Τρίτη 19 Ιουλίου 2011

Καταγγελία αναγνώστη: "Για γνωστό εστιατόριο

"Με αφορμή τη τελευταία επίσκεψη στη παραλία Καλιφτερης Αφήσου Μαγνησίας, θα ήθελα να καταγγείλω την αυθαιρεσία και την αγένεια των ιδιοκτητών του hotel-restaurant ********, ΠΟΥ ΔΙΚΗΝ ΚΑΤΑΠΑΤΗΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΠΑΡΑΛΙΑΣ ΥΠΟΔΕΙΚΝΥΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΛΟΥΟΜΕΝΟΥΣ ΠΕΛΑΤΕΣ ΑΝ ΘΑ ΚΑΤΣΟΥΝΕ ΣΤΗ ΠΑΡΑΛΙΑ ΚΑΙ ΠΟΥ. Πιο συγκεκριμένα, επισκέφτηκα με τη φίλη μου τη παραλία μπροστά από το προαναφερθέν beach-bar πριν μερικές μέρες και αφού είδαμε ότι ο χώρος εμβαδού 300τ.μ.
έχει καταλειφθεί από 2 σειρές σετ από ξαπλώστρες-ομπρέλες, εκ των οποίων οι περισσότερες ήταν ρεζερβέ από δήθεν ενοίκους του... hotel-restaurant ********, ήρθε ο υπεύθυνος του χώρου και με επιθετικό ύφος μας ΥΠΕΔΕΙΞΕ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΤΣΟΥΜΕ. Αφού δεχτήκαμε, αν και το σημείο δεν είχε σκιά, μετά από καμία ώρα περίπου διαπιστώσαμε πως ένα ζευγάρι μπροστά μας αποχώρησε. Τότε αποφασίζουμε να πάμε μπροστά, κυρίως για τη σκιά κ όχι για άλλο λόγο. Μέσα σε δευτ/πτα έφτασε ο υπεύθυνος και με μια επιθετικότητα, μας διέταξε να μη κάτσουμε εκεί αλλά κάπου αλλού, διότι ήταν ρεζερβέ. Αφού του εξήγησα ότι από τη στιγμή που πληρώνω ΔΕ ΘΑ ΜΟΥ ΥΠΟΔΕΙΞΕΙ ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΩ, ΜΟΥ ΑΠΑΝΤΑΕΙ ΟΤΙ «ΜΑΓΑΖΙ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΚΑΝΩ ΟΤΙ ΘΕΛΩ ΕΓΩ!». Το περίεργο της υπόθεσης είναι ότι το συγκεκριμένο μαγαζί ΕΙΝΑΙ ΑΥΘΑΙΡΕΤΟ ΚΤΙΣΜΑ ΑΦΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΤΙΣΜΕΝΟ ΜΟΛΙΣ 6Μ. ΑΠΟ ΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ ΚΑΙ ΕΝΤΟΣ ΤΗΣ ΖΩΝΗΣ ΠΑΡΑΛΙΑΣ (NOMOΣ 2971-2001- Αιγιαλός, παραλία και άλλες διατάξεις, άρθρο 2 : 1. Ο αιγιαλός, η παραλία, η όχθη και η παρόχθια ζώνη είναι πράγματα κοινόχρηστα και ανήκουν κατά κυριότητα στο Δημόσιο, το οποίο τα προστατεύει και τα διαχειρίζεται. 2. Η προστασία του οικοσυστήματος των ζωνών αυτών είναι ευθύνη του Κράτους. 3. Ο κύριος προορισμός των ζωνών αυτών είναι η ελεύθερη και ακώλυτη πρόσβαση προς αυτές. Κατ' εξαίρεση ο αιγιαλός, η παραλία, η όχθη και η παρόχθια ζώνη μπορούν να χρησιμεύσουν για κοινωφελείς περιβαλλοντικούς και πολιτιστικούς σκοπούς και για απλή χρήση της παραγράφου 1 του άρθρου 13, καθώς επίσης και για την εξυπηρέτηση υπέρτερου δημοσίου συμφέροντος. 4. Στον αιγιαλό, την παραλία, την όχθη και την παρόχθια ζώνη δεν επιτρέπεται η κατασκευή κτισμάτων και εν γένει κατασκευασμάτων, παρά μόνο για την επιδίωξη των σκοπών, που αναφέρονται στην προηγούμενη παράγραφο. 5. Ο παλαιός αιγιαλός και η παλαιά όχθη ανήκουν στην ιδιωτική περιουσία του Δημοσίου και καταγράφονται ως δημόσια κτήματα.).
Επιπλέον ένας χώρος 300τ.μ. έχει καταλειφθεί από ξαπλώστρες και ομπρέλες ανά 3 μέτρα, σε σημείο που ο λουόμενοι να μη μπορούν να διασχίσουν τη παραλία πλάτους 6 μετρων! Μήπως οι αρμόδιοι της ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝΕ ΜΙΑ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΝΕ ΑΠΟ ΚΟΝΤΑ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΤΗΣ ΑΥΘΑΙΡΕΣΙΑΣ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΟΝΤΑΙ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΩΡΟ ΠΟΥ ΛΕΓΕΤΑΙ ΠΑΡΑΛΙΑ? ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΕΡΑΣΕΙ, ΓΙΑΤΙ ΑΠΛΑ ΟΙ "ΑΡΠΑΧΤΕΣ" ΕΧΟΥΝΕ ΚΑΙ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΛΗΞΗΣ."
http://voliotispolitis.blogspot.com/

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

EINAI TO "LOCKAL-6 KΛΕΙΔΙΑ",BAR-HOTEL-RESTAURANT.

Powered By Blogger