Τετάρτη 13 Ιουλίου 2011

Συνάντηση αντιπεριφερειάρχη Λάρισας με εθελοντικές οργανώσεις για πυροπροστασία


Συνάντηση με εκπροσώπους εθελοντικών οργανώσεων που δραστηριοποιούνται στην περιοχή μας είχε χθες το πρωί η αντιπεριφερειάρχης Λάρισας κ. Ρένα Καραλαριώτου, με σκοπό τον συντονισμό των ενεργειών τους, σε συνεργασία με την Πολιτική Προστασία Π.Ε. Λάρισας, για την όσον το δυνατό καλύτερη πυροπροστασία, ενόψει της κρίσιμης θερινής περιόδου που ακολουθεί.
Η κ. Καραλαριώτου συνεχάρη τους εκπροσώπους των εθελοντών για το πολύ σημαντικό έργο που επιτελούν και παράλληλα ζήτησε την εντατικοποίηση των προσπαθειών τους ώστε να αποτραπούν φαινόμενα πυρκαγιών το φετινό καλοκαίρι.
Παράλληλα, προσέφερε αναγνωριστικά γιλέκα με το έμβλημα της Πολιτικής Προστασίας (ώστε να είναι ορατά και αναγνωρισμένα τα άτομα που θα συμμετέχουν στις περιπολίες), σε μία προσπάθεια να ενισχύσει το έργο των εθελοντών και να συμβάλει στη βελτίωση των συνθηκών εργασίας τους.
«Η παροχή στήριξης οικονομικής και υλικής, καθιστά πιο εύκολη και αποτελεσματική τη συμβολή των εθελοντικών οργανώσεων σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης», τόνισε η κ. Καραλαριώτου και συνεχάρη, στο πρόσωπο των εκπροσώπων τους, όλους τους ανθρώπους που με αλτρουϊσμό, ανιδιοτέλεια και αυτοθυσία προσφέρουν στον συνάνθρωπο σε κρίσιμες ώρες, όποτε παραστεί ανάγκη.
Παράλληλα, επεσήμανε ότι η περίοδος που ακολουθεί είναι κρίσιμη όσον αφορά στην πυροπροστασία, δεδομένων των υψηλών θερμοκρασιών που επικρατούν και ευνοούν στην ανάπτυξη πυρκαγιών και ζήτησε προς αυτή την κατεύθυνση τη συμβολή των εθελοντικών οργανώσεων και τη μεγιστοποίηση των ενεργειών τους.
Η αντιπεριφερειάρχης κάλεσε τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά τις εξορμήσεις τους σε Όλυμπο και Κίσσαβο, δεδομένου ότι ελοχεύει ο κίνδυνος πυρκαγιών και τόνισε ότι από την 1η Μαϊου έως και τις 31 Οκτωβρίου δεν επιτρέπεται καμία φωτιά, ενώ σε αντίθετη περίπτωση κινείται η διαδικασία του αυτόφωρου ενώ επίσης τόνισε ότι απαγορεύεται ρητά και η καύση σιτοκαλαμιών.
Ήδη πάντως έχουν συσταθεί από την Πυροσβεστική Υπηρεσία σε συνεργασία με την Πολιτική Προστασία οι περιπολίες, προς αποτροπή πυρκαγιών.
Κατά τη χθεσινή συνάντηση με την αντιπεριφερειάρχη, παρέστησαν οι πρόεδροι της Αερολέσχης Λάρισας κ. Αχ. Κυριτσάκας, του Ελληνικού Ορειβατικού Συλλόγου Λάρισας (Ε.Ο.Σ) κ. Αχ. Παπαχατζής, της Ένωσης Ραδιοερασιτεχνών Θεσσαλίας κ. Παν. Λούγκος, του Κυνηγετικού Συλλόγου Λάρισας κ. Σωκρ. Μαραγκός και οι εκπρόσωποι του Σώματος Εθελοντών και Διασωστών του περιφ. Τμήματος του Ε.Ε.Σ. κ. Ξενοφών Λέτσιος και Θεμελής Νίκος.
Επίσης, παραβρέθηκε ο προϊστάμενος της Πολιτικής Προστασίας Π.Ε. Λάρισας κ. Χ. Καραμπούζης.
Να σημειωθεί ότι συγκεκριμένες εθελοντικές οργανώσεις είναι ενταγμένες στο μητρώο των εθελοντικών οργανώσεων και υπάγονται στην Πολιτική Προστασία της Π.Ε. Λάρισας .
Από την πλευρά τους οι εκπρόσωποι των εθελοντικών οργανώσεων ευχαρίστησαν την αντιπεριφερειάρχη για την ουσιαστική συμβολή της στο έργο που επιτελούν και το οποίο τις περισσότερες φορές γίνεται κάτω από αντίξοες συνθήκες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger