Παρασκευή, 27 Μαΐου 2011

Ο άνθρωπος που τελικά ήταν αλλού...

Από τον Βασίλη Μπόνιο


Μια τρύπα στο νερό.
Ο Παπανδρέου συνεχίζοντας το κρεσέντο αυτοκαταστροφής (του) τηλεφώνησε από το Παρίσι στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και του ζήτησε να οργανώσει συνάντηση των πολιτικών αρχηγών.
Το αποτέλεσμα της συνάντησης το γνωρίζουμε, τον λόγο της δεν έχουμε κατανοήσει.
Προφανώς έχει να κάνει με την πρωθυπουργική ιδιοσυγκρασία: Ο Παπανδρέου εμφανίζεται διαρκώς βραχυκυκλωμένος κι ανήμπορος να κάνει τα αυτονόητα.
Να φέρει σε πέρας τα πρωθυπουργικά του καθήκοντα  με κυριότερο όλων τον συντονισμό των υπουργών του.
Αντί να βάλει τους υπουργούς του να δουλέψουν –όσοι είναι τέλος πάντων ικανοί και πρόθυμοι-χάνει χρόνο επιλύοντας  διαφορές που προκύπτουν από  τους υπερφίαλους εγωισμούς ασήμαντων για την Ιστορία ανθρωπάκων.
Για διαφορετικούς λόγους την σκληρή, οργανωμένη και αποτελεσματική δουλειά απέφευγε κι ο προκάτοχός του ο Καραμανλής, με τον οποίο έχουν τόσα πολλά κοινά.
Θα μου πείτε πως ο πρωθυπουργός έγραψε χιλιάδες μίλια στον αέρα  οργώνοντας τον πλανήτη.
Πράγματι. Εδώ κι ενάμισι χρόνο ο πρωθυπουργός αρνείται ν αντικρύσει κατάματα τις  απαιτήσεις της δουλειάς ενός Έλληνα πρωθυπουργού. Eπιλέγει να πετάει στα σύννεφα από το να αντιμετωπίσει τον Φωτόπουλο της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ. Είναι κι αυτός ένας τρόπος ζωής αλλά αντενδείκνυται σ αυτή τη συγκυρία.
Ο τελευταίος πρωθυπουργός που έδινε την εντύπωση στους πολίτες ότι εργάζεται, υπερασπιζόμενος  συγκεκριμένη πολιτική ατζέντα, ήταν ο  επονομαζόμενος και αρχιερέας της διαπλοκής, Κώστας Σημίτης.
Τόσο ο Καραμανλής όσο και ο Παπανδρέου για δικούς τους, πολύ προσωπικούς λόγους, είχαν θεοποιήσει την αναβλητικότητα σε προτεραιότητες που δεν έπαιρναν αναβολή.
Δεν έχουμε καταλάβει τι εμποδίζει τον Παπανδρέου να πιάσει από το αυτί τους συνδικαλιστές των ΔΕΚΟ και να τους  καθήσει στο σκαμνί για τον τρόπο που ασκούν τον εργατοπατερισμό τους.
Δεν έχουμε καταλάβει γιατί ακόμη κι αυτές τις κομβικές αποκρατικοποιήσεις-όπως της ΔΕΗ και του ΟΠΑΠ-τις σπρώχνει κάτω από το χαλί του 2012.
Μα πάνω απ’ όλα δεν έχουμε καταλάβει πως ανέχεται τον Άκη Τσοχατζόπουλο να του ζητάει να καταθέσει (ο σημερινός πρωθυπουργός!) στης Εξεταστική για τα υποβρύχια.
Είναι πολλά που δεν έχουμε καταλάβει για την χαοτική προσωπικότητα του σημερινού πρωθυπουργού, από την οποία εξαρτάται  πλέον η εθνική μας επιβίωση…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αρχειοθήκη ιστολογίου