Παρασκευή 15 Απριλίου 2011

Έφοδος ΣΔΟΕ στα γραφεία του ΚΚΕ έτσι αντέδρασε για την μεγάλη συγκέντρωση που διοργανώνει το ΚΚΕ τη Δευτέρα


Κλιμάκιο της ανεξάρτητης αρχής για τη διαφάνεια και τη χρηματοδότηση πραγματοποίησε έλεγχο στα γραφεία του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδος στον Περισσό, την Πάτρα, το Ηράκλειο και τη Λάρισα.
Η επιτροπή, που στελεχώνεται από πρώην υπαλλήλους του ΣΔΟΕ, προσήλθε στα γραφεία του ΚΚΕ προκειμένου να ελέγξουν προεκλογικά έξοδα για τις πρόσφατες δημοτικές και περιφερειακές εκλογές.
Η εισβολή του ΣΔΟΕ σε ένα πολιτικό κόμμα συμβαίνει για πρώτη φορά στην Ελλάδα και αποτυπώνει την αλλαγή κλίματος που επέρχεται σταδιακά στη δημόσια διοίκηση.
Το ΚΚΕ, όπως σημειώνεται σε δημοσίευμα του ΣΚΑΪ, δεν δημοσιοποιεί με απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής  τα στοιχεία ισολογισμών από τη διαχείριση της κρατικής επιχορήγησης εδώ και πολλά χρόνια, πρακτική που εφαρμόζουν τα υπόλοιπα κόμματα.
ΚΑΛΑ ΡΕ ΞΕΦΤΙΛΙΣΜΈΝΟΙ ΜΠΕΡΔΈΨΑΤΕ ΤΟΝ ΤΣΟΥΚΑΤΟ ΜΕ ΤΟ ΚΚΕ  
Τη Δευτέρα να πλημμυρίσει το Σύνταγμα
Μέρα πανελλαδικής πανεξόρμησης με τον «Ριζοσπάστη» η χτεσινή. Πλατύ άνοιγμα από τις Κομματικές Οργανώσεις στο Λεκανοπέδιο
Από προηγούμενη πανεξόρμηση με τον «Ριζοσπάστη»
ΚΟΥΚΟΣ
Με στόχο να φτάσει πλατιά στους εργατοϋπαλλήλους και τα άλλα λαϊκά στρώματα το αγωνιστικό κάλεσμα του ΚΚΕ για οργάνωση της λαϊκής πάλης και συμπόρευση με τους κομμουνιστές, ώστε να διατρανωθεί η αποφασιστικότητα του λαού να αντισταθεί στην αντιλαϊκή πολιτική που τον οδηγεί στη χρεοκοπία, να δυναμώσει η λαϊκή συμμαχία και αντεπίθεση, οι Κομματικές Οργανώσεις του ΚΚΕ στην Αττική οργώνουν τους τόπους δουλειάς και τις εργατογειτονιές. Σημαντικός σταθμός στη δράση των κομμουνιστών είναι η μεγάλη συγκέντρωση που διοργανώνει το ΚΚΕ τη Δευτέρα 18 Απρίλη, στις 7.30 μ.μ. στο Σύνταγμα, με ομιλήτρια την ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα.Για την επιτυχία της μεγάλης συγκέντρωσης και εκκινώντας δυναμικά την πανελλαδική πολιτική εξόρμηση του ΚΚΕ για την κρίση και την πολιτική πρόταση διεξόδου του Κόμματος, οι Οργανώσεις της Κομματικής Οργάνωσης Αττικής του ΚΚΕ συμμετείχαν μαζικά χτες στην πανελλαδική πανεξόρμηση με τον «Ριζοσπάστη», όπου δημοσιευόταν η προχτεσινή συνέντευξη Τύπου της ΓΓ της ΚΕ του Κόμματος. Μαζί με τον «Ριζοσπάστη», μοιράστηκαν χέρι με χέρι χιλιάδες καλέσματα συμμετοχής στη συγκέντρωση της Δευτέρας, σε εργατογειτονιές, σταθμούς μετρό, χώρους δουλειάς, βιομηχανίες, υπηρεσίες, νοσοκομεία, μαγαζιά κ.α.
Η Νομαρχιακή Οργάνωση του Πειραιά απευθύνθηκε με τον «Ρ» σε εργαζόμενους που απασχολούνται σε μεγάλους χώρους δουλειάς, σε νοσοκομεία, στο λιμάνι και στις εργατογειτονιές. Από την εξόρμηση προκύπτει ότι οι εργατοϋπάλληλοι, άνθρωποι του μόχθου που δε συμφωνούν σε όλα με το ΚΚΕ ή ψήφισαν ΠΑΣΟΚ και ΝΔ στις προηγούμενες εκλογές, ακούν τώρα με μεγαλύτερη προσοχή τους κομμουνιστές, προβληματίζονται για τις αιτίες της καπιταλιστικής κρίσης και τις προτάσεις του Κόμματος. Η συζήτηση εστιάστηκε στην ανάγκη για οργανωμένη πάλη, για συμμαχία και αντεπίθεση στην πολιτική που φέρνει τα χειρότερα για το λαό. Αντεπίθεση που θα φτάνει μέχρι τέλους, στην ανατροπή της εξουσίας του κεφαλαίου, το κέρδισμα της λαϊκής εξουσίας και οικονομίας.Ιδιαίτερα στα νοσοκομεία του Πειραιά, η συζήτηση επεκτάθηκε στις πλευρές που αφορούν την Υγεία του λαού, οι τραγικές ελλείψεις στα νοσοκομεία, τα νέα βάρη που φορτώνει στις πλάτες του η περαιτέρω εμπορευματοποίηση της Υγείας - Πρόνοιας, η πολιτική κυβέρνησης - ΕΕ - πλουτοκρατίας που σπρώχνει τα δημόσια νοσοκομεία σε κλείσιμο ή συγχώνευση, για να διευκολύνει την κερδοφόρα επέλαση των ιδιωτών. Οι Οργανώσεις της Κομματικής Οργάνωσης Αττικής του ΚΚΕ ανανεώνουν το «ραντεβού» τους στην πανεξόρμηση με τον «Κυριακάτικο Ριζοσπάστη», όπου θα δημοσιευτεί ολόκληρο το κείμενο που παρουσίασε η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ στη συνέντευξη της Τετάρτης, για την καπιταλιστική κρίση και την πρόταση διεξόδου του ΚΚΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger