Παρασκευή 15 Απριλίου 2011

ΣΗΜΕΡΑ Η ΕΛΕΝΗ ΠΕΤΑ ΚΑΙ Ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΑΡΓΑΡΗΣ ΖΩΝΤΑΝΑ ΣΤΟΝ ΒΟΛΟ, ΣΤΟ WAREHOUSE ΠΟΛΥΧΩΡΟ ΑΠΟΘΗΚΗ

ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΘΕΣΣΑΛΙΚΕΣ ΠΟΛΕΙΣ, ΟΠΩΣ ΔΗΛΩΣΕ ΠΡΙΝ ΛΙΓΟ ΣΕ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΗΣ ΣΤΟ ΡΑΔΙΟ ΜΑΡΚΟΝΙ 96,1 F.M. ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΑΝΤΩΝΗ ΚΟΥΜΙΩΤΗ

ΟΙ ΠΟΡΤΕΣ ΣΤΟ WAREHOUSE (ΒΑΣΣΑΝΗ 7) ΘΑ ΑΝΟΙΞΟΥΝ ΣΤΙΣ 10.30, ΜΕ ΤΙΜΗ ΕΙΣΟΔΟΥ ΤΑ 15 ΕΥΡΩ



«Σε όλη την Ανδαλουσία… όλοι μιλούν συνεχώς για το duende και το αναγνωρίζουν με αλάνθαστο ένστικτο μόλις εμφανιστεί». (Federico Garcia Lorca)

Το Duende, έννοια συνυφασμένη με την κουλτούρα της Ανδαλουσίας αλλά δύσκολο να ερμηνευτεί με ακρίβεια, είναι η πηγή έμπνευσης της νέας δισκογραφικής πρότασης της Ελένης Πέτα σε συνεργασία με τον κιθαρίστα Παναγιώτη Μάργαρη. Το duende έχει να κάνει με το συναίσθημα, το πάθος, την ανείπωτη συγκίνηση που μπορεί να προξενήσει μία καλλιτεχνική έκφραση – στο χορό, τη μουσική, το τραγούδι.

Συγκίνηση και ατμόσφαιρα μυσταγωγίας προκαλούν μέσα από το Duende η Ελένη Πέτα και ο Παναγιώτης Μάργαρης, επιλέγοντας να ερμηνεύσουν μερικά από τα ωραιότερα τραγούδια του παγκόσμιου ρεπερτορίου. Τραγούδια των Madredeus, Pink Floyd, Joan Baez, Astor Piazzolla, The Police, Amalia Rodrigues, Μίκη Θεοδωράκη, The Kinks, Ishtar, Γιώργου Ανδρέου, Christophe κ.α. δένουν αρμονικά μεταξύ τους, μέσα από τη σαγηνευτική φωνή της Ελένης Πέτα και το κιθαριστικό ταπεραμέντο του Παναγιώτη Μάργαρη, σε ένα μείγμα ηλεκτρισμού, πνευστών, εγχόρδων και κρουστών, που δημιουργούν ένα μοναδικό, γεμάτο εκπλήξεις μουσικό τοπίο. Γνώριμες μελωδίες σε καινούριο περιβάλλον, ενώνονται και ταξιδεύουν σε προορισμούς γοητευτικούς, γεμάτους πολυποίκιλα φωνητικά και κιθαριστικά ηχοχρώματα με ενορχηστρωτική διάθεση τόσο σκοτεινή, όσο και φλογερή, τόσο Μεσογειακή όσο και δυτική.

Ο Al Di Meola, ένας από τους πλέον χαρισματικούς σύγχρονους συνθέτες και κιθαρίστες στον χώρο της τζαζ, του φλαμένγκο και του τάνγκο, συμμετέχει σε 2 τραγούδια.

Το «Duende» αποτελεί τον κορμό της παράστασης που παρουσιάζουν τον τελευταίο καιρό η Ελένη Πέτα και ο Παναγιώτης Μάργαρης μαζί με τους συνεργάτες τους στις ζωντανές τους εμφανίσεις, προκαλώντας ενθουσιώδεις αντιδράσεις και κερδίζοντας εγκωμιαστικές κριτικές. Απολαύστε τους!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger