Δευτέρα 11 Απριλίου 2011

Καλό καιρό για την Κυριακή του Πάσχα δείχνουν τα πρώτα μετεωρολογικά στοιχεία



Καλές οι προβλέψεις και για την Κυριακή του Πάσχα, που βλέπουν λιακάδα και υψηλές θερμοκρασίες

Καλοκαιρία αναμένεται να επικρατήσει τις επόμενες δύο εβδομάδες στο Νομό Μαγνησίας με τη θερμοκρασία να αγγίζει ακόμη και τους 25 βαθμούς Κελσίου, ενώ σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις των μετεωρολόγων, φαίνεται πως την Κυριακή του Πάσχα το ψήσιμο του οβελία θα συνοδευτεί από καλό καιρό.
Μετά την περίοδο με τις πολλές βροχές, αλλά και τις χιονοπτώσεις στα ορεινά που φέτος καθυστέρησαν να έρθουν, ο καιρός πλέον γίνεται καθαρά ανοιξιάτικος.
«Δεν υπάρχει πλέον πισωγύρισμα στις καιρικές συνθήκες και μπαίνουμε στην περίοδο της καλοκαιρίας» τόνισε ο υπεύθυνος μετεωρολογικού σταθμού κ. Θεοφάνης Τακούδης.
Σύμφωνα με τον ίδιο, ο καιρός σήμερα Κυριακή στη Μαγνησία θα είναι αίθριος με εξαίρεση το πρωί στη νότια πλευρά του νομού, όπου θα επικρατήσουν κάποιες πρόσκαιρες συννεφιές. Η μέγιστη τιμή θερμοκρασίας θα κυμανθεί στους 22-23 βαθμούς, δηλαδή θα είναι ένα με δύο βαθμούς χαμηλότερη σε σχέση με χθες, όπου άγγιξε και τους 24 βαθμούς.
Αύριο Δευτέρα και μεθαύριο Τρίτη ο καιρός στη Μαγνησία θα είναι σχεδόν αίθριος με τη μέγιστη τιμή θερμοκρασίας να αγγίζει τους 21-22 βαθμούς Κελσίου.
Την Τετάρτη και την Πέμπτη η θερμοκρασία θα σημειώσει περαιτέρω άνοδο αγγίζοντας και τους 25 βαθμούς Κελσίου, ενώ θα επικρατεί ηλιοφάνεια.
Η μέγιστη τιμή θερμοκρασίας θα υποχωρήσει κατά δύο βαθμούς Κελσίου την Παρασκευή και το Σάββατο, όπου μπορεί να σημειωθούν κάποιες τοπικές βροχές.
Σε όλη τη διάρκεια της εβδομάδας η ένταση των ανέμων δεν αναμένεται να ξεπεράσει τα δύο με τρία μποφόρ.
Ο κ. Τακούδης ρωτήθηκε και για τις καιρικές συνθήκες που θα επικρατήσουν τη Μεγάλη Εβδομάδα, σημειώνοντας πως σε γενικές γραμμές θα επικρατεί καλοκαιρία, αν και ενδέχεται να υπάρξει ένα διήμερο, πιθανότατα Μ. Πέμπτη και Μ. Παρασκευή, όπου θα σημειωθούν βροχοπτώσεις.
Για τον καιρό που θα κάνει το Πάσχα, τόνισε πως «αν και είναι πολύ νωρίς για οποιαδήποτε πρόβλεψη, φαίνεται με τα πρώτα στοιχεία που έχουμε, πως την Κυριακή του Πάσχα, δεν θα έχουμε έντονα φαινόμενα, δηλαδή ο καιρός θα είναι καλός με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται στους 22-23 βαθμούς Κελσίου. Όμως και πάλι είναι νωρίς για να πούμε με σιγουριά κάτι».
Φ.Σ.
Σύντομο URL: http://deliverme.gr/?p=6698

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger