Δευτέρα 31 Ιανουαρίου 2011

Ο Φιντέλ Κάστρο για Τυνησία και Αίγυπτο

Δημοσίευση 31/01/2011 22:59
Ο Αμερικανός πρόεδρος, Μπαράκ Ομπάμα, δεν μπορεί να ελέγξει τα "σύννεφα των ακρίδων" που δημιούργησαν οι ΗΠΑ στον κόσμο, υποστηρίζει ο ιστορικός ηγέτης της Κούβας, Φιντέλ Κάστρο, αναφερόμενος στα πρόσφατα γεγονότα στην Τυνησία και την Αίγυπτο.
"Ο Ομπάμα δεν έχει κανέναν τρόπο να χειριστεί τα σύννεφα των ακρίδων που δημιουργήσαν (οι ΗΠΑ). Πριν από λίγες ημέρες κατέρρευσε η κυβέρνηση της Τυνησίας, όπου οι ΗΠΑ είχαν επιβάλει το νεοφιλελευθερισμό και χαίρονταν για το πολιτικό ανδραγάθημά τους" γράφει ο Κάστρο σε άρθρο του που δημοσιεύεται σήμερα στον κουβανικό Τύπο.
"Είναι απίστευτο να βλέπουμε πώς σήμερα, ενώ ο λαός χύνει το αίμα του και καταλαμβάνει τα μαγαζιά, η Ουάσινγκτον εκφράζει την ικανοποίησή της για την πτώση" της κυβέρνησης, συνεχίζει ο Κάστρο.
Όσον αφορά την Αίγυπτο, τονίζει ότι οι ΗΠΑ την μετέτρεψαν "στον κυριότερο σύμμαχό τους στον αραβικό κόσμο" αλλά κατηγορεί την Ουάσινγκτον για "μακιαβελισμό" γιατί "ενώ πουλούσε όπλα στην αιγυπτιακή κυβέρνηση ταυτόχρονα χρηματοδοτούσε την αντιπολίτευση".
"Σύννεφο ακρίδων" χαρακτηρίζει ο 84χρονος Κάστρο και το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ που ολοκληρώθηκε την Κυριακή στο Νταβός: πρόκειται για έναν "πύργο της Βαβέλ" όπου "οι αναπτυγμένες ευρωπαϊκές χώρες, με επικεφαλής τη Γερμανία, τη Βρετανία και τη Γαλλία, έχουν ως κοινό σημείο τους μόνο τη διαφωνία τους με τις ΗΠΑ".
http://www.newsbomb.gr/diethnh/story/o-fintel-kastro-gia-tynhsia-kai-aigypto

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger