Παρασκευή, 28 Ιανουαρίου 2011

Ο Αιγύπτιος πρόεδρος πίστευε ότι οι αμερικανικές πιέσεις οδήγησαν σε "κολοσσιαία" λάθη

Οι πιέσεις που ασκούσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, για δημοκρατικές μεταρρυθμίσεις στην Αίγυπτο, συνάντησαν αντίσταση από τον επί 30 χρόνια ηγέτη της χώρας, εν μέρει επειδή ο Αιγύπτιος πρόεδρος Χόσνι Μουμπάρακ πιστεύει ότι οι παλαιότερες πιέσεις της Ουάσινγκτον για αλλαγές προκάλεσαν χάος στη Μέση Ανατολή, υποστηρίζεται σε αμερικανικά διπλωματικά τηλεγραφήματα που διέρρευσαν από τον ιστότοπο Wikileaks.

Τα τηλεγραφήματα δείχνουν ότι ο Ομπάμα προσπάθησε να αναθερμάνει τις σχέσεις μεταξύ Ουάσινγκτον και Καΐρου αποφεύγοντας την τακτική των δημόσιων επικρίσεων που ακολουθούσε ο προκάτοχός του, Τζορτζ Ο. Μπους. Ωστόσο, ο Μουμπάρακ αντιμετώπιζε με σκεπτικισμό τις πιέσεις αυτές καθώς θεωρεί ότι η αμερικανική πολιτική περί μεταρρυθμίσεων στη Μέση Ανατολή οδήγησε σε λάθη κολοσσιαίων διαστάσεων, όπως στην ανατροπή του Σάχη στο Ιράν και την επικράτηση της Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας.

Τον ακούσαμε να οικτίρει τα αποτελέσματα των παλαιότερων αμερικανικών προσπαθειών για μεταρρυθμίσεις στον ισλαμικό κόσμο" αναφέρεται σε τηλεγράφημα της αμερικανικής πρεσβείας στο Κάιρο προς την υπουργό Εξωτερικών Χίλαρι Κλίντον πριν από την επίσκεψη του Μουμπάρακ στην Ουάσινγκτον, τον Μάιο του 2009. "Ανατρέχει μέχρι το Σάχη του Ιράν: οι ΗΠΑ τον ενθάρρυναν να δεχτεί μεταρρυθμίσεις και είδε τη χώρα του να πέφτει στα χέρια θρησκευτικών εξτρεμιστών. Όπου βλέπει (ο Μουμπάρακ) τέτοιες αμερικανικές προσπάθειες, δείχνει το χάος και την έλλειψη σταθερότητας που ακολούθησαν", προστίθεται στο τηλεγράφημα.

Οι σχέσεις της Αιγύπτου με τις ΗΠΑ είχαν χαλάσει υπό την προεδρία του Μπους, σύμφωνα με τα τηλεγραφήματα. Ο Αιγύπτιος πρόεδρος θεωρούσε την εισβολή στο Ιράκ λάθος που τελικά έδωσε ώθηση στο Ιράν. "Ο Μουμπάρακ θεωρούσε τον πρόεδρο Μπους (...) αφελή, ελεγχόμενο από τους υφισταμένους του και πλήρως απροετοίμαστο να χειριστεί τη μετά Σαντάμ εποχή και ιδίως την άνοδο του Ιράν", σημειώνεται στο ίδιο τηλεγράφημα

Ο Μουμπάρακ φέρεται να πίστευε ότι το Ιράκ χρειαζόταν ως ηγέτη έναν ισχυρό αλλά δίκαιο στρατιωτικό. "Αυτό πιστεύουμε ότι περιγράφει την ιδέα που έχει ο Μουμπάρακ για τον εαυτό του", συνεχίζει το τηλεγράφημα.
Οι σχέσεις των δύο χωρών φαίνεται να βελτιώθηκαν μετά την εκλογή του Ομπάμα στην προεδρία και ιδίως μετά την ομιλία που εκφώνησε προς τον ισλαμικό κόσμο από το Κάιρο, το 2009. Ωστόσο, σε άλλο τηλεγράφημα της αμερικανικής πρεσβεία με παραλήπτη τον διευθυντή του FBI, Ρόμπερτ Μίλερ ενόψει της επίσκεψής του στην Αίγυπτο το 2010 αναφέρεται ότι η κυβέρνηση της Αιγύπτου διατηρεί τις επιφυλάξεις της για το ρόλο των ΗΠΑ στην προώθηση της δημοκρατίας "παραπονούμενη ότι οι προσπάθειες ανοίγματος θα καταλήξουν στην ενδυνάμωση των Αδελφών Μουσουλμάνων που σήμερα ελέγχουν 86 έδρες (ως ανεξάρτητοι) στο κοινοβούλιο".

Οι Αδελφοί Μουσουλμάνοι είναι η μεγαλύτερη αντιπολιτευόμενη οργάνωση της Αιγύπτου αλλά τα μέλη της κατεβαίνουν στις εκλογές ως ανεξάρτητοι λόγω των νόμων που απαγορεύουν τη λειτουργία θρησκευτικών κομμάτων στη χώρα.

Δείτε την εν ψυχρώ δολοφονία διαδηλωτή από αστυνομικό στην Αίγυπτο


Δείτε το συγκλονιστικό video...

Δελτία αναγγελίας θυελλωδών ανέμων Περιλαμβάνεται η Σκόπελος μέσα σε αυτά σας βάζω το μήνυμα της ΕΜΥ

Header
ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟ ΑΙΓΑΙΟ - 28/01/2011 20:00 UTC
ΔΕΛΤΙΟ ΘΥΕΛΛΩΔΩΝ ΑΝΕΜΩΝ
(ΙΣΧΥΕΙ ΑΠΟ 28/01/2011 22:00 UTC ΕΩΣ 29/01/2011 10:00 UTC)

ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 7 ΤΟΠΙΚΑ 8 ΕΞΑΣΘΕΝΟΥΝΤΕΣ ΑΡΓΟΤΕΡΑ. ΜΕΤΡΙΑ ΤΟΠΙΚΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ. ΒΡΟΧΗ

Θυελλώδεις άνεμοι Τώρα στην σκόπελο !!


Αυτή την στιγμή γίνετε της π@@ταν@ς μιλάμε για πολύ άσχημο καιρό πρέπει να είναι 9 μποφόρ έξω το καταλαβαίνω και από τα τζάμια μου θα σπάσουν μιλάμε ¨)και που να βρεις τον Μιχελη υπάρχει θέμα νομίζω .

Είναι κανένας ξενοδόχος από την Σκόπελο?

Συμμετοχή της Ελλάδας σε διεθνείς τουριστικές εκθέσεις σε Νορβηγία, Φιλανδία
Συνεχίζεται το ταξίδι του ελληνικού τουριστικού προϊόντος στις διεθνείς εκθέσεις. Αυτή τη φορά, σειρά είχε η διεθνής έκθεση τουρισμού που έλαβε χώρα στη Νορβηγία, «Reiseliv 2011» και στην οποία, πέραν της συμμετοχής του ΕΟΤ το «παρών» έδωσε με δικό της περίπτερο “Kalimera Hellas” και η εταιρία «North Events». Οι επισκέπτες της έκθεσης, σύμφωνα με την εταιρία, υπολογίστηκαν σε περίπου 31.000 εκ των οποίων οι επαγγελματίες έφθασαν τους 7.000.
Οπως τόνισε ο Ελευθέριος Παπαδήμας επικεφαλής της «North Events» εξαντλήθηκε όλο το πληροφοριακό και διαφημιστικό υλικό από τους παρουσιαζόμενους συνεκθέτες και ακολούθησε ενημέρωση σχετικά με προϊόντα και υπηρεσίες και ανακοινώθηκε η πρώτη έκδοση του περιοδικού “Kalimera Hellas” στη νορβηγική γλώσσα. Το περιοδικό θα διανέμεται στα μεγαλύτερα σημεία λιανικής της χώρας από τον Μάρτιο 2011.
Ο κ. Παπαδήμας σημείωσε ότι οι σκανδιναβικές αγορές είναι πολύ σημαντικές για τον ελληνικό τουρισμό και ζήτησε την περαιτέρω συνεισφορά της θεσμικής ηγεσίας του τουρισμού στις συγκεκριμένες αγορές.
Επόμενος σταθμός για την ελληνική παρουσία ήταν η διεθνής έκθεση τουρισμού της Φιλανδίας, στην οποία η «North Events» ήταν η μόνη ελληνική εκπροσώπηση με την διανομή των free press περιοδικών για τον ελληνικό τουρισμό “Kreikka 2011”, όπως είπε ο κ. Παπαδήμας, ο οποίος μάλιστα στηλίτευσε την επιλογή του ΕΟΤ να αναβάλλει την τελευταία στιγμή την εκεί παρουσία του.
Καληνύχτα Σκόπελο....  το περιοδικό “Kalimera Hellas” γράφει καθόλου για την σκόπελο?

Egypt Air Αναστέλλει το σύνολο των πτήσεων για τουλάχιστον 12 ώρες

Ο αιγυπτιακός εθνικός αερομεταφορέας Egypt Air, ανακοίνωσε απόψε ότι αναστέλλει σχεδόν το σύνολο των πτήσεών του για 12 ώρες.

Σύμφωνα με την αεροπορική εταιρεία, οι διαδηλώσεις στο Κάιρο και η επιβολή απαγόρευσης της κυκλοφορίας έχουν κάνει τα ταξίδια από και προς το αεροδρόμιο της πόλης δύσκολα.

Οι αεροπορικές πτήσεις από το εξωτερικό καθ' οδόν προς τη χώρα θα εξακολουθούν να έχουν την δυνατότητα να προσγειωθούν.

Η αεροπορική εταιρεία του Κουβέιτ ανακοίνωσε νωρίτερα ότι αναστέλλει τις πτήσεις προς την βορειαφρικανική χώρα.

Βαρόμετρο Τουρισμού Μειωμένα τα έσοδα, σταθερές οι πληρότητες το 2011

Απαισιόδοξος για το 2011 είναι στο σύνολό του o ξενοδοχειακός κλάδος με τους περισσότερους επιχειρηματίες να αναμένουν υποχώρηση παρά αύξηση τιμών, έχοντας σε μικρότερο βαθμό την ίδια προσδοκία για τις πληρότητες.

Τα συμπεράσματα αυτά προκύπτουν από το «Βαρόμετρο Τουρισμού» 2011 της GBR Consulting, με τις εκτιμήσεις για την αγορά στο σύνολό της να είναι δυσμενέστερες από ό,τι για το ξενοδοχείο του καθενός. Λιγότερο απαισιόδοξα είναι τα ξενοδοχεία resort, τα οποία αναμένουν σταθεροποίηση πληροτήτων, ενώ μείωση προσδοκούν τα ξενοδοχεία πόλεων.

Ωστόσο η μέση τιμή δωματίου αναμένεται να περιοριστεί και στους δύο τύπους ξενοδοχείων. Οι ξενοδόχοι της Κρήτης είναι οι μόνοι που περιμένουν βελτίωση τόσο στην πληρότητα όσο και στη μέση τιμή δωματίου για τα ξενοδοχεία τους και την αγορά γενικά.

Την ίδια ώρα τρεις στους τέσσερις ξενοδόχους σκοπεύουν να χρησιμοποιήσουν τη μείωση του ΦΠΑ συνολικά ή μερικά για την αύξηση της ανταγωνιστικότητας, ενώ ένας στους δέκα δεν έχει ακόμα αποφασίσει.
Η έρευνα για το «Βαρόμετρο Τουρισμού» διεξήχθη μεταξύ 13 και 19 Ιανουαρίου 2011 σε ξενοδοχεία όλων των κατηγοριών. Πιο συγκεκριμένα με βάση τα συμπεράσματα, στα ξενοδοχεία πόλεων, πολύ μικρό ποσοστό αναμένει αύξηση πληρότητας ή μέσης τιμής δωματίου, ιδιαίτερα άνω του 5%, ενώ η γενικότερη εκτίμηση είναι ότι θα υπάρξει στασιμότητα ή πτώση.

Στην Αθήνα οι επιχειρηματίες δεν περιμένουν τουριστική ανάκαμψη για το 2011, αντίθετα περαιτέρω επιδείνωση όλων των δεικτών, αφού σε μια αγορά που έχει συρρικνωθεί κατά τουλάχιστον 20% τα τελευταία δύο χρόνια, κανείς δεν προσδοκά αύξηση άνω του 5% σε πληρότητες ή τιμές, με εξαίρεση ένα πολύ μικρό ποσοστό για την πληρότητα του ξενοδοχείου τους.

Πιο αισιόδοξοι είναι οι επιχειρηματίες στα ξενοδοχεία Θεσσαλονίκης, έπειτα από ένα πολύ δύσκολο 2010, οι οποίοι εκτιμούν ότι θα ανακάμψουν οι ίδιοι αλλά όχι η αγορά γενικά, σε ό,τι αφορά τις πληρότητες, ενώ θα συνεχισθεί η πτώση τιμών. Εμφανής είναι η αισιοδοξία και στα ξενοδοχεία Κρήτης, καθώς οι επιχειρηματίες μετά από δύο άσχημες χρονιές αναμένουν σημαντική βελτίωση σε όλα τα μεγέθη, ιδιαίτερα σε πληρότητα.

Στα ξενοδοχεία resort γενικότερα, η εκτίμηση για το 2011 εμφανίζεται πιο ισορροπημένη σε ό, τι αφορά την πληρότητα, ενώ παραμένει απαισιόδοξη στο θέμα τιμών.

Στην κατηγορία πέντε αστέρων θετική είναι η εκτίμηση για την πληρότητα, αν και διαφοροποιείται για την αγορά γενικά, όπου η αισιοδοξία για αύξηση πληροτήτων είναι μικρότερη, ενώ αναμένεται πτώση τιμών έναντι σταθερότητας/μικρής αύξησης για το ξενοδοχείο του καθενός.

Στα ξενοδοχεία τεσσάρων αστέρων τα στοιχεία καταγράφουν λιγότερη αισιοδοξία από εκείνα των πέντε, προσδοκώντας σταθερότητα στην πληρότητα και μείωση των τιμών. Στην κατηγορία τριών αστέρων κανείς δεν αναμένει αύξηση άνω του 5% στις τιμές, ενώ ποσοστό 25%-30% αναμένει πτώση μεγαλύτερη του 5% τόσο στις πληρότητες όσο και στις τιμές.

Οριακά καλύτερη είναι η εικόνα στα ξενοδοχεία δύο αστέρων σε ό,τι αφορά τις πληρότητες. Ωστόσο τα ξενοδοχεία αυτά είναι απαισιόδοξα με ένα ποσοστό 39% να αναμένει πτώση άνω του 5% στις τιμές τους, έναντι 32% για την αγορά γενικά, ενώ 10% αναμένει αύξηση τιμών της τάξης του 5%.

Ταξιδιωτική οδηγία για την Αίγυπτο εξέδωσαν οι ΗΠΑ

Oι Ηνωμένες Πολιτείες κάλεσαν σήμερα τους Αμερικανούς υπηκόους να αναβάλουν τα "μη αναγκαία" ταξίδια στην Αίγυπτο, λόγω των βίαιων διαδηλώσεων που σημειώνονται στη χώρα αυτή.

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ καλεί με ανακοίνωσή του τους Αμερικανούς που βρίσκονται ήδη στην Αίγυπτο να αποφύγουν τις μετακινήσεις και να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί. Στην ταξιδιωτική οδηγία σημειώνεται επίσης ότι οι Αμερικανοί δεν θα πρέπει να επιχειρήσουν να πάνε στην αμερικανική πρεσβεία στο Κάιρο επειδή οι αιγυπτιακές δυνάμεις ασφαλείας ενδέχεται να έχουν αποκλείσει τη γύρω περιοχή.

Λουτρό αίματος στην Αίγυπτο Ο στρατός πυροβολεί διαδηλωτές σε Κάιρο και Σουέζ Τουλάχιστον πέντε οι νεκροί, εκατοντάδες οι τραυματίες .

Τουλάχιστον πέντε είναι οι νεκροί από τις σημερινές διαδηλώσεις στο Κάιρο, σύμφωνα με ιατρικές πηγές που ανεβάζουν τον συνολικό αριθμό των θυμάτων σε τουλάχιστον 13 από την Τρίτη που ξέσπασαν οι ταραχές. Δεν έχει γίνει γνωστό κανένα στοιχείο για το ποιοι είναι αυτοί ή πώς έχασαν τη ζωή τους.
Υπάρχουν πληροφορίες ότι διαδηλωτές έχουν εισβάλει στο κτίριο της δημόσιας τηλεόρασης στο Κάιρο, η οποία όμως συνεχίζει να εκπέμπει κανονικά. Οι εταιρείες κινητής τηλεφωνίας της Αιγύπτου δέχθηκαν εντολές από την κυβέρνηση να κλείσουν τις υπηρεσίες τους σε ορισμένες περιοχές της χώρας.

Μονάδες τεθωρακισμένων του αιγυπτιακού στρατού άνοιξαν πυρ εναντίον διαδηλωτών στο Κάιρο και το Σουέζ σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες τις οποίες μεταδίδουν τα ξένα κανάλια και ειδησεογραφικά πρακτορεία. Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστό εάν υπάρχουν θύματα ή τραυματίες.

Πυροβολισμοί ακούγονται στους δρόμους γύρω από το κτήριο της Βουλής στην πρωτεύουσα της Αιγύπτου, ενώ νωρίτερα αυτόπτες μάρτυρες έλεγαν ότι στρατιώτες απέτρεψαν με τη χρήση όπλων δεκάδες πολίτες οι οποίοι προσπάθησαν να ανέβουν πάνω σε τανκς στο Σουέζ.

«Να έρθει ο στρατός να μας σώσει από τους αστυνομικούς!» φώναζαν από το μεσημέρι πολλοί διαδηλωτές, επικαλούμενοι το ανάλογο φαινόμενο της Τυνησίας. Οταν εμφανίστηκαν τα τανκς πολλοί θελησαν να τα αντιμετωπίσουν σαν «λυτρωτές». Η κατάσταση παραμένει ρευστή και καθώς έχει πέσει το σκοτάδι διακρίνονται φωτιές σε αρκετά σημεία του Καίρου, ενώ "σκοτάδι" επικρατεί και στην πληροφόρηση αφού το καθεστώς του Χόσνι Μουμπάρακ έχει διακόψει τα κινητά τηλέφωνα και το Διαδίκτυο, ώστε να δυσκολευει η επικοινωνία μεταξύ των διαδηλωτών.
Η δημόσια τηλεόραση ανακοίνωσε ότι αργότερα απόψε ο πρόεδρος θα απευθύνει διάγγελμα στον αιγυπτιακό λαό.

Ο πρόεδρος της Αιγύπτου, Χόσνι Μουμπάρακ, επέκτεινε την απαγόρευση κυκλοφορίας σε όλες τις πόλεις της χώρας, μετέδωσε η κρατική τηλεόραση, μετά τις συνεχιζόμενες διαδηλώσεις με αίτημα την αποχώρησή του από την εξουσία.

Νωρίτερα η τηλεόραση είχε μεταδώσει ότι η απαγόρευση ίσχυε μόνο για το Κάιρο, την Αλεξάνδρεια και το Σουέζ.

Εξάλλου, πληροφορίες που μεταδόθηκαν από το κανάλι Αλ Αραμπίγια ανέφεραν ότι οι διαδηλωτές επιτέθηκαν στα κτίρια που στεγάζουν τα υπουργεία Εξωτερικών και Εσωτερικών στο Κάιρο.

Στο κτίριο του υπουργείου Εσωτερικών στεγάζεται επίσης η κρατική ραδιοτηλεόραση, η οποία διέψευσε την πληροφορία αυτή.


Ο μέχρι στιγμής απολογισμός
Τους 870 φθάνουν μέχρι στιγμής οι τραυματίες στην Αίγυπτο από τις βίαιες συγκρούσεις που ξέσπασαν μεταξύ των διαδηλωτών και της αστυνομίας. Σύμφωνα με νοσοκομειακές πηγές δεκάδες άτομα νοσηλεύονται φέροντας σοβαρά τραύματα από σφαίρες. Πολλοί αστυνομικοί έχουν επίσης τραυματιστεί, ωστόσο ο ακριβής αριθμός τους δεν έχει γίνει γνωστός. Την ίδια στιγμή η αεροπορική εταιρεία της Αιγύπτου EgyptAir ανακοίνωσε ότι διακόπτει τις πτήσεις από το Κάιρο για 12 ώρες, ακολουθώντας την κυβερνητική απόφαση να απαγορεύσει την κυκλοφορία σε όλη τη χώρα.
Ξένοι ηγέτες απευθύνουν έκκληση προς την αιγυπτιακή κυβέρνηση να σταματήσει τη χρήση βίας κατά των πολιτών και να σεβαστεί την ελευθερία του λόγου και της συνάθροισης. Μιλώντας σε δημοσιογράφους στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ στο Νταβός της Ελβετίας, ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ, Μπαν Κι Μουν, δήλωσε ότι παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις, πρώτα στη Τυνησία και τώρα στην Αίγυπτο και την Υεμένη.

«Πρέπει να διασφαλιστεί ότι η κατάσταση στην περιοχή και συγκεκριμένα στην Αίγυπτο δεν θα οδηγήσει σε περαιτέρω βία» είπε. Η γερμανίδα καγκελάριος Ανγκελα Μέρκελ δήλωσε ότι η σταθερότητα στην Αίγυπτο είναι σημαντική «αλλά όχι σε βάρος της ελευθερίας της έκφρασης». Η αμερικανίδα υπουργός Εξωτερικών Χίλαρι Κλίντον κάλεσε τις Αρχές της Αιγύπτου να σεβαστούν τα δικαιώματα των πολιτών και να αποκαταστήσουν τη λειτουργία του διαδικτύου που διεκόπη εν μέσω των ταραχών.

«Εκφράζουμε την ανησυχία μας για τη χρήση βίας κατά των διαδηλωτών από την αιγυπτιακή αστυνομία και τις δυνάμεις ασφαλείας και καλούμε την αιγυπτιακή κυβέρνηση να κάνει ό,τι είναι δυνατόν προκειμένου να σταματήσει τη βία. Καλούμε επίσης τις αιγυπτιακές Αρχές να επιτρέψουν τις ειρηνικές διαδηλώσεις και να αποκαταστήσουν τις επικοινωνίες» είπε η κυρία Κλίντον.

Μην ξεχνάτε ταυτότητες όταν πηγαίνετε ταξίδι στον βόλο θα σας συλλάβει το λιμεναρχείο

Θα ζητούν ταυτότητες σε όλα τα πλοία!


Κάηκαν στο χυλό φυσάνε και το γιαούρτι στο υπουργείo Προστασίας του Πολίτη όπου υπάγεται και το Λιμενικό Σώμα.

Μετά το ταξίδι που έκαναν με το πλοίο της γραμμής οι 230 οικονομικοί μετανάστες χωρίς να έχουν επίσημα χαρτιά μαζί τους, από τα Χανιά στον Πειραιά για να καταλήξουν στη Νομική Σχολή, ο Αρχηγός του Λιμενικού Σώματος, Αντιναύαρχος Κωνσταντίνος Σούλης μετά από εντολή του υπουργού   Χρήστου Παπουτσή  απέστειλε διαταγή σε όλες τις Λιμενικές Αρχές, προκειμένου να καταστήσουν σαφές προς όλες τις εταιρείες έκδοσης εισιτηρίων για τις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες και τις εταιρείες επιβατηγών πλοίων, ότι πρέπει να τηρείται απαρέγκλιτα η υποχρέωση τους να ελέγχουν την ταυτοπροσωπία των επιβατών με τον έλεγχο των προβλεπόμενων αποδεικτικών μέσων ταυτότητας.

Οι Λιμενικές Αρχές θα προβαίνουν σε συνεχείς και επισταμένους ελέγχους   προκειμένου να διαπιστώνεται η τήρηση εκ μέρους των υπόχρεων (εταιρειών – πλοίων – ναυτικών πρακτόρων) των προβλεπόμενων από την ισχύουσα νομοθεσία υποχρεώσεών τους αναφορικά με την καταγραφή - επιβεβαίωση των στοιχείων των επιβατών που επιβιβάζονται στα πλοία, υπενθυμίζοντας ότι η υποχρέωση αυτή αφορά τόσο στα ατομικά όσο και στα ομαδικά εισιτήρια που εκδίδονται.

Λάρισα, Βόλο και εμπλοκή!

Λάρισα, Βόλο και εμπλοκή!
Η ελληνική βιομηχανία του ροζ θεάματος θρηνεί την απώλεια των Μεσογειακών Αγώνων, γεγονός αντίστοιχο του ερωτικού φεστιβάλ του Βερολίνου. Δεν είναι τυχαίο που όταν τους αναλάβαμε, φέρναμε γύρα ένα σεντόνι, όπως φαίνεται στη φωτογραφία. Την προηγούμενη φορά που είχαμε διοργανώσει Μεσογειακούς στην Ελλάδα, το 1991 στην Αθήνα, μόνο ένα ρεκόρ σημειώθηκε: στην κατανάλωση προφυλακτικών.
Επειδή το Μεσογειακό Χωριό (ή κάτι τέτοιο) το είχαν τοποθετήσει στις στρατιωτικές κατασκηνώσεις του Αγ. Ανδρέα, οι φαντάροι ήταν κάθε μέρα στο "παρουσιάστε", μόνο που αντί να παρουσιάζουν τα όπλα, όρθωναν το ...ανάστημά τους στις ξαναμμένες τουρίστριες, σόρι, αθλήτριες της Μεσογείου.

Μόνο τότε γνώρισαν τα ελληνικά στρατά της τελευταίας 30ετίας πραγματικές συνθήκες μάχης. Πόλεμος γινόταν κάθε βράδυ στις κατασκηνώσεις. Πού σε πονεί και πού σε σφάζει. Έχανε η μάνα (πατρίδα) το παιδί και το παιδί τη μάνα.

Συναυλία ήταν τα βογγητά. Πριν από τους Μεσογειακούς πέρναγες από τις κατασκηνώσεις και άκουγες τα μελωδικά "κουκουβάου" από τις δεκαοχτούρες, ενώ κατά τη διάρκεια των αγώνων άκουγες τα - σαφώς μελωδικότερα - "αγκομαχάου" από τις δεκαοχτάρες και τους δεκαοχτάρηδες. Μετά τους αγώνες δεν άκουγες τίποτα. Την κοπάνησαν οι δεκαοχτούρες, μπροστά στο φόβο να τους χιμήξουν οι δεκαοχτάρηδες φαντάροι που ξώμειναν...

Τριπλοβάρδια δούλευαν οι φαντάροι. Το πρωί καθάριζαν τις κατασκηνώσεις και οι "μπέμπες" (τροχήλατοι σκουπιδοντενεκέδες - σκουπιδιάρες) γιόμιζαν μέχρι απάνω με "σκουφάκια". Αντί για το πατροπαράδοτο "γόπινγκ" (μάζεμα αποτσίγαρων), η διαδικασία είχα μετεξελιχθεί σε "φλόκινγκ" (από τα περιεχόμενα των "σκουφακίων"). Το μεσημέρι και το απόγευμα τους τραβολογάγανε τους φαντάρους στα γήπεδα, "για να μην φαίνονται άδειες οι εξέδρες", με ντάλα τον ήλιο, κατακαλόκαιρο, μέσα στον Ιούλιο. Και το βράδυ αναλάμβαναν εθελοντικά την ...εξυπηρέτηση αθλητών-αθλητριών και συνοδών.

Μεγάλο ραντεβού λέμε οι Μεσογειακοί Αγώνες. Όχι αθλητικό. Ερωτικό. Όλοι και όλες κάπως τη βόλευαν. Οι "όλες" πιο εύκολα, γιατί ο Έλληνας φαντάρος είναι πάντα έτοιμος για αέρα. Οι "όλοι", επειδή οι περισσότερες αθλήτριες ήταν καβατζωμένες από τα στρατά, βολεύονταν με όσες περίσσευαν ή, απλώς, μεταξύ τους.

Κουνιόσαντε τα πεύκα, οι αχλαδιές και τα πούλμαν των ομάδων. Άλλο ζευγάρι στη θέση του οδηγού, άλλα στη γαλαρία, γιατί δεν έφτανε ο χώρος. Η χαρά του ματάκια. Κάτω από τον ένα πεύκο το ζευγάρι, πίσω από τον δεύτερο ο μπανιστιρτζής. Δεν φτάνανε τα πεύκα. Άθλια οργάνωση, τόσο που οι άνθρωποι αναγκάζονταν να μοιράζονται τη σκηνή, τον πεύκο τους ή και τον/την παρτενέρ τους.

Κάθε βράδυ τρίαθλο και πένταθλο παίζανε...

Φαντάρος ήμουν τότε και τα ξέρω από πρώτο χέρι. Εννοώ τα περί τριάθλων και πεντάθλων, γιατί από τα άλλα αθλήματα των Μεσογειακών, το μόνο που θυμάμαι είναι ο τελικός του ποδοσφαίρου, που μας πήραν με τα Ρέο και μας πήγαν σηκωτούς στο Οάκα για να μην είναι άδειο το στάδιο στον τελικό με την Τουρκία. Είχαμε κερδίσει 3-1 τότε, αλλά ποιος νοιαζόταν; Πρώτη φορά πήγαμε στο γήπεδο και θέλαμε να φύγουμε πριν το ημίχρονο, για να γυρίσουμε πίσω στις κατασκηνώσεις, να μη χάσουμε το ραντεβού και τον πεύκο μας...

Τώρα που τα θυμήθηκα όλα αυτά, στενοχωρήθηκα που τους χάσαμε τους Αγώνες του 2013. Καλά θα πέρναγαν όσοι θα πήγαιναν στο Βόλο και στη Λάρισα. Τόσο που σκεφτόμουν να πάω στη στρατολογία και να ρωτήσω μήπως δέχονται εθελοντές για καμιά άσκηση στα χωρικά ύδατα του Παγασητικού.

Από την άλλη, υπάρχουν βέβαια και κάποιες σοβαρές πλευρές σε όλα αυτά. Όπως αυτή που λέει πως ενώ η χώρα βρίσκεται στα όρια της πτώχευσης, γλιτώνουμε ένα κάρο λεφτά από τη διεξαγωγή και φιλοξενία μιας αστείας διοργάνωσης. Οι Μεσογειακοί μας λείπανε, εδώ που τα λέμε...

Αλλά υπάρχει κι αυτή η πλευρά που λέει πως ήδη έχουν ξοδευτεί πολλά χρήματα για το απόλυτο τίποτα, πως ήδη "συγγενείς και φίλοι" έχουν κάνει μεγάλη μπάζα για έργα που ...θα γίνονταν και που δεν θα δούμε ποτέ (μεταξύ μας, ετοιμαστείτε στο πλαίσιο των Μεσογειακών Αγώνων που δεν έγιναν, να ακούσετε σε βάθος χρόνου για νέες Ζίμενς, νέα Βατοπέδια και - κυρίως - για νέα παιδιά και αποπαίδια).

Υπάρχει, επίσης, και η πλευρά που λέει πως η Λάρισα και - πιο πολύ - ο Βόλος χάνουν μια μεγάλη ευκαιρία ανάπτυξης. Πως ο κοσμάκης στη Θεσσαλία, χάνει δουλειές στις οποίες πόνταρε για να σώσει τα οικονομικά του.

Ωστόσο, οι κυβερνήσεις μας, πιστές στο πνεύμα των Μεσογειακών Αγώνων, τους αντιμετώπισαν ακριβώς όπως τους άρμοζε. Τους πήδηξαν κανονικά! Του-λάστιχον, κάποιοι το ΄φχαριστήθηκαν, όχι όμως και οι Βολιώτες με τους Λαρισαίους, που τώρα θα το ρίξουν στα τσίπουρα για να ξεχάσουν ακόμα μια χαμένη ευκαιρία...

Μέχρι το επόμενο ελληνικό, ερωτικό φεστιβάλ των Μεσογειακών Αγώνων, εγώ, ο Μίλτος, νά ΄μαι καλά...

Κυνόδοντας Κυνοδοντας - 2009 ΤΗΝ ΘΕΛΕΤΕ ?

'Για μένα το σπίτι μου είναι ο κόσμος όλος', θα μπορούσαν να ισχυριστούν κατά κυριολεξία τα τρία νεαρά παιδιά μίας οικογένειας που ζει απομονωμένη σε μία άνετη, όμορφη κι απόμερη μονοκατοικία. Στο σπίτι αυτό, η όποια γνώση για τον κόσμο ελέγχεται απόλυτα από τον πατέρα (Χρήστος Στέργιογλου) και τη μητέρα (Michele Valley), οι οποίοι για άγνωστο λόγο ανατρέφουν το γιο (Χρήστος Πασσαλής), τη μικρή (Μαίρη Τσώνη) και τη μεγάλη τους κόρη (Αγγελική Παπούλια) αποκλειστικά εντός των ορίων του περιφραγμένου οικοπέδου της μονοκατοικίας, στο μοναδικό υποτίθεται χώρο όπου μπορούν να ζουν ασφαλείς. Ο μόνος άνθρωπος από τον έξω κόσμο που γνωρίζουν τα παιδιά είναι η Χριστίνα (Αννα Καλαϊτζίδου), την οποία ο πατέρας φέρνει στο σπίτι για να εκτονώνει τις σεξουαλικές ορμές του γιου. Η παρουσία όμως αυτού του 'εισβολέα' απειλεί να επιφέρει ραγδαίες αλλαγές στο φαινομενικά σταθερό και ελεγχόμενο σύμπαν του σπιτιού.
Πέρα από την όποια αντανακλαστική συμπάθεια μπορεί να επιφέρει το άκουσμα των θετικών έως διθυραμβικών κριτικών, οι επευφημίες του κοινού, ακόμα και η ίδια η βράβευση μίας ελληνικής ταινίας στο τμήμα 'Ένα Κάποιο Βλέμμα' (Un Certain Regard) του 62ου Φεστιβάλ των Καννών, η ουσία των πραγμάτων για την ταινία του Γιώργου Λάνθιμου παραμένει ανεπηρέαστη και ξεκάθαρη. Δεν πρόκειται απλώς για μία ιδιαίτερης σύλληψης και γραφής ταινία αλλά για ένα ολοκληρωμένο φιλμικό σύμπαν που καθηλώνει και βυθίζει το θεατή στους νόμους και τις αρχές του. Στη δεύτερη μόλις μεγάλου μήκους ταινία του, o Λάνθιμος παραδίδει ένα σπουδαίο πόνημα, ευφυές, σκηνοθετικά στιβαρό, οικονομικό στην αφήγηση, άριστα στοχευμένο στο αλληγορικό θέμα του και διεξοδικά μελετημένο έως και την τελευταία λεπτομέρεια. Από τις αξιολογότατες ερμηνείες έως την προσεγμένη μουσική επένδυση και τους φωτισμούς, όλα συντονίζονται υπέροχα.
Με κάμερα ως επί το πλείστον στατική, κλειδώνει μέσα στα έξοχα κάδρα του την ουσία όσων λαμβάνουν χώρα στο σπίτι-φρούριο. Τα ένστικτα των ηρώων και οι πράξεις τους βρίσκουν έτσι το ιδανικό μονοπάτι για να αποκτήσουν το νόημα που αναζητούν, στα πλαίσια μίας δραματουργίας που απογειώνεται κλιμακωτά. Και είναι αυτός ακριβώς ο λόγος όπου οι ερωτικές και οι βίαιες σκηνές δεν αποτελούν το σκληρότερο μέρος της ταινίας, αντιπαραβάλλοντάς τες με την ουσία που αυτές καταδεικνύουν. Αλλωστε, τι μπορεί να είναι σκληρότερο από το να καθίστασαι θεατής μίας εκπαίδευσης παιδιών σαν να πρόκειται για σκυλιά του Pavlov;
Μέσα σε αυτό το σύγχρονο 'σπήλαιο του Πλάτωνα' που στήνει για τους ήρωές του το σενάριο των Λάνθιμου και Φιλίππου, δομείται μία εναλλακτική πραγματικότητα όπου τα πάντα αποκτούν όνομα και νόημα κατόπιν έγκρισης μίας ανώτερης αρχής, της γονεϊκής. Οι άμεσα συνεπαγόμενες φιλοσοφικές αναζητήσεις και οι διαχρονικές αλληγορικές αναφορές στην ανθρώπινη ύπαρξη και γνώση, την ελευθερία της σκέψης, το θεσμό της οικογένειας, τη δομή και τη λειτουργία της κοινωνίας, τη σεξουαλικότητα, συνιστούν τη διαλεκτική παλέτα του «Κυνόδοντα» που κατακλύζει ολόκληρο το σώμα της ταινίας και εκτείνεται πολύ πέραν αυτού. Το νόημα των λεγομένων του Bunuel, ότι το σινεμά οφείλει να ενοχλεί, βρίσκει επαρκή ανταπόκριση στην ταινία του Λάνθιμου. Γιατί ο «Κυνόδοντας» αποτελεί μία απαιτητική για το θεατή πνευματική τροφή η οποία τον καλεί να ξεπεράσει τις όποιες άμυνες του προκειμένου να απορροφηθεί στους καίριους και επίκαιρους στοχασμούς του.

Η ταινία της βραδιάς αν επιθυμείτε και δεύτερη ταινία πείτε με ένα email

Zeitgeist III - Moving Forward (2011) και Ελληνικοί Υπότιτλοι


Zeitgeist III - Moving Forward (2011)

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Είδος Ταινίας: Documentary
Προβολή σε κινηματογράφους: 15 Ιαν 2011
Προβολή στο internet: 26 Ιαν 2011
Σκηνοθέτης: Peter Joseph
Σενάριο: Peter Joseph
Διάρκεια: 2h 41mn
Μέγεθος: 691 MB
IMDb: 9,0/10

ΥΠΟΘΕΣΗ
Το Zeitgeist: Moving Forward, του σκηνοθέτη Peter Joseph, είναι ένα ντοκιμαντέρ μεγάλου μήκους που παρουσιάζει
την αναγκαιότητα μετάβασης από το σημερινό κοινωνικοοικονομικό νομισματικό μοντέλο που διέπει το σύνολο της παγκόσμιας κοινωνίας
σε ένα βιώσιμο μοντέλο, την "Οικονομία Βασισμένη στους Πόρους"
.Στην ταινία παρουσιάζονται απόψεις ειδικών επιστημόνων στους τομείς της δημόσιας υγείας, της ανθρωπολογίας, της νευροβιολογίας,
των οικονομικών, της ενέργειας, της τεχνολογίας, των κοινωνικών επιστημών και άλλων, που δίνουν συγκεκριμένες απαντήσεις
για το πώς μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε την τρέχουσα επιστημονική γνώση και τεχνολογία για να επιτύχουμε την αειφορία στον πλανήτη,
την έξοδο από τη σημερινή κρίση και τελικά την ανάπτυξη ενός νέου πολιτισμού.
Το αρχειο ειναι το Internet Release βιντεο που αναφερεται παραπανω και ανεβηκε μολις στο Youtube απο το αυθεντικο καναλι
του zeitgeist. Ειναι official 100% αν και η επισημη κυκλοφορια του DVD αναμενεται ακομα...

Zeitgeist III - Moving Forward (2011) WebRip | MPEG-4
Ξεχωριστοί Υπότιτλοι
http://rapidshare.com/files/444975123/Zeitgeist_III_-_Moving_Forward_-_2011.part1.rar
http://rapidshare.com/files/444981461/Zeitgeist_III_-_Moving_Forward_-_2011.part2.rar
http://rapidshare.com/files/444988030/Zeitgeist_III_-_Moving_Forward_-_2011.part3.rar
ΜΗΝ ΤΗΝ ΧΑΣΕΤΕ ΕΙΝΕ ΦΟΒΕΡΗ ΤΑΙΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ

"Οι Μεσογειακοί Αγώνες του 2013 δεν θα διεξαχθούν στην Ελλάδα! Η Διεθνής Επιτροπή Μεσογειακών Αγώνων σε συνεδρίασή της αποφάσισε να πάρει πίσω τους Αγώνες από τη Λάρισα και τον Βόλο (εκεί είχαν οριστεί) λόγω μεγάλης καθυστέρησης στην εκτέλεση των έργων."

Η Διεθνής Επιτροπή Μεσογειακών Αγώνων συνεδρίασε έκτακτα στο Παρίσι και αποφάσισε να πάρει πίσω τους Αγώνες, λόγω των διαρκών καθυστερήσεων που υπήρχαν από πλευράς Ελλάδας, στην εξέλιξη των έργων. Η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι ήταν η συνεχής αναβλητικότητα από την κυβέρνηση να δώσει τις εγγυήσεις που επιθυμούσε η ΔΕΜΑ.


Πλέον η χώρα μας γίνεται ρεζίλι στο εξωτερικό καθώς ενώ είχαμε την δυνατότητα να τους δώσουμε από πέρσι, η κυβέρνηση προκειμένου να μην έχει εκλογικές επιπτώσεις στους νομούς Λαρίσης και Μαγνησίας στις αυτοδιοικητικές εκλογές του περασμένου Νοεμβρίου, τους κράτησε περιμένοντας πρώτα να γίνουν οι εκλογές.

Το σίγουρο είναι ότι δύσκολα θα ξαναπάρουμε αθλητική διοργάνωση, ενώ από την άλλη υπάρχει και το θετικό ότι έτσι η Ελλάδα εξοικονομεί περισσότερα τα περίπου 130 που θα κόστιζαν οι Μεσογειακοί! Σε αυτό το ποσό προβλέπονται τα αθλητικά έργα, η διεξαγωγή των αγώνων και οποιοδήποτε άλλο έξοδο αφορά τη διοργάνωση. Το αρχικό κόστος για τη διεξαγωγή της διοργάνωσης ήταν 358 εκατομμύρια ευρώ. Από αυτά, περίπου 150 εκατομμύρια ευρώ θα έπρεπε να δοθούν για την κατασκευή του «μεσογειακού χωριού», το οποίο ποτέ δεν κατασκευάστηκε και αντ' αυτού προτάθηκε να φιλοξενηθούν οι αθλητές σε ξενοδοχεία και κρουαζιερόπλοια.

Διαβεβαιώσεις για την κανονική τέλεση των Μεσογειακών είχαν δώσει μέχρι τώρα υψηλά στελέχη της κυβέρνησης, όπως ο Υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου και ο Αντιπρόεδρος Θόδωρος Πάγκαλος. Ωστόσο ποτέ δεν έδωσαν τις απαιτούμενες εγγυήσεις που ζήτησαν οι ξένοι.

Απομένει πλέον η επίσημη ανακοίνωση, ενώ μοναδικός εκπρόσωπος της Ελλάδας στην συνεδρίαση της ΔΕΜΑ είναι ο Γενικός Γραμματέας της, Ισίδωρος Κούβελος ο οποίος ήταν επικεφαλής της Επιτροπής Διεκδίκησης, ο άνθρωπος δηλαδή που πήρε τους Αγώνες!

Πλέον ως πιο πιθανός προορισμός των Μεσογειακών του 2013 φέρεται να είναι η ισπανική πόλη Ταραγόνα, ενώ τους διεκδικούν και η Τουρκία και η Λιβύη.

ΚΑΠΡΑΛΟΣ: «Χαστούκι για την Ελλάδα»


Ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής Σπύρος Καπράλος σχολιάζει στο gazzetta, το γεγονός ότι μας πήραν τους Μεσογειακούς Αγώνες του 2013, κάτι που χαρακτηρίζει ως «χαστούκι για την Ελλάδα».
Ο Πρόεδρος της ΕΟΕ μπορεί να μην είχε άμεση σχέση με την διοργάνωση, αλλά ως θεματοφύλακας του Ολυμπισμού στην Ελλάδα έχει άποψη και μπορεί να την εκφέρει: «Ηταν χαστούκι για την Ελλάδα γιατί αποτελεί πληγή για το γόητρο και το κύρος της χώρας στον αθλητικό κόσμο. Περισσότερα δεν μπορώ να πω, γιατί περιμένω να ενημερωθώ επίσημα από τον κύριο Κούβελο και την ΔΕΜΑ, αλλά ήταν κάτι που ασφαλώς μπορούσαμε να το είχαμε γλυτώσει από πέρυσι, όταν είχαμε την ευκαιρία να δώσουμε με ευπρέπεια τους Μεσογειακούς, αλλά δεν το κάναμε».

Ο Καπράλος επιρρίπτει ευθύνες και στην Οργανωτική Επιτροπή «Βόλος – Λάρισα 2013» καθώς ουδέποτε ενημέρωσε την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή για επαφές, τις διεργασίες και την εξέλιξη των έργων.
«Ημασταν έξω από όλες τις διεργασίες που έχουν γίνει. Ουδέποτε κληθήκαμε σε καμία συνεδρίαση ούτε ήμασταν επίσημα ως ΕΟΕ ενήμεροι για τις εξελίξεις, τις επαφές και την αλληλογραφία της Οργανωτικής Επιτροπής με την ΔΕΜΑ.»

Τέτοια ώρα, τέτοια λόγια το ξέρετε; Πληρώνουμε ακόμη τα εκατομμύρια ευρώ της Ολυμπιάδας και τα λάθη δεκαετιών των Κυβερνήσεων. Και θα πληρώνουν, ίσως και οι επόμενες γενιές. Καλύτερα ρεζίλι, αλλά να κερδίσουμε το οικονομικό στοίχημα. Αν και φοβάμαι μήπως φάμε το ρεζιλίκι και πάμε και στον... κουβά!
xamparaki skopelosnews

Διαδηλωτές πυρπόλησαν την έδρα του Κυβερνείου της Αλεξάνδρειας – Στρατιωτικά οχήματα στους δρόμους του Καΐρου

Διαδηλωτές πυρπόλησαν την έδρα του Κυβερνείου της Αλεξάνδρειας – Στρατιωτικά οχήματα στους δρόμους του Καΐρου

Πορεία Αλληλεγγύης στους μετανάστες απεργούς πείνας

Πορεία Αλληλεγγύης στους μετανάστες απεργούς πείνας
ΒΟΛΟΣ, Παρασκευή 28 Ιανουαρίου 2011, 18:00
στάλθηκε από Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης
Ακριβής τοποθεσία:Θόλος
Διοργάνωση:Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης


ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΛΑΘΡΑΙΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ!

ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΣΤΙΣ 6 ΣΤΟ ΘΟΛΟ!

Τι έλεγε η Ελένη Μενεγάκη σε ανύποπτο χρόνο για τα Άχλα

H Ελένη Μενεγάκη έδινε τα… σήματα για το τι συμβαίνει στην προσωπική της ζωή. Εμείς δεν τα πιάναμε. Εγκαίρως μας είχε προειδοποιήσει, ότι τα Άχλα της Άνδρου είναι για εκείνη ο παράδεισος... Σε ανύποπτο χρόνο η Ελένη μας σύστησε τα Άχλα και εμμέσως τον Ματέο. Διαβάστε τι έγραφε η ίδια στο Down Τown τον Αύγουστο του 2009. «Μια εβδομάδα διακοπές σε ένα μικρό κτήμα- συγκρότημα, με 8 σπίτια σαν καλοκρυμμένο μυστικό, πάνω από μια παραλία ονειρική με τριμμένο βότσαλο».
Η Ελένη, συνεχίζει το κείμενο, θυμάται διαδρομές μέσα από ένα ποτάμι με πλατάνια, νερά που έτρεχαν από τα ρέματα σχηματίζοντας τεράστιες φυσικές πισίνες, δίπλα σε μια φύση ολοπράσινη. «Τα παιδιά τρελάθηκαν εκεί», περιγράφει η Ελένη και συνεχίζει. «Ήταν ελεύθερα να πηγαίνουν παντού, να παίζουν όλη μέρα. Κινητό δεν έπιανε, δεν υπήρχε τηλεόραση, εφημερίδες, περιοδικά, ο έξω κόσμος. Αυτές ήταν μέρες πραγματικής χαλάρωσης».
Αχ, Ελένη θα καταρρεύσω, έτσι όπως κάνεις την περιγραφή! Παράδεισος σωστός. Αν αναρωτιέστε αν αναφέρθηκε στον Ματέο, η απάντηση είναι αρνητική.
Στις σελίδες του περιοδικού, η Ελένη δάνεισε φωτογραφίες από το προσωπικό της άλμπουμ, με τα καλύτερα «κλικ» εκείνου καλοκαιριού να έχουν γίνει στην Άνδρο. Στις φωτογραφίες εμφανίζεται χωρίς ίχνος μακιγιάζ, δίχως καλοχτενισμένα μαλλιά κομμωτηρίου, φορώντας τη βέρα της, ήρεμη, όμορφη, χαλαρή να μιλάει για "τα καλοκαίρια της ζωής της".
Μόνο ένα πράγμα την… φόβισε την Ελένη. Τα 8,5 χιλιόμετρα χωματόδρομου, σύριζα στο γκρεμό, που πρέπει να διανύσεις για να φτάσεις στα Άχλα, στον παράδεισο της.
«Ναι, η Άνδρος, της αρέσει πολύ.Tα χρώματα, οι αντιθέσεις, η φύση ,τα καπεταναίικα αρχοντικά», σημειώνεται στο Down Town.
Ε! Το ένα, προφανώς έφερε το άλλο. Μετά από τη φύση, τα νερά, την παραλία, τα πουλάκια, τη θάλασσα, το καλό φαγητό, ήρθε ο έρωτας…
Ααααααααχ! Γιάννη τι χάνεις. Τον παράδεισο των καλοκαιρινών διακοπών. Τώρα βέβαια θα μου πείτε ότι με τέτοιο πολιτισμό μεταξύ τους, δεν αποκλείεται και ο Γιάννης Λάτσιος αυτό το καλοκαίρι να κάνει διακοπές στα Άχλα και μάλιστα δωρεάν. πηγή:star

Χάος στην Αίγυπτο πρίν απο 5 λεπτά

Κόσμος

Χάος στην Αίγυπτο
πρίν απο 5 λεπτά

Χάος επικρατεί στην Αίγυπτο, ενώ υπάρχει ένας νεκρός διαδηλωτής στην πόλη του Σουέζ.
Νεαροί Αιγύπτιοι μετέφεραν το νεκρό σώμα του διαδηλωτή, μέσα από τους δρόμους του Σουέζ, μετά από συγκρούσεις με την αστυνομία η οποία αναχώρησε από τις κεντρικές περιοχές της πόλης, αφήνοντας κάποιους κύριους δρόμους στους διαδηλωτές, δήλωσε ένας αυτόπτης μάρτυρας στο Ροιτερς.
"Σκότωσαν τον αδελφό μου", φώναξε ένας από τους διαδηλωτές. Οι διαδηλωτές είπαν ότι ονομάζεται Χαμάντα Λαμπίμπ, 30 ετών, και ήταν οδηγός. Πρόσθεσαν ότι ο θάνατος του προκλήθηκε από τραυματισμό του από σφαίρα.
Η αιγυπτιακή αστυνομία εγκατέλειψε τις κεντρικές περιοχές της βιομηχανικής πόλης-λιμάνι, μετά τις διαδηλώσεις κατά τις οποίες χιλιάδες διαδηλωτές έσπασαν τις γραμμές ασφάλειας των δυνάμεων της τάξης και έκαψαν ένα αστυνομικό τμήμα, πρόσθεσε ο μάρτυρας.
Η αστυνομία προσπάθησε να διαλύσει τους διαδηλωτές, οι οποίοι πέταγαν πέτρες και ζητούσαν κραυγάζοντας το τέλος της προεδρίας του Χόσνι Μουμπάρακ. Αλλά καθώς δεν ήταν σε θέση να τους περιορίσει υποχώρησε, εγκαταλείποντας τουλάχιστον οκτώ μεγάλα φορτηγά της αστυνομίας. Οι διαδηλωτές έσπασαν τα παράθυρα και προσπάθησαν να αναπογοδυρίσουν ένα από τα φορτηγά.
Εκατοντάδες μέλη των δυνάμεων ασφαλείας είχαν συγκεντρωθεί σε μια μεγάλη ομάδα γύρω από το γραφείο του κυβερνήτη, όπου δεν υπήρχαν καθόλου διαδηλωτές.
Στο Καιρο αυτόπτες μάρτυρες λένε ότι είδαν δεκάδες ανθρώπους ματωμένους με τραύματα στο κεφάλι και άλλους να καταρρέουν στο έδαφος. Η αστυνομία έκανε χρήση πλαστικών σφαιρών, δακρυγόνων και αντλιών νερού υπό πίεση για να διαλύσει τους διαδηλωτές, οι οποίοι απάντησαν με πετροπόλεμο.
Το Al Jazeera μετέδωσε επίσης ότι τραυματίσθηκε ο Αϊμάν Νουρ, ο οποίος είχε έρθει δεύτερος με μεγάλη διαφορά στις προεδρικές εκλογές του 2005.
Ο σημερινός θάνατος ανεβάζει τον αριθμό των νεκρών στους 8, κατά τις ταραχές των τελευταίων ημερών.
Ο Μοχάμεντ Ελ Μπαραντέι σύμφωνα με πληροφορίες, αφού προσευχήθηκε μαζί με υποστηρικτές του σε τζαμί, εμποδίστηκε από την αστυνομία να φύγει από τον τόπο προσευχής. Κατ' άλλους έχει τεθεί σε κατ' οίκον περιοσμό.
Στο μεταξύ, ο πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων του κοινοβουλίου, ο οποίος είναι επίσης μέλος του κυβερνώντος Εθνικού Δημοκρατικού Κόμματος, κάλεσε σήμερα τον αιγύπτιο πρόεδρο Χόσνι Μουμπάρακ να προβεί σε «μεταρρυθμίσεις χωρίς προηγούμενο» για να αποφευχθεί μια «επανάσταση» στην Αίγυπτο.
Οι τέσσερις Γάλλοι δημοσιογράφοι οι οποίοι συνελήφθησαν σήμερα το πρωί στο Κάιρο από τις αιγυπτιακές αρχές, αφέθηκαν ελεύθεροι, δήλωσε στο Παρίσι αρχισυντάκτης της γαλλικής εφημερίδας Le Figaro, ένας συνεργάτης της οποίας ήταν μεταξύ των συλληφθέντων.
Πηγή: www.newsbomb.gr

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αρχειοθήκη ιστολογίου