Παρασκευή, 15 Απριλίου 2011

Λαζαράκια (Σκοπελίτικα)


Υλικά
- 500 γρ. αλεύρι
- 1 φακελάκι μαγιά
- 1 φλυτζανάκι ζάχαρη
- 1 κ.γ. αλάτι
- 250 γρ. νερό (περίπου)
- 5 φύλλα δάφνης
- 5-6 μοσχοκάρφια
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
Υλικά για το στόλισμα
- φύλλα δάφνης
- μοσχοκάρφια
- σουσάμι
- λίγο ελαιόλαδο
για να τα αλλείψετε
Εκτέλεση

- Βράζετε το νερό με τα φύλλα δάφνης και τα μοσχοκάρφια για 5 περίπου λεπτά.
- Το σουρώνετε και το αφήνετε να γίνει χλιαρό.
- Διαλύετε μέσα στο νερό τη μαγιά, τη ζάχαρη και το αλάτι.
- Αρχίζετε να ρίχνετε σταδιακά, σιγά-σιγά, το αλεύρι και το λάδι.
- Ζυμώνετε καλά μέχρι να γίνει το ζυμάρι απαλό και ελαστικό (σαν το ψωμί).
- Το αφήνετε να φουσκώσει.
- Κόβετε το ζυμάρι σε έξι κομμάτια και τα διαμορφώνετε
με ένα μαχαίρι σε σχήμα ανθρώπου.
- Τα στολίζετε με τα μοσχοκάρφια και τα φύλλα της δάφνης.
- Τα αλείφετε με λίγο ελαιόλαδο και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο,
στους 180 βαθμούς για 15 λεπτά περίπου.
ΑΝΤΕ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΑΠΟ ΟΛΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ .......

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αρχειοθήκη ιστολογίου

 
NewsAlloy button