Παρασκευή 1 Ιουλίου 2011

Καταγγελίες του ΠΑΜΕ κατά του ΕΚΒ για απεργοσπαστικό μηχανισμό






Σε καταγγελίες κατά του Εργατικού Κέντρου Βόλου, ότι έπαιξε απεργοσπαστικό ρόλο, στην 48ωρη απεργία των δύο προηγούμενων ημερών, προχώρησαν μέλη της Γραμματείας του ΠΑΜΕ, που έκαναν απολογισμό της κινητοποίησης και τόνισαν ότι ο αγώνας θα κλιμακωθεί στο επόμενο διάστημα.


Τα μέλη της Γραμματείας του ΠΑΜΕ Γιώργος Ρούσσας, Απόστολος Ριζόπουλος, Βασίλης Βλαχάκης και Μαρία Πλαγερά, επισήμαναν ότι η πετυχημένη 48ωρη απεργία, επιβεβαίωσε ότι το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο αναδεικνύεται σε πραγματικό εκφραστή των συμφερόντων και των πόθων των εργαζομένων, σε αυθεντικό εκφραστή της εργατικής τάξης. Το ΠΑΜΕ έβαλε για άλλη μια φορά τη σφραγίδα του και σε αυτή την απεργιακή μάχη, κόντρα στον κυβερνητικό και εργοδοτικό συνδικαλισμό που ουσιαστικά υπονόμευσε την απεργία.


Στο πλευρό του ΠΑΜΕ βρέθηκαν και χιλιάδες μικροεπαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενοι που συσπειρώνονται στην Πανελλαδική Αντιμονοπωλιακή Συσπείρωση Επαγγελματιών, Βιοτεχνών, Εμπόρων , το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών, η Παναγροτική Αντιμονοπωλιακή Συσπείρωση και η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας.


«Το ταξικό αγωνιστικό κίνημα απέδειξε για άλλη μια φορά ότι με οργανωμένο τρόπο ξέρει και μπορεί να διεξάγει τη σύγκρουση με το κεφάλαιο. Έβαλε και βάζει τη σφραγίδα του στην ανάπτυξη της ταξικής πάλης, κόντρα στις διαθέσεις του κυβερνητικού και εργοδοτικού συνδικαλισμού.


Αν δεν ήταν η καθημερινή ασίγαστη πάλη των ταξικών σωματείων στους τόπους δουλειάς, στους κλάδους, στις εργατογειτονιές, αν δεν υπήρχε αυτή η δράση, να ασκεί πίεση στις πλειοψηφίες μοχλούς του κεφαλαίου στο συνδικαλιστικό κίνημα, την ΠΑΣΚΕ και τη ΔΑΚΕ, δε θα οργανώνονταν πανεργατικές απεργίες ώστε η εργατική τάξη, τ' άλλα λαϊκά στρώματα να ορθώσουν ανάστημα στη βαρβαρότητα», ανέφερε ο Γιώργος Ρούσσας.


«Είναι καθήκον να απαντήσουμε αποφασιστικά, μαχητικά, να δυναμώσουμε την πάλη μας σε όλους τους χώρους δουλειάς και στις γειτονιές, να οργανωθούμε στα σωματεία μας, σε σωματειακές επιτροπές, σε επιτροπές αγώνα. Να αλλάξουμε τους συσχετισμούς δυνάμεων στο συνδικαλιστικό κίνημα , υπέρ των ταξικών δυνάμεων σε βάρος των συμβιβασμένων - εργοδοτικών και κυβερνητικών πλειοψηφιών που και σε αυτή τη 48ωρη απεργία αποκαλύφτηκε ακόμα πιο χαρακτηριστικά ο απεργοσπαστικός τους ρόλος», επισημάνθηκε στη συνέντευξη.


Ο Γιώργος Ρούσσας κατήγγειλε ότι η απεργία που έγινε μετά από πίεση του ΠΑΜΕ στη ΓΣΕΕ, φάνηκε ότι στήθηκε ένας απεργοσπαστικός μηχανισμός. «Η Διοίκηση του ΕΚΒ δεν έλαβε καμία απόφαση, γιατί δεν είχε συνεδριάσει και στους χώρους δουλειάς δεν ήθελαν να οργανώσουν την απεργία και να την περιφρουρήσουν. Ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ Δ,. Κουτσούκος και ο πρόεδρος του ΕΚΒ Θ. Παπαδημόπουλος, προχθές, συμμετείχαν σε επιτροπή του ΙΚΑ και συνέχισαν τον απεργοσπαστικό τους ρόλο», επισήμανε ο Γ. Ρούσσας.

Συμπλήρωσε δε ότι πολλά σωματεία, που ανήκουν στη δύναμη του ΕΚΒ, άλλαξαν τις αποφάσεις τους και από 48ωρη απεργία έκαναν τετράωρες στάσεις εργασίας, ενώ κάποια σωματεία, με τους συνδικαλιστές, την πρώτη μέρα της απεργίας, περίμεναν να απομακρυνθούν οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ, για να πάνε για δουλειά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger