Τρίτη 19 Ιουλίου 2011

'Εδωσαν μια στον τουρισμό και τον αποτελείωσαν! - 2 κρουαζιερόπλοια δεν έδεσαν στον Πειραιά - 3.000 επιβάτες δεν έφτασαν στην Ακρόπολη!

- Κλειστά τα λιμάνια της Πάτρας, του Κατάκολου και της Κυλλήνης - Συγκέντρωση και στον 'Αραξο
- Απέκλεισαν το αεροδρόμιο Μακεδονία πάνω από 1.000 οδηγοί ταξί
- Iδιο σκηνικό και στο αεροδρόμιο Ν.Καζαντζάκης στο Ηράκλειο!
- Τον γύρο του κόσμο κάνουν οι εικόνες τις ταλαιπωρίας

'Ηταν ένα από τα τελευταία χαρτιά που είχε στα χέρια της η χώρα αυτή να παίξει και να κερδίσει έστω και μια παρτίδα. Το χαρτί του τουρισμού όμως καίγεται από εκείνους που θα έβγαιναν επίσης κερδισμένοι απο την άφιξη τουριστών στην χώρα μας.

'Ομως τα συντεχνιακά συμφέροντα μιας ομάδας - πολυπληθούς μεν, αλλά για χρόνια στο απυρόβλητο δε - κατακρημνίζουν τον τουρισμό και χιλιάδες επαγγελματίες του χώρου οι οποίοι βλέπουν τα κρουαζιερόπλοια να περνούν αλλά να μην σταματούν σε μια χώρα αφιλόξενη!

Μέσα σε δυο 24ωρα αυτά της απεργίας των ιδιοκτητών ταξί, δεκάδες χιλιάδες τουρίστες ή δεν έχουν φτάσει στον προορισμό τους αλλά προωθούνται σε πιο φιλόξενες χώρες, ή φευγουν από την Ελλάδα με τις χειρότερες εντυπώσεις!

'Οταν ένας άνθρωπος ταξιδεύει χιλιάδες χιλιόμετρα για να κάνει τις διακοπές του σε μια ξένη χώρα δεν φαντάζεται οτι θα ζήσει την ταλαιπωρία της ζωής του σέρνοντας τις βαλίτσες του μέσα στον καύσωνα γιατί δεν υπάρχει μέσο να τον μεταφέρει! Οι εικόνες αυτές καταγράφηκαν αυτά τα δυο 24ωρα και έχουν πλήξει ανεπανόρθωτα τον τουρισμό της χώρας.

Παράταση έως την Πέμπτη


Μέρα - μέρα θα παρατείνουν την απεργία τους όπως φαίνεται οι ιδιοκτήτες ταξί αφού αποφάσισαν την παράταση της μέχρι τις 5 τα ξημερώματα της Πέμπτης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στις προθέσεις των ιδιοκτητών ΤΑΧΙ είναι να αποκλείσουν αύριο το υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, στο Χολαργό και με ειρηνικό τρόπο να διαδηλώσουν, μαζί με τις οικογένειές τους, την αντίθεσή τους στο νομοσχέδιο που προώθησε το υπουργείο.

Επίσης, προγραμματίζουν να παρατάξουν τα οχήματά τους κατά μήκος των εθνικών οδών Αθηνών-Λαμίας και Αθηνών-Κορίνθου, στο ύψος των διοδίων των Αφιδνών και της Ελευσίνας αντίστοιχα, να σηκώσουν τις μπάρες και να αφήσουν τα αυτοκίνητα να περνούν ελεύθερα.

Σήμερα, οι επαγγελματίες αυτοκινητιστές πραγματοποίησαν πορεία, χωρίς τα οχήματά τους, από τα γραφεία της Ομοσπονδίας στην Οδό Μάρνης και κατέληξε στο Σύνταγμα. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να μπλοκαριστεί για άλλη μια φορά το κέντρο της Αθήνας.










Κάποιοι σε ένδειξη διαμαρτυρίας πάτησαν σημαία του ΠΑΣΟΚ.



Αυτό όμως ήταν το λιγότερο σε σχέση με όσα έγιναν στην υπόλοιπη Ελλάδα

Iδιοκτήτες ΤΑΧΙ απέκλεισαν συμβολικά τα αεροδρόμια Μακεδονίας της Θεσσαλονίκης και του Αράξου, καθώς και τα λιμάνια της Πάτρας και του Κατάκολου.

Πάτρα

Στις 16.00 λένε οτι θα λήξουν οι αποκλεισμοί στο λιμάνι της Πάτρας, στο Κατακολο όπου δένουν κρουαζιερόπλοια αλλά και στην Κυλλήνη και στο αεροδρόμιο του Αράξου.
Οπως δήλωσε στο Newsit o πρόεδρος του συλλόγου ιδιοκτητών ταξί Πάτρας και περιχώρων, Παναγιώτης Σκέντζος "στόχος μας είναι να ταλαιπωρήσουμε την πολιτεία και όχι τους πολίτες γι' αυτό και όταν φτάνουν τα πλοία θα ανοίγουμε το λιμάνι να βγουν. Αρα τα περί ταλαιπωρίας των τουριστών δεν στέκουν. Θα αγωνιστούμε μέχρι τέλους".

Ακούστε τι δήλσε στο Newsit o πρόεδρος των ιδιοκτητών ταξί Πάτρας και περιχώρων:




Θεσσαλονίκη

Οι ιδιοκτήτες ταξί προσπάθησαν να φτάσουν με τα οχήματα τους στο αεροδρόμιο Μακεδονία. Η αστυνομία τους σταμάτησε στην λεωφόρο Γεωργικής Σχολής πάνω από 1.000 άτομα έφτασαν λίγο πριν τις 10.30 στο αεροδρόμιο με τα πόδια. Το ίδιο και οι τουρίστες!




http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=87625&catid=3

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger