναγραφόταν πως παντρεμένη κυρία προσφέρει καυτές βραδιές σε κυρίους με οικονομική άνεση και ανεπτυγμένο αίσθημα της… γενναιοδωρίας.

Οι αστυνομικοί θεώρησαν πως η περιγραφή ήταν απλά ένα ωραίο «περιτύλιγμα» για την προώθηση της «προσφοράς», ώστε να τραβήξει την προσοχή ανδρών που θα πλήρωναν για να ζήσουν μια βραδιά με μια «παντρεμένη» - έστω και αν αυτή δεν είχε έλθει εις γάμου κοινωνία, αλλά προσποιούταν την παντρεμένη.

Το ραντεβού στήθηκε όπως συνηθίζεται…

Αστυνομικός προσποιήθηκε τον πελάτη και τη στιγμή που η γυναίκα πήρε τα λεφτά, σε δωμάτιο ξενοδοχείου, της πέρασε χειροπέδες. Ταυτόχρονα, ο αστυνομικός ειδοποίησε τους συναδέλφους του, οι οποίοι συνέλαβαν τον 33χρονο άνδρα που περίμενε να παραλάβει τη γυναίκα του.

«Δεν άντεχα να βλέπω τον αγαπημένο μου σύζυγο να μαραζώνει στο σπίτι. Έμεινε οκτώ μήνες άνεργος. Ήταν μηχανικός, μέχρι που η επιχείρηση έκλεισε και μείναμε χωρίς λεφτά και με το δάνειο για το σπίτι να “τρέχει”», κατέθεσε μεταξύ άλλων η 28χρονη!


newsbeast

Δεν έχουμε πατάτες στην Ελλάδα ?

Προβληματίζει η κρίση στην Αίγυπτο

Ελέγχους για την τιμή της πατάτας ζήτησε το ΥΠΑΑ

http://img.protothema.gr/DD3CA45D21328F4EAC6D91AF5A7A1D97.jpg
Εντατικοποίηση των ελέγχων στην αγορά για τις τιμές των οπωροκηπευτικών έχει ζητήσει η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, με αφορμή τους φόβους που υπάρχουν για ελλείψεις στην αγορά αλλά και τεχνικές αυξήσεις τιμών κυρίως στην πατάτα, ως απόρροια της εξέγερσης στην Αίγυπτο.

Η αιγυπτιακή πατάτα, για παράδειγμα, αγοράζεται από τους εμπόρους στο ένα δέκατο της τιμής από την ελληνική και οι ''ελληνοποιήσεις'' είναι πολύ συχνό φαινόμενο. Ήδη, όπως αναφέρουν παραγωγοί και έμποροι της κεντρικής αγοράς του Ρέντη, έχουν παρουσιαστεί οι πρώτες ελλείψεις σε πατάτες και η τιμή της ελληνικής πατάτας έχει φτάσει γύρω στο ένα ευρώ.

Το πρόβλημα δεν αποκλείεται να επεκταθεί και στα όσπρια (κυρίως φακές), τα σιτηρά αλλά και σε άλλα είδη φρούτων, λαχανικών και ψαριών, και ενδεχομένως η κατάσταση να οδηγήσει τις τιμές τους στα ύψη, αλλά σε ότι αφορά στην τιμή της πατάτας, οι πολιτικές εξελίξεις στην Αίγυπτο είναι η δεύτερη κρίση που αντιμετωπίζει το συγκεκριμένο προϊόν, μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές του καλοκαιριού που κατέστρεψαν το 1/3 της τεράστιας ρωσικής παραγωγής.

Η Ρωσία λόγω της κατάστασης που δημιουργήθηκε, έχει απορροφήσει ήδη μεγάλο μέρος της ευρωπαϊκής παραγωγής οδηγώντας σε ένα πρώτο κύμα ακρίβειας, ενώ οι τωρινές εξελίξεις στην Αίγυπτο, από την οποία η Ελλάδα εισάγει περίπου το 30% σε πατάτα, οδηγεί σε εκτίναξη τις τιμές και σε φόβους για ελλείψεις.

Πηγή:ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΤΩΡΑ ΛΙΓΑ ΓΙΑ ΤΟΥ ΦΙΔ ΜΑΣ

Οι … “πράσινοι” μυστικοσύμβουλοι της Τίνας

του Μιχαήλ Γελαντάλι
http://www.euro2day.gr/
Δημοσιεύθηκε: 07:50 – 02/02/11
Ενεργοί επιχειρηματίες στον χώρο της “πράσινης ενέργειας” βάζουν το “καπέλο” του… “άτυπου” συμβούλου, φέρονται να διαμορφώνουν την πολιτική του ΥΠΕΚΑ και αναλαμβάνουν έργα. Ημέρες δόξας στο πολυσχιδές υπουργείο της κ. Τίνας Μπιρμπίλη.
Μπλεγμένη με τα σκουπίδια βρέθηκε η υπουργός Περιβάλλοντος, εξαιτίας στενού συνεργάτη της. Ο λόγος για τον επιχειρηματία κ. Ανδρέα Λουκάτο -ειδικό στη διαχείριση απορριμμάτων- ο οποίος φέρεται να διατέλεσε άτυπος υπουργικός σύμβουλος στην αρχή της θητείας της κ. Τίνας Μπιρμπίλη.
Ο κ. Ανδρέας Λουκάτος φέρεται να συμμετείχε σε άτυπη επιτροπή για τα απορρίμματα, τομέα στον οποίο δραστηριοποιείται επαγγελματικά τα τελευταία χρόνια. Παλιός γνώριμος της υπουργού, όπως άλλωστε και ο κ. Δημήτρης Λάλας, έφτασαν σε σημείο με την παρουσία και τη δράση τους να πυροδοτήσουν αντιδράσεις ακόμη και μέσα στο ΥΠΕΚΑ.
Ενδεικτική προς αυτήν την κατεύθυνση η ανακοίνωση της ΠΑΣΚ ΥΠΕΧΩΔΕ τον Ιούνιο του 2010, που αναφερόταν σε “… επιρροές συμβούλων και μυστικοσυμβούλων που επηρεάζουν εξελίξεις και συνδιαμορφώνουν πολιτικές ανάλογα με τα προσωπικά τους συμφέροντα και υπερασπιζόμενοι τα συμφέροντα όχι της κοινωνίας, αλλά των εταιριών που είτε έμμεσα είτε άμεσα εξυπηρετούν”.
Το ενδιαφέρον για τον πρώτο από τους άτυπους συμβούλους της υπουργού είναι πως τον Αύγουστο είχε οριστεί ως εκπρόσωπος του υπουργείου Οικονομίας στον Εθνικό Φορέα για την ανακύκλωση (ΕΟΕΔΣΑΠ, Εθνικός Οργανισμός Εναλλακτικής Διαχείρισης Συσκευασιών και άλλων Προϊόντων) με την υπογραφή της τότε υπουργού κ. Λούκας Κατσέλη.
“Η πολυσχιδής δραστηριότητα ενός επιχειρηματία μπορεί να έχει τις αγαθότερες προθέσεις, ωστόσο εγείρονται θέματα ηθικής τάξεως. Είναι δύσκολο ένα επιχειρηματίας, μέτοχος ανώνυμης εταιρίας, να διαχωρίσει τα δικά του συμφέροντα καθώς και αυτά των μετόχων του από αυτά του Δημοσίου”, σχολιάζει σχετικά άνθρωπος της αγοράς.
“Εφόσον υπήρξε άτυπος σύμβουλος και συμμετείχε στην επιτροπή, θα έπρεπε αυτοβούλως να μη συμμετάσχει -τουλάχιστον- σε διαγωνισμούς που σχετίζονται με ζητήματα όπου εστίασε την προσοχή της η άτυπη επιτροπή”, σχολίαζε από την πλευρά του υψηλόβαθμο στέλεχος του υπουργείου!
Ο κ. Ανδρέας Λουκάτος, πρόεδρος και μέτοχος (περί το 30%) μιας από τις μεγαλύτερες μελετητικές εταιρίες στην εγχώριο αγορά, της ΕΠΕΜ Α.Ε., είχε παραστεί χωρίς να έχει θεσμικό ρόλο σε ορισμένες από τις πρώτες συσκέψεις… γνωριμίας τις οποίες είχε πραγματοποιήσει η υπουργός με στενούς συνεργάτες της με την ανάληψη των καθηκόντων της. (σ.σ. Περισσότερες πληροφορίες για τους επιχειρηματίες συμβούλους της κυρίας Μπιρμπίλη: http://t.co/JohCgLm).
Η παρουσία του είχε σταθεί αφορμή για να διατυπωθούν σχόλια και μέσα στο υπουργείο αλλά και για να εγερθούν ερωτήματα ως προς τον ρόλο που επιφυλασσόταν για τον κ. Λουκάτο.
Στην άτυπη επιτροπή για τα σκουπίδια που είχε συνεδριάσει και σκοπό είχε την ενημέρωση της κ. Μπιρμπίλη για το θέμα των απορριμμάτων, από τους 13 Περιφερειακούς Σχεδιασμούς Διαχείρισης Αποβλήτων (ΠΕΣΔΑ) βαρύτητα δόθηκε σε αυτούς της Αττικής και της Πελοποννήσου.
Σημειωτέον πως ο προηγούμενος ΠΕΣΔΑ Πελοποννήσου, που είχε εκπονηθεί από σύμπραξη μελετητών (μεταξύ αυτών και η ΕΠΕΜ) και είχε εγκριθεί τον Φεβρουάριο του ’05 από την τότε ηγεσία της Περιφέρειας, δεν υλοποιήθηκε ποτέ, με αποτέλεσμα τα σκουπίδια να καταλήγουν σε ανεξέλεγκτες χωματερές.
Με τη νέα ηγεσία προκηρύχθηκαν ξανά διαγωνισμοί μελετών (με χρηματοδότηση από κοινοτικούς πόρους) προϋπολογισμού 108.900 ευρώ, περιλαμβανομένου του ΦΠΑ, για τα σχέδια Παροχής Υπηρεσιών Συμβούλου για την Επικαιροποίηση Σχεδιασμού Διαχείρισης Αποβλήτων Περιφέρειας Πελοποννήσου και Εκπόνησης Στρατηγικής Μελέτης άλλων 72.600 ευρώ (συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ).
Τελικά προκρίθηκαν οι προτάσεις της ΕΠΕΜ που παρέδωσε τις σχετικές μελέτες. Ερωτηθείς σχετικά, ο κ. Ανδρέας Λουκάτος σημείωνε πως στον διαγωνισμό “… κατατέθηκαν προσφορές και από άλλες μελετητικές εταιρίες”, ενώ υποστήριζε πως “σε άλλους διαγωνισμούς για συμβούλους στερεών αποβλήτων σε Τρίκαλα και Καρδίτσα η εταιρία του δεν κέρδισε…”.
Όμως, από κοινού με τον κ. Δημήτρη Λάλα (πρώην πρόεδρο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών και συνεργάτη της υπουργού σε θέματα κλιματικής αλλαγής και Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας - ΑΠΕ) είχαν συστήσει εταιρία μελετών από το ’06, τη ΦΑΣΕΤΣ ΕΠΕ, που εξειδικευόταν σε θέματα ενέργειας και περιβάλλοντος.
Πέρυσι τον Μάρτιο μετέτρεψαν την εταιρία τους σε Α.Ε. με τον κ. Δ. Λάλα να εισφέρει 40.800 ευρώ (έλαβε 1.360 μετοχές) και τον κ. Ανδρ. Λουκάτο 19.200 (640 μετοχές), δηλαδή σε σχέση συμμετοχής ένα προς τρία. Στελέχη του ΥΠΕΚΑ σημειώνουν πως για τους δύο “συντρόφους” της υπουργού ουδέποτε δημοσιεύτηκαν σχετικά ΦΕΚ (περί γνωστοποίησης ορισμού τους σε θέση συμβούλου), ενώ οι όποιες επαφές περιορίστηκαν σε ά τ υ π η παρουσία τους για μόλις λίγες συνεδρίες και ο κ. Λουκάτος σταδιακά έκανε στην άκρη.
Όμως, για τον κ. Δ. Λάλα (…επονομαζόμενο και πρύτανη των… ΑΠΕ) οι ψίθυροι δεν λένε να κοπάσουν. Ο ίδιος έχει τον πρώτο λόγο στη σύνταξη σχετικών νομοσχεδίων, όπως λ.χ. αυτού που ψηφίστηκε για τις ΑΠΕ.
“Χρώμα” Λάλα έχει και ο κανονισμός για την ενεργειακή απόδοση των κτιρίων, αλλά και ο νόμος 3855 για τη βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης. Περισσότερα για τον έναν εκ των δύο συμβούλων (Δ. Λάλα) μπορείτε να πληροφορηθείτε όταν επισκεφθείτε το pasokwebtv όπου μιλά για την πράσινη ανάπτυξη (με συντονίστρια την κ. υπουργό). Προφανώς όχι μόνο η μετέπειτα υπουργός αλλά και άλλοι στο ΠΑΣΟΚ γνώριζαν καλά τον κύριο Λάλα για να τον βγάζουν στο webtv τους!
http://www.youtube.com/watch?v=QNRcpUBEceo.
Επιπρόσθετα, ο ίδιος άτυπος σύμβουλος, όπως μας υπενθυμίζει ο κ. Κώστας Νασίκας, μέλος του Δ.Σ. της Ελληνικής Εταιρίας Βιομάζας, κατακεραύνωνε στις ημερίδες για την ενέργεια  (http://www.hellabiom.gr/index.html) τις επιλογές Χατζηδάκη στη διαχείριση των κονδυλίων ΑΠΕ.
Επίσης, άτυποι σύμβουλοι της υπουργού φέρεται να εμπλέκονται σε μελέτες για την κατασκευή εργοστασίων επεξεργασίας απορριμμάτων. Ενδεικτικά προς αυτήν την κατεύθυνση τα όσα αναφέρονται στην “Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία”, σελ. 42, σε σχετικό άρθρο της κ. Νάντιας Βασιλειάδου με τίτλο: “Στα δικαστήρια η σύμβαση για τα τέσσερα εργοστάσια“.

 

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αρχειοθήκη ιστολογίου