Πέμπτη 27 Ιανουαρίου 2011

Απέρριψε το ενδεχόμενο χρεοκοπίας ο Γ. Παπανδρέου !!!

Ο Έλληνας πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου απέρριψε για άλλη μία φορά το ενδεχόμενο χρεοκοπίας ή αναδιάρθρωσης του χρέους. Μιλώντας κατά τη διάρκεια συζήτησης σε πάνελ στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ στο Νταβός, ο κ. Παπανδρέου είπε ακόμα πως το χρέος είναι το σύμπτωμα και αναφέρθηκε στις μεταρρυθμίσεις, όπως το άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων.
«Δεν κινούμαστε προς την αναδιάρθρωση. Έχουμε ξεκάθαρο οδικό χάρτη. Ελπίζουμε να ανοιχτούμε στις αγορές ακόμα και φέτος», όπως είπε.
Τόνισε επίσης ότι η διαφάνεια στην Ελλάδα έχει πλέον ενισχυθεί σημαντικά. «Πέρυσι έλεγαν πως τα ελληνικά στατιστικά στοιχεία ήταν το συντομότερο ανέκδοτο, αλλά τώρα είμαστε από τις πιο διαφανείς χώρες στην ΕΕ», όπως είπε.
Μιλώντας στο ίδιο πάνελ, ο διοικητής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) Ζαν-Κλοντ Τρισέ ανέφερε ότι αναδιάρθρωση ή περικοπή (haircut) χρέους χωρών της ευρωζώνης που αντιμετωπίζουν προβλήματα δεν είναι στο πρόγραμμα.
«Δεν υπάρχει κρίση του ενιαίου νομίσματος. Αυτό είναι απολύτως ξεκάθαρο», ανέφερε επίσης ο Τρισέ.
Το άλλο με τον τοτο .το ξέρετε ρε εμείς έχουμε χρεωκοπία στα π@π@ρια μας τη μας λέτε εσείς τώρα και τι υπόσχεστε. Πόσο χαμηλά ακόμα πόσο?

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger