Σάββατο 5 Μαρτίου 2011

Ο Παύλος Μαρκάκης για το λιμάνι της Σκοπέλου




Την αναγκαιότητα εργασιών εκβάθυνσης του λιμανιού της Χώρας Σκοπέλου, ώστε να προσαράζουν σε αυτό πλοία μεγάλου βυθίσματος, επισημαίνει ο βουλευτής Μαγνησίας του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού, Παύλος Μαρκάκης, σε αναφορά του προς τον Υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας, Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής.


Στην αναφορά του ο κ. Μαρκάκης, αναφέρει τα παρακάτω: «Την ανάγκη εκβάθυνσης του λιμανιού της Χώρας Σκοπέλου επισημαίνουν οι κάτοικοι του νησιού, εκφράζοντας φόβους ότι στην καλοκαιρινή περίοδο, οι επισκέπτες θα αντιμετωπίσουν σοβαρό πρόβλημα μετακίνησης, καθώς θα πρέπει να διανύουν επιπλέον 8 χιλιόμετρα για να μεταβούν από τον Αγνώντα στο κέντρο.


Πιο συγκεκριμένα, όπως καταγγέλλουν οι κάτοικοι, το επιβατηγό «Express Πήγασος» που δρομολογήθηκε πρόσφατα στη γραμμή Αγ. Κωνσταντίνος - Σποράδες, δεν μπορεί να δέσει στο κεντρικό λιμάνι της Σκοπέλου, λόγω του μεγάλου του βυθίσματος. Κατά συνέπεια, δένει στο λιμάνι του Αγνώντα και οι επιβάτες του πλοίου διανύουν 8 χλμ για να φτάσουν στην Χώρα Σκοπέλου.


Εν όψει και της καλοκαιρινής περιόδου, οπότε και η αύξηση των δρομολογίων και κατά συνέπεια και των επισκεπτών στο νησί θα είναι δεδομένη, ζητώ από εσάς να προχωρήσετε έγκαιρα στην προκήρυξη των αναγκαίων εργασιών για την εκβάθυνση του λιμανιού της Χώρας Σκοπέλου, προκειμένου να αποφευχθούν τα προβλήματα».
http://www.magnesianews.gr/News/?EntityID=42f5c0ba-3577-4186-a98b-7ccbddbd5f69
Powered By Blogger