Δευτέρα 11 Απριλίου 2011

Ερώτηση και της Λαϊκής Συσπείρωσης Την Τρίτη από το ΠΑΜΕ στο δημαρχείο Βόλου Παράσταση διαμαρτυρίας για τους απλήρωτους εργαζόμενους

 
Κινητοποιήσεις για τους απλήρωτους εργαζόμενους στο Δήμο Βόλου, προαναγγέλλει το ΠΑΜΕ Μαγνησίας, που έχει προγραμματίσει για την Τρίτη παράσταση διαμαρτυρίας στο Δημαρχείο.
Επερώτηση με την οποία ζητούνται αναλυτικές εξηγήσεις από τη Δημοτική Αρχή για τους απλήρωτους εργαζόμενους, τα ποσά που τους οφείλονται και τους συμβασιούχους, κατέθεσε η ΛΑΣ Βόλου. Στην επερώτησή τους οι σύμβουλοι της ΛΑΣ, σημειώνουν ότι παρά το γεγονός ότι η νέα Δημοτική Αρχή έχει κλείσει ήδη τέσσερις μήνες θητείας, συνεχίζεται ο εμπαιγμός των εργαζομένων, με επίπτωση πάνω από 500 εργαζόμενοι με συμβάσεις αορίστου ή ορισμένου χρόνου ή χωρίς καθόλου συμβάσεις στο νέο ενιαίο Δήμο Βόλου, να παραμένουν απλήρωτοι από 2 έως και 9 μήνες, ενώ παραμένουν απλήρωτες οι ασφαλιστικές τους εισφορές ακόμη και στο μόνιμο προσωπικό του Δήμου, καθώς και η καταβολή από την πλευρά του Δήμου, των δόσεων των δανείων τους, από το Παρακαταθηκών και Δανείων και των Τραπεζών, σύμφωνα με την ενημέρωση του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ Μαγνησίας.
Ο επικεφαλής της ΛΑΣ Βόλου, Απόστολος Νάνος, ρωτά τη δημοτική Αρχή πόσοι και σε ποιες Επιχειρήσεις και Οργανισμούς του νέου ενιαίου Δήμου Βόλου είναι οι απλήρωτοι εργαζόμενοι και πότε θα πληρωθούν, πόσες είναι οι οφειλόμενες ασφαλιστικές εισφορές και πότε θα καταβληθούν, πόσες είναι οι παρακρατήσεις της μισθοδοσίας των εργαζομένων προς τις Τράπεζες, γιατί δεν καταβλήθηκαν έως τώρα και πότε θα αποδοθούν και τέλος πόσοι είναι οι συμβασιούχοι του ενιαίου Δήμου Βόλου και με ποιες συμβάσεις ορισμένου χρόνου και παροχής υπηρεσιών, πόσοι είναι οι εργαζόμενοι που εργάζονται χωρίς σύμβαση και τι μέτρα θα πάρει η Δημοτική Αρχή για τη μετατροπή όλων των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου.
Κινητοποίηση του ΠΑΜΕ
Με αίτημα να πληρωθούν άμεσα όλοι οι εργαζόμενοι του Δήμου, το ΠΑΜΕ Μαγνησίας θα προχωρήσει την Τρίτη στις 11 το πρωί σε παράσταση διαμαρτυρίας στο Δημαρχείο του Βόλου.
Η Γραμματεία Μαγνησίας του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου καταγγέλλει την αντεργατική, όπως την χαρακτηρίζει, πολιτική της δημοτικής αρχής, η οποία πατάει στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ και της πολιτικής του Ν.Δ.
«Αυτή είναι η πολιτική που αφήνει απλήρωτους πάνω από 6 μήνες τους εργαζόμενους και τους κοροϊδεύει ότι τάχα θα τους πληρώσει, αρκεί να κάνουν υπομονή.
Το ΠΑΜΕ καλεί τους εργαζόμενους να μην φοβηθούν, να στηρίξουν την κινητοποίηση και να την ενισχύσουν με την παρουσία τους. Καλεί τα συνδικάτα να πάρουν αποφάσεις, να βγάλουν ανακοινώσεις, δελτία τύπου να καταδικάζουν τη δημοτική αρχή του Δήμου Βόλου αλλά και την αντιλαϊκή πολιτική που αφήνει απλήρωτους δεκάδες εργαζόμενους
Ο αγώνας για:
Να πληρωθούν άμεσα όσα δικαιούνται οι εργαζόμενοι και οι οφειλόμενες ασφαλιστικές εισφορές των εργαζομένων καθώς και οι δόσεις των δανείων των εργαζομένων από το Παρακαταθηκών και Δανείων και τις Τράπεζες .
Να κλείσουν όλες οι δημοτικές επιχειρήσεις και να περάσουν όλοι οι εργαζόμενοι στο Δήμο, με μόνιμη, σταθερή σχέση εργασίας.
Να μεταφερθούν οι παιδικοί σταθμοί στο Δήμο Βόλου ως διεύθυνση και όχι στη κοινωφελή επιχείρηση
Συνεχίζουμε ανυπότακτα την πάλη για τα δικαιώματα των εργαζομένων και των παιδιών μας» αναφέρεται σε ανακοίνωση του ΠΑΜΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger