Κυριακή 3 Απριλίου 2011

Ομιλία Τσίπρα στη Σύσκεψη Επαγγελματοβιοτεχνών-Εμπόρων

Το επόμενο διάστημα ο ΣΥΝ και ο ΣΥΡΙΖΑ θα δώσουν ιδιαίτερη έμφαση στα προβλήματα των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και γενικότερα στις δυνάμεις εκείνες που τοποθετούνται στην μεσαία οικονομική διαστρωμάτωση, σύμφωνα με τοποθέτηση του επικεφαλή της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα στην Πανελλαδική Σύσκεψη Επαγγελματοβιοτεχνών και Εμπόρων του Συνασπισμού που πραγματοποιήθηκε σήμερα.

Ο κ. Τσίπρας είπε ότι οι μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις είναι σχεδόν η πλειονότητα των επιχειρήσεων στη χώρα και για να συνειδητοποιήσουμε τι μεγάλη σημασία έχει το ξερίζωμα των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, το 55% των θέσεων εργασίας στη χώρα μας έχει να κάνει με τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις, ενώ σημείωσε ότι όποιος λοιπόν εγκαταλείπει αυτό το χώρο των μικρομεσαίων βιοτεχνών και επαγγελματιών είναι σαν να εγκαταλείπει σε αργό θάνατο την ελληνική οικονομία.

Ο πρόεδρος του ΣΥΝ κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι μοναδικό μέλημα της είναι να σωθούν οι τράπεζες , ενώ αναφερόμενος στη συζήτηση για την αναδιάρθρωση του χρέους είπε ότι την έχει προβλέψει το κόμμα του εδώ και δέκα μήνες.

Ο κ. Τσίπρας είπε ότι το ζήτημα είναι να προετοιμαστείς για τους όρους της αναδιάρθρωσης έτσι ώστε όταν αυτή θα έρθει, εσύ να έχεις μια στρατηγική διαπραγμάτευσης ισχυρή ώστε να διεκδικήσεις μια τέτοια αναδιάρθρωση που δεν θα επιφέρει νέα μνημόνια, νέα βάρη μονόπλευρα στους εργαζόμενους.

Αντίθετα είπε ο κ. Τσίπρας η κυβέρνηση ξορκίζει την αναδιάρθρωση, δίνει χρόνο στους πιστωτές για να ξεφορτωθούν τα τοξικά ομόλογα του ελληνικού δημόσιου κι όταν θα έρθει -που έρχεται τώρα μπροστά- αυτή η διαδικασία, θα είναι μια οδυνηρή διαδικασία, θα είναι μια διαδικασία χρεοκοπίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger