Πέμπτη 19 Μαΐου 2011

Με 150.000 απολύσεις πόσα μαγαζιά θα κλείσουν;

O επιχειρηματικός και ο εμπορικός κόσμος δεν αντιδρά. Ο ΕΒΕΑ, ο ΣΕΒ τα επιμελητήρια… Λογικά θα έχουν μετοχές στα praktiker στα ΙΚΕΑ και τα καρφουρ…Πριν ένα χρόνο η ελληνική κοινή γνώμη εξοργισμένη με το Κράτος αποδέχτηκε σχεδόν χειροκροτώντας περικοπές μισθών στους Δημoσίους υπάλληλους αλλά και συντάξεων στους γέροντες. Επιπλέον σταδιακά απολύθηκαν και δεκάδες χιλιάδες συμβασιούχοι.

Μετά όμως οι χάρες κόπηκαν καθώς ο επιχειρηματικός κόσμος προχώρησε σε απολύσεις και περικοπές και στον ιδιωτικό τομέα. Εξ ανάγκης καθώς μειώθηκε η συνολική κατανάλωση.

Ως αποτέλεσμα όλα αυτά κατέστρεψαν την κατανάλωση και οδήγησαν σε κλείσιμο κυρίως των μικρών καταστημάτων. Η ύφεση έγινε ανεξέλεγκτη η υστέρηση εσόδων ξεπέρασε κάθε σχεδιασμό και τελικά το μνημόνιο απότυχε.

Τώρα όμως ξαναρχίζουν από την αρχή. Άλλες 150 χιλιάδες απολύσεις και νέες περικοπές μισθών. Αυτό σημαίνει ότι 150 χιλιάδες οικογένειες δεν θα μπορούν να αγοράσουν τίποτα. Έτσι έρχεται και νέα ύφεση και νέες απολύσεις και περικοπές στον ιδιωτικό τομέα. Στο εξάμηνο η καταστροφή στην κατανάλωση θα πολλαπασιαστει και τα έσοδα του κρατους θα μειωθουν.

Με 150.000 απολύσεις πόσα μαγαζιά θα κλείσουν; Πρέπει να κρατηθούν στατιστικές…

πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger